Menu

Hokej

NHL

Tampa Bay Lightning – Columbus Blue Jackets

4:1

konec (1:0, 0:1, 3:0)

16.12.2022, 01:00 • Amalie Arena, Tampa • Vojtěch Martinek (@mrtnkv)

Tipsport: 1.52 4.99 4.96 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek dne. Napočtenou někdy příště! (03:49:38)

Dnešní utkání sledovalo 19 092 diváků.
Lightning mají dále na programu výlet do Montrealu, kde se v neděli ráno našeho času střetnou s Canadiens. Jackets pak už zítra večer čeká duel v Bostonu.
Amalie Arena hlasí dohráno a nutno podotknout, že pro ligové otloukánky z Columbusu je tato porážka hodně hořká. Svěřenci Brada Larsena hráli dvě třetiny vyrovnanou partii s jedním z nejsilnějších celků NHL, slibně rozehraný duel ale zhatila nepovedená třetí část a všechny body nakonec zůstaly doma. Tampa gólem Pointa zlomila odpor svého soupeře a dvěma trefami Hagela si následně pojistila své vítězství.

Statistiky
Střely na bránu: 29 – 25 | Přesilová hra: 0/3 – 0/1 | Trestné minuty: 2 – 6

Kdo se postavil do brankoviště?
Brian Elliott (TBL) – 24 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,0 %, odchytal 59:36
Daniil Tarasov (CBJ) – 25 zákroků, 0 OG, úspěšnost 89,3 %, odchytal 59:46

Česká a slovenská stopa
Erik Černák (TBL) – 0+0, +3 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 18:20

Tři hvězdy utkání
1. Brayden Point (TBL) – 1+0
2. Brian Elliott (TBL) – 24 zák., úsp. 96,0 %
3. Nikita Kučerov (TBL) – 0+3

Konec zápasu.

59:58

Elliott si připíše ještě jeden zákrok, v samotném závěru ho z pravého kruhu prověřil Sillinger. Je konec!

59:25

Haydn Fleury hlídá puk za svou brankou. Hledištěm se nese skandování, v hale panuje skvělá atmosféra.

59:00

Ohlášena poslední minuta třetí části!

58:45

Icing Bolts vede k vhazování před Elliottem, který si dnes připíše své sedmé vítězství v sezóně.

58:28

Utkání se už jen dohrává, dění se drží hlavně ve středním pásmu a občas se přelije k Brianu Elliottovi. Tampa kontroluje situaci a drží se na puku.

57:19

57:19 Brandon HAGEL - 4:1

57:19

Tampa právě vstřelila branku!
Máme hotovo, dnes vyhrají Lightning! Kučerov se zmocnil kotouče a vyrazil sám na prázdnou klec. Místo střely se ale nakonec rozhodl předat puk dojíždějícímu BRANDONU HAGELOVI, který si následným jednoduchým zakončením zadělal na hattrick – 4:1! Asistence: Nikita Kučerov.

56:57

Tarasov vyráží na střídačku! Columbus už nemá co ztratit, hosté hrají vabank v šesti!

56:27

Cirelli se chtěl blýsknout prudkou ranou z voleje, zakončení mu ale vůbec nevyšlo. Puk po přihrávce od jeho hole jen trochu odskočil.

Střely na branku: 28 – 23.

55:58

Obrana Blue Jackets už je viditelně unavená. Colton nyní projel k brankovišti jako nůž máslem, situaci byl nucen vyřešit až samotný Tarasov. Přerušuje se.

55:05

Columbusu na vyrovnání zbývá necelých pět minut. Marčenko chtěl využít chaotické situace před Elliottem a zakončil, jeho rána ale byla zblokována.

54:25

Naměstnikov málem ztratil puk ve vlastním pásmu, nakonec ale forčeku dvou protihráčů nepodlehl a udržel ho na své čepeli. Domácí jdou do útoku.

53:36

53:36 Brandon HAGEL - 3:1

53:36

Tampa právě vstřelila branku!
Tak tohle je dost možná poslední hřebík do hostující rakve, body dnes nejspíš zůstanou v Tampě! Kučerov krásnou křižnou přihrávkou připravil zakončení pro BRANDONA HAGELA, který pěknou střelou z kruhu do vzdálenějšího horního rohu Tarasovovy svatyně poslal domácí do dvoubrankového náskoku – 3:1! Asistence: Nikita Kučerov, Victor Hedman.

