Menu

Fotbal

Evropská liga

Arsenal FC – Benfica Lisabon

3:2

konec (1:1)

25.02.2021, 18:55 • Stadio Georgios Karaiskakis, Pireus • 1/16 finále • Michal Luxa (@MisakMispulin)

Tipsport: 1.74 3.91 5.09 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním, že Arsenal Londýn FC přešel přes nepříjemnou Benficu Lisabon a uvidíme jej v další fázi Evropské ligy, se loučím a zároveň vás zvu k dalším přenosům prestižní soutěže. (21:02:48)
Sledovali jsme vynikající utkání se strhující koncovkou! Ve druhém poločase to nějakou dobu vypadalo na postup portugalského celku, když ho do vedení poslal Rafa Silva. Jenomže Benfica se následně zasunula a vyrovnáním se prezentoval skotský krajní obránce Kieran Tierney. Pomalu se nachýlil čas ke konci a jako správný kapitán se mezi střelce podruhé zapsal Pierre-Emerick Aubameyang, jenž poslal "svůj" Arsenal do dalšího kola Evropské ligy. Naopak Lisabon končí. ale rozhodně se nemá za co stydět!

90+5

Konec zápasu.

90+4

Arsenal přežil klinickou smrt! Nuno Tavares poslal centr před branku, kde se nacházel osamocený Gabriel Pires, jehož hlavička zamířila do levé tyče! Po chvíli byl odmáván a odpískán ofsajd!

90+3

Nejprve se dlouhým autem prezentoval Nuno Tavares, který poté ještě centroval. První situaci odvrátil Calum Chambers a podruhé dvojice Thomas Partey – David Luiz.

90+2

Nastavují se čtyři minuty!

Nuno Tavares pracoval u postranní lajny a na útočné polovině vybojoval autové vhazování.

90+1

Už běží nastavený čas, ovšem grafika nám nenabízí, jak dlouho se ještě bude hrát. Portugalský celek se žene na útočnou polovinu.

90

Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Bukayo Saka, přichází Calum Chambers.
Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Martin Odegaard, přichází Muhammad Alnaní.
Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Julian Weigl, přichází Gian-Luca Waldschmidt.

89

Jdeme do samotného závěru zápasu! Arsenal se pokusil o dlouhý nákop, ale Pierre-Emerick Aubameyang byl pohlídán obráncem a situaci pohlídal ještě Helton Leite.

87

87. Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 3:2

87

Arsenal právě vstřelil branku!
Aktuálně je Arsenal postupujícím týmem! Bukayo Saka odcentroval z levé strany a na zadní tyči situaci uzavíral PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG, který hlavou vrací kanonýry do vedení. Sledujeme strhující utkání a Benfice stále vstřelit jeden gól. Asistence: Bukayo Saka.

85

Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Alejandro Grimaldo, přichází Nuno Tavares.

85

Willian a Alexandre Lacazette kombinovali na levé straně šestnáctky, pak přišla přihrávka níže. Ovšem na hranici vápna nezvládl první dotek s míčem Granit Xhaka.

83

Kanonýři volí další postupnou kombinaci a pomalu se přesouvají na útočnou polovinu. Kieran Tierney hledal v nabíhajícího francouzského útočníka, tečovaný míč si pak ze země sebral Helton Leite.

82

Bukayo Saka získal míč a přešel do akce, jenomže přihrávka na levou stranu nevyšla, protože do úspěšného skluzu šel Diogo Gonçalves. Pierre-Emerick Aubameyang by jinak šel sám na branku.

81

Portugalské mužstvo drží balon na útočné polovině, tohle mu stačí. Čas Arsenalu velmi rychle utíká a navíc se ještě brání.

80

Deset minut hry plus nastavení zbývá Arsenalu ke vstřelení postupové brance. Stejně tak daleko je Benfica od postupu, nebo si ještě může pomoci dalším vstřeleným gólem.

78

Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Héctor Bellerín, přichází Alexandre Lacazette.

77

Martin Odegaard předvedl pěknou kolmici do šestnáctky, což Pierre-Emerick Aubameyang nepochopil. Arsenal je nebezpečný, ale musí si dávat pozor na okénka v obraně.

76

Dva hostující hráči postupovali do otevřené obrany Arsenalu. O pas za obranu vymyslel Gabriel Pires, jenomže pro balon si vyběhl Bernd Leno.

