Menu

Hokej

Extraliga dorostu - o účast v play-off

BK Havlíčkův Brod – HC Hvězda Praha

1:8

konec (1:3, 0:1, 0:4)

04.03.2023, 16:30 • Zimní stadion Kotlina • 22. kolo • Ladislav Vácha (@LadislavVacha)

Je konec. Havlíčkův Brod se rozloučil s nejvyšší soutěží hodně nepovedeně, když doma podlehl Hvězdě Praha vysoko 1:8. Hosté vyhráli naprosto zaslouženě a ideálně se naladili na tuhé záchranářské boje, které svedou s Litvínovem. Ode mě je to z Kotliny vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám hezký zbytek víkendu! Na shledanou! (18:19:05)

Konec zápasu.

59:40

Brankář Poustka si ještě připsal dobrý zákrok lapačkou, když zneškodnil hodně nepříjemnou střelou z prostoru pravého kruhu.

58:37

Hvězda právě vstřelila branku! Tak domácí inkasují ještě jednu branku a dnes utrpí opravdu vysokou porážku! Jakub Foltýn od hrazení ve středním pásmu narýsoval dobrý pas na rozjetého ADAMA SUKA, jenž ujel havlíčkobrodské obraně do samostatného úniku, sjel si až k bráně a i s trochou štěstí procedil puk mezi Poustkovými betony do sítě! Bez asistence..

58:26

Bruslaři odrazili další útok soupeře a znovu se tlačí do ofenzivy.

57:50

Mrtka pálil hned dvakrát z mezikruží, ale v obou případech si vylámal se svým zakončením zuby na pozorném brankáři Houdkovi, který dál drží šestibrankový náskok hostů.

57:32

Havlíčkovu Brodu právě probíhají poslední minuty v Extralize dorostu. Ještě se snaží vstřelit alespoň jednu branku, ale nedaří se mu to.

56:53

Domácí mohli ještě alespoň částečně zmírnit už tak nepříjemný debakl! Kozlík střílel z bezprostřední blízkosti, jenže nedokázal prostřelit brankáře Houdka, který se skvěle roztáhl ve svém brankovišti a zamezil jisté pohromě!

55:53

Hráči bojují o puk u hrazení havlíčkobrodského pásma.

55:26

Hvězda Praha se vydala po delší době k dalšímu útočnému výpadu, jenže nebylo z toho vůbec nic. Píská se ofsajd.

54:18

Parta z Kotliny ještě bojuje as drží se v útočném pásmu. Hosté se však účinně brání a soupeře moc nepouštějí k ohrožení gólmana Houdka.

53:08

Havlíčkův Brod se ještě snaží s hodně nepříznivým stavem něco udělat, ale už na to nemá moc fyzických ani psychických sil. Hosté hrají ve velké pohodě a utkání mají plně pod kontrolou.

51:24

A další šance hostů! Z levé strany vypálil v kruhu Dohnal, jehož ránu si brankář Poustka pohlídal a kotouč schoval do své lapačky.

50:54

Hvězda právě vstřelila branku! Havlíčkobrodští mladíci se dopustili další chyby a Hvězda je znovu nekompromisně potrestala! JEGOR SURKOV předvedl vzorný důraz a dobrou orientaci, když vyšťouchl kotouč hned dvěma protihráčům ve středním pásmu, rukavicí si sklepl puk před sebe a udělal to v samostatném úniku geniálně, když si hezkým blafákem položil brankáře Poustku na led a pohodlně zasunul zblízka kotouč za jeho záda! Asistence: Adam Suk.

50:38

Dubnovi svěřenci se vydali do útočného pásma, jenže při přechodu přes modrou čáru se nevyvarovali postavení mimo hru. Buly ve středním pásmu.

50:14

Parta z Kotliny ustála oslabení bez úhony, ale i nadále čelí tlaku rozjetého soupeře.

49:53

Hvězda už je zpět v útočných pozicích, jenže svádí četné souboje v blízkosti hrazení a do zakončení se nemůže probít.

49:34

A znovu Bruslaři vybojovali kotouč a vyvezli ho až do útočného pásma, čehož využili ke střídání.

