Menu

Fotbal

Liga mistrů

S. S. Lazio – FK Zenit Petrohrad

3:1

konec (2:1)

24.11.2020, 21:00 • Stadio Olimpico, Řím • Skupina F • Tomáš Lysý (@tomaslysy86)

Tipsport: 1.76 4.04 4.75 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

89

Acerbi na pravé lajně před zraky asistenta rozhodčího Bennetta strčil do soupeře a není mu nic platná gestikulace, že s Malcomem šlo o zákrok tělo na tělo. Jasná žlutá a taktické zastavení protiútoku.

88

Nyní už se hosté ke střele dostali. Arťom Dzjuba sklepl míč do pokutového území pro Sebastiána Druissiho, který střelou z levé strany vyzkoušel pozornost Pepeho Reiny. Španěl v brance Lazia dokázal balon zkrotit v rukavicích.

81

Ciro Immobile má splněno. Opět potvrdil post nejlepšího střelce Lazia v této sezoně a střídá. Místo něj se na hřiště podívá i šestadvacetiletý Kosovan Vedat Muriqi.

76

Jaroslav Rakyckyj nejprve nedokázal zpracovat dobrou přihrávku od Leona Musajeva a míč mu vzal Jean-Daniel Akpa-Akpro. Možná byl bek Zenitu již trošku frustrován, tak střídajícího hráče Lazia vzal přes lýtka. Sudí Michael Oliver si počkal, až se celá situace uklidní, a pak ukázal ukrajinskému hráči žlutou kartu.

74

Hosté zkusí poslední dvě změny v sestavě. Daniil Śamkin střídá Alexandra Jerochina a dnes poměrně neviditelný Jurij Žirkov přepouští místo na placu pro Sardára Azmúna. Zdá se, že jde ale už jen o poslední pokus, jak oživit skomírající šance Zenitu na druhé místo.

68

Třetí a čtvrté střídání domácích. Lucas Leiva dohrál, místo něj přichází na zhruba pětadvacet minut Danilo Cataldi. A také Manuel Lazzari, který v závěru první půlky nevyužil obrovskou šanci, má odpracováno. Šanci dostává Muhammad Fáris.

67

Už se opět hraje před brankou domácích. Malcom si podél vápna navedl míč z pravé strany do středu a přes stínujícího Lucase Leivu vystřelil. Pro Pepeho Reinu šlo o vážnější nebezpečí, neboť míč příliš neviděl. Ovšem třiadvacetiletý Brazilec trefil přesně místo, kde byl připraven brankář domácích.

62

Joaquín Correa obdržel krásný centr na hranici penaltového puntíku, kde se opřel do hlavičky. Míč poslal na branku tvrdě, ale dva metry nad břevno!

60

Střídá také Lazio. Po šedesáti minutách hry končí dnešní špíl pro Patrice, místo něhož jde do hry Luiz Felipe. A možná trošku překvapivě dohrál i výborný Marco Parolo, který přepouští místo pro Jeana-Daniela Akpa-Akpra.

59

Wílmar Barrios hrající pod tíhou žluté karty odchází ze hřiště a místo něj nastupuje Sebastián Driussi. Dalším střídajícím hráčem Zenitu je Andrej Mostovoj, kterého nahradí Leon Musajev.

55

55. Ciro IMMOBILE - 3:1

55

Lazio právě vstřelilo branku!
Ačkoliv Michail Keržakov vystihl stranu, na kterou bude CIRO IMMOBILE kopat penaltu, byla rána snajpra Lazia jednak tvrdá a šla těsně nad polovinu branky. Gólman Zenitu se natahoval marně, chybělo mu k míči asi dvacet centimetrů.

54

54. Penaltový faul Barriose na Immobileho

54

Po faulu Wílmara Barriose ve vápně na Immobileho budou domácí kopat penaltu!

52

Malcom si pětadvacet metrů od branky vybojoval faul. Pokryl si před Lucasem Leivou míč a ten jej pak trošku zbytečně poslal k zemi. Vítaná a dobrá příležitost pro Zenit!

48

Dejan Lovren vidí žlutou kartu. Jednatřicetiletý Chorvat totiž neměl pochopení pro kličkovanou Joaquína Correy a nekompromisně do něj zajel. A pro to naopak neměl pochopení sudí Michael Oliver.

45+1

45+1. Obrovská šance Lazzariho, kterého vychytal Keržakov

45+1

Ve velké šanci byl Manuel Lazzari a domácí opět mohli vést o dvě branky. Z levé strany mu do vápna krásně předložil míč Ciro Immobile a šestadvacetiletý záložník byl rázem sám před Keržakovem, který jeho střelu z první výtečně vyrazil. Udržel tak své spoluhráče ve hře. K rohu už nedojde, sudí ihned po zákroku brankáře Zenitu píská konec první půle.

40

40. Correa předvedl hezkou akci a Parolo těsně minul

40

To byla panečku akce. Joaquín Correa se na levé straně před vápnem vyhnul nejprve Barriosovi, který už má žlutou a nešel do faulu. Po průchodu do čtverce oklamal Suťormina i Kuzjajeva a jeho akci chtěl udělat stopku Malcom, který se už na to nemohl dívat. Ale ještě před tím Correa posunul míč pro Marco Parola, který z hranice penaltového puntíku těsně minul levou tyčku! Tohle měla být branka a záložník Lazia je sám na sebe naštvaný.

