Menu

Hokej

NHL

Florida Panthers – St. Louis Blues

4:3

po s.n. (2:1) (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0)

04.12.2021, 19:00 • FLA Live Arena, Sunrise • Petr Šatalík

Tipsport: 1.89 4.45 3.23 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mne je to pro dnešek již vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (22:18:09)

Toto utkání sledovalo 13 446 diváků.
Tři hvězdy utkání:

Sam Reinhart (FLA) – 1+0, autor rozhodujícího nájezdu
Ville Husso (STL) – 48 zákroků, 3 OG, úspěšnost 94,1 %, odchytal 65:00
Maxim Mamin (FLA) – 2+0
Česká a slovenská stopa v utkání:

Radko Gudas (FLA) – 0+0, +1 účast, 1 střela na branku, TM 2, čas na ledě 15:33, 4 hity
Kdo se postavil do brankoviště?

Sergej Bobrovskij (FLA) – 22 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88,0 %, odchytal 64:18

Ville Husso (STL) – 48 zákroků, 3 OG, úspěšnost 94,1 %, odchytal 65:00
Střely na bránu:¨

Florida Panthers – 51 (17, 19, 14 – 1)
St. Louis Blues – 25 (10, 9, 5 – 1)
Duel mezi Floridou a St. Louis tak přece jen končí výhrou Panterů, ačkoliv ti ani jednou v utkání nevedli! V každé dvacetiminutovce dotahovali náskok Blues, kteří jim vždy odskočili do jednogólového náskoku. Panteři si však se soupeřem doslova hráli jako pověstná kočka s myší! V každé třetině zvládli vyrovnat a nakonec i v prodloužení byli blíž k výhře než protivník, jenže Jonathanu Huberdeauovi nefungovala čepel, takže si svěřenci Andrewa Brunettea museli počkat až do nájezdů. V těch uspěli Anton Lundell a Sam Reinhart (autor vítězné trefy), zatímco za St. Louis dokázal skórovat jen Logan Brown. Panthers tak z tohoto nervy drásajícího utkání berou dva body, Blues pak jeden.

Konec zápasu.

Sam REINHART - 4:3

V samostatných nájezdech zvítězil tým Florida Panthers.
Autorem vítězné branky je SAM REINHART.

Ryan O'REILLY

3. série 2:1

Ryan O'Reilly musí dát, jinak Florida vítězí, jedna z vůdčích postav St. Louis dlouho kličkovala, nakonec to byl pokus o pomalý forhendový blafák s následnou střelou, Sergej Bobrovskij dokázal do rány strčit vyrážečku a Florida vítězí!

Sam REINHART

3. série 2:1

Sam Reinhart proměňuje a Florida vede 2:1! Útočník Floridy jel středem hřiště a trefil přesně k tyči ranou na vyrážečku, Husso neměl nárok zasáhnout!

Logan BROWN

2. série 1:1

Logan Brown srovnává! Najel si doprava, vrátil se na střed a bekhendovou kličkou trefil pod břevno!

Jonathan HUBERDEAU

2. série 1:0

Jonathan Huberdeau si najel hodně doleva, pak se vrátil na střed a chtěl dělat bekhendovou kličku, příliš pomalu, Ville Husso stihl zasáhnout.

Jordan KYROU

1. série 1:0

Jordan Kyrou jede přímo k brance, střelou na lapačku chtěl propálit Bobrovského, jenže trefil jen tyč!

Anton LUNDELL

1. série 1:0

Anton Lundell za Floridu zahajuje nájezdy, jede trochu doprava, vrací se na střed a přízemní ranou propálil Hussa – gól!

Samostatné nájezdy začínají.

65:00

Prodloužení skončilo.

64:55

Jonathan Huberdeau ztratil kotouč na pravém kruhu a Sergej Bobrovskij si musel ještě připsat jeden zákrok po střele ze středního pásma. Uvidíme nájezdy.

64:30

Znovu pálil Jonathan Huberdeau, jenže do jeho rány padl obětavě již podruhé v přesilovce Panthers Robert Bortuzzo, který pokus zastavil.

64:05

Jonathan Huberdeau dostal po krásné kombinaci puk na pravý kruh, jenže svou ranou přestřelil bránu St. Louis o půl metru!

63:30

Aaron Ekblad to zkusil sám ranou z vrcholu pravého kruhu, jenže do jeho pokusu obětavě padl Robert Bortuzzo a pokus zblokoval.

63:03

Brayden Schenn sejmul ošklivým faulem na koleno Antona Lundella, jehož musí noha pekelně bolet. Brayden Schenn fasuje naprosto zasloužené dvě minuty.

63:01

Florida hraje ve výhodě přesilovku čtyři na tři, kotouč má na pravé straně Frank Vatrano, který ho posunul na Antona Lundella, jenž se vytočil z rohu a zakončoval v předbrankovém prostoru, leč nepřesně.

62:29

Tentokrát vhazování před Hussem vyhráli jeho spoluhráči, kteří si ale kotouč vůbec neužili dlouho a po jasném faulu je tu výhoda pro Floridu.

62:05

St. Louis dokázalo urvat puk na své čepele, jenže ho naprosto nesmyslně rozehrálo, z čehož plyne zakázané uvolnění a další buly před Hussem.

61:50

Buly po levé ruce brankáře Hussa vyhráli hráči Floridy. Aaron Ekblad udržel kotouč proti dvěma soupeřům a předal ho na Maxima Mamina.

61:20

Sam Reinhart přihrává za sebe pro Cartera Verhaegheho, který ale nemá dobrý střelecký prostor, takže musí vrátit Reinhartovi, jehož sražená rána není pro Hussa žádný problém.

60:53

Na druhé straně šli dva na dva Jonathan Huberdeau a Aaron Ekblad, přihrávka prvního jmenovaného však nebyla přesná.

