Menu

Hokej

NHL

Edmonton Oilers – Anaheim Ducks

3:4

konec (1:2, 1:1, 1:1)

17.12.2022, 22:00 • Rogers Place, Edmonton • Tomáš Kubečka

Tipsport: 1.51 4.98 5.15 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Statistiky

Střely na bránu: 49 – 17 | Přesilová hra: 2/6 – 1/2 | Trestné minuty: 8 – 16

Kdo se postavil do brankoviště?


Stuart Skinner (EDM) – 13 zákroků, 4 OG, úspěšnost 76,5 %, odchytal 58:17
Lukáš Dostál (ANA) – 46 zákroků, 3 OG, úspěšnost 93,9 %, odchytal 60:00

Česká a slovenská stopa

Lukáš Dostál (ANA) – 46 zákroků, 3 OG, úspěšnost 93,9 %, odchytal 60:00

Tři hvězdy utkání

1. Lukáš Dostál (ANA) – 46 zákroků, 3 OG, úspěšnost 93,9 %, odchytal 60:00
2. Connor McDavid (EDM) – 1+1
3. Ryan Strome (ANA) – 1+1 (00:52:55)
Je konec! Anaheim po obrovské bitvě vítězí na ledě Edmontonu 4:3. Do třetí části přitom Ducks vstoupili tragicky a pustili domácí celek do dvojnásobné přesilovky, kterou využil k vyrovnání McDavid. Následně Anahaim několikrát podržel Lukáš Dostál. Rozhodující moment duelu přišel ve 47. minutě, kdy se prosadil John Klingberg. Domácí celek měl poté enormní tlak, ale zejména Lukáš Dostál dnes zachránil Anaheimu triumf.

Konec zápasu.

59:22

Kulikov odrazem o hrazení vyhodil kotouč přes celé kluziště na zakázané uvolnění. Vhazování se vrátí před Lukáše Dostála.

59:10

Barrie dostal prostor na modré čáře, ale místo zakončení hledal McDavida. Edmonton se nakonec dočkal zakončení, ale Dostálova lapačka byla na místě.

58:30

Skinner je na střídačce!

58:11

Oddechový čas pro tým Edmonton Oilers.

57:32

McDavid dostal přihrávku mezi kruhy, odkud vypálil krátkým švihem, ale opět si vylámal zuby na skvělém Dostálovi!

57:06

Znovu se hostům podařilo vyhodit puk přes celé kluziště až k brance Edmontonu. Domácí fanoušci ženou své oblíbence hlasitým skandováním.

56:45

Mohlo být vyrovnáno! Po rychlé křížné přihrávce vypálil z pravého kruhu McDavid, ale jeho ránu zastavila tyč. K dorážce se ještě dostal Draisaitl, ale ten trefil přesouvajícího se Dostála!

56:30

Hosté hned v úvodu oslabení vybojovali odražený kotouč a vyhodili jej přes celé kluziště za branku Edmontonu. Domácí musí začít nanovo.

56:17

Vyloučení v týmu Anaheim Ducks:
Trevor Zegras – 2 min., podrážení.

55:41

Domácí se po souboji za Dostálem dožadovali odpískání nedovoleného zákroku na Ceciho, ale sudí tentokrát vylučovat nebudou.

55:15

Ceci střílel od modré čáry, ale jeho pokus obětavým skokem zablokoval Megna. Anaheim už hraje na hranici sebeobětování.

54:34

Právě německý útočník se individuálně dostal do další dobré pozice, ale pro změnu trefil brusle obětavého obránce v bílém dresu.

54:03

Z pravého křídla najížděl na Dostála Leon Draisaitl, ale ani německý střelec projektilem příklepem českého gólmana nepropálil.

53:26

Až nyní střílel z levé strany Nurse, nicméně Dostál si proti jeho ráně připsal třicátý osmý úspěšný zákrok v rámci dnešního duelu.

53:10

Hyman ustál souboj v rohu útočného pásma a rozjel akci Oilers. Domácí celek měl v útočném pásmu velký tlak, ale zakončení nepřišlo.

