Menu

Fotbal

Španělská LaLiga

Rayo Vallecano – Real Valladolid

2:1

konec (0:0)

04.05.2023, 22:00 • Estadio de Vallecas (Madrid) • 33. kolo • Vojtěch Martinek (@mrtnkv)

Tipsport: 1.95 3.59 4.23 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek noci. Napočtenou někdy příště! (00:12:56)

Dnešní utkání sledovalo 11 171 diváků.
Oba kluby si teď dají delší přestávku. Rayo za deset dní čeká veledůležitý souboj s Betisem, přičemž výhra by ho mohla výrazně přiblížit k pohárové Evropě. Valladolid pak v dalším kole přivítá jedenáctou Sevillu.
Máme hotovo, body dnes zůstávají v Madridu! Valladolid sice na půdě favorizovaného soupeře začal dobře a v úvodních momentech ho trápil, pak ale jeho snahu nahradila ofenzivní impotence. Vallecano nakonec k vítězství dokráčelo celkem hladce, jeden z kandidátů na sestup jeho svatyni ohrozil jen jedinkrát.

Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 5:1. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 18:15.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Larin neustál souboj s Catenou na hraně šestnáctky. Penalta z toho určitě nebude, kanadský útočník se ale i tak snaží rozhodčího ještě přesvědčit.

90+3

Rayo má závěrečné momenty plně pod kontrolou, hostům se vůbec nedaří zaútočit na Dimitrievskiho svatyni. Za malou chvíli zazní píšťalka sudího.

90+2

Ofsajd byl nyní odpískán zase na druhé straně hřiště, proti pravidlům se provinil Roque Mesa.

90+1

Camello se snažil zkrotit neposedný balón vedle vápna Realu, což ale dělal zbytečně. Podle postranního rozhodčího byl totiž v postavení mimo hru.

90

Utkání se protáhne aspoň o čtyři minuty.

89

Pomalu ale jistě míříme do finiše, za malou chvíli začne nastavení. Valentín operuje s míčem u půlící čáry.

88

Střídání v týmu Rayo Vallecano:
ze hřiště odchází Álvaro García, přichází Salvi,
ze hřiště odchází Isi Palazón, přichází Pep Chavarria.

87

Hraje se převážně na středu hřiště, Vallecano teď krotí aktivní Valladolid a zastavuje jeho pokusy o výpad.

86

Balliu po souboji s Leónem narazil do světelné reklamy vedle postranní čáry, což vzhledem k bolestivému výrazu v jeho tváři asi nebylo moc příjemné.

85

Máme před sebou dramatický závěr. Hosté cítí, že vyrovnání je nadosah a bojují. Jejich výpad po straně teď ale rychle ukončil pohotový Mumin.

84

Real Valladolid právě vstřelil branku!
Tak pozor, tohle možná ještě bude zajímavé! Sánchez teď balón od rohového praporku zahrál přesně na SERGIA LEÓNA, který si naskočil na letící míč a pěknou hlavičkou zařídil takřka bleskovou odpověď na Camellův zásah – 2:1!

83

Valladolid však ještě nehodlá hodit flintu do žita a snaží se se dostat do kontaktu, uvidíme hostující roh.

82

Střídání v týmu Rayo Vallecano:
ze hřiště odchází Santi Comesaña, přichází Pathé Ciss.

80

Vallecano právě vstřelilo branku!
Dovolím si říct, že je rozhodnuto! Vallecano využilo chyby protihráče a získalo balón díky dobré práci pohotového Garcíi, který se obratem přesunul do vápna. Krátkou přihrávkou pak k zakončení vyzval SERGIA CAMELLA a ten se z bezprostřední blízkosti nemýlil – 2:0!

79

Míč mají na svých kopačkách hostující obránci, kteří nyní hledají nějakou cestu zpět dopředu.

77

Valladolid se sice teď na hřišti probouzí, v útoku je to ale stále chabé. Standardka z pravé strany k ničemu nevedla, bránící protihráč míč hravě odkopl pryč.

76

Mesa na sebe upoutal pozornost ochozů útočným faulem, kterým aspoň na pár sekund ukončil působení fotbalistů ve fialovém na soupeřově části.

75

Domácí budou nyní vhazovat míč zpět do hry na své polovině hřiště. Vallecano má zatím hru pod kontrolou a nenechává soky zdramatizovat zápas.

73

Na druhém konci hřiště jsme teď viděli menší šanci, López z poměrně velké vzdálenosti přestřelil.