53:12

Maroon úspěšně nahodil puk za Tarasova, zakázané uvolnění z toho nebude. Tampa má tak dost času v klidu vystřídat unavenou formaci za novou.

52:35

Marčenka v prostoru pro vhazování zastavil jeden z obránců a připravil ho o kotouč, výpad Columbusu se tak tentokrát obešel bez střely na branku.

51:54

V posledním příspěvku jsem se možná zakřikl. Vzápětí se totiž na kruh dostal Sillinger, který gólmana Tampy donutil zakročit nepříjemnou střelou.

51:43

Tarasov byl nucen skrumáž před svým brankovištěm vyřešit zalehnutím kotouče. Zdá se, že hostům pomalu ale jistě dochází síly.

51:25

Rozehrávka Blue Jackets tentokrát skončila za Elliottem, po icingu se tak hra vrátí zpět před Tarasova.

51:10

Berni vylovil vyhozený kotouč zpoza vlastní klece a zahrál ho na Berniho, kterému se následně nepodařilo se probít skrz pevnou defenzívu Tampy.

Střely na branku: 24 – 22.

50:43

Tarasov byl tentokrát o něco rychlejší než zakončení soupeře, které na něj šlo od pravého mantinelu. Máme tu další komerční pauzu, nejspíš už poslední.

50:29

Bellemare s Perrym se snaží vybojovat puk za hostujícím brankovištěm, protihráči ho ale odhodlaně brání.

49:50

Jackets chtějí na inkasovaný gól rychle odpovědět, Tampa je ale odmítá pustit do útočného pásma.

49:02

49:02 Brayden POINT - 2:1

49:02

Tampa právě vstřelila branku!
Blesky se necelých jedenáct minut před koncem základní hrací doby vrací do vedení! Obrana Columbusu nedostatečně hlídala BRAYDENA POINTA, který se protáhl až před brankoviště a za Tarasova doslova protlačil odražené nahození Hagela z pravé strany. Tohle si Bjork s Gavrikovem za rámeček nedají – 2:1! Asistence: Brandon Hagel, Nikita Kučerov.

48:45

Gaudreau chtěl prolomit nerozhodný stav zakončením z otočky, po obkroužení domácí branky ale přestřelil.

48:20

Tarasov má na kontě další zákrok, propagační projektil od mantinelu bez problému zastavil. Hra je přerušena, vhazovat se bude po jeho pravé ruce.

47:23

Sillinger nahodil puk za domácí klec. Elliott jej zajel rozehrát podél mantinelu zpět dopředu, výpad Tampy byl následně zastaven už ve středním pásmu.

Střely na branku: 21 – 22.

46:55

Domácí přečíslení dva na jednoho zhatila nepřesná přihrávka. Dění se následně vrátilo k Elliottovi, který hravě zastavil Gudbransonovu střelu.

46:39

Laine z modré nastřelil Elliottovu vyrážečku. Po dorážce se ještě natahoval Gudbranson, ale bezúspěšně. Tampa se ujímá puku a míří do útoku.

45:55

Gaudreau byl připraven o puk na kruhu, následný protiútok Lightning šanci též nevyprodukoval.

45:23

Elliott na zakončení z pravé strany zareagoval rychle, hra bude pokračovat vhazováním před jeho klecí.

44:48

Tarasov byl po delší době nucen zasáhnout, Perryho střelu zneškodnil nataženým betonem.

44:12

Sledujeme hodně dlouhou pasáž hry bez jediného přerušení. Tampa se nyní snaží rozjet kombinaci v útočném pásmu, obrana Jackets je ale proti.

43:28

Gudbranson trochu nevybíravě zastavil Paula, což se publiku vůbec nelíbí. Podle rozhodčích ale šlo o zákrok v hranicích pravidel, vylučovat se nebude.

42:56

Dění se přelévá z jedné strany na druhou, ani jednomu týmu se nedaří se usadit v útoku.

