Menu

Hokej

2. liga skupina Západ

HC Děčín – HC Tábor

0:4

konec (0:1, 0:2, 0:1)

07.01.2023, 18:00 • Zimní stadion, Děčín • 29. kolo • Vendula Zdražilová

Tipsport: 6.92 7.5 1.2 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (20:06:11)
Je dobojováno. Hosté nakonec ještě ve třetí třetině vsítili jednu branku a definitivně tak zlomili odpor Děčína. Ten dnes nevsítil ani jeden gól a zapisuje další prohru.

Konec zápasu.

59:45

Medvědi získali kotouč na svou stranu a hned ho poslali až před branku Davida Gáby. Díky tomu se osvobozují a zápas je už definitivně u konce.

59:23

Hosté mají ještě jednu přesilovou hru, zápas se už patrně jen dohrává.

58:51

Vyloučení v týmu HC Děčín:
HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Bohuslav Nowák.

58:15

Ondřej Šulek zakončoval nad prostorem mezi kruhy, jeho pokus kryje Lavinger.

58:00

Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.

57:12

Jan Kohout číhal na modré čáře a chtěl přihrávku, ale tu nedostal. Místo toho na pravé straně zakončoval Patrik Zayml, ale neúspěšně.

56:31

Jan Tůma nepustil do zakončení Jana Bártu, který už se napřahoval. Nicméně hosté nadále drží útočnou třetinu a kombinují.

55:59

Na pravé straně se do rány opřel Tomáš Nezbeda, jeho nebezpečný pokus ale kryje David Gába.

55:15

Hosté pronikali do další akce, ale zastavilo je postavení mimo hru, která se stěhuje zpět do středního pásma, kde se za malý okamžik bude vhazovat.

54:57

Lavinger zavřel své brankoviště a opět kryje další nebezpečný pokus Tábora. Nyní je hra zastavena, buly po jeho pravé ruce.

53:49

Domácí jsou v plném počtu.

53:31

Nyní už Lavinger kryje puk pod lapačku a nechává hru zastavit. Buly po jeho pravé ruce.

52:48

Táborští se hned roztáhli v pásmu Děčína, kde vyslali na Lavingera další dva pokusy, ale ty ochránce děčínské sítě lapil.

51:59

Hosté si pohlídali další akci Děčína a nepustili Medvědy do zakončení. David Gába tak zatím stále hájí své čisté konto.

51:49

Vyloučení v týmu HC Děčín:
Lukáš Nezbeda – 2 min., nesportovní chování.

50:00

Přesně v polovině třetí třetiny střílel Lukáš Nezbeda, jeho rána ale končí jen na obraně Tábora.

48:09

48:09 Jan BÁRTA - 0:4

48:09

Tábor právě vstřelil branku!
Hosté znovu udeřili a už mají luxusní náskok. Od modré čáry střílel Jan Kohout, do jeho pokusu vložil v mezikruží hokejku JAN BÁRTA a puk nakonec skončil až za zády Lavingera – 0:4. Asistence: Jan Kohout a Jakub Matušík.

47:43

Hosté jsou v plném počtu.

47:36

Aleš Macek nabral rychlost, prosmýkl se obraně soupeře a v blízkosti Gáby zakončil. Jeho pokus pak byl sražen mimo ohrožení Gábovy brány.

46:23

Děčínští zahrozili před Gábou, v přesilovce měli úvodní tlak, nakonec ale vše končí ziskem puku pro hráče Tábora, kteří se okamžitě osvobozují.

45:43

Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
Zdeněk Bahenský – 2 min., podrážení.

45:41

Daniel Volráb do třetice zkoušel štěstí, ale ani tentokráte nepropasíroval touš do hostující klece. Hned po šanci odjel střídat, na ledě se zdržel o něco déle, než asi plánoval.

45:38

A znovu Daniel Volráb, ten se natlačil na hranu levého kruhu a jeho další pokus končí v moci brankáře Davida Gáby.

