Menu

Hokej

DHL Extraliga juniorů

Bílí Tygři Liberec – Mountfield HK

0:1

konec (0:1, 0:0, 0:0)

14.01.2023, 13:00 • Home Credit Arena, Liberec • 40. kolo • Ondřej Belák

Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (15:19:25)
Rychlý gól ve druhé minutě a pak už nic. Hradec Králové v souboji skvělých brankářů vyhrál v Liberci těsně 1:0 a udělal důležitý krok k záchraně. Bílí Tygři naopak stále čekají na první vítězství v novém kalendářním roce a po dnešku ztratili pozici v nejlepší osmičce.

Konec zápasu.

59:37

Hušek vyhodil puk až k zadnímu mantinelu, icing se nepíská se Tygři už nemají moc času.

58:55

Šimon Táborský teď doslova po hlavě skočil proti další ráně a srazil ji do ochranné sítě. Následuje buly, na které už se Liberečtí sjíždějí se šesti bruslaři v poli.

58:30

Koštovalovo nahození bylo výborně zacloněné, puk však přes shluk těl neprolétl.

57:48

Ondřej Culek zpoza branky vybídl k ráně z první Jaromíra Péreze, který rozvlnil brankovou síť ke smůle Tygrů pouze z boku.

57:23

Základní hrací doba se chýlí ke konci a hostům se daří držet puk daleko od své brány.

56:18

Pajerův oblouček ze středního pásma metr před Králem nepříjemně skočil o led. Liberecký brankář se zaskočit nenechal a ještě rychle rozehrál, aby se nevhazovalo před jeho klecí.

56:02

Hradci Králové se znovu nepodařilo rozehrát a následuje další zakázané uvolnění.

55:53

Meiselovu střelu Kasal skoro neviděl, za dorážkami se ještě tlačil důrazný Jenčovský. Brankář Východočechů zůstává i nadále nepřekonaný, na čemž nic nemění ani následná šarvátka.

55:48

Mountfield vyhazuje na zakázané uvolnění.

54:50

Obrovská šance vzápětí i na druhé straně. Koštoval pěknou střílenou přihrávkou vybídl k teči aktivního Samuela Jansu, který puk zblízka usměrnil těsně mimo.

54:33

Michal Beneš mohl výrazně přiblížit svůj tým k výhře. Před Králem už byl sám, liberecký gólman zakročil vyrážečkou!

54:23

Samuel Jansa chtěl při rychlé akci Severočechů vrátit puk Křížovi. Přihrávka byla moc dlouhá, puk dojel až k brankáři hostů.

54:15

Liberci už se krátí čas, teď se navíc píská zakázané uvolnění domácích hokejistů.

53:10

Michal Beneš krásně narazil puk Lukáši Pajerovi, kterému kotouč při snaze o blafák ujel, ale i tak to bylo pořádně nebezpečné. Král totiž musel rychle natáhnout beton ke druhé tyči, akce navíc pokračovala a Hradečtí se dostali k sérii dorážek. Nakonec se kotouč možná dostal až za čáru, ale rozhodčí signalizují, že liberecký gólman ho už měl pod kontrolou a skóre zůstává i po téhle akci beze změny – 0:1.

52:26

Duschka byl u vyhozeného puku jako první, píská se královéhradecký icing.

51:52

Krátce po vyhraném vhazování střílel od modré Lukáš Meisel, Kasal znovu zasahuje.

51:44

Bílí Tygři udrželi útočné pásmo a střílet mohl Samuel Jansa, který si puk od modré čáry potáhl o trošku blíže ke Kasalovi. Ten ovšem i tak předvedl další zákrok, tentokrát kotouč nasměroval vyrážečkou do ochranné sítě.

50:17

Zakázané uvolnění Liberce.

49:32

Před hradeckou bránou se teď strhly velké zmatky, puk byl schovaný pod těly u brankoviště. Severočeši z toho kýžené vyrovnání nevytěžili.

49:01

Hrabčák dobře napadal Bezpalce a získal puk. Nahrávkou pod sebe následně hledal v dobré pozici Jenčovského, jemuž se vypálit nepodařilo.

47:23

Filip Kříž se protáhl okolo Šimona Táborského a snažil se o střelu bekhendem, v níž už mu zabránil další bránící hráč.

