Menu

Další

La Vuelta

4. etapa: Cullera - El Puig

Vítěz: F. Jakobsen (NED/DQT)

konec

27.08.2019, 13:19 • Patrik Sandev (@Thimpu25)

Průběžné pořadí (po 3. etapě):

1. Nicolas Roche (IRL/SUN) 13:55:30
2. Nairo Quintana (COL/MOV) +0:02
3. Rigoberto Urán (COl/EF1) +0:08
4. Mikel Nieve (ESP/MTS) +0:22
5. Miguel Ángel López (COL/AST) +0:33
6. Primož Roglič (SLO/TJV) +0:35
7. Sergio Higuita (COL/EF1) +0:37
8. Wilco Kelderman (NED/SUN) +0:38
9. Davide Formolo (ITA/BOH) +0:46
10. Rafal Majka (POL/BOH) +0:46
---
18. Zdeněk Štybar (CZE/DQT) +1:32

Pořadí etapy:

1. Fabio Jakobsen (NED/DQT) 4:04:16
2. Sam Bennett (IRL/BOH) +0:00
3. Max Walscheid (GER/SUN) +0:00
4. Fernando Gaviria (COL/UAD) +0:00
5. Luka Mezgec (SLO/MTS) +0:00
6. Marc Sarreau (FRA/GFC) +0:00
7. Szymon Sajnok (POL/CCC) +0:00
8. Edvald Boasson Hagen (NOR/DDD) +0:00
9. Jon Aberasturi (ESP/CJR) +0:00
10. Juan Sebastián Molano (COL/UAD) +0:00
...
104. Zdeněk Štybar (CZE/DQT) +0:00

CÍL

Fabio Jakobsen (NED/DQT) vítězí! Ale tenhle finiš rozhodly opravdu jen centimetry. Ne-li dokonce menší metrická hodnota.

CÍL

Fabio Jakobsen (NED/DQT) nebo Sam Bennett (IRL/BOH)? To byl úchvatný závěr této etapy! Podle opakovaných záběrů opravdu těžko říci, kdo si dojel pro vítězství. Musí rozhodnout mezi oběma cyklisty až cílová fotografie.

3 KM

Rémi Cavagna (FRA/DQT) se i nadále drží na čele! Tohle je rozhodně zajímavý moment. Peloton ho vidí před sebou, ale pořád malou ztrátu nedokáže stáhnout.

5 KM

Zajímavý tah stáje Deceuninck–Quick-Step! Rémi Cavagna (FRA/DQT), týmový kolega českého cyklisty Zdeňka Štybara (CZE/DQT), se vydal zhruba šest kilometrů před finišem do úniku.

10 KM

Peloton zavelel k vysokému tempu! A někteří cyklisté velké rychlosti jednoduše nestačí. Kontakt s hlavním balíkem například ztratili i Wout Poels (NED/INS) nebo Jesús Herrada (ESP/COF).

19 KM

Jelle Wallays (BEL/LTS) odpadává! Vypadá to, že všeho má už plné zuby, jeho náskok se ztenčil již na patnáct sekund. Zcela určitě ho brzy pohltí hlavní balík. A my se tak můžeme těšit na hromadný dojezd a závěrečný sprint spurterských es.

28 KM

Pro Jorgeho Cuberu (ESP/BBH) se stala mechanická chyba na kole osudnou, už neměl sílu dál pokračovat ve svém snažení. Peloton ho brzy spolkl, jezdec týmu Burgos BH spadl hned hluboko dozadu hlavního balíku. Vepředu tak zbývá už jen jedno jméno, a to stále nebojácný Jelle Wallays (BEL/LTS).

30 KM

Jorge Cubero (ESP/BBH) měl nějaké technické potíže! To je pro Španěla opravdu pech. Ztratil velmi cenné vteřinky, než dal svůj bicykl do kupy, a to jen třicet kilometrů před cílem. Jelle Wallays (BEL/LTS), s nímž byl v úniku prakticky od startu, na nic nečekal a vyrazil dopředu osamocen. Spojí se ještě tihle dva do konce dnešní etapy?

Puerto del Oronet (3. kategorie):

1. Jelle Wallays (BEL/LTS) – 3 body
2. Jorge Cubero (ESP/BBH) – 2 body
3. Ángel Madrazo (ESP/BBH) – 1 bod

46 KM

Jelle Wallays (BEL/LTS) dojel na jediný bodovaný vrchol dnešní etapy jako první, za ním se v poklidu svezl Jorge Cubero (ESP/BBH). Ve hře ještě zbýval jeden bod a ten nakonec získal držitel puntíkatého trikotu Ángel Madrazo (ESP/BBH), jenž zaútočil ve správný čas, bez problémů proťal čáru a skončil třetí. Peloton na jeho nástup absolutně nereagoval.

