Menu

Hokej

2. liga skupina Východ

HC Bobři Valašské Meziříčí – HK Nový Jičín

1:0

po prodl. (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)

17.11.2021, 18:00 • Zimní stadion Valašské Meziříčí • 16. kolo • Daniel Gargulák

Tipsport: 1.75 5.0 2.94 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Utkání dlouho bez jediné vstřelené branky nakonec rozhodl v prodloužení kapitán Valachů Jakub Pořický, který vystřelil vítězství Bobrů v prodloužení. Ti se tak dotahují na Ďábly na rozdíl jediného bodu. (20:09:57)

Konec zápasu.

62:35

Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
Bobři tak dlouho obléhali obrannou trojici Valachů, až to vzal JAKUB POŘICKÝ na sebe a střelou z mezikruží propálil vše co mu stálo v cestě a rozhoduje tak o bonusovém bodu pro Valašské Meziříčí! Asistence: Stanislav Báchor.

61:55

Domácí trenéři Plšek s Vávrou si vybírají oddechový čas.

61:55

Vyloučení v týmu HK Nový Jičín (Sluštík – 2 min., podrážení).

61:27

Křivohlávek si nabruslil až do mezikruží, jeho rána ale nezamířila do prostoru branky.

61:02

Pro ránu z prostoru pro vhazování našel Slovák místo ve své lapačce a nic neriskoval, přerušil hru a nechává spoluhráče vystřídat.

60:38

Kotouče se na začátku prodloužení ve hře 3 na 3 ujali Ďáblové, ještě před jediným přechodem útočné modré o něj ale přišli.

60:01

Začalo prodloužení.
60 minut na Bobří hrázi nepřineslo jediný přesný zásah, o vítězi tak bude muset rozhodnout prodloužení či samostatné nájezdy.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:00

Stodůlka se snažil překvapit brankáře rychlým objetím jeho brány a bekhendovým zakončením na bližší tyč, Šimonů byl ale pozorný a jeho úmysly včas přečetl.

57:50

Řada nepřesností na obou stranách znovu lehce kouskuje tempo hry, hra se většinu času odehrává ve středním pásmu, brankáři jsou téměř bez práce.

56:35

Hosté nepřesnou rozehrávkou jen odevzdali puk soupeři, Bobři se ihned řítí do útoku.

55:48

Bobři trochu uklidnili tempo hry za svou brankou a pomalu rozvíjejí další útočnou akci.

55:10

Sluštík ani v pádu nedosáhl na střílenou přihrávku z obranných řad a kotouč končí až na zakázaném uvolnění.

54:09

Stejně jako před chvíli Šimonů, nyní stejně skvělý zákrok předvádí na druhé straně Slovák! Brankář Valachů se až neuvěřitelně stačil přesunout na druhou stranu svého brankoviště a podobně jako jeho brankářský kolega zachytit puk do své lapačky proti střele z první.

53:42

Hra se v posledních momentech duelu trochu rozkouskovala, ani jeden tým se nemůže dostat přes střední pásmo.

52:53

Novojičínští se po dlouhé době dostali do tlaku v útočném pásmu, neodkázali z něj však vytěžit jediný střelecký pokus.

51:48

Weintritt byl nikým nehlídán sám před bránou a mířil skvěle na zadní tyč, trefil však pouze brankovou konstrukci svatyně soupeře!

51:03

Nový Jičín hraje v plném počtu.

50:11

Famózní Šimonů drží svůj tým nad vodou! Vosátko měl na holi největší šanci utkání, neuvěřitelný přesun brankáře Ďáblů a nastavená lapačka jej však v cestě do jeho sítě zastavila.

49:44

Pořický si navedl puk do prostoru pro vhazování a pálil na bližší tyč, brankář Šimonů vyráží do rohu.

49:03

Vyloučení v týmu HK Nový Jičín (Štefka – 2 min., nedovolený zásah do hlavy nebo krku).

