Menu

Hokej

DHL Extraliga juniorů - o účast v play-off

HC Kometa Brno – HC Dukla Jihlava

5:3

konec (1:2, 0:1, 4:0)

17.03.2022, 16:30 • Winning Group Arena • Skupina C • Milan Huppert

Junioři brněnské Komety předvedli ve třetí třetině parádní obrat, díky němuž udrželi šance na postup do vyřazovací části. Hlavní postavou závěrečné dvacetiminutovky byl bezesporu Erik Meluzín, jenž během tří minut zkompletoval hattrick a domácí byli rázem o krok napřed. Ve zbývajícím průběhu přidali svěřenci kouče Zachrly ještě jeden gól, na konečných 5:3 upravil v 50. minutě tvrdou ránou kapitán Jakub Malý. (18:37:11)

Konec zápasu.

59:36

Možná poslední útok Jihlavy měl na svědomí Josef Vyvial. Mezi kruhy našel najetého spoluhráče Davida Straku, který gól nevstřelil, napálil bránícího Němce.

59:11

Dobrou práci odvedl forčekující Adam Boltvan. Za bránou soupeře dohrál Štěpánu Šabatkovi, který pod tlakem voli jen oblouček do střední třetiny.

58:40

Patrik Fajmon si dal s rozehrávkou hodně načas. Za vlastní bránou počkal na vystřídání formací, načež po pravém mantinelu rozjel Martina Pigla.

58:06

Zakázané uvolnění vrátilo hru před Pavla Puldu. Jakub Malý vyhrál buly na Patrika Fajmona, lehce tečované nahození Šalém zastavil Pulda pravým betonem.

57:49

Otočku zpoza brány a zasunutí kotouče k pravé tyči zkusil František Němec. K úspěchu moc nechybělo, na poslední chvíli do střely vložil pravou brusli Sapík.

57:23

Avšak svěřenci kouče Zachrly hrají velmi svědomitě a konkurenta do vlastní obranné třetiny nepouští. Patrik Fajmon čistým hitem vystavil stopku Zemanovi.

56:35

Domácí hrají v plném počtu. Další důležitý kok k vítězství, od kterého Komety dělí necelé čtyři minuty. Uvidíme, jestli náhodou Jihlava ještě nezkusí powerplay.

56:21

Markovi Melenovskému vůbec nevyšla rána od pravého mantinelu. Kus černé gumy letěl hodně dlouho, Schnattingerovi nedělalo větší problémy ho schovat ve výstroji.

55:55

Eduard Šalé znovu ukázal, že chytat ho není vůbec jednoduché. Ujel oběma obráncům a za jihlavskou svatyní pošetřil cenné vteřinky.

55:09

Hosté v plném počtu a startuje jejich přesilová hra. Z velkého úhlu pokusil štěstí Jan Nevšímal, domácí gólman zaváhání nepřipustil.

54:47

Hokejisté Komety jsou pod tlakem. Z vrcholku pravého kruhu pálil David Straka, křižnou ránu vyrazil Michael Schnattinger koncem vyrážečky.

54:22

Už v momentě, kdy hrála Jihlava ve čtyřech, dochází k vyloučení domácího hokejisty. Nesim Harmim se v útočném pásmu provinil proti pravidlům krosčekem.

53:57

Příliš vysoko mířil rovněž Adam Boltvan. Dobře si sice připravil kotouč na střelu, určitě i viděl volné místečko v levém horním rohu, ale puk nasměroval mimo tři tyče.

53:30

Do pravého kruhu sjel Eduard Šalé. Dlouho neváhal a pálil z první, forhendem zvedl kus černé gumy příliš vysoko.

52:59

Po zákroku gólmana Puldy a přerušení hry rozhodčími došlo k bitce mezi Lukášem Číhalem a Matějem Bělohlavem. Jako první složil protihráče k ledu hostující bek, to ovšem nic nemění na faktu, že oba hokejisté dostali trest na pět minut + do konce utkání, Číhal ještě ke všemu dvě za hrubost. Menší dvouminutové tresty pak ještě vyfasovali z domácích řad Erik Meluzín a z hostujících Michael Bačkovský. Kometa tak bude hrát přesilovku pěti proti třem.

