Menu

Fotbal

Kvalifikace ME U21

Kazachstán – Belgie

1:3

konec (1:2)

04.06.2021, 15:00 • Aktobe Ortalyk Stadion • Skupina I • Milan Huppert

Tipsport: 8.77 5.62 1.24 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (17:04:53)
Belgie v prvním kvalifikačním utkání o postup na evropský šampionát potvrdila roli favorita, Kazachy porazila na jejich domácím stadiónu 3:1.

Skóre zápasu otevřel ve 28. minutě Killian Sardella, jenž uspěl střelou z malého vápna. Diváky dostal do varu Abylajchan Žumabek, který ve 43. minutě vyrovnal, ty ovšem rychle uzemnil belgický kapitán Amadou Onana, středopolař v první nastavené minutě úvodního dějství vrátil vedení favoritovi. Druhá půle tak atraktivní nebyla, nabídla jediný gól. Pojistku na belgické vítězství dal technickým obstřelem na zadní tyč Lois Openda.

Svěřenci kouče Mathijssena povinné tři body na úvod vybojovali a nyní mají tříměsíční přestávku před zápasem v Turecku. Stejně dlouhá pauza čeká i Kazachy, ti začátkem září změří síly Dánskem.
Držení míče: 29 % : 71 %.
Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 2:6. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 13:4.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Belgičané měli k dispozici ještě jeden, nejspíše poslední, rohový kop. Charles De Ketelaere centr značně odbyl, míč poslal přímo do míst, kde stál brankář Ustimenko.

90+3

Hosté podle očekávání nikam nespěchají. Ignace Van der Brempt si jako cíl nahrávky vybral gólmana Vandevoordta, k němuž presující Žumabek příliš nespěchal.

90+2

V nastaveném čase arbitr Hämäläinen udělil první žlutou kartu do domácích řad. Zblízka si ji prohlédl Sagi Sovet za přišlápnutí pravé nohy Opendy.

90+1

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.

90

Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Amadou Onana, přichází Aster Vranckx.

89

Zajímavý brejk Kazachů dvou proti dvěma táhl po pravé lajně Maxim Samorodov. Vyslal střílený centr do vnitra šestnáctky, kde hledal Žumabeka, avšak pro míč vystartoval brankář.

88

Charles De Ketelaere si nejspíše spletl strany, protože zabral do sprintu, jenže při běhu čelem vlastní bráně. Balón se zbavil přihrávkou Theatemu.

87

Bude ale třeba zlepšit koncovka. Že není ideální potvrdil Abylajchan Žumabek, který vystřelil zpoza pokutového území o několik metrů vedle levé tyče.

86

Zápas se chýlí ke konci. Kazaři dnes ukázali, že kvalitu v týmu mají, a ne malou. Ukazují, že i navzdory roli outsidera mají schopnosti vybojovat alespoň pár bodů.

85

Střídání v týmu Kazachstán: ze hřiště odchází Arsen Burančijev, přichází Vladislav Prokopenko.

84

Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Killian Sardela, přichází Logan Ndenbe.
Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Yari Verschaeren, přichází Michel-Ange Balikwisha.

83

Pěknou ránu ze střední vzdálenosti vyprodukoval Maxim Samorodov. Belgický brankář letěl vzduchem marně, k jeho štěstí míč proletěl o kousek vedle pravé tyčky.

82

Střídání nebude třeba, Kenessov po obstříknutí pravého kotníku vyskočil na nohy jako politý živou vodou. Z důvodu šetření ovšem musí za postranní čáru.

81

Na trávníku zůstal ležet Arman Kenessov, proto jeho spoluhráč Andrej Ulšin zakopl kulatý nesmysl do zámezí. Do akce spěchají zdravotníci.

80

Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Belgie má k dobru dva góly a směřuje za úspěšným vstupem do kvalifikační skupiny I.

