Menu

Fotbal

FA Cup

Arsenal FC – Manchester City

2:0

konec (1:0)

18.07.2020, 20:45 • Wembley Stadium, Londýn • Semifinále • Lukáš Mihal (@mihal_lukas)

Tipsport: 7.21 5.18 1.37 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mne pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a bude se na Vás těšit u dalších fotbalových či za chvíli už hokejových přenosů. (22:48:33)
Držení míče: 29 % : 71 %.
Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 0:10. Rohy: 2:12. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 2:2.
Na Wembley Stadium se nám rodí pořádná senzace. Arsenal, který se v Premier League nachází až na desátém místě, poráží druhý Manchester City, který navíc jednoznačně přejel. Citizens sice měli mnohem větší držení míče, ale stejně byli směrem dopředu mnohem nebezpečnější Gunners. Rozhodujícím prvkem utkání pak byl jednoznačně Pierre-Emerick Aubameyang, který se postaral o oba vstřelené góly a vystřelil tak Kanonýrům místenku ve finále FA Cupu, kde můžou zabojovat o Evropskou ligu, na kterou už v lize skoro jistě nedosáhnou.

90+8

Konec zápasu.

90+7

City už jen tak kombinuje na útočné polovině. O technické dalekonosné zakončení se tak pokusil ještě Rodri, ale nespěšně.

90+6

Ederson ještě svým spoluhráčům pomáhá s rozehrávkou. Vzápětí má ale míč zpátky, protože ho odkopl David Luiz.

90+5

Emiliano Martínez jistě kryje další střílený centr, po kterém jeho spoluhráči míč uklízí co nejdál od brány. S Manchesterem to už nyní vypadá opravdu hodně špatně.

90+4

Citizens bez problémů zvládli bránění i přechod do útoku, ale do pokutového území se stejně nedostali. Arsenal se následně vrhá ještě do jednoho útoku.

90+3

Domácí si logicky dávají na čas i s rozehráním autu. Joe Willock si navíc chvíli poleží na trávníku, aby získal další čas.

90+2

Raheem Sterling centroval na zadní tyč, ale tam nebyl žádný z jeho spoluhráčů, kvůli čemuž míč skončil až za brankovou čárou. Emiliano Martínez tak bude moci odkopem získat další sekundy.

90+1

Nastavuje se sedmi minut.

90

Chvílí na vydýchání si nyní pro změnu vyžádá Ainsley Maitland-Niles. Domácí to rozhodně dělají i proto, aby získali nějaký sekundy.

89

Emiliano Martínez byl při zachycování míče úplně zbytečně trochu popostrčen protihráčem, ten může být jenom rád, že neviděl žlutou kartu.

88

Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Dani Ceballos, přichází Sead Kolašinac.

87

Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází David Silva, přichází Fernandinho.

87

Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Shkodran Mustafi, přichází Rob Holding.

86

Německý hráč je pořád ošetřován, přitom se za postranní čárou už začínají rozcvičovat náhradníci. Určitě bude střídán.

85

Raheem Sterling při souboji fauluje Shkodrana Mustafiho, který následně zůstává ležet na trávníku a určitě si vyžádá ošetření, možná i střídání.

Arsenal FC – Manchester City

2:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 19. Aubameyang, 71. Aubameyang

Držení míče: 29 % : 71 %.
Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 0:10. Rohy: 2:12. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 2:2.

Arsenal FC: E. Martínez – Mustafi (87. Holding), David Luiz, Tierney – Bellerín, D. Ceballos (88. Kolašinac), Xhaka, Maitland-Niles – Pépé (72. Willock), A. Lacazette (78. Torreira), Aubameyang (C).
Náhradníci: Macey – Willock, Holding, Papastathopoulos, Torreira, Kolašinac, Nelson, Smith, Saka.

Manchester City: Ederson – Walker, García, Laporte, B. Mendy – Gündoğan (66. Rodri), De Bruyne – Mahríz (66. Foden), D. Silva (C) (87. Fernandinho), Sterling – Jesus.
Náhradníci: Carson – Fernandinho, Rodri, B. Silva, Otamendi, Stones, Zinčenko, Cancelo, Foden.

Rozhodčí: Moss – Bennett, Perry