Menu

Hokej

Chance liga

HC RT TORAX Poruba 2011 – AZ Havířov

4:2

konec (2:1, 0:1, 2:0)

23.02.2022, 17:30 • RT TORAX ARENA • 48. kolo • Petr Šatalík

Tipsport: 1.26 6.0 8.28 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mne je to už pro dnešek všechno. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se opět budu těšit, na počtenou. (20:00:41)
Střely na bránu v 3. třetině (celkem)

HC RT TORAX Poruba – 11 (33)
AZ Heimstaden Havířov – 3 (22)
Zápas tedy končí výhrou Poruby nad Havířovem v poměru 4:2. RT TORAX rozhodl o svém vítězství v závěrečné třetí třetině. Klíčovou pro celé utkání se ukázala být akce z 45. minuty, kdy nahození Voráčka obrana AZ Heimstaden nezachytila a Tomáš Gřeš milimetrovou ranou do zadní horní tyče poslal domácí do vedení! Hosté bojovali, v závěru odvolali brankáře, ale vyrovnat již nezvládli. Do jejich poloprázdné svatyně přes alternujícího brankáře Chrobočka dotlačil Tomáš Gřeš kotouč ještě jednou, čímž stanovil finální výsledek tohoto duelu!

Poruba se tak dostává na 11. místo, je tedy bod nad čárou ponoru ponurné baráže a pouhé tři bodíky od play-off.

Havířov dnes bojoval jen o čest, sestup z Chance Ligy už má jistý. Jeho hráči se však dnes nemají za co stydět, předvedli odvážný výkon a zaslouží si uznání.

Konec zápasu.

59:41

Jan Maruna měl ještě šanci, když dorážel v předbrankovém prostoru, kde Adam Brízgala podklouzl a upadl, svou příležitost ale využít nedokázal.

59:21

Puk byl zašlápnutý v rohu hrací plochy, protože hokejisté Poruby zašlápli kotouč, když nejprve vyhráli buly. Sudí ale jejich úmysl se zdržováním odhalil a přerušuje.

59:06

Martin Réway nyní vyhodil kotouč mimo hrací plochu, odsedí dvě minuty za zdržování hry. Marek Štipčák je opět na střídačce, uvidíme přesilovku šest na čtyři.

58:36

58:36 Tomáš GŘEŠ - 4:2

58:36

Poruba právě vstřelila branku!
Je rozhodnuto! Poruba se dostala do útočného pásma, Havířovští ještě dělali, co mohli, aby soupeř neskóroval, ale TOMÁŠ GŘEŠ nakonec pod padajícím Davidem Chrobočkem přece jen dotlačil kotouč do sítě AZ Heimstaden! RT TORAX vede 4:2! Asistence: Michal Vachovec, Petr Stloukal.

58:18

Puk se nakonec povedlo vyšťourat od hrazení hokejistům Poruby, kteří ho vyhodili obloukem na modrou čáru, kde jej zachytává Jakub Doktor, jenž byl ale následně přejet dvojicí soupeřů.

58:16

Důležité buly před Brízgalou se muselo opakovat. Následně jej vyhráli hokejisté Poruby, Jan Hudeček ale okamžitě natlačil puk i se soupeřem na zadní hrazení.

57:53

Jakub Doktor nahodil kotouč z pravého hrazení na klec Poruby, Adam Brízgala kotouč přikrývá lapačkou. AZ Heimstaden Havířov si nyní bere už očekávaný oddechový čas a kouč Potěšil kreslí svým svěřencům finální akci. Zůstane už Štipčák na střídačce? Ano, je to tak, Havířov hraje se šesti hokejisty v poli!

57:21

Dominik Luža pálil z mezikruží, jeho rána byla sražena doprava, odkud pálil David Chroboček, jenž z svou ranou rozvlnil boční síť!

57:11

Hokejisté z Ostravy se nyní provinili zakázaným uvolněním. Čeká nás dramatický závěr zápasu. Buly po pravé ruce Brízgaly.

57:04

Šimon Szathmáry zastavuje kotouč a posílá jej na zadní hrazení, kde je však první Tomáš Pastor, který ihned obrací hru na druhou stranu.

56:34

Jakub Mrva nastřeluje černou pryž do pásma Poruby, tam se však jeho spoluhráči k puku nedokázali dostat. O chvíli později zakládá další akci Tomáš Pastor.

56:08

Lukáš Bednář se nyní dostal na pravém kruhu ke střele, kterou ale mezi tři tyče svatyně Poruby nenamířil. Následně padl pod nohy Adama Brízgaly, sudí raději přerušují.

55:37

Buly před klecí AZ Heimstaden nyní vyhráli hráči RT TORAXU, ti se ale před klecí protivníka dlouho nezdrželi, rozehrávat bude David Chroboček.

55:04

Tomáš Guman se nyní prodral po levém křídle kupředu, jeho pokus však Marek Štipčák vyrazil a poradil si i s ránou Dušana Žovince od modré čáry.

