Menu

Další

Olympijské hry - Vodní pólo (ženy)

ROC – Maďarsko

10:10

konec (1:2, 3:5, 3:1, 3:2)

26.07.2021, 08:30 • Tatsumi Water Polo Centre, Tokio • Skupina B • Michal Břuchanský

Z tohoto přenosu je to vše, děkujeme za pozornost. (09:39:36)
Maďarky byly v Tokiu blízko prvnímu vítězství. V gólově chudé první čtvrtině se dostaly do vedení, které bylo v jednu chvíli i čtyřgólové. Ve druhé půli se jejich ofenziva ale zadrhla, za celou dobu daly jen tři góly a o pomalu se zužující vedení nakonec úplně přišly. Jen sedm vteřin před koncem zachránila ruským pólistkám remízový bod kapitánka Prokofjevová.

0:00

Konec zápasu.

0:07

Vůbec poprvé od třetí minuty zápasu platí nerozhodný stav! Pouhých sedm vteřin před koncem se o to postarala Jekatěrina Prokofjevová.

10:10

0:50

Parkesová pomohla obraně skvělým blokem. Volný míč navíc doplavala Dorottya Szilágyiová, ale nějaký rychlý brejk se ve finále nekonal.

1:33

Vynikající zákrok Karnauchovové byl tak trochu mimo soutěž. Už před jedovatou střelou bylo pískáno v neprospěch Maďarek.

1:59

Rusky potřebovaly skórovat, což se jim dvě minuty před koncem také povedlo. Leimeterová jim dala vteřiny navíc, zprava se pak trefila Ivanovová.

9:10.

2:25

Tohle už začíná z maďarského pohledu vypadat nadějně! Střední útočnice Aniko Gyöngyössyová zúročila přihrávku do předbrankového prostoru.

8:10.

3:10

Trochu statické akci Rusek začal docházet čas. Sobolevová rovněž vypálila z uctivé vzdálenosti do připravené brankářky.

3:40

Keszthelyiová za to vzala z hodně velké dálky. Navíc trefila střed branky, kde si Karnauchovová situaci pohlídala.

4:11

Rusky jsou v útoku i po neúspěšné střele Ivanovové. Po faulu využila narůstající tlak Prokofjevová. Zase je tu nejtěsnější rozdíl!

8:9

4:45

Na opačné straně nepropálila brankářku ani Gurisattiová. Pak to ještě zkoušela Leimeterová, ale byla zablokována.

5:37

Naděžda Glyzinová si na Magyariovou nepřišla. Každý neproměněný útok teď hodně snižují ruské naděje.

6:53

Důležitý zásah pro klid v hlavách maďarských vodních pólistek. Dobrou mušku prokázala Gabriella Szucsová.

7:9.

7:25

I napočtvrté si na začátku čtvrtiny doplavaly míč Maďarky. Jmenovitě na tom má zásluhu Vanda Vályiová.

8:00

Začátek čtvrté čtvrtiny.

0:00

Konec třetí čtvrtiny.

0:08

Poslední útok ve třetí čtvrtině měl k dispozici tým Maďarska. Možnost Parkesové však ztroskotal na dobrém zákroku Karnauchovové.

0:35

Porada během oddechového času očividně padla na úrodnou půdu. Naděžda Glyzinová dnešním prvním zásahem dotahuje Rusky na jediný gól.

7:8

1:18

Simanovičová nedává. Ruskám se stále „daří“ trefovat tyčky, nicméně mohou být ve druhé části rády alespoň za výrazně zlepšenou obranu.

2:14

Gólová produkce se trošku zasekla. Nejprve byla zablokovaná střela Leimeterové. Poté na druhé straně Ivanovovou vychytala Magyariová.

2:55

Opět to Rusky zkoušely zleva. Jmenovitě Ivanovová, ale odražený míč se do prostoru branky nevtěsnal. Maďarky si berou time-out.

3:39

Alena Seržantovová vystřelila nepřesně, ale Maďarky vzápětí chybovaly ještě daleko od ruské branky.

3:59

Rusky opět mohou zkorigovat své dvougólové manko. Vděčí Karnauchovové, jež vychytala Illésovou.

