Menu

Fotbal

Moravskoslezská fotbalová liga

FC Zlín B – SK Sigma Olomouc B

2:2

konec (1:1)

04.09.2020, 17:00 • Stadion Letná, Zlín • 5. kolo • Lukáš Mihal (@mihal_lukas)

Tipsport: 2.12 3.6 2.5 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Dnešní utkání nakonec končí remízou 2:2, která je zasloužená s obou stran. Olomouc byla většinu času lepší, proto šla dvakrát do vedení, ale Zlín vždy dokázal opravdu rychle vyrovnat. Jinak to ale byl opravdu pohledný fotbal plný šancí, nezaujatého diváka to tak určitě bavilo. Oba celky tak berou po bodu. (20:04:27)

90+2

Konec zápasu.

90+1

Střídání v týmu FC Fastav Zlín B: ze hřiště odchází Martinez, přichází Staněk.

90+1

Nastavuje se jedna minuta.

90

Španělský záložník to po chybě soupeře zase vzal na sebe, ale tentokrát se to už vůbec nevyplatilo. Mohl uvolnit nějakého lépe postaveného spoluhráče, ale místo toho míč napálil jen do středu brány.

89

To po jeho přihrávce zakončoval Martin Mlýnek, který však z bezprostřední blízkosti napálil jen protihráče, kteří dělají k udržení remízy všechno možné i nemožné.

88

Sigma si v závěru utkání také tvoří nějaké gólové příležitosti. Centr od rohového praporku však dobře kryje Rakovan, Martine pak míří do dalšího úniku.

86

Střídání v týmu FC Fastav Zlín B: ze hřiště odchází Lukáš Hrdlička, přichází Vít Mlýnek.

86

Martinez to opět vzal na sebe. Míče se ujal na středu hřiště a připravoval se k přihrávce, ale nakonec k tomu nebyla ideální příležitost. Z dálky tak zakončil sám, ale jen nad.

85

Martinez měl na hlavě třetí branku svého týmu! Po centru Zahradníka však hlavičkuje jen do obránce, který sráží míč mimo hrací plochu.

83

Domácí začínají mít v posledních minutách převahu. Do zakončení se tak nyní dostal třeba Venený, ale těžký volej skončil jen vedle brány.

82

Reichl si tentokrát při vyrážení centru byl více než jistý. Míč však srazil opravdu daleko od brány, takže zůstává v držení Zlína.

81

Hrdlička se sám zkoušel dostat přes dva protihráče, což se mu málem povedlo. Nakonec však získal jenom rohový kop.

80

Oba týmy se nyní střídají v držení míče a marně hledají cestu dopředu. Uvidíme, jestli se v poslední desetiminutovce ještě někdo dostane do vedení.

79

Domácí chvíli odpočívají od neustálého bránění. Míč drží na své polovině a ani se moc nehrnou dopředu, aby ho rychle neztratili.

78

Sigma rozehrává další roh, po kterém byl v pokutovém území docela velký zmatek, ale lépe to dopadlo pro Fastav, který míč nakonec uklidil z této nebezpečné oblasti.

77

Novák výborně nepustil před sebe nabíhajícího Zmrzlého, míč si navíc poté zkušeně podržel, takže mohl v pohodě rozehrát.

76

Martinez zkoušel vysunout do úniku Martina Mlýnka, který měl pochopitelně docela vysokou rychlost, ale nic to nezměnilo na tom, že byla přihrávka moc dlouhá a skončila až u gólmana.

75

Střídání v týmu FC Fastav Zlín B: ze hřiště odchází Němeček, přichází Uhřík.

74

Z ní Bednár rovnou zakončoval, ale střela se mu vůbec nepovedla, protože skončila vysoko nad břevnem.

73

Olomouc soupeře svírá čím dál víc a víc. Občas se sice trochu třese při protiútoku, ale zatím to zvládá. Nyní tak získává další nebezpečně standardní situaci.

71

Střídání v týmu FC Fastav Zlín B: ze hřiště odchází Nečas, přichází Martin Mlýnek.

71

Střídání v týmu FC Fastav Zlín B: ze hřiště odchází Pafka, přichází Zahradník.

71

Yunis byl opět trestuhodně sám před brankářem, ale tentokrát za to nemohla defenziva, ale jeho porušení pravidel, protože byl v ofsajdu.

