Menu

Fotbal

Evropská liga (předkola)

FC Groningen – Aberdeen FC

1:2

konec (1:2)

24.07.2014, 19:30 • Euroborg (kapacita: 22 579), Groningen • Petr Král

Tipsport: 1.7 3.57 4.8 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je z dnešního utkání vše, děkuji za pozornost a přeji Vám klidný zbytek večera. (21:22:31)
Aberdeen zvítězil na hřišti Groningenu 2:1 a zajistil si tak postup do 3. kola předkola, kde na něj u čeká španělský San Sebastian. Postup skotského týmu se zrodil především v prvním poločase, kde dokázal vstřelit dvě branky. Nejprve proměnil pokutový kop Rooney, sedm minut na něj navázal parťák z útoku, který z dorážky zvýšil na 2:0. V samém závěru vykřesal Groningenu naději kapitán Kieftenbeld. Ve druhém poločase pak měl domácí celek drtivý tlak, ale branku už vstřelit nedokázal.

Konec zápasu.

90+2

Poslední střídán na straně hostů. Vyčerpaného Flooda nahradí na poslední vteřiny Low.

90+1

K akrobatickému zakončení se v pokutovém území odhodlal aktivní Antonia. Míč však skončil vysoko nad brankou. Brankář Langfield s rozehrávkou zrovna dvakrát nepospíchá.

90

Rozhodčí Stefanski z Polska nastaví ještě 3 minuty!

89

Robson drží míč u rohového praporku. Aberdeen je stále blíže k postupu do 3. kola o Evropskou ligu!

88

Kostićovu střelu zblokovala hradba hostujících fotbalistů. Následně zastavil útok Groningenu zdvižený praporek.

86

.. rozehrávky se ujal sám van der Velden, jenž našel načechraným míčem na zadní tyči Cheryho. Ten však svůj pokus neusměrnil mezi tři tyče.

85

Van der Velden vybojoval pro svůj tým zajímavou standardku. Je to pravděpodobně jedna z posledních možností, jak zdramatizovat dnešní utkání...

84

Míč mají na kopačkách fotbalisté Aberdeenu, kteří na útočné polovině spoří cenné vteřinky. To vše za bouřlivého pískotu domácích tribun.

82

Antonia natáhl ke střele ze střední vzdálenosti a pořádně vyprášil Langfieldovy rukavice.

80

Groningen potřebuje k postupu vstřelit dvě branky, ale čas mu velmi rychle ubíhá.

78

Domácí začínají hrát vabank. Toho chtěl využít po rychlém protiútoku Flood, jenže tomu se zakončení vůbec nepovedlo a pouze odevzdal míč Padtovi.

76

A málem jsme byli svědky čistokrevného vlastňáku! Veldenův střílený centr se snažil zblokovat Reynolds, který pořádně vystrašil příznivce svého týmu. Míč po jeho lehké teči skončil jen těsně vedle pravé tyče. Tam by brankář Aberdeenu určitě nebyl. Rohový kop pro Groningen.

74

Střídání na straně Aberdeenu. Ze hry doslova odchází Rooney, u postranní čáry se chystá do hry Goodwillie.

73

Hosté toho mají viditelně plné zuby. Ušetřit síly chtěl svým spoluhráčům Reynolds, ale pro jeho zdržování neměl sudí pochopení a odměnil jej žlutou kartou.

71

Opět v akci rychlonohý Antonia. Ten tentokrát obalamutil Flooda a vzápětí i Logana. Jenže následná přihrávka do druhé vlny zůstala bez odezvy. Antonia jen rezignovaně rozhodil rukama.

69

Antoniův prudký centr odvrátil do bezpečí se vší námahou Reynolds.

67

Skotský trenér McInnes sahá k prvnímu střídání. Pro dnešek už má dohráno Pawlett, jehož nahradí Robson.

65

Záložník Groningenu Lindgren poslal k zemi Jacka a po právu vyfasoval žlutou kartu.

65

Aberdeen je pod velkým tlakem, a tak si pomáhá za cenu dlouhých odkopů.

63

Domácí tým pohrdl obrovskou příležitostí! Van der Velden naservíroval míč na malém vápně pro de Leeuwuna na zlatém podnose, jenže ten ve vyložené příležitosti trefil pouze dobře postaveného brankáře!

62

Domácí naposledy střídají. Burneta nahradí van Nieff.

60

Domácí fotbalisté chtěli využít rozhozené obrany Aberdeenu, jenže Chery to v samostatném úniku přehnal s množstvím kliček, a tak jej Anderson o míč připravil.

