Menu

Fotbal

Německá Bundesliga

Bayern Mnichov – VfL Wolfsburg

2:0

konec (0:0)

21.12.2019, 15:30 • Allianz Arena, Mnichov • 17. kolo • David Suchý

Tipsport: 1.2 7.72 16.0 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Bayernu, který svého soupeře porazil poměrem 2:0. Druhý poločas nám přinesl celkem vyrovnanou podívanou, navíc se Wolfsburgu celkem dařilo eliminovat domácí hráče. To vydrželo celkem dlouho, nicméně se Bayern přeci jenom dočkal kýženého vedení zhruba deset minut před koncem, posléze se domácím ještě povedlo navýšit své vedení. (17:23:28)
Držení míče: 68 % : 32 %.
Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 6:3. Rohy: 12:6. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 6:7.

90+2

Konec zápasu.

90+1

Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Serge Gnabry, přichází Leon Dajaku.

90+1

Bayern se opět dostal na útočnou polovinu, což mu naprosto vyhovuje. Vlci se ještě pokoušejí napadat zdlouhavou rozehrávku soupeře.

90

Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.

88

Bayern právě vstřelil branku!
V krátkém časovém sledu tu máme druhou branku domácích! I tentokráte odvedl obrovský kus práce Müller, který dalekonosným nákopem dokázal najít Lewandowskiho. Polský kanonýr ještě šikovně sklepl hlavou pod sebe na SERGE GNABRYHO, jehož zakončení levou nohou putovalo mimo dosah Casteelse.

88

Hosté budou mít šanci na vyrovnání, budou totiž zahrávat rohový kop. Neuer ještě rozehrávku trochu zdržel, avšak dle sudího to přeci jenom bude rohový kop.

87

Pro Wolfsburg to znamená hodně složitou práci, pár minut před koncem prohrává o jednu branku, nicméně ještě musíme počítat s nastaveným časem.

86

Bayern právě vstřelil branku!
Domácí hráči se přeci jenom dočkali kýžené branky! Gnabry totiž šikovně přenechal do tandemu na Müllera, který po chvilkovém driblinku s míčem přihrával pod sebe. Tam se do balónu opřel střídající JOSHUA ZIRKZEE, který přízemním zakončením vyzrál na brankáře Casteelse.

86

Sudí ponechal domácím výhodu, avšak to nakonec nebylo potřeba. Naopak se Wolfsburg pokoušel dostat do rychlého protiútoku, který se hrubě nepovedl.

85

Mbabu se po chvíli vydal na opačnou stranu, kde se postaral o provedení dalekonosného autového vhazování, při kterém se do vzduchu dostával Weghorst.

84

Gnabryho nabídka měla na zadní tyči najít Perišiće, avšak na jistotu se rozhodl zakročit hostující Mbabu, který raději poslal míč za brankovou čáru – roh.

83

Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Philippe Coutinho, přichází Joshua Zirkzee.

82

Vlci ještě zahrávali rohový kop z levé strany, který pro změnu nepřinesl nic nebezpečného. Naopak se nejvýše do vzduchu dostal Pavard, který zažehnal nebezpečí.

81

Wolfsburg málem udeřil! Za pokutovým územím se k odraženému míči totiž jako první dostal Arnold, jehož tečovaná nabídka putovala kousek vedle.

77

Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Felix Klaus, přichází Wout Weghorst.

76

Žlutou kartu dostává Thomas Müller (Bayern Mnichov).

76

Po delší době se trochu otevřela hostující obrana. Bayern se přiblížil k pokutovému území, kde měl napřaženo Kimmich, jehož rána byla spíše propagační.

75

K levé autové lajně si seběhl celkem nevýrazně hrající Perišić, který přesto nedosáhl na prudkou nahrávku v podání Pavarda. Oba celky hrají celkem dost nepřesně.

74

Z velké vzdálenosti to zkoušel střídající Gerhardt, jehož střelu ještě tečoval jeden z protihráčů. To znamená, že Wolfsburg bude rozehrávat další rohový kop.

73

Pavard se ani při další akci nedostavil na hrací plochu, rozsah krvavého zranění v obličeji je zřejmě větší. Bayern navíc narazil na pozorně hrajícího Mbabua.

72

Pavard musel na malý moment za postranní lajnu, kde se podrobil ošetření. Jeho celek se přesto dostal zpět na útočnou polovinu, kde hledá recept na soupeře.

71

Žlutou kartu dostává Maximilian Arnold (VfL Wolfsburg).

71

Přihrávka v podání Coutinha byla pro Müllera příliš složitá na zpracování, nicméně Bayern Mnichov se přesto udržel u míče, se kterým pracuje na polovině soupeře.

