Menu

Fotbal

Španělská LaLiga

Girona FC – RCD Mallorca

2:1

konec (1:0)

04.05.2023, 19:30 • Estadi Municipal de Montilivi (Girona) • 33. kolo • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 1.92 3.34 4.8 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek čtvrtečního večera. (21:30:03)
Držení míče: 62 % : 38 %.
Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 8:4. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 9:13.
Sedm nastavených minut uplynulo a zápas končí. Girona vítězí nad Mallorcou 2:1.

Dlouhé úvodní minuty nepřinesly fotbalovou krásu. Postupem času se začala Girona více a více tlačit do ofenzivy, Mallorca jakoby sama začala couvat až do vlastního pokutového území. Gól přišel až v samotném závěru první půle, kdy dokázal zmatky v obraně využít po standardní situaci Bernardo Espinoza.

Ve druhém poločase se tempo zápasu výrazně zvýšilo. Mallorca se dokázala posouvat více do ofenzivy a byla po zásluze odměněna. Několikrát ještě Gazzaniga domácí zachránil, ale po rohovém kopu byl stažen k zeni Muriqi a byla nařízena penalta. Tu s lehkostí sám Vedat Muriqi proměnil a srovnal stav zápasu. Nerozhodný stav ale trval jen několik minut. Z pravé strany naservíroval balon do vápna Martín a skvělou hlavičkou zápas rozhodl Valentín Castellanos.

90+7

Konec zápasu.

90+6

Mallorca se stále nemůže usadit na útočném území. Navíc obrana Girony stále pracuje na vysoké úrovni a nenechává soupeře zakončit.

90+5

Stuani má dostatek sil a tak napadá rozehrávku hostujícího celku. Lehce si pomohl faulem, ale to nyní domácím vadit nebude.

90+4

Muriqi nyní trefil v hlavičkovém souboji Espinosu a píská se proti hostům. Girona může v nastavení ušetřit zase nějaký ten čas.

90+3

Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase hned sedm minut.

90+2

Yan Couto hned po svém příchodu na trávník vidí po faulu na Greniera žlutou kartu.

90+1

Střídání v týmu Girona FC:
ze hřiště odchází Iván Martín, přichází Yan Couto.

90+1

Střídání v týmu Girona FC:
ze hřiště odchází Viktor Cygankov, přichází Alexander Callens.

90

Střídání v týmu Girona FC:
ze hřiště odchází Valentín Castellanos, přichází Cristhian Stuani.

90

Domácím se daří držet balon daleko od své branky. Navíc nyní dokonce vyzkoušel pozornost hostujícího gólmana nedůraznou ránou Martín.

89

Navíc domácí ještě rozkouskují závěr zápasu střídáním. Dva hráči už čekají na vpuštění do hry.

88

Až příliš mnoho nepřesností na kopačkách hostujících hráčů. Mallorca se nemůže dostat s balonem ani přes půlící čáru.

87

Hostům opět začíná docházet čas. Nepřesnou nahrávkou se navíc zcela zbavil balonu střídající Grenier. Rozehrávat bude od své branky Gazzaniga.

87

Střídání v týmu RCD Mallorca:
ze hřiště odchází Amath Ndiaye, přichází Ángel Rodríguez.

86

Střídání v týmu RCD Mallorca:
ze hřiště odchází Manu Morlanes, přichází Clément Grenier.

84

Girona právě vstřelila branku!
Nerozhodný stav nevydržel dlouho. Girona se opět dostává do vedení! Na pravé straně se uvolnil k centru Martín, prudký pas prolétl až ke vzdálenější tyči, kde byl ze všech nejaktivnější VALENTÍN CASTELLANOS a prudkou hlavičkou překonal Rajkoviće.

83

Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Nyní jsou na tahu s útokem opět domácí fotbalisté.

82

Girona najednou spěchá do útoku. Domácí nebyli daleko od vedoucí branky. Střela z voleje od Romea však skončila po zákroku Rajkoviće jen na břevnu.

81

Mallorca právě vstřelila branku!
Balon si na penaltový bod postavil sám faulovaný VEDAT MURIQI. Kosovský útočník na nic nečekal, zamířil na pravou stranu, Gazzaniga skočil opačným směrem a balon tak měl volnou cestu do sítě.