79

Daleko z brány vyběhl Maarten Vandevoordt, aby zabránil hrozícímu nebezpečí v podobě Žumabeka. Před forvardem zvládl odkopnout do autu.

78

Tohle by se ještě před pár týdny nestalo. O pozdvižení se postaral jeden z kazašských fanoušků, jenž vběhl na hřiště a způsobil tímto činem chvilkové přerušení hry. Ostatní příznivci odměnili jeho výstup potleskem.

77

Zpětná hlavička stoperovi Pletinckxovi na brankáře vůbec nevyšla. Balón sebral Arsen Burančijev, který z velké vzdálenosti vypálil nad bránu.

75

75. Lois OPENDA - 1:3

75

Belgie právě vstřelila branku!
Zničehonic favorit udeřil potřetí a dal tak nejspíše pojistku na své dnešní očekávané vítězství. Asistenci si připisuje gólman Vandevoordt, jehož nákop zpracoval LOIS OPENDA, v rychlostním souboji porazil Skvorcova a z poměrně velkého úhlu propálil vyběhnuvšího Ustimenka technickým obstřelem na zadní tyč.

74

Pátý rohový kop Belgie v utkání zahrál Lois Openda na krátkou vzdálenost. Místo očekávaného centru pak Onana poslal míč na stopery.

73

Střídání v týmu Kazachstán: ze hřiště odchází Elchan Astanov, přichází Andrej Ulšin.

72

Stoper Ignace Van der Brempt dokonce nahrál z poloviny hřiště brankáři, ačkoli nebyl pod tlakem a klidně mohl postupovat směrem dopředu. Belgie hodně zdržuje čas.

71

Hráči v červených dresech si vyměňují balón, k útočné akci se však nemají. Skoro to vypadá, jako by tímto tempem chtěli držet těsný náskok až do závěrečného hvizdu.

70

Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Hugo Siquet, přichází Marco Kana.
Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Anouar Ait El Hadj, přichází Othman Boussaid.

69

Abylajchan Žumabek oplývá výbornými technickými dovednostmi, což dnes už několikrát ukázal. Na hranici šestnáctky vymíchal Siqueta, na zakončení mu ale nezbylo dostatek sil.

68

Více volného prostoru využil k dalekonosnému projektilu střední záložník Elchan Astanov. Balónu dal přílišnou výšku, proletěl nad břevnem.

67

Rozhodně nelze říct, že by v posledních minutách Belgičané potvrzovali roli favorita. Naopak jsou to Kazaši, kteří začínají útočit víc a víc.

66

Sultan Sganajev vybojoval rohový kop, který sám rozehrál. Centr mu ovšem vůbec nevyšel, hrací předmět poslal přímo do rukou vyběhnuvšího brankáře.

65

Vzrušení v ochozech bylo zbytečné. Maxim Samorodov sice obral o balón váhajícího Pletinckxe, avšak pomohl si nedovolenými prostředky.

64

První žlutou kartu zápasu vyfasoval hostující středopolař a zároveň kapitán Amadou Onana. Těsně za polovinou hřiště tvrdě sestřelil Sagnajeva bez zjevného úmyslu hrát míč.

63

Odvážnou kličku si brankář Maarten Vandevoordt dovolil proti Žumabekovi. Míč si posunul do jeho protipohybu, s čímž forvard vůbec nepočítal.

62

Hodina střetnutí je pryč, do konce základní hrací doby zbývá posledních třicet minut. Belgie vede jednobrankovým rozdílem, cestu za třemi body si určitě představovala lehčí.

61

Střídání v týmu Kazachstán: ze hřiště odchází Vjačeslav Švyrev, přichází Arman Kenessov.

60

Centr se Aitu El Hadjovi vůbec nepovedl. Balón doletěl na hranici šestnáctky, kde Žumachanov odklidil kulatý nesmysl do bezpečí před De Ketelaerem.

