Menu

Hokej

Česká para hokejová liga

HC Sparta Praha Sledge – SOHO Olomoučtí Kohouti

2:1

konec (1:0, 0:1, 1:0)

09.01.2022, 13:15 • Tipsport aréna, Praha-Holešovice • 12. kolo • David Sokol (@dsokolino)

Je rozhodnuto, Sparťané zvládli poslední minutu a půl na jedničku a i podruhé v letošní sezoně těsně přehráli Olomouc, tentokrát už po základní hrací době. Už ve třetí minutě otevřel skóre utkání Jiří Krupička, těsně po první přestávce ovšem srovnal jeho protějšek s kapitánským céčkem Radek Jedlička. Poslední slovo však patřilo znovu domácím, Zdeněk Krupička nádhernou individuální akcí vystřelil svému týmu velice cenné tři body za výhru 2:1. S pohledem na obecenstvem roztleskanou rybičku střelce vítězné branky Zdeňka Krupičky se s Vámi na počtenou loučí David Sokol. (14:57:00)

Konec zápasu.

44:50

Ohar šetří čas a nahazuje do pásma.

44:35

Jiří Krupička dostává puk za modrou čáru.

44:04

Střelu Radima Mikuše zblokoval Zdeněk Krupička, který následně vyhodil na zakázané uvolnění, byť je potřeba říct, že Alex Ohar předvedl parádní sprint, aby icing zrušil, leč o centimetry neúspěšně.

43:40

Ale díky skvělé práci Jiřího Krupičky se k puku ve vlastní třetině dostávají domácí.

43:34

Černoch zůstává mezi svými kumpány u střídačky, Olomouc to zkouší v šesti hráčích v poli!

43:34

Oddechový čas si bere i hostující kouč.

43:24

Jedlička se dral do samostatného úniku, kotouč však nestihl dojet dříve, než gumový válec doklouzal k Vápenkovi.

42:48

Ale chybná komunikace mezi Kohouty končí zakázaným uvolněním i na jejich straně, Pražané si tak můžou na chvíli oddechnout a zkusit zlomit olomoucký odpor.

42:20

Hosté oslabení ustáli znamenitě a pokračují ve svém tlaku.

42:04

Večerek zkoušel dorážet u levé tyče, nakonec jen těsně nedokázal vyrovnat.

41:56

Zatím tato přesilovka vůbec jako přesilovka nevypadá, Sparťané se sotva dostali z vlastního pásma a nyní se dopouštějí icingu.

40:40

Jenže i ve vlastním oslabení ujel Zdenek Klima, který se tentokrát dostal až k zakončení. Svojí střelou ale nakonec jen vyprášil Vápenkovu vestu.

40:20

A domácí trenér si bere oddechový čas.

40:20

Olomouc je ve velkých problémech. Špatně totiž vystřídala a musí si odpykat dvouminutový trest, Sparta má tak skvělou šanci definitivně rozhodnout utkání pro sebe. Trest odpyká Dominik Zajan.

39:54

Sparta právě vstřelila branku!
Nádherná akce ZDEŇKA KRUPIČKY! Ten se na modré čáře brilantně prosmýkl v podstatě neexistující škvírou u mantinelu kolem Večerka, sjel si až k brance, svižným blafákem do jízdy si položil gólmana Černocha a bez problémů zasunul do prázdné branky. Parahokejová nádhera! Asistence: Jiří Krupička.

38:36

A hned z této akce ujel do brejku Radek Jedlička, který ale z levé strany opět o centimetry přestřelil.

38:25

Kapko číhal před brankou a dostal hezký pas od Raula, ani nadvakrát ale dokázal překonat Černocha a hradbu jeho spoluhráčů.

37:44

Klima pelášil s kotoučem dopředu, kousek za modrou jej však dojeli dva sparťanští beci, kteří společnou prací donutili útočníka hostí odevzdat touš.

36:59

Novotný doslova nasazením vlastního těla zastavil středem pronikajícího Večerka a Sparta se po delší době dostává do útočného pásma.