44:15

Daniel Volráb měl největší šanci Děčína v tomto utkání. Na pravé straně zvedl bekhendovou střelu, tu ale nakonec pokryl David Gába! Udržel tak čisté konto.

43:55

Ondřej Šulek poslal po zemi pokus směrem na děčínskou branku, ale ten obrana Děčína zametla do bezpečí.

43:05

Ofsajdové postavení Děčína, hra se stěhovala zpět do středního pásma, kde se vhazovalo. Medvědi pak zahrozili před Gábou, ten si však své brankoviště pohlídal.

42:50

Jan Tůma už se dostával do úniku před hostující klec, ale kotouč mu čistě vypíchl soupeř, který tak zase otáčí hru opačným směrem.

41:59

Před domácí klecí to znovu vřelo, hosté ale svůj menší tlak nedokázali přetavit ve čtvrtou branku.

40:50

Hosté mají puk a hned se s ním dostávají do pásma Děčína, kde se znovu pokusí ohrozit Lukáše Lavingera.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 19:33.
Také druhá třetina je minulostí. V ní se dvěma slepenými góly dostali hosté do tříbrankového náskoku a do třetího dějství tak půjdou s cílem vedení bránit nebo naopak více pojistit. Domácí se budou snažit o návrat do zápasu, aby ještě vykřesali jiskru naděje na bodový zisk.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:45

Ještě to znovu zkusili hosté u Lavingerovy svatyně, ale prosadit se už nedokázali.

39:00

Hraje se poslední minuta druhé třetiny.

38:45

Hosté se drželi delší dobu v útočném pásmu, na Lavingera šly další střely, ale dokázal si poradit.

37:54

Jan Kohout na pravém kruhu vyslal nepříjemnou střelu směrem na Lavingera, ale ten ji pohotovým zákrokem chytá do lapačky a přerušuje hru.

37:05

Agilní Jiří Severa se zjevil těsně u Lavingera, ale zblízka ho nedokázal dorážkou překonat.

36:05

Jan Duda byl zdvojen obranou Děčína, přesto se procpal před Lavingera. Místo střely ale zvolil přihrávku na pravý kruh, kde ale jeho spoluhráč z nápřahu pouze promáchl.

35:15

Hosté se ubránili rodící se akci Děčína a vytáhli kotouč do neutrální zóny.

34:49

Na pravé straně plácl do puku jeden z hostů, následně pak ještě jeho projektil tečoval Jakub Matušík, ale Lavinger poté vytasil další zákrok.

34:07

Hosté jsou v plném počtu.

33:59

Hosté se dobře brání a nyní znovu vyhodili puk před děčínskou klec. Kohouti před Lavingerem v oslabení vystřelili, ale ten kryje puk pod lapačku.

33:41

Nyní se zase bude vhazovat před Gábou.

33:15

Zakázané uvolnění Děčína viděli sudí a je pískáno. Vše se stěhuje před Lavingera, vhazovat se bude po jeho pravé ruce. Tábor tak prakticky zadarmo získal útočnou třetinu.

33:02

Táborští po ubráněném oslabení opět hrozili před Lavingerem, ten natáhl ruku a letící puk srazil mimo ohrožení vlastní svatyně.

32:07

Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
Ondřej Šulek – 2 min., vysoká hůl.

30:32

Hosté jsou v plném počtu.

30:21

Hosté získali puk a hned ho vyhodili až před Lukáše Lavingera, domácí tak musejí do další akce z hloubi vlastního obranného pásma. Hosté naopak pošetřili cenné vteřiny.

29:26

Medvědi mají možnost návratu do zápasu. V přesilové hře se jim však nedaří dostat se do vážnějšího zakončení před Davidem Gábou.

28:32

Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
Jan Duda – 2 min., podrážení.

27:40

27:40 Jiří SEVERA - 0:3

27:40

Tábor právě vstřelil branku!
Děčínští se po vhazování dostali do hostující třetiny, kde chvíli kombinovali. Pak ale znovu přišli o puk a do rychlé protiakce mířil Tábor. Jan Bárta si všiml na levé straně volného JIŘÍHO SEVERY, který okamžitě po nahrávce pověsil kotouč pod víko Lavingerovy klece – 0:3. Hosté tak jdou do tříbrankového trháku. Asistence: Jan Bárta a Jan Milfait.

