Menu

Hokej

NHL

Carolina Hurricanes – Colorado Avalanche

2:0

konec (0:0, 0:0, 2:0)

11.03.2022, 01:08 • PNC Arena, Raleigh • Milan Huppert

Tipsport: 2.51 4.15 2.34 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:49:49)
Statistické okénko

Střely na bránu: 37 – 36 | Přesilová hra: 0/4 – 0/3 | Trestné minuty: 6 – 18

Kdo se postavil do brankoviště?

Antti Raanta (CAR) – 36 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 59:59
Darcy Kuemper (COL) – 35 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,2%, odchytal 57:42

Česká a slovenská stopa v utkání

Martin Nečas (CAR) – 0+0, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 15:16

Tři hvězdy utkání

1. Antti Raanta (CAR) – 36 zákroků
2. Ethan Bear (CAR) – 1+0
3. Jaccob Slavin (CAR) – 0+0

Utkání přihlíželo 18 056 diváků.
Souboj dvou nejlepších týmů dosavadního ročníku NHL dopadl lépe pro Hurikány z Caroliny, kteří v domácí PNC Aréně porazili Colorado 2:0.

O osudu střetnutí rozhodl první gól. Po dvě třetiny diváci marně čekali na úspěšný zásah jednoho z hráčů, dočkali se až v závěrečné dvacetiminutovce. V 55. minutě sáhl k nenápadnému nahození od pravého mantinelu Ethan Bear a překvapenému Kuemperovi zaplul kotouč k pravé tyčce. Hosté rázem museli přeskupit plány a vrhnout zbývající síly do ofenzivy. Vyrovnat se jim ovšem nepodařilo, naopak při jejich powerplay pečetil vítězství domácích Sebastian Aho.

Svěřenci kouče Brind'Amoura se díky vítězství udrželi na čele Východní konference, nicméně nadále disponují stejným bodovým ziskem jako Florida, ta totiž v souběžně hraném utkání porazila Philadelphii. Colorado prohrálo ve čtvrtém z posledních pěti utkání, přesto zůstává v čele Západní konference neohroženo.

Konec zápasu.

59:33

Hokejisté v bílých desech pokračují při hře bez gólmana, byť šance na body jsou již minimální. Střelu Ničuškina ze zápěstí odrazil Raanta do ochranné sítě.

59:08

Nervy na uzdě neudržel hostující kapitán Gabriel Landeskog. Muži v pruhovaném zaregistrovali jeho nevhodné chování a vyjadřování na střídačce, kapitánovi Colorada udělili desetiminutový osobní trest.

58:28

58:28 Sebastian AHO - 2:0

58:28

Carolina právě vstřelila branku!
Je rozhodnuto! Odvážná křižná přihrávka středním pásmem se Rantanenovi hrubě nevyplatila. Pas vystihl SEBASTIAN AHO, nejproduktivnější hráč Canes v sezóně pak bez větších problémů dovezl kus černé gumy do prázdné soupeřovy svatyně. Bez asistence.

58:07

Od pravého mantinelu střílel forhendem Mikko Rantanen. Antti Raanta měl zakrytý výhled, což mu ve výsledku nemuselo vadit, protože kotouč prosvištěl vysoko nad břevnem.

57:21

Nathan MacKinnon vyhrál buly a Darcy Kuemper odjel na střídačku! Kouč Jared Bednar na nic nečeká a poměrně brzy zavelel k powerplay.

57:10

Hosté hrají v plném počtu. Jesper Fast vyhodil na zakázané uvolnění, hokejisté Avalanche tedy míří do útočného pásma. Musí zabrat, času na vyrovnání moc nezbývá.

56:43

Nečasova přihrávka na teč směřovala na Jesperiho Kotkaniemiho. Finovi výrazně ztížil situaci spoluhráč Niederreiter, dokonce došlo ke srážce obou hokejistů.

56:06

Zakončení Sebastiana Aha z velkého úhlu Kuemperovi nadělalo až nečekaně velké problémy. Kanadský brankář nakonec přeci jen zvládl vyrážečkou vyrazit puk do ochranné sítě.

55:45

Nazem Kadri zvládl buly, přes všechny čáry pak vyhodil kus černé gumy J. T. Compher. Zpoza vlastní brány začíná další akci Slavin.

