Menu

Fotbal

Evropská liga

Glasgow Rangers – Benfica Lisabon

2:2

konec (1:0)

26.11.2020, 21:00 • Ibrox Stadium, Glasgow • Skupina D • David Panuška

Tipsport: 2.12 3.5 3.29 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z mé strany je to vše. Děkujeme za pozornost a zase někdy na počtěnou. (22:58:29)
Opakovaný scénář, jako v posledním vzájemném duelu těchto soupeřů. Rangers opět vedli o dvě branky, ale ani tentokráte se jim nepovedlo vedení udržet. Rangers vedli díky brankám Afrielda a Roofa. Ke konci duelu si ovšem dal vlastní brank Tavernier a Pizzi srovnal na konečný 2:2 o několik málo minut později.

Držení míče: 41 % : 59 %.
Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 1:6. Rohy: 0:4. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 8:14.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Haris Seferović, přichází Francisco Ferreira.

90+2

Alfonso Morelos si pomohl faulem proti Grimaldovi, alespoň tedy podle rozhodčích. Ještě ale uvidíme jedno střídání.

90+1

Na začátku nastavení vidíme u míče hostující celek, který se ale nikam moc nežene. Chce své poslední akci dát maximum a pokusit se vstřelit rozhodující gól.

90

Pomalu a jistě nám končí základní hrací doba, nad jejíž devadesát minut se bude nastavovat ještě 180 sekund.

88

Lisabonský celek se prokličkoval až do vápna, ale na jeho hranici zasáhli bránící hráči skotského celku. Ti se ale neosvobodili a nadále jsou pod menším tlakem.

87

Pizzi proklouzl po pravé straně a přes malé vápno poslal centrovaný míč. Ten byl nebezpečný a nakonec jej domácí obrana musela odhlavičkovat.

86

Davis na útočné polovině odehrával míč, ale trefil jen spoluhráče stojícího v ofsajdu. Pokračuje se tedy rozehrávkou Benficy.

84

Benfica se neuvěřitelně rychle vrátila do utkání a nyní je aktivnějším celkem. Bylo by opravdu nevídané, kdyby se portugalskému celku povedlo duel ještě otočit.

82

Jan Vertonghen si poté pomohl faulem a Rangers budou na útočné polovině rozehrávat standardní situaci. Belgický obránce navíc vidí žlutou kartu.

81

81. PIZZI - 2:2

81

Benfica právě vstřelila branku!
Rangers i v tomto duelu přicházejí o dvoubrankové vedení, to je nepěkné dejavu. PIZZI obdržel po luxusním ťukecu ve vápně míč a technickým zakončením srovnal stav duelu.

80

Kamara si následně pomohl faulem a je z toho žlutá karta pro domácí.

79

Ryan Kent si nyní aktivně naběhl do vápna, ale do zakončení se nedostal. Následně musel Leite zasahovat a měl plné ruce práce, nakonec ale vše zvládl!

78

Benfica právě vstřelila branku!
Benfica se nakonec z takové nenápadné akce dostává na dostřel. Po zmatkách v obraně se k míčiu dostal Seferović, jehož střelu srazil McGregor do nohou JAMESA TAVERNIERA, který si dal nešťastný vlastní gól.

76

Začíná to vypadat, že se utkání bude spíše jen dohrávat. Benfica se sice snaží, ale nic zajímavého směrem dopředu nevidíme. Rangers hrají velice dobře.

74

Haris Seferović parádně zpracoval letící míč za obranu nártem, ale to bylo tak nějak všechno. Bránící hráči byli hned u něj a bude z toho pouze rohový kop.

73

Naopak celek z Glasgow se o něco více uklidní a dojde si pro zasloužený postup do další fáze Evropské ligy. Steven Gerrard může být na své hochy pyšný.

71

Tato branka Benficu nejspíše dostane do kolenou, ale upřímně si musíme říci, že se Portugalcům dnes opravdu nedaří.

69

Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Gabriel, přichází Gonçalo Ramos.

69

69. Kemar ROOFE - 2:0

69

Rangers právě vstřelili branku!
Branka, která by se klidně dostala do podcastu bomby k tyči. KEMAR ROOFE totiž dostal přihrávku před branku a vymetl levý vikejř hostující branky!

68

Poslední chvilky jsou plné nepřesností. Benfica nicméně posílí a obmění jedenáctku na hřišti.

66

Po pravé straně pro změnu unikli hosté, ale ani oni neprocpali míč do šestnáctky. Centr byl nicméně zablokován a bude tu další rohový kop.

