Menu

Hokej

KHL

HK Soči – Avangard Omsk

2:7

konec (1:3, 1:1, 0:3)

12.10.2020, 18:30 • Bolšoj dvorec sporta, Soči • Tomáš Lysý (@tomaslysy86)

Tipsport: 5.29 4.48 1.55 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

58:04

Těsně po ohlášení posledních dvou minut utkání jde ven Alexej Jemelin, jenž se dopustil krosčeku.

57:33

Za tohle Vladislav Treťjak svého vnuka jistě pochválí, neboť se prezentoval výborným zákrokem proti Denisi Zarnovovi, jenž na útočné modré převzal přihrávku, jel sám na Treťjaka a ten jeho bekhendové zakončení zneškodnil.

53:07

53:07 Pavel DĚDUNOV - 2:7

53:07

Avangard právě vstřelil branku!
Maxim Treťjak dostává na uvítanou první branku a Soči inkasuje celkově posedmé. Na počátku celé akce byla opět špatná práce defenzívy domácích, když tentokrát nevyhodil puk Igor Ruděnkov, byť vůbec nebyl pod tlakem. Střelu jAlexeje Potapova od modré vyrazil Treťjak před sebe. Puku se před brankou ujal Stas, který přihrál na osu hřiště pro PAVLA DĚDUNOVA a forvard Omsku se prosazuje střelou z první, čímž dává svůj druhý gól v sezoně. Asistence: Andrej Stas, Alexej Potapov

49:51

Šest inkasovaných gólů za padesát minut bylo na švédského gólmana Joela Lassinanttiho moc a přepouští místo na závěrečných deset minut Maximu Treťjakovi, vnukovi slavného Vladislava Treťjaka.

49:51

49:51 Andrej STAS - 2:6

49:51

Avangard právě vstřelil branku!
Další nedůslednost v defenzívě Soči. Maxim Minejev sice měl za brankou puk na lopatě, ale špatně ho vyhodil. Dědunov ztlumil puk pro Potapova, který bleskově od mantinelu přihrál na vrchol levého kruhu pro ANDREJE STASE, jenž tvrdou ránou z první vyhnal Lassinanttiho z klece. Asistence: Alexej Potapov, Pavel Dědunov.

49:39

49:39 Alexandr CHOCHLAČOV - 2:5

49:39

Avangard právě vstřelil branku!
Omsk je stále blíže dnešnímu vítězství. Jurij Alexandrov měl puk mezi kruhy a mohl ho vyvézt nebo ještě snadněji vyhodit ven. Ale dobrým napadáním ho připravil o touš Denis Zernov a hosté šli rázem do kombinace dva na jednoho. Zernov dvakrát zamíchal s pukem a počkal, až bude na střelu z první připravený ALEXANDR CHOCHLAČOV, přihrál mu puk a hráč s číslem 93 se trefil nad marně se roztahujícího Lassinanttiho. Asistence: Denis Zernov.

48:37

Rafael Batyršin tak dlouho sekal a hákoval Sašu Chochlačova, až sudím došla trpělivost a za háček ho posílají na dvě minuty ven. Naprosto správné rozhodnutí.

40:26

Za nedovolené bránění si jde sednout na trestnou lavici Oleg Pogorišnyj.

40:26

Už mohlo být zřejmě téměř rozhodnuto. Sergej Šumakov si sjel mezi kruhy a dostal výborný pas, střelou z první však nedokázal trefit prostor tří tyčí. Ale bude se vylučovat na domácí straně.

37:57

Jan Hribik po přerušené hře hned signalizuje, že Denis Zernov podrazil soupeře a jde na dvě minuty ven. Dobrou práci předvedl Dmitrij Kolgotin, jenž přesilovou hru průnikem přes dva hráče získal.

33:46

33:46 Jere KARJALAINEN - 2:4

33:46

Soči právě vstřelilo branku!
Hezká kombinace Soči. Nilsson u pravého kruhu dal puk za branku pro Kukštela. Ten mu kotouč vrátil a bleskově si sjel před branku. Puk sice nedostal, jelikož Nilsson přihrál mezi kruhy na JERE KARJALAINENA a to byla dobrá volba. Finský útočník z střelou první kousek nad ledem propálil brankáře a zakončuje tak finsko-švédsko-ruskou kombinaci. Asistence: Marcus Nilsson, Pavel Kukštel.