52:26

Hokejisté v bílých dresech dlouho v útočné třetině nepobyli. Čitelnou nahrávku Šalého přečetl Štěpán Šabatka, v poklidu vyhodil po mantinelu.

51:58

Jihlavským ještě více komplikuje situaci Patrik Zeman. Poté, co se právě tento obránce dotkl kotouče, tak rozhodčí přerušili hru a vyloučili ho za sekání.

51:20

Vyloučený Sebastian Bartes je zpět na ledové ploše. Zkusil počkat za obranou na dlouhou nahrávku, tu zachytil do rukavice vracející se Matyáš Sapík.

50:53

Hosté získali útočné pásmo, ale jen na pár vteřin. Ránu Michala Kerbera od modré zblokoval Patrik Fajmon, Kometu následně osvobodil František Němec.

50:23

Erik Meluzín usiloval o pátý kanadský bod v utkání. V přečíslení ovšem volil žabičku na brusle Jakuba Malého, ten náročné zpracování nezvládl.

49:13

Tak že by přece jen šance pro Jihlavu? Krátce po pátém vstřeleném gólu domácích je na trestnou lavici poslán brněnský útočník Sebastian Bartes za podrážení.

49:03

Kometa právě vstřelila branku!
Kometa přidává do sbírky pátý kousek, tohle už se Jihlavě bude těžko dohánět! JAKUB MALÝ si najel do levého kruhu, odkud vyprodukoval tvrdou ránu příklepem na zadní tyč, puku pomohla do sítě levá část brankové konstrukce. Pulda byl bez šance. Asistence: Eduard Šalé a Erik Meluzín.

48:26

Individuální akce Jakuba Malého skončila až za bránou soupeř. Odtud zkusil před nahrát Eduardovi Šalému, který si vylámal zuby na Puldovi.

47:50

S problémy, ale přece Matyáš Sapík dostal hrací předmět z obranného pásma. Martin Pigl zabojoval, ale touš zastavil až mimo útočné pásmo.

47:23

Za vyrovnáním se hnal Šimon Báťa. Vyzkoušel proskočení mezi dvěma protihráči, kterému nevyšlo, kus černé gumy pro sebe uzmul Denis Svoboda.

46:38

Patriku Fajmonovi odvážná rozehrávka vyšla, mezi dvěma protihráči našel osamoceného Hrnčíře. Ten si věřil na kličku proti Zemanovi, ta mu ovšem nevyšla.

46:03

Přečíslení dvou na jednoho řešil Sebastian Bartes ránou z levého kruhu na zadní tyč. Pavel Pulda s touto variantou počítal a hrací předmět skryl do lapačky.

45:49

Zakázané uvolnění vrací hru před gólmana Jihlavy. Přes všechny čáry vyhodil Mchal Kerber a Jan Holemý bez větších problémů udržel na zádech Řeháka.

45:17

Tlak domácích neutichá. Výbornou práci odvedl Eduard Šalé, jenž v obležení dvou protihráčů nahrál mezi kruhy Malému, ten z první napálil gólmana do betonu.

44:46

Domácí znovu vybojovali útočné pásmo. Od levého mantinelu střílel obránce Patrik Fajmon, křižné zakončení Pulda odrazil vyrážečkou.

44:15

Kometa právě vstřelila branku!
Fantastický obrat dokonán! Malý zkontroloval situaci a zprava nahrál před prázdnou bránou ERIKU MELUZÍNOVI, jenž v pádu nasměroval touš do odkryté části brány a zkompletoval hattrick! Asistence: Jakub Malý a Patrik Fajmon.

43:23

Rozhodčí odpískali zakázané uvolnění, přestože to vypadalo, že Eduard Šalé má k puku nejblíže. Pochybení si uvědomili, buly proběhne ve středovém kruhu.

42:42

Kometa právě vstřelila branku!
Vyrovnáno! Šalé s hlavou nahoře nabil do pravého kruhu ERIKU MELUZÍNOVI, který ani vteřinu neváhal a prudkou ránou propálil bezmocného Puldu. Asistence: Eduard Šalé.

