Menu

Fotbal

MONACObet liga

FC Tatran Prešov – FK Poprad

5:1

konec (2:1)

26.07.2014, 17:30 • Tatran Prešov • Lukáš Rusňák (@@_liksa_) sk

Tipsport: 1.3 4.6 8.0 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

V druhom polčase Tatran definitívne rozhodol duel a získal v prvom zápase Doxxbet ligy prvé tri body. Najprv sa hra vyrovnala, Poprad z toho ale nevyťažil, v 71. minúte poslal Prešov do vedenia 3:1 Dávid Leško a o 2 minúty na to hattrckom ten istý hráč sa postaral o vedenie 4:1 pre "koňarov". V závere na konečných 5:1 stanovil Ivanko-Macej. (19:22:46)

90+1

Koniec zápasu.

90+1

Tak už som si myslel, že to bude 6:1, no nakoniec po tom, čo asi piati hráči Tatrana šli na troch Popradčanov a vysunuli Ivanko-Maceja trafila lopta z kopačky útočníka Prešova bočnú sieť!

89

Po menšom ošetrovaní to Poprad skúšal už asi aj zo zúfalstva, lopta končí ale v aute, do konca zápasz nám neostáva veľa.

87

Pilát vyzeral byť voľný na opačnej strane, bol aj nekrytý, ale aj v ofsajde no a tak keď dostal loptu, v hre pokračovať nemohol.

86

Prešov dal gól!
Skvelá akcia, výborná nahrávka presne na kopačku Ľubomíra IVANKO-MACEJA do šestnástky, kde ho znova nekryl žiaden z hráčov Popradu, Ivanko-Macej nemal problém jedným dotykom poslať po zemi loptu k tyčii do siete bránky Popradu.

85

Kubus sa snažil po autovej čiare dostať dopredu, loptu však nakoniec sám pod tlakom dostal do autu.

85

Domáci naďalej ostávaju zvyčajne pri lopte a držia ju v bezpečí. Hra sa nám momentálne trocha ukľudnila, či skôr unudila?

83

Hruška sa pýtal po lopte voľný na strane, dostal ju ale až príliš neskoro od Katonu a nakoniec ju pri dvoch hráčoch Popradu aj stratiil.

82

Janigloš ostal ležať na tráve, chytá sa za koleno, po pár sekundách ale vstáva a vyzerá byť v poriadku.

82

Jacko vysúval Ivanko-Maceja, ten ale loptu nedobehol, skôr prii nej bol brankár hostí Huszarík.

81

Popradčania sa teraz zmohli iba na odkop z vlastnej polovice ihriska, dá sa očakávať už podobný priebeh do konca zápasu, Prešov by si mal ukontrolovať vedenie, myslím že by ho mohol dokázať aj zvýšiť.

80

Pilát nepochopil myšlienku spoluhráča, ktorý ho poslal po čiare do útoku, Pilát však ostal stáť na mieste.

78

Prešovčania sa vrhli po márnej snahe Popradu do útoku, Hruška vysunul Katonu, ktorý ale poslal nepresný center za bránku, bude sa vykopávať od brány Huszaríka.

77

Teraz domáci ale využili moment prekvapenia, prišiel pas na Lukáša Hrušku, ktorý ho však nedokázal spracovať a poslať na bránku v podobe strely.

77

Prešov drží loptu na kopačkách na vlastnej polovici, do útoku sa nemá prečo hrnúť.

76

Marián Ferenc poslal center do malého vápna na Lukáša Janigloša, ten však poslal hlavou loptu iba vedľa bránky domáceho celku.

75

Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Miroslav Poliaček, prichádza Lukáš Hruška.

75

Po pauze na osvieženie tu teda máme pokračovanie zápasu, čaká nás posledná štvrtinka hry.

74

Po dvoch rýchlych góloch Leška čaká na hráčov Popradu asi aj tvrdá spŕška od trenéra, no aj tá spŕška vody na osvieženie.