55:26

Oddechový čas pro domácí.

55:26

Obráncem Makarem tečované nahození Jaccoba Slavina nadělalo Kuemperovi nemalé problémy. Brankář si poradil, ale až nadvakrát.

54:42

Coloradu výrazně komplikuje honbu za vyrovnáním Devon Toews. Nina Niederreitera sekl přes ruce v době, kdy se chystal vystřelit. Jeden z rozhodčích inkriminovaný okamžik viděl a hostujícího beka vykázal na trestnou lavici.

54:20

54:20 Ethan BEAR - 1:0

54:20

Carolina právě vstřelila branku!
PNC Arena bouří, Hurikáni se ujímají vedení v době, kdy do konce základní hrací doby už moc času nezbývá! Z otočky vystřelil od pravého mantinelu ETHAN BEAR a křižné zakončení rozvlnilo síť! Kuemper působil zmateně, možná před ním ještě lehce tečoval puk spoluhráč Jack Johnson. Asistence: Jesper Fast.

53:46

No pokud by tato střela skončila v síti, bylo by to otevření gólového účtu ve velkém stylu. Andrej Svečnikov si posunul puk hokejkou mezi nohy, v zakončení mu na poslední chvíli zabránil Makar.

53:14

Cale Makar strávil na ledě velkou porci vteřin. Proto s pukem na holi útok nepodpořil, jen po přejeté červené čáry nahodil za bránu a odjel si odpočinout.

52:55

Ruský forvard Valerij Ničuškin přecenil vlastní rychlostní schopnosti. Hodil si puk kolem Colea, ale přebruslit jej nedokázal, domácí zadák výborně zabojoval.

52:11

Kurtis MacDermid po zákroku Kuempera levým betonem neúspěšně vyhazoval po pravém mantinelu. Po nepřesné ráně Beara vyhodil jiný obránce Cale Makar raději až na zakázané uvolnění.

51:49

Kapitán Caroliny Jordan Staal sice přetlačil Erika Johnsona, ale pak pod pokračujícím tlakem hrál naslepo za sebe, přičemž puk získal obránce Ryan Murray.

51:20

Sebastian Aho naznačil střelu, aby nakonec ještě nabil na modrou čáru Iana Coleovi. Kuemper v tomto případě zasahovat nemusel, touš do ochranné sítě zblokoval zakleknuvší Jack Johnson.

50:53

Chytře zahrál Nino Niederreiter, který u levého mantinelu počkal na doplnění. Na středu pak našel Staala, který po horším zpracování střílel z úhlu jenom do pravého betonu Kuempera.

50:10

Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. V utkání mezi Carolinou a Coloradem stále marně čekáme na první gól, ten první by v současné situaci by klidně mohl být tím rozhodujícím.

49:41

Je jasné, že ani třetí přesilovku Carolina nevyužije. Tři vteřiny před návratem Kadriho zpracoval Chatfield touš až za modrou čárou, čárový vzápětí odpískal ofsajd.

49:05

Ne, tato přesilovka domácím nevychází. Přestože měl Teräväinen hodně času, tak volil nepřesnou přihrávku na modrou, Colorado osvobodil Helm.

48:46

Andrej Svečnikov mohl střílet z levého kruhu, ale ještě volil pas před bránu na Teräväinena, jenž na puk nedosáhl, následně vyhodil Toews.

48:01

Štěstí stálo při Kuemperovi, který nahození Slavina vůbec neviděl, ale od výstroje tečujícího Aha se mu puk odrazil do levého betonu.

47:44

Hosty by mohly neproměněné příležitosti hodně mrzet. Krátce poté totiž usedá na trestnou lavici Nazem Kadri, který vysokou holí zasáhl do obličeje Niederreitera.

47:03

Znovu Nathan MacKinnon, opět neúspěšný! Před brankou dostal příliš volného prostoru. Toho ovšem nepřetavil ve vedoucí gól, do poslední chvíle čekajícího Raantu trefil do levého ramene!

46:33

46:33 Pokus MacKinnona z otočky skončil na levé tyči

46:33

Nathana MacKinnona dělily od vedoucí trefy centimetry! V pravém kruhu si srovnal puk na čepel hole a střílel z otočky, překvapeného Raantu tentokráte zachránila levá tyč!