52:25

Troy Terry projel po pravé straně do útočného pásma, ale bekhendovou přihrávkou neoslovil rozjetého Vatrana.

52:06

Terry na levé straně neudržel kotouč v souboji s Yamamotem. Domácí celek okamžitě spěchal vpřed, ale na kotouči se neohřál.

51:32

Leon Draisaitl si brousil zuby na přihrávku mezi kruhy, ale důrazný soupeř mu nedal prostor na střelu. Anaheim zuby nehty drží těsný náskok.

51:09

Evan Bouchard dojel vyhození soupeře a bez problémů se s kotoučem otočil. Domácí hokejista následně projel vpřed po levém křídle.

50:23

Simon Benoit vyvezl kotouč za červenou čáru a jednoduše jej nahodil za domácí klec. Unavená formace Ducks míří na střídačku.

50:00

Do konce základní hrací doby zbývá posledních deset minut a Anaheim na ledě Edmontonu stále drží těsné vedení. Domácí jsou ale hodně aktivní.

49:21

Brett Leason nenápadně projel po levém křídle do útočného pásma, kde si troufl na ránu zápěstím a jeho pokus zazvonil o horní tyč!

49:06

McDavid skvěle napadal rozehrávku soupeře a získal pro Edmonton kotouč. Domácí celek už je znovu v útočném pásmu a hledá si prostor pro střelu.

48:24

Foegele dotíral na brankovišti, jenže Lukáš Dostál potvrdil povedeným zákrokem svůj dnešní výkon a udržel beton u pravé tyčky. Vhazuje se po pravici českého brankáře.

48:06

Anaheim se opět po dlouhé době osvobodil vyhozením kotouče do středního pásma. Edmonton už spěchá vpřed se snahou o vyrovnání.

47:21

Kotouč směrem na branku Anaheimu poslal Jesse Puljujärvi. Jeho skákavou pobídku Lukáš Dostál s přehledem schoval v lapačce.

47:03

Yamamoto se před brankou soupeře dostal k odraženému kotouči, který ihned vyslal směrem na branku, ale Lukáš Dostál vytáhl skvělý zákrok betonem!

46:38

Neskutečný Lukáš Dostál! Před českého brankáře si vybruslil Hyman, který si Dostála dokonce položil, ale už nad něj nedokázal přizvednout puk!

46:08

46:08 John KLINGBERG - 3:4

46:08

Anaheim právě vstřelil branku! Neskutečné! Anaheim byl prakticky po celou dobu třetí části jasně horším týmem, ale přesto se dostává do vedení. Střelou od mantinelu zaskočil domácího brankáře JOHN KLINGBERG! Asistence: Frank Vatrano, Ryan Strome.

45:26

Skinner musel po dlouhé době zasahovat. Gólman Edmontonu si dal pozor na padající nahození a schoval kotouč do lapačky.

45:10

Anaheim rozjel další akci z obranného pásma. Kačeři poprvé ve třetí třetině hrají s Edmontonem vyrovnanou partii. Dosud byl aktivnější domácí celek.

44:45

Po dlouhé době se dopředu dostali také hosté. Zegras naznačil zakončení, ale následnou kličkou se zbytečně zahnal k mantinelu.

44:16

Dylan Holloway nabral rychlost na levé straně a dostal se do útočného pásma. Jeho povedenou ránu vyrazil Lukáš Dostál ramenem do ochranné sítě.

44:03

Edmonton pokračuje v ofenzivním pojetí i po skončení přesilové hry. Do dalšího zakončení se dostal Darnell Nurse, ale minul zadní tyč.

43:32

Hosté v plném počtu.

43:23

Domácí sice dopravili kotouč do sítě, ale rozhodčí okamžitě ukazuje, že branka platit nebude!

43:15

Barrie pálil příklepem od modré čáry, ale Lukáš Dostál jeho dělovku bruslí vykopl mimo tři tyče.

42:30

Nadále navíc pokračuje přesilovka Edmontonu. Anaheim zažívá opravdu hrůzostrašný vstup do třetí třetiny. Obrana si navíc nemůže oddechnout.

