Menu

Hokej

NHL

Columbus Blue Jackets – New Jersey Devils

4:3

konec (2:2, 1:1, 1:0)

09.01.2022, 01:18 • Nationwide Arena, Columbus • Petr Šatalík

Tipsport: 2.15 4.32 2.71 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mne je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji hezkou neděli, někdy příště zase na počtenou. (06:45:32)
Dnešní utkání sleduje 18 680 diváků.
Tři hvězdy utkání:

Oliver Bjorkstrand (CBJ) 2+0
Jakub Voráček (CBJ) – 0+2
Joonas Korpisalo (CBJ) – 27 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,0 %, odchytal 60:00
Kdo se postavil do brankoviště

Mackenzie Blackwood (NJD) – 30 zákroků, 4 OG, úspěšnost 88,2 %, odchytal 58:00
Joonas Korpisalo (CBJ) – 27 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,0 %, odchytal 60:00
Československá stopa v utkání:

Jakub Voráček (CBJ) – 0+2, účast 0, 2 střely na bránu, 0 TM, čas na ledě 17:30
Marián Studenič (NJD) – 1+0, účast +1, 3 střely na bránu, 0 TM, čas na ledě 9:56
Christián Jaroš (NJD) – 0+0, účast +1, 0 střel na bránu, 0 TM, čas na ledě 8:38
Tomáš Tatar (NJD) – 0+0, účast -1, 1 střela na bránu, 0 TM, čas na ledě 21:56
Střely na bránu v 3. třetině (celkem):

Columbus Blue Jackets – 11 (34)
New Jersey Devils – 11 (30)
Duel mezi Blue Jackets a Devils tak končí vítězstvím Columbusu 4:3. Ten tak oplácí New Jersey dva dny starou porážku 1:3. Modré kabáty v utkání dvakrát vedli, Ďáblové však zvládli v obou případech vyrovnat. Rozhodla tak třetí třetina, v ní přidal po druhé přihrávce Jakuba Voráčka druhý gól Oliver Bjorkstrand, jenž vítězným zásahem rozhodl o těsné výhře svého celku.

Konec zápasu.

59:40

Blue Jackets už šli do situace tři na jednoho, přesto z ní ale nedokázali dát gól, pak mohl jít kupředu Tatar, jenže se k němu sjeli čtyři soupeři a odzbrojili ho.

59:04

Columbus stále drží nejtěsnější náskok, Jack Hughes pálil z vrcholu kruhů na ose hřiště, jeho pokus byl Jennerem sražen do rohu.

58:28

Buly před Korpisalem vyhráli hráči Devils, Dawson Mercer zaváží kotouč za klec Columbusu a pohledem hledá volného spoluhráče.

58:05

New Jersey odvolává gólmana, Hughes prodloužil pas na Hischiera, jenž prováhal okamžik kr střele a jeho následný pokus sráží Zach Werenski do ochranné sítě.

57:37

Blue Jackets se tlačí kupředu po levém křídle, nakonec jen nahazují na klec Devils, Mackenzie Blackwood musí zůstat ve své bráně a hrát.

57:05

Druhý neskutečný zákrok Korpisala dnes v noci! Jack Hughes dostal kotouč do předbrankového prostoru a bekhendem už ho posílal do sítě. Finský gólman předvedl další skvělý semafor!

56:36

Jakub Voráček se snažil projít sám přes dva soupeře individuální akcí, puk si dal ale daleko od sebe a ztratil jej.

56:06

Ty Smith spěchá s pukem podél pravého hrazení do třetiny Blue Jackets, kotouč nyní ovšem ztratil a je z toho protiútok.

55:33

Devils natlačili kotouč do brankoviště Blue Jackets, kde puk opět sbírá brankář Korpisalo. Devils vědí, že musí začít tlačit, jinak jim dojde čas.

55:05

Buly před Korpisalem dopadlo lépe pro Devils, Marián Studenič sbírá kotouč v rohu hrací plochy, přestože je důrazně bráněn Seanem Kuralym.

54:26

A. J. Greer natlačil kotouč pod Korpisala a následně ještě do brankáře Blue Jackets šťouchl holí. Gólman Columbusu se na útočníka Devils jen zle podíval.

54:09

Blue Jackets se snaží dostat do palebné pozice, jenže když se to nyní Jennerovi povedlo, tak z bezprostřední blízkosti neprocpal puk za Blackwooda.

53:48

Cole Sillinger se vydal podél levého hrazení do pásma Devils, neměl však podporu a o kotouč velice záhy přišel také.

53:26

Vhazovat se bude před klecí New Jersey, hráči Devils buly vyhráli, následně se hra přerušuje, protože Nico Hischier odjíždí v předklonu na střídačku, když dostal pukem do nechráněného místa na noze.

52:57

Jack Hughes dostal kotouč z pravé strany do prostoru těsně před brankou a usměrnil prudký pas jen těsně nad horní tyč svatyně Columbusu!

