Menu

Hokej

Příprava NHL

Winnipeg Jets – Calgary Flames

4:1

konec (1:0, 0:0, 3:1)

23.09.2019, 02:00 • Bell MTS Place, Winnipeg • Michal Břuchanský

Tipsport: 2.04 3.66 3.13 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (04:44:42)
Československá stopa v utkání
Michael Špaček (WPG)
0+0, 0 střel, čas na ledě 13:11
Adam Růžička (CGY) 1+0, 3 střely, čas na ledě 15:13.
Tři hvězdy utkání:
1. Laurent Brossoit (WPG) 22 zák., 1 gól, 95,7%
2. Joona Luoto (WPG) 1+0
3. Ville Heinola (WPG) 0+0.
Střely na branku: 29 – 23 (11:10, 7:10, 11:3).
Je dobojováno! Winnipeg si po gólu Roslovica z padesáté vteřiny zápasu kontroloval vedení až do šestačtyřicáté minuty, kdy svou dobrou formu potvrdil gólem na 1:1 Adam Růžička. Jets se toho ale nelekli a zanedlouho si díky gólům Wheelera a Luota rychle vypracovali dvougólový náskok. S papírově slabším týmem hrající Flames se na zdramatizování už nezmohli a pár vteřin po odvolání gólmana navíc inkasovali od Ehlerse branku na konečných 4:1 pro Winnipeg.

Konec zápasu.

59:45

Ještě jedno vhazování, které bude pro dnešek asi tím posledním. Heinola chtěl po soubojích u mantinelu dloubnout puk do středu hřiště, nicméně ho poslal až na icing.

59:08

Ville Heinola si za rozhodnutého stavu dovolil drzou individuální akci v útočném pásmu. Tu dokázal i zakončit, nicméně trefil jen Alexandra Jelesina.

59:00

Poslední minuta třetí třetiny.

58:24

58:24 Nikolaj EHLERS - 4:1

58:24

Winnipeg právě vstřelil branku!
Je rozhodnuto! Calgary teď mělo trochu smůlu, protože Talbot odjel na střídačku zrovna ve chvíli, kdy z pravé strany nepřesně přihrával T. J. Brodie. Přes Scheifeleho a Wheelera se puk dostal na NIKOLAJE EHLERSE a ten neměl problém trefit nikým nehlídanou branku. Asistence: Blake Wheeler, Mark Scheifele.

57:47

Andrew MacDonald napřáhl od modré. Branku o kousek netrefil, ale Flames i tak dostali Špačkovu formaci pod menší tlak.

57:04

Michael Stone přihrával po prknech za domácí branku, kde byl jeden z jeho spoluhráčů podražený, ale hlavní rozhodčí to nechalo úplně v klidu.

56:49

Neposedný kotouč zkrotil na své hokejce Little, který však nemohl hrát kvůli signalizovanému ofsajdu. Oba celky střídají a vhazovat se bude ve středním pásmu.

56:06

Smith-Pelly přihrál o mantinel na Gawdina a založil tím přečíslení dvou na jednoho. Centr druhé hostující formace vzal zakončení na sebe a trefil tyč!

55:48

Mark Scheifele elegantně projel do útočného pásma, kde se ke střele dostal Blake Wheeler, ale Cam Talbot tentokrát zasahovat nemusel.

55:01

Scheifele přihrál z pravého mantinelu na Ehlerse, jehož střela trefila hokejku blokujícího Valijeva a kotouč rozvlnil jenom ochrannou síť.

54:49

Růžička neobešel Greena a z nouze přihrával do druhé vlny, jenže všichni ostatní hráči Flames se v daný moment ještě zdržovali někde ve středním pásmu.

54:11

Brodieho přihrávka přes celé kluziště nenašla nikoho v bílém dresu, ale to samé víceméně platilo i o následné snaze domácího týmu.

53:41

Špačkova formace se usadila v útočném pásmu. Stanley od modré branku o velký kus minul a český útočník na konci střídání kotouč odevzdal Brodiemu.

52:57

Rinat Valijev si dává hodně načas s rozehrávkou, a tak hostům rychle utíkají vteřinky zbývající na vstřelení dvou gólů.

