Menu

Hokej

NHL

New York Rangers – Montreal Canadiens

3:2

konec (1:0, 1:1, 1:1)

17.11.2021, 01:10 • Madison Square Garden, New York • Ondřej Krásný (@krasny_ondrej)

Tipsport: 1.82 4.43 3.5 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Kdo se postavil do brankoviště?
Igor Šesťorkin (NYR) – 31 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,9%, odchytal 59:32
Cayden Primeau (MTL) – 31 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,2%, odchytal 59:06

Česká a slovenská stopa:
Filip Chytil (NYR) – 0+0, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 13:09
Libor Suchánek – čárový rozhodčí

Tři hvězdy utkání:
1. Kaapo Kakko (NYR) – 1+0
2. Igor Šesťorkin (NYR) – 31 zásahů
3. Christian Dvorak (MTL) – 1+1 (03:41:32)
Třetí třetina byla znovu velmi vyrovnaná. Nejprve se Rangers radovali z dvoubrankového vedení, ale to vydrželo jen několik sekund, než Anderson snížil. Montreal ale ve zbytku utkání neměl moc příležitostí srovnat a tak si tým z New Yorku připisuje vítězství. Na druhé straně Canadiens pokračují v mizérii.

Konec zápasu.

59:46

Rangers kombinují v útočném pásmu a hlídají si čas, aby se už nic důležitého nemohlo stát.

59:33

Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Brendan Gallagher – 2 min., hrubost).

59:24

Dvorak rozjel útok Montrealu, ale nedostal se přes modrou čáru. Kvůli ofsajdu se Primeau vrátil zpět do branky.

59:09

Oddechový čas pro hosty.

59:09

Primeau vyrazil na střídačku, Canadiens se pokusí o vyrovnání se šesti hráči na ledě!

58:26

Na druhé straně střílel z pravého kruhu Šesťorkin, který toho moc neviděl ale dokázal na poslední chvíli reflexivně vyrazit kotouč!

58:05

Montreal už otevřel hru a toho se snažil využít Panarin, jenž se vydal do brejku. Jeho zakončení ale letělo mimo tři tyče.

56:56

Na útočný výpad se vydal Miller, který zkusil střelu z levého kruhu k bližší tyči ale Primeau bez problému vyrazil zpět do hry. Znovu se nepřerušuje hra.

56:16

Dlouho se hraje bez přerušení, navíc se Rangers daří hrát mimo vlastní pásmo. Tohle domácím hokejistům vyhovuje.

54:16

Přihrávku mezi dva hráče Rangers dostal do jízdy Toffoli a už se chystal zakončovat. Skvěle se do defenzivy vrátil Chytil, který mu střelu znemožnil.

53:29

Až nyní se hostujícím hokejistům podařilo vyhodit kotouč z vlastního pásma. Rangers rovněž střídají a musí začít znovu.

53:00

Rangers se drží v útočném pásmu, dvakrát pálil Zibanejad, ale s oběma pokusy si Primeau dokázal poradit. Montrealu se nedaří vyhodit.

52:14

Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Chris Wideman – 2 min., podrážení).

51:39

Na druhé straně propasíroval kotouč skrz brankoviště Lehkonen a tak mohl zakončovat Armia, jenže jeho přízemní střela nebyla moc nebezpečná.

51:03

Zibanejad nejprve přesnou přihrávkou našel u vzdálenější tyče Kreidera, ale Primeau se dokázal přesunout a vyrazit. Musel si navíc poradit i s dorážkou Goodrowa, hostující brankář je ale dnes velkou oporou!

50:26

Na pravém kruhu se do kotouče z první opřel Kulak a Šesťorkin se musel bleskově přesunou podél brankové čáry, aby zastavil kotouč.

49:53

Staňte se fanoušky NHL.cz!

49:53

Belzile moc nevěděl co s kotoučem v útočném pásmu a tak ho nahodil na Šesťorkina, který vyrazil a Montreal pokračuje v útočném tlaku.

48:55

Skvělou individuální akci předvedl Chytil, který se protáhl podél pravého mantinelu, položil si Primeaua, jenže pak nastřelil tyčku hostující branky!