42:14

Gaudreau se z rohu nebezpečně přesunul až před branku a zkusil zakončit pod horní tyč, puk ale zvedl až příliš a svatyni Lightning minul!

41:56

Gaudreau vyváží puk ven ze své obranné zóny, Columbus se snaží znovu pronikout před Elliotta.

41:21

Blue Jackets drží dění v útočném pásmu, Tampa se je ale aktivně snaží odzbrojit a vůbec jim na ledě nenechává dost prostoru pro zakončení.

40:40

Lightning otevírají závěrečné dějství základní hrací doby icingem, vhazovat se tak bude u Elliotta.

40:05

Začala poslední třetina, a to i s Tarasovem na ledě. Zdá se, že brankář Columbusu bolístku nakonec rychle rozdýchal, ať už byla jakéhokoliv původu.

40:01

Začala třetí třetina.
No, třetí třetina bude nejspíš v Amalie Areně zajímavá. Hosté totiž po první části nesložili zbraně, do dalšího dějství vstoupili skvěle a kvalitní hrou si vypracovali vyrovnání, které zařídil Kirill Marčenko. Papírově se dnes mělo jednat o bitvu Davida s Goliášem, místo toho ale sledujeme napínavou a bojovnou podívanou na obou koncích hrací plochy. Nechme se překvapit, na který z týmů se nakonec usměje štěstí.
Statistické okénko
Střely na branku: 20 – 17.
Zblokované střely: 12 – 14.
Vhazování: 22 – 18.
Hity: 19 – 25.
Trestné minuty: 2 – 6.
Využití přesilovek: 0/3 – 0/1.

Další třetina začne přibližně ve 3:00.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:55

Běží poslední sekundy. Tarasov během oslabení vytáhl z rukávu pár těžkých zákroků a zdá se, že za udržení vyrovnaného stavu zaplatil nataženým svalem na noze. Uvidíme, zdali nastoupí i do třetí části.

39:38

Náročné oslabení je pro Jackets u konce, Christiansen se vrátil na hrací plochu. Hra se ale i nadále drží před brankovištěm ruského gólmana.

39:00

Ohlášena poslední minuta druhé třetiny!

38:51

Po dalším zakončení jednoho z domácích následovala skrumáž před Tarasovem, během které se Columbusu podařilo se na moment vysvobodit.

38:29

Tarasov vychytal Pointa. Tampa se i nadále drží v útočném pásmu a rozjíždí další šňůru přihrávek.

37:47

Stamkos jen tak tak udržel puk v pásmu poté, co se ho Kuraly pokusil vyhodit. Jen pár sekund nato ale už Lightning vymrštění nezabránili.

37:33

Dnešním třetím trestaným hráčem z řad hostujícího výběru je Jake Christiansen (CBJ), který byl, stejně jako Johnson a Berni, vykázán za hákování.

Střely na branku: 16 – 17.

36:59

Paže hlavního rozhodčího opět vystřelila vzhůru, Tampa má ponechanou výhodu. Elliott míří ven ze hry.

36:23

Lightning měli šanci jít do přečíslení tři na dva, Hagel ale místo toho jen nahodil kotouč do hostujícího pásma a okamžitě usedl na střídačku.

35:55

Hra se přelévá z jedné strany na druhou, sledujeme tuhou bitvu bez větších střeleckých šancí.

35:17

Černákovu odraženou střelu chtěl ještě za Tarasova doklepnout Kučerov, jehož pokus byl ale zblokován.

34:28

Tampa střídá, Perry vyhodil puk za Tarasova. Tam ho nyní hlídá Gudbranson, který čeká, až se na led dostane čerstvá formace Modrokabátníků.

33:57

Činachovova rozehrávka skončila na holi Bellemareho, domácí se nyní snaží přejít do protiútoku.

33:16

Christiansen nahodil puk do útočného pásma, Columbus se snaží se znovu usadit před Brianem Elliottem.

32:48

Paul kvůli dvěma dotěrným protihráčům zakončil jen do mantinelu. K odraženému puku se ale dostal dojíždějící Stamkos, který pak prudkou ranou z voleje vymetl pavučiny v Tarasovově rukavici! Skvělý zákrok brankáře Jackets!

