Menu

Hokej

DHL Extraliga juniorů

HC Energie Karlovy Vary – HC Sparta Praha

2:3

po prodl. (0:1, 2:0, 0:1 - 0:1)

23.10.2021, 17:00 • KV Arena, Karlovy Vary • 13. kolo • Daniel Kubelka (@DanielKubelka)

Sparta nakonec okázala otočit celé utkání v prodloužení, když se v 65. minutě prosadil Josef Slavíček. V tabulce juniorské extraligy se tak bodově dotahuje na svého dnešního soupeře. (19:31:40)

Konec zápasu.

64:04

Sparta právě vstřelila branku!
Je rozhodnuto. Kupčo se nechal na levém kruhu obelstit JOSEFEM SLAVÍČKEM, který se proháčkoval až před Bočana, kterého pokořil střelou mezi betony! Asistence: Nino Tomov.

63:52

Slavíček zakončil akci Pražanů střelou z levého kruhu, Bočan ztlumil kotouč na své hrudi.

62:56

Dlouho jsme čekali na další šanci, než si vzal puk obránce Tomov a z pravé strany se proháčkoval až před Bočana, který se však roztáhl na brankovišti a puk za svá záda nepustil,

60:37

Rymon si krásně vyměnil kotouč s Kupčem, rána ale končí pouze na hrudi brankáře Hrabala!

60:01

Začalo prodloužení.
Spartě se podařilo ve třetí části vyrovnat, za stavu 2:2 tak bude utkání pokračovat v prodloužení.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:54

A málem to energetikům vyšlo, kdy po secvičené akci sjížděl před branku z pravé strany Kupčo, jehož výpad ale na poslední chvíli obětavě vlastním tělem zastavil jeden ze Sparťanů!

59:44

Domácí čeká buly v útočném pásmu, logicky si tak berou oddechový čas na poslední útočnou akci.

59:44

Infarktový závěr zápasu! Domácí nejprve zaváhali ve vlastním obranném pásmu a jen málo chybělo tomu, aby se hosté dostali ke kotouči v jasné pozici. Následný protiútok Energie táhl po levé straně Adámek, jehož střelu schoval Hrabal jen tak tak pod svůj beton!

58:55

Slavíček mohl v samotném závěru třetí třetiny poslat svůj tým do vedení, z levého kruhu ale Bočana nepropálil!

58:00

Do konce základní hrací doby chybí přesně dvě minuty.

56:17

Hrabal chytá do lapačky střelu z levého kruhu v podání obránce Zolnaje, který dnes nastupuje netypicky na postu útočníka.

54:43

Neskutečný Bočan levým betonem vyrazil střelu Hausera, následná dorážka hostů končí ke štěstí domácích jen nad jejich brankou!

54:20

Sparťané blízko další brance poté, co Bočan vyrazil jeden z hostujících střeleckých pokusů ke Kubánkovi, kterému však domácí při snaze o dorážku na poslední chvíli zablokovali hůl.

53:48

Bulkova schovaná střela od modré lízla z boční strany levou tyč sparťanské klece.

52:17

V dobré pozici na levém kruhu vypálil z voleje tvrdě Vitouch, branku Energie však minul, což okomentoval slovy, která v našem online přenosu publikovat nemůžeme.

50:35

Botoš přejel útočnou modrou, přenechal do tandemu Adámkovi, který jen vyprášil Hrabalovu vyrážečku.

49:44

Veliká šance prvního útoku domácích! Kupčo projel s pukem přes celé hřiště až za sparťanskou klec, odkud poslal přesnou přihrávku před branku nad najíždějícího Šmajdu. Domácí forvard však trefil pouze dobře postaveného Hrabala, podobně neúspěšně skončila i trochu akrobatická dorážka Rymona!

48:35

Adámek dobře vystihl rozehrávku hostů ve středním pásmu, s pukem vyrazil do útočného pásma a kousek za modrou vypálil na levý Hrabalův beton. Sparťanský gólman puk jen vyrazil, leč Kusak měl k dorážce daleko.

47:42

Sparta v zajímavé příležitosti poté, co si Červenka stáhl puk v prostoru kruhů a ač byl tísněn domácími beky, dokázal i zakončit, ke smůle hostujícího hráče však pouze do Bočanovy hrudi.

46:05

Kupčo při přechodu modré krásnou žabičkou uvolnil mezi kruhy Šmajdu, tomu se ale nepodařilo zakončit.

44:00

Zajímavá šance pro domácí hned vzápětí, kdy s pukem po pravé straně pelášil lídr produktivity soutěže Kupčo, jeho ránu z kruhu ale vytěsnil Hrabal mimo.

43:40

Sparťané táhli rychlou akci středem hřiště, domácí obrana ale trestuhodně ustupovala a tak měli hosté dost prostoru na zakončení, to ke štěstí energetiků skončilo vedle Bočanovy branky.