54:42

Tomáš Pastor musí napotřetí rozehrát z obranné modré, jeho nahození tentokrát prodlužuje Jan Maruna na zadní hrazení za klec Poruby.

54:11

Poruba drží kotouč za vlastní svatyní, nechá oba celky vystřídat, mužstvo z Ostravy samozřejmě nikam nespěchá. Čas hraje v jeho prospěch.

53:37

Dominik Luža posílá kotouč do útočného pásma Havířova, kde je však první u kotouče Šimon Szathmáry, který jej posílá na opačnou stranu hrací plochy.

53:08

Tomáš Guman poslal z pravé strany kotouč do předbrankového prostoru, tam si však gólman Marek Štipčák dokázal díky své hokejce poradit bez větších komplikací.

52:34

Matúš Hlaváč stihl odehrát kotouč bekhendem před dotírajícím soupeře, AZ Heimstaden nyní rychle přenáší hru před klec RT TORAXU.

52:04

Sledujeme zatím hodně nervózní hokej ve třetí části, který je hodně důrazný. Hokejisté Havířova jsou již kompletní, Konstantin Tjurin vyráží po levém hrazení kupředu.

Dnešní utkání sleduje 525 diváků.

51:27

Tomáš Voráček pálil z pravé strany od modré čáry, jeho pokus tečoval Michal Vachovec, přesto puk ke Štipčákovi nedoputoval.

51:18

Na druhé straně se snažil dorážet Dominik Hrníčko, kterého za to zase srolovala na led obrana Havířova. Zbývá ještě 38 sekund přesilovky Poruby.

51:07

Kotouč zůstal po vhazování ležet ve středovém kruhu. Následně šel kupředu po levé straně Doktor, který byl zastaven Šimonem Szathmárym a následně atakován na hraně pravidel.

50:47

Pavel Jenyš šel po stříleném pasu Jakuba Husy na levém kruhu do dobré šance, bránu Havířova však netrefil a Štipčák ji následně vykopl ze základního postavení. Dnes již podruhé...

50:27

Poruba už hraje proti čtyřem bránícím hráčům Havířova. Kotouč má nyní na modré čáře Jakub Husa, kombinuje s Jenyšem.

49:56

Jan Hudeček je vyloučen za podrážení, Poruba hraje 9 sekund přesilovky pět na tři! Předtím v situaci dva na jednoho selhal Gvido Jansons, jenž akci přejel a z ostrého úhlu nepropálil Brízgalu.

49:37

Petr Stloukal posílal zajímavou střílenou přihrávku do prostoru mezi kruhy, kde však Samuel Bitten nedokázal namířit kotouč na klec soupeře.

49:27

Buly před klecí Havířova vyhráli hokejisté RT TORAXU, kteří se ale nedokázali patřičně zabydlet před klecí soupeře a musí vycouvat za útočnou modrou.

49:09

Martin Réway pálil na pravém křídle, prostor mezi třemi tyčemi svatyně Štipčáka však nezasáhl. Následně brankář AZ Heimstaden přikrývá kotouč lapačkou.

48:26

Poruba musí začít zpoza vlastní klece, Havířovu se podařilo na začátku oslabení vyhodit kotouč přes všechny čáry.

48:05

Michal Hotěk je vyloučen, což je velká komplikace pro Havířov. Rychlonohý útočník fasuje dvě minuty za sekání, přesilovka pro Porubu.

47:48

Martin Réway se nyní prezentoval zajímavou tečí v předbrankovém prostoru, puk ale do prostoru mezi třemi tyčemi nasměrovat nedokázal.

47:27

David Chroboček se snaží rozehrát na pravé straně obranného pásma, skvěle jej však forčekuje Dominik Hrníčko, který získává puk.

46:58

Petr Stloukal se vydává po pravém křídle kupředu. Je však sám proti přesile, raději jen nahazuje kotouč za klec Havířova.

46:24

Jakub Doktor se dobře stáhl do středového kruhu, kde zastavil průnikovou přihrávku hokejistů Poruby. Na druhou stranu může startovat Konstantin Tjurin.

45:58

Tomáš Voráček rozehrává z půlící čáry, nachází na levém křídle Gumana, jenž mu ale kotouč raději zase vrací, nechce riskovat jeho ztrátu.

45:27

Tomáš Pastor rozehrává zpoza vlastní klece, musí však počkat, než mu dostřídají spoluhráči, na led skáče také Matúš Hlaváč.

44:44

44:44 Tomáš GŘEŠ - 3:2

44:44

Poruba právě vstřelila branku!
Poruba se dostává do vedení! Tomáš Voráček zpracoval kotouč na obranné modré čáře a nahodil ho o hrazení křižně do útočného pásma. Tam se jako blesk hnal na bránu Havířova TOMÁŠ GŘEŠ, jenž poslal nádhernou ránu pod břevno, trefil zadní horní tyč v kleci Havířova a posílá celek z Ostravy do těsného vedení 3:2! Asistence: Tomáš Voráček, Jakub Husa.

