Menu

Hokej

Turnaj čtyř (U17)

Česko – Švédsko

1:2

po s.n. (1:2) (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0)

12.11.2021, 14:00 • Milan Huppert

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (16:46:41)
V dramatických samostatných nájezdech uspěli Švédové. První gól padl až v páté sérii, kdy se prosadil švédský obránce Axel Sandin-Pelikka, avšak Jakub Štancl odmítl konec utkání, když okamžitě vyrovnal a utkání ještě o pár sérií prodloužil. Konkrétně o další tři. V té osmé nejprve neuspěl Jan Šprynar, načež vzal zodpovědnost na svá bedra Kalle Carlsson a bekhendovým blafákem doplněné o zakončení mezi betony Dybala rozhodl o vítězství reprezentace Tre Kronor.

Češi druhé vítězství na Turnaji čtyř reprezentací hráčů do 17 let nepřidali, třetí utkání odehrají proti reprezentaci USA, která se jeví jako nejsilnější. Švédi si dnešním vítězstvím spravili náladu právě po prohře s juniory ze zámoří, od nichž schytali vysoký příděl.

Konec zápasu.

65:00

V samostatných nájezdech zvítězil tým Švédsko.
Autorem vítězné branky je KALLE CARLSSON.

Kalle CARLSSON

8. série 1:2

Je konec! O vítězství Tre Kronor rozhodl Kalle Calsson, jenž zvolil kličku do bekhendu, puk následně poslal bezmocnému Dybalovi mezi betony.

Jan ŠPRYNAR

8. série 1:1

Trápení exekutorů samostatných nájezdů pokračuje. Neuspěl ani Jan Šprynar, marně hledal mezírku v postoji švédského gólmana.

Axel SANDIN-PELIKKA

7. série 1:1

Druhý gól v rozstřelu Axel Sandin-Pelikka nepřidal. Adam Dybal tentokráte správně odhadl, kam protihráč vypálí, mezeru mezi betony si pohlídal.

Pavel ŠIMEK

7. série 1:1

Český kapitán Pavel Šimek zkusil zakončení na vyrážečku Noaha Erlidena. Gólman zůstal ve střehu a svižný pokus vytěsnil mimo tři tyče.

Arvid BEGSTRÖM

6. série 1:1

Arvid Begström mohl zařídit Švédům vítězství, ale nestalo se. Forhendová střela mu vůbec nevyšla, cílový prostor minul o pořádný kus.

Jakub ŠTANCL

6. série 1:1

Podruhé za sebou jel Jakub Štancl. Zkusil vymíchat gólmana blafákem do bekhendu, ale Erliden se svezl s protihráčem a nenechal se překonat.

Jakub ŠTANCL

5. série 1:1

Není konec! Také Jakub Štancl totiž skóroval, forhendový pokus pod břevno poslal nad lapačku Erlidena.

Axel SANDIN-PELIKKA

5. série 0:1

Švédy výrazně přiblížil vítězství obránce Axel Sandin-Pelikka! Volil bekhendové zakončení k pravé tyči, Dybal na něj nedosáhl.

Tomáš HOLČÁK

4. série 0:0

Forhendový švih Tomáše Holčáka Erlidena nepřekvapil. Gólman ve žlutém dresu vytrčil pravý beton a bez problémů zasáhl.

Otto STENBERG

4. série 0:0

Švédský kapitán Otto Stenberg na Dybala recept nenašel. Zvolil rychlý způsob jízdy, po rychlém přehození puku na forhend minul prostor u pravé tyčky.

Jan ŠPRYNAR

3. série 0:0

Jan Šprynar mohl přiblížit český tým vítězství, ale nestalo se tak. Naznačení forhendové střely změnil v bekhendový blafák, kotouč ale nasměroval vedle brány.

Zeb FORSFJÄLL

3. série 0:0

Nájezdům kralují gólmani. Zeb Forsfjäll zkusil kličku do bekhendu, ale vyhnal se z dobré střelecké pozice, trefil pak jen boční oblouk.

Jiří FELCMAN

2. série 0:0

Elitní centr českého týmu Jiří Felcman rovněž nevsítil gól. Nevymýšlel žádné kličky, forhendovou střelou zápěstím ovšem trefil jen místo, kde stál gólman.

Kalle CARLSSON

2. série 0:0

Bezbrankový stav zůstává i po nájezdu Kalleho Carlssona. Střelu na vyrážečku si Adam Dybal pohlídal s velkou jistotou.