52:16

Hrajeme hodně dlouho bez přerušení, Marián Studenič se dostal s pukem na levé křídlo a z ostrého úhlu střílel. Neúspěšně.

51:59

Jegor Činachov táhl akci po pravém křídle, jenže s pukem se dostal až do rohu hrací plochy, kde byl dostoupen dvěma obránci.

51:27

Výborně hrají hokejisté New Jersey toto oslabení, kotouč už zase letí přes všechny čáry a Joonas Korpisalo povzbuzuje své spoluhráče.

50:48

Columbus nyní nemůže postavit přesilovku, kupředu šel místo toho Michael McLeod, jehož rána z mezikruží jen těsně minula levou tyč klece Blue Jackkets.

50:05

Úvod početní výhody se Blue Jackets nepovedl, černá pryž letí hned dvakrát až k brankáři Korpisalovi, který pomáhá rozehrát.

49:56

P. K. Subban podrazil před vlastní klecí Činachova, jenž si docela nabil. Na každý pád hraje Columbus přesilovku a má šanci zvýšit náskok.

49:26

Hraje se delší dobu bez přerušení, Blue Jackets se stále snaží najít další vhodnou palebnou pozici, zatím se jim to nedaří.

48:58

Adam Boqvist rozehrává z obranné modré, předává kotouč na Jakea Beana, který se vysouvá kupředu v prostoru pravého křídal.

48:37

Columbus mačká svého soupeře jako pomeranč, Zach Werenski vrací kotouč podél hrazení do pásma New Jersey, které se brání zuby nehty.

47:57

Boone Jenner a Jakub Voráček nyní stříleli z pozice těsně před klecí New Jersey, jenže Mackenzie Blackwood vytáhl další dobré zákroky a drží svůj tým ve hře.

47:15

Jakub Voráček dostal kotouč na pravý kruh a ranou z nápřahu jej poslal na přední tyč, kde však byl gólman Mackenzie Blackwood včas!

46:50

Blue Jackets se drží na puku před Blackwoodem a kombinací podél hrazení a modré čáry hledají vhodný palebný prostor.

46:36

Na ledě planou velké vášně, Michael McLeod zasáhl soupeře vysokou holí, Peekovi nacpal svou hokejku do tváře poměrně agresivně a nyní je tu odveta. Columbus si zahraje přesilovku. Zvýší svůj náskok? McLeod je jediným vyloučeným.

45:55

Gustav Nyquist číhal na přihrávku k modré čáře, hokejisté New Jersey však tento úmysl přečetli a přihrávku na útočníka Columbusu zastavili.

45:00

45:00 Oliver BJORKSTRAND - 4:3

45:00

Columbus právě vstřelil branku!
Blue Jackets vedou počtvrté! Columbus vyhrál buly, Voráček přihrál z pravého hrazení do mezikruží, odkud tvrdě vypálil OLIVER BJORKSTRAND, jenž tvrdou ranou dnes podruhé propálil Blackwooda a dává Modrým kabátům znovu nejtěsnější náskok – 4:3! Asistence: Jakub Voráček a Adam Boqvist.

44:58

Andrew Peeke dostal kotouč na pravou stranu k modré čáře a vyslal zajímavý pokoj, se kterým si však lapačka Blackwooda věděla rady.

44:18

Emil Bemström jen tak tak udržel napadající soupeře na svých zádech, o chvíli později pálil Jack Roslovic z osy hřiště těsně vedle pravé tyče svatyně Devils!

43:38

Rána Ryana Gravese z levé strany od modré čáry je sražena do ochranné sítě za klecí Columbusu Blue Jackets, buly před Korpisalem.

43:17

Ty Smith má kotouč za svou klecí a posílá ho na levou stranu, Devils se dostávají před Korpisala, střelou ho však zatím neohrozili.

42:45

Hokejisté Blue Jackets nakonec zahráli na zakázané uvolnění, Colton White si sjel až za vlastní klec, aby se ujistil, že sudí zapískají.

42:28

Kotouč letí za klec Columbusu, Vladislav Gavrikov ho okamžitě posílá podél hrazení alespoň do středu hrací plochy.

41:58

Buly před Blackwoodem vyhráli hokejisté New Jersey a Jesper Boqvist se marně natahoval po přihrávce z pravé strany do předbrankového prostoru.

41:28

Jake Bean sbírá touš za svou klecí a rozehrává na levý mantinel, Blue Jackets spěchají až do rohu, kotouč má Cole Sillinger.

40:58

Zach Werenski sbírá kotouč v rohu kluziště a rojíždí akci Columbusu, jejíž životnost však sahala jen k půlící čáře ledové plochy.

40:16

New Jersey dohrává poslední část přesilové hry na začátku třetího dějství, kupředu však šel Eric Robinson, jeho přízemní projektil Blackwood vykopl betonem.