46:44

Spolupráce dvou Lukášů – nahození Meisela ve slotu tečoval Plos, puk dojel na betony připraveného gólmana Mountfieldu.

46:23

Liberečtí to teď zkoušejí ze všech pozic. Jako zatím poslední prověřil Kasala od modré Meisel.

46:13

Zakázané uvolnění Východočechů.

45:53

Hra po nepříjemných minutách znovu pokračuje. Pro Hradec teď určitě bude obrovská motivace postavit se za zraněného kapitána a dovést utkání do vítězného konce.
Jedná se o hradeckého kapitána Matěje Havlíčka, který se nakonec s výraznou podporou spoluhráčů dostává na střídačku. Věřme, že z toho nebude nic vážnějšího.
Hradecký hráč stále nehybně leží na ledě. Na dálku těžko identifikovat, o koho se jedná.

45:40

Samuel Fiala u mantinelu dohrál protihráče, se kterým to teď nevypadá příliš dobře. O faul se podle všeho nejednalo, na led každopádně míří zdravotník.

45:10

Samuel Jansa číhal úplně volný na levém kruhu, kam také dostal přihrávku a ještě si vylepšil pozici. Jan Kasal proti ráně na přední tyč zasáhl vyrážečkou.

44:18

Moravec se na modré čáře otočil čelem k bráně a nahodil puk, který ještě před Králem nebezpečně tečoval Matěj Leden. Teď měli Severočeši štěstí, že kotouč proskákal těsně okolo tyčky.

43:27

Lukáš Plos obdržel přihrávku za kruhy a střílel zápěstím. Hosté jeho pokus srazili.

42:50

Hušek trefil střelou nohu Péreze, načež po souboji sám padl na led. Bylo to ale nezaviněné, rozhodčí nechávají hru pokračovat.

41:37

Bílí Tygři měli ve zkrácené přesilovce další obrovskou šanci. V situaci tři na dva předložil Jaromír Pérez kotouč Filipu Křížovi, který byl úplně sám před Kasalem. Královéhradecký gólman nadále drží nulu.

41:00

Hraje se ve čtyřech na obou stranách, puk se více nachází na libereckých hokejkách, ale žádnou příležitost jsme zatím neviděli.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně ve 14:28.
Druhá část už byla na šance bohatší, jenže paradoxně se v ní skóre ani jednou neměnilo. Oba brankáři předvádějí famózní výkony. Hra se v této třetině už začala také trošku kouskovat fauly. Mountfield stále vede těsně 1:0.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:59

A síly na ledě se znovu vyrovnávají. Lukáš Pajer teď v poslední vteřině předvedl hodně zbytečný zákrok prakticky mimo hru, a dostává trest za nedovolené bránění. Následuje ještě jedno vhazování po levé ruce královéhradeckého brankáře Kasala.

39:51

Moravec dokázal zastavit Patzeltovu snahu o vyhození. Následně přihrál Pajerovi, který chtěl obehrát bránícího Ehrenbergera, ale nepřišel si na něj.

39:28

Liberecká přesilovka končí o čtyři vteřiny dříve. Samuel Jansa totiž sekl protihráči do hokejky a inkasuje dvě minuty.

38:54

Michal Beneš přidává další úspěšné vyhození. Tahle přesilovka zatím v podání Severočechů není vůbec vydařená.

38:37

A puk znovu míří až na zadní mantinel za bránou Daniela Krále...

38:18

Liberec se zatím nemůže usadit v útočném pásmu, Hradec skvěle brání.

37:43

Hradečtí rychle odpalují kotouč daleko od své brány, Tygři se musejí vracet.

37:32

Jiří Klíma zasáhl soupeře vysokou holí a Severočeši mají k dispozici první přesilovou hru. Ještě před jejím začátkem si domácí střídačka vybírá oddechový čas.

36:53

Slušnou šanci měl na hokejce domácí obránce Koštoval, který si připravil ránu z pravého kruhu. Brankář Kasal je zatím neprůstřelný.

36:41

Petr Gajda táhl libereckou akci. Zpoza pravého kruhu vzal střelu na sebe, Jan Kasal si na kotouč jemně sáhl vyrážečkou a srazil ho mimo.

35:56

Dalekonosný pokus Hrabčáka srazili Východočeši na zadní plexisklo.

35:00

Zatím asi největší šanci Liberce neproměnil Vojtěch Hois, kterému se otevřela cesta až mezi kruhy. Na střelu měl spoustu času, jenže na Kasala si nepřišel!