42:01

Další početní převaha pro domácí, dočkáme se vyrovnání? V útočném pásmu fauloval Marek Melenovský, podrážení na Fajmona je bezesporu z kategorie zbytečných.

41:36

Odpovědět chtěl Patrik Zeman. Od levého mantinelu střílel zápěstí na přední tyč a Michale Schnattinger měl co dělat, kotouč zpacifikoval až nadvakrát.

41:04

Kometa právě vstřelila branku!
Přesilovka využita, Kometa je na dostřel! Po střele Fajmona se strhla velká bitva o puk v brankovišti. Vítězně z ní vzešel ERIK MELUZÍN, i vkleče zvládl kotouč forhendem došťourat za brankovou čáru! Asistence: Eduard Šalé a Patrik Fajmon.

40:43

Domácí začali aktivněji a odměnou jim je přesilová hra. Menší dvouminutový trest inkasoval Štěpán Šabatka, jen za cenu hákování zastavil Šalého.

40:10

Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Lze očekávat, že Kometa vrhne všechny síly do ofenzivy, stále usiluje o postup do play-off a potřebuje nejlépe všechny tři body.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 18:00.
Také druhá třetina vyšla lépe Jihlavě, která půjde do závěrečné dvacetiminutovky s dvoubrankovým vedením v zádech. Náskok navýšil Jonáš Jungwirth, jenž využil zmatků v domácí defenzivě a puk procpal Schnattingerovi mezi betony. Domácím se vzdaluje vidina postupu do play-off, ale stále před sebou mají ještě dvacet minut, během nichž se může stát cokoliv.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:48

Gól do šatny byl blízko! Jakub Malý vzal v přečíslení dvou na jednoho zodpovědnost na sebe. Střelu na vyrážečku Pulda vyrazil pouze k Eduardovi Šalému, jemuž dorážka nesedla, kotouč pomalinku doklouzal do pravé tyče! Bránu pak z původního postavení vyrazil obránce.

39:21

A další blok domácího hokejisty. Činil se Jakub Malý, jenž spadl pod nohy Josefu Vyvialovi a od jeho brusle se kotouč odrazil do ochranné sítě.

38:46

Hosté pokračují v kombinační akci. David Straka přenesl hru do levého kruhu na Daniela Pavelce, který napálil obětavě padajícího Meluzína.

38:25

Skvělý Michael Schnattinger! Bleskově zpozoroval, že se od brusle obránce puk odrazil k Nevšímalovi, ve skluzu k pravé tyčce zabránil protihráči ve skórování pravým betonem!

37:44

Za přestupek podrážení je vyloučen Sebastian Bartes. S výrokem rozhodčích evidentně není srozuměn, ale už s ním nic nenadělá, pokorně musel odjet na trestnou lavici.

37:17

Michael Schnattinger si nebyl vůbec jistý, kde má po nahození Patrika Zemana puk. Vysvobodil jej a hvizd rozhodčího, po kterém se mohl vrátit do původního postavení.

36:49

Snahu hokejistům Komety upřít nelze, ale dobře fungující jihlavská defenziva udržuje dvoubrankový náskok. Patrik Fajmon pálil příliš vysoko.

36:22

Erik Meluzín vyprodukoval prudkou střelu, což pocítil Lukáš Číhal. Ránu protihráče sice zblokoval, ale přišel přitom o své náčiní, tedy hokejku.

35:50

Zaváhání domácí obrany hosté tentokráte nepotrestali. Adam Rauš sice našel před bránou Jonáše Jungwirtha, střelec třetího jihlavského mezeru mezi betony Schnattingera nenašel.

35:19

Neuspěl ani Denis Svoboda. brněnský zadák sáhl k tvrdé ráně kousek za modrou čárou, volný prostor u levé tyče však poměrně o velký kus minul.

34:57

S nahozením Erika Meluzína od levého mantinelu neměl Pavel Pulda větší starosti. Na puk velmi dobře viděl, šel do rozkleku a schoval ho ve výstroji.

