Menu

Hokej

Tipsport extraliga

HC Dynamo Pardubice – Banes Motor České Budějovice

2:3

konec (1:1, 0:1, 1:1)

23.09.2012, 17:00 • ČEZ Arena Pardubice. • Martin Mišovec

Unibet.com: 1.8 4.3 3.2 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Třetí třetina dlouho směřovala do prodloužení, ale to odmítl třináct vteřin před koncem po nahrávce Ptáčka Šimánek. Pro domácí to tak znamená další ztrátu na domácím kluzišti a ani druhý duel neznamená výhru. Mountfield nepředvedl v ČEZ Areně špatný výkon a do Českých Budějovic veze tři body. (19:27:48)

60:00

Konec zápasu.

59:54

Píšovo nahození z vlastní třetiny Kovář rychle vyklepal z lapačky a holí posunul do rohu kluziště.

59:47

Oddechový čas pro domácí.

59:47

Mountfield právě vstřelil branku!
A po vhazování přichází šok pro domácí ČEZ Arenu! Po vhazování dostal hostující celek hodně volného místa a dokonale toho využívá. Ptáček z pravé strany našel ve středu hřiště zcela osamoceného JIŘÍHO ŠIMÁNKA, který parádní dělovkou k pravé tyči překonává bezmocného Salfického. Asistence: František Ptáček a Jakub Langhammer.

59:43

Nepřesnost v domácí rozehrávce dostavá k puku hosty, kteří budou bojovat o puk po zakázaném uvolnění před Salfickým.

59:09

Ptáček dobře zastavil domácího Cetkovského a vyjel vpřed. Za útočnou modrou vypálil, ale jeho ránu Salfický v pohodě chytá.

58:41

Ti jsou následně v plném počtu.

58:33

Kousal z pravého křídla našel na modré napřáhnutého Pavla Brendl, jenž však bohužel pro Pardubice napálil pouze napadajícího hráče hostí.

58:00

Podlešákovo nahození ze středu hřiště poté Salfický v klidu chytá do lapačky.

57:45

A hosté znovu vyhazují kotouč do útočného pásma. Kousal totiž nahodil puk za branku, kde však byl pouze zadák hostů Kolarz.

57:00

Sičák pálil z levé strany těsně vedle Kovářovu klec.

56:52

Hostující tým se dokázal dvakrát osvobodit z obranného pásma.

56:40

A po velkém nasazení Roberta Kousala si zahraje přesilovou hru. Dvě minuty vidí za nedovolené bránění Červený.

56:03

Domácí Benák s pukem na hokejce vymýšlí za vlastní brankou útočnou akci Pardubic.

54:31

Krásná kombinace hostů z Českých Budějovic dostala k puku Rudolfa Červeného, který pálil těsně za útočnou modrou. Táhlý pokus skončil zhruba metr od pravé tyče Dušana Salfického.

54:00

Kousal parádně našlápnul a dostal se po pravé straně do útočného pásma. Tam centroval puk do brankoviště na svého spoluhráče, ale kotouč trefil Vydareného, od kterého se odrazil jen těsně vedle Kovářovu klec.

53:00

Zajímavou nahrávku posílal do útočných řad Kočí, jenže bohužel pro něj a celé Pardubice ji nikdo ze spoluhráčů nezachytil.

52:33

Na druhé straně pálil po rychlém vpádu do třetiny Červený, ale Salfického klec netrefuje.

51:36

Pardubice právě vstřelily branku!
A po něm přichází vyrovnání! Od levého mantinelu nahazoval puk před Kováře bek Kočí, a ten se po odrazu dostal přesně na hůl JANA STARÉHO, před kterým již zívala odkrytá branka Mountfieldu, kterou bez zaváhání trefil a vyrovnal. Asistence: Václav Kočí a Robert Kousal.

51:28

Další přerušení hry má na svědomí tým hostů a jejich zakázané uvolnění.

51:17

Puk se po souboji ve středním pásmu dostává mimo hřiště. Vhazuje se ve středním pásmu, pět vteřin před návratem Vašíčka na led.

50:10

Ptáček našel na levé straně Soudka, který vypálil na Salfického bez přípravy. Ten je však připraven a ránu chytá do výstroje.

49:52

Hostům je posléze zapískáno postavení útočícího hráče v brankovišti. Vhazovat se bude ve středním pásmu.

49:35

Tým domácích hraje ve čtyřech.

49:22

Domácí tým jde do čtyř. Jiří Vašíček dostává dvě minuty za sekání. Hra 5/3 by ale měla trvat jen dvanáct vteřin, za kterých by se měl vrátit Aleš Píša.