60:18

Florida vyhrála důležité úvodní vhazování souboje tří proti třem. Pavel Bučněvič ale získal kotouč od Huberdeaua a mohl jít na bránu, jeho protějšek ho ale stihl dojet a odzbrojit.

60:01

Začalo prodloužení.
Prodloužení začíná za malý okamžik.
Také třetí třetina souboje Panterů s Modrásky dokonale kopírovala scénář předchozích dvou dějství. Blues se potřetí v zápase dostali do vedení zásluhou Brandona Saada a Florida zvládla potřetí vyrovnat. Její jubilejní 50. střelou na bránu Hussa se o to postaral Maxim Mamin, jenž je jediným dvoubrankovým střelcem duelu.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:50

Závěr utkání je hodně nervózní, ani jeden celek už nechce udělat chybu. Brandon Saad spěchá za nahozeným pukem do útočného pásma, ale vystřelit už nestihne.

59:32

A je tu další zakázané uvolnění Blues. Že by jednapadesátá střela Floridy znamenala čtvrtý gól v síti Villeho Hussa?

59:26

Kotouč se po souboji u hrazení ocitá na střídačce Panterů, bude se tedy vhazovat ve středovém kruhu, čeká nás vskutku dramatické vyvrcholení duelu!

59:19

A St. Louis zahrávají opět na zakázané uvolnění, v poslední minutě základní hrací doby se tak opět vhazuje po pravici Villeho Hussa.

58:50

Také rána Lucase Carlssona neprojde k bráně St. Louis, je zblokována bránícími hráči. Zapomněl jsem dodat, že Sergej Bobrovskij je pochopitelně zpět v bráně.

58:13

Obránci St. Louis náhle nevědí co dělat, Sam Reinhart jim strašně jednoduše sebral puk a poslal ho na pravou stranu k modré čáře, odkud nepřesně pálil Gudas.

57:26

57:26 Maxim MAMIN - 3:3

57:26

Florida právě vstřelila branku!
Sergej Bobrovskij byl na lavičce dvě vteřiny, Panthers dávají svou padesátou střelou na bránu v utkání třetí gól! Puk se hned po buly, které vyhrál Anton Lundell, dostal na levém kruhu na čepel MAXIMA MAMINA, jenž nekompromisní ranou k zadní tyči nedal Hussovi nejmenší šanci zasáhnout, Florida potřetí srovnává a je to 3:3! Asistence: Anton Lundell.

57:24

Sergej Bobrovskij zůstává na střádačce a Florida to zkouší se šesti bruslaři v poli, uvidíme, zda se jí tento risk vyplatí!

57:24

Lucas Carlsson se dral po levé straně kupředu, jenže jeho rána byla sražena do ochranné sítě. Ville Husso si v početní výhodě nepřipsal jediný zákrok.

56:57

Naposledy v početní výhodě nahazují hráči Panthers kotouč do útočného pásma, Torey Krug je zpátky na ledě, St. Louis je kompletní.

56:27

Brandon Montour dostal kotouč na vrchol pravého kruhu a vypálil, jeho rána však byla sražena bránícími hráči St. Louis do rohu hrací plochy.

55:58

Aaron Ekblad dostal kotouč na levý kruh a při střele zlomil hůl, rychle si sice dojel pro novou, ale ta už není ta pravá, takže jde obránce Floridy střídat.

55:20

Přesilovka Floridy najednou vypadá jinak, žádné vyhazování přes všechny čáry se nekoná. MacKenzie Weegar přihrává bekhendem a levou stranu, kde je Aaron Ekblad.

54:58

No a je tu další trochu sporné vyloučení. Torey Krug dostává dvě minuty za držení a dává Floridě snad poslední možnost s utkáním něco udělat. Podle mého názoru však šlo o minimálně vyrovnaný souboj. Z opakovaného záběru ale vidím, že Krug opravdu záměrně chytil soupeři hůl.

54:38

Joe Thornton nyní ztratil v souboji s Schennem hůl a tak jen fotbalově kopal kotouč před sebou ke spoluhráčům, což se mu nakonec povedlo.

54:05

Sam Bennett ztratil kotouč na útočné modré a Brandon Saad se nijak netají tím, že chce hlavně dostat kotouč co nejdál od své klece.

53:38

Vyhozený kotouč letí přes všechny čáry až do rohu kluziště za klecí Bobrovského, Brandon Montour zde nebyl včas, takže se zakázané uvolnění nepíská.

53:15

Sam Reinhart nyní využil minely obránce Marca Scandelly, jenž při rozehrávce na kruhu ztratil puk a ihned pálil k bližší tyči, Ville Husso však znovu zakročil svou vyrážečkou a drží svůj tým stále ve vedení! Následuje snad poslední krátká pauza.

52:38

Panthers se znovu dostali do útočného pásma, tam však u hrazení výborně zapracoval Torey Krug, kterému se povedlo dostat puk alespoň na zakázané uvolnění, předtím měl ale obrovskou šanci Brandon Montour, jenž po přihrávce od zadního mantinelu pálil z předbrankového prostoru jen do hrudníku Hussa!

52:05

Jordan Kyrou to zkusil z pravého kruhu, jeho ránu ale srazil zkušený veterán Joe Thornton pouze do rohu hrací plochy.

51:35

Pavel Bučněvič si nahodil kotouč do útočného pásma, před sebou měl ale tři bránící hráče, přes které pochopitelně projít nezvládl.

51:05

Poprvé se výrazněji ozývají také diváci, kteří ženou tým Floridy. Ryan O'Reilly nyní ztratil kotouč na pravém kruhu, když už mohl jet sám na Bobrovského.