59

Yari Verschaeren udělal to nejlepší, co v danou chvíli mohl. Proti přesile zvládl nastřelit do kolene Soveta, čímž získal rohový kop, v pořadí již čtvrtý.

58

Zaváhání při zpracování málem vyšlo Pletinckxe draho. Měl velké štěstí, že Theate rychle zareagoval a zaváhání kolegy napravil, když zakřižoval Samorodova a čistým způsobem jej zbavil balónu.

57

Odvážná klička Hugovi Siquetovi vyšla, Lev Skvorcov soka nezastavil ani ve skluzu. Pravý bek doběhl až rohovému praporku, odkud centroval do zámezí.

56

Belgie zklidňuje hru kombinací okolo středového kruhu. Favorit nemá kam spěchat, na tahu je soupeř. Avšak stačí jedna povedená akce a vše může být jinak.

55

Přenesení hry vyšlo Sovetovi na jedničku. Skvorcov si věděl rady se zpracováním, z druhého dotek rozdal balón na střed Sagnajevovi.

54

V permanenci musel být rovněž domácí strážce svatyně Danil Ustimenko. Včas vyběhl proti Opendovi, před nímž odpálil míč do autu.

53

S poměrně těžkou malou domů si Maarten Vandevoordt hravě poradil. Dlouho neotálel a z první vrátil kulatý nesmysl na polovinu konkurenta.

52

Poté, co arbitr Hämäläinen odpískal nedovolený zákrok Žaksilikova na Aita El Hadje, došlo mezi oběma hráči k menší roztržce. Situace se obešla bez karetního trestu.

51

Navýěit belgický náskok mohl hrotový útočník Openda. Obdžel solidní přihrávky do pokutového území, z pravé strany vypálil křižně o kousek vele tyčky.

50

Přehled ukázal Amadou Onana, jenž se otočil a po pravé ruce našel nikým nepokrytého Siqueta. Ten viditelně sprintovat nechtěl, hrál po lajně na Verschaerena.

49

Velkou rychlost nabral levou stranou Lois Openda. Adilbek Žumachanov soupeři nestačil, jenže ten ve finále akce vystřelil hodně nepřesně.

48

Začátek druhé půle se o pár minut pozdil, protože pomezní rozhodčí objevil v jedné z bran díru. Nepříjemnou situaci organizátoři vyřešili během chvilky.

47

Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změny v sestavě. Oba celky tak pokračují v původním rozložení.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 16:04.
Zajímavý první poločas kvalifikačního boje o postup na Euro hráčů do 21 let mezi Kazachstánem a Belgií přinesl tři góly. Favorit získal vedení ve 28. minutě, kdy z hranice penalty zakončoval nikým neatakovaný Killian Sardella. Domácí v závěru první půle dokázali vyrovnat z ojedinělé šance, po centru od rohového praporku skóroval Abylajchan Žumabek. Přesto šli do kabin veselejší hosté, protože v poslední akci úvodního dějství Amadou Onana dorazil do brány střelu Verschaerena z přímého kopu, tu zastavilo břevno.

45+1

První poločas skončil.

45+1

45+1. Amadou ONANA - 1:2

45+1

Belgie právě vstřelila branku!
Svěřenci kouče Mathijssena si okamžitě vzali vedení zpět. Po faulu Astanova kopal Verschaeren volný přímý kop ze slibné vzdálenosti od brány. Trefil břevno, od kterého se míč odrazil ke kapitánovi AMADOU ONANOVI, devatenáctiletý středopolař pohotově uklidil míč do sítě.

45

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu jednu minutu.

43

43. Abylajchan ŽUMABEK - 1:1

43

Kazachstán právě vstřelil branku!
Tak to je šok! Kazaši střílí gól do šatny a stadión bouří! Po centru od rohového praporku došlo v pokutovém území ke zmatkům, z nichž nejvíce vytěžil ABYLAJCHAN ŽUMABEK. Útočník zvládl zpracování, aby vzápětí prostřelil brankáře mezi nohama.

