Menu

Fotbal

Evropská liga

Olympiakos Pireus – West Ham United

2:1

konec (2:0)

26.10.2023, 18:45 • Georgios Karaiskakis Stadium, Pireus • 3 • Skupina A • Milan Huppert

Tipsport: 2.65 3.57 2.59 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 47 % : 53 %.
Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 7:6. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 6:15. (20:51:56)
Sedmnáctizápasová série West Hamu bez porážky v evropských soutěžích je u konce! Přerušil ji řecký Olympiakos, který londýnského soupeře porazil na domácím stadionu těsným výsledkem 2:1.

Domácí zadělali na úspěch v prvním poločase, v němž zaznamenali oba góly, na trefu kapitána Kostase Fortunise navázal šťastným zásahem Rodinei. „Kladiváři“ ve druhém dějství přeci jen zlepšili hru a snížení se dočkali v 87. minutě, střídající Lucas Paquetá uspěl ránou z voleje k pravé tyči. Byť se hosté v závěrečných minutách hodně snažili, tak kýženého srovnání už se nedočkali.

Svěřenci trenéra Martíneze si vítězstvím polepšili na čtyři body, nicméně zůstávají na třetím místě, na West Ham s Freiburgem po dnešku zaostává dvoubodovým rozdílem.

90+9

Konec zápasu.

90+8

V závěru střetnutí útočil na srovnání stavu český reprezentační kapitán Tomáš Souček, po centru od pravé lajny ovšem hlavičkoval příliš vysoko.

90+7

Stevan Jovetić po brilantním těžkém zpracování kličkou do středu obelstil Mavropanose, ale pak vyslal příliš dlouhý pas na viditelně unaveného Hezzeho.

90+6

Potlesk fanoušků si vysloužil Quini, když tělem přetlačil Corneta a pro Olympiakos vybojoval odkop od brány. Znovu je tedy čas na pošetření cenných vteřinek.

90+5

Aréolův nákop až do pokutového území nedoletěl, Lucas Paquetá následně ve vzdušném souboji neměl šanci proti Ortegovi.

90+4

Střídání v týmu Olympiakos FC:
ze hřiště odchází Kostas Fortunis, přichází Stevan Jovetić.

90+4

Střídání v týmu Olympiakos FC:
ze hřiště odchází Ajúb al-Kaabí, přichází Gustavo Scarpa.

90+3

Georgios Masouras cíleně zastavil protiútok konkurenta stažením Paquety, moc dobře věděl, že bude následovat trest žluté barvy.

90+3

Tlak londýnského klubu pokračuje. Na střed šestnáctky dostal nahrávku Maxwel Cornet, důležitým blokem se prezentoval Ola Solbakken.

90+2

Edson Álvarez si vyměnil balón s Maxwelem Cornetem, ale potom se nechal zahnat k rohovému praporku, odkud odcentroval do prvního protihráče.

90+1

Definitivní razítko na vítězství řeckého mužstva chtěl dát kapitán Kostas Fortunis, přízemní střelu pravačkou poslal o kousek vedle levé tyčky.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby osm minut.

89

Alexandros Paschalakis si zakřičel o malou domů a dostal ji, nakonec těsně před presujícím Antoniem odkopával mimo nebezpečí na útočnou polovinu.

88

Hostující kapitán Angelo Ogbonna pozdě doběhl k polovině hřiště do vzdušného prostoru, v němž soupeře zezadu ostře trefil loktem, žluté kartě se pochopitelně vůbec nediví.

87

87. Lucas PAQUETÁ - 2:1

87

West Ham právě vstřelil branku!
Tak jsem to zakřikl, hosté snižují a na drama je přeci jen zaděláno! Po centru zprava odvrátil domácí zadák míč těsně za velké vápno, kde se do vysokého balónu z voleje parádně opřel LUCAS PAQUETÁ, za střelou k pravé tyčce Paschalakis natahoval ruku bez úspěchu.

86

Dramatu nic nenasvědčuje. Jarrod Bowen nabral vysokou rychlost po pravé lajně, jenže i s míčem se Ortegou nechal vytlačit do zámezí.

