Menu

Fotbal

Přípravný zápas

FC Hradec Králové – FK Dukla Praha

2:3

konec (1:0)

13.07.2022, 17:00 • Opatovice nad Labem • Tomáš Kalas (@tomascipy)

Tipsport: 1.47 4.44 5.76 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Dnešní utkání sledovalo 365 diváků. (18:56:41)
Z mé strany je to dnes již vše. Mějte krásný zbytek týdne a někdy příště se na vás z východních Čech budu těšit na počtenou!
Slunečné fotbalové odpoledne v Opatovicích je za námi a Hradec tahle porážka bude mrzet. Přitom měl všechno do 74. minuty skvěle rozjeté, soupeře do ničeho nepouštěl a směřoval před 365 diváky za výhrou. Potkal ho však kolaps a chyba Rady všechno otočila. V 76. minutě srovnal Hodek na 2:2, definitivní obrat pak přišel z rohového kopu v 84. minutě hlavou Jiřího Pirocha. V závěru se na nic již Votroci nezmohli, a tak je z toho těsná porážka 2:3.

90+1

Konec zápasu.

90+1

Po souboji na hraně šestnáctky padl na zem s výkřikem Dvořák, rozhodčí však nechává hru plynout a tohle už hosté zvládnou.

90

Nervózní atmosféra na tribunách a domácí fanoušci ženou Hradec za srovnáním. Ale času již opravdu Votrokům mnoho nezbývá.

89

Z něj ale Hradec nic nevytěžil. Dukla závěr duelu v poklidu kontroluje a nevypadá to, že by připustila alespoň remízu.

88

Dvořák se po přistrčení z pravé strany dostal do střelby, obětavý skluz Pirocha ale značí jenom roh pro domácí barvy!

87

Času na srovnání už Votrokům mnoho nezbývá, přestože nyní kombinují na útočné polovině.

87

Přesto to domácí nebalí a Doležal to zkoušel zprava na zadní tyč, poslal to však do prostoru nikoho a Dukla se zatím v poklidu brání.

86

Teď už to začíná být trochu na jednu branku. Barac vyslal další tvrdý pokus z hranice vápna, Vízek musel jít na zem a připsat si další zákrok.

84

Dukla právě vstřelila branku!
Pražané však vedou jenom o minutu později a Hradec se úplně sesypal! Rohový kop šel přímo do hloučku hráčů, kde si nejvýše naskočil JIŘÍ PIROCH a poslal jej na zadní tyč, kam se Vízek jenom smutně ohlédnul – 2:3!

83

Barac mohl tenhle duel zlomit na stranu Dukly! Z levé strany vykouzlil střílený centr, který téměř Vízkovi zapadl pod břevno a domácí gólman se musel hodně ohánět, aby vyrazil alespoň na roh!

82

Přestože domácí již míč ztratili, dostanou znovu možnost rozehrát. Rozhodčí se totiž vrátil k faulu u vápna domácích.

80

Vízek šel na odkop z první, ale poslal ho hned do tůjí za střídačky. Černobílým hra hodně upadla.

79

Piroch si odstavil tělem Dvořáka a vybojoval pro Duklu vhazování. Hosté jsou v prostřídané sestavě živější a působí Votrokům větší problémy.

78

Není divu, že jsou tak diváci na tribuně rázem nespokojeni. I tak se do toho ale Hradec opřel a znovu se usídlil před brankou Dukly, nedokázal se ale dostat do zakončení.

76

Dukla právě vstřelila branku!
Hradci se během dvou minut dvoubrankové vedení absolutně rozpadlo! Po pravé straně postupoval Hrubeš a před dotírajícím obráncem stihl ještě odcentrovat. Navíc přímo na hlavu JAKUBA HODKA, kterého si nepokryla obrana a hostující útočník si již poradil – 2:2!

74

Dukla právě vstřelila branku!
Dukla se dostává na startu poslední čtvrthodiny zpět do zápasu a děkovat za to může Radovi. A to doslova. Jakub Rada měl ve vápně míč na noze a mohl vybrat řešení situace, vybral přitom to nejhorší. Vracel za sebe na Vízka, ale přiliš slabě a dal možnost MARKU ČERVENKOVI zakončit. Ten opředl své zakončení o zadní tyč a máme tu ještě drama – 2:1!

72

Vízek předvedl další parádní zákrok! Buchvaldek se po rychlém ťukesu dostal k odraženému míči a pouštěl jej na branku z bezprostřední blízkosti, domácí brankář šel včas na zem a vytáhl reflexivní zákrok rukou!