42

K úspěšné narážečce mezi Ait El Hadjem a Opendou chybělo pár centimetrů. První jmenovaný na zpětný pas těsně nedosáhl.

41

Vysoko z vápny vyběhl i gólman Vandevoordt, jenž se viditelně nudí. Zakřičel si na Van der Brempta, od nějž dostal nahrávku, z druhého doteku pak zapojil do hry Sardellu.

40

Hosté opět přesunuli hru na útočnou polovinu. Kapitán Onana hledal uličku na Verschaerena, leč nenašel, plány mu zhatil skluzující Burančijev.

39

První zákrok má na kontě Maarten Vandevoordt. Nemusel řešit nic složitého, Sagnajev totiž vystřelil slabě, navíc do středu brány.

38

Velkou parádu si na hranici pokutového území soupeře dovolil Maxim Samorodov. Svými kličkami posadil na trávník dva hráče, pak ale promrhal ideální možnost k zakončení, aby nakonec trefil pouze Siqueta.

37

Kličkovaná Charlese De Ketelaerea neměla gólovou tečku. Záložník vystřelil nártem, jenže míči dal opačnou faleš, ten se tak vykroutil z brány ven.

36

Smyčka se kolem pokutového území Kazachstánu stahuje víc a víc. Zleva centroval El Hadj, Lois Openda na míč těsně nedoskočil.

35

Špatné zpracování Astanova málem potrestal Amadou Onana. Devatenáctiletý středopolař střílel z první, avšak ztroskotal na pozičně dobře postaveném Sovetovi.

34

Vstřelený gól hosty pochopitelně uklidnil. Nemusí se nyní už tolik tlačit dopředu, zatímco Kazachstán nemůže hrát tak urputně defenzivní hru, pokud chce získat alespoň bod.

33

Už to vypadalo, že si Anouar Ait El Hadj v těžké pozici poradil se Švyrevem, jenže kličku protáhl až moc a i s míčem skončil za boční lajnou.

32

32. Siquet ze slibné pozice vysoko přestřelil

32

Druhý gól visel ve vzduchu! Střílený centr Opendy z levé strany našel prostor, kam si sběhl Hugo Siquet, z první ovšem trestuhodně přestřelil.

31

Standardku rozehrál Yari Verschaeren Hledal hlavu Loise Opendy, jenž v velkém záklonu umístil hrací předmět o pár čísel nad břevno.

30

Po půl hodině zápasu tak Belgie disponuje jednobrankovým vedením. A s Kazachy může být ještě hůře poté, co Sagnajev ve skluzu přejel kotníky Onany.

28

28. Killian SARDELLA - 0:1

28

Belgie právě vstřelila branku!
Favorit se ujímá vedení! Gólový účet otevřel KILLIAN SARDELLA. Levý obránce zůstal před bránou úplně volný a po sklepnutí od Siqueta měl snadnou práci při zakončení do odkryté části svatyně.

28

Hosté rozehráli standardku na krátkou vzdálenost. Yari Verschaeren pak v souboji jeden na jednoho obelstil Švyreva, avšak na Burančijeva už nevyzrál.

27

Mezi nejviditelnější hráče zatím bezesporu patří Charles De Ketelaere. Nyní výborně podržel balón a počkal si na faul, který skutečně přišel.

26

Theate hodil balón na Onanu, kapitán měl za úkol míč prodloužit. Situaci ovšem vůbec nezvládl, od jeho hlavy totiž kulatý nesmysl znovu opustil hrací pclohu.

25

Velmi dobře si v obraně počínal Hugo Siquet. Dokázal vložit tělo před Žumabeka a udržel jej na zádech až do té doby, dokud míč nevyletěl za postranní čáru.

24

Druhá střela Belgie v krátkém časovém sledu, i v tomto případě nepřesná. Z pětadvaceti metrů natáhl Ignace Van der Brempt, minul však o pořádný kus.