32:14

Ani střela jednoho z hostů z otočky Elliotta nepotrápila. Columbus tlačí na domácí branku, ale nedaří se jí nápor přetavit v nebezpečnější zakončení.

31:41

Jenner z prostoru pro vhazování nemířil přesně. Puk zaletěl do rohu za Elliottem, kde se o něj teď bojuje.

30:52

Jen krátce po vyhraném vhazování před Elliottem se čekání na gól pokusil prolomit Gaudreau, jeho zakončení z ostrého úhlu ale gólmana Tampy nepřekvapilo.

Střely na branku: 14 – 16.

30:16

Brian Elliott vyzrál na zakončení Gudbransona, které na něj letělo až ze samotné hranice pásma. Přerušuje se, máme před sebou komerční pauzu.

29:45

Nyquist u trestných lavic přišpendlil na mantinel Bogosiana, sledujeme svižnou podívanou.

29:13

Vrátit domácím vedení se pokusil ze zadní hranice levého kruhu Bogosian, Olivier ale střelu zblokoval.

28:35

Stamkos drží puk na své holi, houževnatí protihráči ho ale nechtějí pustit dál od mantinelu.

27:50

Jackets se po slabší pasáži znovu dostávají do formy a kontrolují puk, Tampa se zdá být po vyrovnávací brance trochu roztřesena.

27:09

Laine využil laxnosti jednoho z domácích, snadno ho obral o puk a zkusil z kruhu vystřelit. Jeho zakončení ale zblokoval o trochu duchaplnější protihráč.

Střely na branku: 13 – 13.

26:58

A ještě jednou Marčenko, tentokrát z mezikruží. Elliott byl opět ve střehu, následuje reklamní pauza.

26:34

Na druhém konci hrací plochy se nyní zkusil podruhé prosadit Marčenko, tentokrát byl ale Elliott o něco rychlejší než ruský útočník.

25:51

Ráně Kučerova z voleje nechyběl důraz, notnou dávku přesnosti už ale postrádala. Tampa je aktivní a drží hru před brankovištěm pasivního Columbusu.

25:08

Coleova tečovaná střela nebezpečně proskákala kolem Tarasova, puk byl jen pár centimetrů vedle vzdálenější tyče! Tohle bylo nepříjemné!

24:48

Už pár sekund sledujeme bitvu o kotouč v rohu za Tarasovem, do které je zapojeno několik hráčů.

24:12

Jeden z domácích nahodil puk za hostující svatyni a vyrazil na střídačku, Lightning rychle mění formace.

23:42

Kuralyho už těsně za modrou čárou odzbrojila dvojice protihráčů. Od začátku prostřední části je lepším týmem na ledě Columbus, který chce jít do vedení.

23:10

23:10 Kirill MARČENKO - 1:1

23:10

Columbus právě vstřelil branku!
Hosté přetavili rychlou akci ve vyrovnávací gól, na Floridě začínáme zase od začátku! Sillinger se po křídle protáhl do pásma a naservíroval puk na druhou stranu třetiny na volného KIRILLA MARČENKA, jehož následná rána zaplula přesně ke vzdálenější tyči – 1:1! Asistence: Cole Sillinger, Erik Gudbranson.

22:21

Po rychlé sérii přihrávek na sebe upoutal pozornost Hedman, jehož prudká dělovka z hranice pásma prosvištěla kolem levé tyče svatyně Columbusu.

21:56

Tampě znovu nevyšla rozehrávka, i tentokrát to končí icingem. Dění se od Elliotovy klece jen tak nepohne.

21:27

Lightning vyhodili kotouč na zakázané uvolnění, druhé vhazování od pauzy proběhne po Elliottově pravici.

20:51

Gudbranson se blýskl hitem na Naměstnikova, kterým ukončil první útočný výpad Tampy ve druhé části.

20:12

Prostřední třetina budiž zahájena. Jako první se v ní v útočném pásmu usadili hráči Columbusu, po domácí třetině krouží s kotoučem na holi Olivier.