73

Prešov dal gól!
Ďalší skvelý pas a v úvode nového ročníka tu máme hat-trick! Peter Katona poslal na biely bod loptu nabehnutému Dávidovi LEŠKOVI, ktorý loptu nasmeroval k tyči bránky Popradu.

72

Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Erik Maliňák, prichádza Tomáš Ferenc.

71

Prešov dal gól!
Konečne sa Prešovčania odhodlali, Micherda to síce asi myslel inak, poslal však dobrý prudký pas na ktorý si nabehol Dávid LEŠKO, ten bol v šestnástke úplne sám a ihneď pri kontakte s loptou ho poslal popri brankárovi Popradu do siete.

69

Katona sa prebíjal do útoku, bol v strede ihriska pred šestnástkou, hľadal na strane voľného Dávida Leška, ktorý ihneď poslal loptu na bránku, ktorú však míňa.

67

Prešov akoby uspával hru, loptu točí na svojcih kopačkách, nevediia sa však dostať dopredu, akoby ale ani nechceli.

66

Rams to pri snahe získať loptu prii Poliačkovi prehnal s dôrazom a tak rozhodca dal loptu Prešovu.

65

Prešov už nemá takú prevahu ako v prvom polčase, Popradčania by snáď radi vyrovnali, musia si však počkať na kiks v obrane domácich.

64

Poprad sa snažil niečo vymyslieť, snažil sa o loptu bojovať pri rohovej zastávke, kde ju ale poslali iba za čiaru, Talian vykopáva loptu.

63

Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Lukáš Eliáš, prichádza Peter Katona.

63

Poliaček vysunul Micherdu, ktorý cenrtoval pred bránku, Leško na ktorého lopta smerovala bol ale krytý a nedokázal ohroziť bránku.

62

Výborná narážačka, Ivanko-Macej poslal dopredu Lukáša Micherdu, ten však nedokázal dobehnúť loptu, skôr pri nej bol hráč Popradu v modrom drese.

61

Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Jozef Tropp, prichádza Pavol Rams.

61

Popradčania potom poslali loptu naspäť na kopačky hráčov Tatrana Prešov.

60

Jacko mal v strede ihrisla loptu, všimol si že po strete ostal ale na trávniku ležať Jozef Tropp a tak ju odkopol mimo ihriska, čestné gesto v podaní domáceho celku.

59

V strede ihriska sa odohral súboj Kubusa s Poliačekom, hráč Popradu Lukáš Kubus si pomohol nedovolene, poslal Poliačka na zem a vyslúžil si žltú kartu.

58

Viideli sme dvakrát po sebe rohový kop domáceho tímu, ani raz sa však lopta neohrózila bránku, iba sa motala v šestnástke.

57

Prešovčania teraz ale po snaživom výkone Popradu v útoku zaskočili súpera, pred bránku nakoniec dostal loptu Lukáš Eliáš, no úplne bez zmyslu ju poslal mimo bránky.

56

Poprad sa snaží hrať a snaží sa dostať loptu do šestnástky Prešova, ktorý však okrem jednej hrúbky bráni naďalej dobre.

55

Center na Piláta skončil v aute, vidíme teraz nie veľmi zaujímavú hru z pohľadu diváka.

53

A bola z toho dobrá šanca, Marián Ferenc centroval, Erik Šula sa dostal k lopte ktorá už bola na trávniku, cez zhluk tiel ju ale nedokázal pretlačiť do bránky.

53

Poprad dobre bojoval pri bránke Prešova a nakniec vybojoval rohový kop.

52

Dobrý center na Maliňáka, ten výborne vybehol spoza hráča Prešova do šestnástky, nakoniec ale loptu nedostihol.

51

Na opačnej strane rýchly protiútok, center na Ivanko-Maceja, ktorý však nespracoval a tak bude Huszarík iba vykopávať.