46:08

Nicméně Antti Raanta udržuje čisté konto i po nahození Makara, které ještě lehce tečoval O'Connor. Ne ale takovým způsobem, aby kotouč nasměroval mimo dosah finského brankáře.

45:59

Jalen Chatfield pod tlakem forčekujícího Logana O'Connora nezvládl vyhodit. Colorado získalo útočné pásmo a usiluje o vedoucí gól.

45:29

Zaútočili i domácí. Teuvo Teräväinen si věřil proti dvojici protihráčů, nicméně podle očekávání neuspěl, hrací předmět mu čistým způsobem sebral Ryan Murray.

44:55

Středem prokličkoval do útočné třetiny Nicolas Aube-Kubel. Nahodil touš za bránu a sám ho chtěl dobruslit, před soupeře však dal tělo Brett Pesce.

44:14

Jaccob Slavin chytře nahazoval od levého mantinelu do předbrankového prostoru. Zastavil se o pravou brusli bránícího Devona Toewse.

43:55

Hurikáni přesilovku nevyužili. Martin Nečas si vyměnil puk s Niederreiterem, načež hledal Kotkaniemiho, tomu kotouč proletěl pod hokejkou.

43:25

Napodruhé si Ethan Bear vedl výrazně lépe. Po nahrávce od Nečase na modrou čáru nahodil na Kuempera, který udržel kus černé gumy ve výstroji.

42:50

Další chyba domácích v rozehrávce. Po zaváhání Beara si Nathan MacKinnon na únik nevěřil, na jistotu vyhodil přes všechny čáry.

42:23

Colorado zahrozilo ve vlastním oslabení. Darren Helm si neporadil dobře, když chtěl Slavinovi udělat stahovačku, obránce však v pádu vypíchl puk soupeři z pod hokejky.

41:53

Faul z kategorie zbytečných předvedl Tyson Jost. Po nepřesné ráně Jarvise před vlastním gólmanem zezadu krosčekem poslal k ledu Lorentze, ten přitom neměl žádnou šanci získat kotouč.

41:40

Obrovské štěstí měl stojící Jalen Chatfield, že jej Nicolas Aube-Kubel trefil do bruslí, jinak by s velkou pravděpodobností forvard postupoval sám na bránu.

41:03

Nino Niederreiter od zadního mantinelu zvládl puk poslat do brankoviště. V tomto prostoru úřadoval Darcy Kuemper, touš přikryl lapačkou.

40:31

Daleko se domácí nedostali. Pas na Aha zastavil Cale Makar. Do útočného pásma pak pronikl Mikko Rantanen, jeho pokus Raanta vyrážečkou odpálil do ochranné sítě.

40:10

Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Také do třetice Sebastian Aho v úvodním buly porazil Nathana MacKinnona, akce domácích začíná u Slavina.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 2:54.
Ani druhá třetina branku nenabídla, dominance gólmanů Raanty s Kuemperem přetrvává. Obrázek hry se nicméně změnil, v prostřední dvacetiminutovce mělo výrazně navrch Colorado. Největší příležitost spálil ve 25. minutě Mikko Rantanen, jenž po výborné nahrávce MacKinnona orazítkoval pravou tyčku. Svěřenci kouče Bednara hráli ve druhé třetině hned dvakrát v početní převaze, ale Carolina se ubránila. O vítězi, zdá se, budou rozhodovat maličkosti. Důležitým faktorem určitě bude i první gól, tedy pokud se jej vůbec dočkáme.
Střely na bránu po 2. třetině: 25 – 28.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:43

Nino Niederreiter hledal střílenou nahrávkou hokejku Fasta. Neúspěšně, aby následně Trocheck nabil na modrou Slavinovi, jeho dělovku Kuemper pokryl vyrážečkou.

39:07

Hokejisté v červených dresech opět vybojovali postavení v útočném pásmu. Od levého mantinelu střílel ze zápěstí Brady Skjei, Kuemper si mezeru mezi betony pohlídal.

38:30

Hra pokračuje v plném počtu. Navrátilec z trestné lavice Andrej Svečnikov udělal kličku Toewsovi, švihem vypálil jen do výstroje gólmana.