70

Baďura si přiběhl blíž k rohového praporku, aby mohl být roh rozehrán nakrátko, ale bylo to k ničemu. Martinez ho míč totiž okamžitě obral.

68

Yunis mohl být první dvougólovým střelcem dnešního duelu! U centru směřujícího za obranu byl totiž úplně sám, ale hlavička se mu úplně nepovedla, protože na ní zlínský brankář dokázal skvěle zareagovat!

67

Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B: ze hřiště odchází Grečmal, přichází Baďura.

67

Hosté se vrací ke své hře z prvního poločasu. Míč už dlouho drží u soupeřící šestnáctky, kde soupeře začínají pořádně svírat. Rakovan už musel tasit další důležitý zákrok.

66

Venený při souboji fauloval Chytila, i když tentokrát si toho vědom nebyl. S rozhodčím chtěl diskutovat, ale ten byl opačného názoru.

65

Rakovan dobře pokryl nebezpečně vyhlížející centr Galuse z přímého kopu. Při zákroku byl navíc faulován, takže bude moci rozehrávat v úplném klidu.

64

Žlutou kartu dostává Jiří Pafka (FC Fastav Zlín B).

64

Martinez našel v pokutovém území odražený míč, okamžitě mohl pálit, ale chtěl si najít ještě lepší pozici. To se nevyplatilo, takže nakonec ani nevystřelil!

63

Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B: ze hřiště odchází Radič, přichází Chytil.

62

Slaměna si nádhernými jesličkami našel prostor k zakončení, ale jeho rána z hranice šestnáctky skončila jen na nejbližším bekovi, který ji srazil na roh.

61

Domácí zahnali soupeře až k jeho brankáři, který tak míč raději vykopl. Nerozehrál však moc přesně, takže míč už má zase Zlín.

60

Vstupuje do závěrečné třetiny zápasu, které určitě bude rozhodující. Pořád je totiž srovnáno a k vítězství mají oba týmy stejně blízko, ale i daleko.

59

Žlutou kartu dostává Daniel Grečmal (SK Sigma Olomouc B).

59

Olomouc se trochu uklidňuje na své polovině, protože v poslední době dovolila soupeři více šancí než je zdrávo. Ještě může být ráda, že stále platí remízový stav.

57

A další obrovská příležitost pro Nečase! Tomu před bránu naservíroval míč Chwaszcz, zlínský hráč tam navíc byl úplně sám, ale při pokusu o zakončení do protipohybu gólmana se netrefil ani mezi tři tyče!

57

Fastav byl blízko zkompletování obratu, tentokrát však svůj tým podržel Reichl, který je v posledních minutách čím dál vytíženější.

56

Domácí si ve většině soubojů pomáhají hraničními zákroky, což jim však zatím spíše vychází. Na kontě nemají ani jednu žlutou kartu, navíc díky tomu začínají dominovat hře.

54

Nečas mohl zahájit další nebezpečně přečíslení, jelikož dost zbytečně pokazil klíčovou přihrávku, kvůli čemuž se musí rychle stahovat do obrany.

53

53. Jakub KOLÁŘ - 2:2

53

Tým Zlín B právě vstřelil branku!
Zlín zase bleskově odpovídá na inkasovanou branku! Centr od rohového praporku Reichl trestuhodně srazil jen k nepokrytému JAKUBU KOLÁŘOVI, který pohotově poslal míč do odkryté brány.

53

Kolář hraničním, ale čistým zákrokem obral o míč jednoho ze spoluhráčů, díky čemuž mohl zahájit rychlý protiútok. Ten po jeho přihrávce zakončoval Nečas, ale tvrdou střelou Reichla nepřekonal!

52

Zmrzlý sice obral o míč Slaměnu, ale balón těsně neudržel na hrací ploše, takže domácí budou vhazovat u půlící čáry.

51

Zlín i po druhém inkasovaném gólu působí klidným dojmem a směrem dopředu stále sází na jistotu. Na levé straně tak zatím získává aut.

50

50. Jakub YUNIS - 1:2

50

Tým Olomouc B právě vstřelil branku!
Sigma zničehonic zvýšila svou aktivitu, díky čemuž se raduje z druhého gólu! Grygar se dostal přes soupeřícího krajního beka, díky čemuž mohl přihrávat před bránu. Tam se šikovným skluzem dostal k pasu JAKUB YUNIS, který ho ve skluzu jen tak tak dopravil do sítě.

