Menu

Fotbal

FORTUNA:LIGA

MFK Karviná – SK Dynamo Č. Budějovice

2:2

konec (1:0)

27.02.2022, 15:00 • Městský stadion Karviná, Karviná • 23. kolo • Igor Mainka (@igor_mainka)

Tipsport: 3.12 3.15 2.47 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Dnes už je to vše. Děkuji vám za pozornost a přeji příjemný zbytek dne. (19:56:59)
Karviná po prohře zůstává poslední v tabulce, České Budějovice se ziskem bodu dostaly do první šestky a navíc mají k dobru zápas s Pardubicemi.
Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 3:3. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:10.
Byli jsme svědky velice zajímavého utkání, avšak lze očekávat, že ani jeden z trenérů neodejde ze zápasu spokojen. Na obou týmech bylo vidět, že chtějí vyhrát, Karvinští se dvakrát dostali do vedení, ale soupeři se v obou případech podařilo srovnat a zaslouženě si ze Slezska odváží bod. Karviná se v tabulce dostala na dvojciferný bodový zisk, ale v aktuální situaci je bod málo.

90+5

Konec zápasu.

90+3

90+3. Dramatický závěr, Čolič zůstal ležet na trávníku

90+3

Na trávníku zůstal ležet jeden z českobudějovických hráčů, rozhodčí nepřerušil hru, Karviná útočila a až po nepřesném pasu sudí přerušil hru. Brankář Vorel vyběhl k rozhodčímu a strčil jej. Sudí Szikszay nepochopitelně ukázal brankáři jen žlutou kartu. Ćolić se po ošetření zvedl z trávníku a pokračuje v utkání.

90+1

Mršić si chystal míč ke střele na levé hranici šestnáctky, ale v souboji se soupeřem upadl. Rozhodčí faul neviděl, následně viděl nedovolený zákrok na Zorvanovi.

90+1

Rozhodčí prodlouží druhou půli minimálně o dvě minuty.

89

Dalekonosná střela Siňavskije ze střední vzdálenosti zamířila do středu brány, brankář Vorel si míč sklepl hrudí před sebe a následně jej chytil.

89

První centr od rohového praporku se Túliovi nepovedl, ale má druhý pokus.

88

Qose mohl pálit zpoza šestnáctky, místo toho přihrál na levou stranu, Siňavskij nakopl míč o soupeře a získal pro domácí rohový kop.

87

Karviná se snaží strhnout vítězství na svou stranu, ale je třeba do toho dát přesnost.

85

Trojité střídání udělal trenér Páník. Hřiště opustili Durosinmi, Ndiaye a Bartošák, místo nich přišli Holík, Qose a Siňavskij.

85

Trenér Horejš střídá, Mihálika vyměnil Konda.

83

Přímý kop na druhé straně, ale Bartošákův centr na přední tyč hosté odvrátili.

80

80. Martin KRÁLIK - 2:2

80

Dynamo právě vstřelilo branku!
Rohový kop Mršiće domácí odvrátili pouze za šestnáctku, kde se do míče opřel MARTIN KRÁLÍK a tvrdou střelou napálil míč do brány – 2:2!

80

Na druhé straně zaúřadoval Škoda, který se uvolnil na levé straně a jeho střelu k bližší tyči vyrazil brankář Bajza vedle branky.

79

Látal přihrál z pravé strany do pokutového území Bartošákovi, ten si vyběhl s míčem do střelecké pozice a téměř ze středu šestnáctky napálil míč nad horní tyč.

78

Bartošák našel u bližší tyče hlavu Durosinmiho, jeho střelu k bližší tyči fantasticky vyrazil Vorel!

77

Karviná se dostala po delší době na druhou stranu a hned je z toho rohový kop.

75

Trenér Horejš podruhé střídá, Nováka vyměnil Hais.

74

Karviná si s přímým kopem soupeře poradila, Škodovu střelu z hranice šestnáctky jeden z domácích hráčů zablokoval.

73

Rozhodčí zpozoroval u pokutového území Karviné faul na českobudějovického Ćoliće a odpískal zajímavý přímý kop pro hosty.

72

Kapitán Papadopulos dnes dohrál, jeho místo na trávníku zaujal Antonín Svoboda.

71

Durosinmi nepříjemně napadal Ćoliće, ten nakonec nakopl domácího útočníka, od kterého míč skončil vedle branky.

69

Centr Látala z pravé strany zkoušel hlavičkovat Papadopulos, ale míč kolem jeho hlavy jen prolétl k českobudějovickým hráčům.

69

Po centru Ćoliće z pravé strany míč skákal ve vápně, ale brankář Bajza se ho zmocnil před pokusem Škody dorazit balón do brány.