65

Do vápna šel další míč Ryana Kenta od levé lajny, ale ani tentokráte nenašel nikoho v modrém. Benfica odehrála další míč, ale směrem dopředu to stále není ono.

63

V protiakci centroval do vápna Kemar Roofe, jehož centr se otřel o ruce bránícího hráče. Penalta se nicméně nepíská a Leite rozehrává od své branky. První velká chyba rozhodčích.

62

Haris Seferović si nyní naběhl po levé straně do vápna a hned dával míč pod sebe. Tam jej ovšem zachytil Balogun a do útoku jdou Rangers.

61

Centrovaný míč byl odehrán brankářem a dostal se znovu na nohu Taverniera, který šel do útoku. Narazil ovšem do bránícího hráče, a tak tu máme celou situaci znovu.

60

Alfonso Morelos přijímal na pravé straně míč, ale byl nakopnut do kotníku. Píská se faul a James Tavernier bude rozehrávat velice zajímavou standardní situaci.

59

Po delším obléhání domácí branky přišla nakonec střela. Haris Seferović to zkoušel zpoza vápna po zemi, ale jeho rána nebyla přesná ani důrazná.

57

Ryan Kent se pokoušel prostčit míč po zemi za bránící hráče na Roofea. Obrana Benficy byla nicméně pozorná a míč se jí povedlo zachytit.

56

Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Chiquinho, přichází Diogo Gonçalves.
Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Gian-Luca Waldschmidt, přichází Pizzi.

55

Rafa Silva zachytil nepřesnou rozehrávku a pokoušel se na útočné polovině cokoliv vymyslet. Spolu se spoluhráči ale k ničemu nedošlo a u míče jsou opět domácí.

54

Domácí vedli útočnou akci a Ryan Kent centroval z levé strany do vápna. Talentovaný hráč ovšem nikoho nenašel a Benfica se zmocnila balonu.

52

Po menším faulu na domácí ve středu hřiště přišel nakopávaný míč daleko dopředu, ale nic z toho nebylo. Helton Leite má míč u sebe a rozehrává.

51

Bránící hráči Rangers nyní rozehrávali naprosto nepřesně. Míč na pravé křídlo šel opravdu hodně vysoko a navíc byl nepřesný. Mává se aut pro hosty.

50

Everton šel od levé lajny až do zakončení, které posílal na branku před vápnem. Jeho zakončení bylo ovšem blokované a pokračuje se hrou Rangers.

49

James Tavernier se pokoušel něco vymyslet na pravém křídle, ale nedomluvil se se spoluhráči a jeho pokus skončil mimo hřišti. Pokračovat se tak bude odkopem od branky.

48

Gian-Luca Waldschmidt na druhé straně ve velice zajímavé šanci. Seferović prodloužil míč a německý útočník na malém vápně zakončoval. Byl ovšem tísněn a zakončoval vedle.

47

Steven Davis si na útočné polovině pomáhal faulem proti Waldschmidtovi, a tak se bude pokračovat další rozehrávkou portugalského mužstva.

46

Hned na startu poločasu šel dlouhý míč z obrany na Morelose, který se ovšem nacházel v ofsajdovém postavení. Benfica tak bude rozehrávat.

46

Začal druhý poločas.
První polovina duelu je za námi. Nabídla nám branku již v sedmé minutě, kdy se trefil domácí Scott Arfield. Následně jsme sledovali vyrovnaný duel a ani jeden celek se nedostával do nebezpečných situací. Uvidíme, jak tomu bude ve druhém poločase.

Druhý poločas začne ve 22:04.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Pokračovalo se rohovým kopem, jenž nic nepřinesl. Benfica je ale nadále u míče, v jediné nastavené minutě prvního poločasu.

45

Povedená akce od hostujícího celku. Rafa Silva dostal přihrávku do vápna a dostal se před Baloguna. Nakonec střílel po zemi, ale právě obránce Rangers se nakonec vrátil a skluzem zabránil skórování.

44

Kemar Roofe se před vápnem skvěle uvolnil a klidně mohl zakončovat. Přidal ovšem další kličky, které byly naprosto zbytečné a domácí přišli o dobrou příležitost.

42

Ze standardní situace domácí nic nevymysleli a Gabriel posílal průnikovou přihrávku do útoku. Jeho nabídka byla ovšem dosti nepovedená a míč nakonec zachytili hráči Rangers.

41

Chiquinho byl tentokráte u míče velice pozdě a Ryana Kenta skluzem připravil o míč a navíc jej nepěkně fauloval. Vidíme první žlutou kartu tohoto duelu.

40

Rafa Silva nyní individuálně prošel přes několik bránících hráčů, ale nakonec byl i tak zastaven. Jeho průnik je ovšem potřeba ocenit.