42:40

Hostující gólman vyráží střelecký pokus domácích od modré čáry.

41:48

Sparta právě vstřelila branku!
Nedáš – dostaneš! Domácí svou šanci nevyužili, hosté naopak ano, když se po rychlé akci prosadil MICHAL VITOUCH, který poslal puk do branky po přesné přihrávce Ducháče! Asistence: Filip Ducháč.

41:11

Domácí vypíchli kotouč u obranné modré a mohli v oslabení udeřit! Botoš táhl akci dvou proti jednomu po pravé straně, perfektně našel před brankou Adámka, jenže ten v jasné pozici Hrabala nepřekonal!

40:48

Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Samuel Šmajda – 2 min., podrážení).

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 18:38.
Druhá třetina je u konce a lépe si v ní vedli domácí hráči, kterým se skvěle vydařil i úvod i její samotný závěr. Už po 51 sekundách hry totiž využil chybu ve sparťanské rozehrávce Lukáš Adámek, v poslední minutě pak otočil vývoj utkání Jan Botoš.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:43

Karlovy Vary právě vstřelily branku!
Domácí krátce před koncem prostřední dvacetiminutovky otáčí stav zápasu. Kusak z pravé strany našel před brankou JANA BOTOŠE, který perfektním blafákem poslal puk mezi betony Hrabala do sparťanské branky! Asistence: Michal Kusak,

39:00

Posledních 60 sekund dělí oba týmy od sirény značící konec druhé třetiny.

38:51

Hosté v plném počtu.

37:55

Domácí hrají zkrácenou přesilovku, ránu Adámka z pravého kruhu ale Hrabal vyráží.

37:28

Domácí nejprve ne úplně ideálně střídali, nicméně hostující akci dokázal zneškodnit Bočan. Z trestné lavice se následně vracel Šmajda, jehož však nedokázal přesným pasem vyslat do brejku jeden z jeho spoluhráčů.

36:51

Adámek se dostal za sparťanskou obranu, v zakončení mu zabránil pouze faul hostujícího Porta. Hrát se tak bude ve čtyřech.

36:25

Energetici i zakrátko měli puk na svých holích a mohli ho vyhodit z pásma, nicméně to se jim nepodařilo a na konci další sparťanské akce pálil z voleje z pravého kruhu mimo Krupička.

35:35

Domácím se po buly daří vyhodit puk až za sparťanskou branku.

35:28

Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Samuel Šmajda – 2 min., podrážení).

34:50

Hraje se opravdu hodně rychlý hokej plný bruslení. Diváci, kteří dnes dorazili do KV Areny, se opravdu nenudí.

33:10

V akci je opět lapačka Hrabala poté, co Šmajda sám táhl akci energetiků a kousek před kruhy vypálil právě do rukavice sparťanského brankáře.

32:10

Hraje se ale opět před domácí brankou, kterou z levé strany těsně minul Červenka.

31:50

Domácí rychle otočili hru a už za pár sekund byli před Hrabalem, který chytá do lapačky střelu z levého kruhu.

31:45

Kalný nebezpečně pálil z kruhů, jeho přízemní pokus Bočan skvěle vyrazil betony.

30:10

Ránu Blengina od modré čáry zblokoval jeden ze Sparťanů do ochranné sítě za brankou.

28:52

Hosté v plném počtu.

28:10

Po buly pálil od modré čáry tvrdě obránce Krajčík, trefil však pouze levou tyč sparťanské branky!

27:49

Energetici dlouho kombinovali ve třetině, až se k zakončení mezi kruhy dostal Rymon, trefil však pouze břicho brankáře Hrabala.

26:52

Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Kubánek – 2 min., nesportovní chování).

26:10

Obrovskou šanci Sparty chytá Bočan! Karlovarský gólman se stihl včas přesunout od levé tyče k pravá a zvládl tak chytit střelu Kubánka mířícího do odkryté části karlovarské branky!

25:11

Hosté v plném počtu.

24:55

Hosté ale jinak pozorně brání a domácí nepouští do vážnějších střeleckých příležitostí.

23:41

Domácí obléhají obranné pásmo Sparty, jejich kombinaci zakončoval z modré čáry Benda, jehož projektil těsně přeletěl hostující klec.

23:11

Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Tomov – 2 min., krosček).

22:35

Energetici vybojovali puk ve středním pásmu, z levé strany se pokusil jeden z domácích hráčů najít na středu zcela volného Šlechtu, hosté ale na poslední chvíli jeho přihrávku dokázali zblokovat.

21:00

Hosté hned po buly pálí z pravé strany, Hauserovu ránu Bočan vyrazil betonem.