44:25

Tomáš Guman ztrácí kotouč za klecí Havířova, na druhou stranu se už žene Jan Maruna, který ale nedokázal zpracovat prudkou přihrávku. Protiútok Poruby zase zastavuje postavení mimo hru.

44:18

Buly před klecí AZ Heimstaden vyhráli hráči Poruby. Šimon Szathmáry okamžitě vystřelil z levé strany na modré čáře. Marek Štipčák touš na svém hrudníku udržel.

43:49

Dušan Žovinec dostal kotouč na levou stranu k modré čáře, jeho sražená rána však končí jen v ochranné síti za klecí Havířova.

43:16

Adam Brízgala nyní nepředvedl velkou jistotu v rozehrávce, když mu puk odskočil a první byl u něj Jakub Doktor. Naštěstí pro Porubu nemohl v rohu kluziště zakončovat.

42:49

Martin Réway a Dominik Hrníčko kombinovali v třetině Havířova, jenže Gvido Jansons byl důrazný a výpad Poruby dokázal zastavit.

42:28

David Chroboček zachytává vyhození Poruby na obranné modré. Následně posílá touš za klec soupeře, tam je Tomáš Krupa.

42:08

Následně se situace opakuje, RT TORAX nyní poslal prudký kolmý pas kupředu, jenže beci Havířova byli u své klece první. Píská se zakázané uvolnění.

41:42

Petr Kanko rozehrával zpoza vlastní klece, jenže následně hokejisté z Ostravy nedokázali založit akci, která končí icingem. Buly před Brízgalou.

41:18

Adam Křemen nyní nahazoval na levém křídle do předbrankového prostoru pro Jana Marunu, jenž kotouč srazil do betonu Brízgaly!

40:41

Šimon Szathmáry na jedné strany se svou akcí neuspěl, Jakuba Doktora na opačném konci kluziště zastavili dva protivníci u hrazení.

40:18

Martin Réway byl důrazný na úvodním buly a díky jeho práci Poruba získala kotouč, který následně okamžitě zaváží do útočné třetiny.

40:01

Začala třetí třetina.
Oba celky jsou zpět na hrací ploše, třetí dějství odstartuje za malý okamžíček.
Třetí třetina začne přibližně v 19:15.
Střely na bránu v 2. třetině (celkem):

HC RT TORAX Poruba – 12 (22)
AZ Heimstaden Havířov – 10 (19)
V druhé třetině souboje RT TORAXU s AZ Heimstaden jsme viděli jedinou branku. O tu se v přesilovce postaral po krásné kombinaci Michal Hotěk, jenž srovnal na 2:2, což je stav, který platí po čtyřiceti odehraných minutách. Na Chance Ligu sledujeme kupodivu ofenzivně nadprůměrné utkání, které nabídlo spoustu kvalitních akcí a atraktivní hokej, který se prostě musí líbit! Oba celky dnes směrem dopředu předvádí parádní hru a my můžeme být zvědaví na to, jak duel nakonec skončí. Třetí dějství začne opět za nerozhodného stavu a my můžeme s napětím čekat na to, zda přinese rozuzlení, nebo si dáme přídaveček.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:44

Hokejisté z Ostravy se ještě dostávají přes útočnou modrou, Pavel Jenyš drží kotouč na své čepeli. Následuje ještě několik tvrdších střetů, ale už se blíží konec dějství.

39:31

A na druhé straně po krásné přihrávce Jana Hudečka pálil z levé strany Gvido Jansons, proti němuž však vytasil skvělý zákrok Adam Brízgala, jenž nyní udržel nerozhodný stav!

39:04

Michal Vachovec se nyní hnal po pravé straně rychle kupředu, jeho rána z kruhu na zadní tyč však nebyla úspěšná, Marek Štipčák však dokázal zasáhnout vyrážečkou!

38:28

Poruba startuje svou akci z obranného pásma, kotouč má Martin Réway, který však nedokázal přejít přes Vlastimila Dostálka.

38:04

Michal Barinka nyní propadl na pravém hrazení, kde se kolem něj prohnal Lukáš Bednář, jenž ale následně ranou z levého kruhu minul klec Poruby.

37:33

Dominik Hrníčko krásným dlouhým pasem vyslal do šance Petra Stloukala. Ten na levém kruhu volil ránu, která však šla přímo do náruče Štipčáka!

37:14

David Chroboček přihrává za svou klec, kde hraje Gvido Jansons, který nahazuje po hrazení kupředu tam, kde je Tomáš Krupa.

36:49

Radek Pořízek se žene s pukem na čepeli za klec Havířova. Tam však hrací předmět ztrácí a Tomáš Krupa okamžitě spěchá s kotoučem na druhou stranu.

36:34

O kotouč se teď bojovalo v rohu kluziště za klecí RT TORAXU, najednou kotouč vyplaval před volného Dominika Lužu, jenž ranou z dobré pozice řádně prověřil Brízgalu, který však dokázal zasáhnout a udržel puk v náruči!