20:01

Začala druhá třetina.
Vesměs klidná první třetina nabídla jen jedinou branku, pod kterou se už ve čtvrté minutě podepsal Bellemare. Tampa zatím potvrzuje roli favorita a drží si na hrací ploše převahu, Columbus se ale nehodlá smířit se situací a papírově silnějšímu soupeři celkem odhodlaně vzdoruje. O ničem tedy ještě není rozhodnuto. Uvidíme, jak se duel v Amalie Areně bude vyvíjet dál.
Statistické okénko
Střely na branku: 13 – 6.
Zblokované střely: 5 – 7.
Vhazování: 13 – 8.
Hity: 11 – 13.
Trestné minuty: 2 – 4.
Využití přesilovek: 0/2 – 0/1.

Další třetina začne přibližně ve 2:07.

20:00

První třetina skončila.

19:56

Domácí ubránili poslední výpad Jackets a následně vyhodili puk ven z pásma, první třetina je u konce.

19:21

Nahození Maroona z kruhu ještě tečoval spoluhráč na mezikruží, Tarasov si ale dráhu letícího puku pohlídal a včas mu do cesty nastavil beton.

19:00

Ohlášena poslední minuta první třetiny!

18:49

Gaudreau byl chycen v postavení mimo hru, Jackets tedy ani tentokrát nepronikli před Elliotta.

18:21

Columbus se trápí při přechodu do ofenzívy, Lightning mají dění na ledě teď plně pod kontrolou.

17:41

Tarasov nyní vyjel do rohu, zastavil vyhozenou pryž a předal jí Peekeovi. Hosté vyráží na střídačku.

16:47

Perbixova nebezpečná přihrávka na vzdálenější tyč Hagela nenašla, to je pro domácí škoda. Druhý jmenovaný byl totiž úplně sám před prázdnou klecí.

16:25

Stále se hraje hlavně v pásmu hostujícího celku, Tampě se ale nedaří se zbavit dotěrných bránících protihráčů a dostat se do nějaké lepší střelecké pozice.

15:53

Ve skrumáži před Tarasovem se zřejmě zranil Gavrikov, kterého podle všeho jeho vlastní spoluhráč omylem zasáhl hokejkou. Zadák Jackets se z ledu zvedá jen pomalu, doufejme, že bude v pořádku.

15:53

Hosté jsou znovu v plném počtu. Těsně po vypršení Berniho trestu z hranice brankoviště zkusil štěstí Perry, ani ten ale Tarasova nepřekonal.

15:05

Perbix to zkusil z velké vzdálenosti, jeho projektil z hranice pásma se ale skrz hustou clonu před Tarasovem nedostal k brance Columbusu.

14:22

Hagel chtěl poslat puk na kruh volnému Stamkosovi, do přihrávky se ale doslova položil Gavrikov.

13:44

Rozjetého Cirelliho těsně před brankovištěm zahákoval Tim Berni (CBJ), který za tohle zatáhnutí záchranné brzdy stráví dvě minuty na trestné lavici.

Střely na branku: 8 – 4.

13:31

Proti Elliottovi neuspěl ani Činachov, který pálil od mantinelu. Máme tu další krátkou komerční pauzu.

12:50

Elliott si na své konto připsal ještě jeden zákrok, tentokrát zastavil střelu z hranice brankoviště. Přesilovka Columbusu se pomalu chýlí ke konci.

12:22

Laine se vyměnil puk s Bjorkem a následně proklepl Elliotta zakončením z první, které gólman Lightning bez obtíží vyrazil do ochranné sítě.

11:32

Kotouč znovu klouže přes celou délku kluziště, Columbus svou první přesilovku nezahájil zrovna dvakrát ideálně. Bolts mají dění pod kontrolou.

11:14

Johnson ztratil puk na pravém kruhu, někdo z domácích ho pak okamžitě vyhodil až za Tarasova.

10:56

Poměr sil na ledě se na pět sekund vyrovná, pak půjdou do početní výhody zase hosté. Na trestnou míří zkušený veterán Corey Perry (TBL), a to za držení.

10:13

Roslovic po pravé straně vyvezl puk ven ze svého pásma, Jackets se po bídném vstupu do oslabení chytli a nedovolují soupeřům vystřelit na branku.