34:12

Výborně hrající Filip Kříž se v rychlosti dostal až za hradeckou bránu a snažil se ji objet. Jan Kasal proti jeho šanci natáhl beton a ustál i další snahu libereckých hráčů o dorážky.

33:44

V závěru přesilovky ještě u brankoviště nebezpečně operoval Matěj Giesl, který po rychlé otočce zametl kotouč mimo tři tyče.

33:27

Kříž sáhl do hradecké kombinace a domácí mohli alespoň částečně vystrídat.

32:55

Mountfield má v přesilovce chvílemi opravdu velký tlak, domácí v čele s Králem odolávají s vypětím všech sil.

31:52

Liberec při velké šanci soupeře fauloval a Petr Przybyla dostává dvě minuty za vysokou hůl.

31:52

Tohle byl zatím možná nejhezčí moment utkání! Petr Moravec dlouho držel puk, až luxusní diagonálou od modré čáry vybídl k zakončení do prázdné brány u tyčky stojícího Michala Beneše. Daniel Král ovšem vytasil zákrok zápasu, když se dokázal fantasticky přesunout a betonem chytit už naprosto jasný gól.

31:11

Richard Patzelt odpálil kotouč do bezpečí a ulevuje svému mužstvu.

30:58

A znovu Lukáš Pajer – tentokrát obdržel pas na modrou čáru, do puku se opřel bez přípravy a Král jeho bombu krotil nadvakrát.

30:19

Střelecký pokus Pajera z osy byl možná lehce tečovaný, puk totiž nakonec zamířil do Králova protipohybu. Liberecký gólman znovu podržel svůj tým.

29:56

Podražení v podání Vojtěcha Hoise rozhodčím neuniklo, Hradec si zkusí druhou přesilovku.

29:30

Petr Gajda práskl do kotouče z prostoru před střídačkou a byla to pořádná rána. Jan Kasal ji pohotově vyrazil do rohu hřiště.

28:35

Matěj Beneš se povedenou stahovačkou zbavil bránícího hráče. Další Tygr už se mu postavil do cesty včas a nenechal ho zakončovat z mezikruží.

27:24

Filip Kříž se dostal ke střele z nadějné pozice mezi kruhy. Jan Kasal vytáhl ukázkový semafor a šanci chytil!

27:07

Gajda nastartoval kupředu Plose, který se s kotoučem dostal až za bránu a chytrou zadovkou hledal najíždějícího Jakuba Ehrenbergera. Ke smůle domácích přihrávka nebyla dostatečně přesná.

26:29

Teď se ale Severočeši provinili zakázaným uvolněním, hra se tedy stěhuje zpátky před Krále.

26:05

Mikuláš Jenčovský si dobrým pohybem vynutil vhazování v útočném pásmu. Bílí Tygři mají šanci po minutách bránění znovu něco vymyslet směrem do ofenzivy.

25:30

Liberečtí oslabení přečkali a jsou kompletní. Dále se nicméně musejí bránit, od modré to zkoušel David Pavič, který o pořádný kus minul.

24:52

Liberec se konečně osvobozuje.

24:10

Mountfield postupně zvyšoval tlak v útočném pásmu. Matěj Havlíček pak z pravého kruhu přihrávkou na střed oslovil Lukáše Krále, který puk pohotově tečoval. Brankář Daniel Král se fantasticky roztáhl a betonem zachránil svůj tým od druhého inkasovaného gólu.

23:24

A je tu první vyloučení zápasu. Za hákování usedá na trestnou lavici liberecký kapitán Mikuláš Jenčovský.

23:09

Lukáš Pajer si počkal na správný okamžik ke křižné přihrávce, po které Matěj Havlíček z první minul z části odkrytou domácí bránu!

22:40

Dobrá akce Hradce. Jiří Klíma zakončoval bez přípravy, ale minul.

22:08

Ondřej Culek nabízel od modré čáry puk na teč Jaromíru Pérezovi, který to měl s obráncem na zádech těžké a Kasala k zákroku nedonutil.

21:29

Hradec se usadil v útočném pásmu. Matěj Giesl to zkusil po průjezdu s kotoučem z ostrého úhlu, libereckou branku se mu trefit nepodařilo.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 13:42.
Po dvaceti minutách vypadá skóre lépe pro Hradec, který na libereckém ledě vede 1:0. Hosté byli v úvodní třetině mírně lepší, Severočeši se zatím do větších příležitostí dostávají těžko.