39

Domácí byli pod tlakem a Ryan Kent to vyřešil se spoluhráči nejlépe jak mohl. Hráče, jenž běžel proti němu, nakopl míčem do holení a od jeho nohou se balon odrazil do autu.

38

Connor Goldson nyní skvěle odhlavičkoval centr mířící do vápna jeho mužstva. Benfica nicméně pokračuje v aktivní kombinaci na útočné polovině.

37

Hosté útočili a měli celkem dosti prostoru. Gabriel nicméně pokazil přihrávku na pravé křídlo a píská se aut, který budou zahrávat domácí fotbalisté.

35

Lisabonský celek si nyní pomohl útočným faulem a Rangers se tak snadno dostali k míči. Pokračovat se tedy bude jejich rozehrávkou.

34

Míč za obranu na pravé straně Benfice nevyšel. Rangers jsou opět u míče a budou směrem dopředu rozehrávat.

32

Benfica pokračuje v kombinační hře na vlastní polovině a nikam se moc nežene. Portugalcům dosti chybí nějaká rychlejší přihrávka.

31

Chiquinho přihrával od pravé lajny do vápna, ale jeho nabídka z otočky nebyla přesná a k míči se dostali bránící hráči skotského velkoklubu.

30

Je za námi třicet minut utkání, které nám s výjimkou branky Arfielda moc šancí nenabídlo. Sledujeme dosti vyrovnané utkání.

29

Rangers se snažili na levé straně vápna, ale Kemar Roofe se nakonec objevil v ofsajdovém postavení. Pokračovat se bude rozehrávkou portugalského mužstva.

27

Hráči Benficy nadále kombinují a hrají takový španělský styl fotbalu, často je v obraně u míče Jan Vertonghen. Poslední chvilky duelu moc zajímavé nejsou.

26

Obraz hry je v podstatě stále stejný a oba celky hrají celkem aktivní fotbal. Další šance ovšem nepřicházejí.

24

Alfredo Morelos to nyní zkoušel hodně naivně, kdy v útoku dostal přihrávku a z více jak dvaceti metrů zakončoval technicky po zemi. Jeho zakončení se ale sotva k brankáři došouralo.

23

Rangers nadále drží jednobrankové vedení a je aktivní s míčem na polovině hřiště. Uvidíme, zda se domácímu celku povede přidat druhou branku.

21

Ryan Kent nyní dostával dlouhou přihrávku za obranu, ale nepovedlo se mu ji zachytit a míč skončil v zámezí. Pokračuje se tedy vhazováním Benficy.

19

Kombinace domácích byla nyní ukončena přihrávkou na pravé křídlo, kam dostával přihrávku Arfield. Tomu ale nebylo povoleno v akci pokračovat, nalezen byl totiž v ofsajdu.

18

Benfica se nadále pokouší hrát z obrany a postupnou kombinací se prokličkovat do zakončení. Zatím ale tato taktika ovoce nesbírá.

15

Talentovaný Ryan Kent se nyní na levé straně vyhnul obránci a zpoza vápna technicky zakončoval. Jeho rána ale nakonec trefila jen bránícího hráče před ním.

14

Borna Barišić poté hasil centrovaný míč z levé strany, který před brankou odehrával do autu. Benfica má k dispozici výhodu rohového kopu.

13

Na druhé straně přišel první střelecký pokus portugalského celku. Jeden z hráčů si navedl míč před pokutový kop, ale branku trestuhodně přestřelil.

12

Kemar Roofe sváděl na levé straně silový souboj s bránícím hráčem Benficy, kterého dokonce potom hodil na mantinel za brankou. Hned se ale omluvil a pokračuje se odkopem od branky Leiteho.

10

Ale cestička do vápna skotského mužstva stále nevede. Rangers brání celkem vysoko a Benfica je zatím dosti bezbranná. Ale stále se bude hrát více jak osmdesát minutek.

9

Benfica se pokouší odpovědět aktivní hrou a hned po rozehrávce posílala míč za obranu Rangers, ale tam byl jako první brankář McGregor.

7

7. Scott ARFIELD - 1:0

7

Rangers právě vstřelili branku!
První velká šance domácího celku a hned je z toho první gól! Leite si nejdříve poradil luxusně s hlavičkou zblízka, následně mu pomohlo břevno, ale proti SCOTTU ARFIELDOVI byl již krátký, neboť přišlo zakončení do odkryté branky.

5

Allan McGregor zahrával velice těžce a u branky zahrával nohou až ve vzduchu, to se mohlo krutě vymstít. Nakonec ale skotský brankář vyřešil všechno na jedničku.

