Menu

Hokej

DHL Extraliga juniorů

Bílí Tygři Liberec – HC Energie Karlovy Vary

3:6

konec (1:2, 1:0, 1:4)

05.11.2021, 17:00 • Svijanská aréna, Liberec • 16. kolo • Ondřej Belák

Ode mne je to vše, přeji hezký večer. (19:14:22)
Je dobojováno, karlovarská juniorka zvládla těžké utkání v Liberci a svému dnešnímu soupeři na třetím místě tabulky odskočila na rozdíl sedmi bodů. O všem rozhodla až třetí část, v níž se Západočeši prosadili čtyřikrát. Domácí si v závěru šance na vyrovnání sami srazili nedisciplinovaností.

60:00

Konec zápasu.

59:45

Ještě jeden ofsajd v podání Energie.

58:00

Bílí Tygři jsou po dlouhé době kompletní, jejich situace se ale zdá dvě minuty před koncem třetí části už být téměř beznadějná.

56:32

Karlovy Vary právě vstřelily branku!
Energetici zvyšují na rozdíl tří gólů. Štěpán Vopravil dělal co mohl, první střelu JANA BOTOŠE do prázdné klece ještě zákrokem večera nepustil, stejný hráč nakonec ale dotlačil kotouč za čáru. Dlouhá karlovarská přesilovka je poprvé využita. Asistence: Lukáš Adámek, Jakub Vogel.

55:58

Pokračuje přesilovka Karlových Varů, které už nutně vše nehrají až do zakončení. Štěpán Vopravil musí krotit pokusy ze spíše větších vzdáleností.

55:08

Obrovská škoda pro Liberec! Lukáš Nezbeda chtěl do samostatného úniku vyslat Jakuba Zajíčka, jemuž šel puk na brusle a nepodařilo se mu jej zpracovat.

54:22

Mikuláš Jenčovský se teď s neskutečnou obětavostí vrhl proti dělovce Vítka Bendy od modré čáry a přestože ji nezblokoval, mohl se spolehnout na pozorného Vopravila.

54:09

Lukáš Adámek dostal nabito do pravého kruhu, bez přípravy pak napálil bránícího hráče.

53:34

Robin Sapoušek (KVA) ovšem hodně netakticky fauloval při vlastní přesilovce pět na tři! Inkasuje dvě minuty za podrážení.

53:31

Tohle už je pro Liberec hodně špatné, téměř do konce základní hrací doby totiž podle všeho bude hrát v oslabení.

53:01

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Měchura – 5 min., nedovolené bránění + osobní trest do konce utkání, nedovolené bránění).
Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Plos – 2 min., podrážení).

52:28

Karlovy Vary právě vstřelily branku!
Trestné střílení na sebe vzal ROBIN SAPOUŠEK, který to provedl fantasticky. Gólmana nalákal na střelu a v poslední chvíli puk strhl do bekhendu, aby ho uklidil do odkryté části liberecké klece. Západočeši během čtrnácti sekund možná rozhodují zápas.

52:28

Po faulu Šimona Pavlíka na pronikajícího protihráče je navíc hned vzápětí nařízeno trestné střílení ve prospěch Karlových Varů!

52:14

Karlovy Vary právě vstřelily branku!
Tým z lázeňského města znovu odsakuje! Vítek Benda střílel od modré čáry a povedenou tečí těsně před Vopravilem vrací hostům vedení SAMUEL ŠMAJDA. Asistence: Vítek Benda, Michal Kusak.

52:09

Icing Liberce.

51:27

Při hře čtyři na čtyři je na ledě více místa, čehož využili energetici. Obránce Vítek Benda zakončoval rychlý brejk ranou do brankářova protipohybu, Štěpán Vopravil ovšem skvělým zákrokem udržel nerozhodný stav!

50:44

Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Botoš – 2 min., hrubost).
Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Plos – 2 min., hrubost).

50:44

Lukáš Nezbeda se fantasticky prokličkoval zpoza brány až do kladného úhlu. Pro Liberec pak byla velká škoda, že krásnou akci neproměnil v lepší zakončení. O dorážku se ještě snažil Lukáš Plos, načež následovala potyčka.