48:33

Z druhé vlny si pro kotouč sjel Chiarot, který poté pálil od modré čáry. Tentokrát Šesťorkin udržel kotouč ve výstroji a nenechal dorážet.

46:54

Montrealu se nepodařilo přejít přes modrou čáru dle pravidel a píská se tak ofsajd. Po komerční pauze pokračujeme.

46:03

Petryho nahození před branku vypadalo nebezpečně, ale obrana Rangers situaci ustála a nedostala se do potíží.

45:16

Romanov se pokusil zrychlit hru a rozehrát na útočnou modrou čáru, ale Dvorak nestihl puk a tak je tu další zakázané uvolnění.

44:40

Puk do jízdy na útočnou modrou čáru dostal Kreider, jeho pokus o zakončení mu nevyšel dle představ. Puk mu totiž sjel z hole.

43:37

Nahození Panarina nemohlo nadělat hostujícímu brankáři potíže, neboť domácí útočník byl ve velkém úhlu, navíc střílel backhandem.

42:18

42:18 Josh ANDERSON - 3:2

42:18

Montreal právě vstřelil branku!
Blesková odpověď je na světě! Dvorak nahodil puk na Šesťorkina, který ho vyrazil jen před sebe a toho dokonale využil JOSH ANDERSON, který z první poslal kotouč nad jeho rameno a snižuje. Asistence: Christian Dvorak a Chris Wideman.

41:56

41:56 Julien GAUTHIER - 3:1

41:56

Rangers právě vstřelili branku!
Znovu obrovská chyba v rozehrávce hostů. Skvělou práci odvedl Filip Chytil, který dokázal obrat o puk hráče Canadiens. Ten převzal na svoji hůl JULIEN GAUTHIER a po rychlé kličce překonal Primeaua. Bez asistence.

41:24

Rychlou rozehrávkou se do zakončení z pravého kruhu dostal Toffoli, který to zkusil razantně s velkým nápřahem, jenže Šesťorkin dokázal vyrazit.

40:52

Nepřesná rozehrávka Montrealu způsobila zakázané uvolnění hra se tak na začátku třetí třetiny bude odehrávat u branky hostů.

40:01

Začala třetí třetina.
Utkání je zatím zcela otevřené, Montreal se totiž ve druhé třetině zlepšil a Rangers tak neměli tolik gólových šancí. Přece jen se ale nějaké našli a poté co Canadiens vyrovnali, netrvalo dlouho a tým z New Yorku znovu vedl.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:33

Poslední střídání tráví Canadiens v útočném pásmu, ale Šesťorkin nemusí zasahovat. Rangers nepouštějí hosty do zakončení.

38:40

Montreal se dokázal udržet v útočném pásmu, ale moc šancí na střelu neměl. Tu jedinou využil Lehkonen, jenže minul branku.

38:03

Tvrdou ránu vyslal z pravého kruhu Toffoli, ale Šesťorkin měl čas vyjet proti jeho ráně a poté ji vyrazil do ochranné sítě.

37:21

Na druhé straně sehráli Rangers přečíslení tři na dva, které před brankovištěm zakončoval Strome, jenže v jasné šanci ho fantastickým semaforem vychytal Primeau!

36:49

Drouin nejprve nastřelil puk na Šesťorkina, ten ho vyrazil zpět do hry a Chiarot nebyl daleko od branky, protože puk se z dorážky zastavil na tyči!

35:21

Dvakrát od modré pálil Romanov. Jeho první pokus tečoval Toffoli, ale mimo. Druhý už letěl na branku, ale domácí brankář vyrazil.

34:39

Útok Montrealu podpořil z obrany Savard, který zakončoval backhandem z levého kruhu. Šesťorkin vyrážečkou vyrazil zpět do hry.

33:55

Dobré střídání druhého útoku Rangers, Primeau musel dvakrát zasahovat ale jen potvrdil, že dnes chytá v pohodě.

32:59

Panarin získal puk ve středním pásmu a poté co se dostal do útočného hledal prudkou přihrávkou u vzdálenější tyče Kakka, ale finský útočník nedokázal zakončit.