71

Střídání v týmu FK Dukla Praha:
ze hřiště odchází Šebrle, přichází Konan.
ze hřiště odchází Kim, přichází Hodek.
ze hřiště odchází Uhlíř, přichází Hrubeš.

70

Zbývá nám odehrát posledních dvacet minut, Dukla chystá rovnou čtyřstřídání, čímž tak kompletně do hry pošle svoji lavičku.

69

Rybička reklamoval hru rukou před Součkem, pomezní rozhodčí ale situaci viděl a ihned signalizuje, že nechává hru pokračovat.

67

Domácí posléze roh ubránili, těsně před odkopem je na programu ještě jedna občerstvovací pauza. Slunce již zalezlo za mraky a fouká příjemný vítr, početná návštěva si tak na nepřízeň počasí nemůže vůbec stěžovat.

66

Buchvaldek zkusil přejít přes Klímu, což nevyšlo, zajímavější akci však měl na starosti Souček. Odražený míč si navedl na střelu a pálil k bližší tyči, Vízek musel vytáhnout na roh!

65

Hradec i nadále kontroluje vývoj zápasu a pomaličku začíná směřovat za další výhrou. Dukla sice prostřídala, směrem dopředu ale již tak nebezpečná není.

63

Hradec Králové právě vstřelil branku!
K penaltě se postavil JAKUB RADA a povzbuzován z opatovické tribuny bez potíží proměnil. Čtvrtečka skákal na opačnou stranu, Radovi pak stačilo placírkou umístit míč k protější tyči – 2:0!

62

Piroch byl pozdě v souboji s Firbacherem, fauloval jej a navíc ve vápně. Rozhodčí Starý nařizuje okamžitě penaltu!

61

Střídání v týmu FK Dukla Praha:
ze hřiště odchází Kozel, přichází Buchvaldek.
ze hřiště odchází Souček, přichází Ullman.
ze hřiště odchází Matějka, přichází Červenka.

61

Pražané přehráli snadno pravou stranu hradecké obrany, vážněji však nezahrozili. Navíc budou střídat.

59

Jurčenko předvedl skvělou práci na pravém křídle a otevřel se mu prostor pro střílenou přihrávku před branku, kde zůstal viset Rybička. Prudký míč ale domácí plejer neusměrnil do prázdné kasy, místo toho zakončil těsně nad břevno!

58

Sérii osobních soubojů zavřel Ševčík důrazným došlápnutím Kima, z čehož pramení odpískání dalšího faulu domácím barvám. Nápor Votroků z prvních minut je pryč, nyní se hraje hodně vyrovnaný fotbal.

56

Rychlý brejk Hradce na levém křídle přibrzdil Ševčík a následně zkoušel přetahovat centr na zadní tyč pro naskakujícího Rybičku, slabé zakončení však získal do rukavic Čtvrtečka.

55

Rada dal z hloubi pole daleký míč na Dvořáka, který se nabízel ve vápně, skvěle se ale vrátil Souček a čistým způsobem domácího útočníka od míče odpravil.

54

Domácí si zprvu klidnou rozehrávku poměrně dost zkomplikovali, nakonec to ale vyřešili ke spokojenosti všech a mohou nadále pokračovat v kombinaci na vlastní polovině.

53

Jurčenko v těžké pozici hrál za sebe na Dvořáka, který si chtěl pustit míč za obránce, ale v následném osobním souboji neuspěl.

52

Souček zastavil faulem na levé straně kombinujícího Jurčenka, snadný a taktický faul, který pomohl Dukle srovnat se v obraně.

51

Kim se na pravé straně trhnul od obránce za míčem a chvíli to vypadalo na nadějnou šanci, ve finální fázi si ale balon ukopl až za brankovou čáru a Vízek bude mít výkop.

50

Dukla je v prvních minutách druhé půle pod tlakem a Hradec mohl jít na dvě branky náskoku! Po rychlém ťukesu ve vápně zakončoval zblízka Rada, míč ale pustil jenom do rukavic brankáře Čtvrtečky!

48

Tlak Votroků na startu druhé půle pokračuje, Doležal poslal zprava prudký centr na Rybičku do vápna, ten z první ale hlavičkoval jenom do obránce před sebou.

47

Druhou půli zahájil Hradec úprkem vpřed a nadějnou brejkovou situací, která ale vyjma pár zmatků ve vápně Dukly nic nepřinesla.