40:01

Začala třetí třetina.
Hokejisté jsou zpět na ledové ploše, začíná třetí třetina.
Střely na bránu v 2. třetině (celkem):

Columbus Blue Jackets – 12 (23)
New Jersey Devils – 13 (19)
Třetí třetina začne přibližně ve 3:13.
Druhá třetina souboje Columbusu s New Jersey vyzněla opět nerozhodně. Blue Jackets šli v polovině základní hrací do vedení po rychlém zakončeni z bezprostřední blízkosti v podání Jegora Činachova. Devils však srovnali krok o čtyři minutky později, kdy se snadnou dorážkou prosadil Marián Studenič. Rozhodne tak třetí třetina, možná nás čeká i prodloužení nebo nájezdy.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:48

Předposlední buly v druhé třetině vyhráli hokejisté New Jersey, Nico Hischier dostal kotouč na pravý kruh a už pálil do prázdné brány. Jenže co teď předvedl JOONAS KORPISALO?! Tohle byl zákrok přinejmenším měsíce! Fantastický přesun a následný semafor, kterým chytil jistý gól! Tohle byl zákrok z kategorie zázračných!

39:16

Cole Sillinger musí jet do rohu kluziště bránit Tatara, Devisl jsou v posledních minutách aktivnějším celkem, Joonas Korpisalo teď musel vyřešit ránu Hughese z pravé strany!

38:44

Max Domi zatáhl v obranném pásmu lehce Greera zezadu za dres a sudí okamžitě pískají nedovolený zákrok. Přesilovka pro Devils.

38:27

Greer nahrával do předbrankového prostoru Mercerovi, jenž však stál příliš blízko a dobře vyjetého Korpisala neprocedil.

37:49

Tomáš Tatar vyrazil po levé straně kupředu a snažil se cpát puk na přední tyč, Joonas Korpisalo však byl pozorný a jeho vyrážečka byla připravená.

37:27

Zach Werenski přihrával do mezikruží, kde se po sérii odrazů dostal k dorážce Gustav Nyquist, jenž však Blackwooda nepokořil.

36:39

Ty Smith sbírá kotouč za svou klecí, nyní ho chtěl předat Jimmymu Veseymu, jenž přejel a musel se poněkud úsměvně vracet pro puk.

36:05

Dean Kukan to na levé stran zkusil v podstatě z nulového úhlu, zkušený Mackenzie Blackwood však měl svou první tyč skvěle pokrytou.

35:39

Marián Studenič už se chtěl po pravé straně hnát do dalšího výpadu, jenže tentokrát jej zastavuje píšťalka čárového a ofsajd.

35:15

Jonas Siegenthaler rozehrává od vlastní klece skoro až na útočnou modrou, kde však puk sbírá jen obránce soupeře Zach Werenski.

34:49

Boone Jenner nyní marně napadal v rohu kluziště za klecí Devils, kotouč nezískal a kupředu tak může Ryan Graves.

34:26

Buly před Korpisalem vyhráli hokejisté New Jersey, P. K. Subban poslal kotouč na levý kruh, kde však Jimmy Vesey nepropálil gólmana Columbusu!

33:32

33:32 Marián STUDENIČ - 3:3

33:32

Devils právě vstřelili branku!
New Jersey srovnává na 3:3! Jesper Boqvist poslal bekhendem puk do brankoviště Columbusu, kde touš vyrazil Korpisalo jen před sebe, odkud MARIÁN STUDENIČ zaznamenal jeden z nejsnazších gólů kariéry, když puk velice jednoduše vrátil do sítě! Asistence: Adam Boqvist a Ryan Graves.

33:27

Buly před Korpisalem vyhráli Devils a po střele z levé strany dorážel Marián Studenič, jemuž se ale nepovedlo prostrčit puk za Korpisala.

33:08

Nolan Foote se na pravé straně nedokázal probít do střelecké pozice, Max Domi však posílá kotouč přes všechny čáry na icing.

32:27

Blue Jackets se osvobozují vyhozením přes všechny čáry. O chvilku později se to Columbusu daří i podruhé. přesilovka Devils je zatím bezzubá.

32:01

Jack Hughes nyní dostal kotouč na vrchol pravého kruhu a vyslal tvrdou ránu na přední tyč, kterou svým ostrým projektilem rozezvonil!

31:37

Dawson Mercer dostal trochu prostoru na levém kruhu a okamžitě pálil, jenže jeho pokus Korpisalo vyrazil a poradil si i s dorážkou Hischiera.

31:08

New Jersey postavilo přesilovkový vzorec, jenže kotouč utekl z pásma a za vlastní klecí ho na zadním mantinelu musí krotit Mackenzie Blackwood.

30:49

New Jersey dostává k dispozici početní výhodu, ve které může srovat skóre. Vyloučen je brankář Blue Jackets, Joonas Korpisalo, za podrážení Greera. Trest odpyká Domi.

30:27

Devils se samozřejmě se současným stavem nehodlají smířit a okamžitě spěchají na druhou stranu napadat rozehrávku soupeře.