75

Za obranu portugalského celku si znovu nabíhal Pierre-Emerick Aubameyang, který se opět nacházel v ofsajdu. Za malou chvíli přijde do hry Alexandre Lacazette.

74

Středem hrací plochy postupoval blíže k šestnáctce Gabriel Pires, který zvedl hlavu a vystřelil. Velmi nebezpečné zakončení zamířilo vedle levé tyče, tohle byla velmi nadějná situace Lisabonu.

72

Kieran Tierney a Willian dobře pracují na levé straně a k centru se dostal druhý jmenovaný. Pierre-Emerick Aubameyang hrál poté hlavou pod sebe, ale našel jen soupeře. Odražený míč si následně našel David Luiz, jehož pokus byl velmi nepřesný.

71

Willian posunul balon na levou stranu, kde byl naběhnutý Kieran Tierney, jehož centr zamířil do míst, kde ve vzduchu vládl Jan Vertonghen.

70

Dvacet minut hry zbývá do konce normální hrací doby! Na centr z levé strany si naskočil Pierre-Emerick Aubameyang, jenž míč jen lízl a ten letěl do zadní části šestnáctky.

69

Anglické mužstvo je při chuti a znovu kombinuje na útočné polovině. Lisabon ještě čekají rušné minuty, hráči v černých dresech musejí více vytáhnout hru.

67

67. Kieran TIERNEY - 2:2

67

Arsenal právě vstřelil branku!
To je utkání jako hrom a Arsenal potřebuje dát ještě jeden gól! Willian přihrál na hranici šestnáctky, kde si KIERAN TIERNEY obhodil soupeře a seběhl si kousek blíže k brance. Jeho pokus z levé části vápna pak zamířil přesně k pravé tyči, to byl pěkný moment skotského krajního obránce The Gunners. Asistence: Willian.

67

Po druhém inkasovaném gólu je Arsenal téměř neustále u balonu a také na útočné polovině. Hráči Benfici mohou inkasovat ještě jednu branku, a tak hrají velmi hluboko.

66

Na levé straně pokutového území se nacházel Willian, který se snažil dostat míč před branku, kde se pohyboval Pierre-Emerick Aubameyang. Ovšem našel jen prvního bránícího hráče.

64

Arsenal nečeká nic snadného, pokud chce proklouznout do další fáze, musí vstřelit dva góly. Na lavičce mají kanonýři ještě obávaného střelce, kterým je Alexandre Lacazette.

63

Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Dani Ceballos, přichází Thomas Partey.
Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Emile Smith-Rowe, přichází Willian.

61

61. Rafa SILVA - 1:2

61

Benfica právě vstřelila branku!
Školáckou chybu předvedl Dani Ceballos a Benfica se ujímá vedení! Španělský záložník chtěl dát vysoký míč za sebe, ale vůbec mu hlavička nevyšla. Sám na německého brankáře se hnal RAFA SILVA, který si Bernda Lena obhodil a trefil prázdnou bránu. Arsenal v tuto chvíli musí dát dvě branky!

60

Po hodině hry bude Arsenal rozehrávat rohový kop, na který míč odvrátil Lucas Veríssimo. K rohovému praporku už spěchá Martin Odegaard.

59

Na pravé straně se rozeběhl Bukayo Saka, který udržel míč na hrací ploše. Následně centroval Héctor Bellerín a na zadní tyči situaci uzavíral Pierre-Emerick Aubameyang, jenž byl lehce přistrčen a nezakončil. Pokutový kop se pískat nebude.

57

Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Haris Seferović, přichází Darwin Núñez.
Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Pizzi, přichází Everton.
Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Adel Taarabt, přichází Gabriel.

56

Na pravé straně se dlouho pohyboval Martin Odegaard, který nemohl odcentrovat, a tak vybídl přihrávkou Héctora Bellerína, který vybojoval alespoň autové vhazování.

55

Od Davida Luize začne další akce londýnského mužstva. Hráči v červených dresech vymýšlejí, jak překonají obranu portugalského soupeře.

53

Anglický celek předvádí další postupnou akci, ovšem útok skončil na levé straně. Avšak ani Benfica Lisabon toho směrem dopředu moc nevymyslela.