50 KM

Začíná pršet! A to zrovna před jediným bodováním stoupáním této etapy na Puerto del Oronet. Že by počasí dokázalo ještě zamíchat kartami během dnešního dne?

Náquera (sprinterská prémie):

1. Jelle Wallays (BEL/LTS) – 4 body (+3 bonif. sekundy)
2. Jorge Cubero (ESP/BBH) – 2 body (+2 bonif. sekundy)
3. Pierre Latour (FRA/ALM) – 1 bod (+1 bonif. sekunda)

52 KM

Rigoberto Urán (COL/EF1) je ošetřován u svého týmového vozu. Pro Kolumbijce to byl nepříjemný moment. Uvidíme, jak ho pád ovlivní do dalších dnů. Už zítra je na programu první horská etapa.

54 KM

Jelle Wallays (BEL/LTS) dojel ke sprinterské prémii v Náqueře jako první. Nesvedl s Jorgem Cuberou (ESP/BBH) v podstatě žádný souboj, oběma závodníkům byl tenhle moment v podstatě jedno – nejedou ani na celkové prvenství, ani o body o zelený trikot. Jako třetí si dojel pro svůj úspěch Pierre Latour (FRA/ALM), jenž vystartoval z pelotonu zhruba tři sta metrů před čárou a neměl pak vlastně problém zabodovat.

60 KM

Velké problémy týmu EF Education First! Ne že by se stalo něco úplně závažného, ale na zemi skončili Mitchell Docker (AUS/EF1) a také lídr stáje Rigoberto Urán (COL/EF1). Těžko říci, kdo za pád v pelotonu mohl. Někteří cyklisté z tohoto týmu jsou potlučeni, ale už vyvíjejí snahu vrátit se do hlavního balíku, v němž by se měli objevit za chvilku.

79 KM

Peloton zrychlil! Jelle Wallays (BEL/LTS) a Jorge Cubero (ESP/BBH) disponují už jen náskokem 3 minut a 5 sekund. Přece jenom se už blíží sprinterská prémie ve městečku Náquera.

101 KM

V pelotonu došlo k prvnímu většímu pádu! A lékařskou pomoc vyžadoval především Aritz Bagües (ESP/EUS). Údajně trpí bolestmi na zápěstí. Taktéž Rafal Majka (POL/BOH) se do téhle kolize dostal. Ale do pelotonu se vrátil, ostatně jako všichni postižení touto nepříjemnou skutečností.

115 KM

Tohle je rozhodně nepříjemná zpráva pro všechny fanoušky cyklistiky! Steven Kruijswijk (NED/TJV) se kvůli bolavému kolenu vzdal letošního působení na Vueltě. A to je pořádně nepříjemná zpráva pro jeho týmového parťáka Primože Rogliče (SLO/TJV), jemuž měl být Nizozemec nápomocen pro konečné prvenství na této Grand Tour.

160 KM

Nejvíce kilometrů v úniku (po 3. etapě):

1. Ángel Madrazo (ESP/BBH) – 292 km
2. Sander Armée (BEL/LTS) – 155 km
3. Diego Rubio (ESP/BBH) – 147 km
3. Héctor Sáez (ESP/EUS) – 147 km
5. Willie Smit (RSA/TKA) – 107 km

172 KM

První atak je na světě! Pustili se do něj pouze dva cyklisté, a to Jelle Wallays (BEL/LTS) a Jorge Cubero (ESP/BBH). Po třech kilometrech si vytvořili oba náskok 1 minuty a 17 sekund na peloton.

Držitelé trikotů (po 3. etapě):

Červený trikot: Nicolas Roche (IRL/SUN)
Zelený trikot: Nairo Quintana (COL/MOV)
Puntíkovaný trikot: Ángel Madrazo (ESP/BBH)
Bílý trikot: Miguel Ángel López (COL/AST)

Týmová klasifikace: Team Sunweb
Nejagresivnější jezdec 3. etapy: Ángel Madrazo (ESP/BBH)

Průběžné pořadí (po 4. etapě):

1. Nicolas Roche (IRL/SUN) 9:51:14
2. Nairo Quintana (COL/MOV) +0:02
3. Rigoberto Urán (COl/EF1) +0:08
4. Mikel Nieve (ESP/MTS) +0:22
5. Miguel Ángel López (COL/AST) +0:33
6. Primož Roglič (SLO/TJV) +0:35
7. Sergio Higuita (COL/EF1) +0:37
8. Wilco Kelderman (NED/SUN) +0:38
9. Davide Formolo (ITA/BOH) +0:46
10. Rafal Majka (POL/BOH) +0:46
---
19. Zdeněk Štybar (CZE/DQT) +1:32

4. etapa: Cullera - El Puig

Vítěz: F. Jakobsen (NED/DQT)

konec

Zpět na online