Menu

Fotbal

Kvalifikace ME

Lotyšsko – Wales

0:2

konec (0:1)

11.09.2023, 20:45 • Skonto stadions, Riga • Skupina D • Milan Huppert

Tipsport: 7.57 4.08 1.5 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 1:8. Střely mimo: 6:11. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 15:8. (22:56:41)
Velšané potvrdili roli favorita a zůstali ve hře o postup na hlavní turnaj, na půdě Lotyšska zvítězili po solidním výkonu 2:0.

Důležitý první gól padl ve 29. minutě, kdy velšský kapitán Aaron Ramsey sebevědomě proměnil penaltu po faulu Dubry na Wilsona. Lotyši v pokračujícím průběhu měli pár zajímavých náznaků, avšak nulu v kolonce vstřelených gólů vymazat nedokázali a hostům se v nastavení závěrečné hrací doby povedlo přidat pojistku, situaci tří proti třem zakončil gólově žolík David Brooks.

Svěřenci trenéra Page splnili povinnost, aby zůstali ve hře o postup, polepšili si na sedm bodů, zůstali čtvrtí, nicméně manko na druhé Turecko zmenšili na rozdíl tří bodů. Lotyšsko zůstává bez bodu beznadějně poslední.

90+8

Konec zápasu.

90+7

Neodpískaný zákrok Wilsona na Savaļnieks se vůbec nelíbil Andrejsi Cigaņiksovi, zlost si vylil na rozhodčím, za „odměnu“ dohraje závěrečné vteřiny se žlutou kartou na kontě.

90+6

90+6. David BROOKS - 0:2

90+6

Wales právě vstřelil branku!
Je rozhodnuto, tři body sebere Wales! Harry Wilson nejprve ustál klíčový souboj u lajny se Savaļnieksem, načež v situaci tři na tři přihrál za dvojici protihráčů DAVIDU BROOKSOVI a ten padajícího brankáře s chladnou hlavou přeloboval.

90+5

David Brooks mohl postupovat směrem dopředu, ale rozhodl se neriskovat olmici za obranu, takže nahrával směrem dozadu na stopera Rodona.

90+4

Volný přímý kop kopal Jānis Ikaunieks, přetažený balón posílal pod sebe Dubra, Marko Regža následně fauloval gólmana.

90+3

Tak ani Wales neodejde ze zápasu s čistým trestním rejstříkem, žlutou kartu vyfasoval Chris Mepham za úder loktem do hlavy Toberse.

90+2

Nepovedený nákop za obranu suverénně pohlídal Roberts Ozols, Tom Bradshaw se ani nepokusil s brankářem podstoupit souboj.

90+1

Vysoko presující Harry Wilson dostal pod velký tlak Černomordijse, před nějž dokonce zvládl natlačit nohu, ale míč jenom píchl mimo hrací plochu.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby sedm minut.

89

V příštím kvalifikačním utkání proti Arménii se Lotyši budou muset obejít bez svého kapitána Kristerse Toberse, ten si totiž vysloužil žlutou kartu za skluz proti do brejku mířícímu Bradshawovi.

89

Nově příchozí Eduards Dašķevičs se neuvedl v úplně nejlepším světle, protože na centr měl dostatek času, přesto napálil prvního protihráče.

88

Jānis Ikaunieks vyzkoušel štěstí z pravého křídla technickou střelou na přední tyčku. Někteří fanoušci s horším výhledem slavili vyrovnávací trefu, nicméně míč rozvlnil pouze boční síť.

87

Střídání v týmu Wales:
ze hřiště odchází Brennan Johnson, přichází Tom Bradshaw.

86

Střídání v týmu Lotyšsko:
ze hřiště odchází Alvis Jaunzems, přichází Eduards Dašķevičs.

86

Střídání v týmu Lotyšsko:
ze hřiště odchází Roberts Uldriķis, přichází Marko Regža.

85

Do pokutového území znovu centroval Harry Wilson, rybičkou odvracel kulatý nesmysl mimo velké vápno Antonijs Černomordijs.

Lotyšsko – Wales

0:2

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 29. Ramsey (pen.), 90+6. Brooks (H. Wilson)

Karty:   27. Dubra (LAT), 59. Savaļnieks (LAT), 64. J. Ikaunieks (LAT), 78. Emsis (LAT), 89. Tobers (LAT), 90+7. Cigaņiks (LAT) – 52. Ne. Williams (WAL), 90+3. Mepham (WAL)

Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 1:8. Střely mimo: 6:11. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 15:8.

Lotyšsko: Ozols – Savaļnieks, Dubra, Černomordijs, Cigaņiks – Emsis, Tobers (C) – Jaunzems (86. Dašķevičs), Krollis, J. Ikaunieks – Uldriķis (86. Regža).
Náhradníci: Puriņš, Zviedris – Balodis, D. Ikaunieks, Iļjins, Ošs, Saveljevs, Sorokins, Toņiševs, Zelenkovs.

Trenér: Dainis Kazakevičs

Wales: Ward – B. Davies, Mepham, Rodon, Ampadu – Roberts, J. James, H. Wilson, Ne. Williams – Ramsey (C) (49. Brooks), Johnson (87. Bradshaw).
Náhradníci: A. Davies, T. King – Broadhead, Cabango, L. Cullen, Fox, Matondo, Sheehan.

Trenér: Robert Page

Rozhodčí: Očenáš – Bednár, Poláček (SVK)

Diváci: 6 464