72

No, Monchu se teď znovu svalil na zem a nutno podotknout, že tentokrát ve výrazně nebezpečnější pozici pro Vallecano – ve vápně. Penaltu si ale zřejmě nevymodlí, bránící Mumin zůstává bez trestu.

71

Monchu leží na trávě a drží se za stehno, Comesaña je napomínán sudím. Kartu ale ani nyní nevidíme.

70

Nadějnou akci Vallecana zhatila nepřesná přihrávka, Valladolid si bere míč na hranici svého vápna.

69

Camello se chtěl prosadit jen pár desítek sekund po vstupu na trávník a snažil se se ve vápně odpoutat od dotěrných protihráčů, před al-Jámiqem ale nakonec balón neuchránil. Masip si jistě oddechl.

68

Střídání v týmu Rayo Vallecano:
ze hřiště odchází Óscar Trejo, přichází Unai López,
ze hřiště odchází Raúl de Tomás, přichází Sergio Camello.

67

Útočící Larin byl faulován těsně za středovým kruhem, rozhodčí zastavuje dění a vrací míč do držení Valladolidu. Oba týmy se teď prezentují nevýraznými výkony.

66

Střídání v týmu Real Valladolid:
ze hřiště odchází Javier Sánchez, přichází Kenedy,
ze hřiště odchází Álvaro Aguado, přichází Roque Mesa.

65

Valladolid se pokusil zaútočit po pravé straně, dlouhý nákop ale včas nenašel zamýšleného adresáta a míč doskákal až za Dimitrievskiho svatyni.

63

Pomalu se blíží další střídání. Část svých jedenáctek teď obmění oba tábory, nejen Valladolid.

62

Dění nyní na Estadio de Vallecas celkem často zastavují fauly, sledujeme poměrně fyzický zápas.

61

Fresnedovi tento centr vůbec nevyšel dle představ, balón madridské vápno kompletně přeletěl.

59

Střídání v týmu Real Valladolid:
ze hřiště odchází Gonzalo Plata, přichází Iván Sánchez,
ze hřiště odchází Kike Pérez, přichází Sergio León.

58

V posledních minutách sledujeme poměrně ospalou pasáž utkání, které chybí větší střelecké šance. Na pažitu vynikají hlavně obě defenzívy.

57

Valladolid chystá první plánované střídání, do hry brzy naskočí zřejmě hned dvě nové tváře.

56

Trejo místo komplikovanější akce zkusil jednoduchou střelu, kterou však nasměroval přesně do středu svatyně. Masip předvedl naprosto rutinní zákrok.

55

Hosté nyní kontrolují balón na středu hřiště a hledají cestu zpět před Dimitrievskiho svatyni.

54

Fresnedův vzdušný pas mířil na Larina, kterého ale zkušeně uhlídal jeden z domácích zadáků.

53

Vallecanu se nepodařilo využít outového vhazování z pozice vedle vápna, míče se ujímá Valladolid.

51

Mumin prožívá přímo hororový vstup do druhé půle, teď znovu nedokázal zahrát míč ven z vápna. Tentokrát z toho ale větší hostující šance nebyla.

50

Bleskově mohlo být vyrovnáno! Mumin chtěl odkopnout skákající míč ven ze šestnáctky, jenže jen promáchl. Místo toho se tak k balónu dostal Larin, jehož prudká střela mířila přesně mezi tři tyče, ale Dimitrievski stačil zasáhnout včas!

49

Přetažená domácí rozehrávka teď vyletěla do zámezí, Valladolid dostává druhou šanci zaútočit.

48

Vallecano právě vstřelilo branku!
Rayo do druhého poločasu vstoupilo aktivně a jeho snaha takřka okamžitě nese ovoce! Střeleckou listinu dnešního střetnutí otevírá nikým nehlídaný RAÚL DE TOMÁS, který hlavou tečoval dlouhý centr Palazóna mimo dosah bezmocného hostujícího gólmana – 1:0!

47

De Tomás nyní na středu vápna vyhlížel centr, který letěl do vápna z pravé strany. Al-Jámiq měl ale akci přečtenou a k míči se dostal dřív než domácí borec.

46

Palazón hned zkraje poločasu připravil zakončení pro de Tomáse, který ale krátkou přihrávku v gól nepřetavil. Jeho prudká rána totiž šla nad břevno.

46

Začal druhý poločas.
Vyrovnaný první poločas v Madridu branku nenabídl. Po většinu doby bylo na hrací ploše o něco málo aktivnější domácí Vallecano, které však krom jedné jedovaté střely nebylo schopno si vypracovat větší šanci. Valladolid pak v útoku tápal ještě o něco více. Inu, uvidíme, jak se utkání bude vyvíjet po přestávce.