33:33

Šance pro domácí na korekci stavu, dvě minuty za nedovolené bránění inkasuje Reid Boucher.

33:03

33:03 Corban KNIGHT - 1:4

33:03

Avangard právě vstřelil branku!
Je zde to, co asi při tlaku Avangardu zákonitě muselo přijít. Alexej Běreglazov dal puk podél modré čáry na finského beka Ville Pokku, jenž si chviličku počkal, až mu na teč sjede CORBAN KNIGHT. To se také stalo a kanadský forvard se zkušenostmi z NHL tečoval kotouč mimo dosah domácího brankáře. Zapisuje tak svůj druhý gól v dnešním mači a celkově sedmý v sezoně. Asistence: Ville Pokka, Alexej Běreglazov.

26:27

Ve druhé třetině mnohem častěji vidíme individuální akce. Tak jako nyní, kdy se Kirill Petkov natlačil přes jmenovce Kirilla Gotovce a dostal se až před Emila Garipova. Ten dnes chytá velice přesvědčivě a jen potvrzuje svá dobrá čísla – 93,7% úspěšnost zákroků při průměru pod 1,9 inkasovaných gólů na zápas.

21:40

Denis Zernov se s tím vůbec nepáral. Přejel přes modrou a všiml si, že má před sebou trošku volného prostoru. Bleskově zrychlil a dostal se před Lassinanttiho, proti kterému zakončil výborně bekhendem, ale gólman domácích vytáhl neméně dobrý zákrok betonem.

21:08

Domácí do druhé třetiny vlétli, jak se sluší a patří. Přece jen prohrávají o dvě branky. Sergej Šmeljov, který je dnes hodně aktivní, byl rozjetý a natlačil se přes obránce do zakončení. Ovšem ihned ho vystínoval další bek Avangardu, který mu lehce znemožnil lépe zakončit, proto se Šmeljov dnes podruhé neradoval a při kličce na Garipova nevyzrál.

18:23

18:23 Ville POKKA - 1:3

18:23

Avangard právě vstřelil branku!
Tohle je šok pro Soči, které ještě před několika minutami vedlo a nyní prohrává 1:3. Boucher potáhl puk po pravé straně do útočného pásma a poté našel mezi kruhy VILLE POKKU. Finský bek vzápětí celou akci zakončil skvěle. Naznačil střelu, rozhodil gólmana, potáhl puk blíže k pravé straně a poté mazácky zakončil do volné části branky. Asistence: Reid Boucher, Kirill Semjonov.

17:40

A znovu Malte Strömwall. Švédský forvard se dostal na levém kruhu k puku a viděl, že po něm nikdo nejde. Udělal tři rychlé kroky k brance a měl dobrou střeleckou pozici, ale na Emila Garipova si nepřišel a na čtvrtý gól v sezoně si musí ještě počkat.

17:28

Dobrá střela Malte Strömwalla z osy hřiště. Emil Garipov měl plnou výstroj práce, aby puk vyrazil.

15:55

15:55 Corban KNIGHT - 1:2

15:55

Avangard právě vstřelil branku!
Hodně nepřehledná situace před brankou Joela Lassinanttiho přináší vedoucí gól Omsku, jenž tak během pěti minut otáčí skóre zápasu. Knight byl na počátku celé akce, když vystřelil z levého kruhu. Domácí brankář vyrazil kotouč před sebe, kde ho díky bojovnosti získal Reid Boucher i za pomocí Jegora Činachova. První jmenovaný do kotouče dloubnul a posunul jej na levou stranu branky, kde byl s dorážkou připravený ten, kdo celou akci započal – CORBAN KNIGHT. Asistence: Reid Boucher.

14:01

Asistent na první domácí brance Nikita Točickij jde ven za hákování. A bude doufat, aby si poseděl na trestné celé dvě minuty, neboť první přesilovku hosté zužitkovali ve vyrovnávací branku.