50:26

Patric Hörnqvist se prodral po pravém hrazení do útočného pásma, jenže tam dlouho kotouč neudržel. Patric Hörnqvist aspoň trefil tělem Ivana Barbaševa, jenž přitom přišel o helmu.

50:08

Hokejisté Floridy nyní ztratili touš ve středním pásmu a po prudkém zakončení Brandona Saada si Bobrovskij připisuje po delší době zase zákrok.

49:39

Jonathan Huberdeau přihrál na vrchol levého kruhu, odkud pálil Kevin Connauton, jehož rána z nápřahu ale skončila jen na zadním hrazení. Následně zahrálo St. Louis na zakázané uvolnění.

49:08

Staňte se fanoušky NHL.cz!

49:08

Florida se znovu natlačila do útočného pásma, Maxim Mamin ale tentokrát svou bekhendovou přihrávku nedokázal poslat na čepel některého ze spoluhráčů.

48:25

Za nahozeným pukem nyní na pravém kruhu spěchal Maxim Mamin, ten si parádní stahovačkou udělal obránce Perunoviche, jenž upadl, přízemní projektil však přes betony Hussa neprošel!

48:05

Hokejisté Blues se na chvilku vymaňují z drtivého tlaku Panterů a nahazují kotouč až před bránu Bobrovského, kde se však obránci Floridy rychle dostanou k puku.

47:26

Panthers se drží na kotouči. Frank Vatrano se šikovnou kličkou dostal přes útočnou modrou a od zadního mantinelu poslal puk Owenu Tippettovi, jenž naprosto selhal ve stoprocentní šanci, když z bezprostřední blízkosti netrefil polovinu odkryté brány a napálil touš zase jenom do Hussa!

47:05

Sam Bennett se nakonec dostal ke střele z ostrého úhlu, když pálil z pravého rohu útočného pásma, Husso byl pozorný.

46:49

Další vhazování před finským brankářem ve službách St. Louis vyhráli hokejisté Floridy. Sam Bennett zaváží kotouč za klec Blues.

46:19

Sam Bennett dostal přihrávku na vrchol levého kruhu a pálil k zadní tyči, tam ale znovu čaruje lapačka zatím nejlepšího hráče dnešního střetní – Villeho Hussa. Následuje krátká komerční pauza.

45:58

St. Louis si nyní nebude komplikovat život a hází kotouč přes všechny čáry až na zakázané uvolnění. Buly po pravé ruce Villeho Hussa.

45:38

Florida obléhá útočné pásmo a snaží se do třetice srovnat skóre tohoto zápasu. Z rohu kluziště, kde je puk zašlápnutý, to nepůjde.

44:58

Ryan Lomberg šel nyní sám a naprosto sám na klec Blues, jenže skvěle chytajícího Hussa střelou mezi betony nepropálil!

44:29

44:29 Brandon SAAD - 2:3

44:29

St. Louis právě vstřelilo branku!
Potřetí v zápase vedou hráči ze St. Louis! Poměrně bezpečně vyhlížející situaci dva na dva vyřešili přihrávající Ryan O'Reilly a zakončující BRANDON SAAD naprosto skvěle! Po krátkém pasu na ose hřiště zvládl druhý jmenovaný prostřelit přesouvajícího se Bobrovského mezi betony a Blues vedou 3:2! Asistence: Ryan O'Reilly, Colton Parayko.

43:58

Kevin Connauton pálil z levé strany od modré čáry, jeho nepříliš prudká, zato velice dobře skrytá střela orazítkovala břevno svatyně Hussa!

43:16

Patric Hörnqvist spěchá za nahozeným pukem do útočního pásma, kde se mu však touš nepodařilo vydolovat a na druhou stranu spěchá Logan Brown.

42:38

Radko Gudas nahazoval kotouč na klec St. Louis, jenže v předbrankovém prostoru jeho nabídku nikdo tečovat nedokázal.

42:16

Florida se opět sama vyhnala z útočného pásma a St. Louis už je kompletní, šanci ještě mohl mít Anton Lundell, jenže toho v předbrankovém prostoru zradilo zpracování.

41:47

Sam Bennett si šikovně najel z ostrého úhlu k bráně Blues, kde lehkým obloučkem napůl přihrával a napůl střílel. Sam Reinhart ale tečovat nedokázal a Husso tak měl snadnou práci.

41:27

Owen Tippett dostal kotouč na vrchol levého kruhu, svou ranou však klec Blues přestřelil skoro o metr a ještě vyhnal své spoluhráče z útočného pásma.

41:07

Aaron Ekblad vyslal z osy hřiště od modré čáry tvrdý přízemní projektil, který však vynikající Ville Husso dokázal zastavit parádním zákrokem lapačkou!

40:38

Panteři tak hrají svou druhou dnešní přesilovku, kotouč už ale stejně jako v té první zase letí až za jejich klec, kde ho svým spoluhráčům připrav Sergej Bobrovskij.

40:15

Úvodní buly třetí třetiny vyhráli hokejisté St. Louis, jenže do úniku se dokázal okamžitě dostat Jonathan Huberdeau, jenž šel sám na Hussa, při kličce ho ale sekl Scandella, který fasuje dvě trestné minuty! Divím se, že sudí nenařídil trestné střílení, Huberdeau byl o metr před Scandellou...

40:01

Začala třetí třetina.
Hráči jsou zpět na hrací ploše, začíná třetí třetina.
Třetí třetina začne přibližně v 21:02.
Střely na bránu v druhé třetině (celkem):

Florida Panthers – 17 (34)
St. Louis Blues – 9 (19)
Druhá dvacetiminutovka souboje Panthers s Blues skončila. Průběhem kopírovala první dějství. St. Louis se po chybě Gudase dostalo v 27. minutě zásluhou Jakea Walmana podruhé do vedení. To však dorážkou dvě minuty před druhou sirénou smazal Sam Reinhart, takže i třetí třetina začne za nerozhodného stavu. Přitom i v druhé části hry byla Florida zřetelně lepším celkem, který měl obrovskou převahu na ledové ploše. Zatím ji jen nedokáže vyjádřit vstřelenými brankami.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:50

Ještě jednou se Panteři tlačí do pásma před klecí gólmana Hussa, ten si ale už líně se plazící kotouč pohlídá a schová jej v lapačce.