36:05

Jakub Doktor se snaží uvolnit na levém hrazení, předává kotouč na Vlastimila Dostálka, který se s pukem schovává za klec Poruby.

35:26

Petr Stloukal a Martin Réway kombinovali na levém křídle, následně šla přihrávka na Pavla Jenyše, jemuž ale zatím dnes střelecký prach zvlhl.

35:05

Cole Carter se snažil zpoza brány vyjet před klec a zamést puk pod Štipčákem do sítě. Brankář Havířova se však bruslí opřel o tyč, která nápor nevydržela a brána je vyhozena ze základního postavení, sudí přerušují.

34:49

Hokejisté z Ostravy se vrací za útočnou modrou, Samuel Bitten jde s kotoučem za klec, následně hraje na levé hrazení pro Tomáše Gumana.

34:28

Vhazování před klecí AZ Heimstaden vyhráli hokejisté Poruby, Tomáš Guman zaváží kotouč do rohu, následně jde přihrávka na modrou pro Žovince.

34:04

Petr Stloukal se na levém křídle rozhodl pro ránu na bližší tyč, ale Marek Štipčák byl pozorný a jeho projektil skryl v náruči.

33:38

RT TORAX postavil přesilovkový vzorec, Martin Réway přihrál do mezikruží na Pavla Jenyše, jemuž však kotouč v klíčovém okamžiku sjel z čepele.

33:15

Šimon Szathmáry nakonec vystřelil z osy hřiště od modré čáry, jeho ránu však Marek Štipčák udržel v náruči. Následně Tomáš Pastor srazil k zemi Hrníčka a fasuje za to dvě trestné minuty.

32:57

Poruba nyní svírá svého soupeře v jeho obranném pásmu jako v kleštích, už asi tři střely letěly těsně kolem klece Havířova.

32:27

Pavel Jenyš nyní nahazoval na klec Havířova, kotouč však až na brankáře Štipčáka neprošel, ten tak zatím může zůstat v klidu.

31:49

Michal Barinka nahazoval kotouč z levé strany na modré čáře za klec Havířova. Následně před bránou Havířova padla na led dvojice bojujících hráčů, sudí mlčí.

31:17

Havířov nyní svírá svého soupeře v obranném pásmu, Jakub Husa se ale dostal ke kotouči a posílá jej přes modrou čáru.

30:40

Samuel Bitten se rozjel k samostatnému nájezdu, snažil se kličkou do forhendu překonat brankáře Štipčáka, jenž byl však na ledě s betony včas!

30:40

Nejprve Vlastimil Dostálek pálil z levé strany do tyče svatyně Poruby! Následně byl v úniku faulován Radek Pořízek Hlaváčem, za zákrok zezadu je nařízen nájezd proti kleci Havířova!

30:16

Doktor prodlužuje kotouč na levém hrazení přes půlící čáru, obrana RT TORAXU však byla dobře postavená a pas zastavuje.

29:48

Cole Carter to nyní zkusil z ostrého úhlu na levé straně, na Štipčáka si však nepřišel a Havířov obrací hru na druhou stranu.

29:22

Martin Réway nyní ztratil touš v rohu kluziště, kde mu ho sebral Michal Hotěk, jenž ale přes clonícího beka vypálit nedokázal.

28:35

Adam Křemen se dostal po chybě Barinky k ráně z vrcholu pravého kruhu, Adama Brízgalu však trefil pouze do ramene, takže stav se nemění!

28:13

Tohle bylo od Poruby laciné, nahozený kotouč před půlící čárou musí skončit zakázaným uvolněním a vhazováním před Brízgalou.

27:48

Vlastimil Dostálek nyní pálil z dobré pozice na levé straně, jenže svůj projektil nedokázal namířit na zařízení za brankářem Brízgalou!

27:24

Tentokrát proběhlo buly před svatyní Poruby, jenže Havířov se zde nedokázal zdržet delší dobu, Konstantin Tjurin musí za pukem spěchat k vlastní kleci.

27:08

Poruba vyhrála buly před klecí AZ Heimstaden a Pavel Jenyš pálil ihned po vhazování, Marek Štipčák si nyní připsal dobrý zákrok, když prudký přízemní projektil vykopl betonem!

26:39

Tomáš Guman se po pravé straně prohnal do obrovské šance, šikovnou stahovačkou se zbavil beka, jenže následně trefil jen tyč svatyně Havířova!

26:19

Vhazování po levici gólmana Havířova vyšlo lépe Porubě, průnikovou přihrávku na osu hřiště však zachytil dobře postavený Dominik Luža.

25:58

Vhazování před klecí Štipčáka vyhráli hokejisté Poruby. Následně Jakub Hajný navezl kotouč do brankoviště Havířova, kde však gólman AZ Heimstaden přikryl touš lapačkou.

25:27

Petr Kanko se objevuje na ledě, v první třetině nehrál, nyní se objevuje na postu beka. Jeho rána z levé strany od modré čáry však příliš nebezpečná nebyla.

