Menu

Hokej

Paralympiáda - para hokej

Česko – Itálie

3:4

po prodl. (0:0, 1:1, 2:2 - 0:1)

11.03.2022, 09:05 • Národní krytý stadion (Peking) • O 5. - 6. místo • Milan Huppert

Italové oplatili českému soupeři vysokou porážku ze základní skupiny, v bitvě o páté místo zvítězili 4:3 po prodloužení. V nastaveném čase měli svěřenci kouče de Lorenza herně navrch, přestože po tři třetiny základní hrací doby byli tím týmem, který tahal za kratší konec provazu. S pokusy Rosy a Depaoliho si ještě Vápenka poradil, ale v 52. minutě si znovu řekl o pozornost Christoph Depaoli, jenž si najel do pravého kruhu a křižnou ránou do šibenice ukončil zápas. Na českých para hokejistech byly znát dozvuky ze čtvrtfinálové porážky s Čínou, tu dnes bohužel odčinit nedokázali. (11:15:45)

Konec zápasu.

51:47

51:47 Christoph DEPAOLI - 3:4

51:47

Itálie právě vstřelila branku!
Pátá na paralympijských hrách končí Itálie! CHRISTOPH DEPAOLI kolem Doležala a Zelinky dojel až do levého kruhu, odkud vyprodukoval milimetrově přesnou ránu do protější šibenice, Vápenka natahoval pravou hokejku za pukem marně. Asistence: Andrea Macri.

51:16

Slibnou příležitostí pohrdl Christoph Depaoli. Mezi kruhy mu nabil Gianluigi Rosa, Michal Vápenka ramenem vytěsnil kotouč těsně nad břevno.

50:44

Filip Veselý odmítl italský průnik do útočné třetiny po levém mantinelu. Vjel do cesty Cavalieremu, ten z pozice na boku na protihráče nevyzrál.

50:12

Po Veselém chtěl hrát Alex Ohar, jenže Andrea Mari mu neuvolnil hokejku. Ke kotouči dojel Alex Enderle a vyvezl jej ven z obranného pásma.

49:48

Se střelou Rosy ještě ze středního pásma si Michal Vápenka hravě poradil. Hrací předmět skryl ve výstroji, vhazování proběhne po jeho pravici.

49:31

Michal Geier chtěl nahrát Miroslavu Novotnému, což nevyšlo. Čitelnou rozehrávku vystihl Kafmann, italský para hokejista pak vyhodil za bránu soupeře a odjel vystřídat.

48:57

Velkou příležitost rozhodnout měl nejlepší italský střelec na turnaji Gianluigi Rosa. Před bránu obdržel výbornou nahrávku od Larcha, avšak ležícího Vápenku prostřelit nedokázal.

48:24

Andrea Macri vyhodil kus černé gumy na zakázané uvolnění. Kapitán Gian Luca Cavaliere vyvinul tlak na Zelinku, ten soka udržel za sebou.

47:56

Příliš dlouho a zbytečně držel puk na hokejce Filip Veselý. Ve finále jej ztratil v souboji s Rosou, po následném zachycení vyhození Kubešem český zadák zlostně napálil touš zpátky do útočné třetiny.

47:23

Už to vypadalo, že do úniku bude postupovat Christoph Depaoli. protihráče ovšem dojel Pavel Kubeš a protihráči zakončení znemožnil.

46:47

Zelinka podpořil ofenzivu. Sjel si mezi kruhy, kam dostal nahrávku, aby nezvládl zpracování. Itálie se osvobodila.

46:13

S dalším zakončením přispěchal Filip Veselý. Šestnáctiletý mladík ovšem vyslal puk příliš vysoko, Kasslatter zasahovat nemusel.

45:41

V levém kruhu si vytvořil prostor pro zakončení Zdeněk Hábl. Julian Kasslatter byl v pozoru a střelu na přední tyč udržel v lapačce.

45:10

Prodloužení se hraje ve čtyřech na obou stranách, maximálně deset minut. Na buly uspěl Michal Geier, útočí tedy česká reprezentace.