46

Do druhého poločasu vstoupil Hradec s fakticky novou sestavou, na straně Dukly neproběhlo žádné střídání.

46

Začal druhý poločas.
Rozehrávka faulu již nic nepřinesla, a tak jdou do kabin hradečtí hráči s jednobrankovým vedením. Zápas za krásného počasí a pěkné kulisy nabídl vyrovnaný souboj, ve kterém měl mírně navrch Hradec. Přesto se však dlouho na zásadnější šance čekalo a gólové mlčení prolomil ve 42. minutě až přesným zakončením hlavou Daniel Vašulín. Do druhého poločasu vstoupí zcela odlišná hradecká jedenáctka, zatímco hosté tak výraznou proměnu neplánují.

45+1

První poločas skončil.

45

Jsme již v poslední minutě poločasu, otázkou je, zda něco rozhodčí Starý bude vůbec nastavovat. Hradec pokračuje v kombinaci na útočné půli a Dukla se do ničeho příliš nedostává.

44

Prekop měl v poli hodně prostoru, zpracoval si míč a Vlkanova vyzval napravo rozběhnutého Kodeše, jehož střela z první však skončila jenom na parkovišti nedaleko od hasičské zbrojnice.

42

Hradec Králové právě vstřelil branku!
Tři minuty před koncem poločasu jde Hradec do vedení! Hájek si na levé straně počkal na vhodný moment pro centrovaný balon. Ten přišel a vzduchem letěl centr křížem na zadní tyč pro DANIELA VAŠULÍNA. Toho ve vzduchu obránce už neuhlídal a zakončení hlavičkou o zem bylo pro Čtvrtečku neřešitelné – 1:0!

41

Dukle vyšla rychlá kombinace po terénu k Moulisovi, který se otočil velmi rychle a nahrával před branku, do míče ale vstoupil Reichl a sebral jej do rukavic.

40

Moulis se při otočce rozmáchl a uštědřil Harazimovi loket kamsi nad ucho. Proto je signalizován faul a pro Hradec se nabízí další zajímavý trestňák.

39

Černobílí zaváhali v rozehrávce a hned to mohl trestat Kozel, jeho pokus po zemi z nějakých 15 metrů ale šel doprostřed branky a Reichl to neměl vůbec těžké.

37

Smrž spíše z nouze odkopával míč za sebe do otevřeného prostoru, kam musel jít pražský gólman, nechtěl-li pustit Vašulína do další akce. Rozhodně však mohl s míčem naložit lépe, takto ho odevzdal do zámezí.

36

Na konci prvního poločasu se „překvapivě“ začíná trochu tvrdit muzika. Série soubojů na středu pole, do toho impulzivní trenér Rada a hned z toho byla hádka mezi oběma trenéry. Jedno je jisté, Dukla bude rozehrávat faul.

35

Zase to Votroci zkusili vzduchem a vysloužili si od fanoušků potlesk. Harazim centroval na Vašulína, který si naskakoval do vzduchu, před ním ale byl dříve nahoře Čtvrtečka a situaci pro Duklu zachránil.

34

Přestože jej pak Hradečtí rozehrávali nakrátko, žádná významná šance z toho nevzešla. Čtvrtečka tak bez problémů provede odkop od své branky.

33

Ten šel pro Smrže na zadní tyč, do míče vstoupil včas Moulis a odpravil jej na rohový kop.

33

Čtvrtečka zrychlil hru rozehrávkou u vlastní branky nakrátko, mělo to však opačný efekt. Vašulín rychle míč získal, byl záhy faulován a domácí mají nadějný přímák.

31

Barac vylétl z druhé vlny náběhů na pravém křídle a dostal se napříč hřištěm skoro až k praporku, nahrávka na něj však přišla v době ofsajdu, tudíž další útočná snaha Dukly nijak nevyznívá.

30

Nepřesná rozehrávka nabídla Dukle rychlý protiútok, který na pravém křídle táhnul Moulis. Jeho následný přetažený centr na zadní tyč ale neměl valného úspěchu, ba skoro žádný.

28

Vašulín vytlačil Pirocha s míčem skoro až k jeho brance, až musel hostující obránce volit prudký nákop přes obranu Hradce. Ale k úspěchu to nevedlo, ba naopak.

26

Vašulín sváděl těžký souboj o míč se Součkem, nakonec z toho vybojoval alespoň pro Hradec vhazování. To sice Votroci rychle rozehráli, žádné ohrožení branky z toho ale nebylo.