42:06

42:06 Connor MCDAVID - 3:3

42:06

Edmonton právě vstřelil branku! Je vyrovnáno! Edmonton využívá přesilovku pěti proti třem a dotahuje náskok Anaheimu! Po trpělivé kombinaci si na přihrávku před branku sjel CONNOR MCDAVID a hvězdný útočník pohotově poslal puk nad beton Lukáše Dostála! Asistence: Leon Draisaitl, Tyson Barrie.

41:32

Vyloučení v týmu Anaheim Ducks:
Dmitrij Kulikov – 2 min., podrážení.

41:01

Po nádherné kombinaci zakončoval z pravého kruhu Leon Draisaitl, ale Lukáš Dostál se v brance Anaheimu skvěle přemístil a ukryl puk do lapačky!

40:18

Vyloučení v týmu Anaheim Ducks:
Ryan Strome – 2 min., držení.

40:10

Edmonton uspěl na úvodním vhazování třetí třetiny. Domácí celek se pokusí v závěrečné periodě otočit výsledek na svou stranu.

40:01

Začala třetí třetina.
Střely na branku: 27 – 15
Druhá třetina končí! I po druhé části mohou být spokojenější hokejisté Anaheimu. Po chybě Boucharda totiž z úniku přidal třetí zásah hostů Ryan Strome. Od té doby se do zakončení tlačili už jen prakticky domácí. Lukáš Dostál s pomocí obránců dlouho odolával. Až ve 40. minutě v přesilove snížil Ryan Nugent-Hopkins.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:38

39:38 Ryan NUGENT-HOPKINS - 2:3

39:38

Edmonton právě vstřelil branku! Edmonton nakonec využívá přesilovou hru a ještě před koncem druhé části snižuje na rozdíl jediné branky! Po tlaku v útočném pásmu střílel McDavid, jehož pokus se odrazil před branku a pohotový RYAN NUGENT-HOPKINS překonal bezmocného Dostála. Asistence: Connor McDavid, Leon Draisaitl.

39:26

Anaheim vybojoval kotouč v obranném pásmu a hosté se dokázali osvobodit. Edmonton se ne a ne dostat v přesilovce k zakončení.

39:00

Probíhá poslední minuta druhé třetiny.

38:36

Vyloučení v týmu Anaheim Ducks:
Trevor Zegras – 2 min., krosček.

38:16

Kevin Shattenkirk si sjel na přihrávku z levého rohu a pohotově zakončil zápěstím. Jeho pokus ale prolétl kolem horního rohu!

38:03

Skinner si pohlídal skákavé nahození ze středního pásma a pomohl kotouči do rohu ledové plochy. Anaheim nyní rozehrávku soupeře aktivně napadá.

37:29

Kulikov nahodil puk podél hrazení do útočného pásma, jenže tam neměl spoluhráče. Edmonton tak může bleskově otočit směr hry.

37:03

Lukáš Dostál tentokrát vyjel za svou klec, kde zastavil nahozený kotouč a skvěle jej vyhodil až do středního pásma.

36:57

Hosté v plném počtu.

36:06

Až nyní hosté získali odražený kotouč a pohotově jej vyhodili přes celé kluziště. Unavené kvarteto v bílém stačilo vystřídat.

35:41

McDavid z levé strany nebezpečně přihrál před branku Anaheimu, ale tam na jeho pobídku nedosáhl nikdo v modrém dresu.

35:20

Domácí celek má v úvodu přesilovky velký tlak. Z dobré pozice zakončil Barrie, ale trefil jen prvního obránce před sebou.

34:57

Vyloučení v týmu Anaheim Ducks:
John Klingberg – 2 min., držení.

34:36

Lukáš Dostál si dal pozor na odražený kotouč a z brankoviště jej hokejkou odehrál do bezpečí. U mantinelu poté dokonali dílo zadáci Ducks.

34:09

Edmonton sice získává odražené kotouče ve středním pásmu, jenže hosté se zatím ne a ne dostat do pásma útočného.

33:38

Vatrano se otočil na levém kruhu, jenže jeho projektil z ostrého úhlu nemohl domácího brankáře Skinnera zaskočit.