4:35

Rusky se zuby nehty drží v kontaktu. Po přihrávce na levou stranu to zkusila Prokofjevová a míč se od břevna a hlavy brankářky vydal až do sítě.

6:8.

4:57

Tyčky dnes hrají velmi důležitou roli. Ta krajní nyní odrazila střelu Dory Leimeterovové za záda ruské gólmanky.

5:8

5:22

Parkesová ztečovala přihrávku přes šířku bazénu. Rusky na chvíli přišly o balon a pak už nestihly zakončit v limitu.

6:10

Vanda Vályiová to vzala přímočaře kupředu. Nikomu nepřihrála z pravé strany sama nepřesně zakončila.

6:48

Dorottya Szilágyiová trefila pouze ruku jedné z ruských obránkyň, ale Maďarky poté rovněž nenechaly své soupeřky zakončit.

7:16

Hodně svižný úvod třetí čtvrtiny! Parkesová svou možnost neproměnila, kdežto na druhé straně uklidila míč přesně k tyči Veronika Vachitovová.

5:7

8:00

Začátek třetí čtvrtiny.

0:00

Konec druhé čtvrtiny.

0:01

Doslova v poslední vteřině mohla maďarské pólistky uklidnit střelecky aktivní Keszthelyiová, jenže zasáhla pouze tyč.

0:18

Gyöngyössyová si pomohla faulem, za který byl Ruskám přiřknut trestný hod. Prokofjevová se z něj nezmýlila.

4:7

0:29

Skutečně se tak stalo zásluhou Anny Illésové! Jevgenija Ivanovová konečky prstů letící střelu tečovala, nikoliv ale mimo tři tyče.

3:7

0:55

Jedna z ruských přihrávek byla zablokovaná. Míč si vzala Leimeterová a Maďarky ještě mohou do konce druhého dějství přidat jeden gól.

1:59

Krásně sehraná akce s finální přihrávkou na nejvysunutější hráčku. Anna Střela Anny Timofejevové však přistála na střeše brány.

2:11

Oddechový čas pro hráčky z Ruské federace.

2:32

Sehrávku na levou stranu využila gólovou střelou Dorottya Szilágyiová. Maďarky disponují slibným třígólovým náskokem.

3:6

3:02

Parkesová se zmocnila míče v maďarský prospěch. Hráčky v tmavších čepičkách jdou pomalu vstříc Karnauchovové.

4:07

Maďarky nezvládly svou akci zakončit. Rusky už ano, ale tyčka znovu vzala radost Glyzinovové.

4:54

Magyariová si dnes postavila tyče opravdu dobře. Už počtvrté se o ně zastavilo zakončení Seržantovové.

5:15

Až nyní se gólová vlna trochu zasekla, protože Rita Keszthelyiová neměla dostatečně přesně seřízená mířidla.

5:58

Góly teď padají jako na běžícím páse. Při svém druhém dnešním zakončení se zblízka poprvé prosadila rodačka z Nového Zélandu, Rebecca Parkesová.

3:5

6:17

Anna Timofejevová se s nepříznivým stavem nechtěla smířit a při první příležitost zase docvakla Rusky na rozdíl jediného gólu.

3:4.

6:47

Třetí útok v řadě, který byl zakončený gólovou trefou! Do listiny střelkyň přidala své jméno s dvanáctkou hrající Krisztina Gardaová.

2:4

7:11

Přichází však bleskurychlá reakce z ruky Elviny Karimovové, pro kterou je to první přesný zásah na probíhajících olympijských hrách.

2:3

7:24

Vályiová jako první doplavala pro míč na startu druhého dějství. Se svými spoluhráčkami pak vytvořila zámek a pomohla zvýšit na dvougólový rozdíl. Karnauchovová o milimetry nedosáhla na projektil Szilágyiové.

1:3.

8:00

Začátek druhé čtvrtiny.

0:00

Konec první čtvrtiny.

0:09

To už musí být pro Rusky dost frustrující. Už poněkolikáté jim branková konstrukce sebrala gól. Tentokrát měla šanci Prokofjevová.

0:38

Glyzinovové chyběly doslova centimetry, když trefila horní tyčku. V protiakci zavinila Bersněvová penaltu a tu proměnila Dora Leimeterová.