52:22

Glenn Gawdin dostal perfektní průnikovou přihrávku mezi dvojici obránců. Zakončení bekhendovým blafákem mu však pravou nohou pokazil vynikající zákrok Brossoita.

51:46

Anthony Bitetto využil volné uličky a podél levého mantinelu se dostal až do zajímavé střelecké pozice, kterou malinko znegoval jen propagační střelou švihem.

50:55

50:55 Joona LUOTO - 3:1

50:55

Winnipeg právě vstřelil branku!
Celek z Manitoby skutečně zvyšuje a poprvé vede o dvě trefy! Griffith vrátil puk z rohu útočného pásma na modrou čáru, odkud zkusil štěstí Logan Stanley a JOONA LUOTO protečoval kotouč do Talbotovy klece. Asistence: Logan Stanley, Seth Griffith.

50:22

Po přihrávce rukou a komerční přestávce se znovu hraje. Do ofenzivy se opět ženou domácí Jets, kteří by rádi odskočili na rozdíl dvou gólů.

49:43

49:43 Blake WHEELER - 2:1

49:43

Winnipeg právě vstřelil branku!
Hosté podruhé inkasují bezprostředně po vhazování a od poloviny třetího dějství tak musí znovu pracně dotahovat jednogólové manko! Po Scheifelem vyhraném buly zablokoval jednu ze střel Smith-Pelly. Puk se dostal na modrou k Bittetovi, jehož pokus Talbot vyrazil a puk se pro něj smolně odrazil přesně na bekhend dorážejícího BLAKEA WHEELERA. Anthony Bitetto.

49:26

Tak ta musela štípnout. Austin Czarnik měl prostor na mohutný nápřah a z pravého kruhu tvrdě vypálil do hrudníku Laurenta Brossoita, jenž si ani nestihl přiložit lapačku k tělu.

49:03

Špaček si vyjel k modré čáře a na chvíli si vyměnil pozici s Poolmanem, který se podíval na útočný výlet, jenže Riedera na zadním mantinelu neobešel.

48:37

Kotouč vyletěl mimo hrací plochu, což je v tomto utkání velmi ojedinělý jev. Vhazovat se bude u modré čáry před střídačkou Winnipegu.

48:09

Little se štěstím prostrčil kotouč doprava na Roslovica, který mu ještě vracel puk před branku, ale tam už zaúřadovala defenziva Flames.

47:06

Scheifeleho svižná střela tahem byla nepřesná. Vzápětí neuspěl ani jeho tradiční parťák Wheeler, který trefil jen některého ze soupeřů.

46:45

Suess si na pravém křídle obhazoval protihráče, ale ke kotouči se už nevrátil. Pokračující akce Winnipegu přinesla jen ofsajd.

46:00

46:00 Adam RŮŽIČKA - 1:1

46:00

Calgary právě vstřelilo branku!
Flames využívají přesilovou hru a po šesti minutách hry ve třetí třetině srovnávají na 1:1! Czarnik opětovně dojel svou vlastní sraženou přihrávku a z pravého křídla posílal puk za branku. Tam byl Alan Quine a pohotovou nahrávkou našel u brankoviště operujícího ADAMA RŮŽIČKU, jenž si potáhl puk na forhend a včas ho dloubl přes levý beton poprvé překonaného Brossoita. Asistence: Alan Quine, Austin Czarnik

45:38

Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Dmitrij Kulikov – 2 min., vražení na hrazení).

45:06

Michael Stone našel z obranného pásma u středového kruhu Mangiapaneho, jenž byl Heinolou vytlačen mimo palebnou pozici.

44:28

Rieder nabral dobrou rychlost, díky které se odpoutal od svého strážce, ale z ostrého úhlu pak nepřekonal Brossoita, který byl přilepený na pravé tyči.

43:35

Grenier se na zadním mantinelu postaral o Wheelera, jenže elitní formace Jets se do pásma rychle vrátila. Bittetovu dělovku zpoza levého kruhu Talbot rovněž zlikvidoval.

43:08

Winnipeg je na startu třetí části hodně aktivní. Talbot si musel připsat dva další zákroky, když nejprve vyrazil Kulikovovu ránu od modré a pak i bekhendový pokus Ehlerse, který vyjel zpoza branky.

