Menu

Další

La Vuelta

4. etapa: Cullera - El Puig

Vítěz: F. Jakobsen (NED/DQT)

konec

27.08.2019, 13:19 • Patrik Sandev (@Thimpu25)

Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (17:46:39)

Průběžné pořadí (po 3. etapě):

1. Nicolas Roche (IRL/SUN) 13:55:30
2. Nairo Quintana (COL/MOV) +0:02
3. Rigoberto Urán (COl/EF1) +0:08
4. Mikel Nieve (ESP/MTS) +0:22
5. Miguel Ángel López (COL/AST) +0:33
6. Primož Roglič (SLO/TJV) +0:35
7. Sergio Higuita (COL/EF1) +0:37
8. Wilco Kelderman (NED/SUN) +0:38
9. Davide Formolo (ITA/BOH) +0:46
10. Rafal Majka (POL/BOH) +0:46
---
18. Zdeněk Štybar (CZE/DQT) +1:32

Pořadí etapy:

1. Fabio Jakobsen (NED/DQT) 4:04:16
2. Sam Bennett (IRL/BOH) +0:00
3. Max Walscheid (GER/SUN) +0:00
4. Fernando Gaviria (COL/UAD) +0:00
5. Luka Mezgec (SLO/MTS) +0:00
6. Marc Sarreau (FRA/GFC) +0:00
7. Szymon Sajnok (POL/CCC) +0:00
8. Edvald Boasson Hagen (NOR/DDD) +0:00
9. Jon Aberasturi (ESP/CJR) +0:00
10. Juan Sebastián Molano (COL/UAD) +0:00
...
104. Zdeněk Štybar (CZE/DQT) +0:00
Tým Deceuninck–Quick-Step takticky zvládl tuhle etapu na výbornou. Připravil pro svého spurtera nejlepší pozici, přičemž na cílovou rovinu přivedl celý peloton skvěle pracující Zdeněk Štybar (CZE/DQT), a jeho stájový kolega Fabio Jakobsen (NED/DQT) pak předčil o kousek hlavního favorita Sama Bennetta (IRL/BOH). Jako třetí pak dojel Max Walscheid (GER/SUN).

Závod skončil.

CÍL

Fabio Jakobsen (NED/DQT) vítězí! Ale tenhle finiš rozhodly opravdu jen centimetry. Ne-li dokonce menší metrická hodnota.

CÍL

Fabio Jakobsen (NED/DQT) nebo Sam Bennett (IRL/BOH)? To byl úchvatný závěr této etapy! Podle opakovaných záběrů opravdu těžko říci, kdo si dojel pro vítězství. Musí rozhodnout mezi oběma cyklisty až cílová fotografie.

1 KM

Poslední kilometr! Rozjíždí se pomalu a jistě spurt, Zdeněk Štybar (CZE/DQT) pracuje velmi dobře pro svého kolegu Fabia Jakobsena (NED/DQT). Dopředu se žene také Team Sunweb i Bora–Hansgrohe.

2 KM

Peloton je mu už v patách. Vypadá to, že Rémi Cavagna (FRA/DQT) bude nakonec pohlcen. Ale rozhodně sympatický útok od Francouze.

3 KM

Rémi Cavagna (FRA/DQT) se i nadále drží na čele! Tohle je rozhodně zajímavý moment. Peloton ho vidí před sebou, ale pořád malou ztrátu nedokáže stáhnout.

4 KM

Rémi Cavagna (FRA/DQT) stále drží odstup od pelotonu. Ten ho má vlastně na dostřel, každopádně je to pro hlavní balík určitě velké varování. Peloton, vedený nyní stájí Bora–Hansgrohe, se ho snaží v tuhle chvíli marně dohnat.

5 KM

Zajímavý tah stáje Deceuninck–Quick-Step! Rémi Cavagna (FRA/DQT), týmový kolega českého cyklisty Zdeňka Štybara (CZE/DQT), se vydal zhruba šest kilometrů před finišem do úniku.

7 KM

Sedm kilometrů zbývá do konce této etapy. Vedení na čele pelotonu si nyní pod svoje bedra vzala stáj Team Jumbo–Visma. Připomeňme ještě jednou, že letošní Vueltu již opustil jeden z hlavních pilířů tohoto týmu, a to Steven Kruijswijk (NED/TJV) kvůli problémům s kolenem v průběhu dnešní etapy.

10 KM

Peloton zavelel k vysokému tempu! A někteří cyklisté velké rychlosti jednoduše nestačí. Kontakt s hlavním balíkem například ztratili i Wout Poels (NED/INS) nebo Jesús Herrada (ESP/COF).

11 KM

Edward Theuns (BEL/TFS) skončil včera na druhém místě, rozhodně tedy patří do úzkého kruhu favoritů, kteří by se mohli objevit na stupních vítězů. Ukázal, že sprintersky je na tom velmi dobře. "John Degenkolb (GER/TFS) pro mě odvedl dobrou práci. Za to jsem byl velmi šťastný. Už ráno jsme plánovali, že budu spurtovat já," vracel se ke třetí etapě a jejímu dojezdu. "Sam Bennett (IRL/BOH) byl rychlejší, ale jeho není snadné porazit. Byl jsem spokojený s druhým místem. Každopádně chceme vyhrát a zkusíme to i dnes."

13 KM

Ačkoli stáj EF Education First postihl během dnešní etapy nepříjemný pád, v němž byl i Rigoberto Urán (COL/EF1), je to právě tenhle tým, kdo je aktuálně na čele hlavního balíku. Bezpochyby zajímavá skutečnost.

16 KM

Peleton je zcela pospolu. A chystá se na cíl v El Puigu. Jelle Wallays (BEL/LTS) si jakožto nejaktivnější cyklista zřejmě vyslouží cenu pro nejagresivnějšího jezdce této etapy. Jeho únik, jenž vyvinul prakticky hned od startu spolu s Jorgem Cuberou (ESP/BBH), byl jistě sympatický.

17 KM

Fernando Gaviria (COL/UAD) včerejší etapu prokaučoval. Vůbec se nedostal do závěrečného finiše, neboť ztratil kontakt s pelotonem během posledního prudšího stoupání. "Myslím si, že jsem byl prostě potlučený poté, co jsme měli jako tým kolizi v první etapě," vysvětloval Kolumbijec. "Doufám, že se dám do kupy, udělám ve sprintu maximum. Nemůžu říct, jestli dnes budu připravený, ale zkusím všechno."

19 KM

Jelle Wallays (BEL/LTS) odpadává! Vypadá to, že všeho má už plné zuby, jeho náskok se ztenčil již na patnáct sekund. Zcela určitě ho brzy pohltí hlavní balík. A my se tak můžeme těšit na hromadný dojezd a závěrečný sprint spurterských es.

4. etapa: Cullera - El Puig

Vítěz: F. Jakobsen (NED/DQT)

konec

Zpět na online