50

Marián Ferenc centroval do šestnástky Tatrana, brankár Talian však dobre vyskočil a dostal loptu do svojich rúk.

49

Po faule na Poliačka ihneď faulovaný rozohral dlhú loptu na Ivanko-Maceja, ten ihneď vystrelil z uhla, brankár Hudzarík bol ale pripravený a loptu schoval do náručia.

48

Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Michal Krajník, prichádza Jakub Bartek.

48

Ivanko-Macej nabiehal na loptu pred šestnástkou, skôr tam bol ale hosťujúci hráč a tak je po domácej šanci.

46

Janigloš teraz afuloval Poliačka, píska sa faul v strede ihriska. Začalo sa vo vlažnom tempe.

46

Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Miroslav Monka, prichádza Maroš Pilát.

46

Začal sa druhý polčas.
V prvom polčase sme videli jednostranný futbal, začiatok bol ešte vyrovnaný, neskôr ale Prešov takmer nepustil súpera k slovu. Skóre už v 10. minúte otvoril hlavičkou Lukáš Eliáš, po dobrom prieniku Ivanko-Maceja v 39. minúte sa pískal faul a penalta, ktorú Dávid Leško premenil. V závere polčasu ale prišla hrúbka v obrane Prešova, ktorý využila dvojica Maliňák, Kubus, druhý menovaný dostal loptu pred prázdnu bránu a znížil na 1:2 z pohľadu Popradu.

45+2

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Krajník ostal ležať na trávniku, ten zákrok som nevidel, bol ale zjavne otrasený a odišiel na nosítkach, to nie je prijemný pohľad na kapitána Prešova.

44

Poprad dal gól! Veľká diera v obrane Prešova, keď na jedného obrancu šli obaja útočníci Maliňák a Kubus, Maliňák si zasekol vybehnutého brankára a poslal prihrávku na Lukáša KUBUSA, ten nemal problém zakončiť do odkrytej brány.

44

Ivanko-Macej to skúsil sám, prešiel niekoľkých hráčov no najdôležitejšu úlohu a to prihrať nezvládol.

42

Jackova prihrávka pred šestnástku z kruhu po aute smerovala na Eliáša, ktorý sa ale ocitol v ofsajde, rozhodca s všíma a píska.

41

Jacko vyslal center na Ľuboša Belejíka niekde ku bielemu bodu, lopta aj našla Belejíka, ktorý však netrafia hlavičkou bránu.

40

Poliaček sa snažil vysunúť Dávida Leška, jeho prudkú loptu však strelec gólu z penalty nemal šancu dohnať, Huszarík bude mať výkop od brány.

39

Prešov dal gól!
Na biely bod si postavil loptu Dávid LEŠKO, loptu poslal na bránu do ľavej strany, Huszarík síce odhadol smer, no až k tyčke kam lopta smerovala sa natiahnúť nedokázal.

38

Ivanko-Macej mal rýchlosť, dostal sa do šestnástky, zastaviil ho ale Matúš Bendík nedovolene, Ivako-Macej ostal chvíľku na zemi a kapitán Popradu dostáva žltú kartu. Uvidíme penaltu!

37

Skvelý futbalový moment sme práve videli v Prešove, druhý Vodov center prišiel presne na hlavu Patrika Jacka, záložník Prešova aj hlavou poslal dobrú loptu, no výborne sa po nej hodil Huszarík a poslal ju preč od bránky! Musíme teraz uznať, skvelý zákrok predvideol brankár Popradu.

36

Na rohový kop Vodu si nabehol Eliáš, no pred ním ešte hráč Popradu odvrátil na ďalší roh.

36

Jacko vyslal loptu na kraj šestnástky na Ivanko-Maceja, ktorého center je zblokovaný na rohový kop.

36

Leško vysúval Eliáša, ten sa však cez Bendíka nepresadiil, kapitán Popradu dokázal zažehnať nebezpečenstvo.