11:31

11:31 Jegor ČINACHOV - 1:1

11:31

Avangard právě vstřelil branku!
Vyrovnáno jest, přesilovka hostů je během půlminuty využitá. Boucher přenechal puk u levého kruhu pro Tolčinského. Útočník hostí viděl mezi kruhy naprosto volného JEGORA ČINACHOVA, kterému také poslal puk. Ačkoliv si švédský brankář ve službách Soči Joel Lassinantti na puk sáhl, propadl mu přes rameno za čáru. Asistence: Sergej Tolčinskij, Corban Knight.

10:59

Jan Hribik viděl v rohu za domácí brankou nedovolené bránění Maxima Minejeva, jenž je tak prvním vyloučeným hráčem Soči. Do přesilovky jdou i hosté.

09:29

Igor Ruděnkov si navezl puk po pravé straně k brance, ale k bekhendovému zakončení se nedostal. Nakonec obkroužil prakticky celé pásmo. Puk se poté dostal k Maximu Minejevovi, jenž zkusil střelu ze stejné pozice, jako padl první gól. Nyní byl ale Emil Garipov pozorný.

07:41

07:41 Sergej ŠMELJOV - 1:0

07:41

Soči právě vstřelilo branku!
Oslabení sice Omsk zvládl na výbornou a nepustil soupeře ke střele, jenže hned po návratu vyloučeného Čisťakova inkasuje branku. SERGEJ ŠMELJOV dostal křižnou přihrávku na pravý kruh od Alexandrova. Dvakrát zamíchal s pukem a poté vypálil tvrdou ránu zápěstím, která skončila v růžku u bližší tyče. Asistence: Jurij Alexandrov, Nikita Točickij.

05:37

Je to tak, Semjon Čisťakov jde ven za nedovolené bránění.

HK Soči – Avangard Omsk

2:7

konec (1:3, 1:1, 0:3)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 8. Šmeljov (J. Alexandrov, Točickij), 34. Karjalainen (Nilsson, Kukštel) – 12. Činachov (Tolčinskij, Knight), 16. Knight (Boucher), 19. Pokka (Boucher, K. Semjonov), 34. Knight (Pokka, Běreglazov), 50. Chochlačov (Zernov), 50. Stas (A. Potapov, Dědunov), 54. Dědunov (Stas, A. Potapov)

HK Soči: Lassinantti (50. Treťjak) – Miromanov, Pogorišnyj, J. Alexandrov (A), Miščenko, Minejev, Batyršin, Sedov – Nilsson, Karjalainen, Strömwall – Točickij (A), Ruděnkov (C), Šmeljov – Kolgotin, Michajlov, N. Kvartalnov – Ogirčuk, Petkov, Kukštel – Garajev.

Avangard Omsk: Garipov (Bobkov) – Šaripzjanov, Jemelin (C), Čisťakov, Kaski, Běreglazov, Pokka, Gotovec – Knight, Tolčinskij, Činachov – Zernov, Šumakov, Chochlačov – K. Kostin, Boucher, K. Semjonov – Dědunov, Gricjuk, A. Potapov (A) – Stas (A).

Rozhodčí: Naumov, Hribik – Zacharenko, Černyšjov

Průběh zápasu
1. třetina
05:37 OMS 2 Čisťakov, nedovolené bránění
07:41 SOC 1:0 Šmeljov (J. Alexandrov, Točickij)
10:59 SOC 2 Minejev, nedovolené bránění
11:31 OMS 1:1 Činachov (Tolčinskij, Knight)
14:01 SOC 2 Točickij, hákování
15:55 OMS 1:2 Knight (Boucher)
18:23 OMS 1:3 Pokka (Boucher, K. Semjonov)
Po 1. třetině
2. třetina
33:03 OMS 1:4 Knight (Pokka, Běreglazov)
33:33 OMS 2 Boucher, nedovolené bránění
33:46 SOC 2:4 Karjalainen (Nilsson, Kukštel)
37:57 OMS 2 Zernov, podrážení
Po 2. třetině
3. třetina
40:26 SOC 2 Pogorišnyj, nedovolené bránění
48:37 SOC 2 Batyršin, hákování
49:39 OMS 2:5 Chochlačov (Zernov)
49:51 OMS 2:6 Stas (A. Potapov, Dědunov)
49:51 SOC -Lassinantti +Treťjak (Střídání)
53:07 OMS 2:7 Dědunov (Stas, A. Potapov)
58:04 OMS 2 Jemelin, krosček
Konec