09:39

Tarasov se blýskl neuvěřitelným zákrokem! Kučerov byl úplně sám u pravé tyče a zvolil jedovatou ránu z voleje, gólman Columbusu ale tygřím skokem letící pryž zneškodnil!

09:05

Kolem hostující svatyně už proletěla první střela, která orazítkovala hrazení za Tarasovem. Domácí neztrácí čas a chtějí se co nejrychleji prosadit.

09:02

Kent Johnson (CBJ) si nyní při bránění pomohl hákem, Tampa si vyzkouší první přesilovku.

08:22

Sledujeme relativně vyrovnanou podívanou, Elliott s Tarasovem mají zhruba stejně velkou porci práce. Hosté zatím s papírově silnějšími domácími drží krok.

07:58

Černák pronesl puk za modrou a nahodil ho za branku, Blesky se ale následně neusadily před Tarasovem. Obrana Jackets tentokrát akci rychle rozebrala.

07:26

Elliott se hodně natáhl a lapil Gudbransonovo nahození, které letělo nad horní tyč, do své rukavice. Za malou chvíli se bude vhazovat po jeho levé ruce.

06:42

Stamkos na kruhu vyhlížel přihrávku od Bogosiana. Do dráhy kotouče ale vložil hokejku Gavrikov, a zabránil tak potenciálně hodně nepříjemné ráně.

Střely na branku: 5 – 1.

06:25

Protiútok Tampy končí akorát dalším zákrokem strážce hostující klece, jdeme do první komerční pauzy.

05:58

Laine našel křižnou přihrávkou u vzdálenějšího mantinelu připraveného Činachova, jehož následná rána z voleje byla zblokována protihráčem.

05:22

Nyquist drží puk ve svém pásmu, Columbus se snaží zklidnit hru a zároveň vystřídat formace.

04:58

Hosté složitou situaci před svou brankou řeší akorát vyhozením kotouče na zakázané uvolnění.

04:47

Lightning si chtějí rychle pojistit svůj náskok a neúprosným forčekem drží hru před Tarasovem, zároveň se jim ale nedaří ohrozit Tarasovovu svatyni.

03:57

03:57 Pierre-Édouard BELLEMARE - 1:0

03:57

Tampa právě vstřelila branku!
Domácí se hned ze své třetí střely na branku prosazují a už ve čtvrté minutě odskakují do vedení! Naměstnikov zavezl puk do útočného pásma a přihrál ho za sebe rozjetému PIERRU-EDOUARDU BELLEMAREOVI, jenž prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 1:0! Asistence: Vladislav Naměstnikov, Victor Hedman.

03:41

Sillinger se dostal do ofsajdu, hra bude pokračovat vhazováním u domácí modré lajny.

02:58

Jackets prostřídali, Peeke následně rozehrál puk dopředu. Hosté jsou zatím aktivnějším týmem.

02:33

Dlouhou přihrávku na Činachova ve středním pásmu zachytil Hedman, který tak vznikající výpad Columbusu zastavil už v samotném zárodku.

01:57

Poprvé musel zasahovat také Elliott, po krátké pauze uvidíme vhazování před svatyní Tampy Bay.

01:34

Na druhé straně z hranice pásma nahodil puk na mezikruží Gaudreau. Jeho spoluhráč, který najížděl před branku, byl ale zaneprázdněn dotěrným protihráčem, a pryž tak nedokázal zachytit na svou čepel.

00:54

Pod první střelu utkání se podepsal Cole, Tarasov rutinní nahození z modré čáry zastavil rukavicí.

00:26

Hra se v úvodních sekundách přelévá z jednoho konce kluziště na druhý, ani jednomu týmu se nedaří se na delší dobu usadit před brankovištěm soupeře.

00:01

Utkání právě začalo.
Sudí svolává hráče do kruhu, jdeme na věc!
Úvodní sestavy:

Tampa Bay Lightning: Elliott (Vasilevskij) – Hedman (A), Perbix, Cole, Černák, H. Fleury, Bogosian – Hagel, Point, Kučerov (A) – Stamkos (C), Paul, Killorn – Colton, Cirelli, Maroon – Naměstnikov, Bellemare, Perry.
Trenér: Jon Cooper.