49:55

Na ledě zůstal ležet Lubomír Kupčo, který se ale nakonec sám postavil na nohy. Doufejme, že bude v pořádku!

49:01

Ondřej Culek dostal přihrávku na paty a nemohl ji zachytit. Energie se tedy vydala do nebezpečného brejku, který z levé strany zakončoval Lukáš Adámek. Vopravil vyráží.

47:58

S přibývajícím časem oba týmy přidávají na opatrnosti. Zápas má stále výborné tempo, ale šancí už tolik nevidíme. Nikdo nechce udělat chybu, které by mohla rozhodnout ve prospěch soupeře.

47:00

Samuel Šmajda zkusil štěstí švihem od levého hrazení. Štěpán Vopravil jeho střele nastavil lapačku.

46:31

Až teď zahrozil Robin Sapoušek, který dotíral na Vopravila z ostrého úhlu. Ani nadvakrát ho ovšem z rovnováhy nevyvedl.

46:00

Hraje se dlouho bez přerušení, ani jeden tým se nicméně nemůže dostat do střelecké pozice.

43:27

Puk zůstal na hodně dlouho schovaný v rohu kluziště pod bruslemi několika hráčů obou mužstev. Rozhodčí po dlouhé době přece jenom zadul do píšťalky.

42:07

Liberec právě vstřelil branku!
Šelmy znovu srovnávají krok. Liberecký kapitán LUKÁŠ NEZBEDA se vytočil zpoza klece a vystřelil z ostrého úhlu. David Bočan vyrazil puk do vzduchu, odkud se nakonec snesl až za brankovou čáru. Tam ho Nezbeda snad tlačil i očima. Asistence: Adam Měchura.

41:38

Lukáš Adámek si sjížděl do předbrankového prostoru, kde ho zkoušel najít spoluhráč od zadního mantinelu. Přihrávka nebyla přesná, Karlovy Vary musejí vyklidit útočnou třetinu.

40:46

Domácí po inkasované brance znovu přidali a je jich plný led. Hra se teď odehrává v obranném pásmu energetiků.

40:18

Karlovy Vary právě vstřelily branku!
Skvělý vstup Západočechů do třetí části! Liberečtí zapomněli na MICHALA KUSAKA, který po přihrávce Lukáše Adámka ujížděl sám na bránu. Vopravila posléze překonal razantní střelou okolo lapačky. Asistence: Lukáš Adámek.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 18:35.
Ve druhé části měl dlouho navrch Liberec, kterému se zaslouženě podařilo vyrovnat na 2:2. S postupem času se obraz hry změnil. Přibylo šancí na obou stranách a už to vypadalo, že je jen otázkou času, kdy se nějaká ujme. Ve zbytku třetiny se tak ovšem už nestalo, do třetího dějství půjdou oba celky ve shodné pozici.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:12

Strhující pasáž pokračuje. Lubomír Kupčo ukázal, že by se neztratil ani v baseballu a ze vzduchu pořádně vystrašil domácí lavičku. Puk prolétl jen těsně okolo Vopravilovy klece!

38:47

Adam Měchura od zadního mantinelu našel před branku najíždějícího Jakuba Zajíčka, který to stejně jako při prvním gólu domácích zkusil bekhendovou kličkou. Tentokrát mu však puk ujel a skóre zůstává beze změny.

38:30

Jakub Vogel to zkusil z velké vzdálenosti, Štěpána Vopravila ale svojí střelou příliš nevystrašil.

37:55

Jasný ofsajd Karlových Varů, bude se vhazovat.

37:01

Na ledě se zas neustále něco děje. Ve velké šanci se najednou objevil Robin Sapoušek, který plácl do kotouče těsně před bránou. Vopravil reflexivně zareagoval a podržel Liberec!

35:48

Jan Huňor se z pravého křídla protlačil až do brankoviště, kde se s protihráčem na zádech marně snažil překonat Davida Bočana. K puku se poté ještě mezi kruhy dostal Šimon Pavlík, i on však ztroskotal na gólmanovi Energie!