24:45

Vlastimil Dostálek a Jakub Doktor nyní předvedli krásnou akci dva na jednoho a po krásné výměně pálil první jmenovaný z pravého kruhu, Adam Brízgala však nyní předvedl skvělý i důležitý zákrok a drží svůj tým!

24:16

Tomáš Pastor pálil z levého hrazení, Adam Brízgala však zvládl jeho ránu vyrazit. Havířov teď má psychickou výhodu a zúročuje.

23:44

23:44 Michal HOTĚK - 2:2

23:44

Havířov právě vstřelil branku!
No ano, je to tak, je znovu srovnáno na 2:2, Havířov přesilovku zúročil! Lukáš Bednář poslal pěkný křižný pas na pravý kruh a bývalý hráč Poruby MICHAL HOTĚK napálil kotouč na zadní tyč, Brízgala přes clonícího Jansonse neviděl nic a my začínáme od začátku! Asistence: Lukáš Bednář.

23:08

Gvido Jansons sbírá touš za klecí Poruby, posouvá kotouč na modrou čáru, kde hraje David Chroboček, jenž přihrává doleva na pálícího Bednáře.

22:53

Tomáš Gřeš nyní poměrně zbytečně narazil soupeře, kterým byl Jakub Mrva, na hrazení a sudí mu ukládají dvě trestné minuty. Podaří se Havířovu podruhé využít přesilovku?

22:37

Jan Hudeček sbírá kotouč v rohu kluziště, zde je ale důrazně dostoupen Michalem Vachovecem. Puk je tak zašlápnutý u hrazení v pásmu RT TORAXU.

22:14

AZ Heimstaden se sice v útočném pásmu moc dlouho nezdržel, obranu Poruby však sevřel natolik, že ta pouze vyhodila kotouč na zakázané uvolnění.

21:33

Radim Toman nyní dostával zajímavý pas do předbrankového prostoru před klecí Štipčáka. V dobré pozici však promáchl střelu, velké štěstí pro Havířov!

21:04

O kotouč se bojuje v rohu kluziště za klecí Poruby, Petr Stloukal ale zvládl kotouč vyšťourat a o chvíli později sám proniká po levém křídle do třetiny soupeře.

20:37

Petr Stloukal přihrává z levého křídla na své beky, za následným nahozením pak spěchá Dominik Hrníčko, který bojuje o touš v rohu kluziště.

20:16

Hned po startu druhé třetiny se snažil Martin Réway ohrozit klec za Štipčákem, ale jeho sražený projektil zamířil jen do ochranné sítě za klecí RT TORAXU.

20:01

Začala druhá třetina.
Hokejisté jsou připraveni na druhou třetinu, která začne za malou chvilku.
Druhá třetina začne přibližně v 18:23.
Střely na bránu v 1. třetině:

HC RT TORAX Poruba – 10
AZ Heimstaden Havířov – 9
První dějství duelu Poruby s Havířovem je za námi. RT Torax po něm vede 2:1. Hned po 49ti sekundách hry se v přesilovce prosadil Jakub Husa. Také Heimstaden však hráli přesilovku a v 8. minutě dokázal střelou z otočky srovnat Adam Křemen. O vedení domácích tak rozhoduje situace z 16. minuty, kde se po pěkném pasu Réwaye trefil Dominik Hrníčko. Hokejisté z Ostravy tak vstoupí do druhé dvacetiminutovky s nejtěsnějším možným vedením.

20:00

První třetina skončila.

19:45

Jakub Hajný zpracovává kotouč na útočné modré, kde jej ale stihl dostoupit Jan Maruna, který jej připravil o hrací předmět.

19:12

Samuel Bitten se snažil prosadit na pravém křídle, jenže dobře zasáhl David Chroboček, který svého protivníka odstavil od puku.

18:37

Petr Stloukal to nyní na pravé straně dělal šikovně, kličkou si stáhl puk na osu hřiště, defenziva Havířova však jeho ránu z mezikruží zvládla srazit do rohu.

18:04

Michal Hotěk nyní předvedl několik pěkných obratů v útočném pásmu, jenže následně nedokázal dobře přihrát a Poruba jde do protiútoku.

17:34

Konstantin Tjurin nahazuje kotouč přes útočnou modrou, kde se ale hokejisté Havířova moc dlouho nezdrželi. Na opačnou stranu spěchá Martin Réway.

17:05

Adam Brízgala musí hrát za vlastní bránou, zakázané uvolnění Havířova se nepíská, Tomáš Voráček rozehrává zpoza vlastní klece.

16:35

Hokejisté z Ostravy se drží v útočném pásmu. Michal Barinka našel křižnou přihrávkou na levé straně Radima Tomana, jenž okamžitě vyslal přízemní projektil a Marek Štipčák si vůbec nebyl jistý, zda puk pod betony udržel před čarou! Nakonec však ano.

16:06

Marek Štipčák musí podržet nahození ze středního pásma před dojíždějícími hokejisty soupeře. Následovat bude buly po levici brankáře AZ Heimstaden.