20:51

Karlovy Vary právě vstřelily branku!
Domácí se ale dočkali o chvíli později, když hosté trestuhodně pokazili rozehrávku zpoza vlastní branky, kotouč získal LUKÁŠ ADÁMEK a zcela sám před Hrabalem nezaváhal! Bez asistence.

20:08

Domácí se hned po vhazování pokusili vyslat do brejku Kupča, slovenský forvard si skvěle najel na osu, ale kotouč mu bohužel pro Energii přeskočil hůl.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 17:52.
Úvodní dvacetiminutovka je minulostí a do šaten se půjde veseleji hostům, které v 6 .minutě poslal do vedení Andrej Fábry. Sparťané mohli přidat i druhou branku, ta však nebyla uznána pro hru vysokou holí. Domácí se do šancí dostávali v závěru třetiny, jenže se všemi jejich pokusy si Hrabal poradil.

20:00

První třetina skončila.

19:25

Energetici pokračovali v útočné akce, před brankou se v závaru dostal k backhandovému zakončení Zolnaj, i jeho ale Hrabal vychytal.

18:45

A další šance! Domácí sebrali puk ve středním pásmu a opět rychle otočili hru. Kupčo z pravé strany našel před brankou Adámka, ale ani on se svým zakončením proti Hrabalovi neuspěl!

17:59

Energetici v posledních minutách hry přidali na aktivitě a dostávají se do zajímavých příležitostí, nicméně vyrovnat se jim zatím nepodařilo.

17:35

Další úspěšný blok hostů poté, co po buly pálil Lukáš Adámek.

17:26

Krajčíkovu střelu od modré srazil nohou jeden z hostujících hráčů, vhazovat se bude před Hrabalem.

16:00

Domácí byli teď blízko vyrovnání, když rychlý kontr vedl po pravé straně Kusak, který přesnou přihrávkou našel před brankou Botoše, jenž však Hrabala nepřekonal!

15:10

V zajímavé pozici se ale ocitl hostující Kubánek, který si na levém kruhu stáhl kotouč pod sebe a dostal se až před Bočana, v rozhodující okamžik mu ale kotouč přeskočil hůl

14:30

Domácí po delší době v útočném pásmu, Bulkova střela od modré ale cestu do sítě nenašla.

13:00

Sparťané přitlačili na forčeku a domácí mají velké problémy s rozehrávkou. K jejich štěstí ale zatím hosté žádné jejich zaváhání nedokázali potrestat.

11:33

Hosté mohli vést o dvě branky, nicméně jejich gól nebyl uznán pro hru vysokou holí!

11:03

Na led se po chvíli vrací i Benda a domácí jsou kompletní, podařilo se jim přežít takřka dvouminutovou přesilovku soupeře 5 na 3.

10:50

Energetici vyhráli buly a posílají puk daleko od své branky. Blengino je zpět ve hře, domácí ve čtyřech.

10:48

Domácí gólman nyní přerušuje hru po další zastavené střele hostí. Do návratu prvního vyloučeného hráče zbývají dvě vteřiny.

10:20

Sparťanský tlak narůstá, domácí ale obětavě blokují střely a navíc pár dobrých zásahů si připsal i gólman Bočan.

09:20

Adámkovi se podařilo zblokovat střelecký pokus hostů a domácí vyhazují.

09:03

Smolný okamžik pro domácí. Benda chtěl v oslabení vyhodit puk z obranného pásma, ten mu ale sjel z hole a skončil až v hledišti. Dvě minuty za zdržování hry pro karlovarského obránce.

08:49

Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Blengino – 2 min., podrážení).

08:30

Hauser na druhé straně pálil od modré čáry a Bočan měl nyní i trochu štěstí, kotouč totiž trefil do ramene jednoho z hráčů a jen těsně zamířil vedle domácí branky.

07:50

Kusak si vzal puk v obranném pásmu a projel s ním až do útočné třetiny, tam byl odstaven jedním z bránících hráčů soupeře.

06:33

Smutný hrdina předchozího okamžiku měl na holi vyrovnání, když k němu vyplaval puk v prostoru pravého kruhu, Vogelovi však puk sjel z hole a sparťanský gólman si se sraženou střelou v pohodě poradil!

05:06

Sparta právě vstřelila branku!
Sparta jde v úvodu zápasu do vedení. Vogel nejprve s pukem podklouzl za vlastní brankou, jenže podobně si při snaze o zakončení vedl z kruhů i Hauser. Akce ale pokračovala, střelu Hausera vyrazil Bočan betonem jen k volnému ANDREJI FÁBRYMU, který kotouč uklidil za záda karlovarského brankáře! Asistence: Petr Hauser, Jan Krupička.

03:32

Bočan chytá střelu Fábryho do lapačky.