45:01

Začalo prodloužení.
Zápas mezi Českem a Itálii půjde do prodloužení. Češi e zásluhou Miroslava Novotného a Michala Geiera dvakrát ujali vedení, ale Italové v obou případech našli odpověď. Na druhý gól odpověděl Gianluigi Rosa, na ten třetí pouhých dvanáct vteřin před koncem třetí třetiny Andrea Macri. Svěřenci kouče Novotného jsou i nadále jasně lepším týmem, leč soupeř těží z minima maximum a nadále tak drží naděje na konečné páté místo.

45:00

Třetí třetina skončila.

44:48

44:48 Andrea MACRI - 3:3

44:48

Itálie právě vstřelila branku!
Utkání bude pokračovat prodloužením! Po vyhraném buly Rosy vypálil forhendem ANDREA MACRI a trefil se parádně do pravého horního růžku, Vápenka jen bezmocně pokrčil rameny. Asistence: Gianluigi Rosa.

44:36

Michal Vápenka zaváhal, když nevyjel proti puku a nechal postupovat do úniku Christopha Depaoliho. Italský forvard zvládl zpracování, nikoliv střelu, trefil totiž přímo výstroj gólmana.

44:15

Oddechový čas pro Itálii.

44:15

44:15 Michal GEIER - 3:2

44:15

Česko právě vstřelilo branku!
Skvěle! Novotného družina získává zpět těsný náskok necelou minutu před koncem základní hrací doby! Novotný přihrál MICHALU GEIEROVI, jenž se kličkou na osu hřiště zbavil protihráče a střelou po ledě dokonale zaskočil Kasslattera! Asistence: Miroslav Novotný a Jiří Raul.

42:46

Pavel Kubeš si vyměnil kotouč s Jiřím Raulem, a dokonce vystartoval do útoku. Od levého mantinelu si najel před bránu, jenže v klíčový moment ztratil kontrolu nad pukem, toho využil navrátilec Cavaliere.

42:29

Italům se nedaří usadit v útočné třetině. Po pravém mantinelu pokusil štěstí Guanluigi Rosa, toho čistým způsobem zastavil Novotný.

41:50

Úvod oslabení přestáli čeští para hokejisté bez problémů. Nejprve vyhodil Michal Geier, spoluhráče pak doplnil Filip Veselý.

41:25

Další problém pro české mužstvo. Po buly v útočném pásmu fauloval Zdeněk Hábl, americký rozhodčí Esposito českého forvarda vyloučil za hrubost.

40:48

Itálie právě vstřelila branku!
Drama pokračuje, Itálie vyrovnává! Výbornou nahrávku Depaoliho převzal Larch, jenž si vyjel před bránu a vystřelil po ledě, jeho pokus ještě Vápenka fantasticky vyrazil lapačkou. O dorážku se posléze přihlásil GIANLUIGI ROSA, ležícího brankář přehodil forhendem bez větších problémů. Asistence: Nils Larch a Christoph Depaoli.

40:09

Na druhý gól v utkání útočil Miroslav Novotný. Po nahrávce od Geiera střílel k levé tyči, Julian Kasslatter zapsal úspěšný zákrok lapačkou.

39:50

Zakázané uvolnění českého mužstva. Přes všechny čáry vyhodil David Palát, Filip Veselý vzápětí nedokázal smazat velkou ztrátu na Enderleho.

39:22

Ofenzivu podpořil Jiří Raul. Zbrzdil jej fakt, že příliš dlouho zpracovával kus černé gumy, ve finále napálil jen blokujícího Cavaliereho.

38:49

Je jasné, že Italové vrhnou zbytky sil do ofenzivy. Gianluig Rosa zkusil zaskočit Vápenku střelou z velkého úhlu, což mu nevyšlo, cílový prostor minul.

38:24

Defenzivní povinnosti na jedničku splnil David Palát. Udržel na zádech Andreu Macriho, navíc po pravém mantinelu zvládl poslat touš do střední třetiny.

37:05

37:05 Miroslav NOVOTNÝ - 2:1

37:05

Česko právě vstřelilo branku!
Je to gól, Češi vedou! MIROSLAV NOVOTNÝ provedl trestné střílení fantasticky. Těsně před gólmanem si vyměnil puk z pravé hokejky na levou a pak zpátky na pravou, pravou, zakončení forhendem nasměroval mimo dosah padajícího Kasslattera k levé tyčce.