15:38

Havířovští se s takovým vývojem utkání nechtějí smířit, nyní ale musí za vlastní klec, Tomáš Pastor tam spěchá za nahozeným pukem.

15:06

15:06 Dominik HRNÍČKO - 2:1

15:06

Poruba právě vstřelila branku!
Po krásné akci jde Poruba podruhé v utkání do vedení! Martin Réway se na útočné modré krásnou kličkou uvolnil a sjel s pukem na pravý kruh, následně bekhendovým pasem našel v mezikruží DOMINIKA HRNÍČKA, jenž přízemní ranou propálil Štipčáka na zadní tyči a vrací RT TORAXU vedení v podobě 2:1! Asistence: Martin Réway.

14:38

Dušan Žovinec dostal kotouč na pravou stranu k modré čáře, svým pokusem mířil na přední tyč, kterou však minul o pořádný kus.

14:18

Jan Maruna nahodil kotouč za klec Poruby, kam se vydal Adam Brízgala, jenž vyhodil kotouč po levém hrazení trochu dál od své klece.

13:26

Dominik Luža dostal kotouč od zadního hrazení do předbrankového prostoru a jen skvělý zákrok Adama Brízgaly zachránil Porubu od toho, aby prohrávala! Pravdou však je, že zásluhu na tom má především Luža, který gólmana Poruby napálil do hrudi.

13:08

Tomáš Pastor znovu pálil z levé strany od modré čáry, Adam Brízgala jeho přízemní pokus vykopl betonem a následně i přikryl lapačkou.

13:05

Hráči z Ostravy se dostali do útočného pásma po levém křídle, jenže před Štipčákem se dlouho nezdrželi a protiútok zakončoval Křemen. Jeho ránu z pravého kruhu chytá Adam Brízgala do lapačky.

12:49

Tomáš Pastor pálil z pravé strany od modré čáry, jeho rána byla několikrát tečována. Nakonec však ke štěstí Poruby skončila pod ležícím Brízgalou.

12:28

Vhazování před Štipčákem vyhráli hokejisté Poruby, Martin Réway nahazoval z rohu kluziště před bránu Havířova, kde však byla defenziva AZ Heimstaden dostatečně důrazná.

12:03

Pavel Jenyš toužil po tom získat kotouč na pravém kruhu, kde se snažil obránce Havířova odstavit od puku, což se mu ale nepovedlo.

11:28

Špatná rozehrávka Michala Hoťka, který nahazoval na zadní hrazení z vlastní poloviny kluziště. Havířovu se tak píská zakázané uvolnění.

11:05

Tomáš Voráček nahazoval kotouč z levé strany od modré čáry do prostoru před bránou Havířova. Kotouč na klec Štipčáka však neprotlačil.

10:38

Patrik Urbanec podrží kotouč za svou klecí delší dobu, oba celky posílají na led čerstvé síly, následně se Tomáš Guman dostává s kotoučem do rohu kluziště.

10:12

Buly před Brízgalou tentokrát vyhráli hráči Havířova, Jan Maruna krásně naservíroval zpětnou přihrávkou od zadního hrazení puk před klec, kde však Adam Křemen nepropálil gólmana Poruby! To byla velká šance!

09:38

Adam Brízgala vyráží nahození snad ze středního pásma na zadní hrazení. O chvíli později si v podobné situaci pomohl lapačkou a puk v ní před dojíždějícími soupeři raději schoval.

09:19

Pavel Jenyš přihrál podél hrazení na levou stranu k modré čáře, odkud pálil Dušan Žovinec. Jeho střelu však krotí brankář Marek Štipčák ve své náruči.

09:09

Jakub Hajný vypálil skoro od modré čáry, Marek Štipčák ale jeho ránu ani tak nedokázal udržet. Puk mu vypadl z náruče a brankář AZ Heimstaden ho následně musel zalehnout.

08:49

Jan Maruna se snaží napadat v útočném pásmu Havířova, kotouč ale nezískal a musí se vracet směrem ke své kleci.

08:27

Havířov nyní na levém hrazení nedokázal rozehrát, jeho prudký pas končí až na zakázaném uvolnění, buly po levici Štipčáka.

07:55

Poruba dala gól, jenže ten neplatí, velká trma vrma byla nyní před Štipčákem, pod nímž nakonec hráči RT TORAXu dotlačili touš do sítě. Sudí však trefu neuznávají, protože brzy přerušili. Podle mě minimálně diskutabilní situace.

07:30

07:30 Adam KŘEMEN - 1:1

07:30

Havířov právě vstřelil branku!
Havířov nakonec také využívá přesilovku a srovnává na 1:1! Vlastimil Dostálek a ADAM KŘEMEN nyní na pravé straně v předbrankovém prostoru vytvořili závar, z něhož se nakonec druhý jmenovaný prosadil bleskovou otočkou, kdy zametl kotouč pod Brízgalou do sítě! Asistence: Vlastimil Dostálek, Jan Hudeček.