80

Penalta je potvrzena. Hosté mají velkou šanci na vyrovnání!

79

Bueno ve vápně stáhl k zemi Muriqiho. Hlavní sudí s odpískáním penalty neváhal, ale vše ještě musí posvětit arbitr u videa.

78

Rohový kop měli k dispozici takové hosté. Po střetu ve vápně hlavní sudí nařizuje pokutový kop!

76

Střídající Javi Hernández se dokázal uvolnit na pravé straně, poté vystřelil a získal pro domácí rohový kop. Ten však končí jen taktickým faulem za žlutou kartu pro Hernándeze.

75

Girona už se začíná stahovat více do obrany. To nahrává hostům, kteří potřebují v závěrečných minutách zápasu srovnat krok.

74

Střídání v týmu Girona FC:
ze hřiště odchází Miguel Gutiérrez, přichází Javi Hernández.

73

Střídání v týmu RCD Mallorca:
ze hřiště odchází Jaume Costa, přichází Ludwig Augustinsson.

72

Hned několikrát si vyměnil míč Bueno s Espinosou. Stopeři domácího celku dokázali na moment zdržet hostující nápor.

71

Domácí nyní potřebují uklidnit hru postupnou kombinací na útočné polovině. K ní teď příliš nepřispěl střídající Artero, který okamžitě odevzdal míč.

69

Paulo Gazzaniga nyní hned dvakrát zachránil svůj tým od inkasovaní. Z úhlu pálil nebezpečně Morlanes, následně dorážel i Ndiaye, ale v obou případech byl pohotový domácí gólman.

68

Mallorca začíná vystrkovat růžky. Po autovém vhazování napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů De Galarreta, ale branku o pár metrů minul.

67

Střídání v týmu RCD Mallorca:
ze hřiště odchází Dennis Hadžikadunić, přichází Dani Rodríguez.

66

Martin Valjent v nouzi odkopl jen na další rohový kop. Navíc musí hecovat své spoluhráče k lepšímu výkonu v obraně.

65

Po dlouhém výkopu Rajkoviće svedl souboj o balon Ndiaye. Senegalský útočník už není tolik vidět jako v prvním poločase. Navíc souhra s Kang-in I nebyla z nejpřesnějších.

63

Následně přišla ještě střela z hranice pokutového území, ale i tu dokázal Predrag Rajković zlikvidovat.

62

Tempo zápasu se začíná zvyšovat. Castellanos přehodil Rajkoviće, ale skvěle na brankové čáře vykopl balon Copete.

61

Střídání v týmu Girona FC:
ze hřiště odchází Reinier, přichází Ricard Artero.

60

Gól oficiálně neplatí. Rozhodčím u videa sice verdikt trval o něco déle, ale nakonec Girona stále vede o jednu branku.

59

Tak pozor. Hlavní rozhodčí ještě čeká na potvrzení kolegů u videa.

59

Mallorca se na moment radovala z vyrovnání! Po nahrávce De Galarrety překonal domácího gólmana Gazzanigu Vedat Muriqi. Hostující útočník byl však v ofsajdu.

58

Domácí nyní uklidňují hru kombinací ve středu pole. U balonu se postupně vystřídali Reinier, Cygankov, Martín i Riquelme.

56

Mallorca zničehonic zahrozila. Po prudkém nástřelu do vápna balon tečoval k první tyči Muriqi, ale Gazzaniga byl u konstrukce včas.

55

Dennis Hadžikadunić sice lehce zaváhal ve svém vápně, balon nedal přesně Costovi, ale nadějnou příležitost Castellanos nevyužil k tvrdší střele.

54

Po několika soubojích ve středu pole odpískal hlavní sudí až faul Cygankova. Ukrajinskému záložníkovi se verdikt rozhodčího vůbec nelíbil, ale nakonec se musel vrátit do obrany.

53

Také hostům se po delším čase podařilo přejít na útočné území. I Kang-in z velké dálky cpal míč do šestnáctky, kde přišla jen obranná hlavička Bueny.

52

Další dva rohy v krátkém čase. Oba dokázali hosté odpravit od vlastního vápna a Rajković nemusel zasahovat.

51

Průniková nahrávka do vápna měla najít Castellanose. Romeu skvěle směroval svou přihrávku, ale jako první byl u balonu bránící Copete.