38:13

Ještě v oslabení podnikli domácí přečíslení dvou na jednoho. Martin Nečas hledal Jespera Fasta, jenž na dlouhou hokejku zakončil vedle levé tyčky.

37:44

Produktivní obránce Cale Makar mohl střílet, ale ještě vylepšoval palebnou pozici pro Nathana MacKinnona, ten z levého kruhu zakončil křižně a nepřesně.

37:06

Sebastian Aho vyhrál buly na Iana Colea. Jeho vyhození mělo oči, našlo Teuva Teräväinena. Fin si však nepohlídal své postavení, i jemu byl odpískán ofsajd.

36:52

První nebezpečí domácí přestáli, Nathan MacKinnon ztroskotal na levém Raantově betonu. Vzápětí Slavin vyhodil a další útok hostujícího mužstva skončil postavením mimo hru.

36:14

Přestože hokejisté Caroliny mířili do přečíslení dvou proti jednomu, tak je to Andrej Svečnikov, kdo je vyloučený na dvě minuty. Nedovoleným bráněním si pomohl proti Makarovi, puk stejně nezískal.

35:39

Na druhou stranu otočil hru Nathan MacKinnon. Nahrávkou pod sebe vybídl mezi kruhy k zakončení Landeskoga, Švéd pálil z první do levého ramene Raanty.

35:07

Netrvalo dlouho a hráči Caroliny znovu obsadili útočné pásmo. Od modré nahazoval Ethan Bear a Martin Nečas puk tečovat nedokázal, ten tak proletěl vedle pravé tyče.

34:39

Jalen Chatfield nahodil bekhendem kotouč za bránu soupeře, kam vyjel Darcy Kuemper. Gólman zkontroloval situaci a po pravém mantinelu rozehrál na volného Kadriho.

34:15

Obránce Jaccob Slavin nahodil od modré na Kuempera, ten kotouč vyrazil za bránu. Vzápětí zazmatkoval Cale Makar, navzdory volnému prostoru kolem sebe způsobil icing.

33:33

Alex Newhook vyvinul velký tlak na Iana Colea, neboť vyvinul výrazně vyšší rychlost. Domácí zadák si však pomohl tělem a po mantinelu přenesl hru na volného Chatfielda.

33:11

Colorado pokračuje v aktivním pojetí hry. Nyní ovšem hokejisty v bílých dresech zastavil hvizdem čárový rozhodčí, Kadri vystavil do ofsajdu Newhooka.

32:43

Po vyhraném buly MacKinnona nahazoval od modré čáry Devon Toews. Antti Raanta měl zakrytý výhled, takže měl hlavně velké štěstí, že ho puk trefil do výstroje.

32:09

Z pod tlaku se dokázal vymanit Tyson Jost. Kolem Colea udělal kličku do levého kruhu a střílel na zadní tyč, Raanta zasáhl levým betonem. Vzápětí Chatfield vyhodil na zakázané uvolnění.

31:36

Kousek za modrou čárou vypálil pořádnou dělovku André Burakovsky. Jenže nepřesnou, kotouč prosvištěl o kus nad horní tyčkou.

31:05

Jalen Chatfield je zpátky na ledové ploše, Hurikáni si mohou odškrtnout druhé ubráněné oslabení. Hra probíhá ve středním pásmu, takže unavená čtveřice z oslabení mohla v poklidu vystřídat.

30:33

Domácí zahrozili v oslabení. Situaci dvou proti dvěma řešil Vincent Trocheck střelou zápěstím na zadní tyč, Dary Kuemper včas zvedl vyrážečku a připsal úspěšný zákrok.

30:10

Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Colorado je v prostřednním dějství jasně lepším týmem, avšak skóre zůstává bezbrankové, gólmani nadále dominují.

29:40

Velkou bitvu o kotouč v předbrankovém prostoru Hurricanes domácí ustáli bez inkasovaného gólu. Kotouč vydoloval Jaccob Slavin a odpálil jej přes všechny čáry.

29:16

Centr elitní lajny Avalanche Nathan MacKinnon udržel na zádech Pesceho, aby následně přenesl hru do pravého kruhu na Rantanena, k němuž se stáhl Niederreiter a pravou bruslí puk nasměroval příhodně k Raantovi, ten kus černé gumy přikryl lapačkou.