33:10

Anaheim znovu bez problémů vybojoval kotouč v obranném pásmu a dostal se s ním vpřed. Edmonton se nadále výrazně trápí.

32:29

Edmonton se dral vpřed po levém křídle. Do útočného pásma projel McDavid, jenže důrazní zadáci hvězdného hráče nenechali zakončit.

32:00

Yamamoto při další akci Edmontonu upadl a v pádu vyrazil Dostálovu branku z jejího postavení.

31:16

Connor McDavid si vzal odražený kotouč, objel útočné pásmo a bekhendem prověřil Lukáše Dostála. Český brankář ale nepustil kotouč za svá záda ani po tlaku dalších hráčů Oilers!

31:03

Domácím to dnes jednoduše nelepí. Po přihrávce na modrou čáru sice pálil Tyson Barrie, ale puk mu ještě před zakončením utekl ven z útočného pásma.

30:34

Adam Henrique napadal rozehrávku domácího celku v jeho obranném pásmu. Zadáci Edmontonu raději počkali na kompletní vystřídání.

30:00

Je za námi polovina základní hrací doby a zatím sledujeme překvapivý průběh dnešního souboje. Ofenzivní esa Edmontonu marně dobývají klec Lukáše Dostála.

29:31

Evan Bouchard chtěl napravit svou chybu, na modré čáře si připravil puk na forhend, jenže jeho pokus příklepem mířil přímo na Dostála.

29:10

Comtois se stáhl za klec Anaheimu, kde získal odražený kotouč a rozjel další akce svého celku. Pokračuje velký boj o každý metr ledu.

28:31

28:31 Ryan STROME - 1:3

28:31

Anaheim právě vstřelil branku! Anaheim využívá obrovskou chybu domácího celku a přidává třetí zásah! Bouchard nepřesnou rozehrávkou přišel o kotouč. Do úniku se dostal RYAN STROME, který měl čas i prostor a propálil bezmocného Skinnera! Bez asistence.

28:02

Zach Hyman projel s pukem do útočného pásma v době, kdy se z něj teprve vracel jeden ze spoluhráčů. Postavení mimo hru, vhazuje se ve středním pásmu.

27:36

Anaheim se po delší době usadil v útočném pásmu. Troy Terry si dokonce našel prostor pro zakončení, ale Skinner jeho pokus schoval do lapačky.

27:06

Brett Kulak hledal dlouhou přihrávku Foegela, jenže druhý jmenovaný byl příliš netrpělivý a projel přes modrou čáru ještě před kotoučem.

26:29

Cam Fowler si pohlídal přihrávku za branku Anaheimu a bekhendem vyhodil puk za modrou čáru. Edmonton ale najednou zvýšil obrátky.

26:03

Lukáš Dostál si dal pozor na dělovku příklepem z levé strany útočného pásma a betonem vykopl puk k hrazení.

25:36

Vatrano se na opačné straně dostal do zakončení, ale jeho ránu domácí brankář bez problémů vykopl pravým betonem.

25:09

Nugent-Hopkins nepřesnou přihrávkou na levou stranu útočného pásma daroval kotouč hráčům Anaheimu. Edmonton se v ofenzivě nadále trápí.

24:30

Ceci se z pravé strany dostal před Lukáše Dostála, kterého chtěl překvapit střelou mezi betony, ale nenašel mezírku.

24:06

Domácí šli ve třech proti dvojici obránců soupeře, jenže celou akci nedohráli vůbec dobře a sami se obrali o možnost zakončit.

23:29

Edmonton opět hraje s kotoučem na hokejkách a tlačí se vpřed. Foegele nahodil puk bekhendem do rohu útočného pásma, ale Maxime Comtois získal puk pro hosty.

23:10

Další fantastický zákrok Lukáše Dostála! Do obrovské šance se dostal Dylan Holloway, ale jeho bekhendový blafák skončil zakončením do ruky českého gólmana!

22:29

Lukáš Dostál zatím chytá povedené utkání. Český brankář si povyjel proti rozjetému soupeři a vyrazil ránu z levé strany ledové plochy.