52

Arsenal je velmi nebezpečný a zakončení Pierrea-Emericka Aubameyanga je nápadité. Ovšem podruhé se gabonský útočník mezi střelce ještě nezapsal.

50

50. Pierre-Emerick Aubameyang (ARS)

50

Dani Ceballos a Martin Odegaard kombinovali ve středu pole a druhý jmenovaný posunul míč za obranu, kam mířil gabonský útočník. Pierre-Emerick Aubameyang píchl míč kolem brankáře k pravé tyči, jenže radost Arsenalu byl zbytečná, píská se ofsajd. VAR situaci posoudil a potvrdil těsný ofsajd.

49

Arsenal musí rychle něco udělat se svým výkonem, od úvodní branky je spíše pod tlakem. Kanonýři aktuálně vybojovali míč a předvádí postupnou kombinaci, která je velmi pomalá.

48

Portugalské mužstvo je znovu u míče a kombinuje na útočné polovině. Rafa Silva přihrával na levou stranu šestnáctky, kde se pohyboval Haris Seferović, jemuž míč putoval jen na paty.

47

Po pohledu na zelený pažit to vypadá, že oba celky pokračují v základních sestavách. Lisabon je dál aktivní a Héctor Bellerín musel hasit akci soupeře u postranní čáry a ještě vybojoval autové vhazování pro The Gunners.

46

Hlavní rozhodčí už chtěl dát pokyn k zahájení druhého poločasu, ale v kabině se zapomněl Pierre-Emerick Aubameyang, a tak Benfica začala na míči o chvíli později.

46

Začal druhý poločas.
Sledovali jsme první poločas, který byl ze začátku velmi opatrný z obou stran. Jenomže Arsenal začal být dříve aktivní a lehkým obloučkem se pak prosadil obávaný střelec Pierre-Emerick Aubameyang. Ovšem kanonýři přestali po gólu hrát a otěže zápasu převzala Benfica. Lisabonu se dlouho nedařilo dostat před branku anglického mužstva, a tak přišla standardní situace, kterou v nádhernou branku přetavil Diogo Gonçalves.

Poločasový stav zápasu Arsenal – Benfica je 1:1!

45+1

První poločas skončil.

45+1

Bude se hrát ještě minuta!

Hostující celek předvedl dva centry z levé strany, ale oba byly odklizeny. Následně mohl situaci uklidnit Pierre-Emerick Aubameyang, jenže trefil soupeře. Benfica byla pak donucena k ústupu.

45

Jsme na konci prvního poločasu a průběžný stav zápasu je vyrovnaný. Na začátku nastavení bude Benfica Lisabon rozehrávat rohový kop.

43

43. Diogo GONÇALVES - 1:1

43

Benfica právě vstřelila branku!
Nááádherný gól a brankou do šatny je vyrovnáno! Dani Ceballos fauloval soupeře před šestnáctkou a balon si postavil DIOGO GONÇALVES. Portugalský záložník to trefil na jedničku, když míč nasměřoval do levého horního rohu branky. Bernd Leno plachtil vzduchem, ale na milimetrovou střelu nemohl dosáhnout!

41

41. Bukayo Saka (ARS)

41

Tohle byla velmi rychlá akce Arsenalu, který si vypracoval obrovskou příležitost! Dani Ceballos posunul míč do vápna, kde se nacházel Bukayo Saka, který mířil k zadní tyčce. Jenomže Helton Leite míč zasáhl nohou a poslal jej mimo zařízení. Navíc poté byl odpískán těsný ofsajd!

40

Blížíme se ke konci prvního poločasu a Arsena stále vede, když se prosadil Pierre-Emerick Aubameyang. Vraťme se na trávník, kde na útočné polovině pokazil přihrávku Pizzi.

39

Velmi pozorný musel být Kieran Tierney, který zastavil akci soupeře skvělým skluzem. Ovšem hráči v černých dresech jsou v posledních minutách aktivnější a znovu se usadili na útočné polovině.

38

Dani Ceballos, Martin Odegaard a Bukayo Saka kombinovali na pravé straně. Po chvíli přišel pas do šestnáctky, kde míč dával pod sebe Pierre-Emerick Aubameyang. Gabonský útočník se nacházel v těsném ofsajdu.