85

Střídání v týmu Olympiakos FC:
ze hřiště odchází Sotiris Alexandropoulos, přichází Georgios Masouras.

85

Střídání v týmu Olympiakos FC:
ze hřiště odchází Daniel Podence, přichází Ola Solbakken.

84

Mezi dva soupeře si hrací předmět hodil Sotiris Alexandropoulos a odcentroval do vápna, kde se Ajúb al-Kaabí marně snažil přeskočit Mavropanose.

83

Velký pozor by si měl dávat na podobné ostřejší zákroky Lucas Paquetá. Jednu žlutou na kontě má, za faul na Hezzeho klidně mohl vidět druhou.

82

Nicméně je to právě Mady Camara, kdo dostal kartónek žluté karty, důvodem jsou příliš hlasité protesty, že faulující Antonio žlutou neobdržel.

81

Ne, West Hamu se směrem dopředu vůbec nedaří. Michail Antonio si při vytváření prostoru pomohl nedovolenými prostředky, fauloval Camaru.

80

Dlouhý nákop k pravé lajně Quini zpracoval na jedničku, načež ho ovšem tělem atakoval Emerson Palmieri a překvapený domácí hráč skončil i s balónem v autu.

79

Akce Olympiakosu pokračovala rohovým kopem. Nejvýše se vyšplhal Jackson Porozo, zakončení ze slibného postavení usměrnil nad břevno.

78

Levým křídlem se Kostas Fortunis prohnal až do vápna, odkud vyzkoušel střelu z nelehkého úhlu, vyběhnuvší Alphonse Aréola bez větších komplikací zakročil tělem.

77

Chytře zamýšlel Jarrod Bowen sklepnutí z pravé strany šestnáctky pod sebe na Lucase Paquetu, jenže míč spoluhráči poslal za paty.

76

Naprosto zbytečný faul a zasloužená žlutá karta pro Michaila Antonia- Útočník si vybil frustraci na Porozovi, do nějž zezadu nesmyslně udeřil loktem.

75

Čerstvý Maxwel Cornet vyvinul velký tlak na Francisca Ortegu, zadák nevymýšlel žádné složitosti a balón odkopl do zámezí.

74

Střídání v týmu Olympiakos FC:
ze hřiště odchází Rodinei, přichází Quini.

73

Kostas Fortunis volil vysoký oblouček za obranu, za nímž Ajúb al-Kaabí vystartoval příliš pozdě, balón ve hře nestihl.

72

Střídání v týmu West Ham United:
ze hřiště odchází Mohammed Kudus, přichází Maxwel Cornet.

72

Střídání v týmu West Ham United:
ze hřiště odchází James Ward-Prowse, přichází Edson Álvarez.

71

Zhruba dvacet metrů od brány napřáhl k ostré ráně nártem Sotiris Alexandropoulos a Alphonse Aréola měl velké štěstí, že míč zamířil nad horní tyč.

70

Druhý poločas přináší nezáživnou podívanou. Olympiakos bez větších problémů kontroluje dvoubrankový náskok, West Ham se dnes směrem do ofenzivy až nečekaně trápí.

69

Není bez překvapení, že domácí nikam nespěchají. Mady Camara mohl nahrávat směrem dopředu, nicméně se rozhodl zapojit gólmana Paschalakise.

68

Do vápna dostal nahrávku přesně do nohy Sotiris Alexandropoulos, tvrdou střelu nártem Emerson Palmieri zblokoval v pokleku.

67

Červeno-bílí vyrazili do situace tří proti třem. Daniel Podence přihrál po levé ruce Ajúbovi al-Kaabímu, toho až k lajně vytlačil Konstantinos Mavropanos.

66

Potřetí během tří minut sáhl lotyšský arbitr Treimanis do kapsičky pro žlutou kartu, kterou daroval Emersonovi Palmierimu za prohřešek vůči Fortunisovi.

65

Druhá žlutá karta v krátkém časovém sledu, tentokráte do domácích řad. Obdržel ji Sotiris Alexandropoulos, středopolař tak dlouho objímal Paquetu, dokud ho nepovalil na zem.

