Menu

Hokej

NHL

Anaheim Ducks – Pittsburgh Penguins

3:6

konec (1:3, 0:1, 2:2)

11.02.2023, 04:00 • Honda Center, Anaheim • Milan Huppert

Tipsport: 4.46 4.62 1.62 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Statistika
Střely na bránu: 31 – 59 | Přesilová hra: 1/2 – 1/4 | Trestné minuty: 10 – 6

Kdo se postavil do brankoviště?
John Gibson (ANA) – 53 zákroků, 6 OG, úspěšnost 89,8 %, odchytal 60:00
Casey DeSmith (PIT) – 28 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,3 %, odchytal 60:00

Česká a slovenská stopa
Bez české a slovenské účasti

Tři hvězdy utkání
1. Pierre-Olivier Joseph (PIT) – 2+1
2. Jevgenij Malkin (PIT) – 0+2
3. Bryan Rust (PIT) – 1+1 (06:48:40)
Hokejisté Pittsburghu potvrdili roli velkého favorita, v gólově bohatém utkání zvítězili v aréně Anaheimu 6:3.

Hosté zadělali na očekávaný úspěch už v první třetině, v níž si vybudovali dvoubrankový náskok, ten v prostředním dějství vylepšili o další branku. V průběhu závěrečné dvacetiminutovky Tučňáci odskočili do vedení dokonce už o pět gólů, načež lehce polevili a Kačeři této skutečnosti využili ke dvěma zásahům do černého, čímž alespoň zmírnili konečnou porážku. Velkého milníku dosáhl Jevgenij Malkin, jenž dvěma asistencemi zaokrouhlil počet kanadských bodů v NHL na číslo 1200.

Svěřenci kouče Sullivana vyhráli podruhé v řadě a v tabulce Východní konference poskočili na sedmé místo před Washington. Anaheim na výhru nad Chicagem nenavázal a v Západní konferenci zůstává předposlední patnáctý.

Konec zápasu.

59:38

Na modré čáře napřáhl k forhendovému zakončení Trevor Zegras. Casey DeSmith změnu stavu nepřipustil, betony k sobě srazil včas.

59:13

Závěrečná minuta utkání přináší ještě jedno vyloučení na straně hostů, Brian Dumoulin v pádu podrazil Dereka Granta.

58:49

Teddy Blueger sám prostor ke střele nenašel. To až poté, co si narazil s Joshem Archibaldem, forhendovou ránou z první napálil do chráněných míst Megnu.

58:12

Zpoza levého kruhu vystřelil Jeff Petry. Mezi tři tyče nezamířil, u levého mantinelu pak ke kotouči dojel obránce Cam Fowler.

57:46

Ofsajd domácího celku způsobil Trevor Zegras. Po přerušení hry vrhl zlostný pohled na netrpělivého Bretta Leasona, právě on spoluhráče do postavení mimo hru vystavil.

57:30

Od modré čáry nahazoval Kevin Shattenkirk. O teč se snažil Ryan Strome, pravou nohou ale pouze srazil puk mimo tři tyče.

56:54

Po rychlé akci elitního útoku Penguins zůstal v levém kruhu úplně osamocený Jake Guentzel, forhendem vystřelil do pravého ramene gólmana.

56:27

Mezi kruhy dostal nabito Ryan Poehling. Po rychlém zpracování vystřelil forhendem těsně vedle levé části brankové konstrukce.

55:58

55:58 John KLINGBERG - 3:6

55:58

Anaheim právě vstřelil branku!
Gólové hody pokračují. Pittsburgh evidentně polevil a domácí přidali druhý gól v rozmezí dvou minut. Skóroval JOHN KLINGBERG, švédský obránce vyprodukoval z pravého kruhu dělovou ránu nad levé DeSmithovo rameno. Asistence: Mason McTavish a Jakob Silfverberg.

55:17

Velkou příležitostí pohrdl Sidney Crosby. Forhendem zakončil do levého betonu Gibsona a dostal i možnost dorážky, ležícího brankáře však i napodruhé trefil pouze do betonu.