28:57

Komplikace pro domácí mužstvo, na trestnou lavici totiž míří Jalen Chatfield. Obránce za vlastní bránou nedovoleně atakoval Darrena Helma.

28:45

Sebastian Aho nahazoval před bránu do míst, kde tušil krajana Teuva Teräväinena. Ten natáhl hokejku před sebe, aby ji nakonec upustil, čímž Kuemperovi výrazně usnadnil situaci.

28:00

Kolem pasivně stojícího Slavina prosvištěl J. T. Compher. I on pálil zprava z poměrně velkého úhlu, domácí gólman puk odrazil levým betonem za bránu.

27:42

Ani nadvakrát Mikko Rantanen z velkého úhlu na krajana Anttiho Raantu nevyzrál. Domácí gólman tak nemusí litovat, že první střelu neudržel ve výstroji.

27:11

Zády k soupeřově bráně Steven Lorentz sklepl puk pod sebe na Setha Jarvise. Talentovaný Američan si věřil na Makara, za jeho záda se ovšem neprobil.

26:43

Přes obránce Iana Colea střílel švihem Nathan MacKinnon. Antti Raanta reagoval hodně pozdě a měl velké štěstí, že touš minul volný prostor u jeho levé tyče.

26:18

Po přejetí útočné modré čáry střílel příklepem Logan O'Connor. Za Raantu odvedl práci Jaccob Slavin, levou bruslí touš srazil do rohu kluziště.

25:55

Do mezikruží dostal nabito Jesperi Kotkaniemi. V klíčový okamžik ovšem ztratil stabilitu a v pokleku vystřelil slabě pouze do brusle MacDermida.

25:19

Jack Johnson posunul puk na Nazema Kadriho. Niederreiterem těsně bráněný kanadský forvard zvládl alespoň vyhodit do střední třetiny.

24:44

24:44 Rantanen orazítkoval pravou tyčku

24:44

Nathan MacKinnon se krásně prokličkoval po pravé straně až do slibné střelecké pozice. Nicméně nezazmatkoval a do levého kruhu ještě posunul puk na Mikka Rantanena, který forhendem místo poloodkryté brány trefil pravou část brankové konstrukce!

24:02

Pomalé nahození Devona Toewse od modré čáry bylo snadným soustem pro Anttiho Raantu. Finský strážce svatyně máchl lapačkou a kus černé gumy v ní schoval.

23:47

Na ledě se potkávají čtvrté útočné formace. Steven Lorentz přebruslil po levém mantinelu Darrena Helma. Zkusil se proháčkovat až před bránu, leč Makar byl na jeho síly.

23:20

Důrazný Jalen Chatfield poslal k ledu Logana O'Connora. Ukázkový hit, který rozhodčí nemohli trestat a fanoušci radostí zatleskali.

22:56

Hostující gólman zaváhal při rozehrávce, překvapil jej Martinook. Ten posunul před bránu na Vincenta Trochecka, AmMeričan kotouč za brankovou čáru nepropasíroval.

22:02

Martin Nečas opět ukázal, v čem je silný. Nastartoval své motory po pravém mantinelu, aby následně vypálil a přes hokejku Erika Johnsona puk skončil v ochranné síti.

21:38

Do defenzivy zabral Gabriel Landeskog. Pověsil se na záda Jordanu Martinookovi, jehož nakonec přiměl k zaváhání.

21:09

Křižnou svižnou střelou od levého mantinelu zkusil domácího gólmana překvapit Nazem Kadri. Raanta reagoval včas a vykopl pravý beton.

20:37

Přestože finská spolupráce zafungovala, tak skóre se nemění. Sebastian Aho si vyměnil puk s Teuvem Teräväinenem, načež vystřelil příliš vysoko.

20:10

Druhá třetina je v plném proudu, pojďme na ni! Sebastian Aho i teď přetlačil na buly Nathana MacKinnona, útočit tedy mohou domácí.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 2:00.
První třetina zápasu mezi Carolinou a Coloradem gól nepřinesla. Hlavně v úvodu byli výrazně aktivnější domácí Hurikáni, ale na sebevědomě chytajícího Kuempera zatím recept nenašli. Raanta na druhé straně se nenechal zahanbit a i on předvedl několik pěkných zákroků. Oba gólmani po dvaceti minutách hry disponují stoprocentní úspěšností, kterou se určitě pokusí udržet i v prostřední dvacetiminutovce.
Střely na bránu po 1. třetině: 19 – 11.