22:06

Zegras získal volný kotouč ve středním pásmu a zavezl jej do pásma útočného. Na jeho pobídku podél hrazení si následně sjel Ryan Strome.

21:29

Poprvé ve druhé části se vpřed dostali také hráči Anaheimu. Jejich akce ale skončila nahozením za branku, kde si puk vzali domácí zadáci.

21:03

Darnell Nurse vyslal nepříjemné nahození od modré čáry. Lukáš Dostál jeho ránu viděl na poslední chvíli a se štěstím kotouč vyrazil.

20:13

Hosté v plném počtu.

20:10

Domácí Edmonton uspěl na úvodním vhazování druhé třetiny. Domácí celek potřebuje výrazně zlepšit výkon z první třetiny.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 23:02.
Střely na branku: 11 – 7
První třetina končí! Po úvodní dvacetiminutovce může být spokojenější hostující Anaheim. O úvodní branku se přitom po pěti minutách postaral Darnell Nurse. Za hosty ale v 15. minutě vyrovnal Sam Carrick. V přesilové hře navíc následně poslal Anaheim do vedení Cam Fowler.

20:00

První třetina skončila.

19:13

McDavid dostal přihrávku na pravý kruh, ale jeho dělovka skončila vedle zadní tyčky. Edmonton přesto nadále drží kotouč v útočném pásmu.

19:00

Probíhá poslední minuta první třetiny.

18:13

Vyloučení v týmu Anaheim Ducks:
Jakob Silfverberg – 2 min., hákování.

18:02

Anaheim je otočkou během několika minut pořádně namotivovaný a nadále se tlačí do útoku. Zegras ale nahození za branku nedojel.

17:19

17:19 Cam FOWLER - 1:2

17:19

Anaheim právě vstřelil branku! Anaheim otáčí vývoj dnešního souboje! Hostující celek využívá přesilovou hru! Po rychlé kombinaci dostal přihrávku na modrou čáru CAM FOWLER a jeho rána skončila v síti! Asistence: Mason McTavish.

17:06

Vyloučení v týmu Edmonton Oilers:
Darnell Nurse – 2 min., krosček.

16:29

Adam Henrique si skvěle zpracoval prudkou přihrávku, otočil se s pukem na modré čáře, ale už nestačil zakončit mezi tři tyče.

16:10

Za přihrávkou na útočnou modrou čáru spěchal Ryan, jenže zadák Anaheimu měl ke skákavému kotouči o krok blíže.

15:38

Zegras se na opačné straně tlačil do brankoviště, ale důrazní zadáci Oilers mu nenechali prostor pro zakončení. Sledujeme dramatickou první část.

15:12

Evan Bouchard udržel pro Edmonton útočné pásmo. Jeho nahození sice nebezpečně poskakovalo před Dostálem, ale nikdo v modrém puk nedorazil.

14:37

14:37 Sam CARRICK - 1:1

14:37

Anaheim právě vstřelil branku! Je vyrovnáno! Anaheim dokázal vyrovnat z nenápadné akce! Po chybě v domácí rozehrávce si se soupeři pohrál Mason McTavish, který přihrál před branku a osamocený SAM CARRICK měl snadnou práci! Asistence: Mason McTavish, Jayson Megna.

14:23

Jayson Megna střílel od modré čáry, nicméně jeho dělovka skončila vedle zadní tyčky.

13:29

Trevor Zegras číhal na přihrávku na levou stranu útočného pásma, jenže nakonec musel pálit z ostrého úhlu a gólman Skinner jeho ránu zneškodnil.

13:06

Zegres projel středním pásmem do pásma útočného, jenže jeho nahození do rohu ledové plochy nenašlo spoluhráče.

12:18

Vyloučení v týmu Edmonton Oilers:
Evan Bouchard – 2 min., podrážení.

12:06

Frank Vatrano projel po levém křídle do útočného pásma, kde v jeho rohu přišel o kotouč. Anaheim se prakticky nedostává do šancí.

11:26

McDavid krásnou přihrávkou našel před prakticky odkrytou branku Hymana, který pohotově vypálil, ale nějakou záhadou se kotouč do branky nedostal!