54:49

Z minusového úhlu zkusil gólmana zaskočit Isac Lundeström. To by ovšem musel nejprve trefit právě DeSmitha, od nějž by se teoreticky puk mohl odrazit za bránu, a to se nepodařilo.

54:21

Snaha Rickarda Rakella k sedmé trefě Penguins nevedla, slabý forhendový pokus pokryl domácí brankář koncem levého betonu.

53:34

53:34 Mason MCTAVISH - 2:6

53:34

Anaheim právě vstřelil branku!
Domácí dopřáli fanouškům alespoň malý důvod k radosti po vstřeleném gólu, ten však výraznou roli hrát nebude. MASON MCTAVISH sjel s pukem do levého kruhu, za svižným pokusem na zadní tyč natahoval DeSmith lapačku neúspěšně. Asistence: Jakob Silfverberg a Adam Henrique.

53:11

Po nahození od pravého mantinelu John Gibson zasahovat nemusel, situaci za něj vyřešil bránící spoluhráč Colton White.

52:57

Chad Ruhwedel si narazil s Brockem McGinnem a vypálil dělovku od modré čáry, kus černé gumy zamířil těsně nad břevno.

52:08

52:08 Jake GUENTZEL - 1:6

52:08

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Kačeři jsou na ručník. Mizernou rozehrávku Kulikova vystihl Crosby a bez váhání ho poslal do pravého kruhu JAKEU GUENTZELOVI, forhendová střela propadla ne úplně jistému brankáři mezi betony. Asistence: Sidney Crosby.

51:54

Přestože nemá moc práce, tak Casey DeSmith podává jistý výkon. Nyní pokryl ve výstroji nahození Cama Fowlera od modré čáry.

51:23

Trevor Zegras bojuje navzdory rozhodnutého stavu. Vyřadil ze hry osobního strážce, poté vypálil forhendem nad břevno.

50:04

50:04 Bryan RUST - 1:5

50:04

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Dominance hostů pokračuje, máme tu jejich pátý gól! BRYAN RUST dostal nahrávku na pravou stanu, aby si posléze vylepšil úhel, udělal kličku do bekhendu a podél betonu Gibsona usměrnil touš za brankovou čáru. Asistenci zapsal Jevgenij Malkin, pro nějž se jedná o 1200. kanadský bod v NHL! Asistence: Jevgenij Malkin a Chad Ruhwedel.

49:43

Až do obranné třetiny musel zacouvat Bryan Rust, jenž si neporadil s těžkým zpracováním. Dlouhý pas za obranu na Malkina zastavil Benoit.

49:01

Jake Guentzel se vydal na sólojízdu. Ukončil ji v levém kruhu, forhendovou střelu nasměroval do těla clonícího Shattenkirka.

48:32

Postavení mimo hru domácího celku. Maxime Comtois vyzkoušel pozornost rozhodčího, ten si však všiml, že kotouč přebíral v momentě, kdy měl obě bruse za útočnou modrou.

48:11

Příliš velké sousto si ukousl Trevor Zegras. Vjel mezi tři protihráče, o hrací předmět podle očekávání přišel. Do středního pásma puk poslal Brian Dumoulin.

47:48

Kevin Shattenkirk ještě udržel touš v útočné třetině a krkolomné pozici se pokusil o zakončení, to skončilo na bruslích McGinna.

47:17

Kdo už mezi tři tyče vystřelil, to byl Dmitrij Kulikov. Mířil ovšem přímo do středu brány, takže Casey DeSmith zaznamenal snadný zákrok.

46:45

Po zisku kotouče vystartoval do protiútoku Derek Grant. Chtěl se natlačit až před bránu, v čemuž mu zabránil pozičně dobře postavený Marcus Pettersson.

46:21

Tlak Penguins pokračuje. Sidney Crosby nahrál zpoza brány do levého kruhu Jakeu Guentzelovi, křižné zakončení se do prostoru brány nevešlo.

45:48

Po nepovedeném vyhození Vatrana udržel puk v útočné třetině Jeff Petry. V pravém kruhu kličkou obelstil Megnu, aby následně forhendem přestřelil.

45:05

Navýšit náskok mohl Jason Zucker, jenž obdržel parádní pas za obranu. Americký útočník vyzkoušel kličku do bekhendu, střelu pod horní tyč vyškrábl Gibson lapačkou.

