Menu

Fotbal

Mistrovství světa lékařských týmů

Česko – Německo

3:1

konec (2:1)

07.07.2023, 11:30 • Donau Sportcentrum, Vídeň • O 5. - 8. místo • David Bochňák

Maďarsko zvítězilo nad Švédskem 4:0 a to znamená, že Maďarsko se utká s Českem v sobotu o páté místo. (17:31:18)
Česko vítězí v tomto zápase nad Německem 3:1! V prvním poločase šel do vedení náš soupeř, to ale nic neznamenalo a zásluhou Hladiše a Fialy jsme do poločasu dokázali výsledek otočit. Do druhého poločasu vstoupil lépe náš tým, Točik zvýšil vedení a to jsme udrželi až do konce zápasu. Česká reprezentace si tak v sobotu zahraje o páté místo s lepším z dvojice Maďarsko – Švédsko. O začátku utkání Vás budeme včas informovat.

80

Konec zápasu.

79

Vypadá to dobře, Česko to po porážce ve čtvrtfinále s Velkou Británii nezabalilo a dnes každý z hráčů nechal na hřišti vše. Díky tomu si zahrají zítra o páté místo.

78

Naše reprezentace měla k dispozici rohový kop, Teplan se dostal k hlavičce, brankář Wiesenberg pozorný a míč zneškodnil.

77

Blíží se konec utkání, Německo se zřejmě nezmůže na závěrečný tlak, sil už moc nezbylo.

75

Definitivně mohl rozhodnout Bialek, který šel sám na brankáře! Proti němu se ale vyznamenal brankář Německa.

73

Po delší době standartní situace. Německo mělo k dispozici rohový kop, který odvrací pozorný Čermák.

70

S přibývajícím časem je díky velkým teplotám vidět úbytek sil na obou stranách. V obraně jsou ale naši hráči pozorní a díky nim je Apostopoulos bez práce.

68

Německo v posledních minutách zvyšuje svou útočnou snahu, moc času na srovnání jim totiž nezbývá.

65

Znovu se hra uklidnila, patnáct minut do konce základní hrací doby se míč drží daleko od naší branky.

62

Další střelecký pokus našeho soupeře, opět se ale skóre nemění, míč skončil těsně vedle branky.

61

Začíná druhá polovina druhého poločasu, český tým drží dvoubrankové vedení a je blíže k postupu do souboje o páté místo.

60

Střelu ze zastávky bezpečně kryje Apostopoulos.

58

Německo je na naší polovině a snaží se něco vymyslet.

57

Nyní dal o sobě vědět Nedvěd, který si v souboji počínal nedovoleně a soupeř se velmi těžko zvedá z hrací plochy.

54

Obranná fáze v druhém poločase funguje na jedničku, soupeře pouštíme na svou polovinu sporadicky.

52

Stále je Česko daleko aktivnější, teď Točik vyslal Mencla, který se dostal do úniku a byl sám před brankářem, ten ale sklapl betony a míč mezi nohy nepustil. Český útočník už podruhé v tomto zápase zakončoval "mezi betony".. Věříme, že napotřetí všeho dobrého mu to vyjde.

50

Po faulu měla naše reprezentace výhodu přímého kopu, Šindelář mířil přesně pod břevno, brankář Německa ale pozorný.

49

Němec (myslím tím obránce Česka, nikoliv pojmenování hráče Německa), poslal průnikovou přihrávku na Hladiše, kterému ale míč uskočil a do zakončení se tak nedostal.

48

Česko nepolevuje, po individuální akci Mencla vidíme další zakončení, obstřel ale těsně minul tyč branky Německa.

46

Skvělý vstup naší reprezentace do druhého poločasu, Šindelář pozičně na jedničku a celá obrana funguje.

45

Česko právě vstřelilo branku! Krásná branka českého týmu a vedeme o dvě branky. DANIEL TOČIK měl míč v držení zhruba pětatřicet metrů od branky soupeře, levá – pravá jemu to je jedno, vypálil a nádherná střela skončila až za zády bezmocného Wiesenberga! – 3:1.

43

Česká reprezentace začala lépe, drží míč na útočné polovině.

41

Začal druhý poločas.
Skončil první poločas zápasu o 5. – 8. místo na Mistrovství světa lékařských týmů, ve kterém Česko vede nad Německem 2:1. O první branku se postaral náš západní soused, ve třetí minutě se prosadil Schlaffer. Sledovali jsme útočný fotbal z obou stran a v desáté minutě se o vyrovnání postaral Hladiš. Slunce oba týmy pomalu, ale jistě unavovalo, Fiala ale ke konci poločasu rozvlnil síť a stav je tedy příznivější pro naši reprezentaci.