35

Tatran Prešov kvalitou súpera prevyšuje, je častejšie pri lopte, je viac kreatívny, no veľa vyložených šancí si ešte nevytvoril.

34

Lukáš Kubus si v útočnej snahe veľmi s loptou neporozumel, prevynil sa rukou a tak je jeho akcia po čiare zastavená.

33

Obrovská príležtosť pre Tatran Prešov, najskôr skvelú loptu pred malé vápno dostal Dávid Leško, vo veľkej šanci ho ale nohou zlikvidoval brankár Huszarík, lopta smerovala na hlavu Lukáša Eliáša, ktorý však druhý gól nepridal, poslal ju nad bránku.

32

Milan Ondruš z veľkej diaľky strieľal na bránku, jeho lopta bola ale riadne nepresná, nebola privysoká, ale šla naozaj ďaleko vedľa bránky Taliana.

31

Tentokrát Poliaček dokázal hlavou dostať loptu mimo šestnástky, Ivanko-Macej bojoval o loptu a v útočnej snahe sa dopustil faulu. Bude to teda štandartka pre hostí.

30

Belejík poslal hlavou loptu nad vlastnú bránu, roh sa bude tak opakovať.

30

Kubus nabiehal na odrazený pas do šestnástky, nestíha ho, no bude to roh pre Poprad.

29

Krajník pred atakujúcim Popradčanom poslal loptu radšej do autu, ktorý ale nevyužili hstua k šanci, Maliňák sa podkol pri snahe o center.

28

Brankár Huszarík má po minúte "voľna" výkop od branky hosťujúceho celku.

27

Hráči si doprajú teraz osviežovaciu pauzu.

26

Po tom, ako sa domácim výborne podarilo odvrátiť šancu Popradu sa dostali dopredu, Poliaček pred šestnástkou strieľal, lopta bola zblokovaná ale na kopačku Jacka, ten prešiel cez dvoch hráčov Popradu a poslal ďalšiu strelu, ktorá ale ide nad bránku.

26

No a tentokrát si s ním poradil brankár Talian, vyskočil a rukovicou poslal loptu do bezpečia.

25

Poprad bude mať k dispozícii ďalší rohový kop.

25

Hosta sa sami dostal preč zo šestnástky, následne sa ešte snažili posielať loptu späť, nachádzali ale iba dnes výborne brániacich hráčov Tatrana.

24

Center Popradu je Micherdom odvrátený na rohový kop, druhý v zápase pre Poprad, tentokrát na opačnej strane.

24

Leško znova trocha hru spomalil v útočnej akcii, nakoniec s vybral na strane Jacka, ktorý poslal center priamo do náruče brankára Popradu.

22

Leško posielal loptu do šestnástky na Eliáša, ktorý sa však ocitol v ofsajde a tak je z veľkej šance Prešova iba výkop brankára Huszaríka.

21

Pred Vodom, ktorý šiel po lopte zasiahol tentokrát dobre Erik Šuľa, sklzom zabránil, aby sa lopta dostala ku voľnému hráčov Tatrana do šestnástky.

21

Ďalšia dobrá šanca Prešova, najprv sa ale Belejík po prihrávke od Leška podkol o loptu, Lešku o ňu zas bojoval, dostal ju za seba na Vodu, ktorý loptu nezmyselne cenrtoval pred brankára Huszaríka, ktorý ju už má v moci.

20

Dávid Leško sa po menšom chaose pred šestnástkou Popradu dostal k lopte, chcel ju poslať na bránku, no zrazu prišla noha hráča v modrom, ktorá odvrátla nebezpečný pokus.

19

Poliaček vysunul Belejíka, ten hlavičkou poslal loptu vedľa bránky, jeho lopta bola aj tak prílš slabá.

18

Ani táto vysoká lopta Popradu do šestnástky úspech neslávila, dnes to týmto spôsobom hosťom nevychádza, aspoň doteraz.

