Menu

Hokej

Extraliga dorostu - o účast v play-off

Piráti Chomutov – HK Mladí Draci Šumperk

5:0

konec (2:0, 2:0, 1:0)

04.03.2023, 12:00 • ROCKNET ARÉNA • 22. kolo • Jakub Ruč

Chomutov uštědřil Šumerku vysokou porážku 5:0. Piráti byli v průběhu utkání lepším týmem, nicméně i Draci si vytvořili celou řadu šancí. Produktivita ale dnes nebyla na jejich straně, proto se zpět do Šumperka vracejí s prázdnou. (13:58:04)

Konec zápasu.

58:00

Proti Novákovu samostatnému úniku si Habas vyjel a puk mu vypíchl, domácí útočník se k němu ale dostal zpět a z úhlu minul úplně volnou klec!

55:20

55:20 POSPÍŠIL - 5:0

55:20

Piráti právě vstřelili branku! Po střele od modré čáry, kterou Habas vyrazil jen před sebe, se puku zmocnil JAROSLAV POSPÍŠIL. Ten si hrací předmět s ledovým klidem zpracoval a spolehlivě zakonči za vyšachovaného brankáře. Asistence: David Grosskopf, Petr Holejšovský.

55:00

Malcovský si od modré čáry popojel k brance a nahodil, jeho pokus ale přes změť těl na branku vůbec nedoputoval.

53:20

Grosskopf si na pravém křídle krásně pokryl touš tělem a natlačil se až před branku. Jeho střelu na zadní tyč ale vytáhl Habas.

52:42

Hosté v plném počtu.

51:50

Grosskopf se položil do přihrávky mezi kruhy, ale jeho střela nakonec postrádala gólové parametry a nemířila mezi tři tyče.

51:20

Z pravé strany zkusil vystřelit Patočka, nicméně jeho projektil se od zadního mantinelu odrazil do mocí hostů, kteří vyhazují.

51:00

Domácí jsou usazeni v útočném pásmu a rozjíždějí přesilovkovou kombinaci.

50:42

Vyloučení v týmu HK Mladí Draci Šumperk:
Plhal – 2 min., podrážení.

49:00

Adresátem přihrávky zpoza branky do slotu byl František Pospíšil, nicméně puk k němu přes jednu z domácích holí nedoputoval.

48:00

Jaroslav Pospíšil se prohnal po levém křídle a na ose hřiště našel Chládka. Jeho ránu Habas pouze vyrazil a fenomenálně si poradil s dalšími dorážkami.

47:00

Chládek z pravého kruhu pěkně narazil mezi kruhy Grosskopfovi, jenž se ale v dobré střelecké pozici nedokázal zbavit obránců.

46:00

Urban vyvezl puk do středního pásma a jen jen rezignovaně nahodil a vydal se střídat. Nic nenasvědčuje tomu, že by dnes na Moravu putoval byť jediný bod.

45:44

Domácí v plném počtu.

45:30

Seidenglanz se dostal ke střele z pravého kruhu, kterou si dlouho chystal. Nakonec ji ale stejně poslal jen do blokujícího protihráče.

45:00

Plhalovo nahození od modré čáry Štěrba s ledovým klidem schoval do lapačky.

44:00

Pluskal si na pravém kruhu naváděl touš na střelu, nicméně místo té jej raději nepřesně shodil zpět do rohu. Draci dnes skutečně nemají svůj den.

43:44

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
Švarc – 2 min., nedovolené bránění.

43:00

Veselý dostal puk na modrou, místo střely ale ještě hledal spoluhráče přes osu. Měl velké štěstí, že nakonec nerozjel kontr domácích.

41:00

Úplně sám se před branku ocitl Pluskal, který ale nedokázal dotáhnout svůj blafák. Šumperští střelci jsou dnes skutečně zakletí.

40:20

Ihned po buly v útočném pásmu pálil od modré Švarc, avšak trefil jen před ním stojícího blokujícího hráče.

40:10

Krátce po úvodním buly opustil kotouč hrací plochu. Vhazovat se bude před šumperským gólmanem.