48:43

Valaši mají ve třetí třetině o poznáí více ze hry, nyní ale jejich útok zastavuje ofsajdová past.

48:01

Urbanec se Stodůlkou se z ničeho nic ocitli v situaci dva jednoho, prvně jmenovaný se rozhodl pálit na vzdálenější tyč, proti střele ale dobře zasáhl brankář Šimonů svým pravým betonem.

47:05

Pořický si sám dojel nahozený kotouč, proti aktivnímu obránci soupeře jej ale neudržel příliš dlouho ve své moci.

46:28

Bobři s vypracovali v posledních momentech duelu dobrý tlak, Ďábly ale drží skvěle chytající brankář Šimonů. Nyní se navíc Valaši sami nepřesnou rozehrávkou vyhánějí do vlastního pásma kvůli zakázanému uvolnění.

45:15

Brankář Šimonů opět předvedl své brankářské kvality a bleskovým zákrokem lapačkou zastavil svižnou ránu od modré mířící do jeho klece.

44:33

Báchor si nabruslil s kotoučem až hluboko do útočné třetiny a rychlým pasem hledal na druhé straně Weintritta, tomu ale chyběl krok či dva, aby puk dorážel do prázdné brány.

43:18

Kamas dlouhým pasem našel na útočné modré Pořického, útočník Valachů ale v tísni bránícího hráče nedokázal puk zpracovat.

42:16

Několikrát odražený kotouč se nakonec dostal na hůl Weintritta, který z mezikruží pálil dobře na zadní tyč, brankář Šimonů ale předvedl skvělý reflex a betonem puk vyrazil do rohu kluziště.

41:28

Z několika nahození Ďáblů do útočného pásma nevyplynul žádný souvislý tlak ani střelecký pokus na Slováka, u puku jsou nyní pro změnu Bobři.

40:19

Svižné nahození Tomečka ze středního pásma jako by Slovák příliš nečekal, nakonec schoval puk ve své lapačce a přerušil hru.

40:01

Začala třetí třetina.
Třetí třetina začne přibližně v 19:30.
Ani druhá perioda ve Valašském Meziříčí nepřinesla jediný přesný zásah, který by konečně znamenal změnu ve skóre na jedné či druhé straně, ač aktivní hokej z obou stran nadále přetrvává. Pokud však svou střeleckou mušku nezlepší do třetí části hry ani jedna ze stran, bude muset o vítězi rozhodnou prodloužení či samostatné nájezdy.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:29

Nenápadné nahození téměř z nulového úhlu vyrazil brankář Slováka jen tak tak do rohu kluziště.

38:44

Samostatný únik Maliník zastavil výborným přesunem ke své levé tyči brankář Slovák, pokus o bekhendový blafák útočníkovi hostí nevyšel.

37:36

Flok se příliš dlouho držel v brankovišti Slováka a nedal sudímu jinou možnost, než jeho prohřešek proti pravidlům odpískat a vykázat hru do středního pásma.

36:48

Křivohlávek vyslal na zteč Mošničku podél mantinelu, ten ale sám podklouzl ihned po přechodu modré čáry a kotouče se ujímá hosté.

35:53

Nový Jičín hraje v plném počtu.

35:19

Andris dostal dobrou přihrávku do mezikruží, střela mu ale vůbec nesedla a zamířili po ledě mimo branku brankáře Šimonů.

34:26

Weintritt se rychlé protáhl do útočného pásma, čárovému sudímu však neuniklo jeho ofsajdové postavení.

33:53

Vyloučení v týmu HK Nový Jičín (Kafka – 2 min., hákování).

33:20

Nový Jičín hraje v plném počtu.

32:28

Bobři se až nyní usazovali v útočném pásmu, Ďáblové ale po pár chvílích znovu vyhazují přes všechny čáry.

31:20

Vyloučení v týmu HK Nový Jičín (Hladiš – 2 min., hákování).