29:31

29:31 Jegor ČINACHOV - 3:2

29:31

Columbus právě vstřelil branku!
Columbus vede 3:2 po kuriozní situaci! Sean Kuraly spěchal napadat do rohu hrací plochy, opravdu získal puk, nahrnul ho před bránu, kde Eric Robinson špatně zpracoval pro sebe, skvěle však pro JEGORA ČINACHOVA, jenž z bezprostřední blízkosti propálil Blackwooda. Blue Jackets opět vedou! Asistence: Eric Robinson, Sean Kuraly.

29:12

Utkání je dnes zatím hodně rozkouskované. Sudí nyní přesouvají buly ze středního pásma před klec Devils. Sean Kuraly na vhazování proti Nicu Hischierovi stejně neobstál.

28:43

Jack Roslovic tentokrát neuspěl na buly před Blackwoodem a Blue Jackets tak přišli o třetinu. O chvilku později z levého hrazení pálil Dean Kukan, brankář Devils pozorný.

28:19

Devils se snaží projít po pravé straně, Nolan Foote však ztrácí hrací předmět po přihrávce Hughese a na druhé straně musí Mackenzie Blackwood vyřešit nahození Vladislava Gavrikova.

27:51

Patrik Laine se na levém kruhu dostal k tvrdé ráně, která mířila na přední tyč, jenže tam byl Mackenzie Blackwood a také jeho vyrážečka.

27:08

Boone Jenner vyhrál buly před klecí New Jersey, ale Columbusu se před klecí soupeře usadit nepovedlo. Zach Werenski trefil svým nahozením jen Patrika Laineho.

26:50

Jegor Činachov se na levém kruhu dostal k dobré střele, mířil na zadní tyč, jenže gólman Mackenzie Blackwood předvádí dobrý zákrok a jeho pokus kryje.

26:35

Několik ztrát ve středu kluziště rychle za sebou. Andrew Peeke prohodil kotouč podél hrazení na Deana Kukana, jenž na levé straně vysouvá Jegora Činachova.

26:16

Jakub Voráček posílá kotouč na zadní mantinel, kde však Jack Roslovic hrací předmět neudržel a kupředu už jdou Devils.

25:49

Po zakázaném uvolnění New Jersey se bude vhazovat po levé ruce brankáře Devils Mackenzieho Blackwooda.

25:35

Max Domi a Jonas Siegenthaler se trochu nepohodli před klecí Devils, vypadá to však, že velká potyčka z toho nebude, hra normálně pokračuje.

25:18

Zach Werenski odehrává kotouč přes celé kluziště přímo na bránu New Jersey, Mackenzie Blackwood raději podrží kotouč před dojíždějícími soupeři pod lapačkou.

24:49

New Jersey se tlačí po levé straně kupředu, Jack Hughes zase jednou ukázal, jak rychlé má nohy. Jeho pokus však našel jen zadní hrazení.

24:23

Voráček nyní nahrával žabičkou z pravé strany na levý kruh, kde měl obrovskou šanci Jack Roslovic, jenž však nepočkal, než puk dosedl na led, špatně ho trefil a klec Devils neohrozil.

24:04

Obrovská šance pro Jakuba Voráčka, který vyplul za obranou Devils a forhendovou kličkou se snažil puk pod Blackwoodem dotlačit do sítě, Ryan Graves zezadu českého forvarda osekával a betony gólmana Devils zůstaly na ledě přitisknuté, takže do sítě touš neprošel.

23:37

New Jersey zahrálo na zakázané uvolnění, což pohlídal Andrew Peeke. Vhazuje se po pravé ruce brankáře Mackenzieho Blackwooda.

23:05

Jegor Činachov se po pravé straně rychle propracoval kupředu, jenže na útočnou modré přišel o puk, ten tak o chvíli později posílá do pásma Devils Vladislav Gavrikov.

22:39

Jimmy Vesey vystřelil z pravé strany od modré čáry, před brankou jeho pokus tečoval Nico Hischier, ale Joonas Korpisalo i tak našel kotouč snadno ve své lapačce.

22:15

Columbus se dostal rychle s pukem přes kluziště, jenže přihrávka Gustava Nyquista do druhé vlny je zblokována důrazným Nicem Hischierem.

21:58

P. K. Subban vystřelil z osy hřiště od modré čáry, jenže Joonas Korpisalo byl pozorný a jeho ránu ukryl ve své lapačce. Buly po jeho levici.

21:27

Blue Jackets šli po pravé straně kupředu, jenže Adam Boqvist nedokázal přihrát spoluhráčům, kteří se musí vracet ke své kleci.

20:55

Jonas Siegenthaler měl obrovskou šanci v předbrankovém prostoru, kde se dostal k odraženému puku a už už jej posílal do odkryté klece, když mu do rány padl Jakub Voráček, jenž nyní chytil jasný gól! Skvělý zákrok českého útočníka.