20:00

První třetina skončila.

19:29

Plosova skákavá přihrávka se dostala až k Petru Gajdovi, který ve středním pásmu nabral rychlost, přejel modrou čáru a svižnou střelou zápěstím prověřil zatím bezchybného Jana Kasala.

19:13

A další hradecký pokus od modré, tentokrát střílel kapitán Havlíček. Král má další zákrok.

18:19

Pajer přihrávkou po modré lajně vyzval ke střele Šimona Táborského, který vsadil na razanci a dělovkou z dálky vyprášil betony Daniela Krále.

17:27

Hladík i s přispěním štěstí udržel puk u hrazení a hledal z pravém kruhu Petra Gajdu, jehož ránu zastavil pozičně dobře postavený obránce.

16:12

Radek Janata se protlačil až k bekhendovému pokusu z levého křídla. Jan Kasal si bližší tyčku pohlídal a skóre se zatím nemění.

15:58

Dobrá akce od Liberce. Radek Janata na sebe natáhl protihráče a vybídl Patzelta, který okamžitě střílel. Před brankovištěm navíc ukázkově clonil Hrabčák, který Kasalovi ještě znepříjemnil zákrok.

14:37

Kasal před napadajícím Jenčovským odpálil puk možná trošku riskantně středem – ukázalo se to nicméně jako dobré řešení, Hradec totiž měl zajímavě rozjetý brejk. Nakonec si ho však sám pokazil nepřesností u levého mantinelu.

14:09

Hru přerušuje liberecký ofsajd.

13:44

Jakub Hladík pro Liberec udržel útočné pásmo, jenže spoluhráči už střídali. Domácí tedy z dobré Hladíkovy práce tentokrát nic nevytěžili.

12:40

Na druhé straně znovu zahrozil zatím jednoznačně nejnebezpečnější liberecký útočník Kříž, který si potáhl kotouč do levého kruhu a protáhl Jana Kasala.

12:13

Teď už to z hradecké strany bylo zajímavější, Lukáš Pajer totiž dostal nabito za kruhy a ranou z první těsně minul libereckou bránu.

12:00

Gieslův překvapivý bekhend brankáře Krále nezaskočil. Bude se vhazovat.

11:07

Jaromír Pérez už si puk šteloval ke střele zpoza bránícího hráče, jenže v klíčový moment nechal kotouč za sebou a Hradec mohl otočit hru.

10:21

Lukáš Pajer už se dostal z ideální střelecké pozice, zkusil to tedy alespoň z ostrého úhlu bekhendem. Daniel Král byl připravený a střelu kontroloval.

09:42

Matěj Beneš si teď vysloužil ovace hradecké střídačky, když povedeným hitem poslal na ledovou plochu Ehrenbergera.

09:28

Filip Kříž to vzal na sebe, projel do ofenzivní třetiny a pálil přes obránce Bezpalce, který jeho střelu srazil vysoko do ochranné sítě.

08:48

Matěj Giesl se protáhl po pravé straně a nebezpečně přihrával před bránu, kde Matěji Lednovi ke štěstí Liberce projel kotouč mezi bruslemi.

08:12

Jaromíru Pérezovi vylétla hokejka z ruky a kuriózně zasáhla rozehrávajícího spoluhráče Lukáše Meisela. Ten zachoval chladnou hlavu a i tak přihrál přesně.

07:40

Bezpalcovo lehké nahození ze středního pásma Král rychle vytřepal z lapačky a rozehrál. Hradec se posléze do útoku vrátil a liberecký brankář musel řešit střelecký pokus z levého křídla.

07:06

A další icing domácího celku, kterému se teď nedaří přechod z vlastní obranné třetiny.

06:58

Nepřesná rozehrávka Severočechů zapříčinila zakázané uvolnění.

05:44

Lukáš Plos netradičně operoval na modré čáře, kam mu nabil Jaromír Pérez. Plosova dělovka se pak odrazila od Kasalova betonu mimo královéhradeckou klec.

05:31

Hezky to udělal aktivní Filip Kříž, který v rychlosti přejel modrou čáru a kvalitní střelou švihem vyprášil lapačku královéhradeckého gólmana Kasala.