64

Na žluté karty je vyrovnáno. Po krátkém pobytu na trávníku si ji vykoledoval Lucas Paquetá za faul na do protiútoku mířícího Hezzeho.

63

Útok středem hřiště v podání hostujícího mužstva skončil krátce po jeho začátku, přihrávku Paquety zastavil pozorný Sotiris Alexandropoulos.

62

Na malém prostoru si velmi dobře počínal Lucas Paquetá, kličkou obelstil Madyho Camaru, který jej vzápětí nedovoleně potáhl za dres.

61

Obránce Jackson Porozo o sobě dal vědět i na druhé polovině hřiště, když dostoupil Michaila Antonia a jamajský reprezentant pod tlakem sklepl míč do autu.

60

Kostas Fortunis odcentroval do vápna, kde Michail Antonio zvedl míč nad sebe, následně Jackson Porozo slabě zakončoval hlavou do brankáře.

59

Standardka pro Olympiakos. Rodinei si chtěl narazit s Kostasem Fortunisem, běžícího soka po pravé lajně podrazil Emerson Palmieri.

58

Střídání v týmu West Ham United:
ze hřiště odchází Danny Ings, přichází Michail Antonio.

58

Střídání v týmu West Ham United:
ze hřiště odchází Saíd Benrahma, přichází Jarrod Bowen.

57

Střídání v týmu West Ham United:
ze hřiště odchází Pablo Fornals, přichází Lucas Paquetá.

57

James Ward-Prowse centrem od rohového praporku našel prostor, kde se nacházel Danny Ings, nepovedená hlavička zamířila nad břevno.

56

Už uvnitř vápna Ajúb al-Kaabí píchl míč doleva Podencemu, jenž z velkého úhlu správně vracel pod sebe a Tomáš Souček odkopával těsně před čekajícím al-Kaabím.

55

Skvěle si počínal zdvojený Kostas Fortunis, domácí kapitán míč pokryl tělem a zezadu se nechal zfaulovat netrpělivým Fornalsem.

54

Emerson Palmieri vyslal od levé lajny střílený centr, který měl oči, adresát Danny Ings však zakončoval v mírném záklonu vysoko nad břevno.

53

Z velké vzdálenosti Mady Camara vypálil tvrdou ránu nártem, přízemní pokus prosvištěl poměrně výrazně vedle pravé části brankové konstrukce.

52

Přestože si oba fotbalisté vyžádali ošetření přímo na hrací ploše, tak se zdá, že jsou schopni nadále pokračovat v zápase, což je dobrá zpráva.

51

Blízko pokutového území hostujícího mužstva došlo k nepříjemnému střetu mezi Jacksonem Porozem a Emersonem Palmierim, arbitr Treimanis okamžitě přerušil hru.

50

Od pravé lajny centroval do vnitra pokutového území Mohammed Kudus, Danny Ings jenom prodlužoval za sebe do země nikoho.

49

Taktický faul vyrobil v blízkosti poloviny hřiště James Ward-Prowse a faulovaný Kostas Fortunis se hodně divil, že se zákrok soupeře obešel bez karetního trestu.

48

Tradiční exekutor James Ward-Prowse nepotvrdil pověst obávaného exekutora standardek. Balón sicec zakroutil přes zeď, ale i o kus vedle pravé tyče.

47

V úvodu druhé půle vidíme první žlutou kartu celého zápasu. Vysloužil si ji domácí obránce Panagiotis Retsos, jenž šel pozdě do skluzu a místo protihráče trefil pouze Ingse.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 19:49.
První poločas zápasu mezi Olympiakosem a West Hamem přinesl dva góly, přičemž o oba se postaralo domácí mužstvo. Skóre střetnutí otevřel ve 33. minutě kapitán Kostas Fortunis, který bodlem vystřelil nechytatelně k pravé tyči a současnou podobu výsledku dal v nastaveném čase bek Rodinei, jehož centr zprava Ogbonna smolně tečoval mimo Areolův dosah.

45+3

První poločas skončil.