Adam CSABI

1. série 0:0

Neuspěl ani Adam Csabi. Naznačil kličku do bekhendu, načež si chtěl ještě stáhnout kotouč do forhendu, Erliden ale tento pokus zastavil vyrážečkou.

Noah Dower Nilsson

1. série 0:0

Jako první se rozjel švédský útočník Noah Dower Nilsson. Zvolil pomalejší způsob jízdy a střelu forhendem, Dybal tento pokus chytil do lapačky.

Samostatné nájezdy začínají.

65:00

Prodloužení skončilo.

64:38

Prodloužení patří Švédům, přesto sezdá, že o vítězi rozhodnou až samostatné nájezdy. Po Dybalem vyražené střele Wersälla dorážel Sidebäck nepřesně.

64:06

Velkou rychlost nabral ve středním pásmu Theo Londstein. Ujel Štanclovi, nicméně cestu mu okamžitě zkřížil Vochvest, na toho již švédský zadák nevyzrál.

63:43

Zaútočit zkusili i Češi. Jiří Felcman si všiml před bránou najetého Šprynara, ten ovšem neudržel stabilitu a v pádu vůbec nevystřelil.

63:15

Švédové pokračují v tlaku a byli blízko rozhodnutí! před brankou zůstal nikým nehlídaný Stenberg, bekhendový pokus ovšem poslal o kousek vedle pravé tyče!

62:36

Po přerušení hry došlo ke zredukování hráčů na ledové ploše. Z důvodu přesilové hry sehrálo čtyři na tři, po návratu Kočího čtyři na čtyři. Nyní jsou od každého týmu na ledě tři hokejisté.

62:01

Dybal si nejprve poradil s pokusem Sagadina, následně si věděl rady i s dorážkou Johanssona. To vše v době, kdy jsou Češi v plném počtu.

61:32

Další střelecký pokus vyprodukoval od modré čáry Theo Lindstein. Adam Dybal stál dobře na brankové čáře, pravým betonem vykopl kotouč mimo nebezpečí.

61:10

Češi ve čtyřech! S návratem Martina Matějíčka střílel z pravého kruhu Nilsson, avšak zlomil hokejku, takže Dybal mohl zůstat klidným.

60:51

Výborně! Jiří Felcman se chopil zblokovaného pokusu Sandina-Pelikky a bekhendem vyhodil přes všechny čáry.

60:20

Švédsko podle očekávání bleskově obsadilo útočnou třetinu a začíná kombinovat. Česká trojice je seskupena v malém prostoru před bránou.

60:01

Začalo prodloužení.
Šedesát minut o vítězi nerozhodlo, na řadu přijde prodloužení. Do něj švédská reprezentace nastoupí v přesilovce pět na tři, protože v závěru základní hrací doby byli vyloučeni Matějíček a Kočí. Dvojnásobná početní převaha Tre Kronor může trvat až minutu a čtyři vteřiny.
Střely na bránu po 3. třetině: 31 – 33.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:50

Zmatky v předbrankovém prostoru přestáli čeští mladíci bez inkasovaného gólu, ale jedním z důvodů byl i fakt, že Matteo Kočí přikryl puk rukavicí, za což si vysloužil dvě minuty za zdržování hry. Deset vteřin do konce třetí třetiny mají Švédi přesilovku pět na tři!

59:04

Na lavici hanby zamířil Martin Matějíček, který jednoho z protihráčů zahákoval. Švédsko tak má v již probíhající poslední minutě základní hrací doby ještě šanci strhnout vítězství na svou stranu v přesilovce.

59:00

Probíhá poslední minuta třetí třetiny.

58:44

Velkou rychlost nabral Tomáš Holčák, dokonce se odhodlal i ke střeleckému pokusu. Erliden reagoval pozdě, kotouč prosvištěl nad břevnem.

58:25

Vysoký forčekink Štancla nenadělal Lindsteinovi větší problémy. Střelec zatím jediného švédského gólu nahrál volnou levou stranou Willnerovi.

57:42

Švédsko středem získalo postavení v útočné třetině. Stenberg přes Eicha nahrál Forsfjällovi, pokus z první skončil v lapačce gólmana.

57:22

Hru zklidnil Hugo Hell, když ujel před Felcmanem za vlastní bránu. Vzápětí rozehrál po volném pravém mantinelu na Nordha.

56:40

Na druhé straně musel zasahovat Noah Erliden. Nemusel řešit příliš složitou situaci, protože nahození Eichlera letělo dlouho a nikdo ho netečoval.