70

Rychlý protiútok Wolfsburgu nakonec skončil pouze u Boatenga, kterému se povedlo nastartovat akci svého celku, avšak ani ta neměla zrovna dlouhé trvání.

69

Po delší době se připomněl také Perišić, který si uvnitř šestnáctky našel prostor ke střele pravou nohou, avšak tu mu dokázal včas zablokovat zadák Tisserand.

68

Gnabry zaměstnal obranu soupeře dalším nebezpečným centrem, který si na zadní tyči dokázal najít Roussilon. Jeho odklizení přinese pouze další rohový kop.

67

Žlutou kartu dostává Paulo Otávio (VfL Wolfsburg).

67

Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Renato Steffen, přichází Paulo Otávio.

66

Daleko se s míčem nedostal domácí Pavard, který nezachytil hrací předmět na hřišti. Roussilonovi to nevadilo, sám se totiž postará o provedení autového vhazování.

61

Je za námi zhruba hodina hry, stále čekáme na úvodní branku tohoto zápasu. Druhý poločas je překvapivě vyrovnaný, Bayern se nedostává k souvislejšímu tlaku.

60

Svižná kombinace měla směřovat na Müllera, který to měl na dlouhou nohu. To pochopitelně vyhovovalo pozornému Brooksovi, jenž prudkým odkopem zažehnal nebezpečí.

59

Ani v tomto případě se německému šikulovi nepovedlo najít nikoho ze svých spoluhráčů. Naopak brankář Neuer předvedl dalekonosný výhoz, na který Gnabry nedosáhl.

58

Již se žlutou kartou hrající Kimmich fauloval kousek od pokutového území, Wolfsburg se může dostat k ohrožení branky. K rozehrávce se opět postavil Arnold.

57

Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Xaver Schlager, přichází Yannick Gerhardt.

57

Vypadalo to, že jeden z hostujících hráčů zahrál v pokutovém území rukou, avšak nakonec tomu tak nebylo. Hlavní sudí nechává pokračovat, penalta z toho nebude.

56

Také mnichovský celek zahrával rohový kop, avšak ten nepřinesl nic nebezpečného. Bayern se dostává k náporu, navíc budeme sledovat další standardku.

55

Tady moc nechybělo! Coutinho si totiž našel za pokutovým územím prostor ke střele, jeho technickou ránu ale dokázal Casteels zneškodnit.

54

I tentokráte se o rozehrávku rohového kopu postaral Arnold, který mířil k přední tyči. Nejvýše do vzduchu vyšplhal Boateng, jenž prudce vracel míč za vápno.

53

Akce Wolfsburgu ještě pokračovala na pravém křídle, kde se Klaus prodral k centru do pokutového území, avšak tuto nabídku dokázal zablokovat Alaba.

52

Napadající Müller sáhl k nedovolenému zákroku, který uviděl také hlavní sudí. Vlci tak měli možnost zahrávat další standardku, která doletěla ke Kimmichovi.

51

Do dobré pozice se dostal Schlager, který to nevyřešil zrovna nejlépe. Jeho zakončení z úhlu nebylo vůbec prudké, navíc skončilo v náruči brankáře Neuera.

50

Davies se chtěl vydat podél levé autové lajny, avšak tam mu doslova přijel pod nohy obránce Mbabu, který ve skluzu odvracel míč za cenu autového vhazování.

49

Wolfsburg si zároveň vybojoval standardní situaci, avšak ta se moc nepovedla. Vzápětí mohl rozehrávat od své branky Neuer, který si vybral kolegu Alabu.

48

Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali hodně agresivní zákrok v podání Kimmicha, který málem trefil soupeře do hlavy. Je z toho první žlutá karta utkání.

47

Žlutou kartu dostává Joshua Kimmich (Bayern Mnichov).

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou v tomto případě hrát zleva doprava.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám celkem překvapivě nepřinesl žádnou branku. Směrem dopředu byl o poznání aktivnější Bayern, který si vypracoval celou řadu šancí, avšak ani jedna z nich neskončila za brankářem Casteelsem. Wolfsburg se postupem času vytratil ze hry, avšak několikrát zaměstnal Neuera.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+3

První poločas skončil.

45+3

Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Javi Martínez, přichází Jérôme Boateng.

45+1

Vypadá to na vynucené střídání. Martínez byl donucen odkopnout míč do zámezí, načež se chytil za pravou nohu. Zcela jistě půjde na hrací plochu Boateng.

45

První poločas bude nastaven o dvě minuty.

43

Domácím zatím není přáno. Müller si u postranní lajny počínal čistě, což vedlo k nahrávce na Lewandowskiho, který ještě celou akci vyšperkoval na Coutinha. Posledně jmenovaný přestřelil branku o metr.