45+1

45+1. RODINEI - 2:0

45+1

Olympiakos právě vstřelil branku!
Řecký tým navyšuje náskok gólem do šatny! U pravé lajny si vytvořil prostor pro centr RODINEI, který míč zajímavě kroutil přímo do brány a byl to bránící Angelo Ogbonna, kdo smolně přizvedl míč mimo dosah vlastního gólmana. Branka je zatím připsána domácímu bekovi, balón totiž podle všeho směřoval mezi tři tyče i bez zásahu protihráče.

45

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu jednu minutu.

44

Za propadnuvšího Kehrera výborně zaskočil Konstantinos Mavropanos, přiblížil se k Podencemu a jeho střílený centr zblokoval mimo hrací plochu.

43

S hlavou nahoře Ajúb al-Kaabí poslal vysoký balón do středu na Madyho Camaru, po jeho zblokované technické střele hlavní ve spolupráci s čárovým odepřeli domácím roh.

42

Ajúb al-Kaabí měl v plánu postupovat dopředu, jenže sám proti čtyřem si byl vědom, že je prakticky bez šance, proto se otočil a do kombinace zapojil Hezzeho.

41

Tomáši Součkovi nahrávka za obranu na Ingse nevyšla, aby se posléze chopil míče Saíd Benrahma, jeho kličku po levé ruce přečetl Francisco Ortega.

40

Příliš pomalou nahrávku obdržel Thilo Kehrer, posléze si chtěl míč píchnout po lajně a Rodineie oběhnout z druhé strany, ale soupeř beka anglického celku podržel na zádech.

39

Vysokou rychlost nabral po pravé lajně Mohammed Kudus, ale příliš daleko se nedostal, parádním skluzem Jackson Porozo píchl hrací předmět do autu.

38

Přímo z rohu nezahrozilo, načež si odražený balón našel Mohammed Kudus a tvrdou ránu vyslal vysoko nad břevno.

37

Znovu Kladiváři zkusili štěstí pravou lajnou, odkud centroval do šestnáctky Němec Thilo Kehrer, Mady Camara v mírném záklonu odvracel na roh.

36

Hosté rychle otočili hru, ale nebylo jim to nic platné, protože ve finále akce Pablo Fornals neuspěl kličkou do vápna proti pozičně dobře stojícímu Franciscu Ortegovi.

35

Odpověď je na West Hamu, ale ten rychle přišel o balón a znovu hrozili domácí, po centru Podenceho zprava zakončoval Kostas Fortunis o pár čísel nad břevno.

33

33. Kostas FORTUNIS - 1:0

33

Olympiakos právě vstřelil branku!
Důležitý vedoucí gól zaslouženě střílí nebojácné domácí mužstvo! Veškeré zásluhy jdou za domácím kapitánem KOSTASEM FORTUNISEM, jenž si za velkým vápnem nedělal vůbec těžkou hlavu se čtveřicí blízko stojících soupeřů, doběhl těsně za hranici šestnáctky a bodlem napálil balón nechytatelně k pravé tyči.

33

Uvnitř pokutového území zůstal na zemi ležet portugalský křídelník Daniel Podence, jeho střet s Kudusem arbitr Treimanis posoudil jako čistý.

32

Hostující kapitán Angelo Ogbonna si příkladně hlídal Ajúba al-Kaabího, pas na jeho osobu hlavou sklepl ke spoluhráči Součkovi.

31

Domácí mužstvo se ubránilo bez výraznějších problémů, vzdušnému prostoru kraloval Jackson Porozo a Sotiris Alexandropoulos posléze odkopl míč na útočnou polovinu.

30

Rozehrávka rohového kopu West Hamu se protáhne, protože v pokutovém území do sebe a příliš ostře šli Ogbonna s Retsosem.

29

Párkrát si hrací předmět vyměnili stopeři hostujícího celku, následně Angelo Ogbonna vyslal nepřesný nákop za obranu, byl příliš dlouhý.

28

Defenzivní povinnosti si Konstantinos Mavropanos splnil na jedničku, udržel na zádech Fortunise a hlavou nasměroval míč do rukavic Areoly.

27

Vysoký balón do středu James Ward-Prowse prodlužoval blíže soupeřově bráně, Danny Ings na míč nedosáhl.