58

Po ztečované Kostićově střele bude Groningen rozehrávat další roh.

57

Chery upadl v pokutovém území po souboji s Floodem. Celý stadión si žádá odpískání pokutového kopu, ale sudí Stefanski je proti.

56

Aberdeenu se nedaří na delší časový úsek podržet míč na svých kopačkách, a tak se dostává pod pernamentní tlak.

55

Nový muž na trávníku Antonia pořádně rozhýbal ofenzívu svého týmu! Obránci Aberdeenu s ním budou mít ještě plné ruce – nohy práce.

53

Cheryho nadýchaný míč přizvedl na poslední chvíli před dotírajícím Kostićem hostující brankář! Vyrovnávající branka visí ve vzduchu!

52

Domácí fotbalisté jsou i nadále v tlaku! Po van der Veldenově střele budou nyní rozehrávat rohový kop.

50

Groningen je aktivní stejně, jako na začátku utkání. Další střelecký pokus vyslal směrem k brance Aberdeenu Lindgren. Jeho střela si však cestu mezi tři tyče nenašla.

48

De Leeuwův centr z pravé strany musel hostující brankář Langfield vytěsnit na rohový kop. Domácí vstoupili do druhé půle velmi odchodlaně.

46

Domácí kouč nechal o poločasové přestávce v kabině i útočníka Hoesena, kterého nahradil de Leeuw.

46

Domácí kapitán Kieftenbeld už do druhého poločasu překvapivě nenastoupil. Na jeho místě nyní operuje Antonia.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas odvetného utkání mezi Groningenem a Aberdeenem. Po úvodních 10 minutách, které byly hodně divoké, jsme sledovali taktickou bitvu. Tu narušil až průnik Hayese, jenž si vykoledoval penaltu. Tu s ledovým klidem proměnil kanonýr Rooney. S domácím týmem to o sedm minut později vypadlo ještě hůře, když zvýšil na 2:0 pro Aberdeen McGinn. V samém závěru první půle vrátil Groningen zpět do hry přesně umístěnou hlavičkou Kieftenbeld! První utkání ve Skotsku skončilo 0:0, a tak mají před druhým poločasem blíže k postupu hosté.

První poločas skončil.

45

Po vstřelené brance hýří domácí fotbalisté aktivitou!

44

Groningen právě vstřelil branku!
Gól naděje pro domácí Groningen! van der Velden poslal do pokutového území nadýchaný míč, na který si nejlépe naskočil kapitán MAIKEL KIEFTENBELD a přesnou hlavičkou k tyči snížil na rozdíl jediné branky!

42

Groningen se nemůže dostat do trvalého tlaku a působí trochu bezradným dojmem. Z ochozů se ozývá pískot.

40

McGinn zakroutil parádně míč na hlavu Logana, jehož pokus skončil zhruba dva metry nad.

39

Aberdeen byl blízko k třetí brance. Na poslední chvíli však zblokoval Rooneyho pokus obětavým skluzem Hateboer! Následovat bude rohový kop pro hosty.

37

Hoesen zklepl míč na rozběhnutého Cheryho, který technickým pokusem z poza pokutového území zvedl domácí fanoušky ze sedadel. Nicméně míč z jeho kopačky nakonec mezi tři tyče nezapadl.

35

Hosté jsou i nadále při chuti. Tentokrát se o ohrožení domácí branky postaral Pawlett. Jeho pokus však vystrašil pouze diváky za brankou.

33

Aberdeen právě vstřelil branku!
S postupovými ambicemi Groningenu to vypadá zle! Po tvrdém osobním souboji uvnitř pokutového území se dostal k zakončení Rooney, jenž orazítkoval břevno. Jenže míč se šťastně odrazil k volnému NIALLU MCGINNOVI, který jej bez větších problémů poslal do odkryté svatyně!

31

Lodivod Groningenu van de Looi žene své svěřence směrem vpřed. Jenže přechod Groningenu je zatím příliš pomalý, než aby dokázal zaskočit hostující obranu.

29

Na Lindgrenův centr z pravé strany jen těsně nedoskočil Kostić. Odkopávat se tak bude od branky hostů.

27

Domácí musí nyní vstřelit dvě branky, aby postoupili do 3. kola! Proti zatím pevné obraně Aberdeenu to bude velká výzva.

26

Aberdeen právě vstřelil branku!
ADAM ROONEY poslal brankáře na opačnou stranu a s velkým přehledem rozvlnil síť!