49:01

Vráblík od modré napálil pouze stojícího beka Pardubic. Ty se poté dostávají z obranného pásma.

48:05

Kotalík ve vlastní přesilovce ztratil na útočné modré puk a byli z toho potíže. Do zakončení se dostal Somík, ale z pravé strany minul branku.

47:34

Přesilovka pro Mountfield. Kapitán domácích Aleš Píša se provinil vražením na hrazení.

47:12

Brej Pardubic nevyřešil ideální nahrávkou na pravou stranu Starý, který Buchteleho příliš zbrzdil. Ten poté na Kováře jen slabě nahodil.

46:14

Kovář v permanenci. Ze středu hřiště to nejdřív zkoušel Brendl, ale pokus až na brankáře hostů neprošel, jenže rána Jiřího Vašíčka z levé strany už byla nebezpečnější. Hostující strážce brankoviště vyráží betony.

45:34

Starého dalekonosnou nahrávku na Brendla zastavil dobrým obranným zákrokem hostující Kolarz.

44:22

Od modré pálil další hráč Mountfieldu Vydarený a Salfický měl s jeho bombou problémy. Ta mu vyskočila pryč z výstroje, avšak naštěstí pro domácí mimo branku.

43:30

Na Salfického to zkoušel i Robin Soudek, ale jeho pokus je ztečován mimo hřiště. Následně se vhazuje po pravici domácího brankáře.

42:04

S desítkou na zádech pálil střelec druhé branky Mountfieldu Suja, jenže klec Salfického netrefil.

41:48

Chybné rozehrávky se dopustili ve svém obranném pásmu Píša a Kočí, ale hosté jejich chyby v braku nepřetavili.

41:20

Tým hostí hraje v plném počtu.

41:08

Domácí tým sice celou minutu strávil v útočném pásmu, avšak bez jediné střely. Střílená nahrávka Barteka skončila v zámezí.

40:01

Začala třetí třetina.
Třetí třetinu, stejně jako tu druhou zahájí Pardubice svou dohrávanou přesilovou hrou. Ta bude trvat lehce přes minutu.
A v ní byl o něco lepší tým z Českých Budějovic. Řada přesilovek na obou stranách branku nepřineslo, a tak se trefil až Jakub Suja. Ten proměnil dobrý vpád před Salfického v podání Vráblíka a ranou k pravé tyči dostal svůj tým do vedení o jednu branku. Třetí třetina dnešního zápasu pravděpodobně začne v 18:46.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:54

Bartek příliš váhal s kombinací, a tak musel od pravého mantinelu v nepřipravené pozici vypálit. Kovář však vyráží bez potíží.

39:21

Domácí v ponechané výhodě hrozil především Pavlem Brendlem, který pálil v dobré pozici mimo. Přesilovku si zahraje za hákování, které spáchal Tomáš Rousek.

38:31

Červený dostal na útočné modré slušně naloženo bodyčekem, a tak nedokázal pokračovat ve hře. Šťastný odraz puku ale hosty v útočné třetině ponechá, když volný puk raději Kovář přikryl pod svou lapačku.

37:42

A nyní již hrají Pardubice v plném počtu.

37:30

Slušná kombinace hostů v útočném pásmu neskončila po nahrávce Soudka ideálním zakončením, a tak domácí opět vyhazují.

36:55

A další vyhození hosty ukrádá o vteřinky v útočném pásmu Pardubic.

36:10

Kočí vyhání vyhozením puku podél levého mantinelu hostující tým z útočného pásma.

35:42

Přesilovka pro Mountfield. Tomáš Nosek vidí dvouminutový trest za podražení.

34:55

Oba celky již hráli v plném počtu, když přišla největší dosavadní šance utkání. Volný střed obrany domácích využil pro vysunutí Šimánka jeho spoluhráč Vráblík, který prvně jmenovaného našel takřka milimetrově. Šimánek si puk posunul na bekhend a jím zkoušel přehodit Salfického, který proti němu vysunul hůl. Bohužel pro hosty z Českých Budějovic však zkušený forvard trefil pouze levou tyč!

34:14

Píša nejprve dobře napravil chybu Brendla, ale poté od modré čáry napálil pouze stojícího beka Mountfieldu, od kterého se puk odráží do středního pásma.

33:27

Domácí dostává z útočného pásma vyhozením puku Jakub Langhammer.

32:30

Skákající puk dobře trefil v útočném pásmu Jakub Kindl, ale svým projektilem našel pouze helmu připraveného Kováře.

32:23

Přesilovou hru si zahraje celek Pardubic. Dvě minuty vidí za držení Peter Frühauf.