11:06

Cody Ceci dostal přihrávku na pravou stranu a bez problémů protečoval kotouč do útočného pásma. Domácí už znovu staví zámek.

10:42

Troy Terry se musel vrátit do obranného pásma, kde v souboji s Hymanem získal kotouč pro Anaheim. Hosté ale potřebují spíše útočit.

10:00

V polovině první třetiny se do útočného pásma dral Zegres, ale zadák v modrém měl k puku o kus blíže a bez problémů jej odehrál do bezpečí.

09:26

McDavid se stáhl do obranného pásma, kde získal kotouč a projel s ním prakticky přes celé hřiště. Domácí hvězda ale zakončit nestačila.

09:10

Zegras dostal přihrávku za domácí klec, kde se pohotově otočil a bekhendem předložil puk před branku. Defenziva Oilers byla připravená.

08:28

Na opačné straně musel zasahovat Lukáš Dostál. Český brankář si dal pozor na ránu od mantinelu a bez problémů zakročil lapačkou.

08:06

Maxime Comtois na levé straně útočného pásma udržel puk, otočil se a poslal jej před branku. Nikdo v bílém na jeho pobídku nedosáhl.

07:42

John Klingberg se včas vrátil s rozjetým soupeřem, kterého přitiskl k mantinelu. Odražený kotouč ale nikdo v bílém dresu nezískal.

07:25

Ducks se dostali vpřed znovu jen pomocí nahození do útočného pásma. Osamocený obránce Darnell Nurse získal puk pro Oilers.

06:38

Dmitrij Kulikov dostal přihrávku do vynikající pozice, odkud pohotově vypálil příklepem. Jeho pokus ale prosvištěl kolem zadní tyčky!

06:06

Terry se dostal na levý kruh a zakončil příklepem. Jeho dělovka však skončila jen na boční síti domácí klece.

05:36

Edmonton se nadále tlačí vpřed. Další nahození za branku Anaheimu si ale defenziva Ducks bez větších problémů pohlídala a odehrála puk.

05:07

05:07 Darnell NURSE - 1:0

05:07

Edmonton právě vstřelil branku! Domácí Edmonton se po pěti minutách hry dostává do vedení! Hráči v modrém udrželi kotouč v útočném pásmu. Přihrávku na modrou čáru dostal DARNELL NURSE a jeho projektil prošel až za záda Lukáše Dostála! Asistence: Derek Ryan.

04:35

Kevin Shattenkirk si brousil zuby na přihrávku mezi kruhy, ale obránce Edmontonu na poslední chvíli hokejkou srazil puk mimo nebezpečný prostor.

04:06

Brett Kulak uklidnil rozehrávku Edmontonu za vlastní brankou. Domácí obránce poté rozehrál na levou stranu, ale puk skončil na zakázaném uvolnění.

03:35

Leon Draisaitl se dostal do útočného pásma, kde si připravil puk na forhend, jenže Lukáš Dostál jeho ránu výborně zastavil.

03:12

Jesse Puljujärvi se hnal za přihrávkou na levou stranu, ale obránce Ducks měl k puku o kus blíže a bez problémů odehrál kotouč do bezpečí.

02:10

Comtois střílel z levé strany útočného pásma, ale ani jeho pokus nebyl nebezpečný. Pokračuje boj o každý metr ledové plochy.

01:35

Anaheim vstoupil do dnešního souboje o něco aktivněji a častěji se dostává do ofenzivy. Další nahození si však obrana Oilers pohlídala.

01:06

Trevor Zegras táhl akci Anaheimu středem ledové plochy. Hostující útočník se dokonce dostal do zakončení, ale jeho pokus nebyl přesný.

00:32

Domácí brankář tentokrát vyjel za svou branku a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Pro kotouč si do středního pásma nabruslil Leon Draisaitl.

00:15

Anaheim se postaral o úvodní akci dnešního souboje. Z pravé strany zakončil Simon Benoit, ale domácí brankář jeho ránu viděl a s přehledem zasáhl.