26

Míč si postavil kanonýr Rooney!

25

Hostující Hayes si došel pro penaltu jako zkušený mazák! Aberdeen má velkou příležitost, aby otevřel gólový účet dnešního zápasu!

23

Jack si předkopl míč kolem postranní čáry, kudy chtěl pláchnout Kappelhofovi. Ten ho však v tvrdém osobním souboji do samostatného úniku nepustil. Domácí zadák sklízí potlesk zaplněných tribun.

21

Z rohového kopu Aberdeen neudeří, neboť se Flood provinil útočným faulem.

20

Hostující Pawlett nevěděl co s míčem, a tak vystřelil. Jeho skákavý pokus z uctivé vzdálenosti musel nakonec Padt vytěsnit na rohový kop.

18

McGinn udeřil ve vzdušném souboji do tváře Botteghina, což neušlo očím hlavního arbitra. Vše se alespoň prozatím obejde bez žluté karty.

16

I hosté o sobě dali vědět. Hayes si navedl míč na svoji silnější levačku a přízemní střelou k tyči protáhl domácího brankáře.

15

Chery si popotáhl míč kolem pravé postranní čáry, kde jej následně zasekl do protipohybu jednoho z obránců. Ačkoliv měl poté ke svému centru dostatek času, nenašel nikoho ze svých spoluhráčů. Bude se tak pouze odkopávat od branky Aberdeenu.

13

Po nadějném začátku se hra odvíjí především ve středu hřiště, kde je k vidění řada osobních soubojů.

11

Groningen získal díky vysunutému napadání míč zpět na své kopačky. Jenže do zformované skotské obrany se bude útočit těžce.

10

Hosté se teď snaží zklidnit prozatím divoký průběh zápasu a kombinují na jistotu kolem středového kruhu.

8

Zatím to je fotbal nahoru – dolů. V další gólovce se ocitl na straně domácích Kostić, který dostal vynikající pas od van der Veldena, ale v nadějné pozici nakonec pálil těsně vedle!

6

Pozdvižení i na druhé straně! Za domácí obranu si naběhl obávaný kanonýr Rooney, jehož střelu z úhlu vykryl zkušeně brankář Padt!

5

Hra se rychle přesunula na druhou stranu, kde vybojoval rohový kop pro domácí Hoesen. Z následného rohového kopu mohli domácí vzápětí udeřit, ale míč směřující za Langfieldova záda vyhlavičkoval z brankové čáry Hayes!

4

McGinn natáhl ke střele ze střední vzdálenosti, ale pouze příjemně protáhl brankáře Padta.

4

Aberdeen kombinuje kolem pokutového území a je zatím aktivnějším týmem.

3

V Groningenu panuje nádherná fotbalová atmosféra. Místní fanoušci si návrat do Evropy náležitě užívají a není se co divit. Groningen chyběl alespoň v kvalifikacích o evropské poháry dlouhých 7 let!

1

Úvodní výkop obstarali hostující fotbalisté, kteří se na útočnou polovinu svého soupeře dostali tradičním ostrovním způsobem. Dlouhý míč však odhlavičkoval do bezpečí stoper Burnet.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FC Groningen: Padt – Kappelhof, Botteghin, Burnet, Hateboer – Kieftenbeld (C), van der Velden, Lindgren – Kostić, Chery, Hoesen.
Náhradníci: van der Vlag, Magnasco, de Leeuw, Van Nieff, Hiariej, Antonia, Islamović.

Aberdeen FC: Langfield – Logan, Anderson (C), Reynolds, Considine, Hayes – Jack, Flood, Pawlett – Rooney, McGinn.
Náhradníci: Brown, Considine, Taylor, Low, Smith, Goodwillie, Robson.

Rozhodčí: Stefanski – Rostkowski, Boniek, Dobrynin..
Postupující tým narazí v dalším kole na španělský San Sebastian! Kdo to z dvojice Groningen – Aberdeen bude, si však musíme počkat. Proto si nenechte ujít náš onlajn, který startuje od 19:30 na stadionu Euroborg! Tento duel budou řídit sudí z Polska ve složení: Stefanski, Rostkowski, Boniek, Dobrynin.
Aberdeen FC

Skotský tým může těžit z toho, že je více rozehraný, neboť musel absolvovat již 1. předkolo. V něm se mu do cesty postavil lotyšský tým FK Daugava Riga. Aberdeen bez větších problémů postoupil dál po výsledcích 5:0 a 3:0. Vidět byl především útočník Rooney, jenž vstřelil 5 branek. A právě na něj bude trenér skotského týmu nejvíce spoléhat!
FC Groningen