37:05

Nájezd provede Miroslav Novotný.

37:05

Češi pojedou trestné střílení! Poté, co Novotný nedokázal uklidit kotouč do odkryté brány, zalehl puk v brankovišti Depaoli, rozhodčí Esposito vzápětí zkřížil ruce nad hlavou!

36:46

Po dalším zaváhání Kubeše nabal rychlost po levém mantinelu Gianluigi Rosa. Český zadák protihráče dojel a čistým hitem jej o hrací předmět obral.

36:13

Pavel Kubeš chyboval v rozehrávce, což nakonec nebyl takový problém, protože mu překvapený Rosa puk okamžitě vrátil. Na druhý pokus český zadák našel Geiera.

35:45

Po střetu Rosy s Doležalem Ital zůstal ležet na boku, evidentně inkasoval nepříjemný úder od soupeře, a to nejspíše sledgem. Rozhodčí nevylučují.

35:18

Zahrál si i Michal Vápenka, jenž nemusel řešit nic složitého. Za vlastní brankou zastavil vyhození a pak jen přenechal hrací předmět Doležalovi.

34:49

Přes Zelinku a Veselého se kotouč dostal k Davidu Palátovi, který pálil od levého mantinelu na zadní tyčku, tu těsně minul.

34:21

Pěknou otočku kolem brány vystřihl Zdeněk Hábl. Velká škoda, že mu nevyšlo i zakončení, střelu po ledě ležící Kasslatter pokryl.

33:58

Pavel Kubeš zkusil mezi dvěma protihráči najít Michala Geiera. Povedlo se, ale adresát pasu byl viditelně překvapený a nezpracoval touš.

33:35

Přesilová hra Italů je minulostí. Češi oslabení přestáli bez větších problémů, naopak sami spíše útočili, nežli čekali, co soupeř vymyslí.

32:55

Přes všechny čáry vyhodil Jiří Raul. Filip Veselý posléze nabral vysokou rychlost a vyvinul tlak na rozehrávajícího Kasslattera, ten zachoval klid a přihrál Cavalieremu.

32:25

Právě Gianluigi Rosa střílel, ale ještě ze středního pásma. Michal Vápenka měl situaci pod kontrolou, puk vyrazil vedle levé tyče.

31:33

Ve středním pásmu fauloval David Palát, téčkem trefil jednoho ze soupeřů. Italové mají dispozici přesilovku, tu předešlou přetavil v gól Rosa.

31:02

Filip Veselý nezvládl zpracování skákajícího puku. Po vyhození Cavaliereho chtěl nenápadně vrátit touš do útočné třetiny Jiří Raul, rozhodčí odpískal ofsajd.

30:47

Za vlastní bránou odvedl výbornou práci Alex Enderle. Udržel za sebou Novotného a po levém mantinelu poslal touš ven z obranné třetiny.

30:14

Miroslav Novotný na dlouhou nahrávku Michala Geiera nedosáhl. Zakázané uvolnění se ovšem nepíská, protože k pasu došlo až za červenou čárou.

30:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 10:25.
V prostředním dějství už se skóre měnilo, a to jednou na každé straně. Vedení se v přesilové hře ujali Italové, když se z pravé strany trefil skvěle provedenou střelou Gianluigi Rosa. Češi odpověděli taktéž v početní převaze, po nahrávce Veselého před bránu zrušil Kasslatterovi čisté konto Alex Ohar. Svěřenci kouče Novotného mají více ze hry, ale nevychází jim úplně ideálně řešení finální fáze.

30:00

Druhá třetina skončila.

29:39

Misky vah nepřeklopil na českou stranu ani Michal Geier. Kromě Kasslattera musel překonat i na brankové čáře najetého Gianluigigo Rosu, neuspěl ani nadvakrát.

29:11

V pravém kruhu si vytvořil prostor pro zakončení Filip Veselý. K asistenci úspěšnou trefu nepřidal, Julian Kasslatter si prostor u bližší tyče pohlídal.

