Menu

Fotbal

Belgická Jupiler Pro League

RSC Anderlecht – SV Zulte-Waregem

1:1

konec (0:0)

19.05.2013, 14:30 • Stade Constant Vanden Stock (kapacita 26 131 míst) • Tomáš Kohlmann (@tom__kohlmann)

Tipsport: 1.52 4.3 5.85 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Obrovské drama o belgický titul končí mistrovskou radostí Anderlechtu! Waregemu nevyšla snaha o historický triumf, nicméně hosté nemusí smutnit, neboť remíza je udržela o bod před Bruggami na druhém místě tabulky a poprvé v historii se zahrají kvalifikaci o Ligu mistrů!

90+3

Proto chytá Hazardův centr a vítězoslavně zvedá míč nad svoji hlavu.

85

Poslední střídání Anderlechtu má jednoznačně taktické parametry, ofenzivního Jovanoviče nahrazuje další obránce Wasilewski, jenž v obranné čtveřici nahradí vyloučeného Kouyatého.

83

Následný možný rychlý brejk Anderlechtu hned v zárodku zastavil Berrier a rozhodčí Gumienny znovu vytahuje žlutou kartu.

83

Další zákrok De Zeeuwa rozhodčí ocenil žlutou kartou.

81

Červená karta pro Anderlecht! Kouyaté u postranní čáry doslova sestřelil Naessense a v ruce sudího Gumiennyho vidí bez předchozího napomenutí rovnou červenou kartu!

80

A to byl poslední zásah Juniora Malandy Adjeho do průběhu dnešního zápasu, deset minut před koncem zápasu jej nahrazuje Olafur Ingi Skúlasson.

78

Po dalším z Bigliových centrů tísněný Bossut dokázal vyrazit míč pouze ke Klještanovi, před nímž z úhlu zívala poloprázdná branka Waregemu, americký záložník ji ale trefit nedokázal!

69

V obrovské šanci se ocitl Suárez, jenž dostal přesnou přihrávku za záda hostujícího obránců a tváří v tvář přehodil Bossuta, s ním ale těsně i jeho svatyni!

64

Domácí v přerušení podruhé mění sestavu, Behranga Safariho na levém kraji obrany střídá další velmi zkušený fotbalista, dvaatřicetiletý Olivier Deschacht. Před zápasem se očekával právě jeho start v dnešním zápase na úkor Safariho, nakonec jej trenér Van den Brom využívá pouze jako čerstvou sílu z lavičky náhradníků.

62

Střídání domácích, Dennise Praeta nahrazuje na hřišti zkušený defenzivní záložník Demy De Zeeuw.

59

Anderlecht právě vstřelil branku!
Hostující vedení ale nemělo dlouhého trvání! Střela LUCASE BIGLII z přímého volného kopu byla zdí sražena za Bossutova záda a situace se vrací do stavu, kdy Anderlecht zůstává v čele soutěže!

58

Aktuální výsledek posílá do čela ligy Waregem, jenž momentálně má náskok jednoho bodu na Anderlecht a tří na Bruggy.

57

Waregem právě vstřelil branku!
Obrovský šok v Bruselu! Thorgan Hazard vnikl do pokutového území, zpětnou přihrávkou předal mič Leyemu, jehož centr hlavou nasměroval do Protova protipohybu JENS NAESSENS a otevírá skóre zápasu senzačně ve prospěch Waregemu!

Do druhého poločasu hosté střídají, Ibrahima Conté zůstal pouze v šatně a místo něj vbíhá do hry Franck Berriér. Ten letos už 37x včetně domácího poháru nastoupil v základní sestavě, ale pro dnešní největší zápas v dosavadní historii Waregemu zůstal od úvodní minuty pouze na lavičce náhradníků.

45+1

V samém závěru jediné avizované nastavené minuty měli domácí největší příležitost dosavadního průběhu zápasu! Na další centr Biglii ze standardní situace si naskočil Nuytinck a ve velmi podobné pozici jako před chvílí Gillet už tentokrát brankáře Bossuta překonal, míč ale zpět do pole vrátilo břevno hostující branky!

43

Po následném nadýchaném centru Biglii před branku hlavou zakončoval Gillet, ale vůbec první střelou na bránu svoji hlavičku nasměroval do připraveného brankáře Bossuta. V každém případě se jednalo o první výraznější příležitost Anderlechtu.

42

Následný rychlý brejk domácích zastavil Delaplace faulem na Praeta a stává se druhým žlutým hříšníkem v hostujícím celku.

38

A mohlo k tomu být o podstatný kus blíže! To když Hazard přihrál do pokutového území Leyemu, ten mu efektně a zároveň efektivně míč patičkou vrátil do běhu a mladší bratr slavnějšího Edena v bezprostřední blízkosti Prota nedokázal posunout míč směrem na domácí branku. Zajímavá a rychlá akce Waregemu ale pořádně zaměstnala domácí defenzivu.

30

Mbokaniho u postranní čáry ostře poslal k zemi Karel D'Haene a v ruce arbitra Gumiennyho jako první fotbalista vidí žlutou kartu.

19

První velké nebezpečí před domácí brankou! Leye si na levém kraji pokutového území vyměnil míč s Verboomem a směroval před branku velmi nebezpečný přízemní centr, na nějž ale jen těsně nedosáhli Naessens a především Conté. Tomu nakonec byl odpískán útočný faul a odkopávat od své branky bude Proto.

RSC Anderlecht – SV Zulte-Waregem

1:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 59. Biglia – 57. Naessens

Karty:   83. Zeeuw (AND) – 30. D'Haene (WAR), 42. Delaplace (WAR), 83. Berrier (WAR)   81. Kouyaté (AND)

RSC Anderlecht: Proto – Gillet, Kouyaté, Nuytinck, Safari – Biglia, Klještan – Suárez, Praet, Jovanovič – Mbokani

SV Zulte-Waregem: Bossut – De Fauw, D'Haene, Colpaert, Verboom – Malanda Adje, Delaplace – Conté, Naessens, Hazard – Leye

Rozhodčí: Gumienny – Meers, Vromans (vš. Belgie)