20:18

Na začátku druhého dějství se Devils natlačili do útočného pásma, ale ke střele se nedostali, Adam Boqvist přenechává puk Zachu Werenskimu.

20:01

Začala druhá třetina.
Druhá třetina začne přibližně ve 2:13.
Střely na bránu v 1. třetině:

Columbus Blue Jackets – 11
New Jersey Devils – 6
První dějství souboje Blue Jackets s Devils je za námi. Aktivnějším celkem byl v prvních dvaceti minutách Columbus, jenž předvedl parádní nástup a po pěti minutách vedl po brankách Bjorkstranda a Jennera 2:0. Jenže závěr třetiny patřil Ďáblům. Nejprve v 15. minutě snížil Hischier a 20 sekund před úvodní sirénou vyrovnal pěknou svižnou střelou Vesey. Do druhé části tak znovu vstoupíme za nerozhodného stavu.

20:00

První třetina skončila.

19:40

19:40 Jimmy VESEY - 2:2

19:40

Devils právě vstřelili branku!
Devils srovnávají 20 sekund před první sirénou na 1:1! Mercer našel přihrávkou z levé strany na vrcholu pravého kruhu JIMMY VESEYHO, jenž prudkou ranou do bližšího horního rohu srovnává na 2:2! Asistence: Dawson Mercer.

19:04

Solidní chybu nyní vyrobil Jake Bean na levé straně obranného pásma Columbusu a může být rád, že přihrávka Tatara nenašla adresáta.

18:50

Jack Hughes a Tomáš Tatar útočí po levé straně, nakonec to byl druhý jmenovaný, kdo z bezprostřední blízkosti zakončoval, Joonas Korpisalo byl pozorný a jeho ránu kryje.

18:20

Zach Werenski pálil z pravé strany od modré čáry, ale jeho pokus se ke kleci New Jersey nedostal, byl zblokován v chumlu hokejistů před ní.

17:50

Vhazování před Blackwoodem vyhráli hráči Devils, kteří s pukem okamžitě přesprintovali celé kluziště. Vladislav Gavrikov přišpendlil soupeře v rohu kluziště na mantinel.

17:05

Zach Werenski zezadu natlačil kotouč do brankoviště New Jersey, kde šel následně k zemi kapitán Jenner, jehož povalil Marián Studenič.

16:57

Hrajeme delší dobu bez přerušení, obránce Zach Werenski drží kotouč v rohu kluziště u vlastní klece a vyzývá spoluhráče, aby se mu nabídli.

16:27

Jakub Voráček rozjel akci Blue Jackets na pravé straně, následně sjel na osu hřiště a přihrál doleva na Olivera Bjorkstranda.

15:59

Cole Sillinger dostal kotouč do mezikruží a okamžitě pálil přízemním projektilem na klec New Jersey, Mackenzie Blackwood jeho pokus vykopl betony.

15:38

Devils krouží s pukem po útočném pásmu, dobře ale zapracoval Adam Boqvist, jenž odebral hráčům New Jersey kotouč.

14:41

14:41 Nico HISCHIER - 2:1

14:41

Devils právě vstřelili branku!
New Jersey koriguje na 1:2. Střelu od modré čáry zastavil na vrcholu pravého kruhu Jimmy Vesey, jenž rychle posunul puk na osu hřiště, kde ze zápěstí vypálil NICO HISCHIER, jehož dobře umístěný projektil zaplul přesně k pravé tyči! Devils jsou tak zase na dostřel. Asistence: Damon Severson, Jimmy Vesey.

14:29

Po zákroku Korpisala zase strkanice, ve které byli Greer a Zach Werenski, sudí ale situaci rychle rozhánějí, Marián Studenič se ani do šarvátky nestihne pořádně zapojit.

14:16

Adam Boqvist nyní špatně rozehrál na vrcholu levého kruhu a Marián Studenič tak může rychle postupovat kupředu, puk zaváží až za klec Columbusu.

13:59

Po střele Laineho od modré čáry a zákroku Blackwooda se strhla další mela. Boone Jenner byl v předbrankovém prostoru hodně důrazný. Nakonec ale v klidu odjíždí pryč.

13:26

Janne Kuokkanen neprohodil soupeře na levém hrazení a Andrew Peeke následně tvrdě dohrál Tomáše Tatara, kterého přišpendlil ramenem na hrazení.

12:59

Janne Kuokkanen spěchá po levém hrazení za nastřeleným pukem, ten ale získat nedokázal. Další akci tak bude zakládat Werenski.

12:27

Dean Kukan drží kotouč na čepeli u své klece, následně rozehrává ve spolupráci s dalším obráncem Adamem Boqvistem.

11:49

Andrew Peeke a Tomáš Tatar do sebe chvilku pošťuchovali před klecí Columbusu. Přijel k nim Jakub Voráček, jenž nejspíš několika českými slovy přiměl slovenského forvarda odjet.