49:15

Domácí hokejisté získali kotouč a osvobodili se vyhozením.

48:44

Hosté dlouho kombinovali v útočném pásmu a vytvořili si šanci. Hezkou nahrávku zpoza brány dostal do kruhu kapitán Ducháček a z voleje vypálil. Brankář Poustka chvíli nevěděl, kde je puk, ale vyrazil střelu na poslední chvíli svými betony!

48:08

Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
Mrtka – 2 min., sekání.

47:34

Havlíčkobrodská družina má v posledních chvílích více ze hry a mačká Hvězdu u její brány. Bruslaři se dnes ale hodně trápí v koncovce, spálili už obrovské množství šancí.

46:18

Kozlík obdržel v útočném pásmu přihrávku a nic složitého nevymýšlel. Vystřelil z těžkého úhlu, jenže nedokázal zamířit přesně a minul bránu soupeře.

45:25

Nic moc zajímavého se teď na ledě neděje. Oba týmy se střídají u puku, ale na hrací ploše dominují obě pozorné obrany a gólmani jsou v podstatě bez práce.

44:44

Koubek se opět tlačil do zakončení, když se natlačil za obranu Hvězdy, ale trefil jen betony brankáře Houdka! Byl zezadu očividně hákovaný, ale píšťalka sudího Mejzlíka zůstala němá!

44:11

Hosté nahodili kotouč do útočného pásma, jenže obrana Bruslařů byla tentokrát pozorná a získala kotouč.

43:25

Havlíčkův Brod se teď hodně trápí. Je vidět, že po obdržených brankách je ve velké křeči. Hvězda je všude první a kontroluje zápas.

42:29

Hvězda právě vstřelila branku! Tohle už je debakl, Hvězda udeřila pošesté! Lukáš Kachlíř chtěl přihrát v obranném pásmu spoluhráči, jenže našel jen hůl ADAMA SUKA, který si vybruslil před brankoviště a svou střelu odrazil právě o talentovaného obránce Bruslařů do sítě! Asistence: Jakub Foltýn.

41:09

Hvězda právě vstřelila branku! Tak to je další studená sprcha pro Havlíčkův Brod, který prohrává už o čtyři branky! Po hrubici domácích obránců se dostal ke kotouči LUKÁŠ BROŽ, jenž si sjel volným prostorem až před bránu, šikovně si položil gólmana Poustku na led a chladnokrevně zavěsil bekhendem pod břevno! Asistence: Jakub Kulich, Matěj Doležel.

40:53

Bruslaře zastavil na útočné modré čáře ofsajd.

40:21

Kachlíř rozkmital své rychlé nohy a z pravého křídla od mantinelu vypálil. Brankář Houdek byl však pozorný a kotouč vyrazil betony.

40:01

Začala třetí třetina.
Prostřední část je v Kotlině za námi. Nabídla několik zajímavých šancí na obou stranách, ale úspěšnější v ní byli znovu hosté z Hvězdy Praha, kteří se díky přesné trefě Matěje Doležela ujali už komfortního tříbrankového vedení. Třetí dějství začne v Kotlině přibližně v 17:50, stav je 1:4.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:37

Hraje se převážně ve středním pásmu, nic zajímavého už se zřejmě ve druhé třetině nestane.

38:48

Moc hokejové krásy teď v Kotlině nepozorujeme. Sledujeme hlavně urputný souboj o puk, ani jeden ze soupeřů se nedokáže na delší dobu udržet na puku.

38:04

Parta z Kotliny se sice usadila v útočném pásmu, kde si několikrát hráči vyměnili puk, jenže vzešly z toho jen hodně nepřesné střely ze střední vzdálenosti.

37:34

V současné době přihlížíme útočnému snažení celku z hlavního města, jenže Havlíčkův Brod svého soka nepouští do koncovky a brankář Poustka tak jen pohledem kontroluje dění před sebou.

36:39

Obrovská šance Bruslařů! Křížek při přečíslení 2 na 1 našel před bránou najíždějícího Koubka, jenže ten při střele z voleje vůbec netrefil zařízení!