67

Nákop Mršiće z levé srtrany domácí defenzíva odrazila, stejně tak sražený centr Hory, který odkopl ještě před dopadem do zámezí Šehić. Tím zamezil rohovému kopu pro soupeře.

66

Zorvan si nerozuměl na levé straně se Šehićem a poslal mu přihrávku do běhu. Tu si pohlídal obránce Havel a nepustil domácího hráče k míči.

64

Dobrá příležitost Dynama. dlouhý míč od Králíka našel u levé tyče Valentu, ten ještě přihrál míč Havlovi, ale překvapený spoluhráč odrazil balón jen vedle branky.

63

Trenér Horejš vystřídal, Skovajsu nahradil Mršić.

63

Mihálik se Skovajsou vykouzlili z levé strany zajímavý centr, který Bartošák odvrátil vedle brány. Rohový kop pro Dynamo.

62

Po přihrávce z pravé strany zkoušel střílet zpoza šestnáctky Ndiyae, ale jeho pokus srazil do strany bránící Novák.

61

Bartošák našel centrem od rohového praporku Kobouriho, ten míč prodloužil na zadní tyč, ale tam byl jeden z jihočeských hráčů, který zastavil nebezpečí pro svůj celek.

61

Domácí na pravé straně vybojovali další rohový kop.

59

Po centru Mihálika z levé strany si Hora v pokutovém území pomohl faulem. Míč tak přebral brankář Bajza.

57

Zažlutilo se na domácí straně. Šehić fauloval u postranní čáry Ćoliće a rozhodčí jej ocenil žlutým napomenutím.

56

56. Papadopulosův pokus hlavou lapil Vorel

56

Na Bartošákův rohový kop si k přední tyči naběhl Papadopulos a hlavičkou umístil míč k tyči, jenže tam stihl dolétnout gólman Vorel, který balón letící do branky lapil do rukavic.

56

Spolupráce Látala se Zorvanem na pravé straně končí dalším rohovým kopem.

55

Po rohovém kopu z pravé strany se k míči dostal Durosinmi, přišlápl jej pro Látala, ale ten k němu doběhl později než bránící hráč.

54

Bartošák se postavil k přímému kopu a míč zakroutil k pravé tyči, kam vyskočil brankář Vorel a vyboxoval míč vedle brány!

53

Bartošák pronikal středem před branku a tam jej složil k zemi Valenta. Českobudějovický hráč uviděl za svůj počin žlutou kartu.

50

50. Filip ZORVAN - 2:1

50

Karviná právě vstřelila branku!
Hosté se z vyrovnání dlouho netěšili. Domácí zaútočili levou stranou, Šehić našel centrem před brankou FILIPA ZORVANA, který přesně zakončil k bližší tyči! Karviná znovu vede, tentokrát 2:1.

49

49. Michal ŠKODA - 1:1

49

Dynamo právě vstřelilo branku!
Tak to je nástup do druhé části! Hosté rozjeli útok pravou stranou, Mihálik přihrál do středu MICHALU ŠKODOVI, Který zkusil štěstí zpoza šestnáctky a trefil přesně po zemi k pravé tyči!

48

Ani Bartošákova pobídka na hlavu Durosinmiho nebyla přesná.

48

Centr Škody z levé strany se kroutil od branky, ale dolétl jen do rukavic domácího gólmana Bajzy.

46

Oba týmy nastoupily ve stejném složení jako v prvním poločase.

46

Začal druhý poločas.
Na české poměry jsme viděli rušný první poločas se šancemi na obou stranách. Diváci odcházejí na poločasovou klobásu šťastnější, protože v závěru první půle se povedenou střelou zpoza šestnáctky prosadil Bartošák. Šance Dynama v první půli pálil Škoda, i proto je výsledek po prvním dějství 1:0 pro Karvinou.

45+1

První poločas skončil.

44

44. Lukáš BARTOŠÁK - 1:0

44

Karviná právě vstřelila branku!
Domácí jdou v závěru první půle do vedení. Zorvan po autovém vhazování přihrál míč zpátky n Kobouriho, ten odcentroval balón na hranici šestnáctky, kde Papadopulos sklepl míč hrudí za sebe a LUKÁŠ BARTOŠÁK prudkou střelou po zemi k tyči otevřel skóre – 1:0!

42

Zorvan hledal z pravé strany polovysokým míčem před šestnáctkou Papadopulose, ale míč si tělem zpracoval Králík a zastavil příležitost domácí družiny.

39

Van Buren dostal trochu prostoru na levé straně, ale jeho centr na zadní tyč nikoho nenašel.