42:38

Luotova bekhendová přihrávka zpoza koncové čáry nenašla nikoho v modrém. Griffith pak našel na pravém křídle Ehlerse, ale ten ve finále nevystřelil ani nenahrál.

42:08

Stanley už poněkolikáté zásadně zachyboval na útočné modré. Naštěstí pro něj Froeseho střela z brejku dvou na jednoho byla Luotem sražená do ochranné sítě.

41:27

Od modré čáry to zkusil také Luke Green, ale Talbotova vyrážečka opět splnila svůj účel. Jets hned vzápětí přišli o útočné pásmo.

40:57

Bitteto přijel ze střídačky do útočného pásma a okamžitě dostal puk na střelu z první, kterou dobře postavený Cam Talbot vcelku bezpečně vyrazil.

40:45

Kulikovova střela od modré čáry byla sražená. Wheeler pak zabojoval o puk na pravém mantinelu, ale přihrávku na střed sebral Kylington.

40:01

Začala třetí třetina.
Střely na branku po 2. třetině: 18 – 20 (11:10, 7:10).
Druhé dějství o osudu celého zápasu příliš nenapovědělo. Hrál se vyrovnaný hokej, ale vyložených šancí na změnu skóre bylo jako šafránu. Cam Talbot s Laurentem Brossoitem všech sedmnáct střel pochytali a na těsném vedení Winnipegu 1:0 se hlavně kvůli nim nic nezměnilo.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:03

Rieder si zpracoval dlouhý pas na pravém konci modré čáry, díky dobrému zrychlení se ocitl u Brossoita, ale čisté konto mu ani v tomto případě nesebral.

39:00

Poslední minuta druhé třetiny.

38:38

Hosté v plném počtu.

38:35

Logan Stanley propadl na útočné modré. Czarnik upaloval do samostatného úniku, ale vracející se Shaw mu na poslední chvíli zakončení překazil.

38:04

Byron Froese našel puk na hokejce a neunáhlil se s jeho vyhozením, čímž pošetřil několik cenných vteřin z oslabení.

37:42

Wheeler převzal puk od solidně hrajícího Heinoly, jenže švihem z pravého kruhu prostor mezi třemi tyčemi hostující branky netrefil.

36:55

Scheifeleho pas z levého kruhu letěl před brankoviště, ale Nikolaj Ehlers byl bez šance rychle letící puk zpracovat.

36:38

Vyloučení v týmu Calgary Flames (Buddy Robinson – 2 min., vysoká hůl).

36:29

Od jednoho z domácích hráčů se odrazil kotouč na Glenna Gawdina, který bez podpory z řad spoluhráčů vystřelil z vrcholku levého kruhu a získal aspoň buly před Brossoitem.

35:53

Plameny se ani na několik pokusů neusadily v útočném pásmu. O to samé se nyní snaží i domácí, kteří také čelí velice pozorné obraně.

34:41

Adam Růžička marně sprintoval za hodně nepřesným pasem z obrany Calgary. Zakázané uvolnění znamená buly po levici Cama Talbota.

34:15

Scheifelemu utekl kotouč před útočnou modrou, Dmitrij Kulikov si ho od něj vzít nemohl, jinak by bylo pískáno další postavení mimo hru.

33:47

Scheifele vystřelil přes obránce nepřesně. Na druhé straně se rýsovala velká šance pro Czarnika, ale rychlý kontr zastavilo odpískání ofsajdu.

33:07

Gawdin zakončoval až teď, ale kotouč byl sražen k Mangiapanemu, který z bezprostřední blízkosti nenašel žádnou skulinku v postoji Laurenta Brossoita.

32:56

Přes Greena propadl kotouč k rozjetému Mangiapanemu, který místo střely ještě hledal Gawdina, ale ten nedostal od obránců Jets povolení ke střele.

32:44

Další dlouhatánská pasáž bez přerušení končí až nyní. Špaček vydoloval puk u zadního mantinelu a rychle posunul puk před rozjetého Luota, jehož střelu z jedničky Talbot lapil.

31:54

Logan Shaw jednoznačně přebruslil MacDonalda, přes kterého se dostal až před branku, jenže bekhendovým blafákem na Talbota nevyzrál.