56:17

Útok Švédů nebyl úspěšný. Štěstí pokusil Eric Burger, ale jeho tvrdý rána forhendem z levého kruhu měla k úspěchu hodně daleko.

55:37

Přihrávka naslepo Sagadinovi nevyšla. Matějíček měl na Johanssona náskok a před elitním švédským centrem dokázal vyhodit mimo obranné pásmo.

55:13

Na teč nahazoval od modré čáry Šimon Bialy. Pavel Šimek chtěl změnit směr letu puku, ale Lindsten mu to nedovolil.

54:44

Tadeáš Kalužík nabral velkou rychlost, v útočné třetině vypálil švihem přes obránce Lindsteina. Puk rozezvučel tvrzené sklo za bránou.

54:15

S pokusem Johanssona od levého mantinelu neměl Adam Dybal větší problémy. Kotouč pravým betonem vyrazil k jednomu ze spoluhráčů.

53:44

Vysoký oblouček Wersälla zachytil do rukavice Maxim Vehovský. Okamžitě jej hodil pod hokejku, protože nechtěl riskovat dvouminutový trest.

53:11

Dlouho váhal s rozehrávkou v obranném pásmu Vojtěch Vochvest. Nakonec si poradil velmi obstojně, když kolem hokejky forčekujícího Nilssona nahrál volnému Kočímu.

52:55

Po delší době zaútočili i Švédové, jejich kontr ovšem neměl dlouhého trvání. Dower Nilsson nabral velkou rychlost, ale nevyšla mu klička proti Maštalířskému.

52:20

V rohu kluziště udržel kotouč na holi Tomáš Holčák. Přes celou šíři útočného pásma zkusil najít a našel Adámka, ten střílel z první nepřesně.

51:35

Po nedorozumění švédské obrany puk překvapivě získal v mezikruží Tadeáš Kalužík. Než se stihl zorientovat, dobruslil k němu Sandin-Pelikka a kotouč mu sebral.

51:00

Matteo Kočí nezvládl nahrávku po modré čáře na Vochvesta. Puk opustil útočné pásmo, druhý jmenovaný musel zacouvat skoro až k vlastní bráně.

50:32

Přes dva obránce nebezpečně vypálil Tomáš Holčák. Noah Erliden si našel místo, odkud na puk viděl, bez problémů zasáhl lapačkou.

50:10

Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Zápas mezi Českem a Švédskem je každým momentem blíže prodloužení.

49:39

Středem zkusil proniknout českou defenzivní řadou kapitán Stenberg. Neuspěl, stopku mu vystavil Vojtěch Husinecký.

49:06

Sagadin zvedl hlavu a v levém kruhu našel Nordha. Tvrdý projektil z první Dybal dobře viděl a vyrazil puk do rohu kluziště.

48:36

Na ledě skončil Jiří Felcman, avšak Sandin-Pelikka si počínal čistým způsobem, český útočník neustál jeho tvrdý hit.

48:01

Johansson vyhrál buly na Bergströma, jenž bez rozmýšlení vyhodil černou gumu do útočného pásma. Švédská formace konečně může vystřídat.

47:50

Zakázané uvolnění Švédů vrací hru před Erlidena. Eric Burger hledal Nordha, ten však odjel na střídačku a hry si již nevšímal.

47:21

Závěrečná dvacetiminutovka probíhá ve svižném tempu. Po levém mantinelu se rozjel a i vypálil Jakub Štancl, Erliden zakročil vyrážečkou.

46:47

S nahozením od modré čáry neměl Noah Erliden žádné větší problémy. Černou gumu schoval do lapačky, čímž přerušil hru.

46:20

Eric Burger sjel blíže bráně, jenže od Nordha dostal neočekávanou nahrávku po mantinelu, pro puk musel zacouvat do střední třetiny.

45:52

Josef Eichler z pozice obránce rázem byl v mezikruží. Sám tímto momentem byl viditelně překvapený, střela forhendem postrádala přesnost i razanci.

45:16

Kličkovaná Tadeáše Kalužíka skončila kousek od švédského brankoviště. V tomto prostoru jej čistým hitem odstavil Sandin-Pelikka.

44:45

Po pravém mantinelu projel Jakub Štancl až do útočného pásma. Puk si hodil na forhend a vypálil zápěstím, Erliden včas vystrčil pravé rameno.

44:24

Nordh již českého brankáře zaměstnal. Ne ovšem nijak výrazně, protože kotouč poslal přímo do jeho výstroje, takže Dybal si připsal jeden z těch snazších zákroků.