38

První žlutá karta je na světě. Hora fauloval třicet metrů od branky Zorvana a zastavil tím slibně rozvíjející se útok soupeře.

37

37. Duronsinmiho rána do pravého horního rohu, zasáhl Vorel

37

Látalův centr odvrátil jeden z obránců Dynama na hranici šestnáctky k Durosinmimu, ten se bleskově opřel do míče a krásnou střelou do pravého horního rohu nechal vyniknout brankáře Vorla.

33

Dynamo mělo výhodu rohového kopu, ale celou akci si pohlídal brankář Bajza, který centr Hory vyrazil před sebe, následný kop Mihálika přes hlavu zamířil nad branku.

32

To už byla jiná káva, hosté zakončili přečíslení tři na dva střelou zpoza šestnáctky v podání Michala Škody, jeho ránu do středu brány vyrazil brankář Bajza mimo branku!

31

Valenta našel dlouhým pasem z pravé strany na hranici šestnáctky, ale Škoda z kroku poslal míč po zemi do středu brány, kde byl brankář Bajza.

30

Šehić přihrál míč do pokutového území na Durosinmiho, jenže ten si vyběhl na přihrávku z ofsajdové pozice.

29

Zorvan zatočil míč na hranici vápna, kde byl pouze Hora, který odkopl míč mimo šestnáctku.

28

Domácí rozjeli rychlou akci pravou stranu, Látal přihrál ke kraji Zorvanovi a ten vybojoval pro domácí rohový kop.

27

Van Buren na pravé straně přišel o vybojovaný míč v souboji s Šehićem, jenže vzápětí do souboje přilétl Valenta a vrátil míč Van Burenovi. Ten byl v ofsajdu. Karvinští tak zůstanou u míče.

25

25. Pozornost Bajzy prověřil hlavičkou Michal Škoda

25

Ćolić našel centrem z pravé strany hlavu Škody, ale zkušený útočník ze stoje nedokázal razantněji usměrnit míč na karvinskou branku. Jeho pokus lapil gólman Bajza.

24

Túlio vlétl s míčem do šestnáctky, následně přihrál ke kraji Šehićovi, který odcentroval do vápna, ale hosté míč odrazili pouze k Bartošákovi. Karvinský záložník se napřáhl ke střele, ale zpoza pokutového území míč nakopl obloukem do reklamního panelu vedle pravé tyče.

23

Látal si na pravé straně vyměnil míč se Zorbvanem, následně vypustil přízemní centr na Ndiyaeho, který k domácímu záložníkovi nedoskákal. Hosté odkopli balón do autu.

21

Karvinským se centry do šestnáctky nedaří. Látal měl dost času, přesto jeho kop byl příliš dlouhý a přeletěl hráče ve vápně.

20

20. Marco Túlio těsně minul levou šibenici

20

Dlouhý centr Bartošáka z levé strany našel pouze hlavu Skovajsy, ten míč odhlavičkoval mimo šestnáctku, jenže domácí se dostali k balónu a Túlio střelou ze střední vzdálenosti těsně minul levou spojnici břevna a tyče.

18

Po sporném zákroku ve středu pole se hosté dostali do útoku, Valenta přihrál na levou stranu Škodovi, který zkusil vystřelit přes Kobouriho, ale domácí obránce jeho pokus úspěšně zablokoval.

17

Po faulu Papadopulose zůstal ležet na zemi budějovický obránce Králík. Rozhodčí přerušil hru a karvinskému kapitánovi rázně domluvil.

16

Škoda rozehrál akci na Skovajsua ten odcentroval z levé strany přímo do rukou brankáře Bajzy.

16

Ani další pokus Zorvana nebyl přesný, Durosinmi si naskakoval na míč, jenže balón letěl daleko od něj.

15

Zorvan zkoušel odcentrovat z pravé strany do pokutového území, ale dobře stál Králík a jeho pokus zblokoval.

13

Bartošák měl na levém kraji míč, nabíhal mu Šehić, ale karvinský záložník zkusil odcentrovat na hranici šestnáctky, kde se k hlavičce dostal Durosinmi, ale míč pouze usměrnil k brankáři Vorlovi.

12

Centr Látala z pravé strany chtěl hlavičkovat na zadní tyči Bartošák, ale míč prolétl vysoko nad jeho hlavou.

11

Valenta pronikal levou stranou do pokutového území, ale sraženou střelu z nějakých deseti metrů zachytil brankář Bajza.

9

Van Buren zajímavě pronikal před šestnáctku, před dvojicí obránců ale přibrzdil a balón přihrál Škodovi. Zkušený útočník nedokázal z levé strany šestnáctky vystřelit.

