Menu

Hokej

DHL Extraliga juniorů - o účast v play-off

HC Kometa Brno – HC Dukla Jihlava

5:3

konec (1:2, 0:1, 4:0)

17.03.2022, 16:30 • Winning Group Arena • Skupina C • Milan Huppert

54:22

Už v momentě, kdy hrála Jihlava ve čtyřech, dochází k vyloučení domácího hokejisty. Nesim Harmim se v útočném pásmu provinil proti pravidlům krosčekem.

52:59

Po zákroku gólmana Puldy a přerušení hry rozhodčími došlo k bitce mezi Lukášem Číhalem a Matějem Bělohlavem. Jako první složil protihráče k ledu hostující bek, to ovšem nic nemění na faktu, že oba hokejisté dostali trest na pět minut + do konce utkání, Číhal ještě ke všemu dvě za hrubost. Menší dvouminutové tresty pak ještě vyfasovali z domácích řad Erik Meluzín a z hostujících Michael Bačkovský. Kometa tak bude hrát přesilovku pěti proti třem.

51:58

Jihlavským ještě více komplikuje situaci Patrik Zeman. Poté, co se právě tento obránce dotkl kotouče, tak rozhodčí přerušili hru a vyloučili ho za sekání.

49:13

Tak že by přece jen šance pro Jihlavu? Krátce po pátém vstřeleném gólu domácích je na trestnou lavici poslán brněnský útočník Sebastian Bartes za podrážení.

49:03

Kometa právě vstřelila branku!
Kometa přidává do sbírky pátý kousek, tohle už se Jihlavě bude těžko dohánět! JAKUB MALÝ si najel do levého kruhu, odkud vyprodukoval tvrdou ránu příklepem na zadní tyč, puku pomohla do sítě levá část brankové konstrukce. Pulda byl bez šance. Asistence: Eduard Šalé a Erik Meluzín.

44:15

Kometa právě vstřelila branku!
Fantastický obrat dokonán! Malý zkontroloval situaci a zprava nahrál před prázdnou bránou ERIKU MELUZÍNOVI, jenž v pádu nasměroval touš do odkryté části brány a zkompletoval hattrick! Asistence: Jakub Malý a Patrik Fajmon.

42:42

Kometa právě vstřelila branku!
Vyrovnáno! Šalé s hlavou nahoře nabil do pravého kruhu ERIKU MELUZÍNOVI, který ani vteřinu neváhal a prudkou ránou propálil bezmocného Puldu. Asistence: Eduard Šalé.

42:01

Další početní převaha pro domácí, dočkáme se vyrovnání? V útočném pásmu fauloval Marek Melenovský, podrážení na Fajmona je bezesporu z kategorie zbytečných.

41:04

Kometa právě vstřelila branku!
Přesilovka využita, Kometa je na dostřel! Po střele Fajmona se strhla velká bitva o puk v brankovišti. Vítězně z ní vzešel ERIK MELUZÍN, i vkleče zvládl kotouč forhendem došťourat za brankovou čáru! Asistence: Eduard Šalé a Patrik Fajmon.

40:43

Domácí začali aktivněji a odměnou jim je přesilová hra. Menší dvouminutový trest inkasoval Štěpán Šabatka, jen za cenu hákování zastavil Šalého.

39:48

Gól do šatny byl blízko! Jakub Malý vzal v přečíslení dvou na jednoho zodpovědnost na sebe. Střelu na vyrážečku Pulda vyrazil pouze k Eduardovi Šalému, jemuž dorážka nesedla, kotouč pomalinku doklouzal do pravé tyče! Bránu pak z původního postavení vyrazil obránce.

38:25

Skvělý Michael Schnattinger! Bleskově zpozoroval, že se od brusle obránce puk odrazil k Nevšímalovi, ve skluzu k pravé tyčce zabránil protihráči ve skórování pravým betonem!

37:44

Za přestupek podrážení je vyloučen Sebastian Bartes. S výrokem rozhodčích evidentně není srozuměn, ale už s ním nic nenadělá, pokorně musel odjet na trestnou lavici.

31:27

Jen co domácí zvládli ubránit oslabení, vyzkouší si přesilovku. Hosté špatně střídali, v jednu chvíli hráli v šesti. Týmový trest odpyká Bačkovský.

29:23

Honbu za snížením domácím komplikuje Patrik Fajmon. Pod tlakem si neporadil ideálně, puk vyhodil mimo hrací plochu. Dostává dvě minuty za zdržování hry.

28:46

Rozehrávku Patrika Fajmona vystihl Marek Melenovský. Tváří v tvář Schnattingerovi pálil z první, gólman včas srazil betony k sobě.

25:39

Dukla právě vstřelila branku!
Domácí defenziva nezvládla odklidit puk do bezpečí a soupeř trestal! Jmenovitě JONÁŠ JUNGWIRTH, který se nezalekl bekhendového zakončení a Schnattingera propálil mezi betony. Bez asistence.