30:50

Slovák tečoval nahození od modré do horní sítě nad svou branku, vhazování proběhne po jeho pravé ruce.

30:08

Hosté se při rychlém přechodu do útoku sami vystavili do ofsajdového postavení a nedali čárovému sudímu jinou možnost, než přerušit hru.

29:19

Nový Jičín se octil pod dobrým tlakem Valachů, obránci Ďáblů se ale s ničím nerozpakovali a vyhodili kotouč pro jistotu na zakázané uvolnění.

28:36

Lehečka se šikovně protáhl až před Slováka a nečekaně přenechal puk dojíždějícímu spoluhráči, ten jakoby se ale šance na střelu sám zalekl a puk se zamotal v brankoviště pod kupkou těl.

27:15

Valašské Meziříčí hraje v plném počtu.

26:38

Další dlouhá kombinace Ďáblů, znovu ovšem dlouho bez střely na bránu, tu poslední a jedinou v přesilovce vyrazil Slovák do rohu kluziště.

25:58

Nový Jičín v útočném pásmu Valachů dlouho kombinoval, bez jediné střely na bránu ale Valaši vyhazují a spoří cenné vteřiny.

25:15

Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Holiš – 2 min., sekání).

25:00

Puk se ocitl mimo ledovou plochu, vhazovat se bude v obranném pásmu Nového Jičína.

23:51

Štefka předvedl šikovné rychlé ruce a po obehrání dvou hráčů soupeře vyslal pokus na bližší tyč Slovákovy brány. Ten však včas přitiskl betony ke své tyči a zastavil tak puk v cestě do své brány.

23:18

Hruškovo nahození od modré viděl Slovák od samého počátku, neměl tak problém jej schovat do své moci a přerušit hru.

22:27

Nahození od modré vypadlo brankáři hostí z jeho držení, žádná z dorážek Bobrů se ale neujala, přesto zůstávají v tlaku.

21:42

Nový Jičín dosáhl na první branku utkání, hlavní rozhodčí ji ale nemůže uznat, útočník Ďáblů ji totiž do svatyně Bobrů dostal vysokou holí.

20:36

Goiš s Weintrittem si několikrát vyměnili puk při přechodu do útočného pásma, prvnímu jmenovanému se ale kotouč zamotal mezi brusle a útočná akce Valachů tak skončila jště dřív, než vůbec začala.

20:01

Začala druhá třetina.
Druhá třetina začne přibližně v 18:43.
Velmi aktivní první třetina z obou stran nepřinesla gólovou radost ani na jedné ze stran, do šaten se tak odchází za bezbrankového stavu. Více ze hry měli přece jenom o trochu více hosté z Nového Jičína, ani oni však nepřetavili žádnou ze svých šancí v první branku zápasu.

20:00

První třetina skončila.

19:28

Novojičínští se pokusili o rychlý přechod do útoku, vysoké nahození ale doplachtilo až na zakázané uvolnění, vhazovat se tak bude před Šimonů.

18:32

Kotouč se ocitl mimo ledovou plochu, dle názoru domácího publika při čistém vyhození obránce Ďáblů, rozhodčí ale celou situaci viděli jinak a rozhodli se nevylučovat.

17:37

Pecha se při rychlém kontru velmi dobře protáhl hned kolem dvojice obránců, na poslední chvíli ale do jeho pokusu o zakončení vložil hůl Ďurkáč a zamezil dalšímu pokusu směřujícímu na Slováka.

16:57

Nový Jičín hraje v plném počtu.

16:11

Nový Jičín vyhodil přes všechny čáry a vyčkává ve středním pásmu na další pokus o útok ze strany soupeře.

15:35

Weintritt dostal milimetrový pas od Křivohlávka před odkrytou klec, jeho pokus o rychlé tečování kotouče ale minul odkrytou část branky Nového Jičína!

14:57

Vyloučení v týmu HK Nový Jičín (Gebauer – 2 min., nedovolené bránění).

