Menu

Fotbal

Kvalifikace ME

Arménie – Bosna a Hercegovina

4:2

konec (1:1)

08.09.2019, 15:00 • Stadion republiky Vazgena Sargsjana, Jerevan • Skupina J • Michal Břuchanský

Tipsport: 3.35 3.2 2.1 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto parádního mače je to vše, děkujeme za pozornost. (17:21:19)
Držení míče: 43 % : 57 %.
Střely na branku: 11:9. Střely mimo: 7:8. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 9:12.
Arménie se díky výsledku 4:2 vrátila do hry o postup na evropský šampionát. Z třetího místa ztrácí na druhé Finy tři body a navíc ji může těšit, že Seveřané budou ještě dnes hrát proti favorizované Itálii. Naopak pro Bosnu znamená dnešní porážka obrovský problém, po šesti zápasech má na kontě jen dvě výhry a pětibodovou ztrátu na postup.
To byl zápas! Týmy Arménie a Bosny odehrály v Jerevanu senzační útočnou partii, která ani minutu nenudila. Bezbrankové skóre platilo jen do třetí minuty, kdy nejprve Džeko trefil tyč a z protiútoku skóroval Mchitarjan. Kapitán Bosny na svůj třetí kvalifikační gól přesto nemusel čekat dlouho, když o deset minut později zužitkoval centr Gojaka. Ještě mnohem zajímavější byla druhá půle, kterou Arménie odstartovala desetiminutovým tlakem a takřka nekonečnou salvou dalekonosných střel. Svůj druhý gól dal Mchitarjan v 66. minutě, jenže hosté zásluhou Gojaka opět rychle odpověděli. O to samé se pokoušeli i po trefě Hambardzumjana, jenže celá řada šancí gólem na 3:3 neskončila. Smolný závěr zápasu z pohledu Bosny korunoval v nastaveném čase vlastenec Lončara. Znovu u toho byl Henrich Mchitarjan, který se tak velkým dílem podílel na všech čtyřech gólech vítězného týmu.

90+6

Konec zápasu.

90+6

Z Cimirotova centru nedokázal Džeko pořádně hlavičkovat. Balón si sebral Ajrapeťan a počkal si na závěrečný hvizd, který odšpuntoval obrovskou radost!

90+5

90+5. Stefan LONČAR vl. - 4:2

90+5

Arménie právě vstřelila branku!
Tak tomu se říká malá sportovní tragédie pro STEFANA LONČARA! Záložník Bosny zkazil poměrně jednoduchou přihrávku na útočné polovině. Poté se sice dobře vrátil s rychlým brejkem Arménie, jenže si mešikovně srazil Mchitarjanův pas podél brankové čáry do vlastní sítě.

90+4

Dobrý obranný skluz od Išchanjana malinko přibrzdil další bosenský nápor. Mezitím se dlouhý nastavený čas přehoupl do druhé poloviny.

90+3

Velká radost na tribunách a zároveň úleva na domácí střídačce. Pjanić chtěl zachránit bosenský útok, ale přitom fauloval Ghazarjana.

90+2

Teď už je to samozřejmě hra jen na jednu branku. Arménie brání v hodně zataženém bloku a jen čeká, s čím hosté přijdou.

90+1

90+1. Amer Gojak (BSN)

90+1

Další velká šance na vyrovnání! Duljević přesměroval neposedně skákající balón na pravý kraj pokutového území, odkud to zkusil Gojak a jen o centrimetry přestřelil Ajrapeťanovu bránu.

90

Času na vyrovnání má Bosna ještě habaděj. K pochopitelné nelibosti domácích fanoušků se nastavuje celých šest minut!

89

Nepříjemná situace pro Ajrapeťana, který musel jistit Lončarův centr padající na břevno. Gólman Arménie se při dopadu možná trochu ztratil a vynutil si ošetření.

88

Zukanovićova žíně z velké dálky proletěla nad brankou. Tu na opačném konci hřiště netrefil ani Ghazarjan, který zleva těsně minul vzdálenější tyč.

87

87. Ermin Bičakčić (BSN)

87

Málem bylo vyrovnáno! Edin Džeko se pěkně uvolnil na levém křídle, odkud přesně přihrál na Ermina Bičakčiće, ovšem Ajrapeťan se proti pohotové střele blýskl fantastickým reflexivním zákrokem.

Arménie – Bosna a Hercegovina

4:2

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 3. Mchitarjan (Barseghjan), 66. Mchitarjan (Hambardzumjan), 77. Mchitarjan (Hambardzumjan), 90+5. Lončar (vla.) – 13. Džeko (Gojak), 70. Gojak (Kolašinac)

Karty:   33. Ghazarjan (ARM), 85. Ajrapeťan (ARM) – 25. Višća (BSN), 45+1. Bešić (BSN), 72. Džeko (BSN), 72. Pjanić (BSN)

Držení míče: 43 % : 57 %.
Střely na branku: 11:9. Střely mimo: 7:8. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 9:12.

Arménie: Ajrapeťan – Hambardzumjan, Harojan, Išchanjan, K. Hovhannisjan (83. A. Hovhannisjan) – Hovsepjan (79. Vardanjan), Mchitarjan (C), Mkrtčjan (75. Grigorjan) – Barseghjan, Ghazarjan, Adamjan.
Náhradníci: Beglarjan, Ajvazov – Calisir, T. Voskanjan, Grigorjan, Avetisjan, Vardanjan, Babajan, A. Hovhannisjan, Artak Jedigarjan, Ambarcumjan, Miranjan.

Bosna a Hercegovina: Šehić – Todorović (85. Bajić), Bičakčić, E. Zukanović, Kolašinac – Cimirot, Pjanić, Bešić (80. Lončar) – Višća (64. Duljević), Džeko (C), Gojak.
Náhradníci: Burić, V. Kovačević – Ćivić, Mihojević, Duljević, T. Šunjić, Bajić, A. Kovacević, Krunić, Lončar, Hadžič, Milošević.

Rozhodčí: Bastien – Zakrani, Haquette