Druhý poločas začne přibližně ve 23:06.

45+5

První poločas skončil.

45+4

Valentín se na pravé straně nedokázal odpoutat od dotěrných protihráčů, kteří zastavili akci Vallecana.

45+3

Závěr půle je zatím celkem ospalý. Escudero v zámezí drží míč nad hlavou a hledá volné spoluhráče.

45+2

Vallecano si vyzkoušelo další roh a malou chvíli po jeho zahrání operovalo v bezprostřední blízkosti hostujícího vápna, do zakončení se ale nyní nedostalo.

45+1

Běží první minuta nastavení, bude jich pět.

45

Ofsajdů dnes bylo zatím k vidění víc než dost, po Palazónově centru si další do statistik zapisuje Rayo.

44

Vše už se zdá být v pořádku, hra běží dál. Masip nyní odkopává balón hodně daleko od svého rajonu.

42

Fran García se snaží rozdýchat nepříjemnou srážku s bránícím Javierem Sánchezem, dění tak na Estadio de Vallecas znovu na pár sekund stojí.

41

Monchu byl faulován na středu hřiště, Valladolid se vrací na balón. Napomínaný protihráč se hodně zlobí, rozhodčího ale argumenty neobměkčí.

40

García zachytil de Tomásovu kratičkou přihrávku a obratem zkusil zakončit na zadní tyč, jenže svou střelu nenasměroval úplně přesně. Balón šel vedle.

38

Fresneda na pravé straně bránil Comesañu, přičemž míč se od něj odrazil do zámezí. Vallecano tak získává outové vhazování z pozice u hostující šestnáctky.

37

Aktivní Larin se nyní ve vápně snažil zkrotit dlouhý nákop, což se mu ovšem nepodařilo. Míč skončil za zadní čarou, Dimitrievski bude odkopávat.

36

První poločas pomalu ale jistě míří do finiše, máme před sebou posledních deset minut. Teď se hraje mezi šestnáctkami, balón často střídá majitele.

34

Catena si teď zahrával s ohněm, během strkanice ve vápně poslal tvrdě k zemi Larina. Balón byl přitom stále u praporku. Karta z toho nakonec ovšem nebyla.

33

Mumin se nyní snažil zabránit rohu Vallecana a míč ze zadní čáry poslal daleko od své šestnáctky, jenže se k němu ale nedostal včas. Standardka pro Real.

32

Valladolid pečlivě likviduje všechny domácí pokusy o útok, na hostující polovině hrací plochy teď sledujeme jeden souboj o balón za druhým.

31

Proti pravidlům se nyní provinil Monchu, Rayo získává balón v pozici těsně před středovou čarou.

30

Akci Vallecana nyní zastavil postranní sudí, který de Tomáse nachytal v postavení mimo hru.

29

Larin se svalil ve vápně po zákroku de Tomáse, dle mého názoru ale šel k zemi až moc ochotně. Rozhodčí to viděl stejně, penaltu tedy neuvidíme.

28

Obrana Vallecana teď plné své úkoly na sto deset procent, Plata byl na středu hřiště důrazně odstaven od balónu. Zároveň to ale bylo čisté, faul to nebyl.

26

Comesaña se nevzdal a po několika sekundách tuhého boje u postranní čáry připravil o balón pronikajícího Larina, přičemž při tom využil skluz.

25

Střídání v týmu Real Valladolid:
ze hřiště odchází Luis Pérez, přichází Ivan Fresneda.

24

Luis Pérez si v souboji o balón přivodil takové zranění, že není schopen sám opustit hřiště a musí být odnesen pryč na nosítkách. Doufejme, že bude v pořádku...

23

Vypadá to, že k prvnímu střídání v dnešním utkání bude nakonec muset přikročit nikoliv Vallecano, ale Valladolid. Zdravotníci jsou bohužel opět na scéně.

22

Fran García posouval hru dopředu po levé straně a přemýšlel o přihrávce na svého aktivního jmenovce, k Álvarovi se ale míč nedostal. Obrana Realu zasáhla.

20

Svatyně Valladolidu je poprvé v utkání pod souvislejším tlakem, sérii nepříjemných odrazů v šestnáctce teď ukončil až Masip. Balón dopadl do jeho náručí.

19

Tohle byla nádherná akce z dílny Álvara Garcíi! Záložník Raya si jedním dotykem zpracoval centr a zkusil jedovatou střelu z otočky, kterou ale Masip vytáhl mimo nebezpečí! Následuje roh!

17

Mumin se blýskl v obraně a pozemní centr jednoho z protihráčů obratem vyslal ven ze své šestnáctky.