50

Valjent zezadu přejel Martíneze a hra se opět přesunula do hostujícího vápna. O exekuci standardní situace se postaral Riquelme, ale tentokrát domácí nezakončili.

49

Costa si na levém kraji udělal prostor kolem Martíneze, následně dokázal i odcentrovat. Balon se však snesl jen do rukavic připraveného Gazzanigy.

48

Girona se záhy k balonu vrátila. Tentokrát přišel útok z levé strany, ale ani tentokrát nepřišlo povedené zakončení směrem na Rajkoviće.

47

Druhý poločas otevřeli rozehrávkou ze středového kruhu domácí fotbalisté. Dlouhý nákop okamžitě letěl na levou stranu, kde však hlavičkový souboj Martínez prohrál.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně ve 20:34.
Dvě nastavené minuty jsou minulostí a první poločas končí. Girona nakonec odchází do šaten s jednobrankovým vedením.

Dlouhé úvodní minuty nepřinesly fotbalovou krásu. Postupem času se začala Girona více a více tlačit do ofenzivy, Mallorca jakoby sama začala couvat až do vlastního pokutového území. Gól přišel až v samotném závěru první půle, kdy dokázal zmatky v obraně využít po standardní situaci Bernardo Espinoza.

45+3

První poločas skončil.

45+3

Girona právě vstřelila branku!
Teď už ale domácí mohou slavit! Po přetaženém centru se balon několikrát odrazil v malém pokutovém území a jako první se u něj zjevil BERNARDO ESPINOSA. Prudká rána skončila od břevna v síti.

45+2

Opakované rozehrání už nebylo tak přesné. Obrana hostujícího celku rychle odvrátila nebezpečí z vlastního vápna.

45+1

Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase dvě minuty.

45

Na pravé straně byl povalen Cygankov a domácí mohli ještě před koncem poločasu zahrozit. Po pasu Riquelmeho sice skončil míč v síti, ale to už hlavní rozhodčí odpískal.

44

Minutu před pauzou nedokázal projít kolem Sáncheze Riquelme. Třiadvacetiletý ofenzivní fotbalista nedokázal lépe najít svého spoluhráče ve vápně.

43

Po centru do vápna se domácí dožadovali odpískání penalty po ruce Hadžikaduniće, ale ani tentokrát se nepískalo. Druhý rohový kop v krátké době zakončil Castellanose nepřesně nad branku.

42

Arnau Martínez si šel do vápna pro penaltu. V souboji s Copetem upadl na trávník, ale bude z toho jen další roh.

41

Martin Valjent nyní promáchl balon a trefil do břicha Castellanose. Hlavní rozhodčí sice odpískal faul, ale žlutou kartu slovenskému hráči neudělil.

40

První poločas pomalu míří ke svému závěru. Domácí jsou sice o něco aktivnější směrem do útoku, ale Rajkoviće pořádně ještě neprověřili.

39

U rohového praporku získal autové vhazování domácí Riquelme. Po rychlém rozehrání však akci zhatila mizerná práce s balonem od Romea.

38

Ke slovu se dostávají také hosté. Sánchezova nabídka měla najít ve vápně Muriqiho, ale přišel jen zákrok Gazzanigy.

37

Slovenský stoper Valjent nyní pohotově vykrokoval unikajícího Martína. Balon přesto skončil od kapitána Mallorcy za koncovou čárou.

36

Na pravé straně si zkusil narazit s Reinierem Arnau Martínez. Do souhry však vložil kopačku Sánchez a akci zmařil.

34

Také Paulo Gazzaniga musel poprvé zasahovat. Brejk hostů vedl I Kang-in, ale prudký pas domácí gólman lehce zkrotil v rukavicích.

33

Mallorca přijela do Girony s úmyslem hrát na protiútoky. Zatažená hostující obrana nyní nechala zakončit Castellanose, ale Rajković byl u své tyče včas.

32

Predrag Rajković našel svým dlouhým nákopem Muriqiho. Vyhraná hlavička kosovského útočníka ale skončila jen u domácích.

31

Mallorca brání ve svém vápně v devíti hráčích. Přesto přišla nečekaná přihrávka k Riquelmemu a ten z voleje napálil boční síť.

30

Ani půlhodina hry gólovou šanci nepřinesla. Girona se snaží kombinovat, ale v souhře je na obou stranách až příliš mnoho chyb.