38

38. Žlutý faul Barriose na Correu

38

Ciro Immobile, který je naopak jednoznačně nejnebezpečnějším hráčem soupeře, se stal kousek za polovinou hřiště u střídaček terčem sražení Wílmara Barriose, který do něj vrazil z boku. Snajpr Lazia ukazoval sudímu, že by to mělo být za kartu, a to se také stalo. Michael Oliver po chvilce vytahuje žlutý kartonek

37

Douglas Santos, který byl po jednom z předešlých zákroků také trošku otřesen, střídá. Místo něj jde na plac Alex Suťormin.

25

25. Arťom DZJUBA - 2:1

25

Petrohrad právě vstřelil branku!
Zenit je zpátky ve hře! Jaroslav Rakyckyj poslal centrovaný míč do vápna, který si ARŤOM DZJUBA hezky zpracoval na prsou a následně využil toho, že mu dal chvilku prostoru obránce Acerbi. Nechal si míč spadnout na zem a poté vystřelil naprosto přesně podél pravé ruky gólmana Pepe Reiny. Asistence: Jaroslav Rakyckyj.

22

22. Marco PAROLO - 2:0

22

Lazio právě vstřelilo branku!
Michailu Keržakovovi v brance Zenitu vůbec nezávidím, protože přistupování hráčů hostí k domácím je tragické. Joaquín Correa dostal na levé straně přihrávku a pohlídal si, aby nebyl v ofsajdu. Směřoval blíže k brance, ale před vápnem nemohl nahrát Immobilemu, který byl blízko jej. Dal tak přihrávku pro MARKA PAROLA, který třicet metrů od branky napřáhl ke střele a trefil se naprosto přesně k tyči. Asistence: Joaquín Correa.

19

Michail Keržakov nyní zachránil svůj tým. Obrana Zenitu dala opět trestuhodně moc prostoru soupeři a nechybělo moc, aby toho Luis Alberto využil. Španělský ofenzívní záložník se pětadvacet metrů od branky odhodlal k nebezpečné střele, která šla přesně po levé straně Michaila Keržakova k tyčce. Bratr slavnějšího Alexandra ale míč výborně vyrazil.

16

16. Correa se dral do střelecké pozice

16

Opět přichází naprosto zbytečná ztráta míče Zenitu. Immobile poté převzal dlouhou přihrávku před vápnem, ale nedokázal vystřelit. Nicméně posunul balon na pravou stranu pro Hoedta, který jej znovu dal do ohně. Joaquín Correa se přes Kuzjajeva a Lovrena dostal až na malé vápno, ale tam jeho choutkám učinil konec Barrios a záložník Lazia jen lehce posunul míč před sebe.

3

3. Ciro IMMOBILE - 1:0

3

Lazio právě vstřelilo branku!
Plány Petrohradu, jak se udržet v postupové naději, dostávají výraznou trhlinu. Lazio totiž střílí krásnou branku. Lucas Leiva převzal balon od Luise Alberta, který ho dokázal udržet. Přihrál před velké vápno na CIRO IMMOBILEHO, jenž míč potáhl více do středu a vyslal parádní ránu, která končí v levé šibenici! Gólman Michail Keržakov se za ránou nejlepšího střelce Lazia v této sezoně jen bezmocně ohlédl. Asistence: Lucas Leiva.

S. S. Lazio – FK Zenit Petrohrad

3:1

konec (2:1)

Zpět na online

Branky: 3. Immobile (Lucas Leiva), 22. Parolo (Correa), 55. Immobile (pen.) – 25. Dzjuba (Rakyckyj)

Karty:   89. Acerbi (LAZ) – 38. Barrios (PET), 48. Lovren (PET), 76. Rakyckyj (PET)

Držení míče: 47 % : 53 %.
Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 2:5. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 7:13.

S. S. Lazio: Reina – Patric (60. Luiz Felipe), Hoedt, Acerbi – Lazzari (68. Fáris), Parolo (C) (60. Akpa-Akpro), Lucas Leiva (68. Cataldi), Alberto, Marušić – Immobile (81. Muriqi), Correa.
Náhradníci: Strakoša, Furlanetto – Luiz Felipe, Pereira, D. Anderson, Armini, F. Caicedo, S. Radu, Cataldi, Akpa-Akpro, Muriqi, Fáris.

FK Zenit Petrohrad: M. Keržakov – Lovren (C), Rakyckyj, Žirkov (74. Azmún) – Malcom, Kuzjajev, Barrios (59. Driussi), Santos (37. Suťormin), Mostovoj (59. Le Musajev) – Dzjuba, Jerochin (74. Šamkin).
Náhradníci: Vasjutin, Luňov – Azmún, Driussi, Suťormin, Le Musajev, Prochin, Šamkin.

Rozhodčí: Michael Oliver – Stuart Burt, Simon Bennett (vš. Anglie)