26

Od levé lajny se do vnitra pokutového území chtěl probít Ajúb al-Kaabí, ovšem kličkou do vápna jeden na jednoho neuspěl proti Mavropanosovi.

25

Parádní píchnutí přes tři konkurenty vyslal Sotiris Alexandropoulos, Mady Camara potom v plném běhu centroval, ale jen do prostoru, kde neměl spoluhráče.

24

Za velkým vápnem kličkoval Daniel Podence, až se dostal mimo palebnou pozici, nakonec volil centr, který Kudus šikovně stáhl před Camarou.

23

Hosté nikam nespěchají. Kombinují trpělivě kolem poloviny hřiště a soupeře nechávají běhat bez míče. Nutno podotknout, že Olympiakos nepresuje nikterak vysoko.

22

Také druhý roh středopolař Ward-Prowse točil na přední tyč a byl to znovu Panagiotis Retsos, kdo zažehnával bezprostřední nebezpečí.

21

Tradiční exekutor James Ward-Prowse kroutil balón na přední tyčku, kde Panagiotis Retsos nepustil adresáta Konstantinose Mavropanose k zakončení.

20

Kladiváři rozjeli rychlý protiútok, na jehož konci je rohový kop, vracející se Francisco Ortega zvládl pravou nohou zblokovat centr Kuduse.

19

Přímý kop Olympiakosu skončil neúspěchem, centrovaný balón na přední tyčku Emerson Palmieri odhlavičkoval mimo velké vápno.

18

Pablo Fornals vůbec nesouhlasí s rozhodnutím rozhodčího, který mu odpískal faul proti Sotirisi Alexandropoulosovi, měl za to, že hrál míč.

17

Ze středu si k pravé lajně sběhl Ajúb al-Kaabí, odkud nic zajímavého nevymyslel, centr totiž poslal mimo hrací plochu.

16

Do brejku vystartoval Danny Ings, jenže nedostalo se mu podpory od kolegů, sám proti třem neměl moc šancí na úspěch.

15

Středem řecké mužstvo neuspělo. Sotiris Alexandropoulos vyzkoušel kolmici na Kostase Fortunise, úspěšné nahrávce zabránil James Ward-Prowse.

14

Olympiacos hraje bez respektu a anglický favorit má problémy. Thilo Kehrer v poslední chvíli doběhl Ajúba al-Kaabího a ve skluzu píchl balón do autu.

13

Levým křídlem unikl osobnímu strážci Daniel Podence, avšak centr mu vůbec nevyšel, vysoký balón nasměroval do zámezí.

12

Německý bek Thilo Kehrer po pravé lajně rozvinul akci na čekajícího Kuduse, ten si dal daleko balón a ve hře už ho nestihl.

11

Presink se rozhodl vysunout Mohammed Kudus, ale příliš daleko se nedostal, nedovoleným způsobem atakoval Madyho Camaru.

10

Z hranice velkého pokutového území vypálil tvrdou střenu nártem Sotiris Alexandropoulos, Alphonse Aréola šel včas k zemi a balón chytil.

9

Nedorozumění v kombinaci The Hammers vedlo ke ztrátě míče, Danny Ings nepochopil úmysl Jamese Warda-Prowse o přihrávku za obranu.

8

Nákop za obranu obdržel Mohammed Kudus, jemuž ale nevyšlo úplně ideálně zpracování, nechal se dohnat Camarou, načež nahrával dozadu Fornalsovi.

7

Standardka v podobě rohového kopu žádné nebezpečí pro Areolovu svatyni neznamenala, vysoký centr proletěl nad hlavami ve vápně stojících fotbalistů.

6

Levou stranou pronikl do velkého pokutového území Pablo Fornals a slabou technickou střelu poslal přímo doprostřed brány, kde byl Alexandros Paschalakis připravený.

5

V rozletu zastavil Ajúba al-Kaabího zdvižený praporek čárového rozhodčího, útočník se v momentu nahrávky spoluhráče už nacházel za posledním obráncem.

4

Levou stranou pokusil štěstí Mohammed Kudus, ale cestu mu zakřižoval Sotiris Alexandropoulos, ghanský reprezentant proto volil zpětný pas na Součka.