39:05

Blues zvládli buly před svou svatyní a Robert Bortuzzo se snažil od zadního hrazení rozehrát, to se mu ale nepovedlo a Jonathan Huberdeau znovu krásně zakombinoval s Samem Reinhartem, jenž chtěl zbytečně špekrovat situaci o další přihrávku.

38:49

Brankář Ville Husso chytá ránu Ryana Lomberga z levé strany od hrazení a podává puk rozhodčím. Vhazovat se bude po jeho pravici.

38:20

Hráči Panterů znovu dokázali natlačit kotouč do brankoviště St. Louis. Tam ale tentokrát stihl Husso přikrýt puk lapačkou dřív, než ho někdo stihl dorazit do jeho sítě.

38:00

38:00 Sam REINHART - 2:2

38:00

Florida právě vstřelila branku!
Florida skóruje a srovnává přesně dvě minuty před druhou sirénou! Šikovný Huberdeau si najel až do pravého rohu kluziště v útočném pásmu. Následně parádním křižným pasem našel v druhé vlně na levém kruhu Carlssona, jehož ránu ještě Husso vyrazil. Na dorážku SAMA REINHARTA z bezprostřední blízkosti už ale nestačil a na Floridě je srovnáno – 2:2! Asistence: Lucas Carlsson, Jonathan Huberdeau.

37:49

Buly ve středním pásmu vyznělo podstatně lépe pro hokejisty Blues, kteří rozehrávají na pravý mantinel a Robert Thomas může jít vpřed.

37:30

Florida dokázala vytlačit soupeře ze svého obrannéího pásma a přesilovka jejich soupeře je tak u konce. Panthers mohou i zaútočit.

36:40

Na druhé straně se před Bobrovského procpal Pavel Bučněvič, jenž si sjel z pravé strany. Z bezprostřední blízkosti už ale nedokázal zakončit tak, aby prostrčil touš pod betony brankáře Floridy do sítě!

36:10

Ryan Lomberg se vydal v oslabení do úniku po pravém křídle, ranou z kruhu si však na Hussa nepřišel, ten jeho pokus dokázal vyrazit!

35:49

Kotouč letí přes všechny čáry, Ville Husso vypomůže svým bekům, připravuje kotouč pro přijíždějícího Scotta Perunoviche.

35:24

Pavel Bučněvič dostal v přesilovce kotouč na vrchol levého kruhu a okamžitě vyslal přízemní projektil, který ale Sergej Bobrovskij kryje svými betony.

35:13

Tak pozor, Gudas měl správného chlapa, byl to skutečně Kyrou, kdo ho krosčekem poslal do hrazení. To však sudí neviděli a tak posílají na trestnou lavici jen českého beka, jehož oplácení už si všimli. Jejich výkon v dnešním duelu není dobrý.

35:05

St. Louis je kompletní a nyní byl Gudas tvrdě dohrán Brownem, který jej zezadu poslal krosčekem do hrazení. Český bek se mstí na Jordanovi Kyrouovi, který stál rovněž za ním a nyní skončil na tyči klece Floridy, uvidíme, zda sudí budou vylučovat.

34:34

Přesilovka Panthers spěje ke svému konci, MacKenzie Weegar ještě nahazuje kotouč do rohu útočného pásma, jenže i tam jsou první beci Blues.

34:08

Konečně se Florida nastěhovala do útočného pásma, jenže o puk se musí přetahovat s hráči St. Louis na zadním mantinelu. Blues se navíc nyní už podařilo vyhodit.

33:38

Početní výhoda se zatím Panterům nedaří, Ekblad ztratil kotouč ve středním pásmu, když mu ho vypíchl Barbašev, jenž šel málem do úniku.

33:05

Kotouč letí přes všechny čáry k Bobrovskému, Florida bude muset začít s kombinací až od svého brankáře. Stejná situace se opakuje i podruhé.

32:41

Scott Perunovich držel nyní v předbrankovém prostoru zakončujícího Maxima Mamina, za což dostává dvouminutový trest a Panthers si zahrají první přesilovou hru.

32:05

Anton Lundell se dostal na vrcholcích kruhů k zakončení, jenže Ville Husso jeho pokus vyrazil holí! Následně přikryl touš, který ležel na jeho brankové konstrukci vyrážečkou.

31:48

Sam Reinhart a Jonathan Huberdeau nyní kombinovali v útočném pásmu, nicméně jejich kombinace zatím nevedla k žádnému zakončení Panthers.

31:06

Buly před Hussem vyhráli hokejisté Floridy, kteří kombinují podél hrazení, aby se dostali do zakončení, šikovně to udělal Aaron Ekblad, jenž se od modré čáry dostal až před gólmana Blues, kterého však forhendovou kličkou z bezprostřední blízkosti nepokořil!

30:49

Pavel Bučněvič nahodil kotouč obloučkem na klec Floridy a touš se odrazil od zadní horní tyče, když přeletěl Bobrovského, který skákal marně, aby puk hlavičkou poslal pryč od své branky!

30:37

Ville Husso spěchá ven z brány, aby pomohl rozehrát svým spoluhráčům, už na půlící čáře mu bylo jasné, že tady se zakázané uvolnění pískat nebude.

30:08

Blues rozjíždějí další akci zpoza vlastní klece, dobře nyní napadal Carter Verhaeghe, který na chvilku získal kotouč, jenže ho pak zase ještě rychleji ztratil.