11:49

Devils vyráží z obranného pásma, zatímco Vladislav Gavrikov kontroluje rukou své zuby v ústech, očividně obdržel zásah do tváře, je to tak, byl trefen pukem do úst.

11:30

Gustav Nyquist se snažil v předbrankovém prostoru tečovat střelu od modré čáry. Jenže neuspěl a Mackenzie Blackwood si tak přízemní ránu pohlídal poměrně v pohodě.

11:15

Buly před Blackwoodem vyhrál Nico Hischier a New Jersey se dokázalo dostat z pásma, kotouč do něj však o chvilku později vrací Patrik Laine.

10:38

Boone Jenner se dostal ke střele na pravém kruhu, která však byla sražena bránícími soupeři jen do ochranné sítě.

10:16

Columbus drží kotouč na svých čepelích, Andrew Peeke má kotouč na hokejce a čeká, až oba celky prostřídají hráče.

09:58

Blue Jackets rychlým napadáním kotouč nezískali, Dean Kukan se ale poctivě vrátil až za vlastní klec a dostává puk z třetiny.

09:24

Dawson Mercer střílel z levé strany od modré čáry, jeho pokus však pouze naboural do zadního mantinelu. Následně z podobného prostoru nahazoval Jonas Siegenthaler, tentokrát už zasáhl Joonas Korpisalo, jenž vyrážečkou srazil puk před sebe a pak ho přikryl lapačkou.

08:55

Buly před Korpisalem vyhráli jeho spoluhráči, kterým se rychle povedlo přenést hru na druhou stranu kluziště, kde pracuje Sean Kuraly.

08:19

Christián Jaroš rozehrává zpoza vlastní klece, počkal, až mu spoluhráči dostřídali a pak poslal kotouč na levou stranu najetému Jannemu Kuokkanenovi. Po přerušení probíhá komerční pauza.

07:39

O touš se nyní bojovalo za klecí Columbusu, kde byl dostatečně šikovný Adam Boqvist, který vyhodil puk z obranného pásma.

07:20

Píská se zakázané uvolnění Devils. Vhazovat se tak bude opět před brankářem New Jersey, Mackenziem Blackwoodem.

07:05

Přesilovka Devils je pryč a Jegor Činachov nahání kotouč v rohu kluziště, odkud ho vypíchnutím poslal dozadu svým spoluhráčům.

06:38

Damon Severson rozehrává zpoza vlastní klece, New Jersey se dostalo do útočného pásma, jenže kotouč má na čepeli Boone Jenner, jenž ho posílá přes obrannou modrou.

06:09

Devils postavili přesilovkový vzorec a P. K. Subban dostal kotouč na levou stranu k modré čáře, střela mu však nesedla a šla jen do zadního mantinelu.

05:19

Jack Hughes dostal prudkou přihrávku do předbrankového prostoru, kde však z bezprostřední blízkosti Korpisala neprostřelil! Gólman Columbusu kryje jeho přízemní pokus svými betony.

05:09

Andrew Peeke se za svatyní Columbusu dostal k puku a bekhendem jej dokázal vyhodit z obranného pásma Modrých kabátů.

04:36

Vladislav Gavrikov putuje na trestnou lavici, když za svou klecí na chvilku přidržel Nica Hischiera, za což obdrží trest na dvě minuty.

04:03

04:03 Boone JENNER - 2:0

04:03

Columbus právě vstřelil branku!
Blue Jackets zdvojnásobují své vedení a vedou již 2:0! BOONE JENNER sjel s pukem do rohu útočného pásma a odtud ho bekhendem poslal do předbrankového prostoru, kde si vracející se Jack Hughes srazil puk do vlastní sítě! Asistence: Gustav Nyquist, Adam Boqvist.

03:39

Gustav Nyquist zpracovával odražený kotouč v předbrankovém prostoru, nebyl však v dobrém postavení pro střelu a zaváží puk za klec Devils.

03:18

New Jersey vyhrálo buly před svým brankářem, jenže následně vyhodilo kotouč o hráče Columbusu na svou střídačku. Docílilo tím aspoň posunutí vhazování do středního pásma.

02:38

Blue Jackets nastřelili kotouč na zadní mantinel, jenže následně se před Blackwoodem neudrželi, přes útočnou modrou nyní zaváží znovu kotouč Cole Sillinger.

02:01

02:01 Oliver BJORKSTRAND - 1:0

02:01

Columbus právě vstřelil branku!
Jenže teď už je to gól! Jakub Voráček dostal puk na pravý kruh a rychlou přihrávkou našel v mezikruží OLIVERA BJORKSTRANDA, který ranou z první propálil Blackwooda! Columbus tak využívá přesilovou hru a hned po dvou minutách vede 1:0! Asistence: Jakub Voráček, Patrik Laine.

01:38

Jakub Voráček přihrával od zadního mantinelu do předbrankového prostoru, kde se objevil Oliver Bjorkstrand, který ale svou ránu napálil jen do Blackwooda!