31:19

Velká příležitost Pardubic branku nepřináší! Šťastně odražený puk se dostal do volného prostoru na Jana Buchteleho, který stál sám před Kovářem a zkusil kličku do bekhendu. Puk však nedostatečně zvednul, a tak končí na betonu brankáře celku z Českých Budějovic.

30:43

Dušan Salfický připraven proti ráně z pravého křídla v podání Jakuba Sujy. Ten mířil do horních pater branky, ale brankář domácích jeho pokus chytá.

30:01

Domácí tým již hrál v plném počtu, když to na Kováře zkusil přízemní bombou Bartek. Brankář hostů byl připraven a ránu vyráží.

29:18

Peter Frühauf pálil na Salfického z pravé strany, ale branku netrefil. O pár vteřin později to zkusil i Langhammer a ten už byl úspěšnější. Salfický musí projektil vyrazit betonem.

28:34

Václav Kočí vyhání hosty mohutným odpalem z útočného pásma.

27:48

Velmi nebezpečně pálil z levé strany na domácí klec Aleš Kotálík, který zvolil táhlou ránu. Ta bohužel pro něj končí zhruba půl metru od branky Dušana Salfického.

27:32

Domácí tým si vyzkouší hru v oslabení. Jan Kolář totiž vidí dvouminutový trest za nedovolené bránění.

26:00

Šanci Pardubic na okamžitou odpověď měl Tomáš Nosek, který projel z pravé strany až před Kováře. Před ním však neuspěl, když svou šanci pálí pouze do připraveného betonu hostujícího strážce svatyně.

25:38

Mountfield právě vstřelil branku!
O pár vteřin později však branka. Vráblík z levého křídla najel před Salfického, který jeho ránu sice vyrazil, ale pouze na JAKUBA SUJU, který v houšti těl dokázal kotouč procpak za sedícího brankáře Pardubic. Asistence: Roman Vráblík.

25:17

Oba celky již hráli v plném počtu, když šel Mountfield do brejku, který však Červený poslal nad Salfického klec.

24:28

Další šance Pardubic! Tu měl Jan Starý, který zakončoval z pravé strany. Nahrávky se dožadoval v lepší pozici stojící Brendl, ale bez úspěchu. Prvně jmenovaný napálil z těžkého úhlu Kováře.

23:40

Odražený puk zkoušel z pravé strany poslat za Kováře velmi pohotovou ranou Brendl, ale hostující brankář byl připraven a dělovku skvěle vyráží!

23:02

ČSOB Pojišťovna v plném počtu a hned z toho byla šance. Nepříliš prudké zakončení Beeche končí ve výstroji připraveného Kováře.

22:46

Ta skončí za šest vteřin a posléze si přesilovku zahraje celek koučů Hynka a Lubiny. Dvě minuty totiž vidí za držení hole František Ptáček.

22:22

Pardubice vyhazují kotouč z obranné třetiny a úspěšně se brání přesilové hře soupeře.

21:54

Mountfield se však znovu dostal do útočného pásma a hrozil. Od modré pálil Peter Frühauf, ale bohužel pro hosty pouze do lapačky připraveného Salfického.

21:06

Domácí výběr se okamžitě osvobozuje vyhozením kotouče na útočnou polovinu hřiště.

20:53

Hostující již hrál v plném počtu a po pár vteřinách bude mít výhodu přesilové hry. Dvě minuty totiž vidí za podražení Václav Kočí.

20:42

A z brejku hrozil Mountfield. Z pravé strany pálil do boční sítě Jakub Langhammer.

20:17

Píšovu ránu zkoušel za Kováře dostat z pravé strany Kousal, ale puk pod betony hostujícího brankáře neprocpal.

20:01

Začala druhá třetina.
Pardubický výběr bude mít v úvodu druhé části výhodu pokračující přesilové hry, která bude trvat skoro minutu.
Úvod první třetiny vyšel lépe hostům, kteří šli po pěkné individuální akce Šimánka do vedení 1:0. Domácí tým srovnal v závěru přesilovky, ve které se prosadil prudkou ranou Píša. Pardubický tým je o něco aktivnější, ale příliš šancí zatím k vidění nebylo. Druhá část dnešního duelu začne v 17:54.

20:00

První třetina skončila.

19:57

Kindl se ještě snažil ohrozit hostující branku, ale jeho rána šla nad.

19:26

Osobní desetiminutový trest vidí za nesportovní chování hostující Michael Kolarz.

19:04

Rastislav Dej vyhání domácí z útočného pásma, když vyhazuje kotouč po pravém mantinelu.