28:59

Velká škoda, že Alex Ohar najel do tří protihráčů a nenahrál místo toho volnému Davidu Palátovi. Autor vyrovnávací trefy bojoval statečně, leč puk neudržel.

28:25

Pavel Kubeš na sebe natáhl dva protihráče, načež nahrál k levému mantinelu na Davida Paláta, jeho nahození z velkého úhlu rozvlnilo jenom boční síť.

27:24

27:24 Alex OHAR - 1:1

27:24

Česko právě vstřelilo branku!
Gól v početní převaze i na druhé straně, máme vyrovnáno! Veselý zpoza brány nahrál před ni na pravou hokejku ALEXE OHARA, který zvedl puk a Kasslatterovi propadl za brankovou čáru pod lapačkou. Asistence: Filip Veselý a David Palát.

27:15

Pavel Kubeš zahrál za sledge Michala Geiera. Český útočník zkusil naslepo kotouč zpracovat, ten mu však projel vedle levé hokejky.

26:45

Střelu Filipa Veselého od pravého mantinelu viděl Julian Kasslatter od počátku. Kus černé gumy bez potíží udržel ve výstroji.

26:21

Pěkná kombinace, k vyrovnání moc nechybělo! Zdeněk Krupička z levého mantinelu přihrál ofenzivu podpořivšímu Kubešovi, jenž z první vystřelil po ledě jen těsně vedle levé tyče.

25:27

Češi mají k dispozici přesilovou hru. Za nesportovní chování vyfasoval dvě minuty Christoph Depaoli, který zbytečně dohrál puk pevně kontrolujícího Vápenku.

25:05

Pavel Kubeš na modré zastavil vyhození Rosy. Vzápětí zvedl hlavu a za bránou oslovil Alexe Ohara, tlak české reprezentace pokračuje.

24:36

Není nač čekat, Češi musí přidat do ofenzivy. To se také děje, obránce Gian Luca Cavaliere pod tlakem vyhodil jen za cenu zakázaného uvolnění.

24:11

24:11 Gianluigi ROSA - 0:1

24:11

Itálie právě vstřelila branku!
Komplikace pro české mužstvo, Itálie se v přesilové hře ujímá vedení! GIANLUIGI ROSA využil volného prostoru po pravém mantinelu. Dojel blízko bráně, aby ve finále akce vypálil forhendem nechytatelně o bližšího horního růžku, Vápenka byl bez šance. Asistence: Andrea Macri.

23:43

Nepřesná rozehrávka Italů, jenže Alex Enderle měl velkou rychlost a zrušil hrozbu zakázaného uvolnění. Para hokejisté v bílých dresech pokračují v útočné třetině.

23:20

Gianluigi Rosa je bezpochyby nejlepším italském hráčem, což dokazuje, fakt, že nechybí na žádné přesilovce, v žádném oslabení. Nyní se provinil přihrávkou rukou, po níž rozhodčí přesunul hru do středního pásma.

22:33

Na Itálii čeká druhá přesilová hra. U Vápenkovy brány hrál proti pravidlům Miroslav Novotný, nedovoleným bráněním zabránil v jízdě Rosovi.

22:06

Tak jsem to zakřikl! Gianluigi Rosa dostal nahrávku k pravé tyčce, načež po rychlém zpracování střílel do protějšího horního roh, Vápenka předvedl parádní zákrok levým ramenem.

21:49

Itálie je ve druhé třetině stínem českého celku. Michal Vápenka ještě nemusel předvést jediný zákrok, ani neřešil žádnou složitější situaci.

21:04

Čárový odpískal českému týmu postavení mimo hru. Alex Ohar sice najel do útočné třetiny, ale rychle puk odvrátil za modrou Andreoni. Pozornost rozhodčího pokusil Hábl, tomu zpětné najetí proti pravidlům do útočného pásmo neprošlo.

20:35

Sám proti čtyřem byl Alessandro Andreoni bez šance. O hrací předmět ho připravil Zdeněk Krupička, ten bleskově rozehrál na Zdeňka Hábla.