21:52

Josef Vyvial je následně vyloučen na dvě minuty. Jihlavský útočník obtěžoval protihráče příliš dlouho, muži v pruhovaném jej vyloučili za hákování.

19:24

Třetí gól Jihlavy měl na holi Adam Sojka. Před Schnattingerem vyplaval úplně volný, jenže zakončení nezvládl, forhendem vypálil příliš vysoko.

17:39

Dukla právě vstřelila branku!
Vyrovnaný stav dlouho nevydržel! Protiútok Dukly skončil u kapitána JOSEFA VYVIALA, jenž překvapil Schnattingera svižnou střelou na vyrážečku. Jihlava je zase o krok napřed! Asistence: Marek Melenovský a Michal Kerber.

15:57

Kometa právě vstřelila branku!
Máme vyrovnáno! EDUARD ŠALÉ opět ukázal, co v něm vězí. V levém kruhu si kličkou směrem od brány připravil prostor ke střele kolem Číhala, načež vyprodukoval křižnou ránu těsně nad ledem, kterou dokonale zaskočil Puldu, gólman se ani nepokusil levým betonem puk zastavit. Asistence: Martin Pigl a Jakub Malý.

10:30

Dlouhou pasáž bez přerušení hry utnul až faul domácího hokejisty. Na dvě minuty si za hákování odjel odpočinout obránce Jan Holemý.

05:50

Brankou nekončí ani přečíslení dvou proti jednomu. Jaroslav Řehák pěknou žabičkou vybídl ke skórování Jakuba Malého, domácí kapitán trefil z bezprostřední blízkosti výstroj brankáře.

02:44

První přesilovou hru si zahraje domácí Kometa. Menší dvouminutový trest vyfasoval Lukáš Číhal, před vlastní bránou se provinil nedovoleným bráněním.

02:09

Dukla právě vstřelila branku!
Nedáš, dostaneš! Domácí trefili tyčku, hosté skórují. Na modré dostal příliš mnoho volného prostoru MICHAL KERBER, za ránou k levé tyčce Schnattinger natahoval lapačku marně. Asistence: Jonáš Jungwirth.

01:44

Hokejisty v bílých dresech dělily od gólu jen centimetry! Jmenovitě Erika Meluzína, který si nachystal puk v pravém kruhu, aby následně vypálil do bližší tyčky.

HC Kometa Brno – HC Dukla Jihlava

5:3

konec (1:2, 0:1, 4:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 16. Šalé (Pigl, Malý), 42. Meluzín (Šalé, Fajmon), 43. Meluzín (Šalé), 45. Meluzín (Malý, Fajmon), 50. Malý (Šalé, Meluzín) – 3. Kerber (Jungwirth), 18. Vyvial (Melenovský, Kerber), 26. Jungwirth

HC Kometa Brno: Schnattinger (Petržílka) – Řehák, Fajmon, Holemý (A), Ulbricht, Svoboda, Němec – Horký, Bartes (A), Hrnčíř, Šalé, Meluzín, Bělohlav, Malý (C), Pigl, Rakus, Boltvan, Harmim.
Trenér: Jan Zachrla

HC Dukla Jihlava: Pulda (Maláč) – Kerber, Sapík (A), Zeman, Šabatka, Číhal – Báťa, Melenovský, Bačkovský, Straka, Zdarsa, Vyvial (C), Jungwirth, Pavelec, Rauš, Nevšímal, Sojka.
Trenér: Michal Broš

Rozhodčí: Kohoutek, Maršálek – Kráľ, Viskot

Diváci: 131

Průběh zápasu
1. třetina
02:09 JIH 0:1 Kerber (Jungwirth)
02:44 JIH 2 Číhal, nedovolené bránění
10:30 KOM 2 Holemý, hákování
15:57 KOM 1:1 Šalé (Pigl, Malý)
17:39 JIH 1:2 Vyvial (Melenovský, Kerber)
Po 1. třetině
2. třetina
21:52 JIH 2 Vyvial, hákování
25:39 JIH 1:3 Jungwirth
29:23 KOM 2 Fajmon, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu
31:27 JIH 2 HL příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Bačkovský
37:44 KOM 2 Bartes, podrážení
Po 2. třetině
3. třetina
40:43 JIH 2 Šabatka, hákování
41:04 KOM 2:3 Meluzín (Šalé, Fajmon)
42:01 JIH 2 Jungwirth, podrážení
42:42 KOM 3:3 Meluzín (Šalé)
44:15 KOM 4:3 Meluzín (Malý, Fajmon)
49:03 KOM 5:3 Malý (Šalé, Meluzín)
49:13 KOM 2 Bartes, podrážení
51:58 JIH 2 Zeman, sekání
52:59 KOM 5+20 OK Bělohlav, bitka+bitka
JIH 5+20 OK+2 Číhal, bitka+bitka+hrubost
KOM 2 Meluzín, hrubost
JIH 2 Bačkovský, hrubost
54:22 KOM 2 Harmim, krosček
Konec