31:53

Další nepřesnost na hostující straně, Montreal rozehrál jen na zakázané uvolnění.

30:33

Puk do útočného pásma zavezl Panarin a znovu mířil nad rameno hostujícího brankáře. Ten dokázal přilepit puk k výstroji a nechal přerušit hru.

29:03

Ačkoliv po skončení přesilové hry, Montreal sehrál parádní akci. Drouin jedinou přihrávkou překvapil obranu domácích a do poloprázdné branky zakončoval Chiarot, jenže za Šesťorkina zastoupil Fox a zblokoval puk!

28:35

Rangers se podařilo znovu dostat puk z vlastního pásma, Canadiens se v této početní výhodě krátí čas.

27:52

Nepřesná rozehrávka Montrealu dá domácím dostatečný čas na vystřídání a oddech. Wideman poslal puk na zakázané uvolnění.

27:15

Prostor u pravého kruhu dostal pro zakončení Suzuki a málem toho dokonale využil, neboť jeho střelu zastavila až pravá tyčka domácí branky!

26:53

Vyloučení v týmu New York Rangers (K'Andre Miller – 2 min., podrážení).

26:26

Velkou rychlost ve středním pásmu nabral s pukem Kreider, který poté co zavezl puk do pásma mířil nad rameno Primeaua, ale hostující brankář vyrazil puk.

25:58

Montrealu se nepovedlo přejít přes modrou čáru, ale obecně se hosté ve druhé třetině zlepšili.

24:46

Z vrcholku pravého kruhu pálil Gauthier, ale Primeau jeho ránu viděl, takže mohl vytasit beton a vyrazit puk zpět do hry.

23:50

23:50 Chris KREIDER - 2:1

23:50

Rangers právě vstřelili branku!
Domácí sehráli bleskový protiútok na jejímž konci byla fantastická přihrávka z pravé strany ke vzdálenější tyči, kterou servíroval Zibanejad. Skvěle najetý tam byl CHRIS KREIDER, který přehodil beton Primeaua, jenž neměl šanci zasáhnout. Asistence: Mika Zibanejad.

23:22

Vyloučení v týmu New York Rangers (Ryan Reaves – 5 min., bitka).
Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Michael Pezzetta – 5 min., bitka).

22:58

Montreal mohl jít do vedení, Drouin si nabruslil s pukem mezi kruhy, uvolnil se a jen skvělý zákrok Šesťorkina zachránil Rangers!

22:17

22:17 Christian DVORAK - 1:1

22:17

Montreal právě vstřelil branku!
Puk za branku domácích nahodil Kulak a jen díky bojovnosti Gallaghera, který dokázal v pádu získat puk a ještě přihrát k pravé tyči mohl CHRISTIAN DVORAK šikovně stáhnout kotouč a dostat ho za záda Šesťorkina. Asistence: Brendan Gallagher a Brett Kulak.

21:18

Z vrcholku pravého kruhu pálil Zibanejad, jenže puk byl tečovaný do ochranné sítě a tak neohrozil hostující branku.

20:42

Nahození od modré čáry z hole Trouby bez větších potíží Primeau vyrazil zpět do hry, která pokračuje bez hvizdu.

20:01

Začala druhá třetina.
První třetina byla dlouho výsledkově vyrovnaná, ale Rangers měli po celých dvacet minut daleko více ze hry. Jednobranková ztráta je pro Montreal ještě milosrdná, skvěle zatím chytá Primeau, který zastavil několik nebezpečných akcí domácích.

20:00

První třetina skončila.

19:52

Zdánlivě nenápadné nahození puku Lehkonena nadělalo pořádnou paseku. Šesťorkin ho totiž vyrazil jen na hůl Evanse, který dorážel puk a nebyl vůbec daleko od vyrovnávací branky!

19:31

Převahu Rangers se snažil zmírnit útočným výpadem Suzuki, ale Montrealu se nepodařilo přejít přes modrou čáru.

18:48

Až příliš jednoduše se domácí dostávají do střeleckých pozic. Lafreniére pálil z levého kruhu, Primeau ale vyšvihl lapačku a zastavil puk.