20:00

První třetina skončila.

19:40

Útočné pásmo ještě navštívili i hokejisté Avalanche. Nathan MacKinnon získal útočnou třetinu, ale jen na chvilku, protože kousek za modrou udělal kličku, kterou nevyzrál na Slavina, bek vrátil hru do středního pásma.

19:02

Sebastian Aho sice nabral velkou rychlost, jenže po lehkém hitu Makara ztratil stabilitu a skončil na kolenou, z této pozice pochopitelně nevystřelil.

18:37

Hru zklidnil Jalen Chatfield. Domácí zadák kvedlal s toušem za vlastní svatyní, čehož oba celky využili k prostřídání. Útočnou akci vzápětí rozjel po pravé straně přes Aha.

18:15

Důraz u mantinelu v útočném pásmu nebyl Loganu O'Connorovi nic platný. Slavin totiž ještě před střetem uvolnil Martinooka, ten vyhodil aspoň do střední třetiny.

17:49

Jesperi Kotkaniemi přebruslil Toewse a zdálo se, že bude zakončovat sám proti Kuemperovi. Při kličce do bekhendu ovšem ztratil kontrolu nad pukem, který se mu postavil na hraně. Fin vůbeebc nevypálil.

17:10

Navzdory pádu Teuvo Teräväinen zvládl posunout kus černé gumy na Andreje Svečnikova. ruský forvard najel o levého kruhu, odkud mířil nepřesně na přední tyčku.

16:56

Sám proti dvěma bojoval Valerij Ničuškin statečně, leč neúspěšně. Zkusil stahovačku na Jaccoba Slavina, ten konkurenta odstavil tělem.

16:12

Nathan MacKinnon projel skrze dvěma hráči, ale puk si dal příliš daleko od sebe, čehož využil k vyhození do středního pásma Ethan Bear. Carolina už je kompletní.

15:43

Hosté nehrají přesilovku vůbec zle. Gabriel Landeskog posunul kotouč o pravého kruhu na MacKinnona, který napálil Slavina, Mikko Rantanen o pár vteřin později našel jenom výstroj krajana Raanty.

15:00

Domácí brankář Antti Raanta zatím působí jistým dojmem. S nahozením Toewse od modré čáry si hravě poradil, hrací předmět podržel ve výstroji.

14:37

Cale Makar si nejprve vyměnil puk s Kadrim, aby následně přenesl hru do levého kruhu na MacKinnona. Křižnou střelu Raanta vyrazil levým betonem, stejnou částí výstroje pokryl i bekhendovou dorážku Landeskoga.

14:06

Premiérová početní převaha čeká rovněž na Colorado. Z domácích řad již usedl na lavici hanby Sebastian Aho, ten hákováním zabránil v rozvíjení útočné akce Rantanenovi.

13:49

Alex Newhook posunul touš po pravém mantinelu na Logana O'Connora. tomu kličkovaná nevyšla, čistým způsobem jej obra pozorný Ethan Bear.

13:22

Zaútočit samozřejmě umí i Colorado. Od pravého mantinelu nahazoval do předbrankového prostoru na teč Jack Johnson, Kadri hrací předmět nasměroval jen těsně vedle levé tyče.

12:46

Brett Pesce už mohl střílet, ale ještě hledal lépe postaveného Jordana Staala. Kapitán vypálil forhendem z první příliš vysoko.

12:24

Těsně před koncem Rantanenova trestu střílel od levého mantinelu Martin Nečas. Ačkoli Kuemperovi stínil ve výhledu Niederreiter, tak kanadský gólman zakročil pravým betonem.

11:40

Jinak však domácím početní převaha vůbec nevychází. Po akci Aha okamžitě vyhodil Devin Toews, spoluhráče krátce na to doplnil Cale Makar.

11:01

Zničehonic měl velkou příležitost Sebastian Aho. Odrazil s k němu puk od brusle MacKinnona, z první vystřelil forhendem vedle levé tyče.

10:26

První přesilovou hru si vyzkouší domácí Carolina. Menší dvouminutový trest vyfasoval Mikko Rantanen, finský forvard je poslán za katr za nedovolené bránění.