34:20

Domácím vypomohl s rozehrávkou Michael Schnattinger. Žádný z protihráčů jej neatakoval, s hlavou nahoře rozehrál po pravici na Řeháka.

33:55

Zakázané uvolnění, rozhodčí hru posouvá před Pavla Puldu. Šimon Báťa hledal Marka Melenovského, avšak rychlostní schopnosti spoluhráče přecenil.

33:34

Navrátilec z trestné lavice Michael Bačkovský okamžitě vyrazil se spoluhráčem do přečíslení. David Straka vzal zodpovědnost na sebe, na Schnattingera nevyzrál.

32:51

Jihlava se ubránila, z pod tlaku hosty vymanil Matyáš Sapík. Vyhodil přes všechny čáry, již viditleně unavená čtveřice může střídat.

32:26

Eduard Šalé kvedlal s pukem v pravém kruhu, aby u protější tyčku zkusil najít Jakuba Malého. Těsně před ním zakročil svou hokejkou jeden z obránců.

31:47

Od modré čáry si věřil Patrik Fajmon. Houf hráčů před bránou ovšem nepropálil, úspěšný blok připsal na své konto Štěpán Šabatka.

31:27

Jen co domácí zvládli ubránit oslabení, vyzkouší si přesilovku. Hosté špatně střídali, v jednu chvíli hráli v šesti. Týmový trest odpyká Bačkovský.

30:45

Přesilová hra Dukle zatím nevychází. Marně usilují o udržení černé gumy v útočné třetině, po Šalém úspěšně vyhodil i František Němec.

30:10

Utkání se přehouplo o své druhé poloviny. Jihlava překvapivě disponuje dvoubrankovým vedením, domácím se nedaří proměňovat příležitosti.

29:23

Honbu za snížením domácím komplikuje Patrik Fajmon. Pod tlakem si neporadil ideálně, puk vyhodil mimo hrací plochu. Dostává dvě minuty za zdržování hry.

28:58

Protiútok Komety neměl dlouhého trvání. Věkem ještě dorostenec hledal Robina Rakuse, pas na jeho osobu zastavil pozorný Matyáš Sapík.

28:46

Rozehrávku Patrika Fajmona vystihl Marek Melenovský. Tváří v tvář Schnattingerovi pálil z první, gólman včas srazil betony k sobě.

27:49

Ani teď se Jakubu Malému nezdařilo. Před bránou byl úplně volný, jenže mu příliš dlouho trvalo zpracování, aby mu nakonec sjel puk z čepele hole.

27:16

Brněnský kapitán Jakub Malý si sjel k modré čáře, odkud střílel do horních pater brány. Pavel Pulda zasahovat nemusel, veškerou práci za něj odvedl bránící Sapík.

26:37

Akci Komety zastavil hvozd čárového rozhodčího. Martin Pigl si neporozuměl s Robinem Rakusem. Výsledem jejich snažení byl ofsajd.

26:00

Jonáš Jungwirth chtěl ke vstřelenému gólu přidat i asistence. Po mantinelu přenesl hru na Patrika Zemana, jehož svižnou střelu zblokoval Harmim.

25:39

Dukla právě vstřelila branku!
Domácí defenziva nezvládla odklidit puk do bezpečí a soupeř trestal! Jmenovitě JONÁŠ JUNGWIRTH, který se nezalekl bekhendového zakončení a Schnattingera propálil mezi betony. Bez asistence.

25:16

Eduard Šalé si všiml padajícího obránce a žabičkou nahrával mezi kruhy Sebastianu Bartesovi, jemuž nevyšlo zpracování. Kotouč má Jihlava.

24:46

Hostující brankář zapisuje na konto další úspěšný zákrok. Hravě si poradil s nahozením od levého mantinelu, hrací předmět schoval ve výstroji.

24:12

František Němec si v pravém kruhu udělal oblouk, aby vzápětí vyzkoušel zakončení. Připravený Pulda kus černé gumy odrazil vyrážečkou nad břevno.