40

První poločas skončil.

39

Vypadá to, že se už nic zásadního nestane a hlavní rozhodčí co nevidět ukončí první poločas, který se odehrával ve velkém vedru.

38

Blíží se konec prvního poločasu, naše reprezentace drží jednobrankové vedení, brzký gól soupeře náš tým nerozhodil.

36

Česko právě vstřelilo branku! Jako bych to přivolal, česká reprezentace podruhé v tomto zápase rozvlnila síť! Aktivní Bořke na straně potáhl míč, jeho centr prodloužil MAREK FIALA, od kterého míč putuje se štěstím až do sítě! – 2:1.

34

V posledních minutách je naše reprezentace aktivnější, hlavní trenér Lukáš Trejtnar by se vůbec nezlobil, kdyby jeho svěřenci dali "šatňáka".

32

Po delší době vzrušení ve sportovním centru ve Vídni! V hlavní roli brankář Německa, který se vytáhl proti dvojici Mencl – Hála. Hlavně druhý jmenovaný měl gól na kopačce.

30

Deset minut do konce prvního poločasu, stav je nerozhodný a oba týmy se nějak do útočení nehrnou. Připomínám, že v případě remízového stavu po osmdesáti minutách následuje penaltový rozstřel.

28

V posledních minutách to vypadá, že na hráče dolehlo velmi teplé počasí, které panuje ve Vídni. Přepálený začátek má za následek hru kolem středového kruhu.

25

Zaútočit zkusila i česká reprezentace, pozorná obrana soupeře ale zabránila zakončení.

22

Německo mělo možnost zahrávat dva rohové kopy, v obou případech Apostopoulos úspěšnější.

21

První poločas se přesunul do své druhé poloviny, sledujeme vyrovnané utkání, oba brankáři mají dost práce a v bráně se tak rozhodně nenudí. Hra se momentálně ale odehrává kolem středového kruhu.

18

Další šance českého týmu, v hlavní roli Mencl a Točik. Brankář Německa si ale celou situaci pohlídal a nepustil míč za svá záda.

16

Od samého začátku vidíme skvělý ofenzivní fotbal, o šance není nouze a hra se musí líbit všem. I těm, kteří jen prochází. Někteří dokonce zůstávají a přidávají se k fanouškům dnešního zápasu.

15

Brankář Německa Wiesenberg nechtěl zůstat pozadu a i on předvádí skvělý zákrok, který drží jeho tým. Mencl šel na něj úplně sám, bohužel neuspěl.

13

Německo mohlo jít znovu do vedení, v brance se ale zaskvěl Apostopoulos, který střelce vychytal a stav je stále 1:1!

12

Naše reprezentace šla do přečíslení dva na jednoho, bohužel Hála finální přihrávku nezamířil přesně.. Velká škoda pro náš tým.

11

Ani jeden z týmů na nic nečeká, vidíme útočnou hru na obou stranách. Německo nyní mělo k dispozici rohový kop, Malý ale odvrací míč mimo šestnáctku do bezpečí.

10

Česko právě vstřelilo branku! Teď už to našemu týmu vychází a je to gól! PETR HLADIŠ využil zaváhání soupeře, dostal se do úniku a střelou kolem brankáře srovnává stav na 1:1!

9

Branková konstrukce teď byla proti, aby bylo srovnáno! Šedivý předvedl krásnou individuální akci, obešel dva hráče a míč se dostal až do vápna, Bialek stříleným centrem trefuje břevno!

6

Naše reprezentace se snažila o odpověď, Bořke ze strany poslal do šestnáctky skvělý centr, zakončení Točika končí těsně nad.

4

Zápas tedy začíná stejně jako ten ve skupině, jen s tím rozdílem, že ve třetí minutě neskórujeme my, ale náš soupeř.. Ten začal velmi zostra a měl k dispozici standartní situaci, tentokrát byl ale náš brankář úspěšnější.

3

Německo právě vstřelilo branku! Bohužel první akce našeho soupeře je úspěšná. Náš západní soused dostal výhodu rohového kopu a po nedůrazu našich obránců posílá míč za záda Apostopoulose obránce SCHLAFFER! – 0:1.