17

Faul pri autovej čiare, ktorého sa teraz dopustil prešovský celok, Poprad bude zahrávať štandartku.

16

Lopta Mariána Ferenca bola hlavičkou zaslaná mimo šestnástky domáceho tímu.

16

Janigloš sa snažul centrovať spoza domáceho obrancu, čím si ale vybojoval jedine rohový kop.

15

Popradčania to prvýkrát skúsli z uhla na Taliana, brankár Prešova sa vrhol po lopte a zmariil prvý vážnejší pokus FK Poprad.

14

Center Filipa Vodu úspešný nebol, iba lízol nejakú hlavu a lopta šla do rohu ihriska, odtiaľ prišiel ďalší center, ktorý však brankár Huszarík zobral do náručia.

14

Popradčan Milan Ondurš zahraňoval Poprad po dobrom centri Tatrana, prudkú loptu namieril vedľa vlastnej brány, bude to roh pre Prešov.

13

Po faule pri autovej čiare zahrával štandartku Dávid Leško, aj tentokrát ale jeho lopta konči na hlave hráča v modrom drese, ktorý patrí dnes Popradu.

12

Poliaček vyslal dopredu Dávida Leška, ktorý však cenrtoval do šestnástky iba na hlavu hráča Popradu.

11

A rýchla kontra Tatrana, Eliáš poslal center na opačnú stranu šestnástky, kde bol Dávid Leško, záložník Prešova nasmeroval z ťažkého uhla loptu len do bočnej siete.

11

Maliňák dostal center pred šestnástku Prešova, nedokázal si ale s loptou a obranou domáceho celku poradiť, loptu stráca.

10

Prešov dal gól!
Po autovom vhadzovaní našiel Ľuboš Belejík centrom hlavu Lukáša ELIÁŠA, ktorý v prvom súťažnom zápase za Tatran po prvom pokuse dokázal streliť gól. Domáci sa tak dostávajú do vedenia.

8

Monka centrom hľadal niekoho vpredu, našiel ale iba hlavu niektorého z hráčov v bielom drese domáceho celku.

7

Poliaček dlhou loptou vysunul Dávida Leška, ten si loptu zasekol a poslal center do šestnástky, ktorý však Belejík nedokázal nasmerovať na bránku.

6

Dlhú loptu Popradu nikho nestíhal a tak bude Talian vykopávať od brány.

5

Patrik Jacko sa s tým nehral a vystrelil asi z 30 metrov, jeho strela však bola privysoká na to, aby sa zmestila do siete brankára Huszaríka.

5

Jacko hľadal dlhou loptou Ľuboša Belejíka, ten ju však nestihol, Poprad má na vlastnej polovici autové vhadzovanie.

3

Tatran dokázal odvrátiť roh, nakoniec poslal loptu do autu. Momentálne vidíme vyrovnaný futbal.

3

Cenrtovaná lopta Popradu končí odvrátený na rohový kop, bude to tak prvý roh zápasu.

2

Poliaček sa snažil vytvoriť akciu, poslal loptu na Belejíka, hráč Tatrana Prešov ale nakoniec rýchlou kombináciou loptu stráca.

1

Výborný pas poslali Popradčania do šestnástky, kde bol Kubus aj Maliňák, ani jeden však nespracoval loptu.

1

Úvodný výkop mali hráči hosťujúceho Popradu, tí sa teraz snažili dostať centrom do útoku, loptu poslali ale iba do autu.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Hráči už prišli na trávnik za mierneho potlesku z krytej tribúny, tie ostatné dnes otvorené neboli.
Pomaličky sa krytá tribúna na Tatrane zapĺňa, domáci fanúškovia očakávajú výhru zeleno-bielych, uvidíme čo teda prvý zápas Tatrana Prešov aj Popradu v novej Doxxxbet lige prinesie.
Úvodné zostavy:

1. FC Tatran Prešov: Talian – Krajník "K", Micherda, Voda – Jacko, Leško, Dzurík, Ivanko-Macej, Poliaček – Belejík, Eliáš
Tréner: S. Varga
Náhradníci: Jakubech – Katona, Benes, Hruška, Bartek

FK Poprad: Huszarík – Ondruš, Bendík "K", Šula, Tropp, Monka, Palutka, Janigloš, M. Ferenc, Kubus, Maliňák
Tréner: V. Lajčák
Náhradníci: Rams – Pristač, T. Ferenc, Korenko, Pilár, Rušín

Rozhodca: P. Vlčej – P. Jenčura, A. Perát – Š. Molitoris.
FK Poprad je nováčikom novozrodenej Doxxbet ligy, konkrétne v jej častí východ, kde po novom bude pôsobiť päť minuloročných účastníkov druhej ligy a sedem mužstiev z tretej ligy. Popradčania si druhú ligu vybojovali po súboji s MFK Vranov nad Topľou, ktorý vyhrali 1:0 vďaka skvelému výkonu brankára Huszárika a jedinému gólu Kubusa. Poprad obsadil v lige štvrté miesto. Po dlhom boji a neistotách čo sa týka financií sa tak pod vedením trénera Lajčáka podarilo získať druhú ligu pod Tatry.

Popradčania majú v novej sezóne za úlohu uhrať stred tabuľky, taktiež by chceli skvalitniť herný systém a disciplínu, najmä v obrane skúšal ligový nováčik nový herný systém a nových hráčov. Do prípravy sa malo zapojiť až 28 futbalistov, káder sa však má zúžiť na 22 vyvolených.

Príprava futbalistov FK Poprad:

FK Rožňava : FK Poprad 2:3
FK Poprad : FK Rožňava 2:2
FK Spišská Nová Ves : FK Poprad 2:3
FK Poprad : F.C. Otelul Galati 0:0
FK Poprad : Martin 1:0
FK Poprad : D. Ždaňa 0:2

Káder FK Poprad:

Brankári: Huszárik, Rušin
Hráči: Ondruš, Bendík, Janigloš, Monka, M. Ferenc, Palutka, T. Ferenc, M. Ferenc, Rams, Kubus, Michlík, Pristaš, Maliniak, Pilát, Šuľa, J. Tropp, Vitkaj, Orenič, Galovič, Janigloš, Pristaš, Gajan, Korenko
Tatran Prešov vstupuje do novej sezóne so zmenou na tréneskom poste, keďže hlavného kormidelníka Jozefa Kostelníka vo funkcii nahradil jeho doterajší asistent Stanislav Varga. Asistentom tímu sa stal Ján Karaffa. Nedávno oznámil Prešov aj koniec pôsobenia jednej z opôr zálohy, z tímu odišiel po šesť a pol roku Ján Papaj, hneď na to tím opustil aj bývalý reprezentant so skúsenosťami z Ligy majstrov v drese Artmedie Bratislava – Peter Petráš. Z Púšoviec naopak získali Šarišania ofenzívnu posilu v podobe Lukáša Eliáša.

V minulom ročníku po zostupe tímu z 3. najväčšieho mesta na Slovensku z najvyššej súťaže sa Tatran netajil cieľom vyhrať ligu a vrátiť sa medzi elitu. Prešovčania podávali počas sezóny vyrovnané výkony, no neboli tak dominantní ako Podbrezová, ktorá s prehľadom kraľovala druhej lige. Nakoniec Prešov pod vedením Jozefa Kosteníka obsadil konečné 4. miesto a v novej sezóne sa bude znova pokúšať o prienik do Fortuna ligy, pozerať sa bude ale aj do budúcnosti, "koňare" vyskladali do nového ročníka pomerne mladé mužstvo.