23

Po další ztrátě hostí ve středu pole to zkoušeli Hradečtí nákopem na Vašulína, bylo to však příliš prudké a těsně předtím, než se bude hrát dále, tu máme občerstvovací pauzu.

22

Rychlá kombinace na pravé straně přinesla nadějnou přihrávku Harazima na Vašulína do vápna, včas se ale vrátil Souček a bez potíží zablokoval míč alespoň za postranní čáru.

21

Rozehrávka šla na Pirocha, který byl sevřen mezi obránci na malém vápně. Došlo však k bolestivému střetu a Dukla by si ráda žádala penaltu, ale rozhodčí Starý tuto variantu odmítá.

20

Závažnější faul však přišel později. Ševčík naremploval na levé straně jednoho z Dukláků, bylo to zhruba metr před vápnem a Pražané mají hodně zajímavý přímák.

19

Kim měl rychlý pohyb, snadno obelstil pomalejšího Smrže, který musel po něm sahat rukama. Tady už se dalo žlutit, zatím to končí u výstrahy.

18

Moulis vstoupil do souboje na středu pozdě, Kodešovi došlápl nohu a hned se ozvali fanoušci domácích, stojící za střídačkou Votroků. Rozhodčí správně signalizoval faul, Hradec se může zkonsolidovat.

17

Kozel byl přímo před střídačkou Dukly lehce přidržen v rozběhnutém útoku, rozhodčí Starý sice prvně nechal výhodu, ta ale nevedla k ničemu, proto se vrátil k již zmíněnému přestupku.

15

I domácí se ale při rozehrávce dostali sami pod tlak a museli improvizovat. Dukle se však nepovedlo z nastalé situace nic vytěžit.

14

Východočechům toho dopředu příliš mnoho nestačilo. Přesné dvě nahrávky vzduchem a rázem šel Vašulín proti míči na levém křídle. Rychlejší byl však Čtvrtečka a odkopl míč do zámezí.

13

Další ze série rozehrávek hostujícím brankářem Dukle nevyšla. Na vysoký míč si nenaskočil ani jeden ze žlutočervených, a tak bude Hradec znovu vhazovat.

12

Šebrle se na zhruba 20 metrech od branky Reichla otočil a střílel, opět však zamířil vysoko nad a ani tentokrát to nebylo pro domácího brankáře příliš složité.

10

Čtvrtečka dostal přihrávku hodně pod tlakem a musel improvizovat, proto zvolil snadný odkop kamsi do zámezí. Presink Votroků dělá hostům problémy, ti se dostávají přes střed hřiště poměrně těžko.

9

Hradec se snažil kombinovat po pravé straně, to sice nevyšlo, přesto se dostal k vhazování. Po prvních minutách, kdy byli živější hosté, se vývoj duelu pomalu začíná obracet.

8

Rychlá rozehrávka rohového kopu eskalovala v šanci pro Čecha, který dostal příležitost zakončit hlavou u bližší tyče. Osamocen ale míjí tyč Čtvrtečkovy branky!

7

Matějka vyhrál důležitý vzdušný souboj na středu pole a prodloužil za sebe na rozběhnutého Moulise, který pádil do otevřené obrany. Zakončení se mu ale vůbec nepovedlo, přepálil i síť za hradeckou brankou.

6

Další dlouhý nákop z dílny hostujícího brankáře, Moulis jej vzal hlavou, ale nedokázal si jej zpracovat. Hradec tak bude před velmi sympaticky naplněnou tribunou vhazovat.

5

Čtvrtečka měl hodně prostoru na kombinaci, nakonec poslal míč napravo k Babacovi. Přes dvě přihrávky se poté dostali Pražané až před vápno, ale Šebrlemu se finální centr hodně nepovedl.

4

Rozehrávku na bližší tyč snadno sebral Vlkanova a z otočky poslal míč podél lajny na Prekopa, sražená přihrávka končí v zámezí.

3

Ševčík se natlačil před pronikajícího Matějku na pravé straně a předběhl ho. Jenže také balon zahrál, nestihl jej už předat, a tak je z toho rohový kop.

2

Posléze Hradečtí přežili i další výpad hostí, tentokrát po levé straně. Získaný míč dostal na svoje kopačky Hájek a táhl hru středem pole, nedokázal však již nikomu dalšímu nahrát.