44:44

Skrytou ránu od pravého mantinelu vyslal Trevor Zegras. Dobře clonil Ryan Strome, Casey DeSmith v poslední chvíli vykopl pravý beton.

44:12

Při kličkované přišel o kotouč Mason McTavish. Za bránou ještě srdnatě bojoval Ryan Strome, proti dvěma konkurentům však neuspěl.

43:44

Do útočného pásma nahazoval Brett Leason. Bránící Pierre-Olivier Joseph srazil touš na domácí střídačku ještě ve středním pásmu, právě zde proběhne buly.

43:15

Signalizovaná a následně i odpískaná hra vysokou holí. Nad pasem hrál Bryan Rust, k přerušení došlo z důvodu jeho snahám o pokračování v útoku.

42:59

S koncem Klingbergova trestu vyslal pořádnou dělovku od modré čáry Jeff Petry, ani on ale nemířil mezi tři tyče.

42:22

Znovu měl hlavní slovo Jake Guentzel. Střeleckou pozici si našel na vrcholku pravého kruhu, odtud minul cílové zařízení.

41:47

Domácí brankář John Gibson ztratil stabilitu a pár vteřin seděl na bankové čáře. Jake Guentzel této skutečnosti nevyužil, vystřelil do clonícího Fowlera.

41:18

Na teč nahazoval Jevgenij Malkin. Na dlouhou hokejku nasměroval puk na bránu Jake Guentzel, avšak přímo do Gibsonovy výstroje.

40:57

Přesilová hra pro Pittsburgh. Na trestnou lavici usedl domácí zadák John Klingberg, když krosčekem poslal na mantinel McGinna.

40:33

Akci Kačerů zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí. Po nedorozumění mezi Derekem Grantem a Masonem McTavishem odpískal ofsajd.

40:10

Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Útok podnikli Tučňáci, dlouhý pas Rickarda Rakella na Sidneyho Crosbyho zastavil John Klingberg.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 6:01.
Střely na bránu po 2. třetině: 18 – 43.
Prostřední dějství bylo gólově chudší. Alespoň jednu trefu ale přineslo a postarala se o ni hlavní hvězda večera, kterou je Pierre-Olivier Joseph. Třiadvacetiletý obránce přidal svou druhou branku v utkání ve 35. minutě, kdy z mezikruží vypálil forhendem neomylně do pravé šibenice. Favorit míří za očekávaným vítězstvím, dramatu momentálně nic nenasvědčuje.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:45

Hokejisté ve žluto-bílých dresech dohrávají druhou třetinu v obranném pásmu. Dvojice beků si hravě poradila s napadajícím Lundeströmem.

39:16

Hostující kapitán Sidney Crosby naznačil ránu, aby nakonec ještě vymýšlel křižný pas na Jakea Guentzela, jemuž puk projel mezi bruslemi.

38:41

Další rána Marcuse Petterssona až k brankáři nedoputovala, obětavým blokem se prezentoval forvard Ryan Strome.

38:28

Kousek za levým kruhem vyprodukoval forhendový projektil Marcus Pettersson. Mířil přímo do středu brány, Gibson tak neměl moc práce.

37:54

Simon Benoit zvládl rozehrávku zpoza vlastní brány. Udržel na zádech Zuckera a po pravé straně nahrál do střední třetiny Henriqueovi.

37:29

Z levého kruhu střílel Derek Grant bekhendem na přední tyč. Casey DeSmith reagoval včas, pravým betonem vykopl touš do rohu kluziště.

36:57

Situaci dvou proti dvěma řešil Isac Lundeström individuálně. Forhendem mířil zprava na zadní tyč, bránu o pár čísel minul.

36:16

Gólman John Gibson je v permanenci prakticky neustále. Teď musel řešit nebezpečí po ráně Joshe Archibalda, úřadoval jeho pravý beton.

35:30

Cam Fowler nevymyslel nic světoborného. Forčekující Bryan Rust jej viditelně rozhodil, proto sáhl pouze k obloučku do střední třetiny.