29:38

Anton Lundell vyhrál buly pro Cartera Verhaegheho, ten však z ostrého úhlu nestihli zakončit a následně také přišel o hrací předmět.

29:08

Aaron Ekblad ještě chvilku udržel svým důrazem Panthers v útočném pásmu, z čehož těžil Sam Reinhart, jeho ránu z levého kruhu však chytá Ville Husso.

28:38

Radko Gudas znovu zakládá akci Panthers a je nyní hodně vidět na ledové ploše, před chvilkou se snažil znovu nasadit strom Ivanu Barbaševovi.

28:08

St. Louis vyhrálo vhazování před klecí Floridy, ale do zakončení se tentokrát nedostalo, Gudas tentokrát od zadního mantinelu odehrál kotouč podstatně rychleji.

27:49

Režie se ještě vrací k faulu Walmana na Cartera Verhaegheho, který mohl zakončovat do prázdné klece, jenže byl právě Walmanem podražen. Velká chyba sudích, že si tohoto faulu nevšimli.

27:16

Hra ve čtyřech ještě pokračuje, ale oba vyloučení už stojí ve dvířkách. Blues jejich druhý zásah nakopl, rána Nika Mikkoly z levého kruhu však končí jen v lapačce Bobrovského a následovat bude komerční brejk.

26:36

26:36 Jake WALMAN - 1:2

26:36

St. Louis právě vstřelilo branku!
St. Louis podruhé vede! Radko Gudas v rohu kluziště lacino ztratil puk v prospěch Ryana O'Reillyho, jenž českého beka u hrazení dohrál a následnou přihrávkou z tohoto prostoru našel na vrcholcích kruhů najetého JAKEA WALMANA, který tvrdou střelou na lapačku propálil Bobrovského – 2:1 pro Blues! Asistence: Ryan O'Reilly.

26:09

Hokejisté Floridy se natlačili před klec St. Louis, kde ale přišli o kotouč a nyní tak musí aktivně napadat, aby černou pryž získali zpět.

25:18

Poprvé v zápase se vylučuje a to na obou stranách. Ryan Lomberg fasuje podle mě naprosto nepochopitelný trest za filmování, Scott Perunovich dostane dvě minuty za nedovolené bránění zaslouženě. Hraje se čtyři na čtyři.

25:09

Scott Perunovich špatně zpracoval na levé straně u modré čáry puk, takže musel hrát jen podél hrazení zpět do pásmu. Střelu Roberta Bortuzza z pravého kruhu Bobrovskij chytá.

24:49

Jake Walman si sjížděl do mezikruží, kde se však objevil český tvrďák Radko Gudas, jenž ho čistým hitem posadil na zadek.

24:08

Radko Gudas udržel touš na čepeli a soupeře na zádech, kupředu tak může po pravém hrazení vyrazit Maxim Mamin, jenž má touš na čepeli.

23:58

V utkání jsme zatím neviděli žádné vyloučení, před chvílí se však vrátka trestné lavice rozhodně měla otevřít, když byl Patric Hörnqvist jednoznačně podražen.

23:28

Jonathan Huberdeau se nyní šikovně vytočil na pravém kruhu a přihrál na osu hřiště, kde pálil MacKenzie Weegar, jehož pokus však byl zblokován.

22:58

Brandon Montour pálil tentokrát z pravé strany od modré čáry, jeho pokus však byl sražen do rohu útočného pásma.

22:27

Blues se natlačili za útočnou modrou, Marco Scandella posouvá kotouč podél hrazení za klec Bobrovského, kde se však St. Louis déle nezdrželo.

21:48

Ryan Lomberg přetlačil u hrazení dva soupeře, z čehož za chvíli těžil Lucas Carlsson, který z levé strany trefil vzdálenější tyč svatyně St. Louis!

21:01

Přesto se o chvíli později dostal právě Ryan O'Reilly ke střele z mezikruží! Jeho přízemní projektil však Sergej Bobrovskij dokázal sevřít mezi své betony, pěkný zákrok gólmana Floridy!

20:48

Blues rozjíždějí akci ze svého obranného pásma. S hracím předmětem se dostali až na zadní mantinel, kde však Ryana O'Reillyho zradilo zpracování.

20:08

Florida vyhrála úvodní vhazování v druhém dějství a Sam Bennett se okamžitě snažil obkroužit kolem pravé tyče svatyně Hussa, za níž chtěl zasunout puk. Neúspěšně.

20:01

Začala druhá třetina.
Hráči obou celků jsou zpět na hrací ploše, začíná druhá třetina.
Druhá třetina začne přibližně v 20:02.
Střely na bránu v první třetině:

Florida Panthers – 17
St. Louis Blues – 10
První dějství duelu mezi Floridou a St. Louis je minulostí. Navrch v něm měli zřetelně Panteři, kteří po většinu úvodní dvacetiminutovky kontrolovali hru a často zaměstnávali brankáře Hussa. Přesto to byl jejich gólman, který kapituloval jako první, když se už v 6. minutě velice snadnou trefou prosadil Logan Brown po skvělé práci Joshuy. Panthers ale odpověděli během dvou minut, kdy se po krásné zadovce Carlssona nádhernou střelou uvedl Maxim Mamin, který zapříčinil fakt, že je po první třetině skóre mezi oběma celky nerozhodné.

20:00

První třetina skončila.

19:55

Hráči St. Louis raději pouze zaváží kotouč za vlastní klec, kde chtějí první dějství dohrát. Dobře ví, že skóre 1:1 je pro ně za předvedený výkon velice příznivé.

19:37

Carter Verhaeghe se protlačil přes Scandellu do útočného pásma Panthers, o chvíli později se však píská postavení mimo hru na opačném konci kluziště.