23:55

Hosté v plném počtu. Nejednou měl Pavel Pulda plné ruce a nohy práce s pokusy soupeře, ale stále platí, že za záda pustil jeden jediný kotouč.

23:26

S další ránou přispěchal Erik Meluzín. Od modré si sjel blíže bráně a pálil forhendem do levé šibenice, úspěšný blok zaznamenal Michal Kerber.

22:53

Individuální akce Eduarda Šalého skončila až před gólmanem. Autor dosud jediného gólu Komety si připravil puk na bekhend, touš však zvedl jen do výstroje brankáře.

22:22

Ofenzivní choutky ukázal František Němec. Od pravého mantinelu s natlačil až před bránu, leč forhendem touš přes pravý beton Puldy nepřehodil.

21:52

Josef Vyvial je následně vyloučen na dvě minuty. Jihlavský útočník obtěžoval protihráče příliš dlouho, muži v pruhovaném jej vyloučili za hákování.

21:46

Hostující kapitán Josef Vyvial se stáhl více do defenzivy, aby spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou. Sám ji ale zkazil, když nahrál Sojkovi na brusle.

21:06

Zakázané uvolnění i na druhé straně. Nesim Harmim nedokázal ani lehce tečovat vyhození Holemého, soka vzápětí udržel na zádech Matyáš Sapík.

20:34

V akci znovu Michal Kerber. Na kontě má dnes už dva kanadské body, ale nyní na třetí neútočil, pod tlakem jen vyhazoval na icing.

20:10

Druhá třetina je v plném proudu. Do útočného pásma okamžitě obdržel nahrávku Eduard Šalé, jenž zadovkou našel Malého, tomu v poslední chvíli zabránil v kvlaitním zakončení Kerber.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 17:13.
Kometa zatím nepotvrzuje roli favorita a po první třetině prohrává na domácím ledě s jihlavskou Duklou 1:2. Hosty poslal do překvapivého vedení už ve 3. minutě ránou od modré Michal Kerber. Domácí následně přepnuli na vyšší rychlostní stupeň a na sklonku 16. minuty srovnali zásluhou Eduarda Šalého. Vyrovnávací trefou jakoby se ovšem domácí nechali lehce ukolébat, což okamžitě potrestal Josef Vyvial, ten po dvou minutách vrátil těsný náskok zpět na stranu Jihlavských.

20:00

První třetina skončila.

19:43

Na druhé straně útočil na druhý úspěch v utkání Eduard Šalé. Bez větších problémů přebruslil Báťu, nicméně pak mu nevyšla bekhendová střela, Pulda proti ní včas vykopl levý beton.

19:24

Třetí gól Jihlavy měl na holi Adam Sojka. Před Schnattingerem vyplaval úplně volný, jenže zakončení nezvládl, forhendem vypálil příliš vysoko.

18:57

Hosty druhý vstřelený gól viditelně nakopl. Ještě navýšit skóre zkusil Marek Melenovský, pokusem z úhlu ovšem, podobně jako Vyvial, Schnattingera nepřekvapil.

18:29

Marně Jonáš Jungwirth ve středním pásmu usiloval o udržení kotouče. Připravil ho o něj Jan Holemý, aby následně zazmatkoval a poslal hrací předmět mimo hrací plochu.

17:50

Sebastian Bartes prováhal ideální čas k zakončení. Pavel Pulda mu výborně zmenšil střelecký úhel a pravým betonem zastavil slabé zakončení konkurenta.

17:39

Dukla právě vstřelila branku!
Vyrovnaný stav dlouho nevydržel! Protiútok Dukly skončil u kapitána JOSEFA VYVIALA, jenž překvapil Schnattingera svižnou střelou na vyrážečku. Jihlava je zase o krok napřed! Asistence: Marek Melenovský a Michal Kerber.

16:30

Kometa nemá dost, je si vědoma, že z utkání potřebuje vytěžit tři body. Znovu úřadoval Šalé spolu s Malým, po vzájemné výměně puku střílel první jmenovaný vysoko nad.