27:07

27:07 Lukáš ENDÁL - 0:2

27:07

Tábor právě vstřelil branku!
Hosté využívají přesilovou hru a jdou do dvoubrankového náskoku. Medvědům se nepovedlo vyhodit puk z pásma ven a toho využil Jakub Matušík. Ten posunul puk do prostoru mezi kruhy, kde ho pohotovou střelou pověsil za Lavingera LUKÁŠ ENDÁL – 0:2. Asistence: Jakub Matušík a Ondřej Šulek.

26:58

Domácí se nyní musí bránit ve čtyřech, když Kaltenböck inkasoval menší trest za podrážení. Hosté se už usadili před Lavingerem, kde kombinují.

26:37

Vyloučení v týmu HC Děčín:
Jan Kaltenböck – 2 min., podrážení.

25:30

Na pravé straně zakončoval Jiří Severa, puk Lavinger vyrazil jen před sebe a jeho pravá část branky zůstala odkrytá. Nikdo z hostů ale nestihl dorážet a domácí si tak mohli oddychnout!

24:15

Lavinger za vlastní brankou pomohl s rozehrávkou Děčína, ale ten se nakonec nedostal dále, než ke středovému kruhu. Nyní domácí čelí další akci soupeře.

23:11

Jan Duda se od modré čáry snažil projet blíže brance Lavingera, ale zastavil ho jeden z domácích obránců. Nakonec se hosté přeci jen dostali k zakončení, které končí mimo tři tyče.

22:25

David Gába povyjel ze své svatyně a snížil střelecký úhel soupeři, Tomáš Nezbeda pak zakončil jen vedle protější tyče.

21:58

Proti jedovce Jiřího Severy musel zakročit lapačkou Lavinger, nakonec ale jen puk srazil před sebe, kde si ho opět berou hosté.

21:30

Pokus domácích neskončil za Gábou a Táborští opět spěchají na opačnou stranu.

20:50

Medvědi se sice dostali do útočného pásma, tam ale o puk přišli a hosté hned otočili hru. Děčín se tak vracel zpět před vlastní klec, aby domácí pomohli Lavingerovi.

20:01

Začala druhá třetina.
První třetina je minulostí a vyšla lépe favorizovaným hostům. Ti se dostali do vedení už ve druhé minutě hry, kdy pokus z prostoru mezi kruhy z hole Samuela Duchana zapadl za Lavingerova záda. Od té doby se už ale skóre neměnilo a lépe se tak poprvé do kabin šlo Táboru. Uvidíme, co nám nabídne druhé dějství, které začne přibližně v 18:46.

20:00

První třetina skončila.

19:20

Další akce hostů končí na Lavingerovi a ten před dotěrným soupeřem raději zastavuje hru. Po chvilce se tak bude vhazovat před jeho klecí, konkrétně po jeho pravici.

19:00

Hraje se poslední minuta první třetiny.

18:40

Hosté jsou v plném počtu.

18:05

Medvědům se nedaří usadit se v hostujícím teritoriu a Táborští toho využívají k dalšímu výhozu puku až před Lavingera.

17:49

A další zisk puku pro Tábor, který se záhy zase osvobozuje.

17:15

Hosté se zatím dobře brání a vyhazují puky daleko od branky Davida Gáby. Nyní se dokonce v oslabení dostali před Lavingera, ale žádnou střelu, která by ho ohrozila, na něho nevyslali.

16:40

Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
Zdeněk Bahenský – 2 min., vysoká hůl.

16:02

Ve středním pásmu vyšťourali puk hosté a znovu šli dopředu. Ale úspěšní nebyli.