19:06

Panteři v posledních minutách opět jednoznačně dominují zápasu. Scott Perunovich měl velké problémy se zpracováním kotouč ve středu kluziště a raději se vrací ke své svatyni.

18:24

Ihned po vhazování pálil z pravé strany od modré čáry Radko Gudas, jeho ostrý projektil však Ville Husso zkrotil v náruči a podává touš sudím.

18:20

Obrovské šance Floridy, nejdřív se před Hussa protáhl Owen Tippett, jemuž ale forhendová klička nevyšla, po ráně MacKenzieho Weegara zívala na Ryana Lomberga prázdná brána soupeře, kterou však forvard Floridy minul!

17:38

Ryan O'Reilly nyní šikovně dostoupil bojující dvojici na útočné modré St. Louis a získal odražené kotouč z tohoto souboje!

17:05

Radko Gudas rozehrává akci Floridy, Patric Hörnqvist projel po levé straně do útočného pásma, tam však o touš přišel a musí se stáhnout.

16:27

Sam Bennett se nyní na ose hřiště dostal ke střele mezi beky a Ville Husso měl co dělat, aby jeho ostrou ránu zvládl vytěsnit někam do bezpečí!

16:08

Jonathan Huberdeau sebral kotouč v rohu kluziště a po hrazení poslal přihrávku, která byla pro jeho spoluhráče příliš prudká a vyhnala je z útočného pásma.

15:39

Buly před Bobrovským ovládla Florida, která rychle dostala kotouč přes útočnou modrou, tam však její útočníci nepobyli ani deset vteřin.

15:13

O touš se nyní bojuje na zadním hrazení, kde jej dokázali Blues vydolovat. Ránu od modré Scandelly i dorážku dnes velice aktivního Logana Browna však kryje fantastický Sergej Bobrovskij! Následuje další pauzička.

14:45

Ryan O'Reilly se dostal do zakončení z bezprostřední blízkosti. Byl však tak blízko Bobrovskému, že ho vlastně neměl jak překonat a puk do něj jen napálil.

14:17

Panthers spěchají podél pravého hrazení kupředu, jenže Sam Reinhart uklouzl u mantinelu a ztratil hůl, čímž celá akce končí.

13:49

Buly před svou klecí tentokrát St. Lousi zvládlo a zatáhlo kotouč přes útočnou modrou, kde se však delší dobu neohřálo.

13:30

Eetu Luostarinen dostal trochu prostoru na levém kruhu a ihned vyslal přízemní projektil, který ale brankář Ville Husso s poklidem uschová do své rukavice.

13:13

Na druhé straně si další zákrok připisuje také Ville Husso, jemuž hokejisté Floridy natlačili kotouč do brankoviště, kde jej gólman Blues přikryl lapačkou.

12:40

Logan Brown nejprve střílel z ostrého úhlu, na Bobrovského si však nepřišel, stejně jako o chvíli později Dakota Joshua, který pálil z pravého kruhu na zadní tyč, gólmana Panthers ale nepřekonal!

12:08

Florida je opět pevně usazená v útočném pásmu a první části duelu zatím zřetelně dominuje, nyní sice musí o puk bojovat u své klece, ale vypadá to, že jej získá.

11:25

Vhazování před Hussem se opakovalo, na druhý pokus byli úspěšnější hráči Floridy, MacKenzie Weegar sebral touš, zavezl jej za klec soupeře a pak jej cpal do předbrankového prostoru, kde se ale jeho spoluhráči neprosadili.

11:05

Jonathan Huberdeau křižně přihrál na levé hrazení, odkud se do puku opřel Sam Reinhart, jehož ránu na přední tyč však Ville Husso s přehledem kryje! Následuje další komerční brejk.

10:40

Pavel Bučněvič se šikovně na pravém hrazení vyhnul dvěma soupeřům a o chvíli později se snažil natlačit puk pod Bobrovským do sítě. Neuspěl.

10:09

St. Louis nyní poslalo kotouč o levé hrazení do útočného pásma, kde ale dobře zapracoval Carter Verhaeghe, jenž kotouč dostal přes obrannou modrou a následně s ním podél hrazení pronikl kupředu.

09:48

Florida je opět aktivnějším celkem a drží se v prostoru před Hussem. Blues dokázali zase jen vyhodit. Výpad Maxima Mamina zastavuje další ofsajd.

09:08

Panteři jednoduše nahodili kotouč do útočného pásma, kde jej ale nedokázali udržet delší dobu, takže od jejich klece musí rozehrát Brandon Montour.

08:47

Panteři se tlačili s dalším výpadem po levém křídle kupředu, jenže je zastavilo postavení mimo hru, píská se tedy ofsajd.

08:08

MacKenzie Weegar dostal opět kotouč na levou stranu k modré čáře a ihned tvrdě pálil, dobře postavený blok před sebou ale prostřelit nedokázal.

07:49

Šílenýzačátek zápasu pokračuje, nyní to byl Patric Hörnqvist kdo střílel z pravého kruhu, Husso vyrazil před sebe, kde dorážel Ryan Lomberg, po jehož zakončení skončil puk na horní síti svatyně St. Louis!

07:04

07:04 Maxim MAMIN - 1:1

07:04

Florida právě vstřelila branku!
Florida rychle reaguje a srovnává skóre na 1:1! MAXIM MAMIN dostal za útočnou modrou krásnou zpětnou přihrávku mezi nohama od Carlossona do druhé vlny a střelou k zadní tyči pokořil dosud bezchybného Hussa, jenž nejspíš přes obránce na ránu špatně viděl – 1:1! Asistence: Lucas Carlsson, Anton Lundell.

06:49

Vhazování před Hussem vyhráli Modrásci, kteří se okamžitě snažili procpat po pravém hrazení kupředu, což se jim ale povedlo až na druhý pokus, za útočnou modrou se Vladimir Tarasenko moc dlouho neohřál.