36:06

Zdenek Klima skončil po souboji se Zdeňkem Krupičkou poměrně krkolomným způsobem na zemi, ovšem více než o faul se jednalo o nešťastně zahraněné sáňky, Krupička se ještě za jízdy svému soupeři sportovně omluvil.

35:05

Večerek si obhodil Alexe Ohara a uvolnil se v pravém kruhu, odkud vyslal pořádným zašvihnutím zápěstím prudký projektil. Ten však nakonec těsně minul prostor mezi Vápenkovými tyčemi.

34:30

Raul hledal křižným pasem k druhé tyči dojíždějícího Zdeňka Krupičku, kterému nakonec chyběly jen centimetry, aby mohl doťuknout puk do odkryté klece.

33:35

Hodně nepříjemná situace se udála v rohu útočného pásmu Sparty. Po souboji ze Zdenkem Klimou zůstal dlouhé sekundy ležet na ledě Jan Frolík. Naštěstí se ale dokázal i přes značné odtřesení vzpamatovat a dojet do prostoru pro střídání.

33:10

Radim Mikuš se dostal k odraženému kotouči a blafákem zkoušel vymíchat Vápenku, ten však mistrovským zákrokem v pádu zalehl puk a vysloužil si potlesk publika, hráčů i osazenstva obou střídaček.

32:06

Kupko sice zůstal s odraženým pukem za obranou Olomouce, neměl však dostatečnou rychlost, aby za sebou udržel Večerka, a tak musel jen z dálky nahodit na Černocha, který puk bez problémů zastavil hokejkou.

31:08

A nyní Michal Vápenka zasáhl dokonce maskou, když zdařile vyhlavičkoval pokus Jedličky z levé strany.

30:56

Večerkovu střelu z dálky Vápenka bez hnutí brvou skryl v lapačce.

30:52

Střelu Radima Mikuše zblokovala sparťanská obrana a Vápenka si v pádu poradil s nálednou dorážkou.

30:05

A zatímco hlavní údržbář Tipsport arény hledá vzorovou smlouvu pro nového pracanta, jeho kolegyně zahájila vhozením třetí periodu.

30:01

Začala třetí třetina.
Tato práce jej asi začala bavit, po dokončení úklidových činností ve sparťanském brankovišti se totiž pustil i k čištění prostoru před brankou na druhé straně.
Nutno podotknout, že by se dnešní rozhodčí uchytil i coby rolbař, techniku má znamenitou.
Rozhodčí se už už chystali vhodit úvodní buly třetího dějství, ve sparťanském brankáři ale nestihla uschnout voda od rolby, která patrně vytekla více, než bylo záhodno. Hlavní sudí tak vzal do ruky stěrku a pustil se do práce.
Druhou třetinu zahájili jednoznačně lépe Kohouti, kteří již po deseti sekundách zásluhou svého kapitána Radka Jedličky využili pokračující přesilovku a vyrovnali. I v dalších minutách Olomouc značně dotírala na domácí, další branku však nepřidala, a postupně se začali do hry vracet i Pražané, kteří ve druhé polovině dějství zase začali přebírat kontrolu nad utkáním. Hanáci však nadále hrozí a třetí perioda bude bezpochyby nesmírně napínavá, oba celky mají na výhru.

30:00

Druhá třetina skončila.

29:21

Michalu Hlinkovi hodně smolně sjel puk z čepele a jeho vyhození zamířilo přes mantinel na trestnou lavici, naštěstí pro něj ale stihl předtím vyjet z vlastního pásma, a tak vyvázl bez trestu. Situace si však vyžádala menší slovní dovětek od hostujícího kouče a gólmana Vápenky.

28:33

Za pukem sprintující Lukáš Kapko byl velice tvrdě poslán do mantinelu Milošem Večerkem, podle názoru obou sudích byl souboj ale čistý.

27:35

Frolík zezadu obral o kotouč Radima Mikuše, v postupu byl nicméně zastaven jen o pár metrů později.

27:07

A pár kruhy ve vlastním pásmu a následným vyhozením pošetřil čas znamenitě, hosté jsou zpět v pěti.

27:00

Večerek šetří čas.

26:32

Jedlička vyhazuje a Olomouc může konečně vystřídat.