1:2

1:20

Maďarky neuspěly ve velkém tlaku. Jmenovitě Gurisattiová to byla, která neprostřelila kvalitní blok.

1:49

Magyariová měla trochu štěstí, že se míč podruhé neocitl v její brance. Maria Bersněvová slibně mířila ze svého pohledu k pravé tyči.

2:22

A za dalších dvacet vteřin se mohou poprvé radovat také Maďarky! Kapitánka Rita Keszthelyiová byla na konci účinné souhry.

1:1

2:43

Po nahrávce z pravé strany od Vachitovové napřáhla ke střele Ivanovová a jako první vyzrála na gólmanku Magyariovou!

1:0

3:34

Velká šance Maďarek! Szilágyiová vybojovala míč a po dlouhé nahrávce na hrot sledovala šanci Parkesové, kterou gólmanka výtečným zákrokem vychytala.

4:18

Seržantovová faulovala v rychlém protiútoku, aby se Rusky mohly vrátit. Výsledkem pak byl nepřesný pokus Szilágyiové.

5:09

Glyzinovová s bezbrankovým stavem rovněž nepohnula, protože z pravé strany zamířila nad horní tyčku.

5:44

Stále čekáme na první přesný zásah. Nyní střílela Rita Keszthelyiová, ale rozměry branky ji nestačily.

6:14

Prokofjevová trefila jen tyčku maďarské branky a už se musí rychle vracet do obrany.

7:12

Jako první útočily Maďarky, jenže v závěru půlminutového limitu ztratily míč v předbrankovém prostoru. Ani sedmička Rusek však úvodní útok nedotáhly.

8:00

Začátek zápasu.
Sestavy:

ROC: Golovinová, Karnauchová – Bersněvová, Prokofjevová (C), Karimovová, Vachitovová, Seržantovová, Simanovičová, Timofejevová, Sobolevová, Ivanovová, Glyzinová.

Maďarsko: – Ganglová, Magyariová – Szilágyiová, Vályiová, Gurisattiová, Szucsová, Parkesová, Illésová, Keszthelyiová (C), Leimeterová, Gyöngyössyová, Gardaová.
Formát turnaje

Olympijský turnaj žen je rozložen do dvou pětičlenných skupin. První čtyři týmy z každé z nich postupují do čtvrtfinále, kde si to křížem rozdá první se čtvrtým a druhý se třetím. V tradičním pavouku se dojde až do finále. To je na programu sedmého srpna. Každé utkání trvá 32 minut rozdělených do čtyř čtvrtin.
ROC

Ruský výběr obhajuje v Tokiu třetí místo z brazilského Ria, kde ve skupině vyhrál jediný ze tří duelů, ale ve vyřazovací fázi se objevil v utkání o bronz, kde o jediný gól porazil své dnešní soupeře z Maďarska. Byl to pro Rusky druhý cenný kov, ten první vybojovaly již v roce 2000 v australském Sydney.
Maďarsko

Maďarské vodní pólistky mají ambice zabojovat o některý z cenných kovů. Byly k nim blízko i před pěti lety v Brazílii, kde potřetí za sebou braly na letních olympijských hrách nepopulární čtvrté místo. Z loňského mistrovství Evropy si odvezly alespoň bronz.
Všem sportovním příznivcům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu vodních pólistek na letních olympijských hrách. V rámci základní skupiny B se od osmi hodin a třiceti minut můžeme těšit na konfrontaci mezi výběrem Ruska a Maďarskem!
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 08:30.

ROC – Maďarsko

10:10

konec (1:2, 3:5, 3:1, 3:2)

Zpět na online


Rozhodčí: Dervieux (FRA), Buch (ESP)

Statistiky:
Sestavy:
ROC: Golovinová, Karnauchová - Bersněvová, Prokofjevová (C), Karimovová, Vachitovová, Seržantovová, Simanovičová, Timofejevová, Sobolevová, Ivanovová, Glyzinová.

Maďarsko: - Ganglová, Magyariová - Szilágyiová, Vályiová, Gurisattiová, Szucsová, Parkesová, Illésová, Keszthelyiová (C), Leimeterová, Gyöngyössyová, Gardaová.