37

Kieran Tierney je velmi aktivní a znovu ho spoluhráči našli. Jenomže kombinace anglického celku rychle skončila, Arsenal byl v posledních minutách pod tlakem soupeře.

36

Arsenal to má rozehrané skvěle, ale musí začít hrát. Portugalské mužstvo je odhodlané vyrovnat, což naznačuje také aktivita na zeleném pažitu.

34

34. Jan Vertonghen (BNF)

34

Velmi dobře napadal Pizzi, jenž vybojoval pro Benficu standardní situaci. Portugalský kapitán sám rozehrál akci a na centr si naskočil Jan Vertonghen, jehož hlavička mířila kousek nad břevno!

33

Lucas Veríssimo neměl komu přihrát, a tak se pokusil o pas za obranu. Bernd Leno si situaci pohlídal a Arsenal kombinoval kolem své šestnáctky, míč do autu pak odkopl hostující Haris Seferović.

32

Jenomže přihrávku nezvládl Héctor Bellerín a Arsenal se znovu brání. Anglický celek potřebuje začít hrát, jelikož tohle je čekání na vyrovnání.

31

U postranní lajny se faulu dopustil Pizzi, který musel zabrzdit akci Arsenalu. Kapitánu Benfici se rozhodnutí sice nelíbí, ovšem bylo správně. The Gunners mohou znovu myslet na útočné choutky.

30

Třicet minut hry je minulostí a Arsenal je stále ve vedení! Lisabonští vymysleli centr ze strany, ovšem pas si před brankou pohlídal Kieran Tierney. Jenomže Benfica si odražený balon našla a může pokračovat v útoku.

28

Arsenal přihrávkami otočil hru na levou stranu, odkud odcentroval Kieran Tierney. Ovšem balon podskočil Emile Smith-Rowe, a tak je na tahu portugalské mužstvo.

27

Benfica se snaží odpovědět, jenomže do předbrankového prostoru se dostává velmi těžko. Pas na pravou stanu si pohlídal Kieran Tierney, jenž předskočil Rafu Silvu.

25

Daleko od branky se nacházel Dani Ceballos, který chtěl rychle vystřelit. Zakončení španělského záložníka byl uspěchaná a proto putoval jen mimo prostor branky.

24

Kieran Tierney byl tentokrát dostoupen a musel hledat svého kapitána. Pierre-Emerick Aubameyang hru přibrzdil a otočil ji na pravou stranu.

23

Kanonýři jsou při chuti a jejich další akce se odehrávala na levé straně, odkud nepřesně centroval Kieran Tierney. Arsenal si našel míč a zprava přišel centr, jenže Pierre-Emerick Aubameyang tentokrát selhal.

21

21. Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 1:0

21

Arsenal právě vstřelil branku!
Tohle je velmi důležitý gól pro Arsenal a prosadil se gabonský střelecký mág! Bukayo Saka vymyslel nádhernou přihrávku, na kterou si naběhl PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG, jenž jemným lobem přehodil vybíhajícího brankáře. Kapitán londýnského mužstva se jako první zapsal mezi střelce zápasu – 1:0. Asistence: Bukayo Saka.

20

Martin Odegaard přenesl hru na levou stranu, kde se nacházel zapomenutý Kieran Tierney. Skotský obránce našel v pokutovém území Emilea Smitha-Rowea, jemuž střelecký pokus nevyšel, protože byl dostoupen.

19

Martin Odegaard si našel odražený míč a situaci uklidnil přihrávkou k vlastnímu brankáři. Londýnští budou znovu u míče a mohou vymýšlet útočné manýry.

18

Hráči v černých dresech se znovu usadili na útočné polovině, odkud byli vyhnáni. Arsenal se na vlastní polovině velmi dobře pohybuje a pokrývá přihrávky.

17

Héctor Bellerín znovu snadno ztratil míč, kterého se chopil Rafa Silva, jenž se pokoušel o kolmici kolem obránce, za kterého zabíhal Haris Seferović. Ovšem pas byl nepřesný a zmocnil se ho německý brankář Arsenalu.

15

Do akce se vydal Haris Seferović, který se chvíli nacházel za obranou. Jenže na levé straně pokutového území byl dostoupen a zakončení se mu vůbec nevydařilo, míč letěl jen na penaltový puntík.