28

Opět řada nepřesností na obou stranách. Po mizerném centru Reiniera sebral míč pro hosty Costa, ale ani ten se nedostal s balonem dále než přes půlící čáru.

27

Ani Mallorce se však nedaří držet balon souvislejší dobu na útočné polovině. Muriqi si nerozuměl v kombinaci s Morlanesem.

26

Nepřesná nahrávka Romea daleko před nabíhajícího Riquelmeho. Balon skončil za postranní lajnou a vhazovat mohou hosté.

25

Zdlouhavá kombinace už se nelíbila Reinierovi. Střela ze střední vzdálenosti měla najít zadní tyč, ale pouze prolétla mimo branku.

23

Z levého kraje cpal míč do šestnáctky Riquelme. Balon byl však přetažený, přesto ho musel Rajković sebrat do rukavic pod břevnem.

22

Po Gutiérrezovi se k míči dostal Oriol Romeu. Obrana hostujícího celku se více a více zatahuje k vlastnímu vápnu a čeká co předvede soupeř.

21

Po zblokovaném centru Martíneze měli domácí k dispozici rohový kop. Před Rajkoviće přilétl nebezpečný centr, ale hlavička Castellanose postrádala přesnost.

20

Ani dvacet minut zápasu slibnější akci nepřineslo. Girona sice drží v posledních momentech míč, ale ani snajpr Castellanos se ke střele nedostal.

19

Opět byl v akci Rajković. Hostujícího brankáře donutil k rychlému pohybu Riquelme. Srbského gólmana však opět neměl šanci zaskočit.

18

Zpoza postranní lajny vhazoval Jaume Costa. Po domácí ztrátě mohl za balonem spěchat Riquelme, ale nakopnutý pas nedokázal zachytit na hrací ploše.

17

Uprostřed hřiště si vyměnil míč s Cygankovem Martín. Domácí se prosadili v kombinaci, ale až do pokutového území a ke střele se nedostali.

16

Už už to vypadalo, že by se mohl do jasné šance dostat Amath Ndiaye. Těsně před senegalským útočníkem však ve skluzu přihrál míč Gazzanigovi Bueno.

15

A s Muriqim to nevypadá nejlépe. Kosovský útočník ve službách hostujícího celku musí být ošetřován na hrací ploše.

14

Na trávníku nyní skončil i Castellanos. Následně přišla Espinosova odplata na Muriqim. Domácí kapitán však vidí bleskově žlutou kartu.

13

Muruqi byl stažen k zemi v souboji s Gutiérrezem, ale hlavní rozhodčí střet přešel a domácí mohli pokračovat v kombinaci ve středu pole.

12

Na levém kraji bojoval o prostor k centru hostující Jaume Costa. Nakonec se mu podařilo procedit balon až do vápna, kde však fauloval Muriqi.

10

Úvodní desetiminutovka příliš fotbalové krásy nepřinesla. Až příliš dlouhý byl centr Castellanose. V pokutovém území navíc nebyl nikdo z domácích.

9

Girona skvěle vykombinovala napadajícího protihráče. Ve středu pole však Oriola zradilo zpracování a k balonu se téměř zadarmo dostal Morlanes.

8

Rajković musel poprvé zasahovat. Nedůrazná rána zpoza pokutového území od Reiniera ho však neměla šanci překvapit.

6

Rozhádaný úvod zápasu pokračuje. Po několika nepřesnostech se dostal balon k Martínovi, ale ani domácí záložník nepřidal potřebnou nahrávku kupředu.

5

Ndiaye dohrál tvrdě Riquelmeho a vše musel řešit až hlavní rozhodčí. Ze strkanice však nic dalšího nevzniklo a po krátké pauze se může pokračovat.

4

Také Girona se poprvé s míčem dostala na útočnou polovinu trávníku. Riquelme se však dostal pod tlak napadajícího Costy. Ten sice na moment získal balon, ale poté fauloval.

3

Po průniku po pravé straně získal pro hosty rohový kop Antonio Sánchez. Následný centr do vápna dokázala obrana Girony s přehledem odvrátit.

2

O úvodní rozehrávku ze středového kruhu se postarali hostující fotbalisté. Poo Muriqim se k balonu dostal Morlanes, ale ten už raději poslal míč až ke vlastním stoperům.