18:51

A od modré to po vhazování ihned zkusil novic v domácí sestavě Jakub Kindl. Ránu vyslal na Kováře slušnou, ale hostující brankář si poradil a chytá.

18:45

Přesilovka pro Pardubice. Za vysokou hůl je vyloučen hostující útočník Martin Podlešák.

18:35

Po ráně Sičáka se puk od mantinelu vracel do brankoviště, ale tam si jej Kovář pohlídal a lapačkou ho přikrývá.

18:11

Bartek a Beech se snažili v útočném pásmu, jenže k zakončení to nevedlo. Hostující tým se osvobodil vyhozením kotouče.

17:24

Nepřesnou rozehrávku domácích mohl potrestat hostující útočník Dej. Ten ujížděl z pravého křídla na Salfického, ale své zakončení si asi představoval jinak, jelikož pálí pouze do výstroje připraveného brankáře Pardubic.

16:33

Nahozený puk jednoho z domácích dokázal zajímavě tečovat Brendl, ale skákající kotouč Kováře nepřekvapil a chytá.

15:30

A do třetice domácí osvobodil dobrou hrou a vyhozením Somík. Pardubice následně hrají v plném počtu.

14:47

I teď se dostává domácí tým bez větších problémů z obranné ulity. Vyhození kotouče do útočného pásma má na svědomí Cetkovský.

13:58

Od modré to zkusil na Salfického bek Frühauf, ale svůj projektil poslal pouze do prvního stojícího hráče Pardubic.

13:30

Uvidíme přesilovou hru Mountfieldu. Za sekání totiž vidí trest domácí Martin Bartek.

12:47

Na straně druhé je připraven Dušan Salfický, který bez větších potíží kryje ránu ze útočného pásma Mountfieldu.

12:02

Pardubice právě vstřelily branku!
Tak až první rána kapitána přináší domácím branku na 1:1! Pouhou vteřinu před koncem trestu Bohumila Janka našel Kolář na pravé straně připraveného ALEŠE PÍŠU, který dělovým projektilem prostřeluje Kováře ranou k pravé tyči. Asistence: Jan Kolář a Robert Kousal.

11:37

A ani do třetice z toho zakončení na branku nebude. Pavel Brendl na útočné modré trefuje ve snaze o nahrávku protihráče a puk se odrazem dostává z pásma.

11:04

Tentokrát to nevyšlo ani do středního pásma, když nepřesně nahrával Aleš Píša.

10:39

Přesilovková kombinace Pardubic končí po nepřesném zpracování kotouče v podání Jakuba Kindla.

10:03

Uvidíme první přesilovou hru domácích. Dvě minuty dostává za sekání Bohumil Jank.

09:49

Rychlou kombinaci Pardubic zakončoval z pravého křídla Radovan Somík, jenže bohužel pro domácí branku z těžkého úhlu netrefil.

09:17

Hostující výběr kouče Draisaitla teď Pardubice uzamknul v obranném pásmu, ale žádné větší ohrožení branky z toho nebylo.

08:08

Mountfield právě vstřelil branku!
Hostující tým jde do vedení 1:0! JIŘÍ ŠIMÁNEK dostal puk na levou stranu v protiútoku Mountfieldu a místo očekávané nahrávky si s pukem na hokejce pohrál a hbitě jej zasunul blafákem za Salfického. Asistence: Robin Soudek.

07:58

Pavel Brendl ve velmi dobré šanci zakončuje bekhendem jen do Kováře. Následně jej znovu hledal Kousal, ale tentokrát to k zakončení nevedlo.

07:32

A další zakázané uvolnění hostů. Ptáček znovu chytře hledal za domácí obranou Šimánka, ale ten letící kotouč zpracovat nedokázal.

07:12

První pořádné ohrožení Kováře má na svědomí druhá lajna Pardubic. Pálil Sičák, ale přímo do středu klece, kde je připraven brankář hostů.

06:58

Červený hledal ze středního pásma za domácí obranou Podlešáka, ale ten o pár centimetrů na touš nedosáhl. Icing.

06:14

Hosté se osvobozují vyhozením kotouče na zakázané uvolnění. Po něm se bude vhazovat po pravé ruce brankáře Kováře v obranné třetině Mountfieldu.

05:35

Domácí tým v plném počtu a vidíme také první úspěšný brankařský zákrok. Ten si připisuje svou vyrážečkou Salfický, který zneškodňuje ránu Vydareného.

04:35

Kombinace hostům v útočném pásmu vázne, a tak po další nepřesnosti vyváží Václav Kočí puk do střední třetiny.

03:40

Po vhazování pálil od modré hodně nebezpečně Aleš Kotalík, ale branku netrefuje.