25:52

A obdobně si Černoch počínal i proti střele Alexe Ohara, která tentokrát mířila na lapačku hostujícího gólmana. S menší pomocí od Večerka nakonec vše dopadlo dobře pro Olomouc.

25:19

Zdeněk Krupička pálil z levého kruhu, Černoch se však nenechal zaskočit a puk vyrazil do bezpečí.

25:07

Přesilovku si zahraje také Sparta, v souboji u mantinelu se téčkem provinil Radim Mikuš (OLS).

24:22

Jedlička si nadvakrát prohodil puk pod sáňkami a obehrál dva obránce Sparty, bez podpory spoluhráčů ovšem jeho akce nakonec ztroskotala.

23:38

Poslední dvouminutovka příliš zajímavých akcí nepřinesla, sledujeme spíše taktickou bitvu přelévající se z jedné strany na druhou.

23:04

Zajan svedl sprinterský souboj s Jiřím Krupičkou, i když o pár decimetrů vyhrál, sparťanský kapitán jej posléze v rohu hřiště dobře ubránil, a následná přihrávka olomouckého forvarda před branku tak neměla potřebnou přesnosti.

22:41

Zákopová válka ve středním pásmu končí nahozeným kotoučem Sparty, který musel Černoch před dojíždějícími soupeři pokrýt.

21:46

Jiří Krupička z dálky trefil pouze helmu Miloše Večerka.

21:05

Michal Černoch zákrokem lapačkou jako z učebnice vyčapal snahy Zdeňka Krupičky. I domácí útočník uznale pochválil zásah svého protivníka, to byla skutečně lahoda pro oči.

20:24

Alex Ohar dostal přihrávku do jízdy z druhé vlny, z úhlu ale Černocha nepřekonal.

20:01

Kohouti se na chvíli nadechli, Večerek však nakonec nenašel nikoho z najíždějících spoluhráčů.

19:21

Kapko ani v pádu nedosáhl na Raulovu přihrávku z levé strany. Sparťané ovšem v posledních desítkách sekund pořádně zatlačili na svého soupeře.

18:53

Večerek parádním obranným zákrokem sebral puk kroužícímu Zdeňkovi Krupičkovi.

18:25

Ohar z levého kruhu těsně přestřelil.

18:13

Novotný střílenou přihrávkou hledal Zdeňka Krupičku nikým nehlídaného u vzdálenější tyče, puk však zkušenému útočníkovi Sparty prosvištěl těsně vedle hokejek.

17:51

Ale nyní se může zkusit usadit v útočném pásmu, hosté se dopouštějí zakázaného uvolnění.

17:15

Jako by byla jedna polovina Tipsport arény prokletá, to, co se v minulé periodě dělo Olomouci, nyní prožívá Sparta. I ta je nyní většinu času zavřená na vlastní polovině.

16:09

Jedlička se dneska zřejmě výborně nasnídal, opět totiž táhl útok svého celku, z mezikruží ovšem nakonec jen orazítkoval břevno.

15:10

Olomouc právě vstřelila branku!
RADEK JEDLIČKA hned z buly prosprintoval obranou soupeře a v úniku jeden na jednoho parádní kličkou na pravou stranu vymíchal brankáře Vápenku a zasunul kotouč do prázdné branky. Výborná akce hostujícího kapitána, který vyrovnává.

15:01

Začala druhá třetina.
První patnáctiminutovka je za námi a rozhodně byla k vidění atraktivní hra. Z utkání mají zatím více domácí, kteří i zásluhou trefy svého kapitána Jiřího Krupičky od třetí minuty vedou a několikrát byli velice blízko znásobení svého náskoku. Ke konci dějství se ale začala rozehrávat také Olomouc, její snahy nicméně zatím vždy zlikvidoval bezchybný gólman Vápenka.

15:00

První třetina skončila.

14:43

Večerek z úhlu Vápenku nepropálil a Zdeněk Krupička vyváží kotouč do bezpečí.

14:19

Miroslav Novotný (SPS) to po několika svých tvrdých hitech už přehnal a vykoledoval si menší trest za téčko. Na sklonku první periody tak mají hosté nejen první přesilovku utkání, ale také možnost vyrovnat.