07:16

AZ Heimstaden musí znovu začít od vlastní klece, Adam Křemen nakonec zaváží touš za útočnou modrou, kde se Havířov usazuje.

06:48

David Chroboček se bude snažit rozehrát zpoza vlastní klece, kotouč předal na Michala Hoťka, jenž nastřeluje kotouč za bránu Poruby.

06:27

AZ Heimstaden se snažil dostat po pravém křídle do pásma soupeře, Jan Maruna však byl v tomto prostoru rychlý až moc a píská se další ofsajd.

06:06

Následně se Poruba dokázala osvobodit a Dominika Hrníčka může hodně mrzet, že jeho akci zastavuje postavení mimo hru.

06:03

Ihned po vhazování pálil z levé strany od modré čáry Jakub Doktor, jeho pokus z větší vzdálenosti však Adam Brízgala chytá bez větších potíží.

05:46

Radek Pořízek narazil ve středním pásmu nahrazení Ondřeje Damaška. Sudí faul postřehli a odpískali, Havířov si zahraje početní výhodu.

05:09

Michal Barinka spěchá do rohu kluziště za svou klec, následně rozehrává ve spolupráci s Dušanem Žovinecem, jenž posílá touš na útočnou modrou.

04:38

Jakub Doktor se prohnal s pukem přes útočnou modrou, dobře ale zasáhl Michal Vachovec, jenž mu včas puk vypíchl.

04:08

RT TOrax tentokrát neprošel středem kluziště kupředu a Radim Toman následně možná fauloval unikajícího Lukáše Bednáře, sudí ale nepískají.

03:42

Adam Brízgala si připisuje další zákrok, když si poradil s ránou Adama Křemena z pravého kruhu. Buly po levici gólmana Poruby.

03:18

Střelu z pravého kruhu nyní vyslal Konstantin Tjurin, ale jeho pokus Adam Brízgala viděl po celou dobu letu, a tak mu nedělalo problém zasáhnout.

02:48

Jan Hudeček se protlačil po pravém hrazení za útočnou modrou, tam však kombinace AZ Heimstaden poněkud uvízla.

02:18

Michal Hotěk se znovu dral kupředu, jenže ve středu kluziště bylo silně přehuštěno, takže dělá oblouk vzad na obrannou modrou.

01:58

AZ Heimstaden vyhrál buly před svým brankářem a Michal Hotěk se vydal po levé straně kupředu, jeho ránu z kruhu Adam Brízgala vyráží.

01:45

Tomáš Guman znovu zatápěl nepříjemně v předbrankovém prostoru Havířova, Marek Štipčák si ale tentokrát dokázal poradit.

00:49

00:49 Jakub HUSA - 1:0

00:49

Poruba právě vstřelila branku!
Jenže Poruba nakonec úvodní přesilovku využívá! JAKUB HUSA dostal kotouč od Réwaye na osu hřiště k modré čáře a přízemní ranou propálil Štipčáka mezi betony! RT TORAX vede v derby 1:0! Asistence: Martin Réway, Michal Vachovec.

00:44

Jakub Husa dostal kotouč na osu hřiště k modré čáře, Patrik Urbanec se snažil před bránou clonit, Marek Štipčák však i přesto chytá kotouč do rukavice!

00:38

Jan Hudeček si šikovně propíchl kotouč na pravé straně kluziště a málem se po hrazení dostal do úniku. AZ Heimstaden se ale na každý pád osvobodil.

00:06

Úvodní buly vyhráli hokejisté Havířova a Gvido Jansons vyhazuje bekhendem kotouč až na tribunu! Poruba si tak krátce po startu utkání zahraje přesilovou hru.

00:01

Utkání právě začalo.
Vše je připraveno, duel začíná.
Hokejisté Havířova se přece jen trochu zdrželi v útrobách stadionu, takže start utkání nabere malinké zpoždění.
Oba celky jsou již na hrací ploše, lze očekávat, že úvodní buly padne během několika málo okamžiků.
Úvodní sestavy:

HC RT TORAX Poruba 2011: Brízgala (Muštukovs) – Husa, Szathmáry, Žovinec, T. Voráček, Urbanec (C), Michal Barinka, Hajný – Kanko, Stloukal, Réway – Hrníčko, Gřeš, Vachovec (A) – Jenyš (A), Guman, R. Toman – Bitten, Pořízek, Carter.
Trenér: Jiří Režnar.

AZ Heimstaden Havířov: Štipčák (Sejpal) – Chroboček, G. Jansons, T. Pastor, M. Hlaváč, Mrowiec – J. Doktor, Hudeček (A), Dostálek – Křemen, Maruna (C), Tjurin – L. Bednář, Hotěk, D. Luža – Damašek, Krupa.
Trenér: Tomáš Potěšil.