4

Na obou stranách je to zatím taková oťukávaná a fungují obě defenzívy. Probíhá ovšem teprve čtvrtá minuta a na brzké soudy je přecijen brzy.

3

James Tavernier zakládal první útočnou akci Rangers, ale dlouhá přihrávka po pravé straně nakonec nenašla domácí spoluhráče. Balonu se zmocnila obrana Benficy.

2

Poté to hosté zkoušeli chytře i na pravé straně, ale ani tato přihrávka přes bránící domácí borce neprošla a hra pokračuje jejich odkopem mimo obranné území.

1

O úvodní výkop se postarala Benfica, která se hned podél levé lajny hnala do útoku. Obrana Rangers ale zvládla tuto akci i následný centr Evertona do území nikoho.

1

Utkání právě začalo.
Ještě před startem utkání se bude držet symbolická minuta ticha pro legendárního fotbalistu Diega Maradonu, který bohužel včera zemřel.
Oba celky jsou na hrací ploše a utkání čtvrtého kola základních skupin brzy začne!

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

Rangers FC: McGregor – Tavernier, Goldson, Balogun, Barišić – Kamara, S. Davis, Arfield – Roofe, Morelos, Kent.
Náhradníci: McLaughlin – Bassey, Helander, Hagi, Itten, Barker, Stewart, Barjonas, Dickson, King.

Benfica Lisabon: Leite – Gilberto, Jardel, Vertonghen, Grimaldo – R. Silva, Gabriel, Chiquinho – Everton, Seferović, Waldschmidt.
Náhradníci: Svilar, Vlachodimos – Cervi, D. Gonçalves, Pizzi, Ramos, F. Ferreira, João Ferreira, Bernardo, Araujo.

Rozhodčí: Petrescu – Ghinguleac, Grigoriu.
RANGERS FC

V utkáních skotského týmu tolik branek nepadá, když vynecháme poslední utkání s Benficou, které jak jsem již zmiňoval, skončilo 3:3. Rangers zatím dokázali vyhrát na hřišti Standardu Lutych (2:0) a doma zdolat polskou Poznań (1:0).

Ve skotské Premiership jsou Rangers na prvním místě se ziskem 40 bodů a n náskokem jedenácti bodů na druhý Celtic. Během patnácti utkání Rangers vstřelil 41 branek a pouze třikrát inkasovali!
BENFICA LISABON

Portugalský celek je aktuálně na druhém místě skupiny D, ale má stejně bodů jako první Rangers, jen horší skóre. Benfica sice nastřílela deset branek, ale hned pět jich dostala. V prvních dvou duelech Portugalci vyhráli na hřišti Lechu Poznań (4:2), doma si pak poradili se Standardem Lutych (3:0). V posledním kole zachránili doma remízu proti Rangers, i přes fakt, že prohrávali již 1:3.

V domácí soutěži je na tom Benfica po sedmi kolech celkem slušně. Lisabonský celek je třetí a na první Sporting ztrácí pouhé čtyři body.
Čtvrtým kolem budou pokračovat základní skupiny Evropské ligy. V duelu o první flek budeme sledovat zápolení skotského mužstva Rangers, které v Glasgow přivítá portugalskou Benficu Lisabon. Duel o důležité body a postup do další fáze startuje ve 21:00.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Glasgow Rangers – Benfica Lisabon

2:2

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 7. Arfield (Tavernier), 69. Roofe (Barišić) – 78. Tavernier (vla.), 81. Pizzi

Karty:   80. Kamara (RFC) – 41. Chiquinho (BNF), 82. Vertonghen (BNF)

Držení míče: 41 % : 59 %.
Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 1:6. Rohy: 0:4. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 8:14.

Glasgow Rangers: McGregor – Tavernier, Goldson, Balogun, Barišić – Kamara, S. Davis, Arfield – Roofe, Morelos, Kent.
Náhradníci: McLaughlin – Bassey, Helander, Hagi, Itten, Barker, Stewart, Barjonas, Dickson, King.

Benfica Lisabon: Leite – Gilberto, Jardel, Vertonghen, Grimaldo – R. Silva, Gabriel (69. Ramos), Chiquinho (56. D. Gonçalves) – Everton, Seferović (90+3. F. Ferreira), Waldschmidt (56. Pizzi).
Náhradníci: Svilar, Vlachodimos – Cervi, D. Gonçalves, Pizzi, Ramos, F. Ferreira, João Ferreira, Bernardo, Araujo.

Rozhodčí: Petrescu – Ghinguleac, Grigoriu