15:57

Kometa právě vstřelila branku!
Máme vyrovnáno! EDUARD ŠALÉ opět ukázal, co v něm vězí. V levém kruhu si kličkou směrem od brány připravil prostor ke střele kolem Číhala, načež vyprodukoval křižnou ránu těsně nad ledem, kterou dokonale zaskočil Puldu, gólman se ani nepokusil levým betonem puk zastavit. Asistence: Martin Pigl a Jakub Malý.

15:26

Chvilkové zklidnění způsobil Štěpán Šabatka. Rozmyslel si průnik do útočné třetiny, raději se otočil a dozadu nahrál nikým neatakovanému Číhalovi.

14:49

Hra má spád. Hosté brání zuby nehty těsný jednobrankový náskok, Kometa navzdory většímu počtu šancí pořád prohrává. A to i po střele Malého, jež šla nad břevno.

14:23

Útok Dukly skončil ještě ve středním pásmu. Hru otočil Sebastian Bartes, který dojel až za jihlavskou bránu, zadovkou naslepo však žádného ze spoluhráčů nenašel.

13:55

Eduard Šalé si neúplně ideálně poradil se zpracováním. Rázem k němu přijeli dva protihráči a jeden z nich, Michal Kerber, jej čistým způsobem obral.

13:24

Aktivita Zachrlových svěřenců pokračuje. Martin Pigl si vyměnil puk s Adamem Boltvanem, jenž vzápětí pálil od pravého mantinelu jen těsně vedle bližší tyčky.

12:53

Hráči v bílém v pěti a hned pokračují v útočení. Na modré si klepl o kotouč Patrik Fajmon, jeho ránu ze zápěstí schoval Pavel Pulda ve výstroji.

12:35

Domácí v plném počtu. Potrestaný Jan Holemý se okamžitě zapojil do hry a velkou měrou pomohl k odzbrojení kličkujícího Melenovského.

11:46

Pohlednou kombinaci Dukly zakončoval Šimon Zdarsa z mezikruží. Střela mu vůbec nesedla, načež mohl dorážet Jonáš Jungwirth, ten však také minul prostor mezi třemi tyčemi.

11:13

Kometa vyhodila a návrat hostů do útočné třetiny nebyl povedený. Marek Melenovský udělal před morou kličku, čímž zmátl Vyviala, výsledkem je postavení mimo hru.

10:58

Už několikrát mohl některý z jihlavských hokejistů střílet, zodpovědnost na sebe vzal až Lukáš Číhal. Ránou ze zápěstí trefil jen jednoho z bránících hráčů.

10:30

Dlouhou pasáž bez přerušení hry utnul až faul domácího hokejisty. Na dvě minuty si za hákování odjel odpočinout obránce Jan Holemý.

09:49

Zpoza brány Jakub Malý hledal mezi kruhy Šalého.Nejproduktivnějšímu juniorovi Komety v sezóně ovšem rána vůbec nesedla.

09:17

Hosté využili početní převahy v bitvě o puk za vlastní bránou. Z pod brusle protihráče jej vydoloval Patrik Zemana a vyslal lehký oblouček do střední třetiny.

08:46

Rychlý protiútok završil Matyáš Sapík nahrávkou před bránou, kde očekával Josefa Vyviala. Kapitán se lehce zapomněl, na kus černé gumy nedosáhl.

08:14

Hokejisté v bílých dresech zoufale usilují o vyrovnání, ale Pavel Pulda drží čisté konto i nadále. Zuby si na něm nyní vylámal Tadeáš Hrnčíř, střílel jen do pravého betonu.

07:59

Erik Meluzín poslal Sebastinu Bartesovi těžkou nahrávku. Forvardovi Komety puk přeskočil přes hokejku, nejrychleji k němu pak dojel bránící Kerber.

07:23

Z velkého úhlu chtěl brankáře překvapit Eduard Šalé. Sice trefil tyč, ale z vnější strany, šancí na úspěch v tomto případě mnoho nebylo.

06:34

Jihlava útočit nezapomněla. V pravém kruhu zapomenutý Josef Vyvial nabil na modrou čáru Lukáš Číhalovi, který napálil prvního stojícího protihráče před sebou.