06:31

Po dalším přerušení je tu krátká komerční pauza, která trochu přibrzdí neskutečně ostrý start tohoto utkání, ze kterého zatím St. Louis vydolovalo maximum. U Floridy je tomu naopak.

05:58

Panteři si takový vývoj určitě nenechají líbit a okamžitě zamknuli svého soupeře v jeho obranném pásmu, kde kotouč létal z jedné čepele na druhou. K zajímavému zakončení situace ale nedošlo.

05:24

05:24 Logan BROWN - 0:1

05:24

St. Louis právě vstřelilo branku!
St. Louis jde z první solidní příležitosti do vedení! Skvěle to nyní udělal Dakota Joshua, jenž na pravé straně nejprve naznačil střelu a pak sjel až do předbrankového prostoru, kde předložil touš LOGANU BROWNOVI. Ten z hranice brankoviště rychlou ranou propálil Bobrovského a Blues vedou 1:0! Asistence: Dakota Joshua, Ivan Barbašev.

04:58

St. Louis zakládá akci na vlastní obranné modré, za nastřeleným pukem spěchá napadat Ivan Barbašev, jenž má dobrou rychlost.

04:06

Anton Lundell se nyní natlačil do prostoru mezi kruhy a pálil nebezpečně těsně vedle pravé tyče svatyně Hussa! Do dalšího zakončení se pak prosadil Carter Verhaeghe, jenž ale pouze vyprášil betony brankáře St. Louis!

03:39

MacKenzie Weegar udržel útočnou modrou a znovu posílá touš podél hrazení hlouběji do třetiny Panthers, kteří zatím svírají svého soupeře jako v kleštích.

03:16

Panteři okupují útočné pásmo, nahození za klec hostí sbírá Jonathan Huberdeau, jenž jej z rohu pásma nahazoval do brankoviště, tam však zatím vládne lapačka brankáře Hussa.

02:56

Po zakázaném uvolnění St. Louis se opět bude vhazovat po pravé ruce brankáře Modrásků Villeho Hussa, který musí zůstat ve střehu.

02:27

Vhazováním před brankářem Hussem se muselo opakovat, následně byli úspěšnější hráči St. Louis, kteří vyváží puk.

01:49

Jordan Kyrou se snažil na pravé straně prokličkovat do šance, ale MacKenzie Weegar mu šikovným pohybem hole kotouč odebral.

01:09

MacKenzie Weegar dostal kotouč k levé straně na modrou čáru a ihned vyslal tvrdou přízemní střelu, kterou však brankář Ville Husso vyrazil betony.

00:49

Lucas Carlsson zakládá další útočnou akci Floridy, nicméně Panteři se ani tentokrát za útočnou modrou příliš dlouho neohřáli.

00:08

Úvodní bylo vhozeno a hráči Floridy se okamžitě natlačili do pásma soupeře, kde v rohu kluziště operuje Jonathan Huberdeau.

00:01

Utkání právě začalo.
Hokejisté obou celků právě vstupují na ledovou plochu a řadí se proti sobě na modré čáry ke vzájemnému pozdravu a úvodnímu ceremoniálu.
Start utkání bude mít tradiční zpoždění, hokejisté zatím ještě ani nejsou na hrací ploše. Hala je zatím temná a čeká na příchod hráčů.
Krásný dobrý večer přeji ještě jednou všem příznivcům toho nejlepšího hokeje na světě. Zápas NHL mezi Floridou a St. Louis by měl začít v 19:00 středoevropského času. V zámoří ale mívají všechny zápasy tradiční několikaminutové zpoždění a nejinak tomu bude jistě i dnes. Vy si však již nyní můžete níže prohlédnout sestavy obou mužstev.
Úvodní sestavy:

Florida Panthers: Bobrovskij (S. Knight) – Ekblad (A), Weegar, Montour, Lucas Carlsson, Gudas, Connauton – S. Reinhart, S. Bennett, Huberdeau (A) – Verhaeghe, A. Lundell, Mamin – Tippett, J. Thornton, Vatrano – Hörnqvist (A), Luostarinen, Lomberg.
Trenér: Andrew Brunette.

St. Louis Blues: Husso (Ch. Lindgren) – Parayko, Mikkola, M. Scandella, Krug, Bortuzzo, Perunovich – Kyrou, R. O'Reilly, B. Schenn – Tarasenko, R. Thomas, Bučněvič – I. Barbašev, Sundqvist, Saad – L. Brown, Joshua, Walman.
Trenér: Craig Berube.
Česká a slovenská stopa v utkání:

Radko Gudas (FLA) – 22 zápasů, 0+5, +6 účast, 24 TM
Poslední vzájemný zápas:

V letošní sezóně se oba celky střetnou poprvé. Nezbývá tedy, než se ohlédnout zpět a to až do března roku 2020. Tehdy Florida zvítězila na ledě St. Louis 2:1. Modrásci šli v druhé třetině do vedení zásluhou Parayka, ještě do přestávky však srovnal Hoffman a o výhru Panterů se v třetím dějství zasloužil Connolly.

10.3.2020 St. Louis Blues – Florida Panthers 1:2
Sestavy obou celků z posledních zápasů:

Florida Panthers: Bobrovskij (32. S. Knight) – Ekblad, Weegar, Gudas, Kiersted, Montour, Lucas Carlsson – Verhaeghe, S. Bennett, Huberdeau – S. Reinhart, A. Lundell, Mamin – Tippett, J. Thornton, Vatrano – Hörnqvist, Luostarinen, Lomberg.