49

Olomouc však dobře vybojovala míč a sama se hnala za ohrožením branky, což se po centru povedlo Zmrzlému. Ten však hlavou mířil přímo do Rakovana.

48

Domácí fotbalisté jsou zahnáni zpět na svou polovinu, kde s dalším založením útočné akce vůbec nespěchají. Po delší kombinaci však přichází nákop dopředu.

47

Sigma špatně vhazovala, za což je samozřejmě potrestána odebráním Autu. Fastav tak může pokračovat v útočném snažení.

46

Úvodní výkop tentokrát patří Zlínu, který se hned ze začátku tlačí do útoku. Soupeři ale daroval jen autové vhazování.

46

Začal druhý poločas.
První půle nám nabídla více než kvalitní podívanou. Mírně aktivnější byla Olomouc, která svého soupeře zatěžovala neustálými brejky, ale nedokázala proměnit ani jeden. Naopak se prosadila díky podařené střele Zifčáka. Fastav si toho moc nevytvořil, ale vybojoval si penaltu, díky čemuž dokázal rychle vyrovnat Slaměna. Do druhého poločasu se tak bude vstupovat víceméně za stejného stavu jako do zápasu, vyhrát tak může kdokoliv.
Druhý poločas začne přibližně v 18:00.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Tu Zlín bez problému odvrací, avšak na trávníku zůstává ležet Pafka. Jeho spoluhráči tak zakopávají míč do autu.

45

Kolář se ještě dopouští nedovoleného zákroku, což znamená standardku pro Olomouc.

44

Na druhé straně z protiútoku nebezpečně zahrozil Nečas, ale ten byl přece jen v těžké pozici, takže pálil jen mimo tři tyče.

43

Bednár dostal luxusní pas, díky kterému byl úplně sám před Rakovenem, ale výborným obranným skluzem se proti němu zaskvěl Hrdlička, který navíc ani nefauloval!

43

Olomouc už s rozehrávkou nikam moc nespěchá a vyčkává na poločasový hvizd. O opětovné vedení se chce pokusit až v druhé půli.

41

Domácí se přece jen ještě podívají do útoku díky špatné rozehrávce soupeře, ale hosté na své polovině nenechávají skoro žádný volný prostor, takže se tady Zlínu velmi těžce kombinuje.

40

Fastav napadá velmi aktivně, díky čemuž tlačí soupeře zpět na jeho polovinu. Míč ale pořád nemůže získat.

39

Olomouc se zničehonic dostala do další šance. K přízemní přihrávce do malého vápna se ve skluzu dostal Bednár, který to zkusil na bližší tyč, ale v těžké pozici netrefil ani branku.

38

Nečas sice výborně vystihl soupeřící pas, ale do míče kopal v moc vysoké rychlosti, kvůli čemuž ho poslal až za pomezní čáru.

37

Venený vědomě fauloval Grečmal, proti výroku rozhodčího tak nikdo neprotestuje. Sigma tak rozehrává poblíž půlící čáry.

36

Hosté si zkouší okamžitě navrátit vedení, před zlínským vápnem zase způsobují pořádný zmatek. Nakonec odcentroval Látal, ale Rakovan si pro míč zkušeně došel a rychle rozehrál.

34

34. Patrik SLAMĚNA - 1:1

34

Tým Zlín B právě vstřelil branku!
Fastav okamžitě srovnává stav utkání! Pěkně vybojovanou penaltu dokázal využít PATRIK SLAMĚNA, který po zemi zakončil nechytatelně k levé tyči.

34

Martinez byl při pokusu o průnik do šestnáctky poslán k zemi docela tvrdým skluzem. Rozhodčí se chvíli rozmýšlel, ale nakonec ukázal na penaltový puntík!

34

Penalta pro Zlín!

32

32. Pavel ZIFČÁK - 0:1

32

Tým Olomouc B právě vstřelil branku!
Hosté zaslouženě otevírají skóre dnešního duelu! Domácí nedokázali získat míč před vlastním pokutovým územím, čehož dokonale využil PAVEL ZIFČÁK, který z hranice šestnáctky zakroutil míč ke vzdálenější levé tyči.