14:39

Kuchařík si klepl o přihrávku na modrou a děllovou ránou trefil prvního soupeře snažícího se zamezit průniku kotouče na branku ŠImonů, nakonec to právě on odnesl nepříjemnou ranou do oblasti kotníku.

13:56

Domácí uklidnili hru za svou brankou a vyčkávají na dostřídání kompletní pětice.

12:49

Bobři si po dlouhé době vytvořili dobrý tlak před brankou soupeře, žádná z ran Valachů však nezamířili do prostoru tří tyčí, brankář Šimonů tak přestál i tento tlak soupeře bez nutnosti zákroku.

11:38

Rychlé přechody do útoku prozatím způsobují obraně Valachů nesmírné starosti. Hosté se dostávají ke střelám z dobrých pozic téměř zadarmo a brankář Slovák se musí otáčet, aby stále držel nulovou číslovku na počtu vstřelených branek soupeře.

10:48

Kuchařík se snažil dojet Stodůlkovo nahození až za bránu soupeře, proti přesile dvou obránců ale neměl příliš nadějí na úspěch a kupředu znovu spěchají hosté.

10:12

Andris pouze nahodil do útočného pásma a nechává vystřídat kompletní formaci Bobrů.

09:18

Další rychlý kombinace Nového Jičína a znovu z toho blya dobrá šance. Franek ale pálil nikým nebráněn těsně mimo prostor tří tyčí.

08:18

Téměř minutu trvající zámek Ďáblům v obranné třetině Valachů ukončil až obětavý Stodůlka, který vrhl proti tvrdé ráně od modré čáry a dostal puk až do středního pásma.

07:08

Báchorova dělovka proletěla jen těsně kolem pravé tyče branky soupeř, k puku se opět pro změnu dostávají hosté.

06:18

Nový Jičín si rychle vyměnil kotouč v útočném pásmu a málem z toho byla gólovka pro Gebauera, jeho ale v cestě za prvním gólem utkání zastavil na poslední chvíli obránce Valachů, který jej odstavil z brankoviště a nedovolil mu dorážet kotouč do odkryté klece.

05:19

První útočná letka domácích dostala puk do útočného pásma a po delším tlaku se ke střele dostal z bezprostřední blízkosti Pořický, jeho pokus ale zamířil pouze do boční sítě.

04:38

Ďáblové pouze vyhodili na zakázané uvolnění, následný nástřel ihned po vhazování schoval Šimonů ve své lapačce.

03:48

Novojičínští si nerozuměli v útočném pásmu a vyhnali se sami do toho středního, zůstávají však v držení kotouče a již zakládají další útočnou akci.

02:58

První útočná formace Valachů zamkla Ďábly v jejich pásmu a vypracovala si dobrou příležitost ke skórování, rána Weintritta ale letěla nad horní tyč branky soupeře.

02:07

Pecha se protáhl kolem obránce podél levého mantinelu a vyzkoušel pozornost Slováka střelou z prostoru pro vhazování, jeho rána ale postrádala potřebnou razanci a brankář Bobrů ji tak bez větších potíží lapil.

01:05

Mošnička ihned po vhazování zkusil překvapit Šimonů střelou od modré, mířil však přímo doprostřed brány a brankář hostí tak neměl problém jeho pokus zpacifikovat.

00:48

Další pokus o útočnou akci Bobrů zastavuje ofsajdová past, která neunikla pozornému oku čárového sudího.

00:35

Goiš si navedl puk až do útočného pásma a nahodil kotouč na brankáře soupeře, ten jej pro jistotu schoval do lapačky a přerušuje hru.

00:11

První útočná akce Valachů končí na zakázaném uvolnění, vhazovat se bude před Slovákem.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

HC Bobři Valašské Meziříčí: Slovák (Majer) – Báchor (C), Ďurkáč, Vosátko, Mošnička, Holiš, Kamas – Weintritt, Goiš, Kozubík – Andris, Křivohlávek, Pořický (C) – Stodůlka, Urbanec, Kuchařík (A) – Vavřík.