34:54

Po delší době zahrozily i Karlovy Vary. Lubomír Kupčo z levého kruhu nestřílel nikterak razantně, ale zato nesmírně pohotově. Štěpán Vopravil měl co dělat, aby puku nastavil lapačku.

34:21

Lukáš Plos si dobře počíhal na lehké zaváhání karlovarského beka na modré čáře po vyhozeném puku, ale nepohlídal si svůj postup přes modrou čáru. Ofsajd.

33:38

Jakub Hladík se s tím nepáral a napřáhl na modré čáře. Tvrdý projektil prosvištěl vedle karlovarské brány a narazil do zadního mantinelu.

33:16

Kotouč se po karlovarské akci odrazil mezi kruhy, kde Lukáš Adámek neměl dostatek času pro zakončení. Liberec otáčí hru.

32:34

Vladislav Pohanka krátce po vyhraném vhazování Energie v útočné třetině nahazoval přes clonu. Štěpán Vopravil se zorientoval včas.

32:26

Sebastian Seidler se na Vopravila přijel podívat pěkně zblízka, liberecký gólman tedy raději nerozehrával a nechal přerušit hru.

31:16

Jan Huňor obdržel přihrávku do jízdy a nic zbytečně nevymýšlel. Z pravého kruhu vystřelil těsně nad ledem a Bočan si musel dávat pozor, aby mezeru mezi betony včas uzavřel.

30:57

Filip Kříž zkusil štěstí ze skoro nulového úhlu. David Bočan drží puk pevně ve své lapačce.

30:30

Puk vyletěl mimo mantinely, následuje buly ve středovém kruhu.

29:53

Ondřej Culek se svým nahozením dobře počkal, až provoz před brankou hostů bude co největší. I tak Bočan úspěšně zasahuje.

29:18

Vítek Benda z vrcholu pravého kruhu prověřil Štěpána Vopravila, ale nejednalo se o nic, co by strážce liberecké svatyně mělo vyvést z rovnováhy.

28:20

Jakub Zajíček za brankou získal puk po liknavé rozehrávce Energie. Mezi kruhy pak oslovil volného Adama Měchuru, kterého v souboji jeden na jednoho David Bočan skvěle vychytal lapačkou! Měchura musel zakončovat v rychlosti a zdálo se, že mu střela nesedla úplně podle představ.

27:33

Hosté v plném počtu.

27:00

Liberec dlouho kombinoval v pásmu, ale nedařilo se mu dostat do střeleckých situací. Hosté nakonec křižnou přihrávku Gajdy na Nezbedu vytečovali mimo hřiště.

26:13

Karlovy Vary se dvakrát v krátkém časovém sledu osvobozují.

25:40

Lukáš Nezbeda tentokrát vybízel Petra Gajdu, který si puk v levém kruhu nejdříve zpracoval a pak ho poslal nad úroveň břevna.

25:32

Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Benda – 2 min., napadení).

24:46

Liberec právě vstřelil branku!
Nejlepší střelec soutěže promluvil, Bílí Tygři využívají přesilovku a je vyrovnáno. Lukáš Nezbeda vyjel zpoza karlovarské klece a povedenou přihrávkou našel na brankovišti ADAMA MĚCHURU, který doklepl puk do sítě. Asistence: Lukáš Nezbeda, Jakub Zajíček.

24:21

Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Blengino – 2 min., hrubost).

24:00

Lubomír Kupčo si parádně obhodil Hladíka a nebezpečně střílel z levého kruhu. Štěpán Vopravil jeho pokus vyrazil před sebe, puk následně do poloodkryté branky neprotlačil Jan Botoš! Dost možná mu v tom krásným zákrokem zabránil gólman.

Hned z brejku ujížděli Liberečtí ve dvou na jednoho, nicméně bránící hráč Energie vleže dokázal zastavit Plosovu přihrávku.

23:19

Mikuláš Ječovský vjel s pukem do útočného pásma a chtěl svoji střelu schovat za protihráče. Branku nicméně přestřelil.

22:55

Ofsajd domácích.

22:46

Zajímavý slalom v podání Vítka Bendy končí střelou sraženou až do ochranné sítě.

22:11

Hned po buly od modré nebezpečně vypálil Filip Krajčík, jehož dělovku Štěpán Vopravil viděl až na poslední chvíli. I tak si ovšem poradil.