40:01

Začala třetí třetina.
Piráti dokázali vstřelit dvě branky i v prostředním dějství. Nic zatím nenasvědčuje tomu, že by si Draci měli ze severu odvést byť jediný bod. Ve třetí třetině budou muset zabrat, pokud chtějí průběh utkání alespoň zdramatizovat.
Další třetina začne přibližně v 13:40.

40:00

Druhá třetina skončila.

38:18

38:18 HOLEJŠOVSKÝ - 4:0

38:18

Piráti právě vstřelili branku! Piráti využívají nabídnutou přesilovku! PETR HOLEJŠOVSKÝ se nádherně proháčkoval celým středním pásmem a ihned po překonání modré čáry zakončil. Jeho projektil se pak otřel o horní tyč a zapadl za Habasova záda. Bez asistence.

37:40

Na konci pohledné souhry na jeden dotek byl Grosskopf, jenž dostal nabito mezi kruhy. Ani za pomoci telemarku ale puk na branku neusměrnil.

37:26

Vyloučení v týmu HK Mladí Draci Šumperk:
Prokop – 2 min., faul kolenem.

37:00

Piráti budou hrát přesilovku, zatím puk pevně drží ve výhodě, které se očividně nechtějí vzdát.

36:00

Novák dostal zpoza branky pas do zajímavé pozice ve slotu, puk mu ale přeskočil čepel, takže nakonec zakončit nedokázal.

35:00

Maurer byl před brankou úplně sám, ale vinou jeho příliš dlouhého míchání si proti němu Štěrba zvládl vyjet a obrovskou šanci zneškodnit!

34:00

Pokorného slaboučké nahození od modré na branku sotva doskákalo a Habas neměl žádný problém s jeho likvidací.

33:00

Hynek se na modré čáře dostal k odraženému puku, který chtěl ihned z první poslat na branku. Střela mu ale vůbec nesedla a bylo dílem štěstí, že neodstartovala šumperský protiútok.

31:20

31:20 NOVÁK - 3:0

31:20

Piráti právě vstřelili branku! Rychlý protiútok Pirátů končí gólem! Dobře rozjetý Kalvoda přenechal puk mezi kruhy, kde si jej zpracoval z druhé vlny najíždějící FILIP NOVÁK. Ten úspěšně zakončil do horní poloviny branky. Asistence: Matěj Kalvoda.

31:00

Za vyraženým pukem po střele z pravého kruhu se hnal Březina, který ale v tlačenici na brankovišti neuspěl.

29:36

Domácí v plném počtu.

29:00

Karas měl na levém kruhu spoustu místa na zakončení, místo toho ale ještě poslal puk do slotu, kde nikdo z jeho spoluhráčů připraven nebyl.

28:20

Sochor dostal při vlastním oslabení útočné choutky a po překonání modré čáry vyslal jedovatou střelu k pravé tyči, kterou Habas jen tak tak vytáhl lapačkou.

27:50

Šumperk chvíli kombinoval v útočném pásmu, až se ke střele z pravého kruhu odhodlal Pazourek, jehož projektil mířil přímo do lapačky.

27:36

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
Ibl – 2 min., nedovolené bránění.

27:20

Seidenglanzovi se otevřel prostor na levém kruhu, kde chvíli kroužil, aby pak kotouč napálil do slotu, tam ale k očekávanému usměrnění na branku nedošlo.

27:00

Bečvář dostal ve středním pásmu puk, se kterým se velmi rychle vrhnul směr brána. Místo zakončení z dobré pozice mezi kruhy ale ještě přihrával, ale neúspěšně.

26:00

Šilhan dostal touš do jízdy na útočnou modrou čáru, kde si ale ukousl příliš velké sousto, když se snažil protáhnout mezi dvěma obránci.

25:00

Jaroslav Pospíšil se snažil uvolnit za šumperskou branku, avšak jeden z protihráčů jej tvrdě přišpendlil na mantinel.