Káder 1. FC Tatran Prešov:
Brankári: Jozef Talian, Denis Barát, Milan Vinclér, Adam Jakubech
Hráči: Michal Krajník, Dávid Leško, Peter Katona, Ľuboš Belejík, Miroslav Poliaček, Martin Pribula, Filip Voda, Peter Lipták, Artúr Benes, Patrik Jacko, Richard Kačala, Peter Zbiňovský, Ján Dzurík, Jakub Bartek, Ján Hatok, Lukáš Hruška, Pavol Šafranko, Branislav Poremba, Lukáš Micherda, Lukáš Eliáš, Ľubomír Ivanko-Macej, Róbert Lapoš

Prípravné zápasy Tatrana:

Michalovce – 1. FC Tatran Prešov 1:0
V prvom prípravnom stretnutí na tráve Michaloviec odohrali prešovčania vyrovnaných 90 minút. Najväčšiu šancu v zápase mal Krajník, keď mohol poslať Tatran do vedenia, ale nastrelil tyč! V závere si hostia nesurtážili súpera a Regáli zabezpečil Michalovciam výhru 1:0. Podľa trénera sa prejavil v zápase aj úpadok kondície u hráčov.

Diósgyőr VTK – 1. FC Tatran Prešov 1:1
Druhý prípravný duel hral Tatran v Miškolci s miestnym prvoligistom Diósgyőr VTK začali východniari výborne, už v 4: minútne v šestnáske brankár fauloval Ivanko-Maceja a Dávid Leško premenil nariadenú jedenástku. V 2. polčase prišlo niekoľko zmien, Maďarom sa v brejkoch otvárali šance a po zaváhaní v obrane hostí vyrovnal na konečných 1:1 Takács.

Ruch Chorzow – 1. FC Tatran Prešov 0:0
V upršanom zápase, ktorý sa hral v NTC Poprad mali oba tímy niekoľko možností na skórovanie, no nakoniec sa zápas zaobišiel bez gólu. Tatran neskóroval po hlavičke Krajníka a pokus Belejíka šiel mimo. Niekoľkými skvelými zákrokmi sa predviedol brankár Talian a dvakrát vo veľkých šanciach nedal Dávid Leško. Aj preto naďalej v príprave Prešovčania ostali bez výhry.

1. FC Tatran Prešov – FC Otelul Galati 1:3
Prešovčania sa snažili tvoriť od úvodu, nedostávali sa však do zakončenia. Nakoniec hneď z prvej akcie hostí dokázal Murgoci skórovať a neprešla ani minúta a Galati zásluhou druhého gólu Luciana Murgociho viedlo 2:0. Tatran mal najväčšiu šancu z priameho kopu Dávida Leška, ten nastrelil brvno a následne Jacko trafil len brankára. V druhom polčase znížil Pribula, v bránke hostí však úradoval skvelý Abraham a niekoľko skvelých pokusov zlikvidoval. Na opačnej strane kapituloval v závere Adam Jakubech z kopačky Sipovica. Tatran Prešov nedokázal vyhrať ani vo štvrtom prípravnom zápase.

1. FC Tatran Prešov – Sandecja Nowy Sacz 1:0
V kvalitnom zápase videli diváci vyrovnaný futbal. V úvode mal smolu Dávid Leško, keď lopta po jeho strele trafila len brvno a na konci polčasu sa to isté podarilo aj Patrikovi Jackovi. V nadstavenom čase ale Jacko vysunul Belejíka a ten úspešne obstrelil brankára, Tatran sa dostal do vedenia. Po prestriedaní mali viac z hry Poliaci, brankár Talian ale podržal Šarišanov a tí si v príprave konečne pripísali prvú výhru.