31:28

Zakázané uvolnění Flames se nepíská. Poolman musel rozehrávat, ale Scheifeleho následnou přihrávku překazil Buddy Robinson.

30:46

Roslovic si tělem pokryl kotouč před Valijevem. Ten s ním ale zůstal při objíždění branky a v křídelním prostoru ho od kotouče čistě odseparoval.

30:12

Oliver Kylington pozorně sledoval rozjetého Růžičku, kterého chtěl vyslat do úniku, ale slovenský útočník o chloupek delší pas nezpracoval.

29:48

C. J. Suess dojel nastřelení MacDonalda, ale puk do bezpečí nedostal. Jets se později provinili zakázaným uvolněním.

29:08

Hosté v plném počtu.

28:49

A ještě jedna pochvala pro Glenna Gawdina, který se šikovně postavil před Logana Stanleyho a jeho střelu od modré čáry obětavě zablokoval.

28:18

Tobias Rieder s Gawdinem aspoň na pár vteřin dostali puk pryč z obranné poloviny Flames. Domácím ale stále zbývá dost času na využití přesilovku.

27:59

Jets rozjeli parádní kombinaci, o které si dnes mohou hosté nechat jenom zdát. Vše skončilo chycenou střelou z levého kruhu od Marka Scheifeleho.

27:28

Scheifele přihrál na střed Littleovi, který chtěl střílet z mezikruží, ale Michael Stone kotouč na Talbota nepustil.

27:13

Domácí v plném počtu.

27:08

Vyloučení v týmu Calgary Flames (Andrew Mangiapane – 2 min., podrážení).

26:54

Rozhodně to není povedená početní výhoda. Jets si třikrát získali puk a nenechali hostující hráče nijak kombinovat u Laurenta Brossoita.

26:08

Dobrou práci v oslabení teď odvedli Špaček a Appleton. Calgary zůstává hodně daleko od Brossoita a domácí naopak v klidu střídají.

25:43

Kulikov nepustil hosty zpět do obranného pásma Winnipegu. T. J. Brodie si musí rozmyslet další rozehrávku od vlastní modré čáry.

25:20

Prostor na přesilovce dostal i slovenský talent Růžička, po jehož vyhraném vhazování otestoval Brossoitovu pozornost Alan Quine.

25:13

Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Luke Green – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hřiště).

25:03

Bitetto vystihl špatnou rozehrávku Talbota, který se ale stihl vrátit do brankoviště a střelu zpoza levého kruhu vyrazil. Na druhé straně předvedl zajímavou individuální akci Rieder.

24:25

Právě Ehlers shodil puk na směrem k modré čáře, kam z druhé vlny přijel Wheeler a střelou švihem přidělal Talbotovi menší prácičku.

24:03

Domácí fanoušci si mohou oddechnout. Nikolaj Ehlers je po bolestivém zablokování Brodieho střelu zpátky na ledové ploše.

23:46

Winnipeg po boji ve střední pásmu jenom odevzdal kotouč Rinatu Valijevovi, z jehož rozehrávky se vyklubal trošku zbytečný icing.

22:55

Logan Shaw to vyzkoušel právě z blízkosti levého hrazení. Talbot zasáhl, načež se k dorážce neprotlačil Michael Špaček.

22:22

Nahození Špačka dojel Appleton. Puk mu u zadního mantinelu ale utekl a teď je o něj sváděn obrovský boj na levém křídle.

21:23

Nemalé zdravotní problémy teď potkaly NIkolaje Ehlerse, který po zablokování střely hodně ztěžka odkulhal na střídačku. Fanouškům Winnipegu nyní asi zatrnulo.

20:56

Brodie se vysunul až na hrot útoku. Zakončení si ale rozmyslel a nakonec ještě dal puk na modrou, odkud branku netrefil Czarnik.

20:17

Střelecký účet druhé třetiny otevřel Seth Griffith, který prudce vystřelil z levého mantinelu a Talbot rozhodně nepředvedl úplně nejlehčí zákrok.