14:58

Tomáš Faigl si sjížděl k volnému puku na pravém kruhu, ovšem ten sebrali hosté a uháněli před děčínskou klec. Z levé strany pak jeden z hostů vystřelil, puk prolétl okolo břevna a vypadl ven.

13:45

Patrik Zayml dorážel puk před Lavingerem, ten ho i za pomoci Dominika Kučery ukryl pod lapačku a hned nechává raději hru přerušit.

12:58

Medvědi přišli v útočné třetině o kotouč a ten mají zase Táborští. Od vlastní branky pak zakládají další útočnou akci a míří před Lavingera.

11:23

Nic však nevymysleli a puk mají znovu Medvědi, kteří hned otáčejí hru a pádí před Davida Gábu.

10:48

Hosté znovu obsadili pásmo Děčína a hrozí před brankou Lukáše Lavingera.

09:59

V polovině první třetiny se bude vhazovat před Gábou, konkrétně po jeho pravé ruce.

08:54

Děčínští mají puk u své branky a po vystřídání ho opatrně zavážejí na druhou stranu a pokusí se před Davidem Gábou zaútočit.

07:36

David Tůma se zjevil mezi kruhy, zamíchal pukem a nasměroval ho na Gábu, tomu pomohla obrana, která následně pak srazila touš do bezpečí.

06:21

U své pravé tyče si puk pohlídal David Gába a i on hned zastavuje hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce, Medvědi si mohou pobyt v pásmu Tábora ještě prodloužit.

05:58

A do dalšího zákroku musel jít Lavinger, proti dotěrnému Ondřeji Šulkovi sklapl betony a kotouč mezi ně ukryl. Následuje přerušení hry a buly před jeho brankou.

05:12

Patrik Zayml bekhendem zvedl kotouč, který hned mířil mezi tři tyče. Lavinger ho však holí srazil do rohu obranného pásma.

04:23

Od vlastního brankáře opět míří směrem před děčínskou branku hosté a domácí celek se tak musí mít zase na pozoru.

03:01

Jiří Severa udělal kličku obránci před sebou a hned napřahoval ke střele, jeho střelecký pokus ale končí jen u zadního hrazení.

02:15

Domácí čelili další protiakci soupeře, který opět hýřil aktivitou. Tentokráte ale střelu soupeře zablokovala pozorná obrana děčínských Medvědů.

01:56

01:56 Samuel DUCHAN - 0:1

01:56

Tábor právě vstřelil branku!
A hned z dalšího útoku se hosté prosazují a otevírají účet dnešního zápasu. Zdeněk Bahenský přenechal v mezikruží puk pro SAMUELA DUCHANA, jenž následně pak nasměroval touš za záda Lukáše Lavingera – 0:1. Asistence: Zdeněk Bahenský.

01:49

Závar před hostující brankou, na levé straně nadvakrát dorážel Bohuslav Nowák, děčínský junior ale puk mezi tři táborské tyče neposlal.

01:12

Zakázané uvolnění Tábora, hra se stěhuje před Davida Gábu a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.

00:30

Další pokus hráčů Tábora a pokus, který proskákal k Lavingerovi, ho nakonec domácí brankář kryje a zastavuje hru. Buly po jeho pravé ruce.

00:15

Úvodní vhazování vyhráli hosté a hned se dostali do útočného pásma. Z levé strany z úhlu však Jakub Matušík trefil jen boční konstrukci Lavingerovy branky.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

HC Děčín: Lavinger (Skokan) – Brož (C), Mikulec, Charvát, Loukota (A), Kučera, Kaltenböck – T. Nezbeda, L. Nezbeda, Faigl – D. Tůma, Volráb, Macek – P. Hruška, Nowák, J. Tůma
Trenér: Tomáš Mareš

Hockey Club Tábor: Gába (Dvořák) – Černý (C), Kohout, Hubata, Suchánek (A), Kříž, Krejčí – Duda, Bahenský, Severa – Šulek, Matušík, Zíb – Endál (A), Zayml, Chocholoušek – Milfait, Duchan, Bárta
Trenér: Aleš Krátoška