34:55

34:55 Pierre-Olivier JOSEPH - 1:4

34:55

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Dnešní večer patří PIERREOVI-OLIVIEROVI JOSEPHOVI! Třiadvacetiletý rodák z kanadského Lavalu dostal nahrávku od Malkina, načež dojel do mezikruží, odkud vypálil nechytatelně do pravého víka a připsal si na konto třetí bod, druhý gól. Asistence: Jevgenij Malkin.

34:27

Po levém mantinelu nabral vysokou rychlost Jake Guentzel. Už uvnitř útočné třetiny volil křižný pas, před Crosbym v poslední chvíli zakročil Simon Benoit.

33:51

Pittsburgh pokračoval v kombinaci v útočné třetině. Gólově ji mohl završit Teddy Blueger, sám před brankářem ovšem střelou mezi betony neuspěl.

33:17

Směrem dozadu zafungoval na jedničku Dmitrij Kulikov. Chvilku čekal, co Jason Zucker vymyslí, následně ho poslal na mantinel.

32:50

Na útočný výlet se vydal Brock McGinn. Místo očekávaného pasu střílel z úhlu, John Gibson zakročil levým betonem.

32:26

Sám proti dvěma mířil Trevor Zegras. Zkusil si mezi nimi prohodit puk středem a udržel jej, zadovku posléze nasměroval za brusle Stromea.

31:50

Frank Vatrano vyvinul velký tlak na váhajícího Chada Ruhwedela, ten si ve finále pomohl nahrávkou na osamoceného kolegu Jopseha.

31:14

V posledních okamžicích už zase dominuje Pittsburgh, který pálí na bránu soupeře jeden puk za druhým. Pokus Malkina pokryl brankář vyrážečkou.

30:45

Zákrok z kategorie jednodušších pro Johna Gibsona, na nějž vyslal nahození od modré čáry Jeff Petry, domácí brankář sebral kus černé gumy do lapačky.

30:11

Směrem dozadu musel zabrat Teddy Blueger. Poradil si na jedničku, ještě si vytvořil náskok na forčekujícího Zegrase a z pozice beka zvládl křižnou přihrávku na Johna Klingberga.

29:57

Icing domácího celku. Po vyhození Kevina Shattenkirka zabojoval Adam Henrique, ovšem před Chada Ruhwedela se nenatlačil.

29:11

Dmitrij Kulikov v levém kruhu kličkou do bekhendu vyřadil ze hry padajícího McGinna, načež místo očekávané střely zkoušel křižnou nahrávku na Ryana Stromea, jehož Marcus Pettersson pohlídal na jedničku.

28:42

Anaheim viditelně zlepšil výkon, výsledek se však zatím nedostavil. Cam Fowler vypálil tvrdou dělovku od modré čáry vysoko nad břevno.

28:19

Jakob Silfverberg vymyslel pěknou křižnou nahrávku na Isaca Lundeströma, který dojel do pravého kruhu a ze zápěstí vystřelil pouze do gólmanovy masky.

27:32

Zničehonic se před soupeřovou svatyní zjevil Derek Grant. Pochvalu ovšem zaslouží Teddy Blueger, Lotyš totiž ránu soupeře přizvedl do ochranné sítě.

27:09

Snadná práce pro Johna Gibsona, jenž velmi dobře viděl na nahození Briana Dumoulina od modré čáry, puk schoval ve výstroji.

26:55

Defenzivní povinnosti si Jeff Petry splnil na jedničku. Tak dlouho obtěžoval Isaca Lundeströma, až jej nakonec přinutil k nepřesnému pasu.

26:20

Rychlou kombinaci Ducks zakončoval z levého kruhu Colton White křižnou polovysokou střelou. DeSmith touš v lapačce neudržel, do bezpečí jej odpálil vyrážečkou.

25:48

Ještě ze středního pásma vystřelil zápěstím Jeff Carter. John Gibson zasáhl bez problémů, na rozehrávku si ale netroufl.

25:26

Dmitrij Kulikov pěknou otočkou k mantinelu vyzrál na Zuckera a za bránu přihrál Maxi Jonesovi, který se natlačil před DeSmitha, avšak vypálil přímo do jeho výstroje.