20:01

Začala druhá třetina.
Střely na branku po 1. třetině: 11 – 10.
Na první gól utkání mezi Winnipegem a Calgary jsme nemuseli čekat ani minutu, neboť Poolmanovu střelu hned v padesáté vteřině dorazil za Talbotova záda Jack Roslovic. Winnipeg měl později ještě několik dobrých střídání, ale druhý gól zatím nepřidal. Žádný zásah nebyl k vidění ani na druhé straně, kde si Flames nevytvořili prakticky žádnou šanci. Největší hrozbou pro Jets byly vlastní chyby v rozehrávce, které však Brossoit vždy napravil.

20:00

První třetina skončila.

19:33

Hře Calgary zatím chybí nějaká lepší myšlenka. Hráči v bílém neustále jenom nahazují a ještě nám neukázali prakticky žádnou pořádnou kombinační akci.

19:00

Poslední minuta první třetiny.

18:54

Michael Stone trefil od modré čáry jenom zadní mantinel. Protiútok klubu z Alberty pro změnu skončil kvůli postavení mimo hru.

18:28

Pokus Quinea z levého křídla neprošel přes jednoho z protihráčů. O moc lepší nebylo ani následné nahození německého útočníka Riedera.

17:54

Adam Růžička z pravého mantinelu nahazoval puk do brankoviště, u kterého číhal jeden z jeho spoluhráčů, ale ten Brossoita nijak neohrozil.

17:21

Hosté chtěli střídat, a tak jenom odevzdali puk Heinolovi, který ho aspoň na pár vteřin zavezl do blízkosti Cama Talbota.

16:39

Nemalé zmatky v obraně Calgary ukončila až Poolmanova střela zpoza levého kruhu, která zaplula do nachystaného Talbota.

16:17

Seth Griffith si nachystal střelu z osy hřiště. Cam Talbot se zmohl aspoň na vyražení puku a pak měl co do činění i s dorážkou téhož hráče.

15:36

Velká chyba Laurenta Brossoita, který ze zadního mantinelu rozehrál přesně na hůl Peleltiera. Ten hned střílel podél brankové čáry, ale kotouč mezi nohama vracejícího se domácího brankáře neprošel.

14:57

Osmnáctiletý finský obránce Ville Heinola nezpracoval přihrávku od Michaela Špačka a Winnipeg kvůli tomu na chvíli ztratil postavení v útočném pásmu.

14:13

Mangiapane svou zadovkou oslovil Robinsona, který to zkusil z vrcholku levého kruhu. Brossoit puk pravým betonem vyrazil a měl i trochu štěstí, že se Flames nedostali k dorážce.

13:43

Brodieho přihrávka minula Mangiapaneho o několik metrů, a tak se kotouč doklouzal až na zakázané uvolnění.

13:06

Jets malinko zaváhali při rozehrávce od vlastní branky. Trochu viny na tom měl i Brossoit, který vzápětí vyřešil Růžičkovu střelu z takřka nulového úhlu.

12:42

Další hluché střídání Winnipegu, po jehož nahození se hra z trochu záhadného důvodu přerušila. Pokračovat se bude po reklamní přestávce.

12:09

Tryskáče nastalou situaci ve své třetině uklidnily. Luke Green drží puk za Brossoitem a čeká, až všichni ostatní muži v modrém vystřídají.

11:17

První útok Calgary se na několik desítek vteřin usadil v útočném pásmu, jenže vymyslel jen dvě nepřesné střely od modré od Kylingtona a Stonea.

10:36

Nekompromisní nástřel Stonea už se stal snadnou kořistí pro domácí beky. Green ale přihrával k červené čáře na Špačka a ten protečoval puk na icing.

09:56

Růžičkovo nahození za svou brankou zastavil Brossoit. Kotouč útočné pásmo Flames neopustil, ale dobře bránění Flames se ke střele dostat nemohou.

09:12

Mark Scheifele vyhrál buly na Poolmana, ale situace z prvního gólu se v tomto případě neopakovala. Po zákroku Talbota neměl kdo dorážet.

08:49

Alan Quine se svými křídly stále nemůže opustit ledovou plochu. Na vině jsou další dva icingy, které teď malinko rozkouskovaly devátou minutu zápasu.

08:18

Joona Luoto nezpracoval přihrávku do středního pásma. Hosté ale dopadli ještě hůře a po icingu si musí poradit s vhazováním u Cama Talbota.