HK Nový Jičín: Šimonů (Galuška) – Tomeček, Kleiner, Poruba, Hladiš, Foltýn, Hruška – Flok, Lehečka (C), Kořenek, Pecha, Konečný, Kafka, Sluštík, Gebauer, Potočný, Maliník, Štefka, Franek.

Rozhodčí: Škach – Vengřín, Peluha.
HC Bobři Valašské Meziříčí

Valaši po dlouhé sérii výher klopýtli v Brně s béčkem Komety, následně výsledkově nezvládli druhý souboj s Hodonínem, se kterým poměřili síly během čtyř dnů hned dvakrát. Bobři se po dlouhých dvou týdnech představí na domácím ledě, ideální šance dotáhnout se na vedoucí Nový Jičín, případně jej rovnou v tabulce přeskočit.

Bodovými lídry Valašského Meziříčí jsou útočná esa Jan Křivohlávek (10+8), Jiří Goiš (5+12) a Lukáš Finsterle (9+8).

Forma v posledních 5 utkáních: 3-0-0-2
Hodonín vs. Valašské Meziříčí 3:2
Hodonín vs. Valašské Meziříčí 2:7
Kometa Brno B vs. Valašské Meziříčí 3:1
Valašské Meziříčí vs.Opava 7:5
Žďár nad Sázavou vs. Valašské Meziříčí 2:6
HK Nový Jičín

Tým z Nového Jičína s řadí k příjemný překvapením východní skupiny 2. ligy probíhající sezóny. Ďáblové před začátkem ročníku kvalitně posílili, na tak dominantní okupování prvního místa je však tipoval málo kdo. V dalším kole budou muset bránit svůj trůn před pronásledovatelem ze všech nejbližších, Bobry z Valašského Meziříčí, kteří na ně ztrácí pouhé dva body.

Útočným statistikám Nového Jičína vévodí Roman Maliník (4+12) a Jakub Lehečka (2+13), pozadu však nezaostávají ani obránci – těm kraluje Petr Kuboš (1+9).

Forma v posledních 5 utkáních: 3-0-0-2
Nový Jičín vs. Žďár nad Sázavou 0:3
Kometa Brno B vs. Nový Jičín 6:3
Hodonín vs. Nový Jičín 3:5
Nový Jičín vs. Kopřivnice 5:0
Nový Jičín vs. Velké Meziříčí 6:5
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

HC Bobři Valašské Meziříčí – HK Nový Jičín

1:0

po prodl. (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 63. Pořický (Báchor)

HC Bobři Valašské Meziříčí: Slovák (Majer) – Báchor (A), Ďurkáč, Vosátko, Mošnička, Holiš, Kamas – Weintritt, Goiš, Kozubík – Andris, Křivohlávek, Pořický (C) – Stodůlka, Urbanec, Kuchařík (A) – Vavřík.

HK Nový Jičín: Šimonů (Galuška) – Tomeček, Kleiner, Poruba, Hladiš, Foltýn, Hruška – Flok, Lehečka (C), Kořenek, Pecha, Konečný, Kafka, Sluštík, Gebauer, Potočný, Maliník, Štefka, Franek.

Rozhodčí: Škach – Vengřín, Peluha.

Průběh zápasu
1. třetina
14:57 NJI 2 Gebauer, nedovolené bránění
Po 1. třetině
2. třetina
25:15 VAL 2 Holiš, sekání
31:20 NJI 2 Hladiš, hákování
33:53 NJI 2 Kafka, hákování
Po 2. třetině
3. třetina
49:03 NJI 2 Štefka, nedovolený zásah do hlavy nebo krku
Po 3. třetině
Prodloužení
61:55 NJI 2 Sluštík, podrážení
62:35 VAL 1:0 Pořický (Báchor)
po prodl.