43:51

Na druhou stranu vystartoval Landen. Místo očekávaného zakončení střílel z úhlu, Dybal proti nepřesnému pokusu zasahovat nemusel.

43:29

Situaci dva na dva řešil kapitán Pavel Šimek střelou zápěstím. Z poměrně těžkého úhlu poslal kotouč do boční sítě.

42:49

Nahrávku Kalužíka vystihl Sandin-Pelikka, do protiútoku následně vyslal Nilssona. Forvard nasměroval střelu zápěstím nad břevno.

42:26

Další akce českého národního mužstva začala z obrany. Vojtěch Husinecký pak dlouhým pasem oslovil Jana Šprynara, jenž zavinil nepovedeným zpracováním ofsajd.

41:55

Sám proti dvěma neměl Jiří Felcman moc šancí na úspěch. Přesto to zkusil, nicméně podle očekávání o hrací předmět přišel.

41:21

Švédové znovu získali útočné pásmo. Z levé strany střílel forhendem po ledě Eric Burger, Adam Dybal zasáhl levým betonem.

40:58

Češi se ubránili a Tadeáš Kalužík je zpět ve hře. Mohl v klidu odjet na střídačku, protože v době jeho návratu zrovna vyhodil do bezpečí Vochvest.

40:10

Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Švédové do ní vstupují v přesilové hře, která, doufejme, bude trvat ještě padesát vteřin.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 15:38.
Ve druhé třetině se skóre neměnilo, čeští junioři tak stále hrají se Švédskem nerozhodně 1:1. Svěřenci kouče Vlacha byli v prostřední dvacetiminutovce lepším týmem a soupeře výrazně přestříleli, na dobře chytajícího Erlidena ale podruhé zatím recept nenašli. Důležitým úkolem ze startu třetího dějství bude přestát ještě minutové oslabení, do nějž se čeští hokejisté dostali faulem Kalužíka.
Střely na bránu po 2. třetině: 22 – 20.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:35

Delší kombinace Švédů zakončil Sagadin střelou z první z pravého kruhu. Dybal zvládl přesunutí k levé tyči a mezeru mezi betony včas skryl.

39:09

Úvod oslabení zvládli čeští mladíci na jedničku. Jiří Felcman nejprve zvládl buly, následně Vojtěch Husinecký vyhodil až za bránu Erlidena.

39:00

Probíhá poslední minuta druhé třetiny.

38:57

Oddechový čas pro Švédsko.

38:57

V závěru prostředního dějství komplikace pro český národní tým, protože Tadeáš Kalužík u mantinelu krosčekoval Burgera, tento prohřešek rozhodčím neunikl.

38:49

Zakončení přes obránce Tadeáši Kalužíkovi vůbec nevyšlo. Trefil ho do oblasti břicha, Bergström posléze o mantinel dostal touš do bezpečí.

38:16

Švédové spoléhají na rychlé protiútoku. O jeden takový se pokusil kapitán Stenberg, jenže dlouhá nahrávka Wersälla k němu dojela až za modrou, takže se pískal ofsajd.

37:38

Buly v útočném pásmu Jiří Felcman nezvládl, nad jeho síly byl Johansson. Nordh vzápětí bez rozmýšlení vyhodil do střední třetiny.

37:09

Skrze dva protihráče zkusil Tadeáš Kalužík propasírovat svůj střelecký pokus až ke gólmanovi. Neuspěl, puk zpracoval Eric Burger.

36:47

Na druhé straně vyprodukoval tvrdou střelu forhendem Bergström. Naštěstí pro Adama Dybala mířil příliš vysoko, protože reagoval pozdě.

36:20

Zasloužený potlesk menšího počtu švédských fanoušků si vysloužil Erliden. Gólman se roztáhl na brankové čáře a zdviženou lapačkou zachytil nadějné zakončení Kalužíka.

35:54

Výborně zapracoval do defenzivy Willner. Tak dlouho obtěžoval Holčáka, až jej donutil k chybné rozehrávce, pas měl směřovat k Šimkovi.

35:20

Tlak Čechů pokračuje, chybí jen ten kýžený gól. Nevstřelil ho ani Josef Eichler, svižným pokusem napálil touš do boční sítě.

34:57

Jakub Štancl útočil na svůj druhý gól v utkání. Ještě si na něj bude muset počkat, černou gumu poslal o kousek nad horní tyčku.

34:25

Jan Šprynar udržel brusli na modré čáře, takže Jiří Felcman mohl pokračovat do útočné třetiny. Střílel křižně forhendem, Erliden včas vystrčil vyrážečku.