17:09

Puk do útočného pásma Rangers zavezl Evans a jednoduše nastřelil puk na Šesťorkina, který ale bez potíží vyrazil a hra pokračuje.

16:30

Obrana Montrealu nestíhá, Kreider se mezi kruhy uvolnil od obránce a zakončoval. Naštěstí pro hosty pouze backhandem a Primeau měl o to jednodušší situaci.

15:46

15:46 Kaapo KAKKO - 1:0

15:46

Rangers právě vstřelili branku!
Na tohle už byl ale mladíček v brance Canadiens krátký! Panarin měl dostatek prostoru před brankou, ale nevystřelil. Naopak podržel kotouč, čímž vytáhl Primeaua z branky a poté naservíroval puk před brankoviště, odkud ho do poloprázdné branky nasměroval KAAPO KAKKO. Asistence: Artěmij Panarin a Ryan Strome.

15:09

Velmi špatnou rozehrávku zachytil Lafreniére, který poté okamžitě pálil na hostujícího brankáře, ale Primeau chytil.

14:23

Dvakrát se zcela sám před hostujícím gólmanem ocitl s kotoučem Chytil, oba pokusy český útočník mířil k pravé horní tyči ale Primeau zatím chytá skvěle!

13:56

Opravdu nezáživných pár střídání, puk skončil po jednom ze soubojů na střídačce Canadiens a vhazovat bude právě v pásmu hostů.

12:56

Po reklamní pauze se obě obrany zlepšily a brankáři nemají moc práce, hraje se spíše ve středním pásmu.

11:23

Po zisku kotouče ve středním pásmu se vydal Armia ihned směrem na branku domácích, jeho zakončení ale skončilo po teči v ochranné síti.

10:25

Útok Montrealu podpořil Romanov, který se protáhl k brance Rangers z levé strany. Jeho backhandové zakončení vyrazil Šesťorkin zpět do hry.

09:33

Puk do útočného pásma zavezl Fox a našel krásnou přihrávku mezi kruhy volného Kreidera, který zakončoval z ideální pozice ale Primeau jeho pokus dokázal zastavit!

08:51

Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Chris Wideman – 2 min., nedovolené bránění).

08:30

Vyloučení v týmu New York Rangers (Barclay Goodrow – 2 min., krosček).

08:09

Tentokrát byl nebezpečný Kakko, který si položil Primeaua a objel branku. Snažil se zasunout puk za vzdálenější tyč, ale obrana Montrealu mu to nepovolila.

07:22

Velmi povedená kombinace první formace Rangers, kterou zakončoval u levé tyče Panarin, ale Primeau byl i tentokrát úspěšný!

06:43

Na modré čáře napřáhl Romanov, puk se snažil tečovat Gallagher, jenže nechtěně ho zpracoval a tak Šesťorkin zasahovat nemusel.

05:53

Hodně prostoru pro zakončení dostal za hranicí kruhů pro vhazování Fox, ale Primeau si i přes provoz před brankovištěm dokázal poradit a vyrazit kotouč!

04:47

Habs se usadili v útočném pásmu a kotouč se dostal mezi kruhy, odkud ho z otočky pálil na branku Armia. Šesťorkin zasahoval reflexivně a podařilo se mu vyrazit puk.

04:19

Na pravém křídle měl rychlost Kreider, který pálil z kruhu ale Primeau je ze začátku zápasu jistý v brance Canadiens.

03:45

Puk z vlastního pásma vyhazoval Petry a málem u něj byl nejdříve Toffoli který by se vydal do nebezpečného úniku. Šesťorkin ale vyjel z branky a rozehrál.

02:38

Přízemní ránu Reavese vyrazil Primeau jen do míst, kde dorážel Rooney, ale Primeau se dokázal přesunout a vyrazit puk do rohu.

01:10

Na druhé straně neměl moc prostoru Gallagher, který napálil puk na branku z rohu kluziště. Šesťorkin si ale prostor u bližší tyče pohlídal.