3

Po centru od pravé lajny se k zakončení hlavou prodral Panagiotis Retsos, avšak Areolu neohrozil, míč nasměroval vysoko nad břevno.

2

Domácí vstoupili do utkání v tradičních červeno-bílých dresech, fotbalisté West Hamu pro dnešní pohárové střetnutí oblékli dresy barvy modré.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Olympiakos FC: Paschalakis – Rodinei, Porozo, Retsos, Ortega – Alexandropoulos, Camara, Hezze – Podence, al-Kaabí, Fortunis (C).
Náhradníci: Papadoudis, Tzolakis – Biel, J. Carvalho, El Arabi, Jovetić, Masouras, Quini, Scarpa, Solbakken, Vrousai.
Trenér: Diego Martínez

West Ham United: Aréola – Kehrer, Mavropanos, Ogbonna (C), Palmieri – Ward-Prowse, Souček, Fornals – Kudus, Ings, Benrahma.
Náhradníci: Anang – Akird, Álvarez, Antonio, Bowen, Cornet, Cresswell, Johnson, Mubama, Paquetá, Zouma.
Trenér: David Moyes

Rozhodčí: Treimanis – Gudermanis, Spasjoņņikovs (LAT).
West Ham United

Úřadující mistr Evropské konferenční ligy by určitě rád zaznamenal úspěch i v Evropské lize. Začal dobře, když v prvním skupinovém klání doma po obratu pokořil 3:1 srbský tým Bačka Topola, načež zaznamenal cenné vítězství 2:1 ve Freiburgu. Moyesově družině se velmi dobře daří i v Premier League, kde po devíti kolech figuruje se čtrnácti body na deváté pozici s odstupem pěti bodů na pohárové příčky. Střelecké produktivitě mužstva vévodí šestigólový Jarrod Bowen.
Olympiakos FC

Fotbalisté Olympiacosu v dosavadních dvou utkáních získali jediný bod, po úvodní porážce 2:3 s německým Freiburgem uhráli remízu 2:2 na stadiónu srbského týmu Bačka Topola. Co se týče domácí scény, tak svěřenci trenéra Martíneze se po sedmi zápasech nachází v čele ligy s devatenácti body navzdory faktu, že víkendové klání osmého kola s Panathinaikosem se z důvodu diváckých nepokojů za stavu 1:1 ve druhém poločase nedohrálo. Nejlepším střelcem týmu je Ajúb al-Kaabí s devíti góly.
Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný čtvrteční podvečer. Vítám vás při sledování Evropské ligy, u zápasu skupiny A mezi Olympiakosem a West Hamem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:45.

Olympiakos Pireus – West Ham United

2:1

konec (2:0)

Zpět na online

Branky: 33. Fortunis, 45+1. Rodinei – 87. Paquetá

Karty:   47. Retsos (OLY), 65. Alexandropoulos (OLY), 82. Camara (OLY), 90+3. Masouras (OLY) – 64. Paquetá (WHU), 66. Palmieri (WHU), 76. Antonio (WHU), 88. Ogbonna (WHU)

Držení míče: 47 % : 53 %.
Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 7:6. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 6:15.

Olympiakos Pireus: Paschalakis – Rodinei (74. Quini), Porozo, Retsos, Ortega – Alexandropoulos (85. Masouras), Camara, Hezze – Podence (85. Solbakken), al-Kaabí (90+4. Scarpa), Fortunis (C) (90+4. Jovetić).
Náhradníci: Papadoudis, Tzolakis – Biel, J. Carvalho, El Arabi, Vrousai.

Trenér: Diego Martínez

West Ham United: Aréola – Kehrer, Mavropanos, Ogbonna (C), Palmieri – Ward-Prowse (72. Álvarez), Souček, Fornals (57. Paquetá) – Kudus (72. Cornet), Ings (58. Antonio), Benrahma (58. Bowen).
Náhradníci: Anang – Akird, Cresswell, Johnson, Mubama, Zouma.

Trenér: David Moyes

Rozhodčí: Treimanis – Gudermanis, Spasjoņņikovs (LAT)

Diváci: 30 623