24:54

Od modré nahazoval Colton White spíše z nouze. Casey DeSmith mohl zůstat ledově klidným, puk zamířil o kus vedle pravé tyče.

24:16

Brett Leason instinktivně nahrával na pravé křídlo, kde však Jayson Megna nebyl, zapomněl ve středném pásmu. Z klidné pozice rozehrává Marcus Pettersson.

23:37

O pozornost si řekl Jayson Megna. Obdržel přihrávku od Granta a měl před sebou jenom gólmana. Udělal forhendovou kličku a chtěl brankáře prostřelit mezi betony, Casey DeSmith si pomohl vyrážečkou.

23:15

Ofsajd domácího mužstva. Simon Benoit hledal dlouhým pasem Jakoba Silfverberga, ten převzal puk až za modrou čárou.

22:49

I domácí umí zaútočit. Isac Lundeström vymyslel zleva pěknou křižnou nahrávku na Ryana Stromea, jenž z první pálil vedle levé tyče.

22:22

Hrstku hostujících fanoušků přiměl zatleskat Chad Ruhwedel. Chytře si počkal na Bretta Leasone, kterého čistým hitem poslal na mantinel.

21:45

Jason Zucker si pohrál s Coltonem Whitem a mezi kruhy nabil Jevgenijovi Malkinovi, tvrdou střelu z první John Gibson vyrazil levým betonem.

21:14

Pod tlakem Kevin Shattenkirk nevymýšlel žádné složitosti a levou stranou vyhodil kotouč přes všechny čáry na zakázané uvolnění.

20:43

John Gibson si při zákroku nebyl vůbec jistý. Zakončení Sidneyho Crosbyho z úhlu nicméně udržel mezi betony. Hra přerušena.

20:10

Druhá třetina je v plném proudu, ta pojďme na ni! Na buly uspěl Trevor Zegras, jenž po levém mantinelu vyslal Adama Henriquea, toho zastavil Brian Dumoulin.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 5:09.
Střely na bránu po 1. třetině: 8 – 25.
Pittsburgh zatím potvrzuje roli velkého favorita, po první třetině vede v aréně Anaheimu o dvě branky 3:1. Na úvodní trefu Pierrea-Oliviera Josepha ještě našel odpověď v početní převaze Trevor Zegras, ovšem i hosté vzápětí využili přesilovku zásluhou Kasperiho Kapanena a pár vteřin před koncem úvodního dějství potrestal nedohodu mezi brankářem Gibsonem a obráncem Fowlerem útočník Jeff Carter. Převaha Tučňáků je obrovská, během první třetiny vystřelili do prostoru brány 25krát, soupeř prověřil brankáře jenom osmkrát.

20:00

První třetina skončila.

19:47

19:47 Jeff CARTER - 1:3

19:47

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Sullivanova družina přidává gól do šatny, to je tvrdá rána pro Kačery! Gólman Gibson si za bránou vůbec nerozuměl s Fowlerem. Této skutečnosti využil Kapanen, který zadovkou našel JEFFA CARTERA. Centr třetího útoku si počínal s chladnou hlavou, když kličkou do protipohybu vyřadil skákajícího gólmana a forhendem snadno zakončil do odkryté části brány. Asistence: Kasperi Kapanen.

19:03

Za bránou soupeře úřadoval s pukem na holi Sidney Crosby. Bekhendem jej ttlačil před ni, kde Jakea Guentzela přetlačil John Klingberg.

18:41

Snadný zákrok pro domácího gólmana. John Gibson šel včas do pokleku a zakončení Brocka McGinna od pravého mantinelu udržel ve výstroji.

18:12

S Anaheimem mohlo být ještě hůře! Rychle jedoucí Lotyš Teddy Blueger se procpal až před bránu, bekhendový blafák ale zakončil střelou do brankového oblouku.

17:38

17:38 Kasperi KAPANEN - 1:2

17:38

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Přesilovku využil i Pittsburgh! Zpoza pravého kruhu nahazoval puk do předbrankového prostoru KASPERI KAPANEN a byl to bránící Benoit, kdo svou hokejkou smolně nasměroval touš za záda překvapeného brankáře. Asistence: Pierre-Olivier Joseph a Bryan Rust.