06:03

Alespoň na chvíli osvobodil Jihlavu z po tlaku Patrik Zeman. Po zisku puku ho vyhodil na zakázané uvolnění, takže on a čtyři další jeho spoluhráči musí zůstat na ledě.

05:50

Brankou nekončí ani přečíslení dvou proti jednomu. Jaroslav Řehák pěknou žabičkou vybídl ke skórování Jakuba Malého, domácí kapitán trefil z bezprostřední blízkosti výstroj brankáře.

05:22

Kometa začíná získávat herně navrch, stále však ztrácí jeden gól. Nezměnilo s to ani po ráně Šalého, ten střílel o kus vedle levé části brankové konstrukce.

04:49

S koncem Číhalova trestu vznikly zmatky v předbrankovém prostoru Dukly. Dobrou příležitosti měl Jakub Malý, avšak ležícího gólmana nepřehodil.

04:16

Pěnou střelu zápěstím vyprodukoval Patrik Fajmon. Sjel si od modré blíže bráně a pálil do pravé šibenice, Pavel Pulda vystrčil vyrážečku včas.

03:45

Odvážný průnik Eduardovi Šalému nevyšel. Bekhendem si zkusil hodit puk mezi tři protihráče a sám jej dojet. Zastavil ho ovšem Sapík a bekhende vyhodil do bezpečí.

03:13

Puldovi nyní pomohli rozhodčí. Po ráně Františka Němce neměl kotouč plně pod kontrolou a vypadl mu z výstroje, v mezičase ovšem muži v pruhovaném hru přerušili.

02:44

První přesilovou hru si zahraje domácí Kometa. Menší dvouminutový trest vyfasoval Lukáš Číhal, před vlastní bránou se provinil nedovoleným bráněním.

02:41

Favorit chtěl okamžitě vyrovnat Jakubem Malým. Kapitán obtočil bránu a chtěl zasunout k levé tyčce, proti byl beton připraveného Puldy.

02:09

Dukla právě vstřelila branku!
Nedáš, dostaneš! Domácí trefili tyčku, hosté skórují. Na modré dostal příliš mnoho volného prostoru MICHAL KERBER, za ránou k levé tyčce Schnattinger natahoval lapačku marně. Asistence: Jonáš Jungwirth.

01:44

Hokejisty v bílých dresech dělily od gólu jen centimetry! Jmenovitě Erika Meluzína, který si nachystal puk v pravém kruhu, aby následně vypálil do bližší tyčky.

01:21

Zaútočila i Kometa. Po levém mantinelu vyzkoušel nahození bekhendem Eduard Šalé. Kotouč zastavil Michal Kerber a vyhodil jej přes všechny čáry na zakázané uvolnění.

00:36

A první útok patřil právě jihlavským hokejistou. Mezi kruhy si našel kus černé gumy David Straka, forhendem vypálil jen těsně vedle pravé tyče.

00:10

Zápas mezi Kometou a Jihlavou odstartoval! Pokud chtějí domácí pomýšlet na postup do play-off, měli by dnes vyhrát. Jihlava hraje o čest, každopádně i ona určitě bude usilovat o bodový zisk.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

HC Kometa Brno: Schnattinger (Petržílka) – Řehák, Fajmon, Holemý (A), Ulbricht, Svoboda, Němec – Horký, Bartes (A), Hrnčíř, Šalé, Meluzín, Bělohlav, Malý (C), Pigl, Rakus, Boltvan, Harmim.
Trenér: Jan Zachrla

HC Dukla Jihlava: Pulda (Maláč) – Kerber, Sapík (A), Zeman, Šabatka, Číhal – Báťa, Melenovský, Bačkovský, Straka, Zdarsa, Vyvial (C), Jungwirth, Pavelec, Rauš, Nevšímal, Sojka.
Trenér: Michal Broš