13:45

Jedlička přesprintoval soupeře v závodu o odražený puk a octl se sám tváří v tvář Vápenkovi. Zkušený gólman Sparty ale zlikvidoval střelu kapitána hostí maskou!

12:47

Olomouc se po dlouhé době začala dostávat do útočné třetiny, zatím ze svých šancí ale vydolovala vždy pouze méně nebezpečný střelecký pokus.

12:06

Klima z dálky nahodil na Vápenku, který se nenechal zaskočit a puk s jistotou přikryl.

11:26

Jedlička se i vleže rval o kotouč u mantinelu a nakonec i uspěl, vhazuje se po Vápenkově levici.

10:38

Novotný zakončoval další rychlý brejk Sparty, jeho pokus ovšem skončil mezi Černochovými sáňkami.

10:10

Alex Ohar vysokým pukem z dálky asi trochu zakočil Černocha, tomu totiž kotouč vypadl z lapačky přímo do mezikruží k hokejkám Zdeňka Krupičky. Ten však v klíčovém okamžiku promáchl.

09:47

Raul prokličkoval obranou soupeře, jeho střelu ale zblokoval Radim Mikuš.

09:26

Olomouc se zatím s pukem moc nepotkala a když, většinou o něj přišla ještě před útočnou modrou.

08:45

Jiří Krupička dělovkou od modré jen rozezněl zadní mantinel Tipsport arény.

08:15

Fantastický Michal Černoch! Parádním zákrokem doslova ukradl puk z hokejky Jiřího Raula, který dostal přihrávku do nestřeženého prostoru těsně před brankovištěm, z první ale napálil jen bravurně se přesunujícího Černocha.

07:23

Další přečíslení Sparty, tentokrát tři na jednoho. Raul z pravé strany zkoušel přihrávat nalevo svým spoluhráčům do jízdy, těm však k zachycení pasu chyběl přibližně metr a půl.

07:01

Zdeněk Krupička překvapivou střelou z první těsně minul bližší tyč.

06:30

Večerek tvrdě, ovšem zcela v mezích pravidel, dohrál u mantinelu Jiřího Krupičku, který se už těšil, jak bude spěchat sám na brankáře hostí.

06:04

První zákrok si připisuje také Vápenka, kterému po levé straně přijížděl k brance Večerek. Michal Vápenka však jistě zasáhl betonem.

05:25

Černoch chladnokrevným zákrokem vyrážečkou zneškodnil pokus pronikajícího Novotného.

05:09

Svižnou pasáž hry po delší době přerušuje hvizd sudího. Ze hry mají zatím více Pražané, ale i Olomouc dokázala přidělat domácí obraně nějaké ty vrásky, byť k pořádné šanci se ještě nedostala.

04:19

Frolík obral o kotouč rozehrávajícího Černocha, obtočil se kolem branky a přihrával do mezikruží, tam bohužel pro domácí číhali jen Kohouti.

03:23

Sparťané se dostali do přečíslení čtyři na jednoho, které ovšem Zdeněk Krupička zakončil o milimetry nad horní tyč.

02:03

Sparta právě vstřelila branku!
Máme tu první trefu utkání. Miroslav Novotný parádní prací vyhrál závod o nahozený kotouč, který poté předložil do slotu, kde si puk po krátkém zmatku nejrychleji našel JIŘÍ KRUPIČKA a našel skulinu v Černochových sáňkách. Asistence: Alex Ohar, Jiří Raul.

01:19

S pukem poprvé operují i hosté, kapitán Jedlička vyváží po levém křídle za útočnou modrou.

00:55

Černoch si připisuje první zákrok, byť pro něj nepříilš těžký, zasahoval proti nahození ze středního pásma.

00:07

První se po buly puku zmocnili domácí, jejich útok po pravém křídle byl ale vytlačen do prostoru pro střídání Olomouce.