22:06

Sebastian Seidler se snažil protlačit přes dvojici libereckých beků, což se mu nepodařilo. Puk se doklouzal až k brankáři Vopravilovi.

21:32

Jakub Vogel si od modré čáry sjel do lepší pozice a obdržel přihrávku na střelu z první. Vůbec mu ale nesedla a Vopravil zasahuje.

20:56

David Bočan zaváhal na svojí brankou a Adam Měchura mohl vyvézt puk po mantinelu. Pak si vybral Jakuba Zajíčka, jehož okamžitou střelu skryl gólman v rukavici.

20:08

Štěpán Vopravil si nic nekomplikoval a skákavý puk raději přikryl pod lapačkou. Hra je tedy hned na začátku třetiny přerušena.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 17:46.
První třetina nabídla opravdu špičkový juniorský hokej! Oba týmy se příliš nezdržovaly nějakým obehráváním a počínaly si maximálně přímočaře. O něco lepší byly Karlovy Vary, které ještě trefily třikrát tyčku. Liberec se po nepovedeném úvodu rozehrál a snížil na rozdíl jediného gólu.

20:00

První třetina skončila.

19:55

Nepříjemné poslední sekundy pro Karlovy Vary, Bočan má další zákrok. Severočeši to ještě před odchodem do kabin zkoušejí stůj co stůj.

19:52

Bílí Tygři si stihli vypracovat střeleckou příležitost. Po čistě vyhraném vhazování nahazoval od modré čáry Filip Kovář, jehož pokus si David Bočan našel.

19:48

Ještě jedno přerušení v první třetině, puk se totiž odrazil mimo mantinely. Vhazovat se bude po levé ruce Davida Bočana.

18:53

Lubomír Kupčo si hledal prostor před brankou Liberce. Od zadního mantinelu k němu skutečně zamířila přihrávka, jenže skákavý puk bylo takřka nemožné trefit.

18:13

Vítek Benda přebruslil útočnou modrou čáru a hned nahodil puk na branku domácích. Štěpán Vopravil puk snadno chytá do rukavice.

17:18

Liberec právě vstřelil branku!
To byla lahůdka! Adam Měchura v přečíslení dvou na jednoho ideálně načasoval přihrávku na JAKUBA ZAJÍČKA, který tváří v tvář Davidu Bočanovi předvedl krásný bekhendový blafák. Tygři jsou zpět na dostřel! Asistence: Adam Měchura.

15:50

Karlovarským se ani do třetice nepodařilo úplně přesně rozehrát, ale tentokrát byl rozhodčí tolerantnější a nechal hru plynout dál. Do píšťalky zadul až při ofsajdu Bílých Tygrů.

15:40

A po deseti sekundách další icing Energie.

15:30

Zakázané uvolnění Západočechů.

14:37

Jakub Zajíček vystihl karlovarskou rozehrávku a hned hledal před bránou Adama Měchuru. Škoda pro domácí, že prudkou přihrávku nezpracoval.

13:26

V Liberci to zatím zvoní jako na Václaváku. Tyčku trefila už potřetí Energie, konkrétně Kryštof Bulka, jehož schované nahození od modré čáry Štěpán Vopravil vůbec neviděl.

12:49

Už to vypadalo, že se Jan Botoš možná dostane do šance. Cestu mu nicméně dobře zkřížil Adam Starý, který střelu karlovarského forvarda zblokoval.

11:35

Obrovská šance Liberce zůstává nevyužita! Přihrávka Šimona Pavlíka nadělala po teči starosti brankáři Bočanovi, který se ve svém brankovišti ocitl v ležící poloze. Puk se následně odrazil přímo k Janu Huňorovi, kterému už ho stačilo jen zvednout přes gólmana. Střela se ovšem zastavila o tyč! Hra byla hned poté přerušena pro posunutou bránu.

11:00

Bílí Tygři kombinovali v útočném pásmu. Hostující celek se s nimi ale dobře pohyboval, a tak to Adam Starý zkusil z dálky. David Bočan bez větších potíží chytá.