7

Závar před domácí branku nakonec uzavřel Valenta, kterému míč skočil na vápně, balón tak napálil z první nad branku.

6

Van Buren zahrál vysoký míč na přední tyč, brankář Bajza vyšel z brány a balón vyboxoval mimo šestnáctku.

5

Škoda rozehrál akci na levou stranu, kde byl Skovajsa, ten zkoušel odcentrovat míč do pokutového území, ale včas zasáhl jeden z karvinských hráčů a odrazil balón do zámezí. Rohový kop pro Dynamo.

3

Po první šanci se Budějovice snaží kontrolovat hru, ale moc se jim to nedaří.

1

1. Durosinmi prověřil Vorla po půl minutě hry

1

Bartošák nacentroval z levé strany míč před branku, kam si naběhl Durosinmi, ale ze vzduchu usměrnil míč jen do míst, kde byl připravený brankář Vorel. První zajímavá šance domácích.

1

Karviná začala u míče, Durosinmi svým průnikem po pravé straně vybojoval autové vhazování.

1

Utkání právě začalo.
Dámy a pánové, krásný večer z Karviné, kde za malou chvíli odstartuje důležitý souboj pro domácí družstvo. To dnes obléklo bílé dresy, České Budějovice budou celé v černém.
Úvodní sestavy:

MFK Karviná: Bajza – Látal, P. Buchta, Kobouri, Šehić – Ndiaye, Túlio – Zorvan, Papadopulos (C), Bartošák – Durosinmi.
Náhradníci: Ciupa – Qose, Lukáš Holík, Svoboda, S. Dramé, Chvěja, Siňavskij.
Trenér: Páník.

SK Dynamo Č. Budějovice: Vorel – Čolić, L. Havel, Králik (C), P. Novák – Hora, M. Valenta – Van Buren, Michal Škoda, Skovajsa – Mihálik.
Náhradníci: Šípoš – Tolno, Čavoš, Hais, Konda, Hellebrand, Mršić.
Trenér: Horejš.

Rozhodčí: Szikszay – Caletka, Volf.
Karviná v ligové historii ještě doma s Českými Budějovicemi neprohrála. Právě vítězství může udržet naději slezského celku na záchranu. Případná prohra by hornický tým ještě více přikovala k poslednímu místu.

Karviná má výsledkově povedený start do jarní části. Vítězství nad Slavií, remíza s Jabloncem a minulý týden prohra v Teplicích. Tři zápasy, čtyři body, přesto je Karviná poslední s větší ztrátou na nejbližší než tomu bylo v závěru roku.

Bohužel předvedená hra zlepšeným výsledkům příliš neodpovídala. Slezané byli ve všech třech zápasech horším celkem, soupeř si vytvořil více šancí, ale horníkům to stačilo na čtyři body.

Českobudějovické Dynamo na tom není na jaře dobře. Tým trenéra Horejše ještě nevyhrál, ze tří zápasů získal dva body za remízy se Spartou a v Mladé Boleslavi proti Hradci Králové. V posledním utkání podlehl doma Plzni 0:1.

Jihočeši jsou mírným favoritem, tomu napovídá i výsledek podzimního utkání v Českých Budějovicích, kde domácí Dynamo zvítězilo 3:1.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

MFK Karviná – SK Dynamo Č. Budějovice

2:2

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 44. Bartošák (Papadopulos), 50. Zorvan (Šehić) – 49. Michal Škoda (Mihálik), 80. Králik

Karty:   57. Šehić (KAR) – 38. Hora (CEB), 53. M. Valenta (CEB), 90+3. Vorel (CEB)

Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 3:3. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:10.

MFK Karviná: Bajza – Látal, P. Buchta, Kobouri, Šehić – Ndiaye (85. Qose), Túlio – Zorvan, Papadopulos (C) (72. Svoboda), Bartošák (85. Siňavskij) – Durosinmi (85. Lukáš Holík).
Náhradníci: Ciupa – Qose, Lukáš Holík, Svoboda, S. Dramé, Chvěja, Siňavskij.

Trenér: Páník.

SK Dynamo Č. Budějovice: Vorel – Čolić, L. Havel, Králik (C), P. Novák (75. Hais) – Hora, M. Valenta – Van Buren, Michal Škoda, Skovajsa (63. Mršić) – Mihálik (85. Konda).
Náhradníci: Šípoš – Tolno, Čavoš, Hais, Konda, Hellebrand, Mršić.

Trenér: Horejš.

Rozhodčí: Szikszay – Caletka, Volf.

Diváci: 1412