20:00

Gian Luca Cavaliere se položil na bok, navíc zalehl puk. Takticky se nezvedal a počkal, dokud rozhodčí Esposito nepřeruší hru.

19:42

Důležitá zpráva, Michal Geier je v pořádku. Znovu se objevil na ledové ploše a obdržel přihrávku do levého kruhu, odkud křižnou ránou minul.

19:06

Zdeněk Krupička stihl vyjet z útočného pásma, David Palát mohl pokračovat v ofenzivu. Puk si však v důležitý okamžik dal moc před sebe, takže vůbec nevypálil. Itálie je kompletní.

18:39

Při vlastním oslabení zahrozil Nils Larch. Chyběla mu však rychlost, proto vypálil z poměrně velké vzdálenosti a Vápenkovu svatyni přestřelil.

18:14

Za bránou bojoval o kus černé gumy Alex Ohar. Zvládl jej posunout do brankoviště, kde úřadoval Julian Kasslatter, který ho přikryl lapačkou a způsobil přerušení hry.

17:37

Zdeněk Hábl z levého kruhu přes obránce. Velká škoda, že kotouč směřoval přímo do Kasslattera, protože gólman touš spatřil na poslední chvíli.

17:03

Téměř až likvidační faul Gian Lucy Cavaliereho na Michala Geiera. Téčkem trefil pravou ruku soupeře, kterému ji přirazil ke sledgi. Ital může být rád, že inkasoval jen dvouminutový trest.

16:48

Výbornou práci odvedl u levého mantinelu obranného pásma Pavel Doležal. Tak dlouho obtěžoval Nilse Larcha, aby mu ve finále touš sebral.

16:12

Hodně přetáhl střídání Zdeněk Krupička. Dlouho se držel v útočném pásmu, aby se nakonec kotouče stejně nedočkal, Sedláček mu poslal nahrávku za tělo.

15:43

Vysoko napadající Michal Geier se puku nedočkal. Gian Luca Cavaliere zachoval při rozehrávce klid a přenesl hru na osamoceného Macriho.

15:12

Gianluigi Rosa byl na úvodním buly druhé třetiny úspěšnější. Kotouč ovšem poslal za sebe příliš prudce, Andrea Macri zpracování nezvládl.

15:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 9:41.
Úvodní patnáctiminutovka zápasu mezi Českem a Itálií gól nepřinesla. Češi ukazují, že vítězství ze základní skupiny nad stejným soupeřem nebylo náhodné, zatím jim však není přáno v koncovce. Blízko skórování byl Filip Veselý, jehož pokus vyrazil Kaslatter na tyč, střela Geiera zase po nepřesvědčivém zákroku gólmana odklidil kousek před brankovou čárou do bezpečí pozorný obránce Macri.

15:00

První třetina skončila.

14:36

Kubeš naznačil střelu, aby nakonec vymyslel střílenou nahrávku na Michala Geiera. Kasslatter ani sám nevěděl jak, ale puk zpomalil, kousek před brankovou čárou jej pak do bezpečí odpálil Macri!

14:02

K Pavlu Kubešovi se kotouč šťastně odrazil do levého kruhu po bloku Rosy. Střílel bez přípravy, křižnou ránu nasměroval těsně vedle italské svatyně.

13:38

Příliš prudkou přihrávku poslal na modrou čáru Alex Ohar. Doležal zabojoval, avšak zpracování nezvládl, musel se vrátit až k Vápenkovi.

13:11

Mezi kruhy si vytvořil prostor pro zakončení Pavel Doležal. Mířil po ledě k pravé tyčce, s čímž Julian Kasslatter počítal a zakročil.

12:17

Ukázkové téčko předvedl Roberto Radice. Po levém mantinelu tímto způsobem zastavil Pavla Doležala, dvouminutový trest je neoddiskutovatelný.

12:05

Souboj v rohu kluziště útočného pásma českého týmu dominoval Alex Enderle. Rychle k němu přijel Michal Geier, obránce proto jen vyhodil touš do střední třetiny.

11:40

Dlouhou pasáž hry bez přerušení utnul až Julian Kasslatter. S pomalou střelou Kubeše si hravě poradil, na rozehrávku si netroufl.