1.FC Tatran Prešov – ŠK Futura Humenné 5:0
Prešovčania si pred začiatkom ligy urobili chuť na treťoligovom súperovi z Humenného. Už v deviatej minúte sa parádnou akciou predviedol Ivanko-Macej, prešiel poľahky cez dvoch obrancov, dostal sa cez brankára a skóroval do prázdnej. Ďalší gól pridala nová posila Prešova, po centri prišla hlavička Lukáša Eliáša a gólová radosť nového hráča. Prešovčania mimo toho nastrelili niekoľko tyčiek. V druhom polčase výkon Prešova gradoval. Najprv v 67. minúte striedajúci Benes zvýšil na 3:0, v 86. minúte po faule na Katonu z penalty na 4:0 stanovil Lukáš Hruška a ten istý hráč v prvej minúte nadstaveného času zavŕšil skóre na konečných 5:0.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

FC Tatran Prešov – FK Poprad

5:1

konec (2:1)

Zpět na online

Branky: 10. Eliáš, 39. Leško (pen.), 71. Leško, 73. Leško, 86. Ivanko-Macej – 44. Kubus

Karty:   38. Bendík (PRE) – 59. Kubus (PPD)

FC Tatran Prešov: Talian – Krajník "K" (48. Bartek), Micherda, Dzurík, Voda – Jacko, Poliaček (75. Hruška) – Belejík, Leško, Ivanko-Macej – Eliáš (63. Katona) Tréner: S. Varga
Náhradníci: Jakubech – Katona, Benes, Hruška, Bartek

FK Poprad: Huszarík – Ondruš, Bendík "K", Šula, Tropp – Janigloš, Palutka – Monka, M. Ferenc, Kubus – Maliňák Tréner: V. Lajčák
Náhradníci: Rams – Pristač, T. Ferenc, Korenko, Pilár, Rušín

Rozhodčí: P. Vlčej – P. Jenčura, A. Perát – Š. Molitoris

Pohár FAČR

Kladno – Písek 10:15 3:4

Vyšehrad – Táborsko 10:15 1:4

Aritma – Admira Praha 10:15 1:2

Neratovice – Vltavín 10:15 2:0

Havířov – Třinec 10:20 1:2

Karlovy Vary – Sokolov 10:30 0:7

Český Brod – Převýšov 17:00 0:7

Ústí n/O – Chrudim 17:00 0:2

Jablonec n. J. – Zápy 17:00 1:0

Olympia Radotín – Dvůr Králové 17:00 2:1

Hranice – Orlová po penal. (4:3) 17:00 1:1

Pelhřimov – Třebíč 17:00 0:1

D. Benešov – Uničov po penal. (2:3) 17:00 1:1

Žďár n/S – Rosice 17:00 1:3

Petrovice – Hlučín 17:00 0:1

Vyškov – Prostějov 17:00 1:2

Litoměřicko – Ústí n. L. 17:00 1:4

Dobrovice – Králův Dvůr 17:00 3:0

Slavičín – Olomouc 17:00 0:6

Jíloviště – Meteor po penal. (4:2) 17:00 1:1

Cheb – Bohem. Pr. 17:00 0:3

Hořovicko – Tachov 17:00 0:1

Krupka – Chomutov po penal. (3:4) 17:00 2:2

Sušice – Domažlice 17:00 1:5

Turnov – Pardubice po penal. (2:4) 17:00 1:1

Klatovy – Most po penal. (4:2) 17:00 0:0

Doubravka – Vlašim 17:00 0:9

Česká Třebová – Živanice 17:00 0:4

Velké Karlovice – Kroměříž 17:00 0:1

Rýmařov – Zábřeh po penal. (4:5) 17:00 1:1

Blansko – HFK Olomouc po penal. (4:3) 17:00 0:0

Nový Jičín – Opava 17:00 0:1

Kozlovice – Karviná 17:00 0:2

Tasovice – Zlín 17:00 1:3

Brumov – Frýdek-Místek 17:00 0:3

Líšeň – Znojmo 17:00 1:3

Břeclav – Vel. Meziříčí 17:00 2:3

Brozany – Benešov 17:00 2:1

Kutná Hora – Žižkov 17:00 0:7

Vysoké Mýto – Letohrad 17:00 2:0