33:31

Češi si ale pochopitelně musí dávat pozor i na zadní vrátka. Do nich zkusil proniknout Willner, Matějíček mu kotouč vypíchl na poslední chvíli.

33:12

Početní převaha dostala Čechy do tlaku a hokejisté v červených dresech v něm pokračují i při hře pět na pět. Eich střílel těsně vedle pravé tyčky.

32:52

Hra pokračuje v pěti na obou stranách. Nahození Eichlera směřující pod břevno nadělalo Erlidenovi velké starosti, nadvakrát si ovšem nakonec poradil.

32:20

Pavel Šimek střílel od levého mantinelu přes obránce Hella. Zadák neuhnul z cesty a hokejkou černou gumu ztečoval nad břevno.

31:41

Obětavost švédským hokejistům nechybí. Do tvrdého zakončení Vojtěcha Husineckého lehl Sandin-Pelikka, puk zvedl až do ochranné sítě.

31:12

Erliden neudržel střelu Mattea Kočího z levého kruhu, ale nemusel smutnit, protože dorážka Šprynara z velkého úhlu skončila jen na brankovém oblouku.

30:31

První nebezpečnější situaci Erliden zvládl. Skluzem dojel k pravé tyči, aby betonem pokryl svižnou střelu Felcmana po ledě.

30:10

Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Česká reprezentace do 17 let hraje se Švédskem stále 1:1, skóre odpovídá dosavadnímu obrazu hry.

29:53

Šance pro českou juniorku získat vedení na svou stranu. Na trestnou lavici totiž usedá Eric Burger za zásah do oblasti hlavy a krku.

29:40

Za brankou konkurenta toho Nordh moc nevymyslel. Na modré hledal Bergströma, dlouhý pas zachytil pozorný Albrecht.

29:17

Rychlou akci Švédů zastavil ž poněkolikáté ofsajd. Pozor si nedal Johansson, zřejmě čekal, že s pukem jedoucí Dower Nilsson bude o něco rychlejší.

28:49

Z levé strany střílel Pavel Šimek. Pokus z úhlu Erlidena nijak zvlášť nezaskočil, bez potíží ho udržel ve výstroji.

28:20

Rozehrávku Sandina-Pelikky vystihl Tomáš Maštalířský. Dlouho nerozmýšlel a vystřelil na lapačku brankáře, právě v ní puk skončil.

27:37

Krátce po vyhraném vhazování Felcmana střílel příklepem Lukáš Eich. Bohužel nezamířil mezi tři tyče, leč vysoko nad břevno.

27:14

Noah Erliden dokonce sehrál důležitou roli i při rozehrávce, když zastavil nahození Husineckého po mantinelu a nahrál osamocenému Willnerovi.

26:46

Dlouho Josef Eichler hledal, kudy by mohl vstřelit. Prostor nenašel, tak nahrál do levého kruhu Kočímu, jehož křižný pokus gólman vyrazil levým betonem.

26:21

Sám si Tomáš Holčák nahodil kotouč za bránu, v tomto prostoru ho také dojel. Zkusil obtočení kolem brány, Erliden se zaskočit nenechal.

25:48

Přečíslení dvou na jednoho českým juniorům nevyšlo. Jiří Felcman dlouho naznačoval nahrávku, tu nataženou hokejkou vystihl Hell.

25:15

Thea Lindsteina vstřelený gól pořádně nakopl. Znovu podpořil ofenzivu a z mezikruží střílel forhendem do masky dobře postaveného Dybala.

24:36

Ofenzivu doplnil i kapitán Pavel Šimek. Klepl si o kotouč v pravém kruhu, kam jej také dostal, načež vypálil vedle levé tyče.

24:02

V útoku znovu Češi. Jmenovitě Jan Šprynar, který vystřelil z poměrně velkého úhlu a rozvlnil pouze boční síť.

23:44

Po pravém mantinelu Jiří Felcman ujel Sandonovi-Pelikkovi, ale zezadu jím lehce osekávaný nezvládl vyprodukovat tak přesnou střelu, aby touš usměrnil za záda brankáře.

23:15

Češi premiérové oslabení ustáli bez větších problémů. Josef Eichler je zpátky na ledě a zatím to nevypadá, že by měl nějaký zdravotní problém.

22:35

Švédové vrátili hru do útočného pásma. Hugo Hell naznačil střelu, aby nakonec v pravém kruhu našel Bergströma, křižný pokus mezi třemi tyčemi neskončil.