42

Při odkopu na opačnou polovinu se povedlo včas zasáhnout Martínezovi, který nedaroval Klausovi sebemenší šanci. Bayern se tak žene na útočnou polovinu.

40

Do volného prostoru si seběhl Gnabry, který ještě počkal na náběh Kimmicha. Také druhý jmenovaný hráč zkoušel vypálit, mířil ale celkem daleko vedle.

39

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.

38

Arnold se sám postaral o provedení standardní situace, nicméně trefil pouze dobře postavenou zeď. Následná dorážka pro změnu skončila v rukavicích Neuera.

34

Je za námi zhruba třetina zápasu, zatím na první branku stále čekáme. Bayern je pochopitelně aktivnější, avšak se mu zatím nepovedlo najít úspěšný recept.

33

Po pádu v pokutovém území se domácí marně dožadovali penalty.

33

Nekompromisním nákopem se prezentoval obránce Tisserand, který odklízel hrací předmět daleko od pokutového území, kde se ho zmocnil aktivní Müller.

32

Nakonec to ještě bylo s lehkou tečí brankáře Casteelse, logicky tak přišel na řadu rohový kop, který se stal snadnou kořistí právě brankáře ve službách VfL.

31

Müller se hezkým způsobem otočil s míčem, načež vysunul do tandemu Gnabryho. Druhý jmenovaný si zasekl míč na pravou nohu a poté mířil kousek vedle.

30

VfL Wolfsburg se začíná dostávat pod značný nápor, předchozí akce domácích ale skončila daleko za postranní lajnou. To znamená, že budeme sledovat aut.

29

Casteels si dával s odkopem od své branky celkem dost načas, nakonec mu to u sudího prošlo. Po následném nákopu si takticky pomohl faulem Klaus.

28

Tady moc nescházelo. Vlci si totiž příliš nehleděli Müllera, který napřáhl zhruba z pětadvaceti metrů od branky. Jeho přízemní rána prosvištěla kousek vedle.

27

Schlager měl kolem sebe opravdu málo místa, navíc jeho pokus o přenesení hry zablokoval jeden z protihráčů. Domácí tak začínají opět od své poloviny.

26

Na levé křídlo si seběhl talentovaný Davies, který se chtěl protlačit kolem protihráče. To se nepovedlo, domácí fanoušci navíc marně reklamují nedovolený zákrok.

25

Opakovaný záběr prokázal, že se jednalo o opravdu skvělý zákrok, stav se tak nemění. Naopak se po delší době dostal k míči Neuer, který rozehrál do strany.

24

Bayern měl k dispozici standardní situaci z nebezpečné vzdálenosti od branky. Nakonec se k rozehrávce postavil Alaba, jehož pokus dokázal Casteels vyrazit.

19

Tomu na pomoc přispěchal Santos, nicméně i přesto se o rozehrávku postaral Arnold. Jeho centr směřoval k přední konstrukci, kde zasahoval Davies.

18

Tutovka pro VfL! Domácí obrana si totiž nepohlídala Klause, který se najednou dostal do vyložené šance, avšak trefil pouze brankáře Neuera.

17

V roli posledního hráče se povedlo zakročit Alabovi, který tak za sebe nepustil nahrávku od Steffena. Vlci si vybojovali rohový kop, který zanedlouho rozehraje Arnold.

16

Ani tentokráte to Wolfsburgu nevyšlo. Casteels totiž zkoušel prudkým nákopem najít na pravé straně Santose, avšak ani on neodhadl dopad hracího předmětu.

15

Nakonec se Müllerovi povedlo na zadní tyči najít Perišiće, který měl navíc celkem dost prostoru na zakončení hlavou. Casteels se ale musel činit.

14

Alabovi se velice přesně povedlo přenést hru na pravou stranu, odkud centroval do malého vápna Gnabry. Jeho nabídka vyvolala před brankou velký rozruch.

13

Hraniční situace na opačné straně. Steffen si nabíhal na kolmici za domácí obranu, avšak i v tomto případě vyletěl nahoru praporek pomezního rozhodčího.

12

I další útočná snaha mnichovského celku končí ofsajdem. Davies se totiž prudkým pasem pokoušel oslovit Perišiće, který si nepohlídal náběh za obranu.

11

Do nepříjemného obležení se před malým momentem dostal Kimmich, kterému se i přesto povedlo roztáhnout hru k postranní lajně, kde se nacházel Pavard.

10

Brooks tak mohl rozehrávat volný kop kousek od svého pokutového území. Vlci se navíc málem dostali až k šestnáctce, Müller ale za sebe nepustil Roussilona.

9

Už to vypadalo, že Gnabry poběží sám na brankáře, avšak v tomto úmyslu ho zastavil až praporek pomezního rozhodčí, který znamenal ofsajdové postavení.