11:19

Český tlak pokračuje. Michal Geier mohl zkusit vypálit, ale ještě zkusil oslovit Kubeše, k němu se výborně stáhl bránící Andrea Macri.

10:55

Zdeněk Hábl za bránou obral o kotouč váhajícího Rosu. Na hraně brankoviště následně hledal Alexe Ohara, jenž vypálil nepřesně.

10:20

Pěkně zapracoval Pavel Doležal. V obležení tří protihráčů udržel hrací předmět na hokejce, po přejetí červené čáry pak nahodil za bránu soupeře.

09:44

Česká rozehrávka z útočného pásma k ničemu dobrému nevedla. Frolík nestihl vystřídat, aby následně sám špatně rozehrál, nicméně puk alespoň skončil ve středním pásmu.

09:20

Vědět o sobě dal druhý italský útok. Jmenovitě Stephan Kafmann, který si zprava sjel až na osu kluziště, v zakončení mu pak zabránil Frolík.

08:47

Útočné pásmo navštívil Kubeš, načež zkusil žabičkou oslovit Filipa veselého, šestnáctiletý mladík si se zpracováním neporadil.

08:16

Ještě ze středního pásma střílel Krupička. Julian Kasslattersi si s poskakujícím kotoučem poradil, vyrazil ho do rohu kluziště.

07:47

Itálie vyrazila do protiútoku tří proti dvěma. Nebezpečí zažehnal Jiří Raul, ten přečetl nahrávku Rosy na rozjetého Macriho.

07:23

Marně se italský gólman hlásil o zakázané uvolnění, protože Kubeš přebruslil Rosu. Naslepo nahrával před bránu, tam žádného spoluhráče neměl.

06:53

V levém kruhu si vypracoval prostor pro zakončení Michal Geier. Bohužel i on mířil příliš vysoko, Julian Kasslatter mohl zůstat klidným.

06:25

Pěkný přechod přes střední pásmo, po němž Zdeněk Hábl hledal nahrávkou Ohara, našel ovšem pouze hokejku italského protihráče.

05:55

S velkým štěstím, ale přece Italové přestáli početní převahu bez úhony. Andrea Macri je zpátky na ledové ploše a okamžitě se zapojuje do hry.

05:26

Od pravého mantinelu pálil Filip Veselý. Pokus na lapačku Julian Kasslatter nejistě vyrazil, od inkasování jej zachránila levá tyčka!

04:56

A znovu Gianluigi Rosa! Tentokráte se vydal na útočný výlet a obrana se před ním rozestoupila. Rána z pravého kruhu ovšem cílový prostor minula.

04:17

Dobrou práci odvedl Rosa. Tak dlouho obtěžoval Krupičku, až jej obral o hrací předmět a vyhodil jej přes všechny čáry.

03:50

Početní převahu si vyzkouší také Češi. I v tomto případě se jedná o trest za nedovolené bránění, Andrea Macri si místo kotouče všímal protihráče, kterého atakoval mimo dění hry.

03:11

Krátce před návratem Veselého střílel z levého kruhu na zadní tyč Zdeněk Hábl. Jeho pokus gólman vyrazil, Kubeš se k dorážce nedostal.

02:29

Nechybělo moc, aby Michal Geier postupoval sám na gólmana. Julian Kasslatter ovšem vystartoval z brány a u puku byl první.

02:17

Z levého kruhu střílel Nils Larch, jeho pokus zblokoval Zelinka. O dorážku se přihlásil Radice, jeho pokus pokryl připravený Vápenka.

01:16

První přesilovou hru si zahrají Italové. Menší dvouminutový trest vyfasoval právě Filip Veselý, ten se provinil nedovoleným bráněním.

01:02

Na led vyjel druhý český útok. Veselý se pěknou kličku k levé straně zbavil osobního strážce, načež vypálil forhendem těsně vedle levé tyče.

00:46

Český gólman si na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemůže! Michal Vápenka musel předvést další dva nelehké zákroky, stále drží čisté konto.