Rozhodčí: Cabák, Micka – Konvička, Blažek.
Přeji dobré odpoledne při sledování slezského derby! Poruba hostí na svém ledě Havířov, utkání mezi RT TORAXem a AZ Heimstaden začne za malou chvilku, vpravo už si můžete prohlédnout sestavy, ve kterých oba celky nastoupí.
Potrápí sestupující Havířov po Jihlavě a Vsetínu i Porubu?
Sledujte textový přenos nebo přijďte hlasivkami podpořit hokejové borce do RT TORAX ARENY.
Utkání začíná v 17:30.
Vzájemná utkání letošní sezóny:

27. prosince 2021 Havířov – Poruba 0:7
23. října 2021 Poruba – Havířov 5:4sn


HC RT TORAX Poruba 2011

Nejméně dva body, nejvíce čtyři, dělí domácí tým od baráže. Střed tabulky je totiž nevídaně vyrovnaný a do baráže může sklouznout kterýkoliv z devíti týmů seřazených od 6. po 14. pozici (73 – 65 bodů).

Porubané momentálně střídají výhry s prohrami a to jim do karet moc nehraje. Potřebovali by mít stabilní výkonnost a ze 13. pozice se odpoutat co nejvýš.
Poslední odehrané utkání skončilo v Ústí prohrou 2:4 s velkými emocemi, které se budou řešit u stolu. S Prostějovem v domácí Areně vyhráli 2:0, když tři body definitivně zařídil Jenyš, po Jestřábím tlaku v šesti, do prázdné branky. To s Přerovem o dva dny dříve zažíval RT TORAX velké nervy. Na vedoucí branku Zubrů reagovali v začátku druhé třetiny a těsně před koncem prodloužení vyrobili hrubku a Süssovi poskytli k ráně střeleckou dálnici. A to při tom o pár dní dřív zaznamenali báječný výsledek na Lapači. Vsetín porazili na jeho ledě po 2331 dnech výsledkem 5:2 poté, co nezvládli závěr utkání v Sokolově a pár vteřin před koncem základní hrací doby prohráli 3:4.


AZ Heimstaden Havířov

Tým již s jistotou sestupuje, takže se dá předpokládat, že bude hrát bez tlaku a hokej si užívat. Čímž bude pro soupeře větší oříšek, může jen a jen překvapit. Vždyť v posledním kole doma se Vsetínem hrál AZet vyrovnanou partii. Vstřelil úvodní gól a přestože ROBE během 17 vteřin odpověděl. Od vedoucí branky v 31. minutě si ale Vsetín již neškrtl. Podobně si AZet počínal na ledě Jihlavy. Zápas dotlačil až do samostatných nájezdů, v kterých už tolik nejde o hokejový um, ale o silné nervy brankářů a aktérů nájezdů. Dukla proměnila tři. V Sokolově 12. února to byla jednoznačná záležitost domácího týmu, ale o den dříve v Ústí až do 51. minuty bylo utkání otevřené. Nakonec Slovan vyhrál o jedinou trefu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

HC RT TORAX Poruba 2011 – AZ Havířov

4:2

konec (2:1, 0:1, 2:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 1. Husa (Réway, Vachovec), 16. Hrníčko (Réway), 45. Gřeš (T. Voráček, Husa), 59. Gřeš (Vachovec, Stloukal) – 8. Křemen (Dostálek, Hudeček), 24. Hotěk (L. Bednář)

HC RT TORAX Poruba 2011: Brízgala (Muštukovs) – Husa, Szathmáry, Žovinec, T. Voráček, Urbanec (C), Michal Barinka, Hajný – Kanko, Stloukal, Réway – Hrníčko, Gřeš, Vachovec (A) – Jenyš (A), Guman, R. Toman – Bitten, Pořízek, Carter.
Trenér: Jiří Režnar.

AZ Havířov: Štipčák (Sejpal) – Chroboček, G. Jansons, T. Pastor, M. Hlaváč, Mrowiec – J. Doktor, Hudeček (A), Dostálek – Křemen, Maruna (C), Tjurin – L. Bednář, Hotěk, D. Luža – Damašek, Krupa, Mrva.
Trenér: Tomáš Potěšil.

Rozhodčí: Cabák, Micka – Konvička, Blažek.

Diváci: 525

Průběh zápasu
1. třetina
00:06 HAV 2 G. Jansons, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu
00:49 POR 1:0 Husa (Réway, Vachovec)
05:46 POR 2 Pořízek, vražení na mantinel
07:30 HAV 1:1 Křemen (Dostálek, Hudeček)
15:06 POR 2:1 Hrníčko (Réway)
Po 1. třetině
2. třetina
22:53 POR 2 Gřeš, vražení na mantinel
23:44 HAV 2:2 Hotěk (L. Bednář)
33:15 HAV 2 T. Pastor, krosček
Po 2. třetině
3. třetina
44:44 POR 3:2 Gřeš (T. Voráček, Husa)
48:05 HAV 2 Hotěk, sekání
49:56 HAV 2 Hudeček, podrážení
58:36 POR 4:2 Gřeš (Vachovec, Stloukal)
59:06 POR 2 Réway, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu
Konec