Menu

Další

Tiskové konference

Nominační TK fotbalové reprezentace ČR

konec

27.08.2019, 11:00 • David Suchý

Konec tiskové konference. (11:27:57)
Zároveň začal předprodej na zápasy proti Anglii a Severnímu Irsku. V současné době si vstupenky mohou zakoupit členové fanklubu. 2. záři půjdou do volného prodeje lístky na Severní Irsko, 9. září balíčky Anglie + Severní Irsko a pakliže zbudou lístky, tak 13. září bude volný prodej (samostatně Anglie a Severní Irsko).
Jaroslav Šilhavý ohledně zranění Tomáše Kalase: "Máme zprávy, že to zranění není tak vážné, kvůli kterému bychom ho z té nominace vytahovali. Případně, že by se ukázalo, že to je vážné, tak bychom zvolili náhradní variantu z náhradníků."
Jaroslav Šilhavý ohledně Antonína Baráka: "Spíš jsem si nechal místo, protože to je jeden z příkladů, jak jsem již řekl. Tonda už dlouhou dobu nehrál, minulý rok laboroval se zraněním, teď začal trénovat. Mluvil jsme s ním, prý se cítí dobře, ale zatím toho moc nenahrál. I tak to zvažujeme."
Jaroslav Šilhavý ohledně nominaci Alexe Krále a ose kádru: "Myslím si, že Král je velká naděje českého fotbalu. Myslím si, že to ve Slavii potvrzuje, i když teď nenastupuje k celým zápasům a nebo pravidelně. Znovu řeknu, David Pavelka z nominace vypadl, Alex toto místo doplní snáz. Také součinnost se Součkem, potažmo s Hušbauerem tam také hraje velkou roli:"
Jaroslav Šilhavý ohledně Tomáši Necidovi: "Je to jeden z těch, což jsem už říkal. Záleží také na Michaelu Krmenčíkovi, jestli bude nebo nebude. Ondrášek se také rozstřílel, včera dal dva góly a jednou asistoval. Přiznám se, že ten Necid je vysoko."
Libor Sionko ohledně času utkání s Kosovem: "Čas byl stanovený UEFOU, my nemáme žádnou možnost ovliňovat čas toho utkání. Patnáctá hodina vyplynula po komunikaci Kosova s UEFOU, což se nám opravdu hodí. Máme víc času mezi zápasama, na regeneraci a přesun."
Jaroslav Šilhavý o obou zápasech: "Bereme je oba jako hodně důležité, ale nemyslím, si že tyhle dva zápasy rozhodnou. Hodně důležité jsou, ale v závěru jsou ještě tři zápasy. Hodně napoví, tak je to asi správně."
Jaroslav Šilhavý o nominaci Josefa Hušbauera: "Přesvědčily nás jeho výkony na hřišti. Co se týče komunikace s ním, tak jsme se bavili a chce, těší se. Jeho pozice, jeho role v týmu bude klasická desítka, kterou v týmu nemáme a což by on měl splňovat."
Jaroslav Šilhavý ohledně Patrika Schicka a jeho budoucnosti: "Přiznám se, že ideální to není. Jsem s Patrikem v kontaktu, který to řeší. Doufám, že přípravu prodělal celou, takže bude připraven hrát zápasy. Do toho srazu by to mělo být vyřešený, takže by poté měl být v klidu. Uvidíme, v této chvíli ale nevím."
Jaroslav Šilhavý o Michalu Sadílkovi, který odjíždí s U21: "V podstatě U21 také začíná kvalifikaci a byli jsme domluveni. Matoušek, Sadílek, Hložek, což jsou hráči, kteří stále do jednadvacítky patří. Nakonec jsme rozhodli, že Sadílek pojede s nimi."
Jaroslav Šilhavý: "Možná v nominací chybí David Pavelka, to byl hráč základní sestavy a navíc zkušený hráč, což mě samozřejmě mrzí. Jinak je pravda, že víceméně ten základ jsme chtěli mít z toho červnového stavu, kdy jsme prostě zvládli oba zápasy. Atmosféra v týmu byla velice dobrá, takže samozřejmě musíme zohlednit ty zranění. Na druhou stranu jsme rádi, že se uzdravil Vladimír Darida a že nás doplní i on."
Nominace ČR:
Brankáři: Tomáš Koubek, Jiří Pavlenka, Tomáš Vaclík.

Obránci: Jan Bořil, Jakub Brabec, Vladimír Coufal, Ondřej Čelůstka, Pavel Kadeřábek, Tomáš Kalas, Filip Novák, Marek Suchý.

Záložníci: Vladimír Darida, Josef Hušbauer, Jakub Jankto, Jan Kopic, Alex Král, Lukáš Masopust, Tomáš Souček.

Útočníci: Patrik Schick.

Náhradníci: Ondřej Kolář, Lukáš Hejda, Tomáš Holeš, Ondřej Kúdela, Radim Řezník, Stefan Simič, Antonín Barák, Václav Černý, Adam Hložek, Tomáš Hořava, Lukáš Kalvach, Ladislav Krejčí, Tomáš Přikryl, Michal Sadílek, Jiří Skalák, Petr Ševčík, Michal Trávník, Matěj Vydra, Jaromír Zmrhal, Martin Doležal, Tomáš Chorý, Libor Kozák, Michael Krmenčík, Jan Matoušek, Tomáš Necid, Zdeněk Ondrášek, Milan Škoda.
V nominaci je 19 hráčů, přičemž 16 do pole a tři brankáři. Stále jsou čtyři volná místa, ty budou oznámeny nejpozději do pondělního začátku srazu.
Libor Sionko o srazu reprezentace: "Sraz je v pondělí v hotelu Don Giovanni, přípravu absolvujeme na Žižkově, kde máme domácí zázemí. Odlet do Kosova plánujeme v pátek. Musím říct, že se nám poměrně hodí, že utkání sehrajeme už v 15:00, protože ihned po utkání, po všech těch náležitostech, které následují (tisková konference), odlétáme do Černé Hory, kde nás čeká o něco lepší zázemí, než v Kosovu. V Černé Hoře se budeme připravovat na další utkání, které nás tam čeká. Návrat bude okamžitě po utkání, tedy v úterý."

Tisková konference právě začala.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Jaroslav Šilhavý dnes oznámí nominaci na zářijové zápasy kvalifikace mistrovství Evropy. Český tým nastoupí v sobotu 7. září v Kosovu a o tři dny později v Černé Hoře.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.

Nominační TK fotbalové reprezentace ČR

konec