17:27

Z ostrého úhlu vyzkoušel střelecké štěstí Bryan Rust. John Gibson byl v pozoru, do statistik zapsal úspěšný zákrok lapačkou.

16:59

Minuta z přesilové hry je pryč a John Gibson ještě nemusel zasahovat, vyhození po levém mantinelu přidal Jakob Silfverberg.

16:20

Přechod přes útočnou modrou čáru hostům vůbec nevyšel. Jakea Guentzela zpomalil John Klingberg, ofsajdu amerického spoluhráče vystavil Jeff Petry.

15:59

Přesilovka pro Pittsburgh. Vše odstartovalo podražení Shattenkirka na Guentzela, po němž domácímu bekovi přijel vyčinit Mark Friedman a došlo k drobné výměně názorů, za kterou oba inkasovali dvě minuty za hrubost.

15:26

15:26 Trevor ZEGRAS - 1:1

15:26

Anaheim právě vstřelil branku!
Bleskově využitá přesilová hra, Kačerům stačily dvě vteřiny! Adam Henrique ihned z buly posunul kotouč před bránu na TREVORA ZEGRASE. Talentovaný Američan zdánlivě ledabyle plácl do kotouče, DeSmithovi nicméně proletěl za brankovou čáru nad levým ramenem. Asistence: Adam Henrique.

15:24

Početní převahu si vyzkouší i domácí Anaheim. Za katr usedl finský útočník Kasperi Kapanen, jenž si proti Maxu Jonesovi pomohl drobným háčkem.

14:54

Mason McTavish přenechával ostrý pas Fowlera na Jakoba Silfverberga. Švéd se do hracího předmětu opřel z první, cílové zařízení vysoko přestřelil.

14:23

Střílenou přihrávkou před bránu se prezentoval John Klingberg. Adresátem byl Ryan Strome, který zabral příliš pozdě a na kotouč nedosáhl.

13:50

Čtyřminutové oslabení Ducks je minulostí. Mason McTavish je zpátky na ledové ploše a okamžitě se zapojil do hry, když protečoval vyhození Benoita do útočné třetině.

13:21

Dmitrij Kulikov měl strach, že Johnu Gibsonovi vypadne z výstroje puk po střele Crosbyho, proto spěchal na brankovou čáru. Gólman jej ale udržel.

12:57

A další úspěšné vyhození. Postaral se o něj Adam Henrique. Za vysokým obloučkem skákal Jeff Petry bez úspěchu.

12:30

Domácí konečně mohou vystřídat. Rozehrávku po pravém mantinelu vystihl Cam Fowler a stejným místem hokejisty v černých dresech osvobodil.

11:48

11:48 Malkin orazítkoval břevno

11:48

K navýšení náskoku chyběly centimetry! V pravém kruhu obdržel příliš volného prostoru Jake Guentzel, americký forvard napálil kus černé gumy do břevna.

11:10

Odvážná nahrávka mezi dva protihráče vyšla, na modré puk zpracoval Pierre-Olivier Joseph. Po rychlém zpracování chtěl přidat druhý gól v zápase, avšak Gibson zakročil betonem, Carter se k dorážce do prázdné brány nedostal.

10:39

Rychle na druhou stranu, kde už pěknou akci vykombinovali Tučňáci. Ránu Petryho Gibson vyrazil, levým betonem si poradil i s dorážkou Rakella.

10:12

Domácí zahrozili v oslabení. Dmitrij Kulikov vyslal dlouhou nahrávku na Jakoba Silfverberga, jemuž vyšlo zpracování, forhendové zakončení ale DeSmith pokryl pravým betonem.

09:43

Z pravého kruhu Mason McTavish napálil přímo prostoru, kde byl Casey DeSmith. Vzápětí u mantinelu smolně trefil vysokou holí do obličeje Friedmana, míří proto na trestnou lavici. A protože se v obličeji hostujícího beka objevil i krvavý šrám, jedná se dokonce o čtyřminutový trest.