36:08

Hvězda Praha si hledá cestu do útočného území, ale bez úspěchu.

35:02

Parta z Kotliny se teď ubránila dalšímu nájezdu Pražanů, když rozhodčí odpískali postavení mimo hru.

33:58

Bruslaři ztratili kotouč a hosté se valí vpřed.

33:24

Havlíčkův Brod se snaží odpovědět, ale vůbec se mu nedaří. Hvězda Praha je v defenzivní činnosti hodně pozorná.

32:43

Střídání v týmu HC Hvězda Praha:
ze hřiště odchází Tomeš, přichází Houdek.

32:43

Hvězda právě vstřelila branku! Bruslaři zaspali při defenzivní činnosti a stihl je za to krutý trest! hvězda Praha už vede v Kotlině o tři branky! Richard Štípek prostrčil kotouč na Jakuba Kulicha, jenž přihrál do levého kruhu MATĚJI DOLEŽELOVI, jenž krásnou ranou prostřelil brankáře Poustku ke vzdálenější tyčce! Asistence: Jakub Kulich, Richard Štípek.

32:36

Havlíčkův Brod má teď obrovské šance! Teď zacinkala za brankářem Tomešem tyčka!

31:34

Havlíčkův Brod předvedl krásnou kombinaci a brankář Tomeš měl plnou výstroj práce! Poradil si s nebezpečnou střelou a následně měl obrovské štěstí, když Chromý trestuhodně neskóroval do úplně odkryté brány, když trefil jen brusli brankáře!

30:48

Hvězda Praha teď jednoznačně diktuje tempo hry a přetížená havlíčkobrodská obrana nestíhá.

30:14

Bláha se ocitl v obrovské šanci, jenže zblízka vyprášil jen betony připraveného gólmana Poustky!

29:15

Havlíčkův Brod se tlačí do útočného pásma, jenže zatím se trápí s tím, aby se probil do koncovky.

28:10

Ducháček se dostal k puku na ose hřiště a vypustil ze své hole nebezpečný projektil bekhendem. Kotouč jen o kousek minul pravou Poustkovu tyčku.

27:56

Frühbauer měl dostatek času a prostoru mezi kruhy, jenže nastřelil jen dobře postaveného brankáře Tomeše, jenž udržel kotouč ve výstroji.

27:38

Havlíčkobrodská družina si proklestila cestu ke kotouči a rozehrává ze svého pásma.

27:11

Nic zajímavého se teď na hrací ploše neděje, Oba týmy brzdí časté chyby při kombinaci.

26:35

Koubek nabral rychlost a snažil se v situaci jeden na jednoho objet protihráče. Při tom ale upadl a ztratil kotouč.

26:23

Havlíčkův Brod nedokázal po zisku kotouče dobře rozehrát a vyhodil jen na zakázané uvolnění.

25:14

Hosté se po zisku kotouče zabydleli v útočném území a obléhali při postupné kombinaci havlíčkobrodskou bránu. Do zakončení se však neprotlačili.

24:24

hra se nám rychle přelévá z jedné strany na druhou. K soupeřově bráně se hnal rozjetý Teml, jenž vypálil z kruhu, ale brankář Tomeš zasáhl betony.

24:08

Hvězda se na chvíli usadila v útočném pásmu, jenže na havlíčkobrodskou defenzivu nevyzrála. Domácí získali puk a ženou se vpřed.

23:25

Bruslaři se udrželi v útočném pásmu a od modré čáry nebezpečně zakončil Kachlíř. Jeho prudkou ránu brankář Tomeš, který byl hodně vyjetý, schoval v náruči.

23:18

Pražané se vydali do útočného pásma, jenže než stihli něco nebezpečného vymyslet, o hrací předmět přišli.

22:37

Hvězda získala kotouč, okamžitě otočila hru a tlačí se dopředu.

22:01

Bruslaři přesunuli děj hry do útočného pásma a obléhají bránu soupeře, ale bez zakončení.

21:35

Brož se ocitl v dobré palebné pozici na ose hřiště po přesné nahrávce a prověřil pozornost gólmana Poustky, který schoval puk ve výstroji až do hvizdu sudího.