16

Pokračujeme. Palazón nyní místo střely zvolil přihrávku právě na de Tomáse, kterému následné zakončení příliš nevyšlo. Slabší rána byla navíc zblokována.

15

Hra v Madridu stále stojí, de Tomás je v péči zdravotníků. Kouč Iraola zřejmě chystá střídání, ale ještě uvidíme, zdali forvard zranění nakonec nerozchodí.

14

Těsně vedle středového kruhu leží na pažitu jeden z hráčů Vallecana, zřejmě se jedná o Raúla de Tomáse. Útočníka trápí pochroumané koleno.

13

Hraje se nahoru dolu. Zprava se nyní snažil míč před madridskou svatyni nasměrovat Escudero, jeden z domácích zadáku ho ale měl přečteného.

11

Palazón se s tím na druhé straně hřiště nemazal a vyslal na Masipa prudkou ránu zpoza vápna, kterou ale hostující gólman hravě vykryl. Následná dorážka se počítat nebude, předcházel jí totiž útočný faul.

10

Tohle nevypadalo vůbec špatně. Escudero rohový kop svého týmu přetavil v hodně důraznou hlavičku, prudký balón ale zamířil jen těsně vedle bližší tyče.

9

Kike Pérez podruhé končí na trávníku, znovu po kontaktu s Valentínem. Valladolid tentokrát volný kop získal výrazně dál od vápna a na pravé straně.

8

Larin si říkal o přihrávku do běhu, kterou mu ale Pérez neposlal. Rychlý brejk Valladolidu se tak nekoná.

6

Úvodní minuty se nesou v celkem klidném tempu, domácím se podařilo po delší době hru odsunout pryč od jejich vápna. Rayo se soky srovnává krok.

5

Někdo z hráčů Valladolidu si teď při zpracovávání balónu v šestnáctce pomohl rukou, přerušuje se. Dimitrievski bude rozehrávat, hosté zatím mají jasně více ze hry.

4

Monchu z nařízeného kopu nasměroval míč přesně do středu branky, připravený gólman Raya balón následně rychle vyboxoval mimo nebezpečí.

3

Valentín na hranici šestnáctky fauloval Kikeho Péreze, Real si vyzkouší standardku z hodně slibné pozice.

2

Teď už se Larin k míči dostal: centr z pravé strany hlavou tečoval k břevnu, kde jej zachytil Dimitrievski. Kanadský forvard byl nicméně v ofsajdu.

1

Escudero vybojoval míč na středu hrací plochy a poté se dlouhým nákopem pokusil do vápna vysunout Larina, jenže letící balón vystihl zadák Vallecana.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní výkop obstará Valladolid, jdeme na věc!
Oba celky nastupují na pažit. Domácí bílé dresy zdobí tradiční červený blesk, hosté nastoupí ve fialovém.
Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemný čtvrteční večer, utkání začíná za malou chvíli! Níže si můžete prohlédnout dnešní kompletní sestavy.
Úvodní sestavy:

Rayo Vallecano: Dimitrievski – Fran García, Catena, Mumin, Balliu – Valentín, Comesaña – Á. García I, Trejo (C), Palazón – de Tomás.
Náhradníci: D. López I – Ciss, Salvi, J. Pozo, M. Suárez, Saveljich, Andr. Martín, M. Hernández, U. López, Chavarria, Mendez, Camello.
Trenér: Andoni Iraola.

Real Valladolid: Masip (C) – al-Jámiq, Hongla, Ja. Sánchez – Escudero, K. Pérez, Monchu, L. Pérez – Aguado – Larin, Plata.
Náhradníci: Asenjo – Mesa, Kenedy, D. Torres, Fresneda, Rosa, J. Fernández, León, Arroyo, I. Sánchez, Olaza, Plano.
Trenér: Paulo Pezzolano.

Rozhodčí: Díaz de Mera – Santaúrsula, J. Méndez.
PRVNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

Vallecano má svému soupeři co vracet. První vzájemné střetnutí obou soků, které se odehrálo v polovině ledna ve Valladolidu, totiž skončilo výhrou domácího celku, kterou brankou v 65. minutě zařídil Palazón. Bude se Pucela radovat i dnes, nebo jim Rayo neúspěch vrátí?

14. 1.: Valladolid – Vallecano 0:1 (0:0)

Branky: 65. Palazón.

Žluté karty: 32. Monchu (RVL), 45+4. Sergi (RVL) – 75. Camello (VLL), 80. Palazón (VLL).

Držení míče: 45 % : 55 %.
Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 5:4. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 17:18.

