Menu

Fotbal

Mezinárodní přípravné zápasy

Finsko – Estonsko

0:1

konec (0:0)

04.06.2021, 18:00 • Olympijský stadion, Helsinky • Vojtěch Martinek (@mrtnkv)

Tipsport: 1.46 3.94 7.01 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mne vše, za pár desítek minut se na vás budu těšit u sledování dalšího severského duelu Faerských ostrovů a Islandu. Do té doby na počtenou! (20:04:10)
Domácí byli v průběhu duelu na balónu častěji než jejich soupeř, v koncovce se ale hodně trápili. Za celých devadesát minut boje na Heina poslali jen jednu jedinou střelu a při takové střelecké impotenci se jen těžko vyhrává. Estonci si vítězství doslova vydřeli solidní hrou v obraně, která nepustila Finy ke slovu.
V Helsinkách je definitivně hotovo, Finové generálku na nadcházející Euro proti Estoncům vůbec nezvládli a překvapivě prohrávají 1:0! O vítězství hostů rozhodl v devětapadesáté minutě střetnutí Sappinen, který proměnil penaltu po faulu Soiriho.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Ne ne, ani tentokrát jsme zakončení domácích neviděli. Další promarněná příležitost. Kouč Huuhkajatu má před startem Eura o čem přemýšlet...

90+3

Pukkiho střela byla zblokována, Finové ale ještě nemusí věšet hlavy. Vyzkouší si totiž poslední roh.

90+2

Vassiljev chtěl ze zámezí vhodit míč zpět do hry, omylem jej ale přitom poslal za finskou svatyni. Tentokrát bude vykopávat zase Hradecky.

90+1

Jeden z hostujících borců poslal balón až ke středové lajně, ani tato akce Finska zdramatizování nepřinesla. Vše nasvědčuje tomu, že Estonsko dnes na Olympijském stadionu vybojuje těsné vítězství.

90+1

Střídání v týmu Estonsko: ze hřiště odchází Mattias Käit, přichází Markus Poom.

90

Nastavují se čtyři minuty!

89

Míříme do finiše, Reitala po rychlém zákroku Metse přišel o míč. Ten se došoural za brankovou čáru.

88

Hein podruhé v rozmezí několika sekund odkopl balón od své branky, Finsko stále působí naprosto bezzubě. Povedená generálka na Euro to rozhodně není...

87

Taylor běží pro nový míč, uvidíme další autové vhazování. Tentokrát z pozice těsně u středové čáry.

86

Prohra Finů se pomalu ale jistě stává realitou, hosté drží hru hodně daleko od své klece. O'Shaugnessy operuje s míčem u hranice hrací plochy a přemýšlí, co kam by ho mohl poslat dál.

85

Alho jde v doprovodu zdravotníka na malou chvíli mimo hru, dění bude pokračovat bez něj. Estonský borec se zdá býti v pořádku, bojovat bude dál.

84

V domácím brankovišti jsme po Anierově centru viděli lehkou kolizi dvou protihráčů, v obou případech to vypadá na pochroumané kotníky.

83

Estonsko dělá všechno ve svých silách proto, aby si ubránilo těsný náskok až do samotného konce. Finové mají míč takřka konstantně ve svém držení, v útoku to ale stále není to pravé ořechové.

82

Střídání v týmu Finsko: ze hřiště odchází Pyry Soiri, přichází Nikolai Alho.

82

O'Shaughnessy chtěl přes obránce procedit míč na Uronena, do dráhy balónu se ale postavil protihráč a obratem jej odkopl do zámezí.

Finsko – Estonsko

0:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 59. Sappinen (pen.)

Karty:   47. Väisänen (FIN) – 64. Puri (EST), 74. Käit (EST)

Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 5:7. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 7:8.

Finsko: Hradecky (C) – Raitala, Arajuuri, Toivio (46. O'Shaugnessy), Väisänen (62. Uronen) – Schüller (62. Taylor), Kamara – Lod, Forss (46. Jensen), Soiri (82. Alho) – Pohjanpalo (61. Pukki).
Náhradníci: Joronen, Jaakkola – O'Shaughnessy, Taylor, Jensen, Pukki, Lam, Alho, Uronen, Kauko, Valakari, Ivanov.

Estonsko: Hein – Kuusk, Teniste (52. Pikk), Mets, Tamm, Ojamaa (65. Vaštšuk) – Käit (90+1. Poom), Kreida (65. Soomets), Vassiljev (C) – Puri, Sappinen (65. Anier).
Náhradníci: Igonen, Vallner – Pikk, Soomets, Anier, Sinyavskiy, Zenjov, Kirss, Poom, Vaštšuk, Pürg, Paskotši.

Rozhodčí: Burchardt – Rasmussen, Hoeg (všichni DEN).