2

Rozehrávky se ujal český tým, který bude chtít napodobit výkon proti Německu ze skupiny a dostat se do nejlepší šestky na turnaji. První útok táhl Točik a Mencl, naši na nic nečekají.

1

Utkání právě začalo.

-3

Jak už bývá zvykem, nyní zní hymny obou týmů.

-20

Začátek utkání se blíží, oba týmy jsou na hrací ploše a pečlivě se rozcvičují. Ve Vídni panuje slunečné počasí, teplota se pohybuje kolem pětadvaceti stupňů a hráče tak čeká pořádné horko. Jak Česko, tak i Německo, včera neprošli do čtvrtfinále a tak si dnes budou chtít spravit chuť. Oba týmy se dobře znají, potkali se spolu pět dní zpět na úvod turnaje. Jak už bylo zmíněno, úspěšnější byli naši hráči, kteří zvítězili 2:1.
Dnes se do brány vrací Apostopoulos, který odchytal ve skupině zápas právě proti Německu. Do hry se dnes nedostane Svoboda, Pšenička a Kysučan, které do zápasu nepustil týmový lékař.
Zápasy o umístění:
Maďarsko – Švédsko
Česko – Německo

Maďarsko a Švédsko jsou další dva týmy, které skončily ve čtvrtfinále. Jeden z nich bude soupeř českého týmu v sobotu. Vše záleží na výsledcích, vítězové hrají spolu o páté a šesté místo, poražení si zahrají o sedmé a osmé místo.
Nominace německého týmu:

Brankáři:
Wiesenberg, V. Krutsch
Obránci:
Absaghen, Becher, Aufschneider, Darowski, Heising, Mackes, Schläfer, Tkatschenko
Záložníci::
Wittmann, Absagen, Bartolomä, Comoretto, Ehleiter, Schlesser, Pink-Bogesits
Útočníci:
Endres, W. Krutsch, Bargello
Nominace českého týmu:

Brankáři:
Apostopoulos, Pavelka
Obránci:
Šedivý, Šindelář, Chmela, Malý, Němec, Svoboda, Teplan, Čermák
Záložníci:
Bořke, Hladiš, Fiala, Vinkler, Buchvald, Hlouch, Kintr, Hála, Pšenička, Kočí, Kysučan
Útočníci:
Mencl, Nedvěd, Točik, Bialek

Hlavní trenér:
Lukáš Trejtnar
Co se týká hracího času, hrají se dva poločasy po 40 minutách. Střídá se hokejovým způsobem.

V případě remízy po osmdesáti minutách rozhodne o postupujícím penaltový rozstřel.
Čtvrtfinále Mistrovství světa lékařských týmů:
Jak už bylo zmíněno, Česko prohrálo s Velkou Británii 0:2, Německo podlehlo Polsku 0:1. Oba týmy se tak střetnou po pěti dnech znovu.
Základní skupina obou týmů:

Skupina:
1. Česko 7 bodů – skóre 7:2
2. Německo 6 bodů – skóre 6:5
3. Kolumbie 4 body – skóre 3:3
4. Ukrajina 0 bodů – skóre 4:10

Oba týmy se spolu utkaly ve skupině, Česko zvítězilo 2:1 po brankách Točika a Hály. V další fázi turnaje si oba týmy poradily tak, že postoupily do čtvrtfinále.
Česká reprezentace nezvládla čtvrtfinálový duel proti Velké Británii, který prohrála 0:2. V pátek před polednem si tak zahraje o umístění proti Německu, s kterým se už utkala ve skupině. Zápas o 5. – 8. místo Vám v tomto textovém přenosu přiblížíme.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:30.

Česko – Německo

3:1

konec (2:1)

Zpět na online

Branky: 10. Hladiš, 36. Fiala, 45. Točik – 3. Schlaffer

Česko: Apostopoulos (Pavelka) – Šedivý, Šindelář, Chmela, Malý, Němec, Teplan, Čermák – Bořke, Hladiš, Fiala, Vinkler, Buchvald, Hlouch, Kintr, Hála, Kočí – Mencl, Nedvěd, Točik, Bialek
Trenér: Lukáš Trejtnar

Německo: Wiesenberg (V. Krutsch) – Absaghen, Becher, Aufschneider, Darowski, Heising, Mackes, Schläfer, Tkatschenko – Wittmann, Absagen, Bartolomä, Comoretto, Ehleiter, Schlesser, Pink-Bogesits – Endres, W. Krutsch, Bargello