21:01

Havlíčkobrodská brána byla posunuta ze svého předepsaného postavení a hra je přerušena. Vhazovat se bude u Eliáše Poustky.

20:39

Koubek nabral rychlost a tlačil se k bráně soupeře, jenže nakonec v souboji s protihráčem upadl. Rozhodčí pískat nebude a pokračuje se ve hře.

20:12

hvězda po vhazování nahodila kotouč do útočného pásma a dostala se do zakončení. Od modré čáry vypálil obránce Vrabec, ale brankář Poustka měl na jeho projektil dobrý výhled a zasáhl betonem.

20:01

Začala druhá třetina.
Úvodní dvacetiminutovka už je v Kotlině minulostí. O poznání lépe vyšla Hvězdě Praha, která vede 3:1. Hosty poslal ve 2. minutě do vedení po individuální akci Matěj Doležel a do trháku dostal Pražany z dorážky Jakub Kulich. Kontaktní branku Havlíčkova Brodu vstřelil povedenou ranou Tadeáš Koubek, ale poslední slovo patřilo hostům, když skóroval od modré čáry Marek Štefík. Prostřední část začne zhruba v 17:11.

20:00

První třetina skončila.

19:39

Dopředu se těsně před první sirénou vrhli i domácí hokejisté, jenže ani jejich útočná snaha nedopadla na úrodnou půdu.

19:14

Hvězda se sice probila do útočného pásma, ale pozorná havlíčkobrodská defenziva ji k zakončení nepustila.

18:36

Hodně rušno teď bylo před havlíčkobrodským brankovištěm, kde se hosté snažili dotlačit ze skrumáže kotouč za brankáře Poustku, který si však kotouč pohlídal a přerušil nakonec hru.

18:11

Aktivní Doležel se snažil prostřelit brankáře Poustku k přední tyčce. I když byl zezadu tísněný protihráčem, z kruhu nakonec vystřelil, ale jen do nastavené betonu.

17:50

Teml se však podél levého mantinelu s pukem daleko nedostal a v blízkosti útočné modré čáry o kotouč přišel.

17:30

Havlíčkobrodská družina odrazila soupeřův útok a žene se do rychlého kontru.

17:07

Hosté operovali s pukem v útočném pásmu, jenže po nepřesné přihrávce kotouč ztratili. To samé se však vzápětí stalo ve středním pásmu mladým Bruslařům.

16:39

Havlíčkův Brod nakonec o kotouč přišel a hrát tak může Hvězda.

16:08

Havlíčkův Brod se snaží odpovědět a mačká Hvězdu u její brány.

15:15

Hvězda právě vstřelila branku! Pražané rychle odpověděli a berou si zpět dvoubrankové vedení! Lukáš Brož posunul puk na Matěje Doležela, jenž z kruhu nabil na modrou čáru MARKU ŠTEFÍKOVI, jehož tvrdá rána od modré čáry zapadla přesně k levé tyčce gólmana Poustky, který nestihl včas zareagovat! Asistence: Matěj Doležel, Lukáš Brož.

14:24

Hráči bojují o puk ve středním pásmu.

13:58

Na druhé straně zahrozil Chromý! Ten se dostal do trháku, jenže zblízka nedokázal zasunout kotouč za ležícího brankáře Tomeše, kterého si předtím položil na led!

13:21

Hosté mohli bleskově odpovědět, když úplně sám na havlíčkobrodskou bránu pelášil Suk! Chtěl brankáře Poustku prostřelit ranou po ledě mezi betony, ale bez úspěchu!

12:03

Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Bruslaři založili rychlý protiútok a slaví kontaktní branku! Patrik Mrtka posunul kotouč na Petra Hospodku, jenž si všiml na levé straně osamoceného TADEÁŠE KOUBKA. Ten dostal přesnou nahrávku a z levého kruhu svižnou a přesnou ranou propálil gólmana Tomeše! Asistence: Petr Hospodka, Patrik Mrtka.