31

Hrdlička to vzal ve středu hřiště na sebe, pod tlakem se přiblížil až k vápnu, ale tam už musel přihrávat. Následoval centr směřující na Chwaszcze, který však skončil na trávníku. Penalta se ale nepíská.

30

Pozici k zakončení si našel až Radič, který mířil na zadní tyč. Rána se mu však vůbec nepovedla, protože skončila přímo v náruči Rakovana.

29

Zmrzlý si nabíhal na hranici pokutového území, odkud mohl nebezpečně zakončovat, ale přihrávku si podběhl, kvůli čemuž skončila jen u soupeřícího hráče.

28

Bednár raději zapojí do hry Reichla, aby nemusel nic riskovat přihrávkou dopředu. Jeho gólman si navíc následně poradil výborně, protože přesně nakopl.

27

Zifčák v souboji přechytračil Pafku, čímž si získal pozici pro centr, ale ten už se mu moc nepovedlo, protože skončil jen na nejbližším zlínském stoperovi.

26

Hostující gólman si opět staví míč k dalšímu odkopu, nic složitějšího však zatím v zápase nemusel řešit. To se ale samozřejmě může během chvíli změnit.

25

Sigma je tedy směrem dopředu mnohem aktivnější. Grygar se však nyní dostal do souboje, který nemohl vyhrát, takže raději fauloval. Za svůj počin vidí žlutou kartu.

24

Radič se dostal před obranu, tam také směřoval dost nebezpečný centr, ale ten byl moc vysoký, takže ho forvard Olomouce nedokázal zachytit.

22

Slaměna z hranice šestnáctky nakopl míč na bránu, ale jeho nákop byl hodně zpomalený, takže Reichl si ho dokázal zpracovat nohou.

21

Venený při napadání sráží míč mimo hrací plochu, ale výborně zapracoval i po soupeřícím autu, kdy si došel pro faul.

20

Sigma dostává zlínské béčko pod tlak, rozehrává již třetí roh během chvíle. Ani tentokrát však nepřináší přímé ohrožení branky, protože centr vyhlavičkoval pryč Kolář.

19

Daleký nákop Grygara se málem zakroutil pod horní tyčku. Rakovan si to však pohlídal a pro jistotu míč srazil na další roh.

18

Yunis je pořád nejnebezpečnější hráčem po soupeřící ofenzivu, ale tentokrát se zase nedostal k zakončení. Ve vápnu si míč pouze zpracoval, pak mu byl sebrán.

17

Nečas byl při napadání moc důrazný, takže se dopustil nedovoleného zákroku. Hra se tak nejspíš přesune zpět na zlínskou polovinu.

16

Radič si sám našel pozici až k centru, který raději domácí sráží na rohový kop, který však může být klidně i nebezpečnější.

15

Na obou stranách pořád pozorujeme řadu nepřesností. Jde vidět, že jsme pořád na začátku sezony, kdy týmy nejsou zas tak moc sehrané.

13

Martinez výborně zapracoval při souboji s dvěma protihráči, díky čemuž může Zlín zaútočit. Ve vápnu se tak zkusil prosadit Hrdlička, ale ve skluzu Reichla moc neohrozil.

12

Látal se i přesto pokusil o nějaký sprint, který nakonec vypadal docela dobře, ale přece jen v závěru zakopl míč jen na odkop pro gólmana.

11

Látal má opět spoustu prostoru u pravé postranní čáry, ale po špatném přenesení hry soupeře zahustil prostor, takže to bude už složité.

10

Reichl odkopává od své klece a rozhodně nikam nespěchá. Míč následně posílá až na útočnou polovinu, kde se po dobrém sklepnutí Yunise dostal do zakončení Radič, domácí gólman tak musí vytahovat první důležitý zákrok.

9

Hraje se ve velmi vysokém tempu, hra se přelévá ze strany na stranu. Pořád však vyčkáváme na nějakou větší gólovou příležitost.

7

Látal výborným nákopem našel v pokutovém území Yunise, který si však míč nedokázal zpracovat ideálně, protože ho srazil jen k Rakovina. Nakonec je to ale jedno, protože byl v ofsajdu.

6

Na zahuštěném prostoru u levé postranní čáry to dopadlo lépe pro Sigmu, které však o míč ihned po posunutí na osu hřiště přichází.