10:11

Zasloužený potlesk si vysloužil Antti Raanta. Včas přesunul tělo k pravé tyčce, aby zpozoroval svižnou ránu Nathana MacKinnona a touš ukryl v lapačce.

10:00

Devon Toews po zisku puku zkusil po levém mantinelu nastartovat Mikka Rantanena. Finský forvard na kus černé gumy nedosáhl, píská se icing.

09:37

A znovu Nazem Kadri! Tentokráte si od pravého mantinelu vybruslil mezi kruhy a mířil do horních pater brány, Antti Raanta s lehkými problémy zabránil nejhoršímu levým ramenem.

09:06

Další blok. Z pravého kruhu vypálil přes protihráče nejproduktivnější hráč Avalanche Nazem Kadri, Jordan Staal pravou bruslí srazil puk až do ochranné sítě.

08:51

Ryan Murray i pod tlakem nahodil na Raantovu svatyni. Finský gólman zasahovat nemusel, práci za něj odvedl blokující Teräväinen.

08:20

Zápas pokračuje ve svižném tempu a s minimem přerušení. Znovu v akci Makar, jehož nahození do střední třetiny prodloužil MacKinnon pouze k Trocheckovi.

07:42

Andrej Svečnikov ukázal, že umí zabojovat i do defenzivy. Vystál kličkujícího Calea Makara, jehož ve finále obral ukázkovým vypíchnutím kotouče.

07:03

Po vyhraném vhazování Sebastiana Aha nahazoval od modré čáry Ian Cole. Puk prosvištěl vedle pravé tyče, brankář Colorada měl situaci pod kontrolou.

06:45

Nadále platí, že domácí hokejisté dominují, leč převahu ještě nepřetavili v gól. Na Darcyho Kuempera nenašel recept ani z levého kruhu střílející Andrej Svečnikov.

06:30

Carolina znovu vybojovala puk. V mezikruží střílel z otočky Nino Niederreiter, Kuemper jen vyrážel. Fastovi k dorážce moc nechybělo, jen těsně na touš nedosáhl.

05:49

A další zákrok pro hostujícího brankáře. Šikovně zmenšil střelecký úhel Sethu Jarvisovi, jeho pokus bez problémů udržel ve výstroji.

05:28

Ofenzivu podpořivší Brett Pesce nejprve naznačil z pravého kruhu nahrávku, aby nakonec vypálil na zadní tyč. Kuemper rychle reagoval a zakročil vyrážečkou.

04:54

S další příležitostí přispěchal Martin Nečas. Vysokým forčekinkem donutil k chybě při rozehrávce Jacka Johnsona, jenže pak sám ztratil kontrolu nad pukem a k zakončení vůbec nedošlo.

04:14

Pěknou individuální akci vymyslel Jordan Martinook. Nejprve proklouzl po pravém mantinelu do útočné třetiny, načež se prodral až před bránu, odkud puk zvedl jen do Kuemperovy výstroje.

03:55

Až do útočného pásma hosté akci nedotáhli. Alex Newhook vzal zodpovědnost na sebe, přičemž narazil na strom jménem Cale Makar.

03:31

Za vlastní bránou zklidnil hru Kurtis MacDermid. Počkal na vystřídání formace, načež rozjel po pravé straně Alexe Newhooka a odjel si sám odpočinout.

02:58

Dlouhý pas Gabriela Landeskoga zkusil Erik Johnson prodloužit na Tysona Josta. Úmysl nevyšel, dobře myšlenou lehkou teč vystihl pozorný Bear.

02:20

Další příležitost Hurikánů zazdil Teuvo Teräväinen. Od pravého mantinelu vystřelil z ostrého úhlu, Darcy Kuemper zapsal snadný zákrok pravým betonem.

01:49

Domácí kapitán Jordan Staal nahodil od pravého mantinelu před bránu. Nino Niederreiter na dlouhou hokejku nedokázal kus černé gumy tečovat mezi tři tyče.

01:24

Zahrozili i hosté. Jmenovitě Logan O'Connor, který z pravého křídla najel před bránu, načež ztratil kontrolu nad pukem a nechal jej za sebou.

