Menu

Fotbal

Kvalifikace ME U21

Kazachstán – Belgie

1:3

konec (1:2)

04.06.2021, 15:00 • Aktobe Ortalyk Stadion • Skupina I • Milan Huppert

Tipsport: 8.77 5.62 1.24 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (17:04:53)
Belgie v prvním kvalifikačním utkání o postup na evropský šampionát potvrdila roli favorita, Kazachy porazila na jejich domácím stadiónu 3:1.

Skóre zápasu otevřel ve 28. minutě Killian Sardella, jenž uspěl střelou z malého vápna. Diváky dostal do varu Abylajchan Žumabek, který ve 43. minutě vyrovnal, ty ovšem rychle uzemnil belgický kapitán Amadou Onana, středopolař v první nastavené minutě úvodního dějství vrátil vedení favoritovi. Druhá půle tak atraktivní nebyla, nabídla jediný gól. Pojistku na belgické vítězství dal technickým obstřelem na zadní tyč Lois Openda.

Svěřenci kouče Mathijssena povinné tři body na úvod vybojovali a nyní mají tříměsíční přestávku před zápasem v Turecku. Stejně dlouhá pauza čeká i Kazachy, ti začátkem září změří síly Dánskem.
Držení míče: 29 % : 71 %.
Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 2:6. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 13:4.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Belgičané měli k dispozici ještě jeden, nejspíše poslední, rohový kop. Charles De Ketelaere centr značně odbyl, míč poslal přímo do míst, kde stál brankář Ustimenko.

90+3

Hosté podle očekávání nikam nespěchají. Ignace Van der Brempt si jako cíl nahrávky vybral gólmana Vandevoordta, k němuž presující Žumabek příliš nespěchal.

90+2

V nastaveném čase arbitr Hämäläinen udělil první žlutou kartu do domácích řad. Zblízka si ji prohlédl Sagi Sovet za přišlápnutí pravé nohy Opendy.

90+1

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.

90

Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Amadou Onana, přichází Aster Vranckx.

89

Zajímavý brejk Kazachů dvou proti dvěma táhl po pravé lajně Maxim Samorodov. Vyslal střílený centr do vnitra šestnáctky, kde hledal Žumabeka, avšak pro míč vystartoval brankář.

88

Charles De Ketelaere si nejspíše spletl strany, protože zabral do sprintu, jenže při běhu čelem vlastní bráně. Balón se zbavil přihrávkou Theatemu.

87

Bude ale třeba zlepšit koncovka. Že není ideální potvrdil Abylajchan Žumabek, který vystřelil zpoza pokutového území o několik metrů vedle levé tyče.

86

Zápas se chýlí ke konci. Kazaři dnes ukázali, že kvalitu v týmu mají, a ne malou. Ukazují, že i navzdory roli outsidera mají schopnosti vybojovat alespoň pár bodů.

85

Střídání v týmu Kazachstán: ze hřiště odchází Arsen Burančijev, přichází Vladislav Prokopenko.

84

Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Killian Sardela, přichází Logan Ndenbe.
Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Yari Verschaeren, přichází Michel-Ange Balikwisha.

83

Pěknou ránu ze střední vzdálenosti vyprodukoval Maxim Samorodov. Belgický brankář letěl vzduchem marně, k jeho štěstí míč proletěl o kousek vedle pravé tyčky.

82

Střídání nebude třeba, Kenessov po obstříknutí pravého kotníku vyskočil na nohy jako politý živou vodou. Z důvodu šetření ovšem musí za postranní čáru.

81

Na trávníku zůstal ležet Arman Kenessov, proto jeho spoluhráč Andrej Ulšin zakopl kulatý nesmysl do zámezí. Do akce spěchají zdravotníci.

Kazachstán – Belgie

1:3

konec (1:2)

Zpět na online

Branky: 43. Žumabek – 28. Sardella, 45+1. Onana, 75. Openda

Karty:   90+2. Sovet (KAZ) – 64. Onana (BEL)

Držení míče: 29 % : 71 %.
Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 2:6. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 13:4.

Kazachstán: Ustimenko – Skvorcov – Žaksilikov, Žumachanov, Sovet – Burančijev (85. Prokopenko), Astanov (73. Ulšin), Sagnajev (C), Švyrev (61. Kenessov) – Samorodov, Žumabek.
Náhradníci: Sitdikov – Ažimov, Kairkenov, Kenessov, Nurseitov, Prokopenko, Turlybek, Ulšin, Usenov.

Belgie: Vandevoordt – Siquet (70. Kana), Van der Brempt, Pletinckx, Theate, Sardella (84. Ndenbe) – Verschaeren (84. Balikwisha), Onana (C), De Ketelaere, Ait El Hadj (70. Boussaid) – Openda.
Náhradníci: Shinton – Balikwisha, Boussaid, Deman, De Smet, Kana, Lissens, Ndenbe, Vranckx.

Rozhodčí: Hämäläinen – Aravirta, Nykänen (všichni Finsko)