24:00

Šilhan nabral ve středním pásmu vysokou rychlost, která jej vynesla až do přečíslení dvou proti jednomu. Jeho pokus o přihrávku na spoluhráče ale ztroskotal na blokující hokejce.

22:30

Březinovi se otevřel prostor na levém křídle a z kruhu to zkusil bekhendem na zadní tyč. Puk se mu ale zamotal na čepeli a na branku nakonec vůbec nedoletěl.

21:26

Hosté v plném počtu.

20:50

Domácí už se usadili v útoční třetině a z pravého kruhu to bez přípravy zkusil Novák, avšak trefil jen blok.

20:20

Po vyhraném úvodním buly dostal na útočnou modrou puk Novák, který si ale s prudkou přihrávkou nedokázal poradit.

20:01

Začala druhá třetina.
V první periodě jsme sledovali rozháranou partii plnou nepřesností, ze které domácí Chomutov dokázal vytěžit dva šťastné góly. Draci zatím nereagovali jedinou trefu, a stav 2:0 tak platí i o první přestávce.
Další třetina začne přibližně v 12:45.

20:00

První třetina skončila.

19:40

Chládek dostal od modré čáry puk do rohu a ihned jej předkládal do slotu. Tam ale nikdo z jeho spoluhráčů nebyl.

19:26

Vyloučení v týmu HK Mladí Draci Šumperk:
Pospíšil – 2 min., hákování.

19:00

V přečíslení dvou proti jednomu dostal Filip Novák prudkou přihrávku na zadní tyč, avšak na puk se nedokázal dobře natáhnout a tečoval jej mimo.

16:30

Do dobré střelecké pozice se dostal Pluska, když vystihl rozehrávku Pirátů v prostoru mezi kruhy. Puk si ale na střelu příliš dlouho rovnal a Štěrba si proti jeho ráně stihl vyjet.

16:00

Zatím nesledujeme skutečně žádnou reklamu na hokej. Přesných přihrávek je jako šafránu a šancí jakbysmet.

15:00

I Pirátům se nyní podařilo usadit v útočné třetině, kde dlouho kombinovali. Tlak se jim ale nepodařilo zakončit střelou.

13:04

Domácí v plném počtu.

12:00

Šumperk si v útočném pásmu vypracoval vcelku dobrý zámek, nicméně nyní už se domácím podařilo vyhodit.

11:20

Seidenglanz si několikrát vyměnil puk s Františkem Pospíšilem, který se nakonec pokusil procpat puk podél pravé tyče, leč neúspěšně.

11:04

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
Pokorný – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.

10:00

Hynek dostal z rohu dobrou přihrávku na modrou čáru, kterou velmi rychle přetavil ve střelu. Ta před Habasem několikrát změnila směr, nicméně mezi tři tyče nezapadla.

08:37

08:37 GROSSKOPF - 2:0

08:37

Piráti právě vstřelili branku! Tak ani tohle nebyl gól z kategorie těch běžnách! JAROSLAV GROSSKOPF se zpoza branky snažil najít spoluhráče ve slotu a brankářem zblokovaný puk dokázal podél pravé tyče doplácat do branky. Asistence: Jaroslav Pospíšil.

07:00

Březina se v obranném pásmu zmocnil puku, avšak ihned po překonání červené čáry jen nahodil a vydal se střídat. Šumperk je zatím pod tlakem a na útočení nemá pomyšlení.

06:30

Na prudký pas k levé tyči se natahoval Kalvoda, nicméně k úspěšnému trefení puku by potřeboval o pár čísel delší hůl.

05:27

05:27 ŠILHAN - 1:0

05:27

Piráti právě vstřelili branku! Tak to byl hodně laciný první gól! DAVID ŠILHAN vystihl příšernou rozehrávku hostů a tváří v tvář gólmanovi vystřihl perfektní bekhendový blafák. Bez asistence.

05:22

Ihned po buly se puk dostal na modrou čáru, odkud Hynek minul.

05:20

Po chomutovské střele z levého mantinelu končí puk v ochranné síti. Vhazovat se bude po pravé ruce brankáře Habase.