07:49

Logan Stanley přenechal rozehrávku Greenovi, jehož prudký pas skončil nevynuceným zakázaným uvolněním.

07:16

Glenn Gawdin vybojoval puk v rohu útočného pásma, jenže přihrávka před branku spoluhráče Mangiapaneho nenašla.

06:47

Oliver Kylington hned po buly přihrával podél modré čáry. Michael Stone mohutně napřáhl a solidní ranou vyprášil Brossoitovu lapačku.

06:42

Alexandre Grenier se šikovně otočil před pravým kruhem, odkud i propagačně vystřelil, ale na překvapení brankáře Brossoita to nestačilo.

06:02

Scheifele v přečíslení tři na dva rozdal puk Wheelerovi, který zprava hledal před brankou Ehlerse, ale dánský útočník na prudký pas nedosáhl.

06:00

Hosté v plném počtu.

05:38

Ehlersovu přihrávku na modrou čáru vystihl Buddy Robinson. Závěr oslabení mohou Flames strávit hodně daleko od své branky.

05:10

Mark Scheifele míchal na levém kruhu, odkud nabil na střelu golfákem Heinolovi, ale Talbotův beton kotouč vyrazil někam do rohu.

04:36

Stanley vynikající přihrávkou z obrany vysouval Tobiase Riedera, který byl včas zakřižován a Brossoit díky tomu zasahovat nemusel.

04:18

Michael Stone díky vyhranému vhazování odpálil kotouč přes celé hřiště, zastavovat jej musel až Laurent Brossoit v brance Jets.

04:00

První přesilová hra pro Winnipeg! Za hákování Poolmana míří na trestnou lavici hostující útočník Jakob Pelletier.

03:49

Scheifele podržel puk za hostující brankou, zpoza které zkusil Talbota překvapit Wheeler, ale bývalý gólman Edmontonu si spodek branky pohlídal.

03:25

Ville Heinola z levého mantinelu nahodil kotouč přesně do lapačky Cama Talbota, který se rozhodl zastavit hru.

03:07

Kulikov si udělal místo ke střele švihem od modré čáry. Puk s přispěním Talbota skončil na zadním mantinelu, kde ještě pokračuje domácí ofenziva.

02:20

Jelesinovi utekl puk z modré čáry do středního pásma. Z hloubi pole pak přišla přihrávky do jízdy pro Smithe-Pellyho, ale ten Brossoita zprava neprostřelil.

01:57

Buddy Robinson nastřelil kotouč do útočného pásma Flames, kteří se snaží vymanit z bojů u mantinelů. Za Jets je poprvé na ledě český útočník Špaček.

00:50

00:50 Jack ROSLOVIC - 1:0

00:50

Winnipeg právě vstřelil branku!
Domácí už po padesáti vteřinách otevírají skóre! Základem bylo vyhrané buly Littlea. Poolmanovu následnou střelu Talbot jenom vyrazil a číhající JACK ROSLOVIC při dorážce nezaváhal. Asistence: Tucker Poolman, Bryan Little.

00:45

Jets ubránili první hostující útok a prostřednictvím Ehlerse vyrazili vpřed. Wheeler po jeho zadovce našel v pravém kruhu Kulikova, jehož střelu srazil Czarnik do ochranné sítě.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Winnipeg Jets: Brossoit (Berdin) – Kulikov, Heinola, Poolman, Bitetto, L. Green, Stanley – Wheeler (C), Scheifele, Ehlers – Roslovic, Little (A), Vesalainen – L. Shaw, Špaček, Appleton – Griffith, Suess, Luoto.

Calgary Flames: Talbot (Zagidulin) – Brodie (A), MacDonald, M. Stone (A), Kylington, Jelesin, Valijev – Czarnik (A), Quine, Rieder – Robinson, Gawdin, Mangiapane – Tuulola, Froese, Pelletier – Smith-Pely, Růžička, Grenier.