1

Utkání právě začalo.
Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas třiatřicátého kola nejvyšší španělské soutěže La Ligy mezi Gironou a Mallorcou může za několik málo okamžiků začít.
Úvodní sestavy:

Girona FC: Gazzaniga – A. Martínez, S. Bueno, Espinosa (C), Gutiérrez – Romeu – Reinier, Cygankov, I. Martín, Riquelme – Castellanos.
Náhradníci: Carlos, Fuidias – V. Fernández, Stuani, Juanpe, Couto, Farres del Castillo, J. Hernández, Da. López, Artero, Callens.
Trenér: Míchel

RCD Mallorca: Rajković – A. Sánchez, Valjent (C), Copete, Hadžikadunić, J. Costa – Morlanes, de Galarreta, I Kang-in – Muriqi, Ndiaye.
Náhradníci: Greif, Román – C. Montiel, Kadewere, Augustinsson, Baba, D. Rodríguez, Grenier, Prats, Án. Rodríguez, Gayá, Garay.
Trenér: Javier Aguirre

Rozhodčí: J. Martínez – Barbero, M. Martínez.
Posledních pět vzájemných zápasů

03.09.2022 Mallorca – Girona 1:1
30.01.2021 Mallorca – Girona 1:0
14.11.2020 Girona – Mallorca 0:1
18.02.2017 Girona – Mallorca 1:0
18.09.2016 Mallorca – Girona 1:0
RCD Mallorca

Mallorca se šest kol před koncem soutěže drží v klidném středu tabulky. V našlapané tabulce drží dvanáctou pozici, ale na soupeře před sebou má jen minimální ztrátu. Na dnešního soupeře z Girony jen tři body.

Také Mallorca má v posledních týdnech solidní formu. Z posledních šesti zápasů prohrála jen jednou a to když nestačila na favorizované Atlético Madrid 1:3. Naopak si připsala skalpy Celty Vigo nebo Getafe. V posledním víkendovém kole poté Mallorca hostila Athletic Bilbao. Domácí se sice po přestávce ujali vedení díky gólu Lee Kang-Ina, ale hosté vyrovnali z penalty v šesté minutě nastavení z kopačky Williamse a odvezli si nakonec bod za remízu 1:1.
Girona FC

Girona se se závěrem La Ligy dostává do formy a s trochou štěstí by se mohla z aktuální osmé pozice ještě vytáhnout na příčky zaručující evropské poháry v následující sezoně.

Před týdnem totiž dokonale zaskočila obhájce titulu Real Madrid na své půdě. Historický zápas obstaral hned čtyřmi góly Castellanos. Girona si přenesla euforii i do víkendového kola, ve kterém přehrála 2:0 také Sevillu. O góly se tentokrát postaral kromě Castellanose i Juanpe.
Krásný čtvrteční večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší španělská soutěž La Liga pokračuje již třiatřicátým kolem a my se společně zaměříme na utkání Girony, která před domácím publikem přivítá Mallorcu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.

Girona FC – RCD Mallorca

2:1

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 45+3. Espinosa, 84. Castellanos (I. Martín) – 81. Muriqi (pen.)

Karty:   14. Espinosa (GIR), 76. J. Hernández (GIR), 90+2. Couto (GIR)

Držení míče: 62 % : 38 %.
Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 8:4. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 9:13.

Girona FC: Gazzaniga – A. Martínez, S. Bueno, Espinosa (C), Gutiérrez (74. J. Hernández) – Romeu – Reinier (61. Artero), Cygankov (90+1. Callens), I. Martín (90+1. Couto), Riquelme – Castellanos (90. Stuani).
Náhradníci: Carlos, Fuidias – V. Fernández, Juanpe, Farres del Castillo, Da. López.

Trenér: Míchel

RCD Mallorca: Rajković – A. Sánchez, Valjent (C), Copete, Hadžikadunić (67. D. Rodríguez), J. Costa (73. Augustinsson) – Morlanes (86. Grenier), de Galarreta, I Kang-in – Muriqi, Ndiaye (87. Án. Rodríguez).
Náhradníci: Greif, Román – C. Montiel, Kadewere, Baba, Prats, Gayá, Garay.

Trenér: Javier Aguirre

Rozhodčí: J. Martínez – Barbero, M. Martínez