22:12

Jiří Felcman vyslal od pravého mantinelu žabičku do míst, kde očekával Jakuba Štancla. Ten slibnou nahrávku promáchl, gól v oslabení se nekonal.

21:10

Tak pozor. Josef Eichler sice skončil na ledě, ale je to právě on, kdo je vyloučen na dvě minuty za krosček. Zajímavé rozhodnutí mužů v pruhovaném.

21:10

Tvrdý hit vyfasoval Josef Eichler. Z ledu se sbírá za pomoci jednoho ze spoluhráčů, snad to nebude nic vážného.

20:57

Tak se také stalo. Právě Willner najel do útočného pásma a přes jeho šíři našel Nordha, jemuž zakončení nesedlo, puk mu sjel z čepele hole.

20:10

Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Stejně jako v samotném úvodu utkání uspěl na buly Willner, takže útočit mohou Švédové.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 14:45.
První třetina zápasu mezi Českem a Švédskem přinesla dvě branky, po jedné na každé straně. Vedení na svou stranu získala reprezentace Tre Kronor zásluhou pohledné individuální akce Thea Lindsteina, avšak náskok seveřanům vydržel necelé dvě minuty. S bleskovou odpovědí přispěchal Jakub Štancl, který za záda gólmana usměrnil dorážku Šprynarovy střely. Zápas je vyrovnaný, ani jeden z celků nemá výrazně navrch, rozhodovat tak mohou i maličkosti.
Střely na bránu po 1. třetině: 7 – 10.

20:00

První třetina skončila.

19:44

Zaútočit ještě zkusili i Češi. Jmenovitě Adam Csabi, který vyzval k souboji jeden na jednoho Hella, za jeho záda ovšem nepronikl.

19:06

Do útočné třetiny najel Sagadin, avšak dlouho v ní nepobyl. Nepodpořil jej totiž žádný ze spoluhráčů a sám proti třem neměl šanci uspět.

19:00

Probíhá poslední minuta první třetiny.

18:33

Rozjetý kapitán Šimek u pravého mantinelu zvedl hlavu a před brankou našel Holčáka, jenž z bezprostřední blízkosti nenašel recept ne Erlidena.

18:06

Rychle na druhou stranu. Po levém mantinelu nabral velkou rychlost Jiří Felcman. Až k zakončení akci nedosáhl, kličku na střed vystihl Lindstein.

17:52

Edstrom tělem odstavil Eicha a dojel až za bránu soupeře. zde párkrát zakvedlal s pukem a pak nepřesně nahrál Stenbergovi.

17:21

Švédi usilují o znovuzískání těsného vedení. Nilsson cíleně nahazoval na teč, Nordh ovšem v dobré pozici promáchl.

16:55

Hráči Tre Kronor zadarmo dostali útočné pásmo. Albrecht se totiž špatně domluvil s Eichlerem, výsledkem bylo zakázané uvolnění.

16:30

Švédsko v plném počtu. Hugo Hell se okamžitě zapojil do plnění defenzivních povinností a byl to právě on, kdo zastavil rozjetého Šprynara.

15:47

Pokračující kombinace českým mladíkům nevyšla. Čitelnou nahrávku Felcmana vystihl Willner a vyhodil přes všechny čáry.

15:16

Do levého kruhu sjel obránce Husinecký. Dostal ideální nahrávku do hokejky a mířil do vzdálenějšího růžku. Elŕliden by měl se zákrokem velké problémy, zachránil ho obětavě blokující Sandin-Pelikka.

14:27

První přesilovou hru střetnutí si zahraje česká reprezentace. Na lavici hanby již usedl švédský zadák Hugo Hell, provinil se hákováním.

14:11

Tvrdou střelu od modré čáry vyprodukoval Vojtěch Vochvest. Noah Erliden byl v pozoru a koncem lapačku vytěsnil touš nad břevno.

13:45

Bleskový obrat chtěl dokonat Adámek. Jednoho soupeře se zbavil, ale hned mu zkřížil cestu Burger, ten protihráče vystřelit nenechal.

12:45

12:45 Jakub ŠTANCL - 1:1

12:45

Česko právě vstřelilo branku!
Skvěle! Češi rychle odpovídají a skóre opět ukazuje nerozhodný výsledek! JAKUB ŠTANCL nejprve posunul kotouč do útočného pásma na Šprynara. Následně stál přesně na tom místě, kam Erliden vyrazil spoluhráčovu střelu a pohotovou dorážkou rozvlnil švédskou síť. Asistence: Jan Šprynar a Jiří Felcman.