Real Valladolid: Masip – Rosa, Ja. Sánchez, Fernández, Fresneda – K. Pérez (83. al-Jámiq), Monchu (61. Aguado), I. Sánchez (61. Malsa) – Kenedy (28. Weissman), Sergi (46. Plano), Plata.
Hlavní trenér: Pacheta.

Rayo Vallecano: Dimitrievski – Balliu, Lejeune, Catena, F. García – Comesaña (76. Ciss), Valentín (90+4. Mumin) – Palazón, U. López (59. Trejo), Á. García – Camello (75. Falcao).
Hlavní trenér: Andoni Iraola.
REAL VALLADOLID (16. místo)
32 Z, 10–5–17, 29:55 (-26), 35 bodů

Valladolid v závěru sezóny řeší úplně jiné starosti a nutno podotknout, že rozhodně méně příjemné. Real totiž velmi nebezpečně balancuje na hranici sestupu: aktuálně je šestnáctý, přičemž od pronásledovatelů z Valencie a Getafe ho dělí pouze jediný bod.

Pucela nicméně v posledním kole ukázala odhodlání bojovat. Favorizované Atlético tento víkend trápila a ve druhém poločase málem vymazala tříbrankové manko, třetí tým tabulky však nakonec zvládl dramatický finiš střetnutí a uspěl 5:2. Srdnatý výkon tak body nepřinesl.

Poslední zápasy Valladolidu
30. 4.: Valladolid – Atl. Madrid 2:5
27. 4.: Valencia – Valladolid 2:1
22. 4.: Valladolid – Girona 1:0
15. 4.: Villarreal – Valladolid 1:2
9. 4.: Valladolid – Mallorca 3:3

Nejlepší střelci Valladolidu
Cyle LARIN – 13 Z, 7 branek
Sergio LEÓN – 25 Z, 5 branek
MONCHU – 29 Z, 3 branky
RAYO VALLECANO (10. místo)
32 Z, 11–10–11, 38:41 (-3), 43 bodů

Fanoušci často přehlíženého madridského klubu minulý týden prožili divokou jízdu na horské dráze emocí. Nečekanou výhru nad vedoucí Barcelonou, kterou Vallecano minulou středu přetlačilo 2:1, totiž vystřídal debakl 0:4 na půdě suverénně posledního Elche.

Tato vysoká porážka Rayu zkomplikovala už tak velmi tuhý boj o Evropu, do které se svěřenci kouče Iraoly chtějí ještě letos protlačit. Na šestý Betis nyní ztrácí hned šest bodů, a pokud tedy chtějí naději na účast v pohárech udržet při životě, nesmí si dovolit zaváhat.

Poslední zápasy Vallecana
29. 4.: Elche – Vallecano 4:0
26. 4.: Vallecano – Barcelona 2:1
22. 4.: San Sebastian – Vallecano 2:1
14. 4.: Vallecano – Osasuna 2:1
9. 4.: Vallecano – Atl. Madrid 1:2

Nejlepší střelci Vallecana
Isi PALAZÓN – 31 Z, 8 branek
Sergio CAMELLO – 32 Z, 5 branek
Álvaro GARCÍA – 29 Z, 5 branek
Příjemný čtvrtek u sledování španělské LaLigy! Los vloženého 33. kola prestižní fotbalové soutěže proti sobě svedl mimo jiné i Vallecano a Valladolid.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.

Rayo Vallecano – Real Valladolid

2:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 48. de Tomás (Palazón), 80. Camello (Á. García I) – 84. León (I. Sánchez)

Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 5:1. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 18:15.

Rayo Vallecano: Dimitrievski – Fran García, Catena, Mumin, Balliu – Valentín, Comesaña (82. Ciss) – Á. García I (88. Salvi), Trejo (C) (68. U. López), Palazón (88. Chavarria) – de Tomás (68. Camello).
Náhradníci: D. López I – J. Pozo, M. Suárez, Saveljich, Andr. Martín, M. Hernández, Mendez.

Trenér: Andoni Iraola.

Real Valladolid: Masip (C) – al-Jámiq, Hongla, Ja. Sánchez (66. Kenedy) – Escudero, K. Pérez (59. León), Monchu, L. Pérez (25. Fresneda) – Aguado (66. Mesa) – Larin, Plata (59. I. Sánchez).
Náhradníci: Asenjo – D. Torres, Rosa, J. Fernández, Arroyo, Olaza, Plano.

Trenér: Paulo Pezzolano.

Rozhodčí: Díaz de Mera – Santaúrsula, J. Méndez.

Diváci: 11 171