Columbus Blue Jackets: Tarasov (Merzlikins) – Gavrikov, M. Bjork, Berni, Gudbranson, Christiansen, Peeke – J. Gaudreau, Jenner (C), Nyquist (A) – Činachov, Roslovic, Laine – K. Johnson, Sillinger, Marčenko – L. Foudy, Kuraly, Olivier.
Trenér: Brad Larsen.

Rozhodčí: McCauley, Luxmore – Flemington, Smith.

Start utkání je naplánován na jednu ráno našeho času, dá se však očekávat, že úvodní buly bude vhozeno s deseti- až patnáctiminutovým zpožděním, jak je ostatně v NHL již dlouhou dobu zvykem.
Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemnou noc, duel mezi Bolts a Jackets se pomalu ale jistě blíží. Za chvíli pro vás budeme mít připravenou definitivní podobu dnešních sestav, tu předpokládanou si můžete v mezičase prohlédnout o příspěvek níže.

DNEŠNÍ OČEKÁVANÉ SESTAVY

Tampa Bay Lightning: Elliott – Hedman, Perbix, Cole, Černák, Bogosian, Fleury – Hagel, Point, Kučerov – Paul, Stamkos, Killorn – Colton, Cirelli, Maroon – Naměstnikov, Bellemare, Perry.

Mimo sestavu: Foote.

Zranění: Balcers, Sergačjov.

Columbus Blue Jackets: Tarasov – Gavrikov, Bjork, Berni, Gudbranson, Christiansen, Peeke – Gaudreau, Jenner, Nyquist – Laine, Roslovic, Činachov – Marčenko, Sillinger, Johnson – Foudy, Kuraly, Olivier.

Mimo sestavu: Meyer, Bayreuther, Boqvist.

Zranění: Robinson, Danforth, Voráček, Werenski, Blankenburg, Bean, Korpisalo.
PRVNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

Poprvé v aktuálním ročníku na sebe dnešní soupeři narazili v polovině října a z výhry se tehdy radovaly Blesky. Columbus sice v první třetině držel s papírově silnějším soupeřem krok a po úvodních dvaceti minutách prohrával jen o gól, Tampa ale pak své soupeře už k ničemu nepustila a dalšími dvěma zásahy si pojistila vítězství. Zopakuje tento úspěch i dnes doma?

15. 10.: Columbus – Tampa 2:5 (2:3, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 3. Gaudreau (Danforth, Jenner), 16. Nyquist (Johnson, Gudbranson) – 15. Perry (Namestnikov, Sergačev), 16. Stamkos (Killorn, Fleury), 19. Colton (Perry, Hedman), 28. Foote (Colton, Namestnikov), 48. Stamkos (Sergačev, Killorn).
Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:5.

Střely na branku: 28 – 39. Zblokované střely: 13 – 4. Vhazování: 40 – 16. Trestné minuty: 4 – 8. Využití přesilovek: 0/4 – 1/2.

Columbus Blue Jackets: Tarasov – Werenski, Boqvist, Gavrikov, Peeke, Bean, Gudbranson – Gaudreau, Jenner, Danforth – Činachov, Roslovic, Voráček – Nyquist, Sillinger, Johnson – Robinson, Kuraly, Olivier.

Tampa Bay Lightning: Vasilevskij – Hedman, Foote, Sergačjov, Černák, Fleury, Myers – Hagel, Point, Kučerov – Paul, Stamkos, Killorn – Colton, Namestnikov, Perry – Koepke, Bellemare, Maroon.
COLUMBUS BLUE JACKETS
8. místo v Metropolitní divizi
28 Z, 7–3–2–16, 80:115 (-35), 22 bodů

Situace Modrokabátníků je diametrálně odlišná. Columbus najdeme nejen na samotném dně tabulky Metropolitní divize, ale i celé Východní konference. Svěřenci kouče Larsena se trápí od samotného začátku ročníku a místo bojů o Stanley Cup mohou spíš vyhlížet loterii o jedničku v letním draftu.

Nelichotivou bilanci si nezlepšili ani v dosud posledním odehraném utkání, ve kterém je Florida vynulovala 0:4. Panthers tak svého soupeře vrátili zpět do reality poté, co si Jackets teprve potřetí v sezóně připsali dvě výhry za sebou – porazili Los Angeles (6:5pp.) a Calgary (3:1).