Rozhodčí: Dunning, StLaurent – B. Gawryletz, Miller.
Calgary Flames

Celek z Alberty udělal po loňském fiasku v prvním kole play-off pár zajímavých trejdů se svým největším rivalem z Edmontonu, ale jinak udržel kostru týmu pohromadě. Největší opory se dnes v Bell MTS Place ale nepředstaví, šanci dostanou hlavně nadějní mladíci, mezi které patří i v dobré formě hrající slovenský útočník Adam Růžička. Ze zkušenějších pardů jdou vypíchnout jména jako Brodie, Stone, Ryan nebo testovaný bek MacDonald. Do brankoviště dnes budou připraveni Cam Talbot a Arťom Zagidulin. Flames budou hrát už pátý přípravný zápas. Z dvojutkání proti Vancouveru získali tři z pomyslných čtyř bodů, posléze přestříleli 6:4 San Jose, ale naposledy padli 2:6 v Edmontonu.

Očekávaná sestava:
Talbot (Zagidulin) – Brodie, M. Stone, Valijev, Jelesin, MacDonald, R. Hamilton, Kylington – Ryan, Rieder, Smith-Pelly, Czarnik, Froese, Grenier, Pelletier, Kirkland, Robinson, Růžička, Lomberg, Tuuola, Mangiapane.
Winnipeg Jets

Jen těžko by se hledal tým, u kterého visí tolik otazníků, jako je tomu právě u Jets. Kanadský klub neví, zda bude moci i nadále počítat s populárním obráncem Byfuglienem a navíc se stále nedohodl na podmínkách smlouvy s mladými útočníky Kylem Connorem a Patrikem Lainem. Probíhající přípravu Winnipeg zahájil prohrou 0:2 v Edmontonu, po které hrál dvakrát doma. S Wild uhrál pozitivní výsledek 4:1 a naposledy těsně prohrál v prodloužení se St. Louis. Trenér Paul Maurice dneš vyšle na plac velmi nezkušenou obranu. Jedinou výjimkou bude ruský bek Dmitrij Kulikov. Největší zbraní naopak bude první útok s Ehlersem, Scheifelem a Wheelerem. Šanci by měl dostat i český centr Michael Špaček.

Očekávaná sestava: Brossoit (Berdin) – Kulikov, Heinola, Poolman, Bitetto, L. Green, Stanley – Wheeler, Scheifele, Ehlers – Roslovic, Little, Vesalainen – L. Shaw, Špaček, Appleton, Griffith, Suess, Luoto.
Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu z přípravného zápasu na nový ročník National Hockey League. Od dvou hodin se můžeme těšit na ryze kanadský souboj mezi Winnipegem Jets a Calgary Flames!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

Winnipeg Jets – Calgary Flames

4:1

konec (1:0, 0:0, 3:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 1. Roslovic (Poolman, Little), 50. Wheeler (Bitetto), 51. Luoto (Stanley, Griffith), 59. Ehlers (Wheeler, Scheifele) – 46. Růžička (Quine, Czarnik)

Winnipeg Jets: Brossoit (Berdin) – Kulikov, Heinola, Poolman, Bitetto, L. Green, Stanley – Wheeler (C), Scheifele, Ehlers – Roslovic, Little (A), Vesalainen – L. Shaw, Špaček, Appleton – Griffith, Suess, Luoto.

Calgary Flames: Talbot (Zagidulin) – Brodie (A), MacDonald, M. Stone (A), Kylington, Jelesin, Valijev – Czarnik (A), Quine, Rieder – Robinson, Gawdin, Mangiapane – Tuulola, Froese, Pelletier – Smith-Pely, Růžička, Grenier.

Rozhodčí: Dunning, StLaurent – B. Gawryletz, Miller

Diváci: 15 325

Průběh zápasu
1. třetina
00:50 WPG 1:0 Roslovic (Poolman, Little)
04:00 CGY 2 Peleltier, hákování
Po 1. třetině
2. třetina
25:13 WPG 2 Green, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo
27:08 CGY 2 Mangiapane, podrážení
36:38 CGY 2 Robinson, vysoká hůl
Po 2. třetině
3. třetina
45:38 WPG 2 Kulikov, vražení na hrazení
46:00 CGY 1:1 Růžička (Quine, Czarnik)
49:43 WPG 2:1 Wheeler (Bitetto)
50:55 WPG 3:1 Luoto (Stanley, Griffith)
58:24 WPG 4:1 Ehlers (Wheeler, Scheifele)
Konec