12:30

Jak čeští mladice na nepříjemnost zareagují? Důležité bude nesložit se psychicky, protože herně na Švédy mají, to je podle obrazu hry zřejmé.

11:13

11:13 Theo LINDSTEIN - 0:1

11:13

Švédsko právě vstřelilo branku!
Bohužel, první gól utkání vstřelila reprezentace Tre Kronor. Ale nutno podotknout, že THEO LINDSTEIN předvedl opravdu krásnou individuální akci. Ve středním pásmu nabral rychlost, načež se lehce zbavil obránce a nikým neatakovaný dojel až do pravého kruhu, aby ve finále zakončil forhendem nechytatelně do protějšího horního růžku. Bez asistence.

11:01

Zakázané uvolnění, hra se stěhuje před Erlidena. Dower Nilsson chtěl stáhnout manko na Eichlera, to však bylo příliš velké.

10:54

Skrytou střelu od modré čáry spatřil Adam Dybal na poslední chvíli. měl velké štěstí, že kotouč proletěl vedle jeho levé tyče.

10:22

Nebezpečí i na druhé straně. Jmenovitě od Jiřího Felcmana, jenž projel kolem osobního strážce, leč na Isakssona již nevyzrál.

09:46

Švédové začínají přidávat na aktivitě. Johansson si vyměnil černou gumu s Nordhem, načež pálil těsně nad horní tyčku.

09:17

Bez cizího přičinění skončil na ledě Wersäll, když zaškobrtl o rýhu v ledě. Volný kotouč sebral bránící Vojtěch Vochvest.

08:53

Holčák tvrdým hitem poslal k ledu Willnera, ani tak ale kotouč nezískal, protože za spoluhráče zaskočil pozorný Burger.

08:20

Delší fázi bez přerušení ukončil až svým zákrokem Noah Erliden. S pokusem Csabiho od modré neměl větší starosti.

07:41

Za vlastní branku ujel před forčekujícím konkurentem Lindstein. Zde počkal na vystřídání spoluhráčů, po přenechání puku Nilssonovi si sám odjel odpočinout.

07:11

Trojice hráčů v červených dresech bojovala o udržení kotouče v útočném pásmu. Puk ovšem vyšťoural Begström a vyhodil ho do bezpečí.

06:55

Jeden z českých hokejistů ztratil hokejku a Švédové této skutečnosti chtěli využít k přečíslení. Neuspěli, kličku Dowera Nilssona vystihl Eich.

06:17

V souboji za brankou Adámek neudržel kotouč proti dotírajícímu Sandinovi-Pelikkovi. Bek protihráče přimáčkl na mantinel a znemožnil mu pokračovat v útoku.

05:35

Elitní útočná česká formace získala pevné postavení v útočném pásmu. Jiří Felcman vybídl k zakončení z mezikruží Šprynara, ten trefil brankáře do výstroje.

05:11

Hugo Hell nahodil příliš vysoko, až do ochranné síti. Nejedná se ovšem o dvouminutový trest, protože k tomuto kroku sáhl už ve středním pásmu.

04:48

Adam Dybal ukázal výborný přehled ve hře, když povyjel z brány proti volnému puku, za nímž sprintoval Forsfjäll. V minisouboji byl úspěšnější.

04:20

Švédům nelze upřít snaha, zatím ovšem vázne komunikace. Sagadin vzal po levé lajně zodpovědnost do vlastních rukou, s čímž nepočítal Stenberg a kolegu vystavil do ofsajdu.

03:47

Výbornou práci v defenzivě odvedl Vojtěch Vochvest. Čelem vlastní bráně udělal otočku kolem Johanssona a přenesl těžiště hry do střední třetiny.

03:19

V levém kruhu číhal na nahrávku Noel Nordh. Dočkal se, avšak zakončení mu vůbec nevyšlo, o kus minul prostor u pravé tyče.

02:53

První okamžiky střetnutí ukazují, že by mohl být k vidění vyrovnaný zápas. Psychická výhoda je určitě na straně Čechů, kteří na rozdíl od soupeře úvodní utkání na turnaji zvládli vítězně.

02:12

S lehkým obloučkem ještě ze středu pásma neměl český gólman žádné větší starosti. Puk znovu chytil do lapačky, na rozehrávku si netroufl.

01:45

Nahození od modré čáry v podání Sandina-Pelikky nebylo pro Dybala žádným problémem. Vyrážečkou puk odrazil do rohu kluziště.