23

Tlak favorita v posledních minutách opadl. Zničehonic ovšem mohl zahýbat stavem Amadou Onana, dělovka z halfvoleje prosvištěla nad břevnem.

22

Arthur Theate si s balónem nedělal žádné složitosti. Mohl hrát skrze dvojici protihráčů, ale nakonec se rozmyslel a z poloviny hřiště poslal dlouhou nahrávku brankáři.

21

Povedenému sólu Charlese De Ketelaereho chyběla pouze gólová tečka. Těsně před zakončením mu do pod nohy obětavě skočil stoper Žumachanov.

20

Slibnou šanci favorita zastavil Elchan Astanov ještě v jejím zárodku, když zastavil unikajícího Opendu zatažením za dres. Jasný faul.

19

Stadión v Aktobe znovu začal bouřit, velkou rychlost nabral po pravé lajně Arsen Burančijev. Dokonce zvládl odcentrovat na hlavu Samorodova, ten zakončil do boční sítě.

18

Lois Openda zkoušel zbytečné složitosti, čímž zhatil slibnou příležitost belgického celku. Místo jednoduchého zpracování chtěl patičkou ze vzduchu sklepnout balón pro Onanu, míč si však sám zamotal mezi nohama.

17

Fanoušci zbystřili, protože Kazaši vystartovali do protiútoku. Velká škoda, že si Žumabek neporadil s těžkým zpracováním a míč daroval soupeři.

16

Od rohového praporku tentokráte kopal centr Anouar Ait El Hadj. Na přední tyči hledal Theateho, jenž balón prodloužil do země nikoho.

15

Příkladně zabojoval do defenzivy stoper Žalgas Žaksilikov. V rychlostním souboji Opendovi viditelně nestačil, ale zabojoval a ve skluzu zblokoval střílený centr mimo hrací plochu.

14

Nohama si zahrál rovněž Maarten Vandevoordt, tedy brankář Belgie. Toho zapojil do hry Ignace Van der Brempt, následoval odkop na útočnou polovinu.

13

Presující Yari Verschaeren dostal Soveta pod velký tlak. Levý bek volil malou domů gólmanovi Ustimenkovi, jenž také dlouho váhal a nakonec nastřelil Opendu. Měl štěstí, že se mu míč od protihráče odrazil do rukavic.

12

Hráči v červených dresech nikam nespěchají. Mezi sebou si zakombinovali i stopeři Theate a Pletinckx, načež následovalo přenesení hry doleva na Sardellu.

11

Exekuce se chopil sám kapitán Amadou Onana. Kulatý nesmysl poslal na hranici penalty, kde Adilbek Žumachanov přehlavičkoval Opendu.

10

Premiérový rohový kop Belgii vybojoval Hugo Siquet. Osmnáctiletý mladík pod tlakem dokázal nastřelit nastavenou pravou nohu bránícího Soveta.

9

Kazaši zahájili střetnutí s jasnou taktikou. Bránit, držet co nejdéle bezbrankový stav a případně zahrozit z protiútoku. Zatím žádný k vidění nebyl.

8

Tlak fotbalistů v červených dresech pokračuje. Štěstí pokusil Amadou Onana, rána hostujícího kapitána z dvaceti metrů proletěla nad břevnem.

7

Domácímu brankáři Danilu Ustimenkovi se odkop od brány vůbec nepovedl. Hledal Burančijeva, jenže kulatý nesmysl odkopl do zámezí.

6

Pěknou individuální akcí se prezentoval Lois Openda. Sám proběhl mezi třemi bránícími protihráči, načež rozvinul akce pasem k levé lajně. Centr Verschaerena skončil v rukavicích gólmana.

5

Myšlenka dobrá, realizace pokulhávala. Charles De Ketelaere viděl po lajně rozběhnutého Aita El Hadje, avšak míč mu dal až příliš do běhu.

