Menu

Fotbal

Evropská liga

Olympiakos Pireus – West Ham United

2:1

konec (2:0)

26.10.2023, 18:45 • Georgios Karaiskakis Stadium, Pireus • 3 • Skupina A • Milan Huppert

Tipsport: 2.65 3.57 2.59 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 47 % : 53 %.
Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 7:6. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 6:15. (20:51:56)
Sedmnáctizápasová série West Hamu bez porážky v evropských soutěžích je u konce! Přerušil ji řecký Olympiakos, který londýnského soupeře porazil na domácím stadionu těsným výsledkem 2:1.

Domácí zadělali na úspěch v prvním poločase, v němž zaznamenali oba góly, na trefu kapitána Kostase Fortunise navázal šťastným zásahem Rodinei. „Kladiváři“ ve druhém dějství přeci jen zlepšili hru a snížení se dočkali v 87. minutě, střídající Lucas Paquetá uspěl ránou z voleje k pravé tyči. Byť se hosté v závěrečných minutách hodně snažili, tak kýženého srovnání už se nedočkali.

Svěřenci trenéra Martíneze si vítězstvím polepšili na čtyři body, nicméně zůstávají na třetím místě, na West Ham s Freiburgem po dnešku zaostává dvoubodovým rozdílem.

90+9

Konec zápasu.

90+8

V závěru střetnutí útočil na srovnání stavu český reprezentační kapitán Tomáš Souček, po centru od pravé lajny ovšem hlavičkoval příliš vysoko.

90+7

Stevan Jovetić po brilantním těžkém zpracování kličkou do středu obelstil Mavropanose, ale pak vyslal příliš dlouhý pas na viditelně unaveného Hezzeho.

90+6

Potlesk fanoušků si vysloužil Quini, když tělem přetlačil Corneta a pro Olympiakos vybojoval odkop od brány. Znovu je tedy čas na pošetření cenných vteřinek.

90+5

Aréolův nákop až do pokutového území nedoletěl, Lucas Paquetá následně ve vzdušném souboji neměl šanci proti Ortegovi.

90+4

Střídání v týmu Olympiakos FC:
ze hřiště odchází Kostas Fortunis, přichází Stevan Jovetić.

90+4

Střídání v týmu Olympiakos FC:
ze hřiště odchází Ajúb al-Kaabí, přichází Gustavo Scarpa.

90+3

Georgios Masouras cíleně zastavil protiútok konkurenta stažením Paquety, moc dobře věděl, že bude následovat trest žluté barvy.

90+3

Tlak londýnského klubu pokračuje. Na střed šestnáctky dostal nahrávku Maxwel Cornet, důležitým blokem se prezentoval Ola Solbakken.

90+2

Edson Álvarez si vyměnil balón s Maxwelem Cornetem, ale potom se nechal zahnat k rohovému praporku, odkud odcentroval do prvního protihráče.

90+1

Definitivní razítko na vítězství řeckého mužstva chtěl dát kapitán Kostas Fortunis, přízemní střelu pravačkou poslal o kousek vedle levé tyčky.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby osm minut.

89

Alexandros Paschalakis si zakřičel o malou domů a dostal ji, nakonec těsně před presujícím Antoniem odkopával mimo nebezpečí na útočnou polovinu.

88

Hostující kapitán Angelo Ogbonna pozdě doběhl k polovině hřiště do vzdušného prostoru, v němž soupeře zezadu ostře trefil loktem, žluté kartě se pochopitelně vůbec nediví.

87

87. Lucas PAQUETÁ - 2:1

87

West Ham právě vstřelil branku!
Tak jsem to zakřikl, hosté snižují a na drama je přeci jen zaděláno! Po centru zprava odvrátil domácí zadák míč těsně za velké vápno, kde se do vysokého balónu z voleje parádně opřel LUCAS PAQUETÁ, za střelou k pravé tyčce Paschalakis natahoval ruku bez úspěchu.

86

Dramatu nic nenasvědčuje. Jarrod Bowen nabral vysokou rychlost po pravé lajně, jenže i s míčem se Ortegou nechal vytlačit do zámezí.

Olympiakos Pireus – West Ham United

2:1

konec (2:0)

Zpět na online

Branky: 33. Fortunis, 45+1. Rodinei – 87. Paquetá

Karty:   47. Retsos (OLY), 65. Alexandropoulos (OLY), 82. Camara (OLY), 90+3. Masouras (OLY) – 64. Paquetá (WHU), 66. Palmieri (WHU), 76. Antonio (WHU), 88. Ogbonna (WHU)

Držení míče: 47 % : 53 %.
Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 7:6. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 6:15.

Olympiakos Pireus: Paschalakis – Rodinei (74. Quini), Porozo, Retsos, Ortega – Alexandropoulos (85. Masouras), Camara, Hezze – Podence (85. Solbakken), al-Kaabí (90+4. Scarpa), Fortunis (C) (90+4. Jovetić).
Náhradníci: Papadoudis, Tzolakis – Biel, J. Carvalho, El Arabi, Vrousai.

Trenér: Diego Martínez

West Ham United: Aréola – Kehrer, Mavropanos, Ogbonna (C), Palmieri – Ward-Prowse (72. Álvarez), Souček, Fornals (57. Paquetá) – Kudus (72. Cornet), Ings (58. Antonio), Benrahma (58. Bowen).
Náhradníci: Anang – Akird, Cresswell, Johnson, Mubama, Zouma.

Trenér: David Moyes

Rozhodčí: Treimanis – Gudermanis, Spasjoņņikovs (LAT)

Diváci: 30 623