03:31

Dřive než první střelu uvidíme přesilovou hru. Tu si zahraje Mountfield, když Jiří Vašíček dostává dvě minuty za držení.

02:28

Jank našel zpoza branky ideálně postaveného Rudolfa Červeného, který zkoušel ranou bez přípravy ohrozit Salfického. Ten ale zasahovat nemusí, jelikož rána jde hodně mimo. Stále čekáme na první střelecký pokus na branku.

01:47

I Mountfield se pokusil o ohrožení branky Salfického, ale ani on příliš neuspěl. Vráblík po zákroku upadl a své spoluhráče dostal do ofsajdu, po kterém se vhazuje ve středním pásmu.

00:43

Domácí tým se ihned dostal do útočné třetiny a Bartek zkusil z pravého křídla vypálit, rána však na Kováře neprošla a brejk hostí musel zastavit až výborným zákrokem tělem Aleš Píša

00:01

Utkání právě začalo.
Celky již jsou na ledové ploše, a tak duel již za malou chvíli začne.
Úvodní sestavy:

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: Salfický (Růžička) – Sičák, Vašíček, Kindl, Píša, Kočí, Benák, Kolář, Ďaloga – Bartek, Beech, Somík – Šagát, Zohorna, Starý – Brendl, Kousal, Buchtele – Semorád, Nosek, Cetkovský.

Trenéři: Pavel Hynek a Ladislav Lubina

HC Mountfield: Kovář (Sáblík) – Ptáček, Jank, Frühauf, Vydarený, Kolarz, Vráblík, Prokop, Kříž – Šimánek, Kotalík, Soudek – Dej, Langhammer, Podlešák – Rousek, Kašpařík, Červený – Suja, Knotek, Švihálek.

Trenéři: Peter Draisaitl a Radek Bělohlav

Rozhodčí: Hribik, Polák – Barvíř, Blümel.
Pardubický tým si stejně jako hosté připsal první tříbodový zisk v minulém kole. Na horké půdě v Plzni zvítězil 2:1 a prolomil tak sérii dvou prohre z úvodu extraligy. Dnes by jeho zadní řady měl vyztužit obránce Detroitu Jakub Kindl a možný je i start Aleše Hemského, který však do Pardubic dorazil ze zámoří až včera večer. Tým koučů Hynka a Lubiny touží prodloužit úspěšnou šňůru výher, kterou proti Mountfieldu drží. Ten porazili v posledních sedmi zápasech v řadě.
Hosté z Českých Budějovic ve svém posledním klání před domácími fanoušky zvítězili poprvé v sezoně za tři body. Odnesla to parta kouče Mariana Jelínka, Bílí Tygři Liberec, kteří kapitulovali 4:1. Trenér Mountfield Peter Draisaitl poznamenal, že to jsou pro jeho celek velmi důležité body, ale vše ještě stoprocentní nebylo. Dres Mountfieldu by měli obléci obránci z NHL Radek Martínek a Andrew Ference. Proti Pardubicím by ještě neměli stihnout zasáhnout.
Dnes je na programu duek 4. kola Tipsport extraligy, mezi celky HC ČSOB Pojišťovna Pardubice a HC Mountfield.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

HC Dynamo Pardubice – Banes Motor České Budějovice

2:3

konec (1:1, 0:1, 1:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 13. Píša (Kolář, Kousal), 52. Starý (Kočí, Kousal) - 9. Šimánek (Soudek), 26. Suja (Vráblík), 60. Šimánek (Ptáček, Langhammer)

HC Dynamo Pardubice: Salfický (Růžička) – Sičák, Vašíček, Kindl, Píša, Kočí, Benák, Kolář, Ďaloga – Bartek, Beech, Somík – Šagát, Zohorna, Starý – Brendl, Kousal, Buchtele – Semorád, Nosek, Cetkovský. Trenéři: Pavel Hynek a Ladislav Lubina

Banes Motor České Budějovice: Kovář (Sáblík) – Ptáček, Jank, Frühauf, Vydarený, Kolarz, Vráblík, Prokop, Kříž – Šimánek, Kotalík, Soudek – Dej, Langhammer, Podlešák – Rousek, Kašpařík, Červený – Suja, Knotek, Švihálek. Trenéři: Peter Draisaitl a Radek Bělohlav

Rozhodčí: Hribik, Polák – Barvíř, Blümel

Diváci: 7734

Průběh zápasu
1. třetina
03:31
08:08
10:03
12:02
13:30
Po 1. třetině
2. třetina
20:53
22:46
25:38
27:32
32:23
35:42
39:21
Po 2. třetině
3. třetina
47:34
49:22
51:36
56:40
59:47
Konec