14

Na levé straně se znovu rozeběhl Kieran Tierney, jenže výborně se s ním vrátil Rafa Silva. Už to vypadalo, že Benfica půjde do otevřené obrany, ale akce je znovu zabrzděná.

13

Zatím se hraje hodně opatrný fotbal, aktuálně kombinují Londýnští. Pierre-Emerick Aubameyang se pohybuje na hraně ofsajdu, ovšem pas za obranu zatím nepřišel.

12

Na malou chvíli se míče chopil Héctor Bellerín, který jej neudržel. Na druhou stranu vyvezl míč Diogo Gonçalves, jenž přihrával do šestnáctky, avšak Rafa Silva přihrávkou pod sebe našel jen obránce kanonýrů.

11

Lisabonští uklidňují hru, jelikož kombinují kolem středové čáry. Zatím se hostující mužstvo nemůže dostat blíže brance, jelikož se Arsenal velmi dobře pohybuje.

10

Na útočné polovině zůstal stát Granit Xhaka, který nešel naproti přihrávce. Hráči Benfici zvládli napadání, jenže balon jim utekl k soupeři, Arsenal je znovu u míče. Z velké dálky natáhl ke střele Dani Ceballos, jehož slabé zakončení skončilo v brankářových rukavicích.

8

Kieran Tierney si pokryl balon a vybojoval autové vhazování. Arsenal dal míč směrem dozadu, kde akce začne od Davida Luize. Následně byl zahnán Pierre-Emerick Aubameyang, jenž to zkusil z úhlu a Helton Leite si pokus pohlídal.

7

Na levé straně se uvolnil Kieran Tierney, jemuž se podařilo odcentrovat. Jenže v nebezpečném prostoru nebyl nikdo v červeném, a tak si míč stáhl brankář Helton Leite.

6

The Gunners získali balon zpátky na své kopačky a sledovali jsme dlouhou postupnou akci, jenže přihrávka na pravou stranu neprošla. Ovšem Bukayo Saka dobře napadal a Héctor Bellerín bude vhazovat.

5

Kieran Tierney a Pierre-Emerick Aubameyang kombinovali na útočné polovině, Nicolás Otamendi trefil kapitána Arsenalu dohrál, avšak faul se nepískal.

5

Žlutou kartu dostává Adel Taarabt (Benfica Lisabon).

4

Na levé straně se rozeběhl Kieran Tierney, ke kterému přihrávka nedoputovalo. Naopak Benfica otáčí hru a na hranici vápna přihrával Diogo Gonçalves. Následně Adel Taarabt dohrál dost nevybíravě Gabriela.

3

Na pravé straně se uvolnil Diogo Gonçalves, kterému se povedlo odcentrovat. Následně míč neodehrál Héctor Bellerín, a tak portugalské mužstvo je dál na balonu.

2

Arsenal Londýn FC hraje dnes v červených dresech, naopak Benfica Lisabon oblékla černou sadu. Vraťme se na trávník, kde na vlastní polovině kombinují hostující hráči.

1

Jdeme na odvetné utkání, první skončilo remízou 1:1, a tak je o co hrát! Hlavní rozhodčí pan Björn Kuipers dal pokyn k zahájení střetnutí.

1

Utkání právě začalo.
Také odvetné utkání se odehraje na neutrální půdě, utkání bude probíhat v Řecku! Oba celky už jsou na zeleném pažitu a za malou chvíli bude še směřovat k úvodnímu hvizdu.
Úvodní sestavy:

Arsenal FC: Leno – Bellerín, David Luiz, Gabriel, Tierney – D. Ceballos, Xhaka, Odegaard – Smith-Rowe, Aubameyang (C), Saka.
Náhradníci: Hein, Ryan – Willian, Alnaní, Chambers, A. Lacazette, Marí, Martinelli, Nketiah, Pépé, Soares, Partey.

Benfica Lisabon: Leite – Veríssimo, Otamendi, Vertonghen – D. Gonçalves, Taarabt, Weigl, R. Silva, Grimaldo – Pizzi (C) – Seferović.
Náhradníci: Svilar, Vlachodimos – Gabriel, Cervi, Pedrinho, Chiquinho, Gilberto, Núñez, Ramos, Everton, N. Tavares, Waldschmidt.