11:15

Nyní v Kotlině přihlížíme útočnému snažení Havlíčkova Brodu, který však nemá kotouč pod kontrolou a neustále o něj musí svádět souboje v blízkosti hrazení.

10:48

Surkov se ocitl v dobré palebné pozici mezi kruhy, odkud však vystřelil jen doprostřed brány, kde zasáhl gólman Poustka svými betony a vyrazil kotouč do rohu pásma.

10:18

Brož vypustil hezkou střelu zpoza obránce a brankář Poustka viděl kotouč na poslední chvíli. Štiplavý projektil ale dokázal zlikvidovat svou vyrážečkou.

09:54

Hvězda teď diktuje tempo hry a snaží se přejít do útočné zóny.

09:22

Pražané získali puk, ale nedokázali s ním vůbec nic vymyslet. Posunuli ho do brodského pásma tak, aby nešlo o zakázané uvolnění.

08:50

Havlíčkův Brod má v těchto chvílích více ze hry a drží Hvězdu pod tlakem. Zatím z toho však nedokázal vytěžit větší šanci.

08:21

Havlíčkobrodská družina mohla bleskově odpovědět, když pláchl do úniku obraně Hvězdy rychlonohý Koubek, jenže tentokrát nepotvrdil pověst obávaného kanonýra, když pod tlakem dotírajícího protihráče vůbec nezakončil!

07:16

Hvězda právě vstřelila branku! Hosté jdou do dvoubrankového vedení, Havlíčkův Brod nevstoupil do zápasu vůbec dobře! Jakub Foltýn nabil na modrou čáru Marku Štefíkovi, jehož ránu od modré čáry brankář Poustka, který měl zakrytý výhled, vyrazil betony, ale jen vedle sebe, kde stál osamocený JAKUB KULICH, jenž už měl snadnou úlohu doklepnout kotouč do zcela odkryté brány! Asistence: Marek Štefík, Jakub Foltýn.

06:53

Dohnal nabral rychlost na pravé straně a vypálil z velkého úhlu. Brankář Poustka se však zaskočit nenechal a schoval puk do své lapačky.

06:28

Křížek nabral rychlost na levém křídle a sjel si blíž bráně. Následně ještě hledal před bránu najíždějícího Koubka, který však nedokázal trefit prudkou přihrávku!

06:08

Hvězda se dostala do dalšího postavení mimo hru. Rozhodčí vhodí puk zpět do hry v neutrální zóně.

05:48

Kotouč už má ve své moci Hvězda a rozehrává nový útok od své brány.

05:24

Dobrou nahrávku obdržel do předbrankového prostoru brodský útočník Teml, který však netrefil v ideální střelecké pozici poskakující puk!

04:48

Celek z hlavního města se sice v hojném počtu natlačil do útočného území, jenže jen za cenu postavení mimo hru, které čárový rozhodčí správně odpískal. Vhazování ve středním pásmu.

04:11

Domácím mladíkům se nepovedla rozehrávka a vyhodili jen na zakázané uvolnění. Buly proběhne v kruhu po pravé ruce brankáře Poustky.

03:50

Havlíčkův Brod se drží na puku a hledá si prostor do útočného pásma. Hosté velmi dobře brání svou modrou čáru.

03:15

Hvězda získala kotouč a nastěhovala se do útočného pásma, jenže než stihla ohrozit brankáře Poustku, Havlíčkův Brod vybojoval hrací předmět do své moci a vyvezl ho ven.

02:28

Havlíčkův Brod si vytvořil velký tlak a několik slibných šancí! V ideální palebné pozici se ocitl Koubek, ale proti brankáři Tomešovi neuspěl!

01:25

Hvězda právě vstřelila branku! Tak to bylo rychlé, Pražané se ujímají bleskového vedení! Ve středním pásmu dostal přesnou nahrávku MATĚJ DOLEŽEL, nabruslil si až před bránu a prostřelil ke vzdálenější tyčce brankáře Poustku, který se dostal do hodně špatného postavení a stál mimo bránu! Asistence: Lukáš Brož, Dominik Holas.

00:40

Brankář Poustka musel poprvé zasahovat, když vyrazil střelu ze strany svými betony. Před bránou číhal jeden z hostů na dorážku, ale puk se odrazil jiným směrem.