4

Obrovským favoritem jsou Belgičané. Bylo by obrovským překvapením, pokud dnes nezískají všechny tři body, zvláště když mají co napracovat po neúspěšné kvalifikaci na letošní Euro, které tento víkend končí.

3

Život se zase pomalu, ale jistě začíná vracet do normálu. A to i v Kazachstánu, kde se na utkání přišlo podívat velké množství fanoušků.

2

Domácí vstoupili do kvalifikačního utkání v tradičních žlutých dresech. Také hosté vsadili na klasiku, pro dnešní zápas oblékli dresy červené barvy.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Kazachstán: Ustimenko – Skvorcov – Žaksilikov, Žumachanov, Sovet – Burančijev, Astanov, Sagnajev (C), Švyrev – Samorodov, Žumabek.
Náhradníci: Sitdikov – Ažimov, Kairkenov, Kenessov, Nurseitov, Prokopenko, Turlybek, Ulšin, Usenov.

Belgie: Vandevoordt – Siquet, Van der Brempt, Pletinckx, Theate, Sardella – Verschaeren. Onana (C), De Ketelaere, Ait El Hadj – Openda.
Náhradníci: Shinton – Balikwisha, Boussaid, Deman, De Smet, Kana, Lissens, Ndenbe, Vranckx.

Rozhodčí: Hämäläinen – Aravirta, Nykänen (všichni Finsko).
Belgie

Belgie má co napravovat, protože ani tento tým na probíhajícím Euru překvapivě nepostoupil do hlavní fáze turnaje. Ve skupině 9 sice skončil na druhém místě, jenže v tabulce druhých týmů obsadil až nepostupové sedmé místo, přičemž celků postupovalo pět. Mathijssenova družina letos odehrála jediné utkání, koncem března změřila síly s vybranými hráči ze Standardu Lutych, který porazila 3:0.
Kazachstán

Euro hráčů do 21 let se pomalu, ale jistě chýlí ke konci, mezitím odstartovala kvalifikace na příští evropský šampionát. Bylo by velkým překvapením, pokud by kazachstánští junioři postoupili, neboť nepatří mezi evropskou elitu. V uplynulé kvalifikační skupině obsadili čtvrtou příčku, za druhou Severní Makedonií zaostali rozdílem osmi bodů. Letos odehráli svěřenci kouče Kulšinbajeva tři zápasy, po vítězství nad Severní Makedonií prohráli s Bulharskem i Uzbekistánem.
Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásné páteční odpoledne! Vítám vás při sledování kvalifikace hráčů do 21 na evropský šampionát, u zápasu mezi Kazachstánem a Belgií.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

Kazachstán – Belgie

1:3

konec (1:2)

Zpět na online

Branky: 43. Žumabek – 28. Sardella, 45+1. Onana, 75. Openda

Karty:   90+2. Sovet (KAZ) – 64. Onana (BEL)

Držení míče: 29 % : 71 %.
Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 2:6. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 13:4.

Kazachstán: Ustimenko – Skvorcov – Žaksilikov, Žumachanov, Sovet – Burančijev (85. Prokopenko), Astanov (73. Ulšin), Sagnajev (C), Švyrev (61. Kenessov) – Samorodov, Žumabek.
Náhradníci: Sitdikov – Ažimov, Kairkenov, Kenessov, Nurseitov, Prokopenko, Turlybek, Ulšin, Usenov.

Belgie: Vandevoordt – Siquet (70. Kana), Van der Brempt, Pletinckx, Theate, Sardella (84. Ndenbe) – Verschaeren (84. Balikwisha), Onana (C), De Ketelaere, Ait El Hadj (70. Boussaid) – Openda.
Náhradníci: Shinton – Balikwisha, Boussaid, Deman, De Smet, Kana, Lissens, Ndenbe, Vranckx.

Rozhodčí: Hämäläinen – Aravirta, Nykänen (všichni Finsko)