8

Müller si seběhl na pravé křídlo, odkud se pokoušel odcentrovat do pokutového území, avšak našel pouze Tisseranda, který z jedničky odklidil balón.

7

Pokus o přenesení hry na Mbabua bylo až příliš prudké, míč totiž doskákal za brankovou čáru. Neuer se postaral o rychlou rozehrávku, která přináší protiútok.

6

Mezitím se Bayern dostal zpět na vlastní polovinu, kde jsme sledovali pohlednou kombinaci. Na jejím konci si ale nedovoleným zákrokem pomohl Lewandowski.

5

Arnold nakonec opustil hrací plochu, další ošetření bude probíhat za postranní lajnou. Wolfsburg bude chvíli hrát v početní nevýhodě, tedy v deseti.

4

Momentálně se nehraje. Zdravotní problémy má totiž hostující záložník Arnold, se kterým to nevypadá zrovna nejlépe. Poprvé musel do akce lékařský personál.

3

Hned v úvodu tohoto zápasu si to po pravém křídle namířil vpřed Müller, kterého nakonec dokázal zastavit Roussilon, od kterého šel míč za postranní lajnu.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hostující hráči, kteří budou hrát zleva doprava.

1

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

Bayern Mnichov: Neuer (C) – Kimmich, Pavard, Alaba, A. Davies – T. Müller, Javi Martínez, Coutinho – Gnabry, Lewandowski, Perišić.
Náhradníci: Ulreich – J. Boateng, Batista Meier, Mai, Dajaku, Zirkzee, S. Singh.

VfL Wolfsburg: Casteels – Mbabu, Tisserand, Brooks, Roussillon – X. Schlager, Guilavogui (C), Arnold – Joao Victor, Klaus, Steffen.
Náhradníci: Pervan – Brekalo, Bruma, Gerhardt, William, Ginczek, Knoche, Otávio, Weghorst..
VfL Wolfsburg

Na opačné straně stojí nevyzpytatelný Wolfsburg, kterému pro změnu patří průběžná devátá pozice tabulky, což značí přesný prostředek. Vlkům se do této chvíle povedlo nasbírat čtyřiadvacet bodů, nicméně v případě výhry se klidně mohou protáhnout až na sedmou pozici. Wolfsburg si za cíle dává pohárovou Evropu, což není vůbec nereálně, neboť situace v tabulce je hodně vyrovnaná. Wolfsburg navíc v posledních dvou ligových duelech dokázal bodovat, nejprve se mu povedlo porazit druhý Mönchengladbach výsledkem 2:1, poté v dalším domácím duelu remizoval se Schalke 1:1.
Bayern Mnichov

Fotbalisté Bayernu Mnichov stále hledají optimální herní rytmus, který se stále nedaří najít. Mnichovskému celku totiž patří až třetí pozice tabulky, navíc ze sedmnácti odehraných zápasů ztratil body hned v sedmi případech. Bayernu se v posledních týdnech konečně začalo výsledkově dařit, neboť po dvou porážkách přidal na konto dvě výhry. Poslední ligový duel byl hodně napínavý, souboj proti Freiburgu totiž dlouhou dobu spěl k nerozhodnému výsledku, avšak Bayern díky dvou brankám v nastaveném času vyhrál 3:1. I v tomto utkání můžeme za favorita považovat právě mnichovský celek.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Německá Bundesliga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Bayern Mnichov a VfL Wolfsburg.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

Bayern Mnichov – VfL Wolfsburg

2:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 86. Zirkzee (T. Müller), 88. Gnabry (Lewandowski)

Karty:   47. Kimmich (BAY), 76. T. Müller (BAY) – 67. Otávio (WOF), 71. Arnold (WOF)

Držení míče: 68 % : 32 %.
Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 6:3. Rohy: 12:6. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 6:7.

Bayern Mnichov: Neuer (C) – Pavard, Javi Martínez (45+3. J. Boateng), Alaba, A. Davies – T. Müller, Kimmich, Coutinho (83. Zirkzee) – Gnabry (90+1. Dajaku), Lewandowski, Perišić.
Náhradníci: Ulreich – J. Boateng, Batista Meier, Mai, Dajaku, Zirkzee, S. Singh.

VfL Wolfsburg: Casteels – Mbabu, Tisserand, Brooks, Roussillon – X. Schlager (57. Gerhardt), Guilavogui (C), Arnold – Joao Victor, Klaus (77. Weghorst), Steffen (67. Otávio).
Náhradníci: Pervan – Brekalo, Bruma, Gerhardt, William, Ginczek, Knoche, Otávio, Weghorst.

Rozhodčí: Dingert – Christ, Gerach

Diváci: 75000