01:23

První zákrok pro švédského brankáře Erlidena. Včas se přesunul k pravé tyči proti pokusu Holčáka, kotouč skryl v lapačce.

00:27

Postavení mimo hru i na druhé straně. Jiří Felcman dlouhým pasem hledal Šprynara, ten ovšem zpracovával až za modrou.

00:10

Zápas mezi Českem a Švédskem právě začal! Jako první zaútočila reprezentace Tre Kronor, její útok zastavil hvizd čárového signalizující ofsajd.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Česko: Dybal (Hrabal) – Kočí, Husinecký, Vochvest, Eichler, Bialy, Matějíček, Eich, Kučera – Šprynar (A), Felcman, Štancl – Csabi, Holčák, Šimek (C) – Kalužík, Adámek (A), Vehovský – Albrecht, Maštalířský, Pérez.

Švédsko: Erliden (Olsson) – Hell, Sandin-Pelikka, Lindstein (A), Burger, Bergström, Landen, Willner, Nilsson – Nordh, Johansson, Sagadin – Forsfjäll, Stenberg (C), Wersäll – Sidebäck, Dower Nilsson (A), Carlsson – Isaksson, Edstrom, Vuollet.

Rozhodčí: Vihriälä – Välimaa, Holmbäck.

Oba celky již mají za sebou v rámci turnaje jedno utkání. Česká juniorská reprezentace změřila síly s reprezentací Finska, v dramatickém střetnutí zvítězila 3:2. Dva hokejisté se činili dvěma kanadskými body, jmenovitě Jakub Štancl a Jiří Felcman.

Švédové schytali tvrdý debakl od reprezentace USA. Sice z přesilovky udeřili jako první, ale na ledě byli jasně horším týmem, nakonec padli vysoko 2:8. Dnes je však nový den a hráči Tre Kronor určitě budou chtít zaváhání napravit.
Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné páteční odpoledne. Vítám vás při sledování Turnaje čtyř reprezentací hráčů do 17 let, u zápasu mezi Českem a Švédskem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

Česko – Švédsko

1:2

po s.n. (1:2) (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 13. Štancl (Šprynar, Felcman) – 12. Lindstein, rozh. náj. Carlsson

Samostatné nájezdy:
1. série:
0:0   Noah Dower Nilsson (SWE)
0:0   Adam Csabi (CZE)
2. série:
0:0   Kalle Carlsson (SWE)
0:0   Jiří Felcman (CZE)
3. série:
0:0   Zeb Forsfjäll (SWE)
0:0   Jan Šprynar (CZE)
4. série:
0:0   Otto Stenberg (SWE)
0:0   Tomáš Holčák (CZE)
5. série:
0:1   Axel Sandin-Pelikka (SWE)
1:1   Jakub Štancl (CZE)
6. série:
1:1   Jakub Štancl (CZE)
1:1   Arvid Begström (SWE)
7. série:
1:1   Pavel Šimek (CZE)
1:1   Axel Sandin-Pelikka (SWE)
8. série:
1:1   Jan Šprynar (CZE)
1:2   Kalle Carlsson (SWE)

Česko: Dybal (Hrabal) – Kočí, Husinecký, Vochvest, Eichler, Bialy, Matějíček, Eich, Kučera – Šprynar (A), Felcman, Štancl – Csabi, Holčák, Šimek (C) – Kalužík, Adámek (A), Vehovský – Albrecht, Maštalířský, Pérez.

Švédsko: Erliden (Olsson) – Hell, Sandin-Pelikka, Lindstein (A), Burger, Bergström, Landen, Willner, Nilsson – Nordh, Johansson, Sagadin – Forsfjäll, Stenberg (C), Wersäll – Sidebäck, Dower Nilsson (A), Carlsson – Isaksson, Edstrom, Vuollet.

Rozhodčí: Vihriälä – Välimaa, Holmbäck

Průběh zápasu
1. třetina
11:13 SWE 0:1 Lindstein
12:45 CZE 1:1 Štancl (Šprynar, Felcman)
14:27 SWE 2 Hell, hákování
Po 1. třetině
2. třetina
21:10 CZE 2 Eichler, krosček
29:53 SWE 2 Burger, nedovolený zásah do hlavy nebo krku
38:57 CZE 2 Kalužík, krosček
Po 2. třetině
3. třetina
59:04 CZE 2 Matějíček, hákování
59:50 CZE 2 Kočí, sevření puku rukou
Po 3. třetině
Prodloužení
před nájezdy
Samostatné nájezdy
65:00 SWE 1:2 Carlsson (rozh. náj.)
po s.n.