10:27

Lubomíř Kupčo vedl karlovarský protiútok. Žabičkou mezi kruhy chtěl vybídnout k zakončení Dominika Rymona, který těžké zpracování nezvládl.

09:41

Filipu Kovářovi pokus od modré čáry příliš nesedl, kotouč jel po ledě. Protože nedošlo k žádné teči, zamířil mimo tři tyče.

08:30

Matěj Leden udržel útočné pásmo a přestože ho nakonec byli domácí hráči nuceni vyklidit, mohou dále pokračovat s pukem na svých holích.

07:57

Petr Gajda se pokusil nepříznivý vývoj nalomit sám. Svůj výpad do útočné třetiny zakončil ještě střelou z vrcholu pravého kruhu, puk kvůli karlovarské teči zamířil do ochranné sítě.

06:23

Karlovy Vary právě vstřelily branku!
Západočeši z povedené pasáže těží další gól. A byla to povedená spolupráce beků. JAKUB ZOLNAJ si sjel až na brankoviště, kde ho od zadního hrazení oslovil Kryštof Bulka. Následné zakončení Zolnaje bylo pohotové a hlavně přesné. Asistence: Kryštof Bulka.

06:08

Bílí Tygři teď malinko vypadli z role a osvobodili se jen za cenu zakázaného uvolnění.

05:10

A znovu to za Štěpánem Vopravilem zazvonilo! Tyč tentokrát orazítkoval Lubomír Kupčo, který se prohnal okolo Adama Starého a z levého kruhu se snažil trefit prostor pod břevnem.

04:50

Adam Měchura si při přejezdu přes modrou čáru najel menší oblouk a vystavil tím Jakuba Zajíčka do postavení mimo hru.

04:11

Lukáš Plos se výborně protáhl do útočného pásma a přestože původní úmysl nebyl úspěšný, k ráně od modré čáry se dostal Filip Kovář. Liberečtí se ještě snažili o dorážku, rozhodčí píská postavení útočícího hráče v brankovišti.

02:53

Hosté si svůj pobyt v ofenzivní zóně ještě prodloužili a Robert Šlechta trefil tyč! Málem to už bylo o dvě branky.

02:36

Karlovarští se vstřeleným gólem vybičovali k aktivitě a kombinovali v nebezpečném prostoru. Štěpán Vopravil nakonec přikryl kotouč ve svém brankovišti.

01:23

Karlovy Vary právě vstřelily branku!
Tak to je nečekaný vývoj aktivního libereckého nástupu, do rychlého vedení jdou totiž energetici! Jeden z domácích obránců zaváhal při rozehrávce, čehož k zisku puku využil Jan Botoš. Následná přihrávka mířila mezi kruhy na SEBASTIANA SEIDLERA, který se trefil přesně do šibenice. Asistence: Jan Botoš.

00:58

Karlovy Vary mají problémy dostat se ze svého obranného pásma, Severočeši vysoko napadají a je jich plný led.

00:12

Pořádně živý začátek za strany Liberce, který na nic nečekal. Jakub Zajíček se z levé strany tlačil do brankoviště, David Bočan vzápětí musel krotit další pokus domácích z větší vzdálenosti.

00:01

Utkání právě začalo.
Karlovarští si dávají načas s nástupem na hrací plochu, ale i oni už míří na led.

Sestavy jsou potvrzené a je jasné, že nás dnes čeká lahůdka. Nejlepší střelec soutěže Adam Měchura se postaví proti vůbec nejproduktivnějšímu hráči Extraligy juniorů – Lubomíru Kupčovi.
Úvodní sestavy:

Bílí Tygři Liberec: Vopravil (Král) – Kollert, Duschka, Starý, Rybář, Kovář, Hladík, Culek – Leden, Nezbeda (C), Pavlík (A), Kříž, Měchura (A), Plos, Jenčovský, Zajíček, Gajda, Huňor.

HC Energie Karlovy Vary: Bočan (Kubát) – Benda (A), Bulka, Pohanka, Krejčík, Blengino, Zolnaj, Vogel – Ekrt, Rymon (A), Botoš, Šlechta, Sapoušek, Šmajda, Adámek (C), Seidler, Kupčo, Kusak.