09:03

09:03 Pierre-Olivier JOSEPH - 0:1

09:03

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Tlak Tučňáků pokračoval a odměna se dostavila, favorit se ujímá vedení! Blueger přihrál za kruhy PIERREMU-OLIVIEROVI JOSEPHOVI, který po rychlém zpracování vypálil přesně k pravé tyčce, Gibson na kotouč vyrážečkou nedosáhl. Asistence: Teddy Blueger a Josh Archibald.

08:52

Od modré nahazoval Pierre-Olivier Joseph. Lehkou tečí se prezentoval Josh Archibald, kotouč zamířil vedle pravé části brankové konstrukce.

08:20

Zaváhání Jakea Guentzela chtěl využít Jakob Silfverberg. Švédský forvard najel mezi dva obránce a střílel forhendem k levé tyčce, ztroskotal na betonu připraveného DeSmitha.

07:42

Příliš dlouho otálel s rozehrávkou Jason Zucker. Ukázkovým hitem ho dohrál Colton White, kotouč se stěhuje do držení hráčů Ducks.

07:17

Útok druhé lajny Penguins úspěchem neskončil. Jason Zucker na sebe navázal dva konkurenty a zadovkou oslovil Jevgenije Malkina, křižný pas na Bryana Rusta zblokoval John Klingberg do ochranné sítě.

06:51

Útočnou třetinu navštívil Isac Lundeström. S jeho kličkou před modrou však nepočítal Brett Leason, čárový rozhodčí byl nucen odpískat ofsajd.

06:13

Jako další si řekl o pozornost Jeff Petry. Z pravé strany vypálil dobře mířenou střelu k pravé tyčce, ležící John Gibson zabránil nejhoršímu vyrážečkou.

05:40

Přesně tak dlouho, jak bylo potřeba, podržel touš Jevgenij Malkin. Ve finále vyslal přesný pas do levého kruhu na Pierremu-Olivierovi Josephovi, jehož dělovku kryl Gibson pravým ramenem.

05:17

Mason McTavish z otočky nahodil puk do útočného pásma. Vyrazil za ním Max Jones, ovšem v souboji tělo na tělo Chada Ruhwedela nepřetlačil.

04:43

Těsně bráněný Jevgenij Malkin si zvládl narazit s Jasonem Zuckerem, načež chtěl po modré čáře posunout puk doleva na Marcuse Petterssona, pas zastavil nataženou hokejkou Maxime Comtois.

04:17

Brian Dumoulin je v úvodu hodně vidět. Nyní výborně vystoupil od vlastní modré, aby zastavil křižný pas Benoita na Jonese.

03:40

Další zákrok pro domácího brankáře. John Gibson se nenechal překvapit zakončením Rakella z velkého úhlu, prostor u pravé tyčky ucpal dokonale.

03:07

O pozornost si hlasitě řekl Brian Dumoulin. Využil volného prostoru k vyjetí do levého kruhu, odkud vyslal tvrdou ránu ze zápěstí do Gibsonovy masky.

02:48

Jeff Carter vyzkoušel dlouhý pas na Kasperiho Kapanena, který si neporadil se zpracováním, Kevin Shattenkirk proto mohl v klidu rozehrávat.

02:15

Ofsajd domácího celku. Jayson Megna vrhl zlostný pohled na Ryana Stromea, právě ten spoluhráče vystavil do postavení mimo hru.

01:49

Za bránou soupeře operoval s kotoučem na holi Mason McTavish. S hlavou nahoře nabíjel mezi kruhy Jaysonu Megnovi, ten promáchl naprázdno.

01:06

Další útok po levém mantinelu zkoušel Ryan Poehling. Zbavil se svého osobního strážce, následně však nenašel recept na Johna Klingberga.

00:42

Levou stranou si hodil kotouč do útočného pásma Rickard Rakell. Bývalý hráč Kačerů si chtěl puk sám dojet, ovšem tělo před něj natlačil Cam Fowler.