00:09

Primeau nečekal na svůj první zásah dlouho, z pravého kruhu ho střelou zápěstí prověřil Kakko. Hostující brankář schoval puk do výstroje.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

New York Rangers: Šesťorkin (A. Georgijev) – R. Lindgren, A. Fox, K'A. Miller, Trouba, Nemeth, Lundkvist – Kreider, Zibanejad, Goodrow – Panarin, R. Strome, Kakko – Lafreniere, Chytil, J. Gauthier – Dryden Hunt, K. Rooney, Reaves.

Montreal Canadiens: Primeau (Montembeault) – Chiarot, Petry, Kulak, D. Savard, A. Romanov, Ch. Wideman – Toffoli, Suzuki, B. Gallagher – Drouin, Dvorak, Josh Anderson – Lehkonen, Evans, Armia – Pezzetta, Poehling, Belzile.

Rozhodčí: Laurent, Syvret – Suchánek, Deschamps.


15 Z, 9 – 3 – 3, Skóre: 42:43, 21 b.
--------------------------------------------------------------------
New York Rangers     (Metropolitní divize)

Jezdci chtějí napravit nepovedený loňský ročník a zatím rozhodně patří mezi favority na postup do play-off. Rangers utržili minulý týden debakl od Calgary 0:6 a zafungovalo to jako správná facka. Od té doby tým z New Yorku vyhrál tři zápasy v řadě včetně derby proti Devils. I přes velmi solidní bodový zisk mají Rangers záporné skóre, což je poměrně zajímavý fakt. Kaňkou z pohledu českých fanoušků může být zranění Filipa Chytila, který do zápasu nezasáhne.


17 Z, 4 – 11 – 2, Skóre: 36:58, 10 b.
--------------------------------------------------------------------
Montreal Canadiens     (Atlantická divize)

Finalista posledního Stanley Cupu se v letošní sezoně velmi trápí. Montreal patří v letošní sezoně k nejhorším týmům v celé lize. Úplný start soutěže byl úplně žalostný, nyní se podařilo Montrealu bodovat třikrát v posledních pěti zápasech. Týmu stále chybí Shea Weber a Carey Price, kvůli zranění navíc nebude hrát Drouin, Edmundson, Perreault nebo Byron. Otazník visí nad brankářem Allenem a útočníkem Hoffmanem. Forma Canadiens je letos špatná a současná marodka jim rozhodně nepomáhá.

Staňte se fanoušky NHL.cz!

Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

New York Rangers – Montreal Canadiens

3:2

konec (1:0, 1:1, 1:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 16. Kakko (Panarin, R. Strome), 24. Kreider (Zibanejad), 42. J. Gauthier – 23. Dvorak (B. Gallagher, Kulak), 43. Josh Anderson (Dvorak, Ch. Wideman)

New York Rangers: Šesťorkin (A. Georgijev) – R. Lindgren, A. Fox, K'A. Miller, Trouba, Nemeth, Lundkvist – Kreider, Zibanejad, Goodrow – Panarin, R. Strome, Kakko – Lafreniere, Chytil, J. Gauthier – Dryden Hunt, K. Rooney, Reaves.

Montreal Canadiens: Primeau (Montembeault) – Chiarot, Petry, Kulak, D. Savard, A. Romanov, Ch. Wideman – Toffoli, Suzuki, B. Gallagher – Drouin, Dvorak, Josh Anderson – Lehkonen, Evans, Armia – Pezzetta, Poehling, Belzile.

Rozhodčí: Laurent, Syvret – Suchánek, Deschamps

Průběh zápasu
1. třetina
08:30 NYR 2 Goodrow, krosček
08:51 MTL 2 Ch. Wideman, nedovolené bránění
15:46 NYR 1:0 Kakko (Panarin, R. Strome)
Po 1. třetině
2. třetina
22:17 MTL 1:1 Dvorak (B. Gallagher, Kulak)
23:22 NYR 5 Reaves, bitka
MTL 5 Pezzetta, bitka
23:50 NYR 2:1 Kreider (Zibanejad)
26:53 NYR 2 K'A. Miller, podrážení
Po 2. třetině
3. třetina
41:56 NYR 3:1 J. Gauthier
42:18 MTL 3:2 Josh Anderson (Dvorak, Ch. Wideman)
52:14 MTL 2 Ch. Wideman, podrážení
59:33 MTL 2 B. Gallagher, hrubost
Konec