5

Yunis si zkusil najít daleký nákop svého brankáře, ale Pafka mu to nedovolil, při následném souboji navíc získal aut.

4

Fastav začíná napadat, což nese ovoce, protože získali balón. Sami však následně musí složitě rozehrávat, jelikož hosté taky presují.

3

Chwaszcz si chtěl narazit míč se Slovákem, ale ten jeho myšlenku špatně pochopil, takže se balón doklouzal jen do zámezí.

2

Rakovan si dal s odkopem docela na čas, ale stejně nerozehrál moc přesně. Míč je totiž vzápětí zpět v moci Olomouce.

1

Úvodní výkop obstarali fotbalisté Sigmy, kteří následně zamířili ke svému gólmani a ihned nakopli dopředu. Tam se dostali až do šestnáctky, ale tam zakončení už nepřišlo.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FC Fastav Zlín B: Rakovan – Němeček, Slovák, Slaměna, Pafka, Hrdlička, Martinez, Chwaszcz, Venený (C), Nečas, Kolář.
Náhradníci: Lebánek – Uhřík, Staněk, V. Mlýnek, Strachoň, M. Mlýnek, Zahradník.

SK Sigma Olomouc B: Reichl – David (C), Yunis, Grygar, Bednár, Galus, Zifčák, Zmrzlý, Grečmal, Látal, Radič.
Náhradníci: Obzina – Neuer, Hapal, Chytil, Hausknecht, Fiala, Baďura.

Rozhodčí: Dudek – Kotala, Mrázek.
SK Sigma Olomouc B
Sigma je na tom jen o něco málo hůř než jeho dnešní soupeř. V tabulce se nachází o dvě místa níž s jednobodovou ztrátu, jelikož si připsala výhru, remízu a dvě porážky. Ty přišly proti Frýdku-Místku a Rosicím, olomoucké béčko se však může chlubit výhrou nad Uničovem, s Uherským Brodem pak remizovalo 1:1. Dnes to tedy bude souboj o to, kdo bude po dnešním zápase v tabulce výš. Uvidíme, kdo to tedy bude.

Poslední tři utkání
Olomouc B vs. Rosice – 1:2
Uherský Brod vs. Olomouc B – 1:1
Olomouc B vs. Uničov – 2:0
FC Fastav Zlín B
Zlínskému béčku se zatím v letošní sezoně docela daří. Po prvních čtyřech kolech okupuje úctyhodnou jedenáctou příčku, takže se drží docela daleko od pásma sestupu. Na úvod sice jenom remizoval se Slováckem B 1:1, ale následně dokázal porazit Jihlavu B 3:2. Pak ale jenom remizoval s Kroměřížem a jednoznačně padl s Velkým Meziříčím. Na stadionu zlínského hlavního týmu tak dnes Zlín B zkusí napravit předchozí porážku proti Olomouci B, čeká nás skvělé utkání!

Poslední tři utkání
Velké Meziříčí vs. Zlín B – 2:0
Zlín B vs. Kroměříž – 1:1
Jihlava B vs. Zlín B – 2:3
Dobrý den při sledování MSFL! I přes reprezentační pauzu se hrají nějaké zápasy, dnes se tak v rámci 5. kola spolu utkají Zlín B a Olomouc B. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

FC Zlín B – SK Sigma Olomouc B

2:2

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 34. Slaměna (pen.), 53. Kolář – 32. Zifčák, 50. Yunis

Karty:   64. Pafka (ZLB) – 25. Grygar (OLB), 59. Grečmal (OLB)

FC Zlín B: Rakovan – Němeček (75. Uhřík), Slovák, Slaměna, Pafka (71. Zahradník), Hrdlička (86. V. Mlýnek), Martinez (90+1. Staněk), Chwaszcz, Venený (C), Nečas (71. M. Mlýnek), Kolář.
Náhradníci: Lebánek – Uhřík, Staněk, V. Mlýnek, Strachoň, M. Mlýnek, Zahradník.

SK Sigma Olomouc B: Reichl – David (C), Yunis, Grygar, Bednár, Galus, Zifčák, Zmrzlý, Grečmal (67. Baďura), Látal, Radič (63. Chytil).
Náhradníci: Obzina – Neuer, Hapal, Chytil, Hausknecht, Fiala, Baďura.

Rozhodčí: Dudek – Kotala, Mrázek