Domácí tým je společně s fanoušky na odvetné utkání pořádně nažhavený, neboť nastupuje v kvalifikaci o evropské poháry po dlouhých 7 letech! Svoji účast si musel vybojovat v play-off, kde vyřadil vyforizované týmy: Vitesse s Alkmaarem! Mezi lídry týmu patří bezesporu Kostić s Cherym. Naopak další ze stavebních kamenů loňského úspěchu Živković přestoupil do Ajaxu.
Odvetné utkání 2. předkola Evropské ligy mezi nizozemským FC Groningenem a skotským Aberdeenem FC je zcela otevřené, neboť první duel skončil bezbrankovou remízou. Zápas ve Skotsku nabídl celou řadu tvrdých osobních soubojů, méně pak už brankových příležitostí. Proto se není čemu divit, že diváci branku neviděli. Dočkají se jí v odvetě?
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.

FC Groningen – Aberdeen FC

1:2

konec (1:2)

Zpět na online

Branky: 44. Kieftenbeld – 26. Rooney (pen.), 33. McGinn

Karty:   65. Lindgren (GRO) – 73. Reynolds (ABE)

FC Groningen: Padt – Kappelhof, Botteghin, Burnet (62. van Nieff), Hateboer – Kieftenbeld (C) (46. Antonia), van der Velden, Lindgren – Kostić, Chery, Hoesen (46. de Leeuw).
Náhradníci: van der Vlag, Magnasco, de Leeuw, Van Nieff, Hiariej, Antonia, Islamović.

Aberdeen FC: Langfield – Logan, Anderson (C), Reynolds, Considine, Hayes – Jack, Flood (90.+2 Low), Pawlett (67. Robson) – Rooney (74. Goodwillie), McGinn.
Náhradníci: Brown, Considine, Taylor, Low, Smith, Goodwillie, Robson.

Rozhodčí: Stefanski – Rostkowski, Boniek, Dobrynin.

První zápas: Aberdeen - Groningen 0:0

Evropská liga (předkola)

Karaganda – Atlantas 14:30 3:0

Beer Ševa – RNK Split 15:30 0:0

MYPA – Dinamo Minsk 17:30 0:0

Haugesund – FK Sarajevo 18:00 1:3

Keşla FK – Elfsborg po penal. (3:4) 18:00 0:1

FK Krasnodar – Sillamäe Kalev 18:00 5:0

Omonia Nikósie – Budućnost Podgorica 18:00 0:0

AIK Stockholm – Linfield 19:00 2:0

Esbjerg – Kajrat 19:00 1:0

Flamurtari – Ploiesti 19:00 1:3

Göteborg – Győr 19:00 0:1

Grödig – Čukarički 19:00 1:2

Čichura – Bursaspor po penal. (4:1) 19:00 0:0

Lech Poznaň – Kalju 19:00 3:0

Liberec – Košice 19:00 3:0

Soligorsk – Derry City 19:00 5:1

Tromsø – Víkingur 19:00 1:2

Vaduz – Chorzów 19:00 0:0

Zimbru Kišiněv – CSKA Sofia 19:00 0:0

Hapoel Tel Aviv – Astana 19:30 1:0

Groningen – Aberdeen 19:30 1:2

Trnava – Zestafoni 19:30 3:0

Zorja Luhansk – Laçi 19:30 2:1

Asteras – RoPS Rovaniemi 20:00 4:2

Sligo Rovers – Rosenborg 20:00 1:3

Vojvodina – Trenčín 20:00 3:0

Zawisza Bydgoszcz – Waregem 20:00 1:3

Hajduk Split – Dundalk 20:15 1:2

Ferencváros – Rijeka 20:30 1:2

ND Gorica – Molde 20:30 1:1

Jagodina – Kluž 20:30 0:1

Koper – Neftçi Baku 20:30 0:2

Široki Brijeg – Mladá Boleslav 20:30 0:4

Diósgyöri – Litex 20:30 1:2

Crusaders – Brommapojkarna 20:45 1:1

St. Johnstone – Luzern po penal. (5:4) 20:45 1:1

St. Pölten – Botev Plovdiv 21:05 2:0

Hafnarfjördur – Něman Grodno 21:15 2:0

Stjarnan – Motherwell po prodl. 21:15 3:2