St. Louis Blues: Husso – Walman, Krug, Parayko, Mikkola, Bortuzzo, Perunovich, M. Scandella – Kyrou, R. O'Reilly, B. Schenn – Tarasenko, R. Thomas, Bučněvič – I. Barbašev, Sundqvist, Saad – L. Brown, Joshua.
St. Louis Blues

Hokejisté St. Louis se v současné chvíli nachází na 6. příčce Západní konference, za třiadvacet zápasů dokázali zapsat sedmadvacet bodů. V Centrální divizi jim tak patří 2. pozice za Minnesotou a s postupem do vyřazovací části to vypadá nadějně, ačkoliv své k tomu budou chtít říci určitě také Dallas, Colorado a Nashville. Modrásci tak budou prožívat malé de ja vu z loňské sezóny, kdy se do play-off dostali z poslední postupové příčky Západní divize.

Svěřenci Craiga Berubea nemají špatnou formu, dokázali bodovat ve třech z posledních čtyř utkání. Nejprve urvali bod za porážku 2:3 v prodloužení na ledě Chicaga Blackhawks. Následně na vlastním ledě rozstříleli 6:3 Columbus Blue Jackets a uspěli také v dalším souboji před svými fandy, kdy po nájezdech porazili Tampu Bay 4:3. Ve včerejší odvetě na ledě Lightning se jim však už tolik nedařilo a prohráli zde 2:4. Toto zaváhání budou chtít jistě odčinit v dnešním souboji s Floridou.
Florida Panthers

Florida se aktuálně vyhřívá na 1. místě Východní konference, když za třiadvacet utkání dokázala na své konto nastřádat pětatřicet bodů. Panterům to v letošním ročníku zkrátka šlape, nastříleli již devětaosmdesát branek – nejvíc ze všech týmů v celé soutěži. Na domácím kluzišti navíc doposud prohráli jen jedno jediné utkání! Svěřenci Andrewa Brunettea jedou jako dobře namazaný stroj a mají skvěle nakročeno směrem k play-off.

Forma Floridy je navíc parádní, na konci listopadu se jí sice nedařilo, ale s příchodem prosince je znovu na koni. Nejprve totiž dvakrát prohrála, když ve Washingtonu těsně podlehla Capitals 3:4 a následně poprvé ztratila body na vlastním kluzišti, když poměrem 1:4 podlehla Krakenům ze Seattleu. Následně však nedobytnost FLA Live Areny znovu oživila, nejprve v ní oplatila porážku Capitals (5:4) a včera zničila poměrem 7:4 Buffalo, ačkoliv v polovině utkání prohrávala 1:4 a místo Bobrovského musel do brány Knight. Následně ale Panteři šesti góly zcela převálcovali Sabres a připsali si tak vítězství, které je před dnešním duelem s Blues musí hrozně povzbudit.
Krásný dobrý večer přeji všem příznivcům toho nejlepšího světového hokeje. NHL dupe v prosinci na plné obrátky a všechny týmy s výjimkou Islanders už za sebou mají alespoň dvacet zápasů. My budeme v detailním textovém přenosu sledovat zatím nejúspěšnější tým v soutěži – Florida Panthers přivítají na své ledové ploše St. Louis Blues.

Staňte se fanoušky NHL.cz!

Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

Florida Panthers – St. Louis Blues

4:3

po s.n. (2:1) (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 8. Mamin (Lucas Carlsson, A. Lundell), 38. S. Reinhart (Lucas Carlsson, Huberdeau), 58. Mamin (A. Lundell), rozh. náj. S. Reinhart – 6. L. Brown (Joshua, I. Barbašev), 27. Walman (R. O'Reilly), 45. Saad (R. O'Reilly, Parayko)

Samostatné nájezdy:
1. série:
1:0   Anton Lundell (FLA)
1:0   Jordan Kyrou (STL)
2. série:
1:0   Jonathan Huberdeau (FLA)
1:1   Logan Brown (STL)
3. série:
2:1   Sam Reinhart (FLA)
2:1   Ryan O'Reilly (STL)

Florida Panthers: Bobrovskij (S. Knight) – Ekblad (A), Weegar, Montour, Lucas Carlsson, Gudas, Connauton – S. Reinhart, S. Bennett, Huberdeau (A) – Verhaeghe, A. Lundell, Mamin – Tippett, J. Thornton, Vatrano – Hörnqvist (A), Luostarinen, Lomberg.
Trenér: Andrew Brunette.

St. Louis Blues: Husso (Ch. Lindgren) – Parayko, Mikkola, M. Scandella, Krug, Bortuzzo, Perunovich – Kyrou, R. O'Reilly, B. Schenn – Tarasenko, R. Thomas, Bučněvič – I. Barbašev, Sundqvist, Saad – L. Brown, Joshua, Walman.
Trenér: Craig Berube.

Rozhodčí: Dunning, Dwyer – Gibbons, MacPherson.

Diváci: 13 446

Průběh zápasu
1. třetina
05:24 STL 0:1 L. Brown (Joshua, I. Barbašev)
07:04 FLA 1:1 Mamin (Lucas Carlsson, A. Lundell)
Po 1. třetině
2. třetina
25:18 FLA 2 Lomberg, nafilmovaný pád nebo přihrávání
STL 2 Perunovich, nedovolené bránění
26:36 STL 1:2 Walman (R. O'Reilly)
32:41 STL 2 Perunovich, držení
35:13 FLA 2 Gudas, krosček
38:00 FLA 2:2 S. Reinhart (Lucas Carlsson, Huberdeau)
Po 2. třetině
3. třetina
40:15 STL 2 M. Scandella, sekání
44:29 STL 2:3 Saad (R. O'Reilly, Parayko)
54:58 STL 2 Krug, držení
57:26 FLA 3:3 Mamin (A. Lundell)
Po 3. třetině
Prodloužení
63:03 STL 2 B. Schenn, faul kolenem
před nájezdy
Samostatné nájezdy
FLA 4:3 S. Reinhart (rozh. náj.)
po s.n.