00:18

Křížek sice vybojoval v obranném pásmu puk, ale nedokázal rozehrát. Pražané tak stále kombinují v útočném pásmu.

00:01

Utkání právě začalo.
Hvězda Praha ještě bude bojovat o extraligovou záchranu v nadcházejícím play-down, v němž se utká s Litvínovem, přičemž sérii hranou na tři vítězné zápasy začne na ledě soupeře. V tabulce už se celek z hlavního města nikam posunout nemůže a v nadstavbové části tak obsadí 10. příčku.
Havlíčkův Brod dnes odehraje poslední zápas v Extralize dorostu, protože po včerejší porážce 4:6 s Kladnem přišel o naději na záchranu v nejvyšší soutěži. Bude tak hrát jen o to, aby se ještě v případě vítězství posunul alespoň na předposlední příčku tabulky, kterou teď drží Šumperk.
Úvodní sestavy:

BK Havlíčkův Brod: Poustka (Kamenický) – Mrtka (C), Kachlíř, Adam (A), Ondruš, Konvalina, Danyljuk – Koubek, Křížek, Nový – Chromý, Frühbauer, Kraučuk – Teml, Hospodka, Kozlík
Trenér: Miroslav Duben

HC Hvězda Praha: Tomeš (Houdek) – Novák, Beňo (A), Štefík, Holas, Vrabec, Foltýn, Tomka – Brož, Doležel, Bláha, Štípek, Suk, Kulich, Dohnal (A), Ducháček (C), Surkov
Trenér: Josef Reigl

Rozhodčí: Tomáš Mejzlík – Jan Řezníček, Filip Šesták.
Hezké sobotní odpoledne! Ze zimního stadionu v Kotlině vás srdečně vítám u sledování on-line přenosu zápasu BK Havlíčkův Brod – HC Hvězda Praha, který se odehraje v rámci 22. kola nadstavbové části O účast v play off Extraligy dorostu. Přeji vám příjemnou zábavu! Utkání začíná v 16:30.

BK Havlíčkův Brod – HC Hvězda Praha

1:8

konec (1:3, 0:1, 0:4)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 13. Koubek (Hospodka, Mrtka) – 2. Doležel (Brož, Holas), 8. Kulich (Štefík, Foltýn), 16. Štefík (Doležel, Brož), 33. Doležel (Kulich, Štípek), 42. Brož (Kulich, Doležel), 43. Suk (Foltýn), 51. Surkov (Suk), 59. Suk

BK Havlíčkův Brod: Poustka (Kamenický) – Mrtka (C), Kachlíř, Adam (A), Ondruš, Konvalina, Danyljuk – Koubek, Křížek, Nový – Chromý, Frühbauer, Kraučuk – Teml, Hospodka, Kozlík
Trenér: Miroslav Duben

HC Hvězda Praha: Tomeš (33. Houdek) – Novák, Beňo (A), Štefík, Holas, Vrabec, Foltýn, Tomka – Brož, Doležel, Bláha, Štípek, Suk, Kulich, Dohnal (A), Ducháček (C), Surkov
Trenér: Josef Reigl

Rozhodčí: Tomáš Mejzlík – Jan Řezníček, Filip Šesták

Diváci: 102

Průběh zápasu
1. třetina
01:25 HVP 0:1 Doležel (Brož, Holas)
07:16 HVP 0:2 Kulich (Štefík, Foltýn)
12:03 HBR 1:2 Koubek (Hospodka, Mrtka)
15:15 HVP 1:3 Štefík (Doležel, Brož)
Po 1. třetině
2. třetina
32:43 HVP 1:4 Doležel (Kulich, Štípek)
32:43 HVP -Tomeš +Houdek (Střídání)
Po 2. třetině
3. třetina
41:09 HVP 1:5 Brož (Kulich, Doležel)
42:29 HVP 1:6 Suk (Foltýn)
48:08 HBR 2 Mrtka, sekání
50:54 HVP 1:7 Surkov (Suk)
58:37 HVP 1:8 Suk
Konec