Nejproduktivnější hráči
Johnny GAUDREAU – 28 Z, 31 bodů (10+21)
Boone JENNER – 28 Z, 21 bodů (10+11)
Kent JOHNSON – 25 Z, 14 bodů (6+8)
Jack ROSLOVIC – 25 Z, 14 bodů (3+11)

Brankářské statistiky
Elvis MERZLIKINS
→ 705 min. | úsp. 86,4 % | prům. 4,68 | 0 ČK
Joonas KORPISALO
→ 612 min. | úsp. 90,3 % | prům. 3,53 | 0 ČK
Daniil TARASOV
→ 360 min. | úsp. 91,2 % | prům. 3,17 | 0 ČK
TAMPA BAY LIGHTNING
3. místo v Atlantické divizi
28 Z, 13–5–1–9, 101:84 (+17), 37 bodů

Domácí aktuálně uzavírají první trojici Atlantické divize, kterou utváří spolu s Bostonem a Torontem. Na čtvrtý Detroit mají nicméně jen pětibodový náskok, a každá zbytečná ztráta by jim tak mohla zkomplikovat život. Pokud tedy nechtějí hazardovat, nesmí nic vypustit.

Tampa do souboje půjde se třemi výhrami v zádech, přičemž tu poslední si na konto připsala ve středu proti Seattlu. Nad Krakenem díky trefám šesti různých střelců uspěla jasně 6:2, a navázala tak na předcházející hladké vítězství proti Floridě (4:1) a Nashvillu (5:2).

Nejproduktivnější hráči
Nikita KUČEROV – 28 Z, 42 bodů (11+31)
Steven STAMKOS – 28 Z, 34 bodů (16+18)
Brayden POINT – 28 Z, 30 bodů (15+15)

Brankářské statistiky
Andrej VASILEVSKIJ
→ 1 256 min. | úsp. 91,3 % | prům. 2,63 | 0 ČK
Brian ELLIOTT
→ 425 min. | úsp. 89,5 % | prům. 3,39 | 0 ČK
Příjemnou noc u sledování NHL! Dnešní bohatý program zámořské soutěže nabídne mimo jiné i souboj mezi domácí Tampou a hosty z Columbusu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

Tampa Bay Lightning – Columbus Blue Jackets

4:1

konec (1:0, 0:1, 3:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 4. Bellemare (Naměstnikov, Hedman), 50. Point (Hagel, Kučerov), 54. Hagel (Kučerov, Hedman), 58. Hagel (Kučerov) – 24. Marčenko (Sillinger, Gudbranson)

Tampa Bay Lightning: Elliott (Vasilevskij) – Hedman (A), Perbix, Cole, Černák, H. Fleury, Bogosian – Hagel, Point, Kučerov (A) – Stamkos (C), Paul, Killorn – Colton, Cirelli, Maroon – Naměstnikov, Bellemare, Perry.
Trenér: Jon Cooper.

Columbus Blue Jackets: Tarasov (Merzlikins) – Gavrikov, M. Bjork, Berni, Gudbranson, Christiansen, Peeke – J. Gaudreau, Jenner (C), Nyquist (A) – Činachov, Roslovic, Laine – K. Johnson, Sillinger, Marčenko – L. Foudy, Kuraly, Olivier.
Trenér: Brad Larsen.

Rozhodčí: McCauley, Luxmore – Flemington, Smith.

Diváci: 19 092

Průběh zápasu
1. třetina
03:57 TBL 1:0 Bellemare (Naměstnikov, Hedman)
09:02 CBJ 2 K. Johnson, hákování
10:56 TBL 2 Perry, držení
13:44 CBJ 2 Berni, hákování
Po 1. třetině
2. třetina
23:10 CBJ 1:1 Marčenko (Sillinger, Gudbranson)
37:33 CBJ 2 Christiansen, hákování
Po 2. třetině
3. třetina
49:02 TBL 2:1 Point (Hagel, Kučerov)
53:36 TBL 3:1 Hagel (Kučerov, Hedman)
57:19 TBL 4:1 Hagel (Kučerov)
Konec