Rozhodčí: Bernat – Kajínek, Maštalíř.
Úvodní sestavy:

Bílí Tygři Liberec: Vopravil (Král) – Kollert, Duschka, Starý, Rybář, Kovář, Hladík, Culek – Leden, Nezbeda (C), Pavlík (A), Kříž, Měchura (A), Plos, Jenčovský, Zajíček, Gajda, Huňor.

HC Energie Karlovy Vary: Bočan (Kubát) – Benda (A), Bulka, Pohanka, Krejčík, Blengino, Zolnaj, Vogel – Ekrt, Rymon (A), Botoš, Šlechta, Sapoušek, Šmajda, Adámek (C), Seidler, Kupčo, Kusak.

Rozhodčí: Bernat – Kajínek, Maštalíř.
HC ENERGIE KARLOVY VARY

Energetici jsou na tom v porovnání s Libercem ještě o čtyři body lépe! Z patnácti zápasů čtrnáctkrát bodovali a z posledních pěti duelů ovládli čtyři. V základní hrací době je zatím dokázala porazit jen suverénní Plzeň. Karlovarští dnes pokračují v sérii utkání na stadionech soupeřů. Minulý týden postupně vyloupili České Budějovice, Pardubice i Hradec Králové.
BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

Bílí Tygři drží vysoký standard, který nastolili v úvodu soutěže. Zejména sedm výher za sebou ve druhé polovině září je rychle katapultovalo do nejvyšších pater tabulky. V posledních týdnech už Liberec občas klopýtne, tři vítězství z posledních pěti zápasů je ale také dobrá vizitka. Minulý týden byli Severočeši stoprocentní na tripu v Litvínově a Chomutově. Ve svém středu navíc mají nejlepšího střelce soutěže Adama Měchuru.
Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje. Jedním z taháků 16. kola Extraligy juniorů bude zápas čtvrtého Liberce se třetími Karlovými Vary.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

Bílí Tygři Liberec – HC Energie Karlovy Vary

3:6

konec (1:2, 1:0, 1:4)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 18. Zajíček (Měchura), 25. Měchura (Nezbeda, Zajíček), 43. Nezbeda (Měchura) – 2. Seidler (Botoš), 7. Zolnaj (Bulka), 41. Kusak (Adámek), 53. Šmajda (Benda, Kusak), 53. Sapoušek (TS), 57. Botoš (Adámek, Vogel)

Bílí Tygři Liberec: Vopravil (Král) – Kollert, Duschka, Starý, Rybář, Kovář, Hladík, Culek – Leden, Nezbeda (C), Pavlík (A), Kříž, Měchura (A), Plos, Jenčovský, Zajíček, Gajda, Huňor.

HC Energie Karlovy Vary: Bočan (Kubát) – Benda (A), Bulka, Pohanka, Krejčík, Blengino, Zolnaj, Vogel – Ekrt, Rymon (A), Botoš, Šlechta, Sapoušek, Šmajda, Adámek (C), Seidler, Kupčo, Kusak.

Rozhodčí: Bernat – Kajínek, Maštalíř.

Průběh zápasu
1. třetina
01:23 KVA 0:1 Seidler (Botoš)
06:23 KVA 0:2 Zolnaj (Bulka)
17:18 LIB 1:2 Zajíček (Měchura)
Po 1. třetině
2. třetina
24:21 KVA 2 Blengino, hrubost
24:46 LIB 2:2 Měchura (Nezbeda, Zajíček)
25:32 KVA 2 Benda, napadení
Po 2. třetině
3. třetina
40:18 KVA 2:3 Kusak (Adámek)
42:07 LIB 3:3 Nezbeda (Měchura)
50:44 KVA 2 Botoš, hrubost
LIB 2 Plos, hrubost
52:14 KVA 3:4 Šmajda (Benda, Kusak)
52:28 KVA 3:5 Sapoušek (TS)
53:01 LIB 5+20 OK Měchura, nedovolené bránění+nedovolené bránění
LIB 2 Plos, podrážení
53:34 KVA 2 Sapoušek, podrážení
56:32 KVA 3:6 Botoš (Adámek, Vogel)
Konec