00:28

Po chybě Kubeše se do šance dostal Gianluigi Rosa. Jediný střelec Italů na turnaji ale neuspěl, Michal Vápenka byl proti.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Česko: Kudela (Vápenka) – Frolík, Kubeš (C), Zelinka (A), Doležal – Raul, Palát, Krupička (A), Veselý, Geier, Sedláček, Novotný, Ohar, Hábl.
Trenér: Jakub Novotný

Itálie: Araudo (Kasslatter) – Enderle, Rosa, Cavaliere (C), Balossetti, Macri (A), Kerschbaumer – Larch, Depaoli (A), Radice, Kafmann, Andreoni, Remotti, Torella.
Trenér: Massimo da Rin de Lorenzo

Rozhodčí: Esposito (USA) – Beelen (NED), Fazekas (SRB).
Itálie

Para reprezentace Itálie byla od postupu mezi nejlepší čtyři týmy turnaje daleko. Ve čtvrtfinálovém střetnutí nezvládla držet krok s Jihokorejci, s nimiž prohrála přesvědčivě 0:4. Již bylo zmíněno, že ve skupině Italové padli výsledkem 0:5 s Čechy. Postup si zajistili v zápase proti Slovensku, které v dramatickém souboji zdolali 2:1 po samostatných nájezdech. Domácí Číně Itálie na závěr skupinových bitev vzdorovat nedokázala, prohrála 0:6.
Česko

Češi sahali po účasti v semifinále. Ve čtvrtfinále se střetli s domácí favorizovanou Čínou, s níž srdnatě drželi krok, leč na gól Wanga Č'-tung ze 44. minuty nenašli odpověď, museli tedy skousnout hořkou porážku 3:4. Svěřenci kouče Novotného prohráli s Číňany už ve skupině, a to výrazněji 2:5. Nicméně urvali pro sebe alespoň druhou postupovou příčku ve skupině, protože Italy porazili vysoko 5:0 a ve federálním derby zdolali slovenskou reprezentaci výsledkem 3:0.
Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné páteční ráno. Na českou paralympijskou reprezentaci dnes čeká poslední zápas na olympiádě, v souboji o pátou příčku vyzvou Itálii.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 09:05.

Česko – Itálie

3:4

po prodl. (0:0, 1:1, 2:2 - 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 28. Ohar (Veselý, Palát), 38. Novotný (TS), 45. Geier (Novotný, Raul) – 25. Rosa (Macri), 41. Rosa (Larch, Depaoli), 45. Macri (Rosa), 52. Depaoli (Macri)

Česko: Vápenka (Kudela) – Frolík, Kubeš (C), Zelinka (A), Doležal – Raul, Palát, Krupička (A), Veselý, Geier, Sedláček, Novotný, Ohar, Hábl.
Trenér: Jakub Novotný

Itálie: Kasslatter (Araudo) – Enderle, Rosa, Cavaliere (C), Balossetti, Macri (A), Kerschbaumer – Larch, Depaoli (A), Radice, Kafmann, Andreoni, Remotti, Torella.
Trenér: Massimo da Rin de Lorenzo

Rozhodčí: Esposito (USA) – Beelen (NED), Fazekas (SRB)

Průběh zápasu
1. třetina
01:16 CZE 2 Veselý, nedovolené bránění
03:50 ITA 2 Macri, nedovolené bránění
12:17 ITA 2 Radice, Téčko
Po 1. třetině
2. třetina
17:03 ITA 2 Cavaliere, Téčko
22:33 CZE 2 Novotný, nedovolené bránění
24:11 ITA 0:1 Rosa (Macri)
25:27 ITA 2 Depaoli, nesportovní chování
27:24 CZE 1:1 Ohar (Veselý, Palát)
Po 2. třetině
3. třetina
31:33 CZE 2 Palát, Téčko
37:05 CZE 2:1 Novotný (TS)
40:48 ITA 2:2 Rosa (Larch, Depaoli)
41:25 CZE 2 Hábl, hrubost
44:15 CZE 3:2 Geier (Novotný, Raul)
44:48 ITA 3:3 Macri (Rosa)
Po 3. třetině
Prodloužení
51:47 ITA 3:4 Depaoli (Macri)
po prodl.