01:09

Devils se dvakrát podařilo vyhodit kotouč přes obrannou modrou, na které špatně pracoval Patrik Laine, jenž mohl puk zachytit, jenže ten mu prošel mezi bruslemi.

00:42

Hned na začátku utkání uvidíme přesilovku Blue Jackets. Damon Severson sekl za vlastní klecí Jakuba Voráčka přes ruku a dostává dvě trestné minuty.

00:09

Blue Jackets vyhráli úvodní vhazování tohoto utkání a Jack Roslovic zavezl kotouč za klec New Jersey, tam však Modré kabáty o kotouč přišly.

00:01

Utkání právě začalo.
Chystá se úvodní buly, utkání za chvilku začne.
Start utkání se nám tak trochu posouvá, ale jsem si jistý, že tyhle okamžiky za to stojí. Celá hala ještě jednou aplauduje Jakubu Voráčkovi ve stoje. Nyní už zazní státní hymna Spojených Států Amerických, kterou zazpívá Leo Walsch.
Jakub Voráček dostává na památku hokejku a portrét, kde je zachycen v dresu Blue Jackets, Philadelphie Flyers a české reprezentace. Poblahopřát přijíždí kapitán Columbusu Boone Jenner.
Před zápasem probíhá gratulace Jakubu Voráčkovi, který v minulém utkání proti New Jersey odehrál svůj 1000. zápas v NHL. Na kostce běží záběry z Voráčkovi kariéry, gratuluje mu Rick Nash a další osobnosti. NHL. Mimo jinými například také Jaromír Jágr, který mu úsměvně připomněl, že aby ho dohnal, tak potřebuje dalších 700 utkání. Na ledě je také Voráčkova rodina, celý ceremoniál je velice dojemný. Celá hala aplauduje Voráčkovi ve stoje.
Oba celky nastupují na ledovou plochu, utkání bude zahájeno během několika málo okamžiků.
Dovolte mi, abych vám ještě jednou popřál příjemnou noc. Do startu utkání Blue Jackets s Devils zbývá několik minut. Neočekávejte však, že zápas začne přesně v 01:00, za Atlantikem je zcela běžné několikaminutové zpoždění kvůli televiznímu přenosu. Níže si již můžete prohlédnout sestavy obou celků.
Úvodní sestavy:

Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Bérubé) – Bean, Gavrikov, A. Boqvist, Kukan, Peeke, Christiansen – Nyquist (A), Jenner (C), Laine – O. Bjorkstrand (A), Roslovic, J. Voráček – Bemström, Sillinger, Domi – Činachov, Kuraly, E. Robinson.
Trenér: Brad Larsen.

New Jersey Devils: Blackwood (J. Gillies) – Severson (A), Siegenthaler, P. K. Subban (A), Graves, Ch. Jaroš, Ty Smith, Colton White – Kuokkanen, J. Hughes (A), Tatar – Vesey, N. Hischier, J. Boqvist – Studenič, Mercer, N. Foote – M. McLeod, Bratt.
Trenér: Lindy Ruff.

Rozhodčí: Dwyer, Nicholson – Berg, Smith.
Československá stopa v utkání:

Tomáš Tatar (NJD)
Christián Jaroš (NJD)
Marián Studenič (NJD)
Jakub Voráček (CBJ)
Poslední vzájemný duel

Oba celky se střetly před dvěma dny – v pátek. Na ledě New Jersey se odehrál divoký start, když v 51. vteřině otevřel skóre Tomáš Tatar. Na jeho trefu však během čtyř minut odpověděl Max Domi a skóre bylo srovnané. Urputný boj pak rozhodla situace ze 42. minuty, kdy po zpětné přihrávce Jacka Hughese skóroval Jesper Bratt, jenž poslal Devils do vedení. 80 sekund před třetí sirénou pak trefou do odkryté klece Blue Jackets stanovil finální podobu skóre sám Jack Hughes. Ďáblové tak přemohli Modré kabáty 3:1.

7.1.2022 New Jersey Devils – Columbus Blue Jackets 3:1
Sestavy obou celků z posledních utkání:

Columbus Blue Jackets: Korpisalo – Bean, Gavrikov, A. Boqvist, Kukan, Peeke, Christiansen – Nyquist, Jenner, Laine – O. Bjorkstrand, Sillinger, J. Voráček – Domi, Kuraly, Činachov – Bemström, Roslovic, E. Robinson.
Trenér: Brad Larsen.