00:10

Utkání mezi Anaheimem a Pittsburghem odstartovalo! První útok podnikli domácí, avšak Adam Henrique hledal nepřesnou nahrávkou Trevora Zegrase.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Anaheim Ducks: Gibson (O. Eriksson Ek) – Kulikov, Fowler (A), Klingberg, Colt. White, Shattenkirk, Benoit – R. Strome, Zegras, Henrique (A) – Vatrano, McTavish, Max Jones – Silfverberg (A), Lundeström, Comtois – Leason, Jays. Megna, Grant.
Trenér: Dallas Eakins

Pittsburgh Penguins: DeSmith (Tokarski) – Dumoulin (A), Petry, M. Pettersson, Ruhwedel, P. Joseph, Friedman (A) – Rakell, Crosby (C), Guentzel – Rust, Malkin (A), Zucker – Kapanen, Carter, McGinn – Archibald, Blueger, Poehling.
Trenér: Mike Sullivan

Rozhodčí: Nicholson, Syvret – Murchison, Fournier.
Pittsburgh Penguins

Pittsburgh se pohybuje na hraně postupu a nepostupu. Ve Východní konferenci zatím drží poslední postupové osmé místo, přičemž před devátými Islanders jsou pouze z důvodu lepšího skóre. Tučňáci střídají lepší výkony s těmi horšími. Proti Coloradu Sullivanova družina přerušila sérii dvou porážek, obhájce titulu porazila 2:1 po prodloužení. Týmové produktivitě vévodí jednašedesátibodový kapitán Sidney Crosby.
Anaheim Ducks

Hokejisté Anaheimu podle předsezónních předpokladů skutečně s velkou pravděpodobností do play-off nepostoupí. V Západní konferenci se nachází na předposledním místě, hůře na tom je pouze Chicago. Kačeři nicméně nabrali v posledních dnech velmi dobrou formu, v předešlých pěti střetnutích čtyřikrát zvítězili a prohráli jenom po prodloužení s Dallasem, naposledy porazili v nastaveném čase Chicago. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Trevor Zegras s 43 kanadskými body.
Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné brzké ráno. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Anaheimem a Pittsburghem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.

Anaheim Ducks – Pittsburgh Penguins

3:6

konec (1:3, 0:1, 2:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 16. Zegras (Henrique), 54. McTavish (Silfverberg, Henrique), 56. Klingberg (McTavish, Silfverberg) – 10. P. Joseph (Blueger, Archibald), 18. Kapanen (P. Joseph, Rust), 20. Carter (Kapanen), 35. P. Joseph (Malkin), 51. Rust (Malkin, Ruhwedel), 53. Guentzel (Crosby)

Anaheim Ducks: Gibson (O. Eriksson Ek) – Kulikov, Fowler (A), Klingberg, Colt. White, Shattenkirk, Benoit – R. Strome, Zegras, Henrique (A) – Vatrano, McTavish, Max Jones – Silfverberg (A), Lundeström, Comtois – Leason, Jays. Megna, Grant.
Trenér: Dallas Eakins

Pittsburgh Penguins: DeSmith (Tokarski) – Dumoulin (A), Petry, M. Pettersson, Ruhwedel, P. Joseph, Friedman (A) – Rakell, Crosby (C), Guentzel – Rust, Malkin (A), Zucker – Kapanen, Carter, McGinn – Archibald, Blueger, Poehling.
Trenér: Mike Sullivan

Rozhodčí: Nicholson, Syvret – Murchison, Fournier

Průběh zápasu
1. třetina
09:03 PIT 0:1 P. Joseph (Blueger, Archibald)
09:43 ANA 2+2 McTavish, vysoká hůl
15:24 PIT 2 Kapanen, hákování
15:26 ANA 1:1 Zegras (Henrique)
15:59 ANA 2+2 Shattenkirk, sekání+hrubost
PIT 2 Friedman, hrubost
17:38 PIT 1:2 Kapanen (P. Joseph, Rust)
19:47 PIT 1:3 Carter (Kapanen)
Po 1. třetině
2. třetina
34:55 PIT 1:4 P. Joseph (Malkin)
Po 2. třetině
3. třetina
40:57 ANA 2 Klingberg, krosček
50:04 PIT 1:5 Rust (Malkin, Ruhwedel)
52:08 PIT 1:6 Guentzel (Crosby)
53:34 ANA 2:6 McTavish (Silfverberg, Henrique)
55:58 ANA 3:6 Klingberg (McTavish, Silfverberg)
59:13 PIT 2 Dumoulin, podrážení
Konec