Menu

Fotbal

Kvalifikace ME

Švédsko – Norsko

1:1

konec (0:1)

08.09.2019, 20:45 • Friends Arena, Solna • Skupina F • Lukáš Mihal (@mihal_lukas)

Tipsport: 1.92 3.59 4.4 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Tímto se s Vámi loučím, děkuji za pozornost a přeji úspěšný vstup do dalšího pracovního týdne. (22:40:51)
Držení míče: 50 % : 50 %.
Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 13:14.
Utkání nakonec končí remízou 1:1, která se určitě více hodí domácím fotbalistům, kteří totiž stále hájí druhou příčku ve skupině F. Po prvním poločase to sice pro Švédy vypadalo bledě, prohrávali totiž 0:1, ale hned od začátku se tlačili za vyrovnávací brankou, které se docela rychle dočkali. Z hranice vápna se skvěle trefil do norské sítě Emil Forsberg. Hra se následně uklidnila, šance sice byly na vidění stále, ale dalšího gólu jsme se nedočkali. Jak jsem již zmiňoval, severské derby končí remízou, která se více hodí do krámu Švédům, kteří jsou stále druzí. Naopak Norové se propadají na čtvrté místo tabulky.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Ještě jednu standardku rozehráli domácí, ale ti se také pomocí centru přes obranný val soupeře nedostali. V severským derby to tak bude remíza.

90+2

Ole Selnaes si vyžádá ošetření, nastavený čas se tak asi mírně protáhne.

90+2

Trestný kop rozehrál Martin Ödegaard, který sice našel jednoho ze spoluhráčů, ale ten míč prodloužil jen hlavu domácího hráče, který míč uklidil do bezpečí.

90+1

Přidávat se budou tři minuty.

90

Norové po dlouhé době zaútočili a rovnou získali nadějnou standardku, kterou po faulu Mikaela Lustiga vybojoval Joshua King.

89

Závěr zápasů se odehrává takřka jen na polovině Norska, to se ale naprosto bezchybně brání, také je to možná proto, že Švédi už nemají moc nápadů, které by vedly ke skórování.

88

Další nákop byl sice nyní přesný, ale Emil Forsberg ho nedokázal zpracovat. Vzápětí navíc fauloval Gustav Svensson, který ještě může být rád, že neviděl žlutou kartu.

87

Gustav Svensson nevěděl komu, takže zkusil něco vymyslet pomocí nákopu, ale tím akorát ztratil míč, ten totiž doletěl až za brankovou čáru.

86

Švédsko se bez problémů ubránilo a opět míří do útoku, tentokrát ale ne moc rychle, směrem dopředu se dostává pomocí přesné a pomalé kombinace.

85

Zápas se pomalu chylí ke konci, většina hráčů už toho má dost, takže se toho nyní moc neděje. Remíza navíc docela vyhovuje oba celkům.

84

Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Albin Ekdal, přichází Gustav Svensson.

83

Na druhé straně mohl rozhodnout Emil Forsberg, ten ale střílel z moc velké dálky, takže míč letěl docela hodně vysoko nad klec Norska.

82

Joshua King se tlačí za gólem, ale ten mu asi dnes není souzen. Nyní se do míče opřel na hranici vápna, ale mířil jen do boční sítě.

81

Švédi opět riskovali při rozehrávce, tentokrát docela dost slabě přihrál rovnou Robin Olsen, ale naštěstí pro domácí Joshua King míč nedokázal doběhnout.

Švédsko – Norsko

1:1

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 60. Forsberg (Ekdal) – 45. Johansen (Ödegaard)

Karty:   66. Ekdal (SWE), 70. Seb. Larsson (SWE) – 44. Henriksen (NOR)

Držení míče: 50 % : 50 %.
Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 13:14.

Švédsko: Olsen – Lustig, Granqvist (C), Lindelöf, Bengtsson – Seb. Larsson, K. Olsson, Ekdal (84. Svensson), Forsberg – Quaison (77. Andersson), Isak (77. Berg).
Náhradníci: Johnsson, Nordfeldt – Hult, Johansson, Berg, Guidetti, Svensson, Helander, Krafth, P. Jansson, Andersson, Durmaz.

Norsko: Jarstein – Elabdellaoui, Reginiussen, Nordtveit, Aleesami – Ödegaard, Henriksen (64. T. Elyounoussi), S. Berge, Johansen (C) (76. Häland), Selnaes – J. King.
Náhradníci: Rossbach, Grytebust – Gabrielsen, Hovland, Sörloth, T. Elyounoussi, Normann, Midtsjö, J. Svensson, Meling, Johnsen, Häland.

Rozhodčí: Vinčíć – Klančnik, Kovačič (všichni SVN)