Menu

Fotbal

Anglická Premier League

Brighton & Hove Albion – Luton Town

4:1

konec (1:0)

12.08.2023, 16:00 • Amex Stadium, Falmer • 1. kolo • Vojtěch Martinek (@mrtnkv)

Tipsport: 1.27 6.22 12.1 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

90+5

Brighton právě vstřelil branku!
Obrana Lutonu mele z posledního, Hatters v samotném závěru ještě jednou inkasují! Estupiñán naběhl k levé tyči a vyhlídl si volného EVANA FERGUSONA, kterého přihrávkou vybídl k jednoduchému zakončení – 4:1!

89

Po nádherné akci Brightonu měl velmi blízko ke gólu Groß, který se před brankou odpoutal od bránícího protihráče a z nadějné pozice míč nasměroval jen do skvělého Kaminskiho!

88

Střídání v týmu Brighton & Hove Albion:
ze hřiště odchází João Pedro, přichází Julio Enciso.

88

Střídání v týmu Luton Town FC:
ze hřiště odchází Tahith Chong, přichází Luke Berry,
ze hřiště odchází Pelly Ruddock Mpanzu, přichází Cauley Woodrow.

86

A vzápětí to mohlo být o tři branky! O slovo si tentokrát řekl irský talent Ferguson, který skvělou střelou orazítkoval zadní tyč!

85

Brighton právě vstřelil branku!
No, tak teď už to hosté budou mít opravdu hodně těžké, pokud stále pomýšlí na bodový zisk! Po obrovské chybě Mpanzua se prosazuje SIMON ADINGRA, který zachytil míč v šestnáctce Lutonu a následně jej uklidil přesně do brány – 3:1!

81

Luton Town právě vstřelil branku!
Hatters žijí, ještě není rozhodnuto! CHARLTON MORRIS nezaváhal a z putníku nasměroval míč přesně za Steeleho, čímž svému týmu vykřesal obrovskou jiskru naděje – 2:1!

79

Pozor, penaltu si vyzkouší také tým z předměstí Londýna! Lewis Dunk zblokoval Brownův centr z pravé strany nešťastně nataženou rukou...

79

Střídání v týmu Brighton & Hove Albion:
ze hřiště odchází James Milner, přichází Jöel Veltman.

78

Střídání v týmu Brighton & Hove Albion:
ze hřiště odchází Danny Welbeck, přichází Evan Ferguson.

76

Střídání v týmu Luton Town FC:
ze hřiště odchází Mads Andersen, přichází Chiedozie Ogbene.

74

Střídání v týmu Brighton & Hove Albion:
ze hřiště odchází Mahmoud Dahoud, přichází Billy Gilmour,
ze hřiště odchází Solly March, přichází Simon Adingra.

71

Brighton právě vstřelil branku!
Exekuce nařízeného pokutového kopu se ujal JOÃO PEDRO, který nezaváhal a nasměroval míč k pravé tyči! Albion dvacet minut před koncem rozšiřuje svůj náskok, tenhle zásah na domácí kopačky jistě dodá notnou dávku klidu – 2:0!

69

No, teď ale výkonnostní vzestup Lutonu okamžitě brzdí penalta pro Brighton! Pedra v šestnáctce nevybíravě poslal k zemi Lockyer.

64

Střídání v týmu Luton Town FC:
ze hřiště odchází Issa Kaboré, přichází Alfie Doughty,
ze hřiště odchází Elijah Adebayo, přichází Jacob Brown.

59

Jinak výborný výkon Issy Kaborého (LTN) teď dostává kaňku v podobě žluté karty, kterou mladý zadák obdržel po zákroku na útočícího Mitomu.

52

Groß střelou do tyče odstartoval pořádný chaos ve vápně Hatters a Luton teď měl velkou dávku štěstí, že se některý z borců před Kaminskim nedostal k neposednému balónu!

51

Frustrace vybublala napovrch, Mads Andersen (LTN) poslal Pedra k zemi a vysloužil si žlutou kartu. Hra tak bude pokračovat nadějnou standardkou Seagulls.

43

Kaoru Mitoma (BRN) ubránil Mpanzuho a za hranicí plochy míč odkopl pryč, za nesportovní chování tak vidí hodně zbytečnou žlutou kartu.

41

Obrana Lutonu blokuje jednu střelu za druhou, ve velkých příležitostech se krátce po sobě ocitli Welbeck a Mitoma! Obě rány se ale zasekly na obětavých hostujících obráncích!

38

Se velkými gólovými šancemi se po velmi dlouhé klidné pasáži teď roztrhl pytel! Welbeck orazítkoval pravou tyč svatyně Lutonu, přičemž Kaminski následně padl na odražený balón!

37

Ale pozor, bleskově mohlo být vyrovnáno! Po zahraném rohovém kopu se jedovatou hlavičkou blýskl Morris, Steele ale míč zkušeně vyrazil!

36

Brighton právě vstřelil branku!
Bezbrankový stav byl prolomen, Seagulls po jednoduché akci odskakují do vedení! Mitoma z kraje vápna vzduchem nasměroval míč na nedostatečně hlídaného SOLLYHO MARCHE, jehož následná hlavička zaplula přesně do vzdálenějšího vinglu hostující branky – 1:0!

7

Poprvé se žlutí, a to už v sedmé minutě. Rozhodčí po ostrém zákroku varuje Pervise Estupiñána (BRN).

6

Tohle mohlo být hodně nepříjemné! V šestnáctce Lutonu se k odraženému míči dostal Groß, který jej následně nasměroval na Pedra a jeho teč jen o pár čísel minula Kaminskiho svatyni!

Brighton & Hove Albion – Luton Town

4:1

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 36. March (Mitoma), 71. Pedro (pen.), 85. Adingra, 90+5. E. Ferguson (Estupiñán) – 81. Morris (pen.)

Karty:   7. Estupiñán (BRN), 43. Mitoma (BRN) – 51. M. Andersen (LTN), 59. Kaboré (LTN)

Držení míče: 71 % : 29 %.
Střely na branku: 12:3. Střely mimo: 10:4. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 11:12.

Brighton & Hove Albion: Steele – Groß, Dunk (C), van Hecke, Estupiñán – March (74. Adingra), Milner (79. Veltman), Dahoud (74. Gilmour), Mitoma – Welbeck (78. E. Ferguson), Pedro (88. Enciso).
Náhradníci: Verbruggen – Igor, Buonanotte, Alzate.

Trenér: Roberto De Zerbi.

Luton Town: Kaminski – M. Andersen (76. Ogbene), Lockyer (C), Bell – Kaboré (64. Doughty), Mpanzu (88. Woodrow), Nakamba, Chong (88. Berry), Giles – Morris, Adebayo (64. Brown).
Náhradníci: Shea – Francis-Clarke, A. Campbell, Jo. McAtee.

Trenér: Rob Edwards.

Rozhodčí: Coote – Scholes, Wood.

Diváci: 31 872