00:01

Utkání právě začalo.
Hlavní rozhodčí dal píšťalkou signál k ukončení rozehřívání, za chvíli jdeme do akce!
Sparťanský kustod vysypal na led kýbl puků a oba celky se můžou rozcvičit i ve střeleckých dovednostech.
Jako první dnešní led otestoval svižným skluzem ke vzdálenějšímu mantinelu a zpět hostující forvard Michal Hlinka, obranným pásmem už krouží i jeho spoluhráč Miloš Večerek.
Úvodní sestavy:

Sparta para hokej: Vápenka – Raul (A) – Ohar, Krupička J. (C), Novotný, Frolík, Kapko, Krupička Z. (A)

SOHO Olomoučtí Kohouti: Černoch – Jedlička (C), Kardoš – Hlinka, Zajan, Novák, Radek Mikuš, Klima, Večerek, Radim Mikuš, Rumplík

Rozhodčí: Bauer, Mihálová.
Zdravím všechny příznivce sportu a parahokeje zvlášť!

Od startu dnešního utkání nás dělí přibližně dvacet pět minut, pražskou Tipsport arénou se zatím rozléhá jen občasné zacinkání brankové konstrukce z nedaleko hlavní ledové plochy umístěné střelnice a tlumený hovor prvních olomouckých hráčů, kteří se začínají řadit v prostoru hostující střídačky. Na té sparťanské čeká zatím jen několik rodinných příslušníků domácích borců. Nechme se překvapit, co dnešní duel přinese.
Sparťanští parahokejisté po loňské v podstatě ani pořádně nezahájené sezoně dozajista chtěli shodit ze sebe pachuť nejistých výsledků z posledních ročníků. Ani letos to však nevypadá na revitalizaci pražského parahokeje, po sedmi z celkových deseti utkáních mají sparťané na kontě pouze dva body za výhru 2:1 po nájezdech právě nad jejich soupeřem z Olomouce.

Ten se trápí v podstatě stejně jako Pražané, Kohouti si kromě bodu z výše zmíněného zápasu připsali už jen tříbodovou výhru 3:0 ve druhém kole proti Havířovu. Oběma celkům tak už zbytek tabulky utekl, čtvrté Pardubice mají totiž na olomoucko-pražský tandem náskok devíti, respektive jedenácti bodů.

Přesto se nad tímto duelem vznáší několik zajímavých otazníků. V první řadě můžeme očekávat napínavý souboj dvou vyrovnaných celků, což se ostatně ukázalo již v jejich minulém vzájemném zápase a o čemž hovoří také takřka shodné celkové skóre (rozdíl branek -24 ku -25 ve prospěch hostí). Sparta sice na Olomouc ztrácí dva body, má však zápas k dobru, výhra za tři body by tak domácí mohla definitivně posunout před Hanáky, kteří by v případě neúspěchu měli už jen jednu možnost své zaváhání napravit.

Podaří se Pražanům i podruhé v letošním ročníku porazit Kohouty, nebo jim tentokrát hosté vystaví stopku a téměř definitivně si pojistí pátou příčku?
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:15.

HC Sparta Praha Sledge – SOHO Olomoučtí Kohouti

2:1

konec (1:0, 0:1, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 3. Krupička J. (Ohar, Raul), 40. Krupička Z. (Krupička J.) – 16. Jedlička (Radim Mikuš)

HC Sparta Praha Sledge: Vápenka – Raul (A) – Ohar, Krupička J. (C), Novotný, Frolík, Kapko, Krupička Z. (A)

SOHO Olomoučtí Kohouti: Černoch – Jedlička (C), Kardoš – Hlinka, Zajan, Novák, Radek Mikuš, Klima, Večerek, Radim Mikuš, Rumplík

Rozhodčí: Bauer, Mihálová

Průběh zápasu
1. třetina
02:03 SPS 1:0 Krupička J. (Ohar, Raul)
14:19 SPS 2 Novotný, Téčko
Po 1. třetině
2. třetina
15:10 OLS 1:1 Jedlička (Radim Mikuš)
25:07 OLS 2 Radim Mikuš, Téčko
Po 2. třetině
3. třetina
39:54 SPS 2:1 Krupička Z. (Krupička J.)
40:20 OLS 2 příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Zajan
Konec