01:52

Kalný v dobré pozici z levého kruhu zcela nehlídán jen o kousek míjí karlovarskou klec!

01:33

První zákrok i pro Hrabala na druhé straně kluziště, který vyráží ránu jednoho z energetiků svou rukavicí.

00:15

Dobrá šance Sparty na úvod. Domácí zaváhali při rozehrávce a hosté získali puk za jejich brankou, zpětná přihrávka před ní sice nikoho nenašla, kotouč si ale za kruhy našel zcela volný Tomek, jehož ránu vyrazil Bočan svým betonem!

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

HC Energie Karlovy Vary: Bočan (Kubát) – V. Benda "A", Dorot, Bulka, Vogel, Krajčík, Blengino, Sýkora – L. Adámek "C", Botoš, Kusak, Kupčo, Rymon, Šmajda, Šlechta, Zolnaj, Seidler, Varvařovský.

HC Sparta Praha: Hrabal (Krbeček) – Ducháč "C", Tomek, Šindelek, Tomov, Chvátal, Port, Červenka, David – Slavíček "A", M. Vitouch, Zembol, Hauser, Fábry, Krupička, Bareš, Kalný, Kubánek.

Rozhodčí: Hlinka – Tichý, Pěkný.
Vzájemné zápasy

Na oba týmy dnes čeká první ostrý vzájemný souboj, nicméně potkávaly se už během letošní dlouhé přípravy. V polovině června zvítězili energetici doma 3:0, začátkem srpna pak v odvetě podlehli svému soupeři 4:7 a a nedařilo se jim ani o 14 dní později, kdy na ledě Sparty padli poměrem 3:7.
HC Energie Karlovy Vary

Karlovarští junioři i se zřejmě nejmladším kádrem celé soutěže pokračují ve výborných výsledcích. Energetici vyhráli poslední čtyři utkání se skóre 20:7, povedená série je vynesla ve vyrovnané špičce tabulky na aktuální druhou příčku, o bod před svého dnešního soupeře.

Karlovy Vary mají ve svém středu aktuálního lídra extraligové produktivity. Slovák L'ubomír Kupčo v 11 utkáních nasbíral 29 bodů (13+16), přičemž v posledních třech duelech jich zapsal hned třináct. Nejlepším střelcem Energie je se 14 góly Dominik Rymon, autor hattricku z pátečního zápasu s Kladnem.
HC Sparta Praha

Junioři pražské Sparty aktuálně drží třetí příčku tabulky. V posledních pěti duelech vyhráli Pražané třikrát, naposledy však ve čtvrtek těsně padli na ledě suverénního lídra z Plzně 1:2. Nejproduktivnějším hráčem Sparty je s 19 body (7+12) útočník Jakub Zembol, nejlepším střelcem pak devítigólový Oto Theimer.
Extraliga juniorů pokračuje dalším hracím dnem. Ve 13. kole nejvyšší soutěže pro Vás budeme mimo jiné sledovat i duel mezi týmy HC Energie Karlovy Vary a HC Sparta Praha,
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

HC Energie Karlovy Vary – HC Sparta Praha

2:3

po prodl. (0:1, 2:0, 0:1 - 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 21. L. Adámek, 40. Botoš (Kusak) – 6. Fábry (Hauser, Krupička), 42. Vitouch (Ducháč), 65. Slavíček (Tomov)

HC Energie Karlovy Vary: Bočan (Kubát) – V. Benda "A", Dorot, Bulka, Vogel, Krajčík, Blengino, Sýkora – L. Adámek "C", Botoš, Kusak, Kupčo, Rymon, Šmajda, Šlechta, Zolnaj, Seidler, Varvařovský.

HC Sparta Praha: Hrabal (Krbeček) – Ducháč "C", Tomek, Šindelek, Tomov, Chvátal, Port, Červenka, David – Slavíček "A", M. Vitouch, Zembol, Hauser, Fábry, Krupička, Bareš, Kalný, Kubánek.

Rozhodčí: Hlinka – Tichý, Pěkný

Průběh zápasu
1. třetina
05:06 SPA 0:1 Fábry (Hauser, Krupička)
08:49 KVA 2 Blengino, podrážení
09:03 KVA 2 Benda, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu
Po 1. třetině
2. třetina
20:51 KVA 1:1 L. Adámek
23:11 SPA 2 Tomov, krosček
26:52 SPA 2 Kubánek, nesportovní chování
35:28 KVA 2 Šmajda, podrážení
36:51 SPA 2 Port, hákování
39:43 KVA 2:1 Botoš (Kusak)
Po 2. třetině
3. třetina
40:48 KVA 2 Šmajda, podrážení
41:48 SPA 2:2 Vitouch (Ducháč)
Po 3. třetině
Prodloužení
64:04 SPA 2:3 Slavíček (Tomov)
po prodl.