00:01

Utkání právě začalo.
Ještě před úvodním vhazováním zazní americká a kanadská hymna.
Jak už je za oceánem zvykem, začne duel o několik minut později.
Úvodní sestavy:

Edmonton Oilers: S. Skinner (Campbell) – Ceci, Nurse, Barrie, Kulak, Bouchard, Broberg – Hyman, McDavid, Draisaitl – Yamamoto, Nugent-Hopkins, Janmark – Puljujärvi, Foegele, Holloway – Ryan, Hamblin, Kostin.

Anaheim Ducks: Dostál ( O. Eriksson Ek) – Shattenkirk, Fowler, Klingberg, Vaakanainen, Benoit, Kulikov, Beaulieu – Terry, Zegras, Henrique – Vatrano, R. Strome, Comtois – Silfverberg, McTavish, Megna – Leason, Carrick.
Edmonton Oilers

Domácí Edmonton je na tom mnohem lépe. Kanadský celek získal ve třiceti jedna odehraných duelech celkem třicet pět bodů a zatím mu patří šestá pozice Západní konference. V Pacifické divizi drží čtvrtou pozici za Vegas, Los Angeles a Seattlem. Doma však Edmonton příliš bodů soupeřům nerozdává. Naposledy však na svém ledě padl 3:4 se St. Louis. Tým bodově táhne duo McDavid, Draisaitl. Oba hráči už mají před padesát kanadských bodů.
Anaheim Ducks

Hostující Anaheim letos prožívá skutečně nepovedenou sezónu NHL. Ve třiceti jedna odehraných duelech získali Kačeři pouze devatenáct bodů a zatím jim patří patnáctá pozice Západní konference. V Pacifické divizi jsou na tom nejhůře ze všech. Na předposlední San Jose navíc ztrácí už šest bodů. Anaheim se trápí hlavně v defenzivě, jelikož dosud inkasoval už 132 branek. Naposledy ale zvítězil 5:2 na ledě Montrealu. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Troy Terry, který má na kontě dvacet osm kanadských bodů.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.

Edmonton Oilers – Anaheim Ducks

3:4

konec (1:2, 1:1, 1:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 6. Nurse (Ryan), 40. Nugent-Hopkins (McDavid, Draisaitl), 43. McDavid (Draisaitl, Barrie) – 15. Carrick (McTavish, Megna), 18. Fowler (McTavish), 29. R. Strome, 47. Klingberg (Vatrano, R. Strome)

Edmonton Oilers: S. Skinner (Campbell) – Ceci, Nurse (A), Barrie, Kulak, Bouchard, Broberg – Hyman, McDavid (C), Draisaitl – Yamamoto, Nugent-Hopkins (A), Janmark – Puljujärvi, Foegele, Holloway – Ryan, Hamblin, Kostin.

Anaheim Ducks: Dostál (O. Eriksson Ek) – Shattenkirk, Fowler (C), Klingberg, Vaakanainen, Benoit, Kulikov, Beaulieu – Terry, Zegras, Henrique (A) – Vatrano, R. Strome, Comtois – Silfverberg (A), McTavish, Megna – Leason, Carrick.

Rozhodčí: Joannete, L´Ecuyer – Daisy, Mahon

Diváci: 18296

Průběh zápasu
1. třetina
05:07 EDM 1:0 Nurse (Ryan)
12:18 EDM 2 Bouchard, podrážení
14:37 ANA 1:1 Carrick (McTavish, Megna)
17:06 EDM 2 Nurse, krosček
17:19 ANA 1:2 Fowler (McTavish)
18:13 ANA 2 Silfverberg, hákování
Po 1. třetině
2. třetina
28:31 ANA 1:3 R. Strome
34:57 ANA 2 Klingberg, držení
38:36 ANA 2 Zegras, krosček
39:38 EDM 2:3 Nugent-Hopkins (McDavid, Draisaitl)
Po 2. třetině
3. třetina
40:18 ANA 2 R. Strome, držení
41:32 ANA 2 Kulikov, podrážení
42:06 EDM 3:3 McDavid (Draisaitl, Barrie)
46:08 ANA 3:4 Klingberg (Vatrano, R. Strome)
56:17 ANA 2 Zegras, podrážení
Konec