00:43

Kotouč získal do držení Devon Toews. Udělal však obrovskou chybu v rozehrávce, kterou mohl potrestat Sebastian Aho, z mezikruží však minul.

00:10

Úvodní buly zvládla vítězně Carolina. Elitní útočná formace okamžitě přesunula hru do útočného pásma, k zakončení zatím nedošlo.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Carolina Hurricanes: Raanta (Lyon) – Bear, Slavin (A), Pesce, Skjei, Chatfield, Cole – T. Teräväinen, Aho (A), A. Svečnikov – M. Nečas, Trocheck, Martinook – Fast, J. Staal (C), Niederreiter – Jarvis, Kotkaniemi, Lorentz.
Trenér: Rod Brind'Amour

Colorado Avalanche: Kuemper (Francouz) – Makar, D. Toews, E. Johnson, R. Murray, MacDermid, J. Johnson – Rantanen (A), MacKinnon (A), Burakovsky – Ničuškin, Kadri, Landeskog (C) – L. O'Connor, Compher, Newhook – Aube-Kubel, Jost, Helm.
Trenér: Jared Bednar

Rozhodčí: McCauley, Luxmore – Fournier, Suchánek.
Česká a slovenská stopa v utkání

Martin Nečas (CAR)
Pavel Francouz (COL)
Colorado Avalanche

Dnes budeme sledovat zápas nejlepších. Proč? Protože Colorado je vládcem Západní konference. Na čele má komfortní náskok dvanácti bodů na druhé Calgary, ve srovnání s Carolinou je napřed o čtyři body. Nicméně hokejisté Avalanche aktuálně neprožívají povedené období, ze předešlých čtyř utkání vyšli hned třikrát jako poražení. Pořádně musela zabolet hlavně poslední prohra, neboť Bednarova družina vedla v New Jersey už 3:0, avšak Ďáblové zabrali a pěti góly zcela otočili misky vah na svou stranu. Týmové produktivitě vévodí jednatřicetiletý Kanaďan Nazem Kadri se 72 body.
Carolina Hurricanes

Carolina Hurricanes, lídr Východní konference. Hurikáni letos předvádí výborné výkony, avšak o udržení prvenství ještě budou muset pořádně zabojovat, protože druhá Florida nasbírala stejný počet 83 bodů. Svěřenci kouče Brind'Amoura momentálně drží sérii dvou vítězství v řadě. V doposud posledním střetnutí zdolali těsně 3:2 nováčka ze Seattlu, přičemž vítězný gól vstřelil Martin Nečas. Nejproduktivnějším hráčem týmu je finský útočník Sebastian Aho s 58 body.
Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Carolinou a Coloradem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

Carolina Hurricanes – Colorado Avalanche

2:0

konec (0:0, 0:0, 2:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 55. Bear (Fast), 59. Aho

Carolina Hurricanes: Raanta (Lyon) – Bear, Slavin (A), Pesce, Skjei, Chatfield, Cole – T. Teräväinen, Aho (A), A. Svečnikov – M. Nečas, Trocheck, Martinook – Fast, J. Staal (C), Niederreiter – Jarvis, Kotkaniemi, Lorentz.
Trenér: Rod Brind'Amour

Colorado Avalanche: Kuemper (Francouz) – Makar, D. Toews, E. Johnson, R. Murray, MacDermid, J. Johnson – Rantanen (A), MacKinnon (A), Burakovsky – Ničuškin, Kadri, Landeskog (C) – L. O'Connor, Compher, Newhook – Aube-Kubel, Jost, Helm.
Trenér: Jared Bednar

Rozhodčí: McCauley, Luxmore – Fournier, Suchánek

Diváci: 18 056

Průběh zápasu
1. třetina
10:26 COL 2 Rantanen, nedovolené bránění
14:06 CAR 2 Aho, hákování
Po 1. třetině
2. třetina
28:57 CAR 2 Chatfield, nedovolené bránění
36:14 CAR 2 A. Svečnikov, nedovolené bránění
Po 2. třetině
3. třetina
41:53 COL 2 Jost, krosček
47:44 COL 2 Kadri, vysoká hůl
54:20 CAR 1:0 Bear (Fast)
54:42 COL 2 D. Toews, sekání
58:28 CAR 2:0 Aho
59:08 COL 10 Landeskog, nesportovní chování
Konec