New Jersey Devils: Blackwood – Severson, Siegenthaler, P. K. Subban, Graves, Ch. Jaroš, Ty Smith – Bratt, J. Hughes, Tatar – N. Hischier, J. Boqvist, Studenič – Mercer, Kuokkanen, Bastian – M. McLeod, Vesey, N. Foote.
Trenér: Lindy Ruff.
New Jersey Devils

Ďáblové se aktuálně usadili na 10. příčce Východní konference se ziskem třiatřiceti bodů. Na 8. Boston a postup do play-off tak ztrácí pouhé tři bodíky, jenže oproti Bruins odehráli už pět utkání navíc a tak se dá očekávat, že jim Medvědi ještě pořádně odskočí. V předcházejícím ročníku se New Jersey také nedařilo, a to podstatně více, než letos. Za celou sezónu získali tak málo bodů, že byli 3. nejhorším týmem celé soutěže.

Forma Devils není vůbec špatná, z předcházejících čtyř utkání vyhráli hned tři. Nejprve na vlastním ledě porazili v divoké přestřelce Edmonton Oilers 6:5 v prodloužení. Následně zvítězili rovněž v prodloužení 4:3 ve Washingtonu, když skolili zdejší Capitals. Poté přišla jediná porážka v nedávné době. V Bostonu prohrálo New Jersey 3:5 a jeho sny o play-off dostaly trhlinu. V pátek však Ďáblové přetlačili 3:1 svého dnešního soupeře z Columbusu před svými fandy a na tento výsledek budou chtít dnes navázat.
Columbus Blue Jackets

Modré kabáty se v současné chvíli nachází na 12. pozici Východní konference se ziskem jednatřiceti bodů. S jejich postupem do play-off to nevypadá zrovna růžově. Na 8. příčku, kterou hájí Boston, ztrácí pět bodů. Navíc už odehráli o dvě utkání více než Bruins a pakliže by chtěli pomýšlet na účast ve vyřazovacích bojích, museli by pořádně kopnout do vrtule a předvést slušnou sérii výher. Loni jim sezóna skončila po základní části, když v Centrální divizi obsadili poslední 8. místo.

Forma Blue Jackets je nevalná, z předchozích čtyř utkání vyhráli jediné a to po nájezdech. Jinak mají sérii tří porážek v řadě. Nejprve totiž udolali Nashville Predators po trestných stříleních na svém ledě 4:3. Poté ale prohráli před svými fandy prohráli s Carolinou Hurricanes 4:7 a ještě větší výprask jim pak opět před vlastními tribunami uštědřila Tampa Bay (2:7). V dosud posledním duelu změřil Columbus síly s dnešním protivníkem, v New Jersey však Devils podlehl 1:3 a dnes jim bude chtít tento výsledek oplatit.
Dobrou hlubokou noc přeji všem příznivcům toho nejlepšího klubového hokeje na světě! NHL dnes pokračuje hned dvanácti zápasy, my se společně detailně zaměříme na souboj mezi Columbusem Blue Jackets a New Jersey Devils.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

Columbus Blue Jackets – New Jersey Devils

4:3

konec (2:2, 1:1, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 3. O. Bjorkstrand (J. Voráček, Laine), 5. Jenner (Nyquist, A. Boqvist), 30. Činachov (E. Robinson, Kuraly), 45. O. Bjorkstrand (J. Voráček, A. Boqvist) – 15. N. Hischier (Severson, Vesey), 20. Vesey (Mercer), 34. Studenič (J. Boqvist, Graves)

Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Bérubé) – Bean, Gavrikov, A. Boqvist, Kukan, Peeke, Werenski – Nyquist (A), Jenner (C), Laine – O. Bjorkstrand (A), Roslovic, J. Voráček – Bemström, Sillinger, Domi – Činachov, Kuraly, E. Robinson.
Trenér: Brad Larsen.

New Jersey Devils: Blackwood (A. Schmid) – Severson (A), Siegenthaler, P. K. Subban (A), Graves, Ch. Jaroš, Ty Smith, Colton White – Kuokkanen, J. Hughes (A), Tatar – Vesey, N. Hischier, J. Boqvist – Studenič, Mercer, N. Foote – M. McLeod, Greer.
Trenér: Lindy Ruff.

Rozhodčí: Dwyer, Nicholson – Berg, Smith.

Diváci: 18 680

Průběh zápasu
1. třetina
00:42 NJD 2 Severson, držení
02:01 CBJ 1:0 O. Bjorkstrand (J. Voráček, Laine)
04:03 CBJ 2:0 Jenner (Nyquist, A. Boqvist)
04:36 CBJ 2 Gavrikov, držení
14:41 NJD 2:1 N. Hischier (Severson, Vesey)
19:40 NJD 2:2 Vesey (Mercer)
Po 1. třetině
2. třetina
29:31 CBJ 3:2 Činachov (E. Robinson, Kuraly)
30:49 CBJ 2 Korpisalo, podrážení, odpyká Domi
33:32 NJD 3:3 Studenič (J. Boqvist, Graves)
38:44 CBJ 2 Domi, hákování
Po 2. třetině
3. třetina
45:00 CBJ 4:3 O. Bjorkstrand (J. Voráček, A. Boqvist)
46:36 NJD 2 M. McLeod, vysoká hůl
49:56 NJD 2 P. K. Subban, podrážení
Konec