2

Dukla se na to konto posléze propracovala až na hranici vápna, odkud přišla nebezpečná střela Šeberleho, Reichl musel jít na zem a připsat si první zákrok duelu.

1

Hned stáhli hru k brankáři a Čtvrtečka odkopával napravo na Barace, tomu se však míč pod nohy zamotal a Prekop chtěl podniknout kontr, ale skončilo to nepřesnou přihrávkou.

1

Duel v Opatovicích začíná, první výkop mají na starosti Pražané.

1

Utkání právě začalo.

-1

Ještě proběhne tradiční focení obou celků před zápasem, poté již můžeme dnešní přípravný duel odstartovat.

-9

Krásné odpoledne z Opatovic nad Labem! Nedaleko od tepelné elektrárny se za pár minut rozehraje přátelák a kulisa bude více než důstojná. V Opatovicích svítí slunce a lehce fouká, na fotbal parádní počasí. Hlavní tribunka je zaplněna, mnoho lidí navíc stojí klasicky okolo klandru.

-9

Úvodní sestavy:

FC Hradec Králové: Reichl – Smrž, Vlkanova, Hájek, Prekop, Klíma, Vašulín, Ševčík, Harazim, Kodeš, Čech
Náhradníci: Vízek – Kučera, Rybička, Novotný, Dvořák, Firbacher, Rada, Kutík, Jurčenko, Doležal
Trenér: Miroslav Koubek

FK Dukla Praha: Čtvrtečka – Uhlíř, Piroch, Peterka, Moulis, Šebrle, Kim, Souček, Matějka, Kozel, Barac
Náhradníci: Šťovíček – Červenka, Matoušek, Ullman, Hrubeš, Hodek, Konan
Trenér: Petr Rada

Rozhodčí: Starý – Arnošt, Slavíček.
FC Hradec Králové

Fotbalisté Hradce by chtěli navázat na úspěšnou nováčkovskou sezónu ve FORTUNA:LIZE, v níž obsadili skvělé šesté místo. Už ale nebudou mít k dispozici opory defenzivy Jana Mejdra či Jana Krále, kteří přestoupili do Sparty, respektive belgického Eupenu. V přípravě Votroci zatím válí. Nejprve vyhráli turnaj v Benátkách, v jehož rámci přehráli 5:1 Příbram a 4:1 Liberec. Poté porazili 3:1 druholigový Varnsdorf a nakonec 2:1 béčko pražské Sparty.
FK Dukla Praha

Dukla se chce po loňském devátém místě v tabulce F:NL jednoznačně posunout nahoru. Pomoci by k tomu měl i protřelý kouč Petr Rada, jenž na Julisce strávil nejlepší část hráčské kariéry. Z nových tváří v kádru pak stojí za zmínku brankář Jan Čtvrtečka, který přišel na hostování ze Sparty, z Vlašimi pak dorazil zkušený obránce Václav Svoboda. V přípravě se Dukla utkala nejprve se třemi prvoligisty. Spartě podlehla 1:2, Českým Budějovicím 1:3. Pak už alespoň remizovala 1:1 s Libercem. Naposledy se Pražané představili proti druholigové Chrudimi. Tu přehráli jasně 4:0.
Vítám tu všechny fotbalové příznivce! Příprava na nový ligový ročník pokračuje také ve středu. Prvoligový Hradec Králové vyzve účastníka F:NL Duklu Praha. Východočeši v přípravném období zatím jen vítězí, uvidíme, zda na své výsledky naváží i proti celku z Julisky.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

FC Hradec Králové – FK Dukla Praha

2:3

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 42. Vašulín, 63. Rada (pen.) – 74. Červenka, 76. Hodek, 84. Piroch

FC Hradec Králové: Reichl (46. Vízek) – Smrž (46. Kučera), Vlkanova (46. Rybička), Hájek (46. Novotný), Prekop (46. Dvořák), Klíma, Vašulín (46. Firbacher), Ševčík (46. Rada), Harazim (46. Kutík), Kodeš (46. Jurčenko), Čech (46. Doležal)
Trenér: Miroslav Koubek

FK Dukla Praha: Čtvrtečka – Uhlíř (71. Hrubeš), Piroch, Peterka, Moulis, Šebrle (71. Konan), Kim (71. Hodek), Souček (61. Ullman), Matějka (61. Červenka), Kozel (61. Buchvaldek), Barac
Náhradníci: Šťovíček – Matoušek

Trenér: Petr Rada

Rozhodčí: Starý – Arnošt, Slavíček

Diváci: 365