04:50

Hois dostal od Plose těžkou přihrávku na modrou čáru do bruslí. Alespoň tedy puk nasměroval do rohu, aby nehrozil brejk hostů.

03:59

Dva hradečtí útočníci mířili proti samotnému obránci Meiselovi, který ovšem přihrávku dokázal lehce tečovat. To domácí možná zachránilo, protože Jiří Klíma už pak střílel bekhendem a Daniel Král kotouč našel ve výstroji.

03:04

Liberečtí trošku překombinovali útočnou akci. Filip Kříž se nakonec dostal alespoň k bekhendovému pokusu v obležení protihráčů, nicméně střela nebyla dostatečně důrazná na to, aby mohla Kasala zaskočit.

01:49

Hradec právě vstřelil branku!
Král prostřelil Krále a Mountfield rychle vede! Jiří Klíma nabil mezi kruhy LUKÁŠI KRÁLOVI, který měl spoustu času na zakončení a švihem pod lapačku překonal Daniela Krále. Asistence: Jiří Klíma, Petr Moravec.

01:02

Filip Kříž nabral rychlost a z pravé strany se protlačil až před královéhradeckou bránu. Před gólmanem si puk přehodil na forhend, Jan Kasal si poradil.

00:49

Oba týmy to v první minutě zkoušejí. Pajer to v útočném pásmu udělal dobře a posílal střílenou přihrávku před bránu, puk odehrál připravený Ehrenberger.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Bílí Tygři Liberec: D. Král (Krátký) – Koštoval, Patzelt, Hladík (A), Ehrenberger, Culek, Meisel, Duschka – Plos, Jenčovský (C), Gajda – Kříž, Hois, Jansa – J. Pérez (A), Fiala, Janata – Bačkovský, Przybyla, Hrabčák.
Trenér: Richard Lobo

Mountfield HK: Kasal (Mrázek) – Hrbek, Pavič, Táborský, Havlíček (C), Hušek, Bezpalec – Idžan, L. Král, Klíma, Novotný, Matěj Beneš (A), Leden, Giesl, Moravec, Pajer, Michal Beneš (A).
Trenér: Jiří Janoušek.
MOUTFIELD HK

Hradci se sezóna nevyvíjí vůbec podle představ, východočeský klub bojuje hlavně o extraligové přežití. Na předposledním místě aktuálně drží náskok šesti bodů na sestup, do Liberce navíc pojede se dvěma prohrami v zádech. Udělá důležitý krůček k záchraně?
BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

Liberečtí junioři si v novém kalendářním roce zkomplikovali situaci v boji o elitní osmičku. Aktuálně totiž táhnou sérii pěti proher v řadě. V minulém utkání s Pardubicemi (1:2) už nicméně brali alespoň bod a naznačili, že by v sobotu mohli nepříjemnou šňůru na domácím ledě ukončit.
Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje. Základní část DHL extraligu juniorů spěje do finále. Liberec doma vyzve Hradec Králové.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

Bílí Tygři Liberec – Mountfield HK

0:1

konec (0:1, 0:0, 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 2. L.Král (Klíma, Moravec)

Bílí Tygři Liberec: D. Král (Krátký) – Koštoval, Patzelt, Hladík (A), Ehrenberger, Culek, Meisel, Duschka – Plos, Jenčovský (C), Gajda – Kříž, Hois, Jansa – J. Pérez (A), Fiala, Janata – Bačkovský, Przybyla, Hrabčák.
Trenér: Richard Lobo

Mountfield HK: Kasal (Mrázek) – Hrbek, Pavič, Táborský, Havlíček (C), Hušek, Bezpalec – Idžan, L. Král, Klíma, Novotný, Matěj Beneš (A), Leden, Giesl, Moravec, Pajer, Michal Beneš (A).
Trenér: Jiří Janoušek

Průběh zápasu
1. třetina
01:49 HKM 0:1 L.Král (Klíma, Moravec)
Po 1. třetině
2. třetina
23:24 LIB 2 Jenčovský, hákování
29:56 LIB 2 Hois, podrážení
31:52 LIB 2 Przybyla, vysoká hůl
37:32 HKM 2 Klíma, vysoká hůl
39:28 LIB 2 Jansa, sekání
39:59 HKM 2 Pajer, nedovolené bránění
Po 2. třetině
3. třetina
Konec