Rozhodčí: Glanc – Kurtin, Beneš.
Vzájemná utkání

První vzájemné měření sil v probíhající sezóně se odehrálo na táborském ledě, kde Táborští zvítězili 6:1. Medvědi tak mají svému soupeři dnes co vracet.
Hockey Club Tábor

Táborští hokejisté jsou v Západní skupině na třetím místě a dosud nasbírali dvaašedesát bodů. S jistotou si tedy zahrají skupinu A, tedy část vítězů, kde budou týmy od prvního do osmého místa. Mezi sebou si to rozdají systémem doma – venku. Body ze základní části se pak přenášejí do obou nadstavbových skupin. Pět výher v řadě za sebou mají nyní Táborští a tuto úspěšnou sérii by chtěli ještě natáhnout. Naposledy zvítězili na ledě Chebu. Západočeši ale Tábor hodně potrápili a prohráli 1:2 až v prodloužení. Kohouty tak připravili o jeden bod.

Nejproduktivnější hráči

Jakub Matušík 12+37
Filip Vlček 19+24
Ondřej Šulek 15+21
HC Děčín

Děčínští Medvědi se v tabulce nacházejí na dvanáctém místě s dvaatřiceti body a dvě poslední kola před koncem první části sezóny už vědí, že si zahrají skupinu B, tedy část poražených v další fázi sezóny. Půjde o týmy na devátém až šestnáctém místě. Do nového roku Děčínští nevstoupili dobře, když na ledě Vrchlabí prohráli 1:5. Zapsali tak druhou prohru v řadě za sebou a rádi by před domácími fanoušky dnes zvítězili. Ovšem nebude je čekat nic lehkého, na jejich led totiž zavítají hráči z jihočeského Tábora, který je naopak mnohem výše umístěn a bude v Děčíně plnit roli favorita.

Nejproduktivnější hráči

Tomáš Nezbeda 18+14
David Tůma 17+14
Michal Trávníček 9+18
Hezký sobotní večer přeji všem příznivcům hokeje. Na programu je devětadvacáté kolo druhé hokejové ligy a my v jeho rámci budeme prostřednictvím tohoto textového online přenosu sledovat duel mezi týmy HC Děčín a Hockey Club Tábor.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

HC Děčín – HC Tábor

0:4

konec (0:1, 0:2, 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 2. Duchan (Bahenský), 28. Endál (Matušík, Šulek), 28. Severa (Bárta, Milfait), 49. Bárta (Kohout, Matušík)

HC Děčín: Lavinger (Skokan) – Brož (C), Mikulec, Charvát, Loukota (A), Kučera, Kaltenböck – T. Nezbeda, L. Nezbeda, Faigl – D. Tůma, Volráb, Macek – P. Hruška, Nowák, J. Tůma
Trenér: Tomáš Mareš

HC Tábor: Gába (Dvořák) – Černý (C), Kohout, Hubata, Suchánek (A), Kříž, Krejčí – Duda, Bahenský, Severa – Šulek, Matušík, Zíb – Endál (A), Zayml, Chocholoušek – Milfait, Duchan, Bárta
Trenér: Aleš Krátoška

Rozhodčí: Glanc – Kurtin, Beneš

Diváci: 394

Průběh zápasu
1. třetina
01:56 TAB 0:1 Duchan (Bahenský)
16:40 TAB 2 Bahenský, vysoká hůl
Po 1. třetině
2. třetina
26:37 DEC 2 Kaltenböck, podrážení
27:07 TAB 0:2 Endál (Matušík, Šulek)
27:40 TAB 0:3 Severa (Bárta, Milfait)
28:32 TAB 2 Duda, podrážení
32:07 TAB 2 Šulek, vysoká hůl
Po 2. třetině
3. třetina
45:43 TAB 2 Bahenský, podrážení
48:09 TAB 0:4 Bárta (Kohout, Matušík)
51:49 DEC 2 Lukáš Nezbeda, nesportovní chování
58:51 DEC 2 HL příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Nowák
Konec