Rozhodčí: Björn Kuipers – Sander van Roekel, Erwin Zeinstra (všichni Nizozemsko).
Ještě jednou vás vítám u dnešního přenosu, který startuje pět minut před devatenáctou hodinou. Již jsou známy sestavy, a tak si je za pár okamžiků představíme. Postoupí londýnský Arsenal nebo lisabonská Benfica?
První zápas:

18.2. 2021 – Benfica Lisabon – Arsenal FC 1:1

Branky: 55. Pizzi (pen.) – 57. Saka (Soares)

Benfica Lisabon: Leite – Veríssimo (85. Chiquinho), Otamendi, Vertonghen – D. Gonçalves, Taarabt (77. Gabriel), Weigl, Pizzi (C) (64. Seferović), Grimaldo – Waldschmidt (46. R. Silva), Núñez (64. Everton).

Arsenal FC: Leno – Soares (63. Tierney), Gabriel, David Luiz, Bellerín – Saka, Xhaka, D. Ceballos (90. Alnaní), Odegaard (90. Willian) – Smith-Rowe (77. Martinelli), Aubameyang (C) (77. Pépé).
Benfica Lisabon

Benfica také není v úplně ideálním rozpoložení a zdá se, že boj o titul v portugalské nejvyšší soutěže se ji nebude týkat, po dvaceti kolech totiž ztrácí na vedoucí Sporting patnáct bodů. V Evropské lize si lisabonský tým vede o něco lépe. V rámci základní skupiny posbíral tři výhry a stejný počet remíz a z druhého místa doprovodil do vyřazovacích bojů skotské Rangers. Velkou zásluhu na jejich postupu měl záložník Pizzi, jenž je sedmi góly nejlepším střelcem této soutěže. Velmi dobrou střeleckou formu mají také Haris Seferović a Darwin Núñez, kteří mají na svém kontě shodně dvanáct sezonních branek.
Arsenal FC

Kanonýři si letos v domácí soutěži nevedou příliš dobře. Momentálně jsou až na jedenáctém místě a na první Manchester City už ztrácí propastných pětadvacet bodů. Naopak Evropská liga zatím svěřencům kouče Artety vychází skvěle. Základní skupinou Arsenal prošel naprosto suverénně, všech šest mačů totiž vyhrál a navíc v nich dokázal vstřelit celkem dvacet branek. Nejlepším střelcem londýnského celku je opět gabonský kanonýr Pierre-Emerick Aubameyang, jehož výkony se po nepovedeném začátku pomalu začaly zlepšovat a nyní už má na svém kontě jedenáct přesných zásahů napříč všemi soutěžemi.
Hezký čtvrteční večer přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům! Dnes jsou na programu odvetné zápasy úvodního kola vyřazovací fáze Evropské ligy a my se v tomto online přenosu zaměříme na souboj Arsenalu s Benficou Lisabon. Výkop je naplánován na 18:55.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:55.

Arsenal FC – Benfica Lisabon

3:2

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 21. Aubameyang (Saka), 67. Tierney (Willian), 87. Aubameyang (Saka) – 43. D. Gonçalves, 61. R. Silva

Karty:   5. Taarabt (BNF)

Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 4:3. Rohy: 1:1. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 10:3.

Arsenal FC: Leno – Bellerín (78. A. Lacazette), David Luiz, Gabriel Magalhaes, Tierney – D. Ceballos (63. Partey), Xhaka, Odegaard (90. Alnaní) – Smith-Rowe (63. Willian), Aubameyang (C), Saka (90. Chambers).
Náhradníci: Hein, Ryan – Willian, Alnaní, Chambers, A. Lacazette, Marí, Martinelli, Nketiah, Pépé, Soares, Partey.

Benfica Lisabon: Leite – Veríssimo, Otamendi, Vertonghen – D. Gonçalves, Taarabt (57. Gabriel Pires), Weigl (90. Waldschmidt), R. Silva, Grimaldo (85. N. Tavares) – Pizzi (C) (57. Everton) – Seferović (57. Núñez).
Náhradníci: Svilar, Vlachodimos – Gabriel, Cervi, Pedrinho, Chiquinho, Gilberto, Núñez, Ramos, Everton, N. Tavares, Waldschmidt.

Rozhodčí: Björn Kuipers – Sander van Roekel, Erwin Zeinstra (všichni Nizozemsko)

První zápas: Benfica - Arsenal 1:1