Rozhodčí: Kohoutek, Maršálek – Kráľ, Viskot.
HC Dukla Jihlava

Jihlavští hokejisté hrají ve zbylých dvou utkáních už jen o vlastní čest. Se ziskem pouhých čtyř bodů nemají šanci pomýšlet na postup do vyřazovací fázi, na dnešního soupeře ztrácejí neřešitelných jedenáct bodů. Brošova družina nevyhrála už šest zápasů v řadě, alespoň bod získala za porážku 2:3 s Mladou Boleslaví po prodloužení, naposledy prohrála se stejným soupeřem na domácím ledě 2:4. Týmové produktivitě vévodí Matouš Menšík s 53 body.
HC Kometa Brno

Juniorka brněnské Komety musí v posledních dvou zápasech pořádně zabojovat, pokud chce pomýšlet na účast v play-off. V tabulce se nachází se ziskem 15 bodů na třetím místě za Mladou Boleslaví a Libercem. Z třetích míst postupují dva týmy ze tří skupin, přičemž právě Kometa je na tom nejhůře, když nasbírala o dva body méně než Pardubice a o tři méně než hradecký Mountfield. Svěřenci kouče Zachrly momentálně drží nelichotivou sérii dvou porážek v řadě, po prohře 2:4 s Mladou Boleslaví doma výsledkem 2:7 nestačili na Liberec. Nejproduktivnějším hráčem týmu je talentovaný Eduard Šalé s 83 body.
Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné čtvrteční odpoledne. Vítám vás při sledování DHL extraligy juniorů, u zápasu mezi Kometou Brno a Duklou Jihlava.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.

HC Kometa Brno – HC Dukla Jihlava

5:3

konec (1:2, 0:1, 4:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 16. Šalé (Pigl, Malý), 42. Meluzín (Šalé, Fajmon), 43. Meluzín (Šalé), 45. Meluzín (Malý, Fajmon), 50. Malý (Šalé, Meluzín) – 3. Kerber (Jungwirth), 18. Vyvial (Melenovský, Kerber), 26. Jungwirth

HC Kometa Brno: Schnattinger (Petržílka) – Řehák, Fajmon, Holemý (A), Ulbricht, Svoboda, Němec – Horký, Bartes (A), Hrnčíř, Šalé, Meluzín, Bělohlav, Malý (C), Pigl, Rakus, Boltvan, Harmim.
Trenér: Jan Zachrla

HC Dukla Jihlava: Pulda (Maláč) – Kerber, Sapík (A), Zeman, Šabatka, Číhal – Báťa, Melenovský, Bačkovský, Straka, Zdarsa, Vyvial (C), Jungwirth, Pavelec, Rauš, Nevšímal, Sojka.
Trenér: Michal Broš

Rozhodčí: Kohoutek, Maršálek – Kráľ, Viskot

Diváci: 131

Průběh zápasu
1. třetina
02:09 JIH 0:1 Kerber (Jungwirth)
02:44 JIH 2 Číhal, nedovolené bránění
10:30 KOM 2 Holemý, hákování
15:57 KOM 1:1 Šalé (Pigl, Malý)
17:39 JIH 1:2 Vyvial (Melenovský, Kerber)
Po 1. třetině
2. třetina
21:52 JIH 2 Vyvial, hákování
25:39 JIH 1:3 Jungwirth
29:23 KOM 2 Fajmon, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu
31:27 JIH 2 HL příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Bačkovský
37:44 KOM 2 Bartes, podrážení
Po 2. třetině
3. třetina
40:43 JIH 2 Šabatka, hákování
41:04 KOM 2:3 Meluzín (Šalé, Fajmon)
42:01 JIH 2 Jungwirth, podrážení
42:42 KOM 3:3 Meluzín (Šalé)
44:15 KOM 4:3 Meluzín (Malý, Fajmon)
49:03 KOM 5:3 Malý (Šalé, Meluzín)
49:13 KOM 2 Bartes, podrážení
51:58 JIH 2 Zeman, sekání
52:59 KOM 5+20 OK Bělohlav, bitka+bitka
JIH 5+20 OK+2 Číhal, bitka+bitka+hrubost
KOM 2 Meluzín, hrubost
JIH 2 Bačkovský, hrubost
54:22 KOM 2 Harmim, krosček
Konec