04:30

Za nahozeným pukem spěchal za šumperskou branku Chládek, nicméně s obráncem nalepeným na zádech měl pramalou šanci hrací předmět vybojovat.

03:40

Draci se na malou chvíli usadili v útočném pásmu. Zámek nakonec ukončil Jarmara, jehož slaboučké nahození od modré čáry nesměřovalo mezi tři tyče.

02:40

Domácí v plném počtu.

02:00

Jaroslav Pospíšil vystihl špatnou rozehrávku Šumperka a z pravého kruhu trefil spojnici břevna s pravou tyčí!

01:20

Chomutovští si zatím přihrávají ve vlastním obranném pásmu a Šumperk hrající v početní výhodě má velké problémy se získáním puku.

00:50

Domácí vyhráli buly v obranném pásmu a Kalvoda vytáhl puk za útočnou modrou čáru, kde ušetřil cenné sekundy z oslabení.

00:40

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
Holejšovský – 2 min., hákování.

00:20

Na úvodním buly byli úspěšnější domácí Piráti, jejichž první pokus o útok ale skončila za brankou.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Piráti Chomutov: Šterba (Hájek) – Snopek, Ibl, Malcovský, Švarc, Holejšovský, Hynek, Pokorný – Kalvoda, Novák, Sochor, Bečvář, Pospíšil (C), Nastoupil (A), Šilhan, Grosskopf, Patočka (A), Chládek.
Trenér: Radek Šíp

HK Mladí Draci Šumperk: Habas (Ondráček) – Březina, Jarmara, Cabadaj, Plhal (C), Březina, Souček, Veselý – Seidenglanz (A), Verner (A), Pluskal, Urban, Maurer, Prokop, Pospíšil, Pazourek, Slováček, Karas.
Trenér: Radek Kučera

Rozhodčí: Battěk – Kotlík, Dědek.
Zdravím všechny příznivce mládežnického hokeje. Vítejte u přenosu z utkání Extraligy dorostu – skupiny o účast v play-off. Dnes se utkají osmí Piráti Chomutov s jedenáctými Draky Šumperk.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.

Piráti Chomutov – HK Mladí Draci Šumperk

5:0

konec (2:0, 2:0, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 6. Šilhan, 9. Grosskopf (Pospíšil), 32. Novák (Kalvoda), 39. Holejšovský, 56. Pospíšil (Grosskopf, Holejšovský)

Piráti Chomutov: Šterba (Hájek) – Snopek, Ibl, Malcovský, Švarc, Holejšovský, Hynek, Pokorný – Kalvoda, Novák, Sochor, Bečvář, Pospíšil (C), Nastoupil (A), Šilhan, Grosskopf, Patočka (A), Chládek.
Trenér: Radek Šíp

HK Mladí Draci Šumperk: Habas (Ondráček) – Březina, Jarmara, Cabadaj, Plhal (C), Březina, Souček, Veselý – Seidenglanz (A), Verner (A), Pluskal, Urban, Maurer, Prokop, Pospíšil, Pazourek, Slováček, Karas.
Trenér: Radek Kučera

Rozhodčí: Battěk – Kotlík, Dědek

Průběh zápasu
1. třetina
00:40 CHM 2 Holejšovský, hákování
05:27 CHM 1:0 Šilhan
08:37 CHM 2:0 Grosskopf (Pospíšil)
11:04 CHM 2 Pokorný, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu
19:26 MDS 2 Pospíšil, hákování
Po 1. třetině
2. třetina
27:36 CHM 2 Ibl, nedovolené bránění
31:20 CHM 3:0 Novák (Kalvoda)
37:26 MDS 2 Prokop, faul kolenem
38:18 CHM 4:0 Holejšovský
Po 2. třetině
3. třetina
43:44 CHM 2 Švarc, nedovolené bránění
50:42 MDS 2 Plhal, podrážení
55:20 CHM 5:0 Pospíšil (Grosskopf, Holejšovský)
Konec